Mano vaikas pries darant koki darba visalaika praso pinigeliu. Aisku kartais duodi , bet kai praso nuolat ar jis jau priklausomas ?
o kokius darbus jis dirba?
Aš manau čia užsienio filmų įtaka, kur vaikam už nudirbtus darbus mokami pinigai.
Kad ir va rodytasisi "Vienas namuose 3" - tas vaikis nukasinėja kaimynei sniegą nuo įvažiavimo, kad gautų pinigų. Mūsų vaikai ne tos savimonės. Duodu saviškiam kartais kišenpinigiam, paminėdama, kad duodu už tai, kad kažką padarė gero (supovė indus, išnešė šiukšles), bet nesakau, kad tai yra mokestis. QUOTE(alnama @ 2007 12 15, 20:12) Mano vaikas pries darant koki darba visalaika praso pinigeliu. Aisku kartais duodi , bet kai praso nuolat ar jis jau priklausomas ? Manau, kad reikia vaikui paaiškint, kad yra darbai, kuriuos visi žmonės namų labui turi padaryti be jokio atlygio. Čia tiesiog tavo namai, pats juose gyveni, tau pačiam bus maloniau gyvent kai susitvarkysi O kokio amžiaus vaikas ir už kokius darbus kokios sumos atlygiui prašo? QUOTE(Rustė @ 2007 12 15, 22:47) Aš manau čia užsienio filmų įtaka, kur vaikam už nudirbtus darbus mokami pinigai. Kad ir va rodytasisi "Vienas namuose 3" - tas vaikis nukasinėja kaimynei sniegą nuo įvažiavimo, kad gautų pinigų. Mūsų vaikai ne tos savimonės. reik aiškiai tartis kaip ir už ką duodami pinigai, o kokie darbai turi būti daromi sau ir šeimai. juk nemokėsi vaikui pinigų už tai, kad jis išsivalo dantis ar pasikloja lovą. beje, kiek tam vaikui metų?
Mažas berniukas priėjo prie motinos, kai jinai ruošė vakarienę ir padavė popieriaus lapą. Motina nusišluostė rankas su prijuoste ir pradėjo skaityti:
Už žolės nupjovimą: 20 lt Už šios savaitės savo kambario sutvarkymą: 4 Lt Apsipirkimas parduotuvėje už tave: 2 Lt Broliuko - kūdikio prižiūrėjimas, kai eidavai į parduotuvę: 1 Lt Šiukšlių išnešimas: 4 Lt Už gerus pažymius: 20 Lt Už kiemo valymą ir grėbstimą: 8 Lt Iš viso skolinga: 59 Lt Motina pažvelgė į jį, ir berniukas pamatė jos akyse prabėgant prisiminimus. Ji paėmė tušinuką ir parašė: Už devynis mėnesius, kai aš tave nešiojau savyje: nemokamai. Už visas naktis praleistas prie tavęs gydant ir meldžiantis už tave: nemokamai. Už visus pastangų metus ir pralietas ašaras: nemokamai. Už visas naktis, praleistas baimėje dėl tavo ateities: nemokamai. Už žaislus, maistą, drabužius, ar netgi tavo nosies nuvalymą: nemokamai. Sūnau, kai visą tai sudedi, mano meilės kaina tau: nemokama. Kada berniukas perskaitė, ką jo motina parašė, su didelėm ašarom akyse tiesiai pažvelgė į ją ir pasakė: Mama, aš tave labai myliu. Tada jis paėmė tušinuką ir didelėm raidėm parašė: Apmokėta su kaupu. Autorius: Bruno Ferrero
As irgi dukrai kartais moku uz tam tikrus darbus. T.y uz darbus kuriuos jai nepriklausytu daryti. Niekada nemokeciau uz kambario sutvarkyma, bet jei vaikutis iskuopia pritrupinta apdergta masina - duodu jai svara, kad i taupykle isidetu. Kadangi ji niekda pinigu nepraso, kisenpinigiu negauna, t.t. - tai yra vienintelis budas susitaupyti pinigu kokiam nors siaubingai nereikalingam pirkiniui.
Na ir gnyda cia pati sau atrodau
Neapmoku už jokius ten darbus.Bet aš moku,kai ką nors daro už mane.
Arba:pamečiau vonioje tušą.Krito iš rankų,visur išgriozdžiau-kaip į vandenį.Šaukiu sūnų.Surasi-2Lt. Kniso kniso-rado.Nu tai čia gi mano darbai ir problemos,bet jei nepajėgiu pati-premijuoju sūnų.
lilik, labai protingas tekstas, bet kartais galima palepint vaikį
QUOTE(Rustė @ 2007 12 15, 23:47) Aš manau čia užsienio filmų įtaka, kur vaikam už nudirbtus darbus mokami pinigai. Kad ir va rodytasisi "Vienas namuose 3" - tas vaikis nukasinėja kaimynei sniegą nuo įvažiavimo, kad gautų pinigų. Mūsų vaikai ne tos savimonės. Duodu saviškiam kartais kišenpinigiam, paminėdama, kad duodu už tai, kad kažką padarė gero (supovė indus, išnešė šiukšles), bet nesakau, kad tai yra mokestis. laba, mano vaikui pries darant koki darba vis ir tas pats klausimas ar gausiu uz darba koki pinigeli aisku kartais paaiskinu kad padarat darba galima ir negauti bet tada nejuokais uzpyksta tai tada ka reiktu daryti QUOTE(Dios @ 2007 12 16, 00:30) reik aiškiai tartis kaip ir už ką duodami pinigai, o kokie darbai turi būti daromi sau ir šeimai. juk nemokėsi vaikui pinigų už tai, kad jis išsivalo dantis ar pasikloja lovą. beje, kiek tam vaikui metų? laba mano vaikeliui 7 metukai bet inuoringai praso pinigeli uz padaryta darba Papildyta: QUOTE(-=migle=- @ 2007 12 19, 20:45) Mano dukrytei septyni metai. Zinoma as dideliomis sumomis jos nelepinu tai 2litukai tai3 ir tiek QUOTE(alnama @ 2007 12 19, 19:50) laba mano vaikeliui 7 metukai bet inuoringai praso pinigeli uz padaryta darba Papildyta: Mano dukrytei septyni metai. Zinoma as dideliomis sumomis jos nelepinu tai 2litukai tai3 ir tiek Sumos nėra labai didelės, bet nėra gerai, kad priprato jas gauti. QUOTE(alnama @ 2007 12 19, 19:57) Pabandyk susėst ir paaiškint, kad tu esi jau didelė mergaitė ir turi padaryti darbų, skirtų namams. Jei padarysi daugiau darbų, nei tau priklauso, galėsi gaut premiją (ar siurprizą) Nebemokėk to pinigais. Duok premiją saldainiu ar kokia smulkmena. Ir duok tik už tuos darbelius, kurie jai nepriklauso (sugalvok, kas priklauso). Tada vaikas pelnytai gaus premiją. Sėkmės
as pirma lita gavau budama 7 ne is mamos, o is dedes, uz tai, kad kavos padariau. islaidau ledams
ACIU UZ GERUS PASIULYMUS
vis dar varkstam niekaip neina jai paaiskinti kad norint konors pasiekti reikia tvarkytis ir be atlygio nors ir pasisiulo pati padeti susitvarkyti bet tai buna retas atvejis
nereikia pratinti prie "užmokesčio". kartais jei duodi kokį pinigėlį tai "už tai kad geras buvai, padėjai man". o ne taip kad "išplovei indus-užmokėsiu tau". nes paskui pripras, ir kai tėveliai senatvėj prašys stiklinės vandens tai už dyką neatneš
kartais ir pati pasisiulo kanors padeti
QUOTE(alnama @ 2008 01 12, 15:50) kartais ir pati pasisiulo kanors padeti Kartok kasdien
Pas mane pries keletą metų irgi norejo gauti pinigu . Surase kiek už kokį darbą atlygis. As ramiai paemiau lapa popieriaus ir surasiau "savo darbu kainas" :
Uz valgyt daryma - 0 Uz uzpakalio nuvalyma kai mazos buvot - 0 Uz skalbima irgi -0 Ir taip toliau... Ir atidaviau: skruostai pasidarė rausvi ir tyla. Daugiau reikalavimų nebuvo. O dabar pati duodu už kai kuriuos darbus pvz lyginimą ar kt Už tuos pinigus nusiperka daiktus, kuriuos as vistiek buciau nupirkus...Tokia mano patirtis. QUOTE(alnama @ 2007 12 19, 20:50) jei jau tokia situacija , tai tada tegul ir jis pakrapšto savo piniginę, kai mama ar tėtis ką nors dėl jo padaro .Niekada savo vaikams nemokėdavau už darbus ir nesiruošiu mokėti , bet kišenpinigius jos gaudavo .
aš kažkodėl priš mokėjimus,nors tai tegul būna pagal susitarimą,o kad ignoruotų.............
Nevisada jai duodu pinigeliu bet tada ji kida diena visai nesitvarko bet kai jau tevelis isikisa tai situacija pasikeicia . Galbut as labiau nuolaidziauju bet kitaip negaliu.
QUOTE(alnama @ 2008 01 17, 19:57) Nevisada jai duodu pinigeliu bet tada ji kida diena visai nesitvarko bet kai jau tevelis isikisa tai situacija pasikeicia . Galbut as labiau nuolaidziauju bet kitaip negaliu. Gal galėtum paaiškint, nelabai supratau
Pabara kai nesitvarko ir apie jokius pinigelius i kalbas neina
QUOTE(Ašaros lietuje @ 2008 01 12, 16:56) Kartok kasdien As nemanau, kad mama turetu vaidinti namu labui sunkiai dirbancia auka/valytoja ar dar ka nors. Nemanau, kad tai skatina pagarba. Be to, juk negerai jei vaikas, galvoja, kad jam pasiseke tureti mama, nes ji gali viska sutvarkyti.... Kazkaip ne seimyniskai atrodo. Manau, kad vaikas neatlyginamai turi seimoje padeti ir turi susitvarkyti savo kambari. O jei nesugeba susitvarkyti, tegul gyvena siukslyne, jei taip smagiau Taciau, mano nuomone, yra darbai, kurie tikrai nera 7-mecio darbu sarase: iskuopti masina, sutvarkyti mazo brolio kambari, pakeisti jam patalyne ir pan. Tikrai nieko blogo jei uz tokiu darbu atlikima gerieciui siek tiek sumokama. Labai jau miglota linija, tarp pagalbos ir apmokamu darbu QUOTE(Egle22 @ 2008 01 17, 21:33) As nemanau, kad mama turetu vaidinti namu labui sunkiai dirbancia auka/valytoja ar dar ka nors. Nemanau, kad tai skatina pagarba. Be to, juk negerai jei vaikas, galvoja, kad jam pasiseke tureti mama, nes ji gali viska sutvarkyti.... Kazkaip ne seimyniskai atrodo. Manau, kad vaikas neatlyginamai turi seimoje padeti ir turi susitvarkyti savo kambari. O jei nesugeba susitvarkyti, tegul gyvena siukslyne, jei taip smagiau Taciau, mano nuomone, yra darbai, kurie tikrai nera 7-mecio darbu sarase: iskuopti masina, sutvarkyti mazo brolio kambari, pakeisti jam patalyne ir pan. Tikrai nieko blogo jei uz tokiu darbu atlikima gerieciui siek tiek sumokama. Labai jau miglota linija, tarp pagalbos ir apmokamu darbu Aš nesakiau kad mama turi vaidint kažkokią auką. Nepaminėjau, kad vaikas turi džiaugtis, kad turi mamą, tik tam, kad ji sutvarkytų kambarius. Pasiskaityk dar kart postą jei į jį atsakinėji. QUOTE(Ašaros lietuje @ 2008 01 18, 08:27) Aš nesakiau kad mama turi vaidint kažkokią auką. Nepaminėjau, kad vaikas turi džiaugtis, kad turi mamą, tik tam, kad ji sutvarkytų kambarius. Pasiskaityk dar kart postą jei į jį atsakinėji. Oi, kokia tu siandien pikta Nemanau, kad mama turi vaikui kartoti "kasdien , kad mamytei sunku visus darbus nuveikti, o ji jau didelė ir gali padėti ". Kas tada is mamos gaunasi ? Mokinti vaika dziaugtis, kad turi tevus? Man atrodo, kad realiausia yra skatinti pagarba ir lojaluma seimai Gal ir ziauriai skamba, bet taip jau yra.
As esu kategoriskai pries mokejima vaikams uz atliktus darbus. Cia tik mano nuomuone.
jau po truputeli mokinames daryti darbelius ir ne uzatlygi jau maziau atsikalbyneja ir pati pasisiulo padeti nors jos ir neprasiau pagalbos
Visiskai nepritariu,kas vaikui butu mokami pinigai uz kokia nors pagalba namie.as niekada nemoku uz darbus savo dukrai,ji niekada to neprase,bet visada man padeda.Aisku kartais duodu viena kita lt.,kai vaikas nori ka nors nupirkt arba taupo.
jau ir tvarkomes bet kazkas turi atsitikti kad retkarciais oziukai islenda tai tyngiu tai netvarkysiuos bet nors nebepraso pinigeliu nors tokia paguoda.
Mano sunui 7 m, uz atlyktus darbus kolkas nieko nepraso, net jei ir klozeta valo (jam kazkoldel patinka uzmauti gumines pirstines ir isvalyti ji. Karta skyriau jam siuos darbus kaip bausme, nes kazkas mokykloj negerai buvo, apsiverke visas, o paskui kai jau isvale tulika, pasake, kad nors kasdien gali tai daryti
O siaip mano vyras sunui duoda po 20 lt, jei tas koki perla ismes (pvz. kaip suauges pajuokaus). O sunus paskui man sako, "jei tau reikia gali paimti tuos pinigus," arba "as pats nusipirksiu dantu sepeteli" (ne zaisla koki, o reikalinga daikta!)
Maniskis privalo pats susitvarkyti savo kambari
QUOTE(lilik @ 2007 12 17, 16:25) Mažas berniukas priėjo prie motinos, kai jinai ruošė vakarienę ir padavė popieriaus lapą. Motina nusišluostė rankas su prijuoste ir pradėjo skaityti: Už žolės nupjovimą: 20 lt Už šios savaitės savo kambario sutvarkymą: 4 Lt Apsipirkimas parduotuvėje už tave: 2 Lt Broliuko - kūdikio prižiūrėjimas, kai eidavai į parduotuvę: 1 Lt Šiukšlių išnešimas: 4 Lt Už gerus pažymius: 20 Lt Už kiemo valymą ir grėbstimą: 8 Lt Iš viso skolinga: 59 Lt Motina pažvelgė į jį, ir berniukas pamatė jos akyse prabėgant prisiminimus. Ji paėmė tušinuką ir parašė: Už devynis mėnesius, kai aš tave nešiojau savyje: nemokamai. Už visas naktis praleistas prie tavęs gydant ir meldžiantis už tave: nemokamai. Už visus pastangų metus ir pralietas ašaras: nemokamai. Už visas naktis, praleistas baimėje dėl tavo ateities: nemokamai. Už žaislus, maistą, drabužius, ar netgi tavo nosies nuvalymą: nemokamai. Sūnau, kai visą tai sudedi, mano meilės kaina tau: nemokama. Kada berniukas perskaitė, ką jo motina parašė, su didelėm ašarom akyse tiesiai pažvelgė į ją ir pasakė: Mama, aš tave labai myliu. Tada jis paėmė tušinuką ir didelėm raidėm parašė: Apmokėta su kaupu. Autorius: Bruno Ferrero Nuostabus ir ismintingi zodziai Nesutinku, kad vaikui butu mokama uz gerus pazymius, kambariu tvarkyma ar siaip pagalba namuose QUOTE(Bremen @ 2008 03 06, 19:00) Maniskis privalo pats susitvarkyti savo kambari nu negi vaikui gaila uz 4eu zaisla nupirkt
As nemoku vaikui pinigu, kad padarytu namu ruosos darbus ir nesuprantu ir nesuprasiu tu teveliu, kurie taip daro. Namu ruosos darbai skirti visiems seimos nariams, kurie gyvena buste.
jeigu nori uzsidirbti pinigeliu, galima idarbinti (sukasant zeme, nunesant stikline tara i supirktuve, jei tai mazesnio amziaus), didesnius galima idarbinti. QUOTE(Eglute:} @ 2008 03 12, 17:41) manau,kad cia kalbama ne apie daikto kaina,o norima parodyti vaikui,kad uz dyka nieks nieko neduoda ir kiek reikia daug dirbti,kad ta daikteli tureti,tada ir pats vaikas ta zaisla kitaip vertina QUOTE(Elizabeht @ 2008 01 18, 18:05) As esu kategoriskai pries mokejima vaikams uz atliktus darbus. Cia tik mano nuomuone. as gal nesu visiskai kategoriska siuo klausimu, bet sutinku, kad SAVUOSE namuose yra pareigos, kad jeigu norim, kad butu namie jauku, turim visi ideti i tai pastangu ir vieni kitiems padeti nudirbti darbus. dabar savo keturmetei dukrai ivedziau geru ir negeru darbeliu lentele, kai padaro kazka grazaus ir gero, pvz, isplauna savo indus, ar pasitvarko, kur neprivalejo ir t.t., tai nupiesiu sirdele, o kai padaro kazka negrazaus, tai rutuliuka melyna uzpiesiu. siaip suveikia. labiausia veikia, kai pries koki ivyki skaiciuojam nuopelnus, tai tada labai stengiasi ir ziuri kiek tu sirdeliu yra (aisku ju yra zymiai daugiau). QUOTE(meidluka @ 2008 03 15, 04:37) manau,kad cia kalbama ne apie daikto kaina,o norima parodyti vaikui,kad uz dyka nieks nieko neduoda ir kiek reikia daug dirbti,kad ta daikteli tureti,tada ir pats vaikas ta zaisla kitaip vertina pritariu QUOTE(vigai @ 2008 01 16, 11:56) Pas mane pries keletą metų irgi norejo gauti pinigu . Surase kiek už kokį darbą atlygis. As ramiai paemiau lapa popieriaus ir surasiau "savo darbu kainas" : Uz valgyt daryma - 0 Uz uzpakalio nuvalyma kai mazos buvot - 0 Uz skalbima irgi -0 Ir taip toliau... Aš irgi panašiai "gydžiau"
Aš moku už darbus kurie vaikui nepriklauso. Pvz. indus plaunam visi pagal grafiką. Kai labai neturiu laiko prašau, kad už mane išplautų ir už tai sumoku, o kai jo būna eilė plauti - nemoku. Kartais ką nors nuperku, leidžiu žaisti su kompiuteriu (papildomą laiką) - kaip susitariam.
|