Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Žuvų taukai nėščioms
Supermamų klubas > Apie nėštumą ir gimdymą > Aš nėščia! > Nėščiosios sveikata
Pages: 1, 2, 3
sija8
QUOTE(Lijyte @ 2010 05 29, 19:51)
Esmė yra ne kapsulių kiekyje, o kiek jūs gaunate EPR ir DHR  riebiųjų rūgščių. Pagal rekomendacijas per dieną turėtumėte gauti apie 1 g. 800-900 mg irgi yra norma. Tad paskaitykit kiek yra parašyta ant pakuotės ir pasiskaičiuokit.
*

Na dabar studijuoju etikete:
DHR 1 kapsuleje yra 0,07 g, o EPR - 0,05 g.

Tai lyg ir mazokai... g.gif
*Ricco*
QUOTE(sija8 @ 2010 05 29, 20:09)
Na dabar studijuoju etikete:
DHR 1 kapsuleje yra 0,07 g, o EPR - 0,05 g.

Tai lyg ir mazokai... g.gif
*

Keista, kad moleris turi tokią prastą sudėtį. Tada tikrai mažoka. mastau.gif
sija8
QUOTE(Lijyte @ 2010 05 29, 20:21)
Keista, kad moleris turi tokią prastą sudėtį.  Tada tikrai mažoka.  mastau.gif
*

Aciu, Lijyte, uz info. Pasijutau tokia neismanele blush2.gif Gerai, kad jus esat SM. 4u.gif
Axxa
Čia perskaičiau, kad vienai iš jūsų ginekologė rekomendavo gert žuvų taukus tik be vit.A, ar tokių išvis yra? Po ranka turiu tik vaikiškus Lysi žuvų taukus, tai juose vitamino A yra 275 ug/916TV, o internete radau, kad Mollers žuvų taukuose 250 mg (830 TV), gal kas tiksliau po ranka turite, kuriuose iš tiesų mažiausia vit.A?
drugelisster
Labai keista, kad zuvu taukai gali kazkuo kenkti, nes as geriu norvegiska vitaminu kompleksa skirta butent nesciosioms ir tame komplekse is 4 kapsuliu 2 yra zuvu taukai.
Axxa
Na čia užburtas ratas, patys žuvų taukai nekenkia, o netgi naudingi dėl Omega rugščių, bet nėščiosioms (tiksliau vaisiui) kenkia vitaminas A, tai išeina, kad kenkia ir žuvų taukai. Todėl ir klausiu, gal kuri užmatėt kokių žuvų taukų be vit. A ar su labai mažu jo kiekiu?
Amelita
QUOTE(Axxa @ 2010 09 08, 14:40)
Na čia užburtas ratas, patys žuvų taukai nekenkia, o netgi naudingi dėl Omega rugščių, bet nėščiosioms (tiksliau vaisiui) kenkia vitaminas A, tai išeina, kad kenkia ir žuvų taukai. Todėl ir klausiu, gal kuri užmatėt kokių žuvų taukų be vit. A ar su labai mažu jo kiekiu?
*

As geriu zuvu taukus jau antra savaite, geriu Moler Tuti fruti, vaikiskus, nes geriam kartu su dukrele. O kodel vitaminas A gali kenkti nestumui? Nesupratau...

Jokiu vitaminu visa nestuma negeriau. Tik pirmus tris men. geriau foline rugsti, nuo kurios mane isbere. Kai nustojau vartoti ja, viskas susitvarke, del to ir negeriau jokiu
vitaminu. O zuvu taukus geriu, del skaudanciu kaulu.
Axxa
"Nėštumo periodu vartoti daugiau kaip 8000 TV vitamino A nerekomenduojama dėl vaisiaus apsigimimų pavojaus. Didelės vitamino A dozės gali būti ypač žalingos vaisiui trečiojo nėštumo trimestro metu. Prieš vartojant preparatą nėščiosioms, būtina kruopščiai apskaičiuoti bendrą vitamino A paros dozę, įskaitant gaunamą su maistu."

Papildyta:
"Studiją atlikę mokslininkai primena, jog maistu, kuriame gausu vitamino A, nerekomenduojama piktnaudžiauti nėščiosioms ir ketinančioms pastoti moterims, nes pernelyg didelė jo koncentracija organizme gali sukelti vaisiaus vystymosi defektus."
Axxa
Buvau pas ginę ir klausiau, kada reikia pradėt gert žuvų taukus, tai sakė nemaišyti, žuvų taukų nėščiosioms negalima, reikalinga yra Omega-3, kurį galima gerti kapsulėse ar tiesiog linų sėmenų aliejaus po šaukštą per dieną ir pagal naujausius tyrimus, rekomenduojama visą nėštumą.
kristule666
o Jus merginos pagalvojate is kokiu zuvu gaminami tie taukai?JEI dabar nebera saugiu zuvu maistui, tai ka galima pagalvoti apie tuos taukus g.gif
medeya
Gana kokybisku zuvu tauku galima gauti norvegijoje. Jie ten nera brangus, todel net atsisiuntus juos is norvegijos nesigauna brangiau nei pirkti pas mus velniai zino ka smile.gif
rutis
As gyvenu Italijoje,tai man gyditoja pasake,kad galima gerti zuvies taukus tik jeigu jie skirti nescioms.
HIDRRA
Labas.
As geriu omega zuvu taukus nesciosioms smile.gif
o apie kokybe.... Hm.... Nemanau, kd vaistinese butu parduodami nekokybiski g.gif
hayabusa
Zinau kad vokieciu, norvegu ir danu farmacijos kontrole gana griezta. Ko tikrai negalima pasakyti apie amerikieciu. tai kad deretu pasidometi apie gamintoja.
smiler
QUOTE(Axxa @ 2010 09 29, 12:59)
Buvau pas ginę ir klausiau, kada reikia pradėt gert žuvų taukus, tai sakė nemaišyti, žuvų taukų nėščiosioms negalima, reikalinga yra Omega-3, kurį galima gerti kapsulėse ar tiesiog linų sėmenų aliejaus po šaukštą per dieną ir pagal naujausius tyrimus, rekomenduojama visą nėštumą.
*

Atsiprasau, jei pasirodysiu visiska kvaisa, bet ar zuvu taukai ir omega 3 nera tas pats? ax.gif O gydytojos pasakymas, kad zuvu tauku negalima nesciom, o butina pirkti kapsulese (tuos pacius zuvu taukus), tai man nesa i farmacininku bizni blush2.gif 4u.gif
Betė
Na perskaičiau visą temą, bet nieko neaiškiau, kokie geresni.Dabar litfarma vaistinėse akcija kompleksui iš linų sėmenų FLAX OIL, bet ten omega3 omega6 ir omega9 riebiosios rūgštys, tai kaip suprantu nėščioms nelabai tinkami. Greičiausiai gersiu JAMIESON WILD SALMON OIL taukus, kokius jūs naudojate?
ona24
geriu paprasciausius ir esu patenkinta. smile.gif
ViolaViva
as irgi paprastos is vaistines
rimančius
Aš geriu Miolerio kur visko daugiausia, ne tik Omega
Euforija
aš geriu žuvų taukus, skirtus specialiai nėščiosioms 4u.gif
Keryda
o as geeriu orvegiskus zuvu taukus, viena kapsule i diena, tai nejau blogai? blink.gif
smiler
QUOTE(Keryda @ 2011 06 21, 15:26)
o as geeriu orvegiskus zuvu taukus, viena kapsule i diena, tai nejau blogai? blink.gif
*

As taip pat geriu norvegiskus zuvu taukus, po 2 kapsules kas diena (bent jau pas mane ant pakuotes parasyta po dvi), o kartais 5ml geriamus zuvu taukus.. Beje, as pati esu Norvegijoje, tai cia visoms nesciosioms rekomenduojami butent tie eiliniai, jokiu prasmatnybiu neturintys, zuvies taukai. A, beje, cia iprasta zuvies taukus gerti visa gyvenima, nuo pat gimimo iki mirties, nesvarbu ar tu laukiesi ar ne thumbup.gif Taip kad, geriu ir nesuku galvos biggrin.gif
Ursule21
sveikos mamytes...

o jus nebijote kad nusipirksite kazin koki produkta- nezinia is kur pagautos zuvies isspasta alieju....pvz Japonijoj baisus uzterstumas del atomines nelaimes, reaktyvumas i juros vandeni tiesiai teka ir tai trunka jau keleta menesiu ir dar nezinia kiek truks....gal kvailai skamba, esam toli, isgyvenom Cernobili , bet vistiek...man neramu ..ka mamytes jus galvojat? ar as cia viena tokia paranojike? ax.gif
Žemyna_mėlynakė
QUOTE(kristule666 @ 2010 10 01, 05:58)
o Jus merginos pagalvojate is kokiu zuvu gaminami tie taukai?JEI dabar nebera saugiu zuvu maistui, tai ka galima pagalvoti apie tuos taukus g.gif
*

drinks_cheers.gif
MissMartini
QUOTE(Ursule21 @ 2011 07 14, 22:00)
sveikos mamytes...

o jus nebijote kad nusipirksite kazin koki produkta- nezinia is kur pagautos zuvies isspasta alieju....pvz Japonijoj baisus uzterstumas del atomines nelaimes, reaktyvumas i juros vandeni tiesiai teka ir tai trunka jau keleta menesiu ir dar nezinia kiek truks....gal kvailai skamba, esam toli, isgyvenom Cernobili , bet vistiek...man neramu ..ka mamytes jus galvojat? ar as cia viena tokia paranojike? ax.gif
*

Paranoja.

Geriu ekologishkus zuvu taukus jau 4 metus ir nezadu nustoti.
bergamote
QUOTE(MissMartini @ 2011 07 21, 05:18)
Paranoja.

Geriu ekologishkus zuvu taukus jau 4 metus ir nezadu nustoti.
*

Dabar jau viskas "ekologiska" - nuo bulviu traskuciu iki tualetinio popieriaus, svarbu, kad tu uz ta zodi pinigus moki biggrin.gif
MissMartini
QUOTE(bergamote @ 2011 07 21, 21:25)
Dabar jau viskas "ekologiska" - nuo bulviu traskuciu iki tualetinio popieriaus, svarbu, kad tu uz ta zodi pinigus moki  biggrin.gif
*

Cia Lietuvoj viskas "Ekologiska" !! Buvo baisu grizus po metu i LT girdeti, kad kaimiski mociutes pomidorai staiga patapo EKOLOGISKAIS doh.gif Mes gyvenam Australijoj, kuri yra zymiai arciau Japonijos, ir niekas tokiu nesamoniu nekalba ir paranojos zmonems nepersa mirksiukas.gif
Deimė
QUOTE(Euforija @ 2011 06 20, 12:44)
aš geriu žuvų taukus, skirtus specialiai nėščiosioms  4u.gif
*

Įdomu, kokie yra žuvų taukai, skirti nėščiosioms.
Kiek žinau, reikia vengti žuvų taukų dėl jų galimo užterštumo sunkiaisiais metalais ir dar juose gali būti daug Vitamino A (kuris papildomai nėščiosioms yra nerekomenduojamas dėl blogo poveikio vaisiui).
Reikėtų rinktis vitaminus nėščioms su Omega 3 riebalų rūgštimis (kurios būna ištrauktos iš žuvų taukų). Tokių LT yra tik keli, viena ir pati geriu, tai Ladee Pregna.

Papildyta:
QUOTE(Axxa @ 2010 09 09, 13:24)
"Nėštumo periodu vartoti daugiau kaip 8000 TV vitamino A nerekomenduojama dėl vaisiaus apsigimimų pavojaus. Didelės vitamino A dozės gali būti ypač žalingos vaisiui trečiojo nėštumo trimestro metu. Prieš vartojant preparatą nėščiosioms, būtina kruopščiai apskaičiuoti bendrą vitamino A paros dozę, įskaitant gaunamą su maistu."

Papildyta:
"Studiją atlikę mokslininkai primena, jog maistu, kuriame gausu vitamino A, nerekomenduojama piktnaudžiauti nėščiosioms ir ketinančioms pastoti moterims, nes pernelyg didelė jo koncentracija organizme gali sukelti vaisiaus vystymosi defektus."
*

Čia yra nuoroda į pačią naujausią Lietuvoje patvirtint1 nėščiųjų atmintinę, joje aiškiai parašyta, kad nėštumo metu negalima per dieną gauti daugiau kaip 700 mcg Vitamino A (tai atitinka 2800 TV Vitamino ). Nėščiosios, kurios geriate vitaminus, atkreipkite dėmesį į jų sudėtį... Nes populiariausiuose vitaminuose nėščiosioms yra Vitamino A beveik dvigubai daugiau, nei galima...
http://www.sam.lt/go.php/lit/IMG/428
masakra
Žuvų taukai dėl juose esančių vitaminų D ir A, taip pat polinesočiųjų rūgščių, nėštumo ir žindymo metu stiprina moters imuninę sistemą, apsaugo kūdikį nuo rachito. Yra pastebėta, kad mamų, kurios nėštumo metu vartojo žuvų taukų, vaikai geriau vystosi protiškai, geresnė ir jų fizinė branda.

Žuvų taukus reikėtų vartoti pirmąjį nėštumo semestrą, ypač tamsiuoju metų laiku. Jų gerti reikėtų bent du mėnesius.
martyna29
QUOTE(Ursule21 @ 2011 07 14, 13:00)
sveikos mamytes...

*

man gydytoja pasake, geriausiai pravalyti ir skirti nesciosioms zuvies taukai su omeg3 yra mumomega, bet jie brangus Lietuvoje, beveik 100 lt 30 kapsuliu, bet UK ju kaina iki 10 varu, tai vos ne tris pakuciai gaunasi uz ta kaina. man gydytoja patare vietoj vitaminu visokiausiu. geriau zuvies taukus pagerti, del maziuko smegenu veiklos
deimina12
man gydytoja nuo II trimestro rekomendavo MUMOMEGA juos ir geriu
jie brangoki, bet ko nepadarysi del leliuko
martyna29
QUOTE(deimina12 @ 2011 10 28, 15:02)
man gydytoja nuo II trimestro rekomendavo MUMOMEGA juos ir geriu
jie brangoki, bet ko nepadarysi del leliuko
*

man parveze is UK dabar tos mumomega, tai uz 4 pakuotes su visu atvezimu kainavo 150 lt, kai lietuvoje buciau sumokejusi uz viena pakuote apie 100 lt
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.