Bistrycios gatveje yra"Pusaite"
Vaikas lankė "Pušaitę": užsirašėm prieš 2 metus, kad pakliūt - reikėjo mokėti "koridoriaus remontui" 400lt, po to kas men. rinkliavos, grupę remontavom, kilimus, visokias priemones pirkom. dirba nuo 7-17:30, bet 7 ryto gyvos dūsios nerasi. nekritikuočiau jei nebūtume išsikraustę į kitą rajoną į"Justinuką" priėmė metų vidury ir be jokių priedų, darželis daug geriau susitvarkęs , rinkliavų 10k. mažiau, dirba nuo 6-18:30!!!
Jūratės gatvėj darželis toli nuo stotelių, privažiuot patogu tik su mašina. "Naminukas " gerai jei iš anksto užsirašėt, priemokų neima, tik po vieną amžiaus grupę todėl neguminis, nebus vietų - neikišit. papildomos pamokėlės anglų, šokiai ar dainavimas yra beveik visur už papildomą mokestį.
Mes kai rinkomes is darzeliu Antakalnyje pirmiausia ziurejom, kad butu lopselis, nes planavom mazaja leisti anksciau 3 m. Buvom Pusaitej Bistrycios g., tai ten ponia direktore firminiu kostiumeliu pradejo giedoti apie eiles ir ziurejo i mus didelemis akimis, kuriose maciau, kaip sukosi $$$$... Kolege ten vede vaika, tai itaise tik uz kysi 400 lt ir dar pastoviai nesdavo remontui, dovanoms ir pan. Aisku, darzelis isciustintas. Nusispjoviau ir nuvedziau i artimiausia - Voveraite Jurates g. truputi apsepes, bet grupes gana jaukios, aukletojos nieko. Privalumas: turi savo katiline, todel gali sildyti kada reikia ir kiek reikia. Kadangi toliau nuo gatviu ir stoteliu, tai rami ir svari aplinka, didelis kiemas. Abi mano mergos eina. Maziuku grupeje tik 6-8 vaikai buna, o dideli irgi nedaug - 15 (ankstesniam darzely Zirmunuose buvo 24!) Ir papildomi bureliai yra: anglu, sokiu, muzikos.
gakl kas dar galetumet apie siuos darzelius sviezesniu naujienu pasakyt?
dar idomumo delei gal kas zino kaina Liubartienes darzelio?
as pati uzaugau Pusaiteje, ir ta pati vedeja buvo, fui, nekokia, kaip fifa sedi, ir tikrai laukia, kysio. kaimyne pirko lovyte uz 500, kur keli vaikai gali miegoti, bet mes eisim, nes prie pat gyvenam, o tik pabando nepriimti, dar yra toks istatymas, kad pagal gyvenamaja vieta priklauso, nu tada as netylesiu,
O gal zinot kokia Pusaites vedejos pavarde? Nes mano tevai turejo karcios patirties su tuo darzeliu (aisku, pries daug metu). Bande mane leisti i lopselio grupe, bet kai pora kartu uzpakali nuplove saltu vandeniu, itaise plauciu uzdegima. Tevai buvo priversti staigiai atsisakyti tokiu "atrakcionu" ir ieskoti kitos iseities. Taciau vedeja neuztenka, kad reketavo, kol lankiau lopseli, tevukui nedave ramybes ir toliau (jis tuo metu uzeme atsakingas pareigas). Tai tevukas po siai dienai ja kuo puikiausiai prisimena. Na bet tikiuosi per tiek metu vedeja jau turejo pasikeisti.. Gal tas darzelis pritraukia panasaus budo zmones
O as vis nerimstu su Atzalele: gal kas lanko? Mums sis darzelis kaip ir butu patogiausias, taciau vedeja man pasirode per daug indiferentiska...Aciu smilie
Visai neseniai tame darželyje įvyko rokiruotė: viena iš vyr. auklėtojų tapo direktore, o pati direktorė - vyr.auklėtoja. Tas pats, tik šiek tiek kitaip...
PUSAITEJE TA PATI DIRIKE, KAIP IR PRIES 25 METUS, NES AS TEN VAIKSCIOJAU, SLYKSTI BOBA.
QUOTE(ursule @ 2004 12 30, 00:04) as pati uzaugau Pusaiteje, ir ta pati vedeja buvo, fui, nekokia, kaip fifa sedi, ir tikrai laukia, kysio. kaimyne pirko lovyte uz 500, kur keli vaikai gali miegoti, bet mes eisim, nes prie pat gyvenam, o tik pabando nepriimti, dar yra toks istatymas, kad pagal gyvenamaja vieta priklauso, nu tada as netylesiu, As irgi uzrasiau savo i Pusaite. Noreciau nuo 1.5 metu leisti, tai ji mane bande itikint, kad tik nuo 2 m priima. Tai sakau,vistiek uzrasykit, o ateis laikas, ziuresim. Sutiko "gerai, paziuresim" Taip pat buvau "Spindulelyje" (kur vaikams, turintiems problemu su akytem), tai vedeja tikino, kad priima tik pagal siuntima nuo gydytojo. Ursule, o kurioj gatvej tu gyveni? QUOTE(Liuduk @ 2005 01 05, 15:09) As irgi uzrasiau savo i Pusaite. Noreciau nuo 1.5 metu leisti, tai ji mane bande itikint, kad tik nuo 2 m priima. Tai sakau,vistiek uzrasykit, o ateis laikas, ziuresim. Sutiko "gerai, paziuresim" Mes nuo vasaros-rudens gyvensim Grybo g. as ir i "Pusaite" ketinu uzrasyti o sakykit, prasymas rasomas darzelyje ar galima "laisva forma" parasius nunesti?
mes irgi i pusate uzsirasem, prasymas laisva forma. tik kada eisim nezinia, labai jau mazas nuo 1.4m.
nu va dabar savo grazuole pradejau ten vest. tiesa sakant kol kas patenkinta, ikyriai klausinejau aukletojos ka reikia atnest-na pvz tualetinio popieriaus ar kazka bet jin pasiule nusiramint nes nieko nereikia. kiek zinau kituose darzeliuose tai net savo saukstus reikia atsinest...
o kas link direktores, tai net nezinau kaip ten su kysiais, mes tai kazkaip stebuklingai ta vaika ikisom-zyzem zyzem zyzem ir iszyzem. ir net be isankstinio uzsirasymo... o grupe maza, gal tik 11 vaiku, bet pastoviai gal tik koki 6 buna.
Mano irgi abu vaikai ta darzeli lanke vienas dar lanko ir noriu pasakyti, kad niekas musu nereketavo , dirba nuo 7 iki 18,30.Pati septintai atvedu ir puse septyniu vakare pasiimu.Aukletojos musu labai geros, abu vaikai eina su noru ir tikrai jokiu nesusipratimu nebuvo.Mums drauge rekomendavo ir esam jai labai dekingi.Net keista skaityti kitu mamyciu atsiliepimus
Beje jis mums nepriklauso pagal gyvenamaja vieta
Del lankymo laiko,tai bendradarbe i Pusaite nuvesdavo vaika gerokai pries 7, vaikas budavo pats pirmas, bet aukletoja jau tikrai visada budavo....
Laukiame dar atsiliepimu apie Pusaite,nes galvojam kuri darzeli rinktis... Ar Pusaite, ar Naminuka, ar ta Zolyno g. pabaigoje?
Buvom siandien su kaimyne uzrasyt savo mazuosius. Dirike, tai tikrai fifa
idomu kaip ten dabar..
pati lankiau ta darzeli.. tai problemos tikrai buvo nemazos su direktore.. ji gal aukas pati sau pasirenka? tik pagal ka jas renkasi? siaip tai mano sesuo irgi pirkti lovyte uz 500 Lt turejo kad vaikai papultu i ta darzeli..nors jis priklauso ir pagal gyvenamaja vieta..
Šiandien buvome tame darželyje pas vedėją, sesers vaiką norėjome užrašyti. Na fifa tai nebloga, tikrai ir ryškiai kyšio laukia, nors tiesa, apie tai neužsiminė. Nėra vietų ir vsio. Galvoju gal saviškį jau reikėtų užrašyti, nors jam tik 10 mėn, bet užtai arti namų bus kai jau ateis laikas lankyti... Nors dar renkuosi (jau dabar
QUOTE(Merlote @ 2005 08 17, 21:59) Šiandien buvome tame darželyje pas vedėją, sesers vaiką norėjome užrašyti. Na fifa tai nebloga, tikrai ir ryškiai kyšio laukia, nors tiesa, apie tai neužsiminė. Nėra vietų ir vsio. Galvoju gal saviškį jau reikėtų užrašyti, nors jam tik 10 mėn, bet užtai arti namų bus kai jau ateis laikas lankyti... Nors dar renkuosi (jau dabar As savo dukra uzrasiau i si darzeli, kai jai buvo 1.5 men. Skambinau sia savaite, tai sake, kad siais metais priimami vaikai gime 2003m. O mes norejom siemet, bet dukryte 2004 gimimo, tai pasake, kad tikrai ne. Perkele mus i ikitu metu sarasa. Paziuresim, ka saklys kitais metais. tegu tik pasako, kad nera vietu, kai vaikas vos ne pries 3 metus bus irasytas QUOTE(Liuduk @ 2005 08 19, 11:16) As savo dukra uzrasiau i si darzeli, kai jai buvo 1.5 men. Skambinau sia savaite, tai sake, kad siais metais priimami vaikai gime 2003m. O mes norejom siemet, bet dukryte 2004 gimimo, tai pasake, kad tikrai ne. Perkele mus i ikitu metu sarasa. Paziuresim, ka saklys kitais metais. tegu tik pasako, kad nera vietu, kai vaikas vos ne pries 3 metus bus irasytas QUOTE(Merlote @ 2005 08 17, 21:59) Šiandien buvome tame darželyje pas vedėją, sesers vaiką norėjome užrašyti. Na fifa tai nebloga, tikrai ir ryškiai kyšio laukia, nors tiesa, apie tai neužsiminė. Nėra vietų ir vsio. Galvoju gal saviškį jau reikėtų užrašyti, nors jam tik 10 mėn, bet užtai arti namų bus kai jau ateis laikas lankyti... Nors dar renkuosi (jau dabar aš tai profanė šiame reikale, su darželiais. o tai kyšis vėdėjai į kišenę eina, ar į kokį tais darželio rėmimo fondą? nes jei į kišenę, tai joklmn, reik kažką keist.
pradejom nuo rugsejo vaiskciot sicia: aukletojos ir auklyte nuostabios
o va, direktore - viskas tiesa, kas kitu mamku parasyta anksciau. kol kysio tikejos pora dienu sypsojos, bet supratus, kad jo nesiruosiam nes
Pries kelis metus Pusaiteje dirbo vyr. aukletoja Jolanta. Jei atsirastu mamu kurios savo vaikucius vede i jos grupe - prasau parasykit man asmenine zinute - turiu klausimu. Busiu dekinga.........
Kauke, o ten kas nors negerei buvo su ta Jolanta?
Mamyciu vedanciu i Pusaite vaikucius (mazdaug 5m. amziaus) demesiui:
Kadangi ir mano mazius cia eina, 11.24 maciau, kaip viena aukletoja (vyresnio amziaus, trumpais plaukais) visa perbalus, su savim kalbedama bego ieskoti pabegusiu vaiku. I mano klausima, kas nutiko, ji neatsake. Bet jau po keleto min. sutikau ja gryztancia su dviem apie 4-5m. mergaitemis, kurios buvo nuejusios net iki Minimos. Idomiausia, kad jos dingo tuo metu, kai vaikai lauke zaide, o pasigedo ju tik gryze i grupe. Bet dar idomesnis faktas: si aukletoja, matyt bijodama, kad kas nepamatytu (direktore, teveliai, kt.), tas mergaites parsivede ne pro paradinius vartus, bet pro plysy tvoroje. Keistas auklejimas Tad speju, kad mergaiciu teveliai nebuvo informuoti, o taip nutylet - neteisinga. Deja nezinau aukletojos v.pavardes, o mergaites buvo aprengtos: 1. roziniu paltuku su kailiukais ir visa rozine 2. zalsvai, salotine, tik kelnes - violetines.
Chaki,o ar jums patinka sis darzelis?
man tai patinka
O kodel vaikui nepatinka? Gal aukletojos blogos?
lyg ir neblogos, bet manau mazokai skiria demesio vaikui. kartais atrodo, kad joms svarbiau pateikti ir i islaikyti nepriekaistinga-pavyzdine aplinka. pvz.: vaikams neleidziama vaziuot masynyte zaislu lentyna, girdi: "o kas paskui dazys!?"...
nepastebejau ir kartu zaidimu, uzsiemimu: atvedei vaika, paleidai ir tegu buna pagal grafika... labiausiai sokiravo faktas, kai viena naujai atvesta mergaite sededavo viena pasodinta uz stalo, nes jai buvo nedrasu baisu. o aukletojos net nebande jos ijungt i zaidima su vaikais. tuo lab, kad karta man uzejus ir pakvietus mergaite isijungti i zaidima su balionu, ji tuoj pat isitrauke ir net savo lele patikejo pasaugot... ir t.t.
Nu jo... po tokiu bajeriu tikrai nebenoriu savo dukrytes i si darzeli vesti:(
Gi svarbiausia, kad su vaiku uzsiimtu, mokintu bendrauti ir pan. kosmaras! Nu koki gi darzeli vesti
Chaki,negasdink
oi tikrai nenoriu. sorry
siaip labai ir nuo vaiko priklauso: jei jis lengvai bendraujantis, nebaikstus,- gal ir problemu nebus. musu grupej kiti vaikai visai isivaziave, gal porai - sunkiau. o ir aukletoju visokiu yr. Ir maniskes man is pradziu labai patiko. Po to, - nelabai, bet tik viena is ju. Bet juk visiems neitiksi. siaip darzelis grazus, tvarkingas. du kartus i savaite buna muzikos pamokeles pas muzike, kas dziugina. ir kartais sportuot eina.
Chaki, o tavo vaiko grupeje Liutauro nera?
QUOTE(Avita @ 2006 02 06, 12:01) Chaki,negasdink mamos, as jau nebesuprantu, maniske eis i si darzeli nuo rugesjo kai jai bus 2.4,,,vedeja aiskino kad anksciau priimti negali, nes tik tada bus formuojama nauja grupe , gimusiems 2004-tai kaip yra
Ursule,
Kaip suprantu, i pusaites lopselio grupe priima vaikus nuo 2 metu. Grupes formuoja rudeni, pagal metus. Pernai priime 2003 gimimo, si rudeni 2004 gimimo. Ir jiems nesvarbu,kad 2 metai jums jau suejo pries 4 men (jei vaikas gimes 2004 balandi ar geguze), ar tik sueis (pvz gimes 2004 lapkriti ar gruodi).
o jus manot, kad ten nera vaiku,. kuriems dabra 1.6
Gal ir yra
gal irgi kaip mes ruosiasi nuo rugsejo pradeti eit, gimusieji 2004:), busim draugai:)
sveikos,
susimaliau, tai jei mano sūnui rudenį bus tik 1.4mėn, tai jo nepriims į rudeninę grupę šiais metais?
Norečiau, aipe pušaitės direktorę pakalbėti
Kai ateini pas ja, pirmiausiai ištraukia tokį didžiuuuuuulį žurnala, žiūri į jį ir dėjoja Bet viska suprantantis teveliai ateina po savaitelės ir sutvarko viską labai gražiai :
Lamborgini, kiek suprantu,tai 2005 metu gimimo priimami bus tik nuo kito rudens.
QUOTE(ursule @ 2006 03 02, 12:58) mamos, as jau nebesuprantu, maniske eis i si darzeli nuo rugesjo kai jai bus 2.4,,,vedeja aiskino kad anksciau priimti negali, nes tik tada bus formuojama nauja grupe , gimusiems 2004-tai kaip yra nu taip, maniškiui bus 1m.8mėn. man kažkaip nelabai šitas darželis, nė vieno gero atsiliepimo ir dar nesuprantu, taigi kiti vaikai nuo 3 m. tik pradeda eiti, tai kaip jie papuola į tas grupes, jei jau nuo 2 m. nėra vietų.. o šiaip tai šis darželis be lopšelio, kažin kaip jis čia išvis tvarkosi su tokiais mažiukais QUOTE(elia @ 2006 03 24, 17:56) ir dar nesuprantu, taigi kiti vaikai nuo 3 m. tik pradeda eiti, tai kaip jie papuola į tas grupes, jei jau nuo 2 m. nėra vietų.. Kai užrašinėjau saviškį į "Naminuką", tai direktorė sakė, kad nėra jau taip labai Antakalnyje perkrauti darželiai, dar nevisada visas grupes ir surenka QUOTE(Lietuvos saulele @ 2006 03 26, 17:17) Kai užrašinėjau saviškį į "Naminuką", tai direktorė sakė, kad nėra jau taip labai Antakalnyje perkrauti darželiai, dar nevisada visas grupes ir surenka O taviskis i Naminuka jau eina? Jei ne, nuo kada lankys? QUOTE(elia @ 2006 03 24, 17:56) ir dar nesuprantu, taigi kiti vaikai nuo 3 m. tik pradeda eiti, tai kaip jie papuola į tas grupes, jei jau nuo 2 m. nėra vietų.. o šiaip tai šis darželis be lopšelio, kažin kaip jis čia išvis tvarkosi su tokiais mažiukais neeeee, ten yra lopselis, ir i ji priima nuo 2m. bet tada nesuprantu -jei grupes formuojamos nuo 09 10, tai vaikas gimes pvz--sausi, i darzeli nueis kai jam bus 2.9--TAI JIS VARGSAS NEPARAGAUS LOPSELIO SKONIO-KAZKAS NETAIP |