laba
po 12 savaites man gydytoja kaip tik liepe tik zuvu taukus gerti, o vitaminu jokiu nerekomendavo
as nuo nestumo pradzios geriu zuvu taukus
Aš geriu Mollers žuvų taukus nuo 18 sav., daugiau jokių vitaminų negeriu, tik kartais gryno kalcio dantukams, manau kad nieko neperuozuoju
Viso nestumo metu nevartojau kompleksiniu vitaminu - siuo klausimu sutapo ir mano, ir gines nuomone. Taciau, kadangi nevalgau mesos
QUOTE(vasareja2 @ 2009 08 20, 20:18) laba as irgi geriu GNLD lasisu alieju, tik OMEGA-3 SALMON OIL PLUS
na man konsultante sake gert po dvi i diena,tai ji rekomendavo ir kalci-magni bei vitamina c gert(nusipirkau aisku) bet paklausiau paskui ginekologes tai ji liepe kalci atited iki 26 nestumo savaites, o apie vitC ir pamirsau paklaust tai taip ir stovi net nepradeta pakuote.O kiek laiko jau vartoji?Ar jauti kokius pokycius?As praeita savaite pradejau nauja pakuote,bet nelabai jaucius kad butu kas pasikeite
QUOTE(vasareja2 @ 2009 08 26, 16:02) as tai ilgokai vartoju jau, bet su visokiom pertraukom, nors sitam aliejui to nereikia. bet kai man liko paskutinis menuo, tai jau saziningai geriu QUOTE(Irmutė @ 2008 07 04, 19:07) Sveikos mamytės, man ginė irgi paskyrė gerti žuvų taukus, bet patarė ieškoti, kad būtų "gamtos namų" gamybos (tipo natūralesni), bet mano kraujas blogas na, kad "jie gamtos namų", tai tikrai nereiškia, kad "natūralesni" QUOTE(Snieguole Mano ginė man net rekomendavo vartoti žuvų taukus su Omega 3. Ir pasibaigė visi peršalimai, labai imunitetą sustiprino Čia toks buteliukas žalia etikete? mano mama juos geria. Aš tai prieš
aš irgi abu
Jau arteju link trecio trimestro, tai irgi pradejau gerti Moller's Omega-3 koncentruotus zuvu taukus. Nustebau, kad jie tokio pipirmetes skonio (kapsulem). Ir atrodo, kad viskas
Aš pora savaičių geriu Moller's Omega-3 žuvies taukus, juose nėra jokių kitokių papildomų vitaminų tai manau su kitais vitaminais "nesipjauna".
Man gydytoja nuo III trimestro patare zuvu taukus gerti.. nezinau ar cia ju itaka, bet kaip kuriu tyrimu rezultatai pagerejo
geriu pregnacare plius,įeina ir žuvų taukai,bet geriu nuo to laiko kai tik sužinojau,kad laukiuosiu t.y apie 4 sav.
nevartoju jokiu vitaminu, tik kartais zuvu taukus vartoju. ju nereiketu, jei ne tas sleikstulys zuviai, kurios negaliu vartot
nepykit, mamytes, jei kartojuos, neperskaiciau temos nuo pradziu, taciau zuvu taukai yra nepaprastai svarbu smegenu vystymuisi ir normaliam funkcionavimui. o kur dar ju sudetyje esanciu visaminu (A, E, D) svarba!
juolab, kad tai - gana naturalus produktas http://www.zuvutaukai.lt/zuvu-tauku-svarba...ganizmo-sargai/ http://www.vitaminai.lt/lt/biblioteka/biol...a-3-ir-omega-6/
Sveikos
geriausia gerti skystam pavidale, jie daug naturalesni
as zuvu taukus gerdavau kas diena. Kai pastojau gydytoja sake nebegerti. Neklausiau kodel, bet negeriu siuo metu.
Aš tai savo nuožiūra nusipirkai žūvų taukų gert, juolab kad girdėjau apie mokslinius tyrimus kurie parodo, kad mamų vaikai, kurios nėštumo metu gėrė žuvų taukus, yra protingesni.
Tik va, parėjus namo skaitau ant dėžutės sudėtį, o ten visai žuvų taukų nėra
viskas begu ir as pirkt zuvu tauku,girdejau kad jie yra labai gerai nestumo metu,tai va ir pabandysiu dabar
QUOTE(sandrijja1980 @ 2010 03 22, 07:27) viskas begu ir as pirkt zuvu tauku,girdejau kad jie yra labai gerai nestumo metu,tai va ir pabandysiu dabar Labai gerai nėštumo metu žuvų taukai, tik gyd. sakė nepirkti kapsulėse, nes gelis neišeina iš organizmo, nusėda kepenyse. Vartoti tik geriamus. Aš vartoju Lysi žuvies taukus.
Geriu specialu vitaminu kompleksa nesciosioms, kuriam yra ir zuvu taukai kapsulese...Taigi nemanau, kad tos kapsules butu pavojingos del gelio nepasisalinimo is organizmo.
QUOTE(besteller @ 2010 03 23, 03:28) Geriu specialu vitaminu kompleksa nesciosioms, kuriam yra ir zuvu taukai kapsulese...Taigi nemanau, kad tos kapsules butu pavojingos del gelio nepasisalinimo is organizmo. Jūs tik manyti ir galite, o gydytojai ne mano, o žino, ir ne šiaip gydytojai, o mmokslo daktaro laipsnį turintys.
As iki pat pastojimo vienus metus,
QUOTE(Ingužėlė @ 2010 03 25, 09:49) As iki pat pastojimo vienus metus, saunuole QUOTE(donna bella @ 2010 03 25, 07:48) Jūs tik manyti ir galite, o gydytojai ne mano, o žino, ir ne šiaip gydytojai, o mmokslo daktaro laipsnį turintys. arba suinteresuoti paplatinti Lysi Gelines zhuvu tauku kapsules pagamintos ish zhelatinos, vandens ir glicerolio. Zhelatina ir vanbduo, manau, nereik aishkinti kas, o glicerolis- organinis junginys (daznas maisto priedas, zhymimas raidele E422), organizme puikiausiai susiskaido iki gliceraldehid-3 fosfato, kuris veliau organizme naudojamas gliukozes gamybai (nebent daktaryte turejo omenyj kad kaip gliukozes atsargos kepenyse seda,- kas yra absoliuti norma ir pageidaujamas dalykas) , tp nepakeichiamosios amino rugshties triptofano gamybai ir tiamino (vitamino B1) gamybai. Kartais dar kapsulese naudojamas sorbitolis - senas, geras saldiklis. Ana irgi valgom kasdien- kramtomojoj gumoj. Tp gaminasi organizme naturaliai. Linkejimai gydytojai QUOTE(uups @ 2010 03 26, 00:03) arba suinteresuoti paplatinti Lysi Gelines zhuvu tauku kapsules pagamintos ish zhelatinos, vandens ir glicerolio. Zhelatina ir vanbduo, manau, nereik aishkinti kas, o glicerolis- organinis junginys (daznas maisto priedas, zhymimas raidele E422), organizme puikiausiai susiskaido iki gliceraldehid-3 fosfato, kuris veliau organizme naudojamas gliukozes gamybai (nebent daktaryte turejo omenyj kad kaip gliukozes atsargos kepenyse seda,- kas yra absoliuti norma ir pageidaujamas dalykas) , tp nepakeichiamosios amino rugshties triptofano gamybai ir tiamino (vitamino B1) gamybai. Kartais dar kapsulese naudojamas sorbitolis - senas, geras saldiklis. Ana irgi valgom kasdien- kramtomojoj gumoj. Tp gaminasi organizme naturaliai. Linkejimai gydytojai Kiek pastebėjau čia visos rašo, kokius žuvų taukus vartoja (turiu omeny pavadinimą), ne aš viena. Tai išeitų pagal jus, kad visos reklamuojasi??? QUOTE(donna bella @ 2010 03 26, 14:46) Kiek pastebėjau čia visos rašo, kokius žuvų taukus vartoja (turiu omeny pavadinimą), ne aš viena. Tai išeitų pagal jus, kad visos reklamuojasi??? Na as manau, kad reikia dziaugtis, kad visos sakosi ka geria, gali isgirsti daug nuomoniu, o paskui atsirinkti kas tau patogiausia, priimtiniausia ir geriausia. QUOTE(donna bella @ 2010 03 26, 12:46) Kiek pastebėjau čia visos rašo, kokius žuvų taukus vartoja (turiu omeny pavadinimą), ne aš viena. Tai išeitų pagal jus, kad visos reklamuojasi??? ash ne apie chia rashanchias moterishkes, o apie medike. Reklamuokites i sveikata ash tik shiaip, hobi turiu,- megstu pasiklausyti ir padiskutuot apie 'sedimus i kepenis', 'organizmo valymus', 'shlaku kaupimasi' 'alieju be cholesterolio' ir pan dalykus
Niu cia visos raso, ka vartoja pastojusios, as irgi vartoju kelis kartus per savaite zuvies taukus, nes nelabai megstu zuvi.. taciau dar labai gerai juos pavartoti norint pastoti.. nezinau kaip tikrai padeda ir ar visoms cia pades, bet man ir vyrui pavartojus uzkibo..
tikiu,kad vitaminai stiprina krauja,ilga laika vemiau,negalejau nei pasiziureti as i juos.Nuo 20sav.pradejau gerti vitamnus,kazin ar bus kokia nauda,siaip gerai jauciuosi,svoris augo ir be vitaminu.Tik daktare sake,kad A vitamino negerti.
Nors mano gydytoja patare gerti visa laika polivitaminus nesciosioms, bet as is draugiu patirties ir siaip prisirinkus info, kad zuvu taukai labai naudingi nesciosioms, o ypac nestumo metu. Tad pradesiu gerti Moller's kapsulemis, nes tokius turiu, o veliau pirksiu skystus. gal kuri zinot, ar uztenka pagert menesiuka, ar galima gerti iki nestumo pabaigos?
QUOTE(Lionesss @ 2010 04 12, 12:45) Nors mano gydytoja patare gerti visa laika polivitaminus nesciosioms, bet as is draugiu patirties ir siaip prisirinkus info, kad zuvu taukai labai naudingi nesciosioms, o ypac nestumo metu. Tad pradesiu gerti Moller's kapsulemis, nes tokius turiu, o veliau pirksiu skystus. gal kuri zinot, ar uztenka pagert menesiuka, ar galima gerti iki nestumo pabaigos? zuvu taukus tikslingiausia gerti visa antra neshtumo puse (ar trechiaji trimestra), negeriant keleta savaichiu priesh gimdyma, ypac toms, kurios turi problemu su kraujo kreshejimu (bent mano gydytoju patarimu) nes jie kiek ...liaudishkai tariant 'skystina' krauja, mazhina jo kreshuma. O po gimdymo,- vel gerti, jei kudikis zhindomas.
Labas
Na pasipasakosiu ir as apie savo draugyste su vitaminais tai va, issivalem organizmus ir vis gerdavom vitaminukus, mano vyras netgi efekta pajuto ir sake, jog tai tikrai good leliuka su vyru nusprendem pirkti per Naujuosiu metus ir manau, kad tikrai labai didele itaka tam turejo "primaitintas" musu organizmas, nes siandieninis gyvenimo budas, bloga mityba ir zalingi iprociai katastrofiskai naikina mus esu labai patenkinta ir nei sykio nesigailejau del isleistu pinigeliu musu sveikatelems aj o toms, kurios CaMg geria viena diena, o omega3 kita, rekomenduoju gerti kartu, nes CaMg isisavina su riebaliuku (t.y. omega3) ir geriausia siuos maisto papildus gerti po vakarienes sekmes visoms ir geros sveikateles
patarkit kokius zuvu taukus omega 3 rinktis
Labas,
omega 3 tikrai truputi skystina krauja, tad reiktu su gyd.pasitarti, ar gerti iki pat gimdymo. As geriau visa 2-3 trimestrus, vartojau GNLD omega 3 Plus (juose 7 rugstys, kituose vaistinese parduodamuose - tik 3). Beje, omega 3 man padejo, kai prasidejo migrenos priepuoliai su vemimu -
Man vaiku gydytoja pasake gerti omega 3 ir gelezi. Polivitaminus grieztai uzdraude. Taip pat zinau, kad po 36 sav. geriau apmazinti calcio vartojima. Del zuvu tauku. Visi jie geri. As geriau Molers, po to is pregnacare pakuotes. Del GNLD. Buvau is pradziu uzsidegusi jais. Galvojau naturalus produktas, bet kai internete paskaiciau sudeti....nusivyliau. Tiek daug prideta E, kad pagalvojau neverta tokiu pinigu moketi. O
Sveikos, mamkos
As pati irgi iki pat siol naudoju mollers zuvu taukus kaps.,nors iki gimdymo liko vos pora savaiteliu. Siandien padare kraujo tyrima ir pasirode , kad labai zemas PLT-91, nors norma (150-390) Gal yra taip buve ?? QUOTE(Ksesanko @ 2010 05 26, 20:39) Man vaiku gydytoja pasake gerti omega 3 ir gelezi. Polivitaminus grieztai uzdraude. Taip pat zinau, kad po 36 sav. geriau apmazinti calcio vartojima. Del zuvu tauku. Visi jie geri. As geriau Molers, po to is pregnacare pakuotes. Del GNLD. Buvau is pradziu uzsidegusi jais. Galvojau naturalus produktas, bet kai internete paskaiciau sudeti....nusivyliau. Tiek daug prideta E, kad pagalvojau neverta tokiu pinigu moketi. O O kodėl kalcį apmažinti? QUOTE(sija8 @ 2010 05 27, 18:10) O kodėl kalcį apmažinti? kad vaiko galvos kaulai smarkiai nesukauletu ir butu lengviau gimdyt mamai, o vaikui mazhesne tikimybe nukentet per ilga gimdyma. Paskutini menesi kalcio nerekomanduojama gerti QUOTE(pukeliux @ 2010 05 28, 13:01) o kaip ten ish kraujo tyrimu matosi kad kalcio truksta? shiaip reiketu klausti savo gydytojo. Principe, net sergant osteoporoze kalcis pirmiausiai bus nukreipiamas i kudikio kaulus ir tik paskui i mamos.... QUOTE(uups @ 2010 05 28, 16:22) o kaip ten ish kraujo tyrimu matosi kad kalcio truksta? shiaip reiketu klausti savo gydytojo. Principe, net sergant osteoporoze kalcis pirmiausiai bus nukreipiamas i kudikio kaulus ir tik paskui i mamos.... Man darė tokį tyrimą dėl simfizito ir buvo dideli nukrypimai nuo normos. Taigi, kalcio gali trūkti ne tik dėl osteoporozės. Ir, aišku, jeigu jo trūksta tai Ca būtina gerti iki nėštumo pabaigos QUOTE(kristuzil @ 2010 04 12, 16:31) Labas Na pasipasakosiu ir as apie savo draugyste su vitaminais ir aš tokius pat geriu QUOTE(Lijyte @ 2010 05 28, 16:29) Man darė tokį tyrimą dėl simfizito ir buvo dideli nukrypimai nuo normos. Taigi, kalcio gali trūkti ne tik dėl osteoporozės. Ir, aišku, jeigu jo trūksta tai Ca būtina gerti iki nėštumo pabaigos Na jusu atvieju gal ir reikia iki nestumo pabaigos. Bet toms, kurioms to Ca netruktsa, nuo 36 sav. tikrai reiketu apmazinti del auksciau isvardytu priezasciu
O po kiek kapsuliu per diena geriat zuvies tauku? ( geriu Mollers firmos). Ant pakuotes raso gerti 5-8 kapsules. As geriu 2 kaps. Kazin ar tiek uztenka, o gal atvirksciai - uztektu ir vienos?
QUOTE(sija8 @ 2010 05 29, 19:14) O po kiek kapsuliu per diena geriat zuvies tauku? ( geriu Mollers firmos). Ant pakuotes raso gerti 5-8 kapsules. As geriu 2 kaps. Kazin ar tiek uztenka, o gal atvirksciai - uztektu ir vienos? Esmė yra ne kapsulių kiekyje, o kiek jūs gaunate EPR ir DHR riebiųjų rūgščių. Pagal rekomendacijas per dieną turėtumėte gauti apie 1 g. 800-900 mg irgi yra norma. Tad paskaitykit kiek yra parašyta ant pakuotės ir pasiskaičiuokit. |