QUOTE(uogelle @ 2008 03 06, 16:58)
Pupojų, bet dabar lyg tais pervadino į Kalvų sodų 3-oji
QUOTE(flight @ 2008 03 05, 19:05) Taip, važiavau asmeniškai. Mums iš pradžių irgi "vietų nebuvo". Po mano numykimo, kad "gal darželiui reikia kokios pagalbos, paramos", vieta atsirado. Aš irgi prieš kyšius, ir net nemoku jų duoti, ir raustu, ir bąlu Keista, kad iš jūsų priėmė kavą ir butelį. Kai aš pabandžiau kažką panašaus duoti - nepriėmė. Tai vat, jums ir molinuko direktorė. O šiaip labai maloni moteris - viską paaiškino ir dar vaikų eilės knygą parodė kiek daug norinčių. Iš to matosi, kad žmogus geranoriškas.O daržiukas tikrai populiarus. Aš džiaugiusi, kad mums šis darželis priklauso pagal gyvenamąją vietą ir rudenį naujai bus komplektuojamos grupės - tikimės, kad lankysim, nes girdėjau kitų tėvų atsiliepimus apie direktotę, kad yra teisinga ir jei yra galimybė - tikrai priima,nevedžioja už "nosies" - pasako visą tiesą. QUOTE(gėliukas @ 2008 03 06, 17:36) mumi gal ir nevisai priklauso pgl gyvenamą vietą, bet visai netoliese kai skambinau - aiškus atsakymas "vietų nėr" Tikra tiesa. kad vietų nėra
Sveikos mamytes
Paskaitinejau as jusu cia pamastymus, ir siek tiek keistokai pasijutau..nes.. 1. Manau vertetu pamastyti visu pirma apie tai, kad darzeliu nauju tai jau juk nuo senu laiku nebestato, o nauju namu, namu soduose ir t.t.- pilna pristatyta.. Tai kaip jus manot, is kur bus tiek vietos darzelyje kad priimti tiek norinciu vaiku? Kur juos sutalpinti darzlyje? Ant stogo kelti? Manau ateity bus dar didesnes problemos del darzeliu. Ir nereikia cia kaltinti nei vedeju nei darzeliu juodinti ir pan,. negi manot kad ir paciai vedejai vis kas kart lengva eilini karta atlaikyti tevu spaudima ir verzimasi? Mes juk visi zmones, tad supraskim gal ir jas..ka? Ne jos juk savavliskai sprendzia- ka priimt, kiek priimt..ko nepriimt ir pan,.Juk yra valdzios aukstesnes kur savo nurodymus duoda ir viskas. 2. Reikia suvokti tai, kad dabar darzelis yra prabanga- ta prasme, kad jei patekai jei prieme i ji, tai super, tik dziaugtis belieka, bet esme yra tame, kad norint i ji ptekti, reikia tik tik vaikui gimus nepatingeti ir ateiti i darzeli uzrasyti i eile savo mazyli, ir tada nebus jokio streso nei neigiamu emociju. 3. As nesuprantu, kada musu valdzia, valstybe, atkreips demesi i tai, kad namu statybos dygsta kaip grybai po lietaus, bet deja negirdet nei apie viena koki nauja pasatyta darzeli ar naujai pastatyta mokykla!!!!! Todel (ir kodel?) musu vaikuciai turi buti darzeliuose perpildytose grupese, o mokyklose mokintis antroje pamainoje (nes dideliam mokiniu skaiciui nebeuztenka laisvu klasiu)? O ar ir lengva dirbti aukletojoms kai grupeje pvz 15 vaikuciu? Tai ar jus dar manote kad cia tikrai kaltos darzeliu direktores? Tai kas liecia vadinamus "kysius", tai zinot kaip sakoma- noriu nesu noriu nenesu, juk nepriverstinis dalykas, bet jei nunesat pacios savo noru kokios kavos ar sampano- tai kam tada "taskytis purvais"? As pvz kartais kaip atsidekojima nunesu vaiku gydytojai, ir ka? Nunesu ir pamirstu, ir nerasau forume, kad"va nunesiau ir isivaizduokit- paeme" Papildyta: P.S. pataisymas "'nesavavaliskai sprendzia"". Tai mano subjektyvi nuomone, bet manau ji gana teisinga. Svarbu viska suprasti ir matyti tokiom spalvom kaip istiesu ir yra, o ne lauzti is pirsto.. Manau viskas lemia zmoniu poziuris.. Aciu. Gal galite dar kas savo mintimis pasidalinti? Buciau dekinga.
Mes lankem si darzeli pusantru metu. paskaiciau mamyciu atsiliepimus - ten tikrai daug kas yra gerai. bet blogai buvo kas kita - leisdavo atvesti sergancius vaikus!!!!! buvo labai liudna, nes mano vaikas nuejes i darzeli, ten isbudavo max savaite ir vel sirgdavo apie tris savaites. net vasara liulis begdavo. ateini is ryto ir girdi kaip kas antras kosti, o kokia mamyte, rubineje matydama, kad as isputus akis stebiu jos kosciojanti vaika, ji dar drausmina :"na, ko gi tu cia..."?
dar buvau liudininke tokio pokalbio vienos mamos ir aukletojos (gal paskaitys ta mama).... Aukeltoja: "jus antra diena vedat vaika su temperatura" Mama: "as maniau, kad cia mano problema"... mamos, pridurkit dar ka nors, nes man logika neisnesa ir tai nebuvo mano vaikucio ligos. kita darzeli lankom jau puse metu ir ne karto nesirgom, nes zmones atsakingesni ir neveda serganciu vaiku.
Mazhulka o koki darzeli lankot?
Papildyta: Ale paskaitau ir juokinga,kokios visos mamos jautrios.Vienai ne taip pasake,kitaip ne toki tona parinko.Nepamirskit kad darzeliai tai valstybes turtas,o kas valstybes ten ir tonai,ir kokybe,ir kainos valstybines. aisku molinuko problema,kad daug serganciu.bet kol kas mano vaikui to nebuvo(tik teko girdeti).Bet jei susidurciau su tuo,kreipiaciausi tiesiai i direktore.visos problemos issprendziamos. Kas liecia maista,na mano dukrelka sako kad skanu ir kad visko nesuvalgo. Dar karta del problemu - keik zinau yra toks tevu komitetas,tai tegul tevu komitetas irgi pasijudina. Kamiles tetis. QUOTE(sanatorija @ 2008 07 18, 12:52) Mazhulka o koki darzeli lankot? Papildyta: Ale paskaitau ir juokinga,kokios visos mamos jautrios.Vienai ne taip pasake,kitaip ne toki tona parinko.Nepamirskit kad darzeliai tai valstybes turtas,o kas valstybes ten ir tonai,ir kokybe,ir kainos valstybines. aisku molinuko problema,kad daug serganciu.bet kol kas mano vaikui to nebuvo(tik teko girdeti).Bet jei susidurciau su tuo,kreipiaciausi tiesiai i direktore.visos problemos issprendziamos. Kas liecia maista,na mano dukrelka sako kad skanu ir kad visko nesuvalgo. Dar karta del problemu - keik zinau yra toks tevu komitetas,tai tegul tevu komitetas irgi pasijudina. Kamiles tetis. O man tai visai nejuokinga- mes mamos todel ir jautrios savo vaiku atzvilgiu. Manau serganciu pasitaiko kiekviename darzelyje..kai buna virusu metas ir t.t. Bet sutikit, kad teveliai taip pat kalti, ir ne ka maziau- kai samoningai atveda sergancius, sloguojancius vaikus i darzeli, net kartais ir iki galo neisgydziusius, ar ne taip? Tai kas tada siuo atveju kaltas? Darzelis? Vedeja? Kaip sia teveliu problema tuomet spresti tevu komitetui patartumet, a? Kas liecia maista, maitinima- kiek teko girdeti tai super, ir skanu ir valgo ir pan. O jei yra kazkokiu problemu- manau visada pirma reiktu kreiptis i aukletoja, tiesiog atkreipti jos demesi, pasidalinti savo nerimu, abejonemis, tiesiog bendradarbiavimas turetu buti abipusis. Kuo anksciau iprasime tai daryti tuo lengviau bus ir mums ir vaikams ir aukletojoms. Bet jau as taip stengiausi ir stengiuosi iki siol taip daryti. QUOTE(sanatorija @ 2008 07 18, 10:52) Mazhulka o koki darzeli lankot? perejom i privatu darzeli. cia viskas kitaip ir labai del to dziaugiames. Va dabar issigandau
Griztant prie slogos ar kosulio temos. Pati turiu du mazus bernus lankancius darzeli. Kaip bebutu gaila, atveda ir sloguojanciu ir pakostinciu, is pradziu parinausi, o poto. Zinot ka, ne steriliame pasaulyje gyvename, tai kad visu pirma sloga-nera liga, vienam sloga nuo besikalancio dancio, kitas susalo, bet tai nereiskia kad uzkreciajma. Kad vestu su temperatura- neteko susidurti. Tada jau negerai. Bet jei vaikas sloguoja... nezinau tikriausiai reikia ramiau ziureti. O siaip turiu kruva drzaugiu kurios namuose vaikus laiko ir ka taip pat sekmingai sloguoja pereidami per gatve ar parduotuve nueidami ar i tetriuka. Tai kad tikriausiai reikia ziuret i viska paprasciau, bus paciom lengviau. O jei i privatu yra galimybe-tai valioo
SLoga sloga ir dar karta sloga. Pilna tu vaiku serganciu ir nieko su tuo nepadarysi. Ne visi turi galimybes paimti nedarbingumo pazymejima.
Mes va visa savaite nevedam jau i darza.Pirmadieni nuvedem,pusdieni pralaikem ir paemem.o antradieni jau gerkle:( QUOTE(ziedute @ 2008 05 27, 20:15) 2. Reikia suvokti tai, kad dabar darzelis yra prabanga- ta prasme, kad jei patekai jei prieme i ji, tai super, tik dziaugtis belieka, bet esme yra tame, kad norint i ji ptekti, reikia tik tik vaikui gimus nepatingeti ir ateiti i darzeli uzrasyti i eile savo mazyli, ir tada nebus jokio streso nei neigiamu emociju. sutinku, kad vietų daržely iš dangaus neištrauksi. bet vat dėl užsirašymo nuo gimimo, kaip tu sakai - ne visad suveikia. jei į lopšelį - taip, būtume pakliuvę, bet kadangi negalėjome praeitais metais dėl sveikatos eit, o šiais metais jau norėtume, bet rudenį vaikui bus beveik trys metai, todėl mūsų jau nieks nebepriims... prašymo perrašyti neleido, na, dar sukaupsiu drąsą, gal, nueisiu pasipašyt, bet matyt teks prašytis jau kitur....
Mes dukra vedem i si darzeli,lopselio grupe,bet neilgai (apie puse metu),kadangi neistveriau.Kur matyta ,kai prabuni su vaiku sav namie del ligos,o atejusi pamatai kai kiti tevai atnesa vaistu ir paaiskina aklitojai kiek duoti
mes tai nuo rugsėjo pradėsim lankyt, manau darželis puikus, auklėtojos nuostabios, labai daug gerų atsiliepimų iš tėvų girdėjau o ir pati kaškada lankiau šį darželį, visur tų vaikų sergančių pasitaiko, blogai bet va kiti veda sergančius vaikelius ir dėl jų kenčia kiti
QUOTE(Kikina @ 2009 07 09, 15:19) mes tai nuo rugsėjo pradėsim lankyt, manau darželis puikus, auklėtojos nuostabios, labai daug gerų atsiliepimų iš tėvų girdėjau o ir pati kaškada lankiau šį darželį, visur tų vaikų sergančių pasitaiko, blogai bet va kiti veda sergančius vaikelius ir dėl jų kenčia kiti Sveki! Mes irgi nuo lapkricio pradesim lankyti lopseli,o siaip mano vyresni suneliai ,ju turiu trys (16m.14m.10m.) visi lanke si darzeli ir mes tikrai buvom visko patenkenti.Kaip ir visuose darzeliuose pasitaiko visuokiu tevu... QUOTE(oksan @ 2009 07 20, 18:56) Sveki! Mes irgi nuo lapkricio pradesim lankyti lopseli,o siaip mano vyresni suneliai ,ju turiu trys (16m.14m.10m.) visi lanke si darzeli ir mes tikrai buvom visko patenkenti.Kaip ir visuose darzeliuose pasitaiko visuokiu tevu... Pritariu visu 100%
Kadangi labai opi tema yra ligos, tai pasisakysiu ir as...
Jei kazkas dar naiviai tikite, kad sloga neuzkreciama, tai turiu labai nuvilti... Isitikinau, kad kazkokia bakterija darzelyje yra. Kaip tik pradejome eiti i darzeli, prasidejo problemos su sloga... is pradziu kaip ir daugelis galvojau, kad sloga ne liga, bet kai mazoji su ja pravargo 2men... tik apsigydom, iseinam i darza ir vel po dienos dvieju sloga... galu gale nuveziau i zolyna paimti meginio (nes sloga metesi i ausi) ir paaiskejo, kad bakterija ir be antibijotiku niekaip. Uzsigydem, nevedziau i darza del tu gripu, nesirgom... va pries naujaka vel nuvedziau, nes vaiku labai reikia...tai ka jus galvojat, vel po poros dienu sloga... Duok dieve, kad cia butu tik sutapimas...
Ne, nu košmaras.... Vertiesi per galva, kad vaikas pasveiktu ir neužkrėstų kitų vaikų... galų gale išleidi į lopšelė, o ten vos ne kas antras krenkščia, ne šiaip koso... jau nekalbant apie tai, kokios būklės patys tėvai vaikus atveda į lopšelį...bent jau malonėtų kaukes užsidėti....
Mes lankom si darzeli (lopseli) ir jokiu problemu del daznu ligu neturime.
O del slogos pasakysiu taip. Mano vaikas irgi daznai sirgdavo ir serga. Be abejo, kol nelanke darzelio taip nesirgo. Vaikai iki 5m neturi imuniteto atminties, tad persirge virusinem ligom (ir sloga) vel ja suserga. Vieni vaikuciai turi stipresni imuniteta, kiti ne. Kitas dalykas, mano vaikas "hyperaktyvus", tad greit susyla ir persala. Darzelyje juk vaikuciu neperrengineje jei susyla. Va todel musu pyplys ir serga daznai.
As turiu galimybe nevesti sloguojancio vaiko, nes auginu dar viena suneli ir neinu i darba. Tu tevu, kurie veda sloguojancius ar kostincius vaikus, nesmerkiu, reikia jum pinigus uzdirbti. Buna juk vaiku alergisku, kurie istisai sloguoja ir ka daryt tada tiem teveliam jei mociuciu salia nera?? Bet va tu karsciuojanciu vaiku tai neturetu vesti. Cia jau ziauru.
Siandien pirma karta nuvedziau savo vyruka i si darzeli, i lopselio grupe. Atsiliepimus buvau girdejus kaip ir perskaiciau cia. Bet va pirmas ispudis ne koks
Papildyta: QUOTE(ausriukss @ 2008 11 16, 20:59) Griztant prie slogos ar kosulio temos. Pati turiu du mazus bernus lankancius darzeli. Kaip bebutu gaila, atveda ir sloguojanciu ir pakostinciu, is pradziu parinausi, o poto. Zinot ka, ne steriliame pasaulyje gyvename, tai kad visu pirma sloga-nera liga, vienam sloga nuo besikalancio dancio, kitas susalo, bet tai nereiskia kad uzkreciajma. Kad vestu su temperatura- neteko susidurti. Tada jau negerai. Bet jei vaikas sloguoja... nezinau tikriausiai reikia ramiau ziureti. O siaip turiu kruva drzaugiu kurios namuose vaikus laiko ir ka taip pat sekmingai sloguoja pereidami per gatve ar parduotuve nueidami ar i tetriuka. Tai kad tikriausiai reikia ziuret i viska paprasciau, bus paciom lengviau. O jei i privatu yra galimybe-tai valioo Kad sloga ne liga nepritariu. Juk nezinai del kokios priezasties tavo vaikui sloga, pati tyrimu nedarai. Tai jei nezinai tai ir rizikuoti nereiketu, mylet savo vaika reikia, o kito gerbti. Be to temperatura pakyla tik antra ar trecia ligos diena... QUOTE(vaikelis @ 2011 10 12, 10:11) Siandien pirma karta nuvedziau savo vyruka i si darzeli, i lopselio grupe. Atsiliepimus buvau girdejus kaip ir perskaiciau cia. Bet va pirmas ispudis ne koks Papildyta: Kad sloga ne liga nepritariu. Juk nezinai del kokios priezasties tavo vaikui sloga, pati tyrimu nedarai. Tai jei nezinai tai ir rizikuoti nereiketu, mylet savo vaika reikia, o kito gerbti. Be to temperatura pakyla tik antra ar trecia ligos diena... dabar darželyje vyksta kompiuterinio raštingumo kursai auklėtojoms, tai matyt ir užtaikėt ant stalų nešiojimo į salę o priežastį slogos pvz aš žinau savo vaikui. na, tiesiog kai ji būna nuolat, jau skiriu, kur alerginė, o kur ne. nesakau, kad jei viakas alergiškas, tia nebūna kitokiso slogos
o gal kas nors zinote kaip sekasi vaikams kalbantiems šeimoje rusu kalba?
Sveikos, gal kas zinote kaip sekasi su patekimu i si darziuka? Jei nepriklausome pagal gyvenamaja vieta, ar yra sansu, ir kokios galimybes?
Gal kas irgi yra susidures su panasia problema, kaip patekti? ar padeda kokie nors papildomi veiksniai? |