Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Žirmūnai: Smalsučiai
Supermamų klubas > Vaikų auklėjimas ir ugdymas > Vaikų darželiai > Vilnius
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
rasulkadz
QUOTE(DAIVADRI @ 2006 05 26, 16:29)
Susipazinau su siuo darzeliu is arciau-galiu pasakyti ,kad nieko gero.
Visu pirma grupeje 19 vaiku-ir taip kasdien,sake labai geras lankomumas.per lankoma laika tik viena diena buvo maziau-17.
Visu antra-iki higienos tai toli grazu....Geda net kam nors pasakoti apie sanitarini mazga
O apie aukletojas gero zodzio irgi negaliu pasakyti,tik tiek kad tinki savo uzpakalius pakelti nuo kedes ir uzsiimti su vaikas-joms geriau is ryto kavute pagerti ir spauda skaityti.O apie pletkavojima apie grupes vaikus ir ju tevelius-tai patylesiu-girdejau puikiai savo ausim.
Ypac gerai nuteike pirma diena kai iejus i grupe su pavaduotoja isgirdau vienos is aukletoju tokius zodzius-
Tai ka vel dvimetis?Tai vel man reiks visur su ja tampytis,i lauka, i sale?As taip ir issiskesiu su tokiais......Tesinio nebuvo,nes pavaduotoja pasake,kad mamyte su vaikuciu laukia rubineje.Kaip jums tai?
*

blink.gif blink.gif blink.gif
Nesuprantu:vieniems šis darželis pats geriausias,kitiems........Kuo tikėt?
jakuška
Rasulkadz>supranti aš galvoju,kad gal visi tie valdiški darželiai yra beveik vienodi.Jaunesniuose rajonuose jų gal būklė yra dar geresnė.O šiaip tai reikia gal žiūrėti į kitus dalykus,pirma ar vaikui yra gerai.Nors visiems tos darželinės krizės vaikams pasireiškia.Vieniems daugiau kitiems mažiau.Antra ant kiek tas darželis yra arti namų ar darbo vietos.Nes tas ėjimas su vaiku namo kuris trunka tikrai apie kelias valandas taip pat yra ne išeitis.O šiaip tai gal mes tėvai per daug vilčių dedam į visus tuos darželius ir galvojame,kad ne tik mus bet ir vaikus nešios ant rankų.Tačiau realybėje yra kitaip ir jei kalbant atvirai tai beveik į visus darželius dar ne taip lengva papulti. O apskritai ir žmonės visi mes esame skirtingi,vieni impulsyvūs o kiti ir ramiau reaguoja į viską.Tad aš suprantu,kad kiekvienas turi gal pasikliauti savo vidine intuiciją.Tai jei trumpai tai tokios mano mintys
rasulkadz
Kol pats nesusidursi su šiuo reikalu, tol blaškysiesi tarp nuomonių smile.gif
jakuška
QUOTE(rasulkadz @ 2006 06 07, 17:27)
Kol pats nesusidursi su šiuo reikalu, tol blaškysiesi tarp nuomonių smile.gif
*

Jo labai gerai Jus suprantu.Nes kol mes nevaiksčiojome į darželį,tai vis ateidavau vis paskaityti ką rašo apie mano pasirinktus darželius.Tai paskaičius vis mintyse pagalvodavau nu va šitas tai jau blogas ir mano vaikas tikrai neis.Ale dabar kažkaip visai kitaip į viską reaguoju.Pirmieji metai tai kol dar vaikas mažas aš skaitau,kad yra geriausia jei lanko vaikų iki 10.Tačiau labai mažai yra tokių darželių.Kaip sakoma mums pasisekė,kad kaip mes pradėjom tai buvo užrašyta tikrai virš 10 vaikų bet lankė pagrinde 7-9 vaikai..Tad siūlau pačiai geriau nueiti ir susidaryti nuomonę.Sėkmės Jums 4u.gif
rasulkadz
Ačiū,sėkmės mums tikrai prireiks. Kažkaip savo darželio lankymą aš prisimenu kaip labai gražų laiką, nei auklėtojos rėkdavo,visada buvom prižiūrėti...O dabar?Baisu blink.gif
Saulyčiukas
QUOTE(rasulkadz @ 2006 06 08, 17:14)
Ačiū,sėkmės mums tikrai prireiks. Kažkaip savo  darželio lankymą aš prisimenu kaip labai gražų laiką, nei auklėtojos rėkdavo,visada buvom prižiūrėti...O dabar?Baisu  blink.gif
*

O dabar visur skirtingai rolleyes.gif vos ne sėkmės dalykas doh.gif
rasulkadz
Manau,kad sėkmės dalykas 4u.gif
Vilialia
Visi maniškiai lankė ir dar lanko šį darželį. Vyriausiajai pradėti eiti buvo sunkiausia. Buvau pradėjusi labai pergyventi, kai mačiau jos nerimą, kad mama paliks čia ją su visam verysad.gif . Bet laikas ėjo, po truputį apsipratom ir dukra ir aš. Dėkui auklėtojoms, manau kad dukrai su jomis labai pasisekė. Na o vidurinioji daugiau dėl kompanijos ašarėles pabarstė kokią savaitę. Žinoma jai buvo lengviau, nes matė sesės pavyzdį. Na o brolis į daržą nuėjo vyriškai be jokių kaprizų iš dienos ir miegoti liko ir tik vakare pasiėmiau.
Vasarą auklėtojos viena kitą keičia. Tai galėčiau sakyti, kad didžiąją daugumą jų pažįstu. Kolektyvas tikrai geras, yra ir labai gerų pedagogų. Švenčiamos visos šventės, tikrai daug renginių, darželis dalyvauja ir miesto renginiuose. Labai šauni muzikutė.
Dėl vedėjos tai sakyčiau labai atsakingas ir rūpestingas žmogus, su patirtimi. Tiek, kiek gali išpešti iš to finansavimo, kurį darželis gauna, ji tvarkosi tikrai neblogai. Dabar truputį reikalą palengvina paaukoti 2% pajamų mokesčio.
Tikrai jaučiuosi rami nuvedusi vaikus į šį darželį. Nežinau, gal dėl to, kad jau nemažai metų su juo esu susijusi, bet tikrai ten apima toks jausmas, kad tai viena visuma, vienas kolektyvas, darnus kolektyvas, jauku. Vaikai jokių blogų komentarų apie auklėtojas nėra parnešę, nors savo favorites visi turėjo. Vaikai gi negailestingi, tiesa į akis pasako, jei kas ne taip smile.gif ... Dėl jaunų auklėtojų tai būtų toks komentaras: savi vaikučiai iš darbo ištraukia arba mokslai. Aš vertinčiau patirtį. Tikrai geras darželis, daug rūpesčio ir atsakomybės, geranoriškumo.
To paties, beje, reikėtų ir iš tėvelių cool.gif, kad rūpintusi savo vaikais darželyje, o ne PALIKTŲ juos ten. Man visuomet rūpi, kaip jiems ten. Gal ir auklėtojos todėl dėmesingos, žino, kad man raportuoti reikės, kaip sekėsi biggrin.gif ...
gasa
Lankem ir mes si darzeli 4u.gif Jei gyvenciau ten, kur ir anksciau, tai ne neabejodama savo 2.gif vesciau i ji 4u.gif

QUOTE(jakuška @ 2006 04 11, 09:55)
...Mūsų auklėtoja yra ponia Nijolė ir galiu pasakyti tik gerus žodžius,nes jinai tikrai moka su vaikais bendrauti ir pabarti kaip priklauso ir pagirti kaip reikia....
*

Musu irgi buvo Nijole... gal cia apie ta pacia kalbame 4u.gif Tikrai - nuostabiausia!!! Dukra ja Niliole vadindavo... wub.gif wub.gif wub.gif kiekviena ryta aukletoja pasitikdavo vaikus!!! Gaila, kad turejome palikti si darzeli... verysad.gif

jakuska, manau, kad musu vaikai buvo toje pacioje grupeje... mirksiukas.gif
pempiukas
MANO DUKRA RYTOJ EIS I SI DARZELI PIRMA KARTA, NORS JAI JAU 6M.
SIAIP JI DARZELI LANKO NUO 3-JU METUKU, BET KITUR EJO. BET...IS TO DARZELIO PADARE MOKYKLA IR MUMS PRITRUKO 1-NU METU, TAD PARUOSIAMAJA GRUPE TEKS CIA PABAIGTI.

O SUNU DAR TIK PO METU RUOSIUOSI LEISTI I SI DARZELI, TAD...ZIURESIU KAIP DUKRAI SEKSIS, JUK JI DIDELE, VISKA PAPASAKOS, NE TAIP KAIP TIE MAZULIUKAI.

NORS RINKOMES IS KETURIU DARZELIU, PASIRINKOME BUTENT SI, NA, TIKIUOSI NENUSIVILSIU.

KIEK KARTU BUVAU SU DUKRA NUEJUSI, TAI VEDEJA BUVO MALONI.

GAL SIA TEMA SKAITO MAMYTES, KURIU 6 - MECIAI LANKO SI DARZA?BUTU IDOMI JU NUOMONE, APIE AUKLETOJAS.

ACIU UZ KANTRYBE IR GALBUT NERISLU TEKSTA.
pempiukas
MATYT MAMYTES LABAI UZSIEMUSIOS, NIEKO NERASO...
RitaRazi
Mes praeita savaite uzsirasem i si darzeli nuo 2007-09 men., tai kazkaip labai idomiai mus uzrasinejo vedeja, tik irase i knyga ir viskas, jokio prasymo neliepe rasyt, nei gimimo liudijomo kopijos neeme g.gif kazkaip i kita darza kai uzsirasinejom, tai liepe prasyma parasyt, gimimo liudijimo kopija atnest, kazkaip rimciau. Kazko as cia nesupratau. Aisku, jis mums pagal gyvenama vieta nepriklauso, tai jauciu liudnas tango cia bus su priemimu g.gif unsure.gif
Bet siaip darzelis tai man patiko, bent jau is pirmo zvilgsnio, nuo kelio tolokai, ziuresim ir lauksim.. ax.gif
Vilialia
QUOTE(RitaRazi @ 2006 10 03, 22:59)
... jokio prasymo neliepe rasyt, nei gimimo liudijomo kopijos neeme  g.gif 
*

Jei tikrai norėsite lankyti šį darželį, viskas bus gerai. Kai ateisite numatytą dieną tai ir paprašys jūsų ir prašymo ir liūdijimo. Iki pradėsite lankyti dar gali kas nors pasikeisti, gal dar ir apsigalvosite, todėl vedėja ir nekaupia makulatūros biggrin.gif ...
O darželis geras, kitą met mano mažius jį palieka...
Nastasja
Sveikos mamytes! Nu kaip jums sekasi lankyti šį darželį? smile.gif Užrašiau savo mažę nuo 2007 rudens į lopšelinukų grupę smile.gif Gal yra čia mamų, kurių vaikeliai lanko lopšelinukų grupę šiame darželyje? Labai įdomu kaip jums sekasi, kaip auklės, ar nesergat? Kaip vaikučiams patinka? Papasokokite, please 4u.gif Pasidalinkite įspūdžiais 4u.gif
Mes praeita savaite uzsirasem i si darzeli nuo 2007-09 men., tai kazkaip labai idomiai mus uzrasinejo vedeja, tik irase i knyga ir viskas, jokio prasymo neliepe rasyt, nei gimimo liudijomo kopijos neeme  kazkaip i kita darza kai uzsirasinejom, tai liepe prasyma parasyt, gimimo liudijimo kopija atnest, kazkaip rimciau.

Mums vedėja liepė parašyti prašymą, tačiau gimimo liudijimo nepaprašė. o šiaip aš irgi bandžiau ir į kitus darželius užrašyti mažaąją, tai irgi jokių gimimo liudijimų nereikėjo. g.gif
erika_vln
o kaip su eilem sitame darzelyje? ar visus priima? ar tik tuos kuriu gyvenamoji vieta tam darzeliui priklauso?
Nastasja
o kaip su eilem sitame darzelyje? ar visus priima? ar tik tuos kuriu gyvenamoji vieta tam darzeliui priklauso?

Į šį darželį užsirašem maždaug prieš menėsį, taigi tada jokių eilių nebuvo ir vedėja pasakė, kad mums tikrai priims smile.gif O vot pavyzdžiui, kaip bandžiau užsirašyti į kitus darželius (žirmunėlis ir t.t) tai pasakė, kad kadangi mes jiems nepriklausome pagal gyvenamąją vietą, tai pirmenybę mums neteiks verysad.gif Bet aš siūlyčiau kuo anksčiau užrašyti savo atžalas į darželį, nes paskui gali nebeužtekti vietų, o ypač į lopšelį, nes tokių grupių mažiausia. verysad.gif

Erika_vln, o tavo vaikelis tik 1 diena vyresnis už manąją pupą thumbup.gif
Papildyta:
Tarp kitko, mergaitės 4u.gif Nu negi niekas nenori pasidalinti savo ir vaikučių įspūdžiais apie šį darželį? 4u.gif
erika_vln
[quote=Nastasja,2006 11 16, 20:48]
Į šį darželį užsirašem maždaug prieš menėsį, taigi tada jokių eilių nebuvo ir vedėja pasakė, kad mums tikrai priims smile.gif O vot pavyzdžiui, kaip bandžiau užsirašyti į kitus darželius (žirmunėlis ir t.t) tai pasakė, kad kadangi mes jiems nepriklausome pagal gyvenamąją vietą, tai pirmenybę mums neteiks verysad.gif Bet aš siūlyčiau kuo anksčiau užrašyti savo atžalas į darželį, nes paskui gali nebeužtekti vietų, o ypač į lopšelį, nes tokių grupių mažiausia. verysad.gif

Erika_vln, o tavo vaikelis tik 1 diena vyresnis už manąją pupą thumbup.gif
Papildyta:

mano mergyte gime birzelio 1 d. smile.gif buvau siandien smalsuciuose. vakar skambinausi, tai sake ateik bus direktore galesi uzsirasyti. atvarau laukiu laukiu uz duru ir nieko nera, sako tuoj ateis direktore. laikiu dar, tai po to pasake siandien direktores nera ir nebus, tai apsisukau nieko nepesusi ir pardroziau namo. pasipiktinau tokia tvarka, pasake ateik o direktores ne kvapo. dabar jau sako ateik priėmimo valandomis. kazkaip bijau, kad kai reikes lankyti darzeli, kad kas nepasakytu nera vietu, nors uzsirasytume ir dabar , o lankytume tik nuo 2 metu... o kur garantija, kad tikrai priims???? kad nebutu taip vaikui sueina 2 metai ir tada surprais - pasako o vietu nebera...

Nastasja kurioje vietoje gyvenat? gal su vaiku vaiksciojat netoliese...?
Nastasja
Erika_vln, gyvenu kolkas Fabijoniškėse, bet gret žadu persikrausti į Žirmunus, tad ir užrašiau savo mažąją į šį darželį. smile.gif Keistaio tau labai su direktore išėjo. Aš ir kai atėjau, tai pasakė, kas direktorės nėra, bet pasiūlė kreiptis į vedėją, ką aš ir padariau smile.gif Vedėja - maloni moteriškė - mane ir užrašė. smile.gif

kazkaip bijau, kad kai reikes lankyti darzeli, kad kas nepasakytu nera vietu, nors uzsirasytume ir dabar , o lankytume tik nuo 2 metu... o kur garantija, kad tikrai priims???? kad nebutu taip vaikui sueina 2 metai ir tada surprais - pasako o vietu nebera...
Nu nemanau, kad taip atsitiks. Man tai vedėja garantavo, kad jeigu mus užrašė į darželį, ir jeigu mes priklausome šiam darželiui, tai galime būti ramūs. smile.gif

Tai kur gi kitos mamytes? AAAAAAAAAAAAUUUUUUUUUU!!! lens.gif Nu papasokokite kaip jums ir jusų vaikučiams sekasi?
erika_vln
[quote=Nastasja,2006 11 18, 10:50]
Erika_vln, gyvenu kolkas Fabijoniškėse, bet gret žadu persikrausti į Žirmunus, tad ir užrašiau savo mažąją į šį darželį. smile.gif Keistaio tau labai su direktore išėjo. Aš ir kai atėjau, tai pasakė, kas direktorės nėra, bet pasiūlė kreiptis į vedėją, ką aš ir padariau smile.gif Vedėja - maloni moteriškė - mane ir užrašė. smile.gif

siandien uzrasiau savo maze i darzeli, tai sake, kad 2006 m. gimes vaikas pirmas yra mano maze. o jeigu tu uzrasei savaja tai kodel ji nieko nzn? as pagavau pacia direktore... : g.gif
Nastasja
Sveika! O tu į kokią grupę užrašei dukrytę? Gal nuo 2-jų arba 3 -jų metų? Gal direktorė turėjo omeny šiose grupėse? g.gif Nu nezinau, reiks gal man paskambinti, išsiaiškinti... g.gif nes aš dukrytę užrašiau į lopšelinukų grupę nuo 2007 09.
erika_vln
QUOTE(Nastasja @ 2006 11 21, 00:44)
Sveika! O tu į kokią grupę užrašei dukrytę? Gal nuo 2-jų arba 3 -jų metų? Gal direktorė turėjo omeny šiose grupėse?  g.gif Nu nezinau, reiks gal man paskambinti, išsiaiškinti... g.gif  nes aš dukrytę užrašiau į lopšelinukų grupę nuo 2007 09.
*

as uzrasiau maze nuo 2008 m, bet atkreipiau demesi, kad direktore sake, kad 2006 m. gimusiu vaiku, dar niekas neuzrasinejo, as pirma. o tavo dukra juk gime 2006 m g.gif
LiusiLiu
Sveikos mamytes 4u.gif

Lanko mano pupa ši darzeli smile.gif , galiu pasakyti, kad tiek direktore tiek aukletojos ir net aukeltoju padejejos šaunios motereles, vienos jaunesnes kitros brandesnio amziaus, bet visos labai motiniskos, rupestingos, malonios. Vedziau pupa nuo 2 m. (nuo siu metu geguzes men.) pripratom per 2 savaites, dar po to rytais paverkdavom, bet tik iki to momento kol vaika perrengi. Kol pratinau dukra, pati sededavau kelias dienas po 2 val., tai kiek teko matyt, tai jos tikrai neturi kada sedet ir kavintis, vaikai aktyvus, tada dar kokie 4 vaikai buvo tik ka sulauke 2 m., kiti vyresni, is viso apie 15 vaiku. Aukletojos tikrai demesingos ir rupestingos, jei vaikas sunegaluoja, iskart informuoja, perspeja. Visad pasako kaip miegojo, kiek ko valge biggrin.gif Manoji abi aukletojas myli, visad papasakojo ka veike. Vaikai pakankamai neblogai lavinami, i savaite buna 2 muzikos pamokeles ir viena kūno kultūros (mankstinasi spokai biggrin.gif ). Grizusi dukra visad padainuoja kokia istrauka is daineles thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif issiziojus klausaus. Matau, kad vaikui patinka, jis mielai lieka darzely ir jauciasi gerai wub.gif ,o tai svarbiausia.

Beje vyresnelis taip pat lanke si darzeli, ir taip pat galiu pasakyti, kad viskas super, aukletoja tikrai buvo nuostabi, kaskart ir dabar ja pasveikinam su rugsejo 1-ąja 4u.gif
erika_vln
QUOTE(LiusiLiu @ 2006 11 21, 13:47)
Sveikos mamytes  4u.gif

Lanko mano pupa ši darzeli smile.gif , galiu pasakyti, kad tiek direktore tiek aukletojos ir net aukeltoju padejejos šaunios motereles, vienos jaunesnes kitros brandesnio amziaus, bet visos labai motiniskos, rupestingos, malonios. Vedziau pupa nuo 2 m. (nuo siu metu geguzes men.) pripratom per 2 savaites, dar po to rytais paverkdavom, bet tik iki to momento kol vaika perrengi. Kol pratinau dukra, pati sededavau kelias dienas po 2 val., tai kiek teko matyt, tai jos tikrai neturi kada sedet ir kavintis, vaikai aktyvus, tada dar kokie 4 vaikai buvo tik ka sulauke 2 m., kiti vyresni, is viso apie 15 vaiku. Aukletojos tikrai demesingos ir rupestingos, jei vaikas sunegaluoja, iskart informuoja, perspeja. Visad pasako kaip miegojo, kiek ko valge  biggrin.gif Manoji abi aukletojas myli, visad papasakojo ka veike. Vaikai pakankamai neblogai lavinami, i savaite buna 2 muzikos pamokeles ir viena kūno kultūros (mankstinasi spokai biggrin.gif ). Grizusi dukra visad padainuoja kokia istrauka is daineles  thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif  issiziojus klausaus. Matau, kad vaikui patinka, jis mielai lieka darzely ir jauciasi gerai wub.gif ,o tai svarbiausia.

Beje vyresnelis taip pat lanke si darzeli, ir taip pat galiu pasakyti, kad viskas super, aukletoja tikrai buvo nuostabi, kaskart ir dabar ja pasveikinam su rugsejo 1-ąja 4u.gif
*

o kaip tavo dukra, ar nesirgo kai pradejo lankyti? beje mano mazei 2 m. sueina birzelio 1 d., tai as norejau ja leisti nuo birzelio 1 d. bet direktore to nepatare daryti, nes vasaros metu sako grupes sujungtos, aukletojos atostogauja ir pradeti pratinti nuo vasaros ji nepatare. sako geriau nuo rugsejo. kaip supratau tavo dukra pradejo nuo geguzes eiti, tai kaip buvo su tu grupiu jungimais? gal vaikui stresas jeigu kas savaite tos aukletojos keiciasi ar vaikai junginejami is skirtingu grupiu?
LiusiLiu
QUOTE(erika_vln @ 2006 11 21, 19:12)
o kaip tavo dukra, ar nesirgo kai pradejo lankyti? beje mano mazei 2 m. sueina birzelio 1 d., tai as norejau ja leisti nuo birzelio 1 d. bet direktore to nepatare daryti, nes vasaros metu sako grupes sujungtos, aukletojos atostogauja ir pradeti pratinti nuo vasaros ji nepatare. sako geriau nuo rugsejo. kaip supratau tavo dukra pradejo nuo geguzes eiti, tai kaip buvo su tu grupiu jungimais? gal vaikui stresas jeigu kas savaite tos aukletojos keiciasi ar vaikai junginejami is skirtingu grupiu?
*

Sveikute 4u.gif

kadangi pradejom nuo geguzes, tai dar aukletojos dirbo normaliu grafiku, po to nuo birzelio keitesi kas menesi, pradzioj budavo visko, bet be didesniu pasekmiu, kad koks didelis stresas vaikui butu nepasakyciau , ji jau taikesi su naujovem visa menesi, tai aisku jai viskas buvo idomu neiprasta. Apsirgom mes po 3 savaiciu darzelio lankymo, savaite namuciuose prabuvom, o paskui lyg ir nieko. Tik va dabar vel sergam doh.gif , kazkoks virusas, rykles uzdegimas, koso vaikas mano, geriam vaistukus, sedim namuciuose, tikiuosi greit pasveiksim.

Dėl darzelio lankymo nuo birzelio : is tikro tai gal geriau butu nuo rugsejo, nes tada aukletojos buna 2, dirba viena iki pietu, kita popiet. Vaikui lengviau apsiprast ir greiciau butu. O del ligu, tai as labai tikejaus, kad manoji nesirgs, kadangi iki 2 m. nezinojau kas per daiktas ta sloga, bet deja, darzelio lankymas visgi sukelia didesne rizika susirgt... Aisku jei yra galimybes, tai vaikiuka geriau iki 3 m. palaikyt namie, o jei nera, tai kas belieka...
Nastasja
nu kur visos šio darželio lopšelinukų mamytės? Taip norisi sužinoti kaip sekasi jūsų mažyliams smile.gif
inga22
Sveikutės, mano mažylė lanko šį darželį kol kas esu labai patenkinta, auklėtojos nuostabios, lankome katinėlių grupę, šaunu matyti tokias nuostabias auklėtojas, mano mažoji tai net apsikabina kartais auklėtoją įlėkus ryte smile.gif
Nastasja
QUOTE(inga22 @ 2006 12 27, 16:48)
Sveikutės, mano mažylė lanko šį darželį kol kas esu labai patenkinta, auklėtojos nuostabios, lankome katinėlių grupę, šaunu matyti tokias nuostabias auklėtojas, mano mažoji tai net apsikabina kartais auklėtoją įlėkus ryte smile.gif
*

Sveikute, o kiek metukų buvo tavo dukrytei, kai pradėjote lankuti šį darželį? Gal galetum parašyti auklės pavardę ax.gif
erika_vln
QUOTE(inga22 @ 2006 12 27, 18:48)
*

man irgi labai idomu nuo keliu metuku tavo dukryte pradejo lankyti darzeli, kaip priprato ar ilgai reikejo pratinti ? g.gif
Vilialia
Na maniškių liko tik brolis darželyje, bet visi pradėjo lygiai dviejų, į lopšį smile.gif Sunkiausia buvo didžkei, nes ir augo viena ir pirma pradėjo. Bet dėkui auklėtojai - viskas sustojo į vėžes greitai. Brolis į darželį nuėjo iš dienos, mat turėjo dviejų seserų pavyzdį, be verksmų ir kaprizų. Auklėtojų turėjome daug ir skirtingų, bet visos geros, tikrai stengiasi ir noriai informuoja, jei tik mamos pasidomi, kaip vaikui sekasi mirksiukas.gif Vasarinis grupių jungimas labai neblogas dalykas, susipažįsta vaikai , daugiau draugų, kitos auklėtojos, kitaip įdomios, ir tėveliai susipažįsta su personalu. Apskritai, tai jie ten kaip viena šeima, daug bendrų darželio renginių, auklėtojos pažįsta beveik visus vaikučius (dėkui vasariniams jungimams ir budinčioms grupėms). Dabar kai prirenka pinigėlių, tuos 2 proc. pajamų mokesčių, tai ir patalpas pasitvarko ir technikos nusiperka. Ir direktorė normali moteriškė, labai neblogai tvarkosi. Aš tai tikrai esu patenkinta, kad vaikai lankė šį darželį...
erika_vln
QUOTE(Vilialia @ 2007 01 02, 15:36)
Na maniškių liko tik brolis darželyje, bet visi pradėjo lygiai dviejų, į lopšį smile.gif Sunkiausia buvo didžkei, nes ir augo viena ir pirma pradėjo. Bet dėkui auklėtojai  - viskas sustojo į vėžes greitai. Brolis į darželį nuėjo iš dienos, mat turėjo dviejų seserų pavyzdį, be verksmų ir kaprizų. Auklėtojų turėjome daug ir skirtingų, bet visos geros, tikrai stengiasi ir noriai informuoja, jei tik mamos pasidomi, kaip vaikui sekasi mirksiukas.gif Vasarinis grupių jungimas labai neblogas dalykas, susipažįsta vaikai , daugiau draugų, kitos auklėtojos, kitaip įdomios, ir tėveliai susipažįsta su personalu. Apskritai, tai jie ten kaip viena šeima, daug bendrų darželio renginių, auklėtojos pažįsta beveik visus vaikučius (dėkui vasariniams jungimams ir budinčioms grupėms). Dabar kai prirenka pinigėlių, tuos 2 proc. pajamų mokesčių, tai ir patalpas pasitvarko ir technikos nusiperka. Ir direktorė normali moteriškė, labai neblogai tvarkosi. Aš tai tikrai esu patenkinta, kad vaikai lankė šį darželį...
*

gerai, kad kazkas patenkintas siuo darzeliu smile.gif via ramiau leisti. bet vis dar neisivaizduoju, kaip darba derinti ir darzeli... man atrodo, kad viskas ok kol vaikas sveikas... o jei serga ir dazna.. tai kas tada? o beje, jei jau grizti i darba pvz nuo 2 metuku, tai juk atgal iseiti i vaiko prieziuros atostogas nebeiseina.. lotuliukas.gif
jakuška
Nu negaliu nepasisakyti,nes mes šį darželį lankėm iki praeitų metų rudens ir auklėtojas buvo Dalia ir Nijolė.Dabar vis gi einame į Šermukšnėlę vaikų darželį kuris yra tikrai arti namų,tačiau kaip prisimenu buvusias auklėtojas tai širdis tiesiog pradeda verkti ant kiek jos buvo nuostabios paliginti su dabartinėmis.Tikrai kartais norisi dar karta sugrįžti pas tas auklėtojas ir pasakyti joms ačiū.O materialinė pusė tai visų darželių aš vis tiek skaitau,kad yra vienoda.Tad mamos aš manau,kad kurių vaikai eis pas šias auklėtojas tikrai gali būti ramios.
erika_vln
o ar nesalta vaikams tame darzelyje? g.gif kiek maciau langai nekeisti g.gif o kaip del maisto? ar skanu ax.gif
ERPE
Sveikos,mamytės,
Mano penkiametė lanko šį darželį nuo 2 metukų.Neturiu su kuo palyginti,nes nebuvome jokiame kitame darželyje,tačiau esame labai viskuo patenkinti.Nuo pat pradžių iki dabar dukrą "auklėja" ta pati auklėtoja Jolanta.Turiu pripažinti,kad tai TIKRA auklėtoja ir ją visi vaikai labai myli.Darželis man patinka tuo,kad vaikai labai užimami-daugybė renginių,švenčių,pasirodymų.Neseniai dukra pradėjo lankyti ten šokių ratelį.Vaikai lavinami pagal "Vėrinėlio" programą,labai daug piešia,daro įvairiausių darbelių.Žodžiu,neturi kada tinginiauti.
Antrą dukrelę irgi užrašiau į šitą darželį nuo rudens arba žiemos.
Papildyta:
o ar nesalta vaikams tame darzelyje? kiek maciau langai nekeisti o kaip del maisto? ar skanu

Žiemą darželyje tikrai šalta.Mes gyvenam naujam name,esam išlepinti šilumos,tai daržely dukrą šilčiau aprengiu.Bet vaikai gi ištisai laksto,jie niekad nesiskundžia,kad šalta.
Dėl maisto nežinau,ką ir pasakyt,nes maniškė iš tų,kuriems viskas neskanu,kas pagaminta ne mamos.Tik matau,kad grupės vaikai (kurie valgūs) kerta viską iš eilės,net ausys lapsi,o kai paprašo pakartot-įdeda papildomai.Meniu gana įvairus,pavakariams kasdien gauna pieno.Pastebėjau,kad labiausiai ten visi džiaugiasi gavę blynų biggrin.gif
aiga
Siandien uzrasiau sunu i sita darzeli. Labai tvarkingas darzelis, direktore labai maloni moteris. Viska paaiskino, papasakojo, uzrase i zurnala. Del visu situ komentaru turiu savo nuomone. Viskas priklauso nuo poziurio. Visi mes i skirtingus dalykus reguojam skirtingai. Ir nieko blogo tame nematau.. Taip kad rudeni,tikiuosi, pradesim lankyti...
džiaugsmelis
QUOTE(RitaRazi @ 2006 10 03, 21:59)
Mes praeita savaite uzsirasem i si darzeli nuo 2007-09 men., tai kazkaip labai idomiai mus uzrasinejo vedeja, tik irase i knyga ir viskas, jokio prasymo neliepe rasyt, nei gimimo liudijomo kopijos neeme  g.gif  kazkaip i kita darza kai uzsirasinejom, tai liepe prasyma parasyt, gimimo liudijimo kopija atnest, kazkaip rimciau. Kazko as cia nesupratau. Aisku, jis mums pagal gyvenama vieta nepriklauso, tai jauciu liudnas tango cia bus su priemimu  g.gif  unsure.gif
Bet siaip darzelis tai man patiko, bent jau is pirmo zvilgsnio, nuo kelio tolokai, ziuresim ir lauksim.. ax.gif
*

as prasyma rasiau, o paskui sake kitkas, jei vis dar noresim ir pasirodysim rudeni.

QUOTE(Nastasja @ 2006 11 20, 22:44)
Sveika! O tu į kokią grupę užrašei dukrytę? Gal nuo 2-jų arba 3 -jų metų? Gal direktorė turėjo omeny šiose grupėse?  g.gif Nu nezinau, reiks gal man paskambinti, išsiaiškinti... g.gif  nes aš dukrytę užrašiau į lopšelinukų grupę nuo 2007 09.
*

zadu leisti sunu nuo 2007, jam bus 1,5m
esam uzsirase i du darzelius, smalsuciai priklauso pagal vieta, bet zirniukas arciau, bet nelabai apie ji kas raso, tai vat jei ten priimtu neapsisprendziu lesiti ten ar ne? g.gif
bet, ziuriu apie smalsucius gerai atsiliepiate, vis pro juos praeinu, pasiziuriu i tvarkinga aplinka ir galvoju, kad vis delto noreciau leisti i smalsucius rolleyes.gif
Nastasja
QUOTE(dziaugsmelis @ 2007 03 23, 19:24)

esam uzsirase i du darzelius, smalsuciai priklauso pagal vieta, bet zirniukas arciau, bet nelabai apie ji kas raso, tai vat jei ten priimtu neapsisprendziu lesiti ten ar ne? g.gif
bet, ziuriu apie smalsucius gerai atsiliepiate, vis pro juos praeinu, pasiziuriu i tvarkinga aplinka ir galvoju, kad vis delto noreciau leisti i smalsucius rolleyes.gif

*

As irgi uzrasiau mazaja i zirniuka ir smalsucius, bet nezinau net ar eisime ar ne...nes jai bus 1,3 metuku...bet jei ir leisu, tai i smalsucius...zirniukas tai jau toooks bednas, kad net verkt norisi, aisku direktore nebloga, bet jau kazkaip smalsuciai atrodo patikimiau...nors kai as buvau, tai man pasirode saltoka ten...siaip manau, kad jeigu tevai susikoopoeruotu, tai ten galima butu laungus pakeisti...nors kazkur...nors keliose patalpose
esu-mama
Sveikos mamytes,
taip jau nutiko kad kita menesiuka atsikeliame gyventi i Vilniu, susirade buta apsidziaugeme,kad darzelis po nosim, o cia dar ziuriu apie ji geri atsiliepimai thumbup.gif galvoju uzrasyti savo mazyli nuo 2008-09 (bus 2 m. 3 men) tai labai lauksiu atsiliepimu apie tokio amziaus vaikuciu grupes?

ir dar turiu klausimuku ar papuls i lopselinuku ar darzelinuku grupe?
o lopselinej grupej kiek vaikuciu?
o kas jei vaikuti leisciau mazesni, o jis dar daug ko nemoketu, verktu pries pietu miega, kad miegot nenori.... g.gif mano mazyliui 11 men.. zinau kad islepintas, bet jis be supimo , lopsiniu arba misinuko neuzmiega doh.gif pasidalinkite patirtim ax.gif
erika_vln
mums irgi arciau zirniukas, bet priklausom smalsuciams smile.gif nors zirniukas man irgi nepatikimai atrodo, is visu pusiu purvynai, nera kaip prieiti... tvoros islauzytos, matomai jaunimas vaiksto pro ten... nzn...
i kuri darzeli beleisciau man vistiek labai neramu bus... nes neisivaizduoju, kaip reiks palikti vaika...

gal kas zinote apie smalsuciua daugiau? kokios darbo valandos, kada pietu miegas? gal geriau is pradziu leisti pusei dienos? g.gif
esu-mama
QUOTE(erika_vln @ 2007 05 04, 14:26)
mums irgi arciau zirniukas, bet priklausom smalsuciams  smile.gif  nors zirniukas man irgi nepatikimai atrodo, is visu pusiu purvynai, nera kaip prieiti... tvoros islauzytos, matomai jaunimas vaiksto pro ten... nzn...
i kuri darzeli beleisciau man vistiek labai neramu bus... nes neisivaizduoju, kaip reiks palikti vaika...

gal kas zinote apie smalsuciua daugiau? kokios darbo valandos, kada pietu miegas? gal geriau is pradziu leisti pusei dienos? g.gif
*

musu vaikuciai panasaus amziaus ar jau nuo sio rudens galvojat leisi? as kazkaip nesiryztu, galvoju gal tik nuo kito arba gal tikrai is pradziu pusei dienos.... bijau ir tu ligu ir idomu kokio dydzio grupes ten... ziurejau privacius darzelius tai va sakiau gal ten... bet vis dar laukiu apie si darzeli atsiliepimu, nes nuo kito rudens tikrai galvojam tapti jo lankytojais, na ka jau ne mazi busim 2.3 metuku smile.gif
erika_vln
QUOTE(vaidicita @ 2007 05 04, 16:33)
musu vaikuciai panasaus amziaus ar jau nuo sio rudens galvojat leisi? as kazkaip nesiryztu, galvoju gal tik  nuo kito arba gal tikrai is pradziu pusei dienos.... bijau ir tu ligu ir idomu kokio dydzio grupes ten... ziurejau privacius darzelius tai va sakiau gal ten... bet vis dar laukiu apie si darzeli atsiliepimu, nes nuo kito rudens tikrai galvojam tapti jo lankytojais, na ka jau ne mazi busim 2.3 metuku smile.gif
*

mes nezinome nuo kada leisti. musu mergyte labai judri, mociutei (auklei su ja labai sunku) namie. is pradziu galvojom leisti nuo vasaros, bet sako negerai, nes tada grupes sujungtos ir t.t. paskui galvojau nuo pavasario.... o dabar galvoju, gal jau net ziema reiks pradeti.... sunku kazkam palikti vaika, kai neturi pagalbininku... gal po puse dienos, gal nekasdien leisim is pradziu... o tikslus laikas priklausys nuo situacijos, koks bus oras (gal l. saltas), kokia bus vaiko sveikata ir t.t. dabar man atrodo, kad nuo pavasario tiktrai teks.... g.gif
esu-mama
siaip sako kad ne kas dien negerai leist, nes vaikas vis issimusa is rezimo, geriau kasdien bet po trumpiau.mes irgi atsikeliam i Vilniu ir visai nebus kam palikt maziu, galvojau leist nuo 1,5 metuku, bet bus lapkricio pabaiga.... kazkaip ir orai tokie ir salta, pavasari jam 2 bet vel kazkaip pries vasara nesinori tai tikriausiai zygiuos tik nuo kito rugsejo... g.gif
marijaera
o sakykite mamytes, kokiomis valandomis darzelio direktore priima pokalbiui. ar sukalbama moteris mums irgi sis darzelis pagal gyvenama vieta nepriklauso g.gif
gal praso kokiu dovanu darzeliui(zinau kaikuriuose darzeliouse tai vyksta, kad vaika uzrasytu i darzeli?)
džiaugsmelis
na dėl priėmimo valandų tai kažkada ėjau pro šalį ir užrašiau. taip, kad, manau svarbiausia ją rasti. dėl dovanų nežinau, nes mums pagal gyvenamą vietą priklauso, ir eilėje mes pirmi biggrin.gif
giedrullia
Sveikos! na va ir as savo mazaja nuo rudens zadu leis i "Smalsucius", tiesa kai uzrasinejau, tai sake kad is bedos galetu priimti si pavasari, o vasara nepataria del to grupiu sujungimo, tai dabar nusprendziau leis ja nuo rugpjucio. tik vat nzn gal dar rugpjuti tos grupes sujungtos? gal tada vertetu palaukt ir leist nuo rugsejo?
Frane
Vaidicita, o tu jau uzhrashei savishki 2008 rudeniui? ar tik planuoji? yra dar vietu 2008 rudeniui ar jau sake, kad perpildytas darzhelis? g.gif
esu-mama
QUOTE(Frane @ 2007 05 31, 22:57)
Vaidicita, o tu jau uzhrashei savishki 2008 rudeniui? ar tik planuoji? yra dar vietu 2008 rudeniui ar jau sake, kad perpildytas darzhelis?  g.gif
*

lyg ir uzrasiau, bet sake reikes ateiti rugpjuti dar patiklinti ar tikrai eisim ir tada pasakys ar yra vietu, nezinau gal duot ka reikejo g.gif bet siaip kaip supratau vietu dar yra
Frane
QUOTE(vaidicita @ 2007 06 03, 10:13)
lyg ir uzrasiau, bet sake reikes ateiti rugpjuti dar patiklinti ar tikrai eisim ir tada pasakys ar yra vietu, nezinau gal duot ka reikejo  g.gif bet siaip kaip supratau vietu dar yra
*

kuri rugpjuti ateiti? si? ar pries jau einant i darzheli 2008 metais? g.gif
esu-mama
QUOTE(Frane @ 2007 06 03, 23:16)
kuri rugpjuti ateiti? si? ar pries jau einant i darzheli 2008 metais?  g.gif
*

2008 metais mirksiukas.gif
sause
Sveikutės,

pasisakysiu ir aš 4u.gif Darželis kaip darželis - yra visokiu piusų ir minusų. Dabr jau bus metai kaip lankom. Pradėjom vasara - tai teko susisipazinti beveik su visom auklėtojom, nes buvo sujungtos grupės. Manau geriau pradeti nuo rugsėjo. Tada savo grupė, auklėtojos ir viskas į savo ritmą įsivažiuoja. Grupė mūsų buvo baisi, darėm remonta: tapetavom sienas, keitėm linoliaumą, vertėm senas spintas ir lentynas. Lovelės buvo trgiškai sulūžusios- rašėm raštą į direktorei ir į savivaldybę. Gavom finansavimą. Po remonto vaikai visa mėn. miegojo ant grindų ant čiužinių, nes lovelės dar buvo nepagamintos. Sausio vidury gavom visus naujus baldus- lentynas ir loveles. Taigi buitinėm sąlygom lyg ir apsirūpinom cool.gif Bet svarbiausia yra žmonės, kurie būna visą laiką su mūsų vaikais g.gif
Nežinau ar nuo rudens eisime į tą patį darželį verysad.gif manau ieškosim Tikrų Gerų Mielų Profesionalių Auklėtojų. Savo vaikui juk norime paties geriausio 4u.gif
Nastasja
QUOTE(sause @ 2007 06 10, 21:11)
Sveikutės,

pasisakysiu ir aš  4u.gif Darželis kaip darželis - yra visokiu piusų ir minusų. Dabr jau bus metai kaip lankom. Pradėjom vasara - tai teko susisipazinti beveik su visom auklėtojom, nes buvo sujungtos grupės. Manau  geriau pradeti nuo rugsėjo. Tada savo grupė, auklėtojos ir viskas į savo ritmą įsivažiuoja. Grupė mūsų buvo baisi, darėm remonta: tapetavom sienas, keitėm linoliaumą, vertėm senas spintas ir lentynas. Lovelės buvo trgiškai sulūžusios- rašėm raštą į direktorei ir į savivaldybę. Gavom finansavimą. Po remonto vaikai visa mėn. miegojo ant grindų ant čiužinių, nes lovelės dar buvo nepagamintos. Sausio vidury gavom visus naujus baldus- lentynas ir loveles. Taigi buitinėm sąlygom lyg ir apsirūpinom  cool.gif Bet svarbiausia yra žmonės, kurie būna visą laiką su mūsų vaikais  g.gif
Nežinau ar nuo rudens eisime į tą patį darželį  verysad.gif manau ieškosim Tikrų Gerų  Mielų Profesionalių Auklėtojų. Savo vaikui juk norime paties geriausio  4u.gif
*

Sause, o kas tau nepatiko ten? Kaškas netaip su auklėtojomis? Čia lyg tai visos mamos patenkintos buvo g.gif Labai būtų įdomu sužinoti nes ir aš žadu savo mažylę į šį farželį leist g.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.