Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Užmokestis už darbą vaikui
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Nuo 7 metų ir vyresni
Pages: 1, 2
alnama
Mano vaikas pries darant koki darba visalaika praso pinigeliu. Aisku kartais duodi , bet kai praso nuolat ar jis jau priklausomas ? verysad.gif
Pangasija
o kokius darbus jis dirba?
Rustė
Aš manau čia užsienio filmų įtaka, kur vaikam už nudirbtus darbus mokami pinigai.
Kad ir va rodytasisi "Vienas namuose 3" - tas vaikis nukasinėja kaimynei sniegą nuo įvažiavimo, kad gautų pinigų.
Mūsų vaikai ne tos savimonės.
Duodu saviškiam kartais kišenpinigiam, paminėdama, kad duodu už tai, kad kažką padarė gero (supovė indus, išnešė šiukšles), bet nesakau, kad tai yra mokestis.
Mercredi
QUOTE(alnama @ 2007 12 15, 20:12)
Mano vaikas pries darant koki darba visalaika praso pinigeliu. Aisku kartais duodi , bet kai praso nuolat ar jis jau priklausomas ? verysad.gif
*

Manau, kad reikia vaikui paaiškint, kad yra darbai, kuriuos visi žmonės namų labui turi padaryti be jokio atlygio. Čia tiesiog tavo namai, pats juose gyveni, tau pačiam bus maloniau gyvent kai susitvarkysi smile.gif Jei vaikas sutvarkys visą būtą, virtuvę, svetainę, bet nuoširdžiai, iš tiesų nuoširdžiai, manau drąsiai jam gali atsilyginti. Ir tuo parodyti kad atsilyginti galima netik pinigais. Gali nupirkt saldainių, ar kažkokią smulkmeną, ką jis mėgsta.
O kokio amžiaus vaikas ir už kokius darbus kokios sumos atlygiui prašo?
Pangasija
QUOTE(Rustė @ 2007 12 15, 22:47)
Aš manau čia užsienio filmų įtaka, kur vaikam už nudirbtus darbus mokami pinigai.
Kad ir va rodytasisi "Vienas namuose 3" - tas vaikis nukasinėja kaimynei sniegą nuo įvažiavimo, kad gautų pinigų.
*

g.gif kodėl ne? daugelyje šeimų tas praktikuojama, kad vaikui užmokama už darbus, kurie jam nebūtinai priklauso -- automobilio plovimas, žolės pjovimas, daržų ravėjimas. tik gal pas kaimynus uždarbiaut nėr taip įprasta.
reik aiškiai tartis kaip ir už ką duodami pinigai, o kokie darbai turi būti daromi sau ir šeimai. juk nemokėsi vaikui pinigų už tai, kad jis išsivalo dantis ar pasikloja lovą.

beje, kiek tam vaikui metų?
Mercredi
QUOTE(Dios @ 2007 12 15, 23:30)
*

Man irgi įdomus amžius ir sumos, bet temos autorė neatsako g.gif
Vestiene
QUOTE(-=migle=- @ 2007 12 16, 11:34)
Man irgi įdomus amžius ir sumos, bet temos autorė neatsako  g.gif
*

Maniškė kai būdavo mažiūkė plaudavo indus ir už kiekvieną išplautą įrankį ar dubenėlį (lėkštės,peiliai,šakutės..) gaudavo po vieną centą.
O, akd džiaugėsi. lotuliukas.gif cool.gif
lilik
Mažas berniukas priėjo prie motinos, kai jinai ruošė vakarienę ir padavė popieriaus lapą. Motina nusišluostė rankas su prijuoste ir pradėjo skaityti:

Už žolės nupjovimą: 20 lt
Už šios savaitės savo kambario sutvarkymą: 4 Lt
Apsipirkimas parduotuvėje už tave: 2 Lt
Broliuko - kūdikio prižiūrėjimas, kai eidavai į parduotuvę: 1 Lt
Šiukšlių išnešimas: 4 Lt
Už gerus pažymius: 20 Lt
Už kiemo valymą ir grėbstimą: 8 Lt
Iš viso skolinga: 59 Lt

Motina pažvelgė į jį, ir berniukas pamatė jos akyse prabėgant prisiminimus. Ji paėmė tušinuką ir parašė:

Už devynis mėnesius, kai aš tave nešiojau savyje: nemokamai.
Už visas naktis praleistas prie tavęs gydant ir meldžiantis už tave: nemokamai.
Už visus pastangų metus ir pralietas ašaras: nemokamai.
Už visas naktis, praleistas baimėje dėl tavo ateities: nemokamai.
Už žaislus, maistą, drabužius, ar netgi tavo nosies nuvalymą: nemokamai.

Sūnau, kai visą tai sudedi, mano meilės kaina tau: nemokama.

Kada berniukas perskaitė, ką jo motina parašė, su didelėm ašarom akyse tiesiai pažvelgė į ją ir pasakė: “Mama, aš tave labai myliu”. Tada jis paėmė tušinuką ir didelėm raidėm parašė: “Apmokėta su kaupu”.

Autorius: Bruno Ferrero

Egle22
As irgi dukrai kartais moku uz tam tikrus darbus. T.y uz darbus kuriuos jai nepriklausytu daryti. Niekada nemokeciau uz kambario sutvarkyma, bet jei vaikutis iskuopia pritrupinta apdergta masina - duodu jai svara, kad i taupykle isidetu. Kadangi ji niekda pinigu nepraso, kisenpinigiu negauna, t.t. - tai yra vienintelis budas susitaupyti pinigu kokiam nors siaubingai nereikalingam pirkiniui.

Na ir gnyda cia pati sau atrodau g.gif
***Žaltvykslė
Neapmoku už jokius ten darbus.Bet aš moku,kai ką nors daro už mane. lotuliukas.gif Daugiausiai po 2 Lt.,pvz.:nudvėsė už šaldytuvo pelė.Atitraukiau-siaubas,net žiūrėti negaliu,drebu visa.Pašaukiau sūnų,sakau:neverčiu tavęs imti tos bjaurasties,bet jei išneši-2 Lt tavo.Išnešė kaip mat.
Arba:pamečiau vonioje tušą.Krito iš rankų,visur išgriozdžiau-kaip į vandenį.Šaukiu sūnų.Surasi-2Lt. Kniso kniso-rado.Nu tai čia gi mano darbai ir problemos,bet jei nepajėgiu pati-premijuoju sūnų. thumbup.gif
Mercredi
lilik, labai protingas tekstas, bet kartais galima palepint vaikį smile.gif Bet vėl gi siūlyčiau ne pinigais, o žaislais ar saldainiais. 4u.gif
alnama
QUOTE(Rustė @ 2007 12 15, 23:47)
Duodu saviškiam kartais kišenpinigiam, paminėdama, kad duodu už tai, kad kažką padarė gero (supovė indus, išnešė šiukšles), bet nesakau, kad tai yra mokestis.
*

laba, mano vaikui pries darant koki darba vis ir tas pats klausimas ar gausiu uz darba koki pinigeli aisku kartais paaiskinu kad padarat darba galima ir negauti bet tada nejuokais uzpyksta tai tada ka reiktu daryti
Mercredi
QUOTE(alnama @ 2007 12 19, 19:44)
laba, mano vaikui pries darant koki darba vis ir tas pats klausimas ar gausiu uz darba koki pinigeli aisku kartais paaiskinu kad padarat darba galima ir negauti bet tada nejuokais uzpyksta tai tada ka reiktu daryti
*

O kiek vaikui metų? Kokias sumas jam duodi?
alnama
QUOTE(Dios @ 2007 12 16, 00:30)
g.gif kodėl ne? daugelyje šeimų tas praktikuojama, kad vaikui užmokama už darbus, kurie jam nebūtinai priklauso -- automobilio plovimas, žolės pjovimas, daržų ravėjimas. tik gal pas kaimynus uždarbiaut nėr taip įprasta.
reik aiškiai tartis kaip ir už ką duodami pinigai, o kokie darbai turi būti daromi sau ir šeimai. juk nemokėsi vaikui pinigų už tai, kad jis išsivalo dantis ar pasikloja lovą.

*

laba mano vaikeliui 7 metukai bet inuoringai praso pinigeli uz padaryta darba schmoll.gif
Papildyta:
QUOTE(-=migle=- @ 2007 12 19, 20:45)
O kiek vaikui metų? Kokias sumas jam duodi?
*

Mano dukrytei septyni metai. Zinoma as dideliomis sumomis jos nelepinu tai 2litukai tai3 ir tiek
Mercredi
QUOTE(alnama @ 2007 12 19, 19:50)
laba mano vaikeliui 7 metukai bet inuoringai praso pinigeli uz padaryta darba schmoll.gif
Papildyta:
Mano dukrytei septyni metai. Zinoma as dideliomis sumomis jos nelepinu tai 2litukai tai3 ir tiek
*

Sumos nėra labai didelės, bet nėra gerai, kad priprato jas gauti. ax.gif Lašas po lašo... doh.gif Smagiau gauti pinigėlį, kai jo nesitiki mirksiukas.gif
alnama
QUOTE(-=migle=- @ 2007 12 19, 20:53)
Sumos nėra labai didelės, bet nėra gerai, kad priprato jas gauti.  ax.gif Lašas po lašo...  doh.gif  Smagiau gauti pinigėlį, kai jo nesitiki  mirksiukas.gif
*

aisku kad negerai darau jos ytaka bando jau pasigauti ir mazasis broliukas kuriam 4 metukai
Mercredi
QUOTE(alnama @ 2007 12 19, 19:57)
aisku kad negerai darau jos ytaka bando jau pasigauti ir mazasis broliukas kuriam 4 metukai
*

Pabandyk susėst ir paaiškint, kad tu esi jau didelė mergaitė ir turi padaryti darbų, skirtų namams. Jei padarysi daugiau darbų, nei tau priklauso, galėsi gaut premiją (ar siurprizą)
Nebemokėk to pinigais. Duok premiją saldainiu ar kokia smulkmena. Ir duok tik už tuos darbelius, kurie jai nepriklauso (sugalvok, kas priklauso). Tada vaikas pelnytai gaus premiją. Sėkmės 4u.gif
insi
as pirma lita gavau budama 7 ne is mamos, o is dedes, uz tai, kad kavos padariau. islaidau ledams smile.gif uz darba is mamos nekilo ne minties prasyt g.gif
alnama
ACIU UZ GERUS PASIULYMUS smile.gif TURBUT REIKES PAKEISTI JOS POZIURI I DARBO SVARBUMA KAD NEVISKAS PINIGAIS MATUOJAMA BET IR GERAIS PADARYTAIS DARBAIS BE ATLYGIO
Mercredi
QUOTE(alnama @ 2007 12 19, 20:19)
ACIU UZ GERUS PASIULYMUS smile.gif  TURBUT REIKES PAKEISTI JOS POZIURI I DARBO SVARBUMA KAD NEVISKAS PINIGAIS MATUOJAMA BET IR GERAIS PADARYTAIS DARBAIS BE ATLYGIO
*

Papasakok, kai pašnekėsi, kaip sureagavo, ir kaip jums dabar sekasi
alnama
vis dar varkstam niekaip neina jai paaiskinti kad norint konors pasiekti reikia tvarkytis ir be atlygio nors ir pasisiulo pati padeti susitvarkyti bet tai buna retas atvejis g.gif
Mercredi
QUOTE(alnama @ 2008 01 11, 18:36)
vis dar varkstam niekaip neina jai paaiskinti kad norint konors pasiekti reikia tvarkytis ir be atlygio nors ir pasisiulo pati padeti susitvarkyti bet tai buna retas atvejis g.gif
*

Ar tiesiog nepasisiūlo padėti, ar vis dar prašo atlygio? unsure.gif
destination
nereikia pratinti prie "užmokesčio". kartais jei duodi kokį pinigėlį tai "už tai kad geras buvai, padėjai man". o ne taip kad "išplovei indus-užmokėsiu tau". nes paskui pripras, ir kai tėveliai senatvėj prašys stiklinės vandens tai už dyką neatneš cool.gif
alnama
kartais ir pati pasisiulo kanors padeti smile.gif bet tai buna labai retai. jei ir pasisiulo tai vis klausia ar uz tai kanors duosiu. As jau nebepirma syki jai sakau kad padirbus darba turi buti lengviau ant sirdeles jei tai padarai be atlygio matyt neilgam isimine mano pasakyti zodziai
Mercredi
QUOTE(alnama @ 2008 01 12, 15:50)
kartais ir pati pasisiulo kanors padeti smile.gif  bet tai buna labai retai. jei ir pasisiulo tai vis klausia ar uz tai kanors duosiu. As jau nebepirma syki jai sakau kad padirbus darba turi buti lengviau ant sirdeles jei tai padarai be atlygio matyt neilgam isimine mano pasakyti zodziai
*

Kartok kasdien smile.gif , kartok, kad mamytei sunku visus darbus nuveikti, o ji jau didelė ir gali padėti. Kartais tenka paskaityt straipsnių, po kurių suvoki, kaip gerai, kad viskas yra būtent taip, kaip yra, turi mamą, tėtį... 4u.gif Aišku, mergytei jie gal per žiaurūs būtų, bet reikia padėti vaikui suvokti, kad reikia džiaugtis viskuo, ką turi, nes yra daug vaikučių, kurie viso to neturi 4u.gif
vigai
Pas mane pries keletą metų irgi norejo gauti pinigu . Surase kiek už kokį darbą atlygis. As ramiai paemiau lapa popieriaus ir surasiau "savo darbu kainas" :

Uz valgyt daryma - 0
Uz uzpakalio nuvalyma kai mazos buvot - 0
Uz skalbima irgi -0
Ir taip toliau...

Ir atidaviau: skruostai pasidarė rausvi ir tyla. Daugiau reikalavimų nebuvo.
O dabar pati duodu už kai kuriuos darbus pvz lyginimą ar kt Už tuos pinigus nusiperka daiktus, kuriuos as vistiek buciau nupirkus...Tokia mano patirtis.
agle
QUOTE(alnama @ 2007 12 19, 20:50)
*

jei jau tokia situacija , tai tada tegul ir jis pakrapšto savo piniginę, kai mama ar tėtis ką nors dėl jo padaro .Niekada savo vaikams nemokėdavau už darbus ir nesiruošiu mokėti , bet kišenpinigius jos gaudavo .
zbrckn
aš kažkodėl priš mokėjimus,nors tai tegul būna pagal susitarimą,o kad ignoruotų.............
alnama
Nevisada jai duodu pinigeliu bet tada ji kida diena visai nesitvarko bet kai jau tevelis isikisa tai situacija pasikeicia . Galbut as labiau nuolaidziauju bet kitaip negaliu. g.gif
Mercredi
QUOTE(alnama @ 2008 01 17, 19:57)
Nevisada jai duodu pinigeliu bet tada ji kida diena visai nesitvarko bet kai jau tevelis isikisa tai situacija pasikeicia . Galbut as labiau nuolaidziauju bet kitaip negaliu. g.gif
*

Gal galėtum paaiškint, nelabai supratau blush2.gif , ką daro tėtis? Ar atlygina už sutvarkymą, darbą kažkokį, ar bara, kad nesitvarko?
alnama
Pabara kai nesitvarko ir apie jokius pinigelius i kalbas neina
Egle22
QUOTE(Ašaros lietuje @ 2008 01 12, 16:56)
Kartok kasdien  smile.gif , kartok, kad mamytei sunku visus darbus nuveikti, o ji jau didelė ir gali padėti. Kartais tenka paskaityt straipsnių, po kurių suvoki, kaip gerai, kad viskas yra būtent taip, kaip yra, turi mamą, tėtį...  4u.gif Aišku, mergytei jie gal per žiaurūs būtų, bet reikia padėti vaikui suvokti, kad reikia džiaugtis viskuo, ką turi, nes yra daug vaikučių, kurie viso to neturi  4u.gif
*

As nemanau, kad mama turetu vaidinti namu labui sunkiai dirbancia auka/valytoja ar dar ka nors. Nemanau, kad tai skatina pagarba. g.gif Taip pat, manau, kad 7 metu vaikai, jau suvokia ir is literaturos/mokyklos/t.t. gerai zino, kad yra vaikuciu kurie neturi mamytes ar tevelio ar abieju.

Be to, juk negerai jei vaikas, galvoja, kad jam pasiseke tureti mama, nes ji gali viska sutvarkyti.... Kazkaip ne seimyniskai atrodo. schmoll.gif

Manau, kad vaikas neatlyginamai turi seimoje padeti ir turi susitvarkyti savo kambari. O jei nesugeba susitvarkyti, tegul gyvena siukslyne, jei taip smagiau biggrin.gif (mano dukrai kartais buna smagiau siukslyne gyventi - kaip ir man, jei turiu idomesnes veiklos - bet juk kiekvienas zmogus savaip trenktas ir tai reikia gerbti) thumbup.gif

Taciau, mano nuomone, yra darbai, kurie tikrai nera 7-mecio darbu sarase: iskuopti masina, sutvarkyti mazo brolio kambari, pakeisti jam patalyne ir pan. Tikrai nieko blogo jei uz tokiu darbu atlikima gerieciui siek tiek sumokama. mirksiukas.gif

Labai jau miglota linija, tarp pagalbos ir apmokamu darbu blink.gif Sekmes biggrin.gif
Mercredi
QUOTE(Egle22 @ 2008 01 17, 21:33)
As nemanau, kad mama turetu vaidinti namu labui sunkiai dirbancia auka/valytoja ar dar ka nors. Nemanau, kad tai skatina pagarba.  g.gif  Taip pat, manau, kad 7 metu vaikai, jau suvokia ir is literaturos/mokyklos/t.t.  gerai zino, kad yra vaikuciu kurie neturi mamytes ar tevelio ar abieju.

Be to, juk negerai jei vaikas, galvoja, kad jam pasiseke tureti mama, nes ji gali viska sutvarkyti....  Kazkaip ne seimyniskai atrodo.  schmoll.gif

Manau, kad vaikas neatlyginamai turi seimoje padeti ir turi susitvarkyti savo kambari. O jei nesugeba susitvarkyti, tegul gyvena siukslyne, jei taip smagiau  biggrin.gif (mano dukrai kartais buna smagiau siukslyne gyventi - kaip ir man, jei turiu idomesnes veiklos - bet juk kiekvienas zmogus savaip trenktas ir tai reikia gerbti)  thumbup.gif

Taciau, mano nuomone, yra darbai, kurie tikrai nera 7-mecio darbu sarase: iskuopti masina, sutvarkyti mazo brolio kambari, pakeisti jam patalyne ir pan. Tikrai nieko blogo jei uz tokiu darbu atlikima gerieciui siek tiek sumokama.  mirksiukas.gif

Labai jau miglota linija, tarp pagalbos ir apmokamu darbu  blink.gif Sekmes  biggrin.gif
*

Aš nesakiau kad mama turi vaidint kažkokią auką. Nepaminėjau, kad vaikas turi džiaugtis, kad turi mamą, tik tam, kad ji sutvarkytų kambarius. Pasiskaityk dar kart postą jei į jį atsakinėji. 4u.gif Sakiau, kad vaikas neturi matyti vien tokio pasaulio, kur mama visada sutvarko, dar užmoka jei vaikas kokį darbelį namų labui nudirba... Būna ir kitaip. Tiesiog reikia išmokyt vaiką džiaugtis savo gyvenimu ir tėveliais, kad tokius turi. Čia mano nuomonė
Miledi.N
QUOTE(alnama @ 2007 12 15, 21:12)
Mano vaikas pries darant koki darba visalaika praso pinigeliu.
*

Man irgi vaikas kartais pasako: "O tu sumokėk"
Tuomet aš pasiūlau jam apmokėti sąskaitas už maistą, pastogę ir kt.
Suveikia bigsmile.gif
Egle22
QUOTE(Ašaros lietuje @ 2008 01 18, 08:27)
Aš nesakiau kad mama turi vaidint kažkokią auką. Nepaminėjau, kad vaikas turi džiaugtis, kad turi mamą, tik tam, kad ji sutvarkytų kambarius. Pasiskaityk dar kart postą jei į jį atsakinėji.  4u.gif Sakiau, kad vaikas neturi matyti vien tokio pasaulio, kur mama visada sutvarko, dar užmoka jei vaikas kokį darbelį namų labui nudirba... Būna ir kitaip. Tiesiog reikia išmokyt vaiką džiaugtis savo gyvenimu ir tėveliais, kad tokius turi. Čia mano nuomonė
*

Oi, kokia tu siandien pikta soske.gif

Nemanau, kad mama turi vaikui kartoti "kasdien , kad mamytei sunku visus darbus nuveikti, o ji jau didelė ir gali padėti ". Kas tada is mamos gaunasi ? g.gif Vargse tvarkytoja, kuriai reikia padeti, nes jos reikia gailetis...? schmoll.gif

Mokinti vaika dziaugtis, kad turi tevus? blink.gif Tas pats, kas mokinti vaika dziaugtis kad turi kojas ir rankas... Tikrai nieko nesigaus biggrin.gif Mama ir tetis vaikui yra tokie pat savaime suprantami dalykai, kaip jo lova, mokykla, kuprine, t.t. Tik vienas kitas suauges moka istesu dziaugtis ir ivertinti paprastus kasdieninius dalykus: namus, tevus, vaikus, skalbimo masina, saukstus, svaru vandeni ir silta antklode. fool.gif

Man atrodo, kad realiausia yra skatinti pagarba ir lojaluma seimai fart.gif

Gal ir ziauriai skamba, bet taip jau yra. tease.gif
Elizabeht
As esu kategoriskai pries mokejima vaikams uz atliktus darbus. Cia tik mano nuomuone. smile.gif Juk vaikai turi suprasti, kad gyvena SAVO namuose, ir taisykles galioja visiems.
blue kristal
QUOTE(Elizabeht @ 2008 01 18, 18:05)
As  esu kategoriskai pries mokejima vaikams uz atliktus darbus. Cia tik mano nuomuone.  smile.gif  Juk vaikai turi suprasti, kad gyvena SAVO namuose, ir taisykles galioja visiems.
*

Pilnai sutinku,as irgi pries pinigu mokejima.
alnama
jau po truputeli mokinames daryti darbelius ir ne uzatlygi jau maziau atsikalbyneja ir pati pasisiulo padeti nors jos ir neprasiau pagalbos
Mercredi
QUOTE(alnama @ 2008 02 26, 20:29)
jau po truputeli mokinames daryti darbelius ir ne uzatlygi jau maziau atsikalbyneja ir pati pasisiulo padeti nors jos ir neprasiau pagalbos
*

thumbup.gif Smagu, kad jums gerai sekasi 4u.gif
Karolinka
Visiskai nepritariu,kas vaikui butu mokami pinigai uz kokia nors pagalba namie.as niekada nemoku uz darbus savo dukrai,ji niekada to neprase,bet visada man padeda.Aisku kartais duodu viena kita lt.,kai vaikas nori ka nors nupirkt arba taupo.
alnama
jau ir tvarkomes bet kazkas turi atsitikti kad retkarciais oziukai islenda tai tyngiu tai netvarkysiuos bet nors nebepraso pinigeliu nors tokia paguoda. smile.gif K ai broliukas nesitvarko tai ir dukryte pasako kad nesitvarkysiu tai tokie barnei namuose dedasi verysad.gif
Lalique
Mano sunui 7 m, uz atlyktus darbus kolkas nieko nepraso, net jei ir klozeta valo (jam kazkoldel patinka uzmauti gumines pirstines ir isvalyti ji. Karta skyriau jam siuos darbus kaip bausme, nes kazkas mokykloj negerai buvo, apsiverke visas, o paskui kai jau isvale tulika, pasake, kad nors kasdien gali tai daryti lotuliukas.gif )

O siaip mano vyras sunui duoda po 20 lt, jei tas koki perla ismes (pvz. kaip suauges pajuokaus). O sunus paskui man sako, "jei tau reikia gali paimti tuos pinigus," arba "as pats nusipirksiu dantu sepeteli" (ne zaisla koki, o reikalinga daikta!)
Bremen
Maniskis privalo pats susitvarkyti savo kambari ax.gif , po saves susitvarkyti wc , padengti stala ir....., vienintelis uz ka gauna pinigus tai indaploves iškrovimas(0,10 cent) , nes uzsimane zaidimo uz 3,99 eu tai taupo jam ,nes kisenpinigiu neduodam schmoll.gif .
ZYLĖ7
QUOTE(lilik @ 2007 12 17, 16:25)
Mažas berniukas priėjo prie motinos, kai jinai ruošė vakarienę ir padavė popieriaus lapą. Motina nusišluostė rankas su prijuoste ir pradėjo skaityti:

Už žolės nupjovimą: 20 lt
Už šios savaitės savo kambario sutvarkymą: 4 Lt
Apsipirkimas parduotuvėje už tave: 2 Lt
Broliuko - kūdikio prižiūrėjimas, kai eidavai į parduotuvę: 1 Lt
Šiukšlių išnešimas: 4 Lt
Už gerus pažymius: 20 Lt
Už kiemo valymą ir grėbstimą: 8 Lt
Iš viso skolinga: 59 Lt

Motina pažvelgė į jį, ir berniukas pamatė jos akyse prabėgant prisiminimus. Ji paėmė tušinuką ir parašė:

Už devynis mėnesius, kai aš tave nešiojau savyje: nemokamai.
Už visas naktis praleistas prie tavęs gydant ir meldžiantis už tave: nemokamai.
Už visus pastangų metus ir pralietas ašaras: nemokamai.
Už visas naktis, praleistas baimėje dėl tavo ateities: nemokamai.
Už žaislus, maistą, drabužius, ar netgi tavo nosies nuvalymą: nemokamai.

Sūnau, kai visą tai sudedi, mano meilės kaina tau: nemokama.

Kada berniukas perskaitė, ką jo motina parašė, su didelėm ašarom akyse tiesiai pažvelgė į ją ir pasakė: “Mama, aš tave labai myliu”. Tada jis paėmė tušinuką ir didelėm raidėm parašė: “Apmokėta su kaupu”.

Autorius: Bruno Ferrero

*

Nuostabus ir ismintingi zodziai thumbup.gif
Nesutinku, kad vaikui butu mokama uz gerus pazymius, kambariu tvarkyma ar siaip pagalba namuose schmoll.gif . Kazkuri mamyte rase, kad namai yra ne tik mamos ir tecio, bet ir vaikuciu, kurie privalo padeti juos tvarkyti ir puoseleti. smile.gif Bet pvz as visai nieko pries jei musiskis vasara atlieka tam tikrus darbus (pjauna zole, valo baseina) uz kuriuos gauna pinigu. Susitariam jei darbas atliktas puikiai mes jam sumokam. Juk jis dar per jaunas, kad kur nors isidarbintu, o savo pinigu norisi tureti. Manau taip vaikas suvokia, kad norint pramogauti pries tai reikia papluseti.
ŽuvelėNEauksinė
QUOTE(Bremen @ 2008 03 06, 19:00)
Maniskis privalo pats susitvarkyti savo kambari  ax.gif , po saves susitvarkyti wc , padengti stala ir....., vienintelis uz ka gauna pinigus tai indaploves iškrovimas(0,10 cent) , nes uzsimane zaidimo uz 3,99 eu tai taupo jam ,nes kisenpinigiu neduodam  schmoll.gif  .
*

nu negi vaikui gaila uz 4eu zaisla nupirkt g.gif blush2.gif sakyciau kainuotui 20eu,tada suprascisau blush2.gif
laureta
As nemoku vaikui pinigu, kad padarytu namu ruosos darbus ir nesuprantu ir nesuprasiu tu teveliu, kurie taip daro. Namu ruosos darbai skirti visiems seimos nariams, kurie gyvena buste.
jeigu nori uzsidirbti pinigeliu, galima idarbinti (sukasant zeme, nunesant stikline tara i supirktuve, jei tai mazesnio amziaus), didesnius galima idarbinti.
meidluka
QUOTE(Eglute:} @ 2008 03 12, 17:41)
nu negi vaikui gaila uz 4eu zaisla nupirkt g.gif  blush2.gif sakyciau kainuotui 20eu,tada suprascisau blush2.gif
*

manau,kad cia kalbama ne apie daikto kaina,o norima parodyti vaikui,kad uz dyka nieks nieko neduoda ir kiek reikia daug dirbti,kad ta daikteli tureti,tada ir pats vaikas ta zaisla kitaip vertina
kornelija.k
QUOTE(Elizabeht @ 2008 01 18, 18:05)
As  esu kategoriskai pries mokejima vaikams uz atliktus darbus. Cia tik mano nuomuone.  smile.gif  Juk vaikai turi suprasti, kad gyvena SAVO namuose, ir taisykles galioja visiems.
*

as gal nesu visiskai kategoriska siuo klausimu, bet sutinku, kad SAVUOSE namuose yra pareigos, kad jeigu norim, kad butu namie jauku, turim visi ideti i tai pastangu ir vieni kitiems padeti nudirbti darbus.
dabar savo keturmetei dukrai ivedziau geru ir negeru darbeliu lentele, kai padaro kazka grazaus ir gero, pvz, isplauna savo indus, ar pasitvarko, kur neprivalejo ir t.t., tai nupiesiu sirdele, o kai padaro kazka negrazaus, tai rutuliuka melyna uzpiesiu. siaip suveikia. labiausia veikia, kai pries koki ivyki skaiciuojam nuopelnus, tai tada labai stengiasi ir ziuri kiek tu sirdeliu yra (aisku ju yra zymiai daugiau).

QUOTE(meidluka @ 2008 03 15, 04:37)
manau,kad cia kalbama ne apie daikto kaina,o norima parodyti vaikui,kad uz dyka nieks nieko neduoda ir kiek reikia daug dirbti,kad ta daikteli tureti,tada ir pats vaikas ta zaisla kitaip vertina
*

pritariu drinks_cheers.gif
Šelma
QUOTE(vigai @ 2008 01 16, 11:56)
Pas mane pries keletą metų irgi norejo gauti pinigu . Surase kiek už kokį darbą atlygis. As ramiai paemiau lapa popieriaus ir surasiau "savo darbu kainas" :

Uz valgyt daryma - 0
Uz uzpakalio nuvalyma kai mazos buvot - 0
Uz skalbima irgi -0
Ir taip toliau...

Aš irgi panašiai "gydžiau" biggrin.gif Iš kur ištraukė nežinau, įtariu seneliai už kažką pamokėjo, bet pradėjo reikalaut algos už darbus kazdieninius. Susėdom ir nusprendėm, kad už viską bus mokama.Apsidžiaugė nerealiai, puolė viską tvarkyt ir įkainius man sakyt lotuliukas.gif O atsisėdus vakarieniaut pasakiau-košė 1,50, arbata 0,50, meduolis 80 centų cool.gif Nedaviau kol nesusimokėjo lotuliukas.gif Pavalgę pasakė, kad netinka tokie santykiai thumbup.gif lotuliukas.gif
Kristaline
Aš moku už darbus kurie vaikui nepriklauso. Pvz. indus plaunam visi pagal grafiką. Kai labai neturiu laiko prašau, kad už mane išplautų ir už tai sumoku, o kai jo būna eilė plauti - nemoku. Kartais ką nors nuperku, leidžiu žaisti su kompiuteriu (papildomą laiką) - kaip susitariam.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.