QUOTE(inieska @ 2010 05 23, 16:15)
Siaip manau kasdien, bet priemimo valandos tevams pirmadieniais ir ketvirtadieniais lyg, tik neatsimenu, kuriom valandom tiksliai. Nemanau, kad nepriimtu ir kitu laiku, jei ateitum.
QUOTE(Sin City @ 2010 05 23, 11:35) Kas nori patekti i darzeli nuo rudens, iki birzelio 1 d. turi parasyti prasymus direktorei, nes kas neparasys, nepateks, nors ir eilej geroj vietoj stovi. Mes jau sarasuose, 11 lyg esam, tik dar abejoju ar isleisiu nuo rudens mes neseniai skambinom tai netneusimine apie kazkoki dar papildoma prasyma QUOTE(Sin City @ 2010 05 23, 11:35) Kas nori patekti i darzeli nuo rudens, iki birzelio 1 d. turi parasyti prasymus direktorei, nes kas neparasys, nepateks, nors ir eilej geroj vietoj stovi. Mes jau sarasuose, 11 lyg esam, tik dar abejoju ar isleisiu nuo rudens na as nulekiau, parasiau prasyma, bet kas is to, aiskiai pasake kad siemet be sansu pakliuti
vasarai apjunge grupes, tai tiek daug kosinciu ir sloguojanciu vaiku dar nemaciau...
pas mane dvyniai, auginu viena, jei vienas suserga ir kitas lieka namie, nes nera kas nuvestu, dirbu pati sau, tad biliuteniu niekas neapmoka, bet niekada nevedu umiai serganciu vaiku, tik nebent jei po ligos dar truputi lieka kosulio, bet tikrai ne toks koki siandien teko girdeti. samdau pagalbininke, kuri isleidzia mane darbo reikalais, kuriai as moku, o ne man apmoka biliutenius. taip, ir paskola reikia uz buta moketi, ir saskaitas visas, tad nepradekite sakyti man, kad "siais bedarbystes ir krizes laikais blia, blia, blia... ir t.t., ir pan.". visais laikais buvo tevai, kurie veda sergancius vaikus i darzelius ir krize ar kas kt. cia ne prie ko! siandien vakare ketinu pasikalbeti su aukletoja kiek tokiu vaiku grupeje, nes einame cia tik antra diena ir realios situacijos nezinau. ziauriai pikta QUOTE(Viktute @ 2010 06 03, 09:40) vasarai apjunge grupes, tai tiek daug kosinciu ir sloguojanciu vaiku dar nemaciau... pas mane dvyniai, auginu viena, jei vienas suserga ir kitas lieka namie, nes nera kas nuvestu, dirbu pati sau, tad biliuteniu niekas neapmoka, bet niekada nevedu umiai serganciu vaiku, tik nebent jei po ligos dar truputi lieka kosulio, bet tikrai ne toks koki siandien teko girdeti. samdau pagalbininke, kuri isleidzia mane darbo reikalais, kuriai as moku, o ne man apmoka biliutenius. taip, ir paskola reikia uz buta moketi, ir saskaitas visas, tad nepradekite sakyti man, kad "siais bedarbystes ir krizes laikais blia, blia, blia... ir t.t., ir pan.". visais laikais buvo tevai, kurie veda sergancius vaikus i darzelius ir krize ar kas kt. cia ne prie ko! siandien vakare ketinu pasikalbeti su aukletoja kiek tokiu vaiku grupeje, nes einame cia tik antra diena ir realios situacijos nezinau. ziauriai pikta visiems daugiau ar maziau sunku siais laikais o ir jumi pasibedavojimas - nu blyn, didzioji dauguma sedi "ant" paskolu ir visi taip pat mokescius moka. kad veda i darza siek tiek kosinti vaika - visada taip buvo visada taip bus (aisku pikta del to - bet nu nevisada galimybes juk ir teveliams yra imt biliotenio del lengvo pakosejimo) ir to neisgyvendinsit su savo pabumbejimais atsiprasau kad gal cia as ziauriai parasiau bet kai tokia tragiska situacija su darzais reik dziaugtis kad is vis pakliuni ir is vis ka daryt normaliu tevu vaikams????? iseitis tik arba tapt asocialia seima arba issiskirt ir melzt valstybe pasalpomis arba dar prisidaryt vaiku ir vel pasalpomis melzt valstybe va sitas klausimas labiau piktina nei kosintis vaiko grupes draugas
ne taip daznai vaikai serga, kad biliutenis turi buti imamas vos ne kas menesi, tad nereikia cia man aiskinti, kad situacija pervertinu. ir as ne bambu, o esu pasipiktinusi. tad galima ir biliuteni paimti arba pagalbininke pasamdyti, arba seneliu paprasyti. del lengvo kosulio, tai gal ir ne, bet bet kai kosti su "karkalais", tai gal jau cia rimciau?
beje, o kuom del darzelio gali padeti asocialumas, skyrybos ar, kaip sakote, "vaiku prisidarymas" bei "valstybes melzimas pasalpomis"? QUOTE(Viktute @ 2010 06 03, 13:50) ne taip daznai vaikai serga, kad biliutenis turi buti imamas vos ne kas menesi, tad nereikia cia man aiskinti, kad situacija pervertinu. ir as ne bambu, o esu pasipiktinusi. tad galima ir biliuteni paimti arba pagalbininke pasamdyti, arba seneliu paprasyti. del lengvo kosulio, tai gal ir ne, bet bet kai kosti su "karkalais", tai gal jau cia rimciau? beje, o kuom del darzelio gali padeti asocialumas, skyrybos ar, kaip sakote, "vaiku prisidarymas" bei "valstybes melzimas pasalpomis"? tuo kad normaliu tevu vaikai gauna tik likusias vietas o tu auksciau isvardytu grupiu vaikai turi lengvatas patenkant senelius ir ne visi prie vietos turi o del pagalbininkes ir vel ne kiekvienas ir ta sau gali leist taip kad teist zmogu nezinant situacijos ir nereikia ir vel kaip jau sakiau jai Jusu netenkina tvarka esama darzeliuose visada galite pasirinkt nevest savo vaiku i juos - atsirastu net dvi vietos
baikite varyti mano vaikus is darzelio!
taip, ne visi senelius salia turi kaip ir ne visu seneliai su anukais padeda. bet skirti vid. 100-150 Lt/men. valandinei auklei (kai abu tevai dirbantys) arba/ir karta per 4 menesius paimti biliuteni savaitei gali kiekvienas. o jei Jums nepatinka priemimo tvarka, tai kraustikites i rajona, kur darzeliu daugiau ir ten busite pirmieji, nes, pasirinkdami gyventi santariskese, turejote numatyti, kad ten nera nei vieno darzelio, ko pasekoje problema patekti i darzeli jusu vaikams garantuota. darzeliuose pirmenybe pirmoje eileje teikiama pagal gyvenamaja vieta, o tik tada is tu visu jau pagal soc. statusa. o kai jusu vaikas prades nesustodamai sirgti vien tik todel, kad kazkas veda i grupe sergancius, o Jus privalesite dirbti, tada su manimi ir diskutuokite. sekmes QUOTE(Viktute @ 2010 06 03, 16:49) baikite varyti mano vaikus is darzelio! taip, ne visi senelius salia turi kaip ir ne visu seneliai su anukais padeda. bet skirti vid. 100-150 Lt/men. valandinei auklei (kai abu tevai dirbantys) arba/ir karta per 4 menesius paimti biliuteni savaitei gali kiekvienas. o jei Jums nepatinka priemimo tvarka, tai kraustikites i rajona, kur darzeliu daugiau ir ten busite pirmieji, nes, pasirinkdami gyventi santariskese, turejote numatyti, kad ten nera nei vieno darzelio, ko pasekoje problema patekti i darzeli jusu vaikams garantuota. darzeliuose pirmenybe pirmoje eileje teikiama pagal gyvenamaja vieta, o tik tada is tu visu jau pagal soc. statusa. o kai jusu vaikas prades nesustodamai sirgti vien tik todel, kad kazkas veda i grupe sergancius, o Jus privalesite dirbti, tada su manimi ir diskutuokite. sekmes Gerbiamoji tai mums ir priklauso sitas darzelis pagal gyvenamaja vieta jai ka o be to ne jums sprest kur mums gyvent o kur ne zodziu matau jums sunku be vyro sekmes ir jums QUOTE(inieska @ 2010 06 03, 22:18) Gerbiamoji tai mums ir priklauso sitas darzelis pagal gyvenamaja vieta jai ka o be to ne jums sprest kur mums gyvent o kur ne zodziu matau jums sunku be vyro sekmes ir jums o ir ne Jums spresti, koki darzeli lankyti mano vaikams ar nelankyti, jei sis priklauso mums pagal gyv. vieta ir is jusu vaiko as darzelio neatimu dabar supratau, kodel mane uzsipuolet, juk as buvau parasiusi, kad viena auginu dvynius! taip ir nesupratau kodel leidziate sau taip kalbeti, gal hormonai po nestumo dar nesusistabilizavo, o gal visada tokia pavirsutiniska buvote, bet tai Jusu problema, jei juokiates is zmogaus, kuriam vienam tenka auginti vaikus. Patikekite, manes pazymos apie seimos sudeti nei viename darzelyje neprase, vaikai teti turi ir visuose dokumentuose jis figuruoja, pasalpu jokiu negaunu, tik dar kolkas taikoma 50 proc. nuolaida verslo liudijimui ir tiek, dirbu per du darbus, galinciu reguliariai padeti seneliu ar kt. giminaiciu neturiu...testi? bet gal nereikia. as cia sirstanciai isibroviau, nes veda sergancius, o vaiku gaila, jei jie susirgs, nes del to nukentes ne tik mano pajamos, bet ir kokybiskas musu seimos laisvalaikis. nors su aukletoja jau viska issiaiskinome ir viskas del to ok. O Jums palinkeciau nebe sekmes, o pasiskaityti kokia protinga knyga apie tolerancija ir saves visuomeneje vertinima be kitu menkinimo, gal tada ir sekme ateis. QUOTE(Viktute @ 2010 06 04, 19:52) o ir ne Jums spresti, koki darzeli lankyti mano vaikams ar nelankyti, jei sis priklauso mums pagal gyv. vieta ir is jusu vaiko as darzelio neatimu dabar supratau, kodel mane uzsipuolet, juk as buvau parasiusi, kad viena auginu dvynius! as nesakiau kad butent del Jusu padeties - auginate viena dvynius - pikta. saunu kad taip sauniai tvarkotes - kazkodel kazkokiu budu sumastet kad tai jums taikoma. as apskritai kalbu apie apgailetina situacija visos Lietuvos darzeliuose ir tiek. Labai gerbiu tokias stiprias moteris kurias palieka skystakiausiai vyrai, o Jus tos pagarbos gaunate dvigubai nes du vieno amziaus vaikiukai ir Jus viena is vis nerealu. Pikta kad valstybe nepalaiko normaliu seimu, pikta kad per 15 metu nesugebeta pastatyt ne vieno darzo Vilniuje. del to zymiai pikciau nei apsisnargliaves bamblys - kaip jau ir sakiau vede , veda ir ves tokius vaikiukus - kas Jum atrodo sergantis vaikas kitai mamai atrodo kad cia lengvas negalavimas
Kaip žinia atostogų metu grupės sujungtos ir auklėtojos keičiasi.
Šią sav. mes turime garbės draugauti su auklėtoja Danguole Manoji ateina į rūbinėlę, ištempia ausis , išggirsta balsą ir šaukdama Danguooooolėėė!!! nuskuodžia Taigi, kas dar nepasirinkote auklytės , mano vaikas rekomenduoja Danguolę ji kaip tik su mažyliais dirba QUOTE(ilmantina @ 2010 06 10, 12:44) Kaip žinia atostogų metu grupės sujungtos ir auklėtojos keičiasi. Šią sav. mes turime garbės draugauti su auklėtoja Danguole Manoji ateina į rūbinėlę, ištempia ausis , išggirsta balsą ir šaukdama Danguooooolėėė!!! nuskuodžia Taigi, kas dar nepasirinkote auklytės , mano vaikas rekomenduoja Danguolę ji kaip tik su mažyliais dirba nepykit, bet parašėt taip, kad neaišku, ar vaikas pabėga, nes išsigąsta ar nubėga pas tą Danguolę, nes ji labai patinka...
Idomu kokia aukletoja gaus lopselinukai siemet
nerimas ima pagalvojus kaip mano ramuolis ten susitvarkys QUOTE(Viktute @ 2010 06 03, 09:40) O tai jus pradejot vaikuti leisti birzelio men i darziuka? Gal kas zinot kokia aukletoja yra Kodelciuku grupeje?
Sveiki,
gal kas nors lankėt, lankot pas auklėtoją Audronę
o kaip suprast neapsisprendzim
Mamos,kuriu vaikuciai lanko si darzeli-atsiliepkit. Papasakokit ka nors..Kokios aukletojos,kokia aplinka..Nu ka nors..Plyyyyyyyyzzz
o kuom skiriasi logopedines grupes nuo nelogopediniu?
valio valio valio ir liudesys ir dziaugsmas kad musu spokas pateko i darziuka
kazkaip keista bus isleist savo damuke i pasauli kazi kas cia musu aukletoja bus
Cia turbut visu mamyciu toks pats nerimas
QUOTE(Klaauzada @ 2010 08 03, 18:03) Cia turbut visu mamyciu toks pats nerimas del grupes nzn kazkaip sumisau kai pasake kad pakliuvo - sirdies gilumoje nesitikejau kad mano metinuke paklius i darza QUOTE(Zibute33 @ 2010 07 30, 23:09) o kuom skiriasi logopedines grupes nuo nelogopediniu? Sis darzelis ir yra tuo ypatingas, kad turi 2 logopedines grupes. I sias grupes priima blogai kalbancius vaikus. Priema tik su siuntimais is pedagogines-psichologines tarnybos. Siose grupese yra tik po 12 vaiku. QUOTE(Mamusik @ 2010 08 03, 19:25) Sis darzelis ir yra tuo ypatingas, kad turi 2 logopedines grupes. I sias grupes priima blogai kalbancius vaikus. Priema tik su siuntimais is pedagogines-psichologines tarnybos. Siose grupese yra tik po 12 vaiku. as manau,kad tose grupese turetu buti jau vyresnio amziaus vaikuciai,nes metinukas ar dvieju metu vaikutis dar pilnai nekalba,tad kaip zinot ar jam kazkas blogai su ta kalba ar ne QUOTE(Zibute33 @ 2010 08 04, 13:59) as manau,kad tose grupese turetu buti jau vyresnio amziaus vaikuciai,nes metinukas ar dvieju metu vaikutis dar pilnai nekalba,tad kaip zinot ar jam kazkas blogai su ta kalba ar ne Žinoma, taip ir yra. Dėl ypatingumo galiu pasakyti: Kaip danguje taip ir ant žemės Atmosfera - turbūt kiekiena lankėtės darželyej ir pajutote, ir patyrėt. o grupėse atmosferą, beabejo, sukuria auklytės, ir tik nuo jų priklauso ar ten gera ir jauku.Mano merginai pasisekė. Niekada Nebūčiau patikėjusi, jeigu tai būtų nutikę ne mano vaikui, ta šilta, nuoširdžia Kiškučių grupės atmosfera Taigi visiems linkiu gerų auklyčių QUOTE(Zibute33 @ 2010 08 04, 13:59) as manau,kad tose grupese turetu buti jau vyresnio amziaus vaikuciai,nes metinukas ar dvieju metu vaikutis dar pilnai nekalba,tad kaip zinot ar jam kazkas blogai su ta kalba ar ne As tiksliai neprisimenu nuo keliu metuku priema i logopedines grupes. Atrodo nuo 4 metu. Galit pasiskambint i tarnyba ar i darzeli, Jums tiksliai pasakys. Mano vaikas logopedineje grupeje nuo 4 metuku.
Gal kas nors zino kas bus busimu lopselinuku aukletojos?
Butu idomu sizinoti kokios yra grupes ir atsiliepimus apie tu grupiu aukletojas
girdejau siandien darys dezinfekcija - blusu atsirado darzely
Gal yra mamyciu kuriu lialiai eis siemet i Kodelciuku grupe
Siandien buvau nuejusi i darzeli, tai lopselio gr.''Kiskuciai" aukletojos lyg bus Janina ir Jurate. Janina sien tiek zinau, tai faina visai, o apie Jurate temoj pasiskaiciau, kad nelabai kokia
Kaip supratau kodelciuku nerasta
Su rugsejo pirmaja
|