Konsuela
2004 04 20, 09:48
Nu va, nešnekat ir nereikia. Aš užrašiau savo mažąją į "Smalsučių" darželį. Patiko pats darželis. Mažiukams erdvūs atskiri miegamieji, už stiklinės pertvaros, darželis gražiai sutvarkytas, teritorija aptverta aukšta tvora, daug žalumos. Direktorė nepradėjo reketuoti dar neužrašius vaiko į darželį. Į knygą įrašė ne pieštuku, o normaliai, ir užrašymo datą ir nuo kada eis. Visi labai malonūs, noriai parodė grupes. Kol kas tiek, pažiūrėsim, kas bus kai jau keliausim į daržiuką.
Tiesa, rinkausi iš dviejų darželių. Dar labai patiko "Pipiras" (Krokuvos g.) labai maloni pasirodė vedėja, tokie betarpiški santykiai, tiek su auklėtojomis, tiek su pačiais vaikais, labai sveika atmosfera pasirodė darželyje. Bet šį variantą atmečiau grynai dėl paties darželio ir aplinkos. Netoliese statybos, šiek tiek dulka, jau atėjus apsidairyt pamačiau per darželio teritoriją žingsniuojačius tipelius su buteliu kišenėj, tvora labai žema, manau, ir vaikas nesunkiai perliptų. Be to ir pats darželis senas jau, bet šiaip tai labai patrauklus pasirodė.
| QUOTE (Konsuela @ 2004 04 27, 14:58) | Nu va, nešnekat ir nereikia. Aš užrašiau savo mažąją į "Smalsučių" darželį. Patiko pats darželis. Mažiukams erdvūs atskiri miegamieji, už stiklinės pertvaros, darželis gražiai sutvarkytas, teritorija aptverta aukšta tvora, daug žalumos. Direktorė nepradėjo reketuoti dar neužrašius vaiko į darželį. Į knygą įrašė ne pieštuku, o normaliai, ir užrašymo datą ir nuo kada eis. Visi labai malonūs, noriai parodė grupes. Kol kas tiek, pažiūrėsim, kas bus kai jau keliausim į daržiuką.
Tiesa, rinkausi iš dviejų darželių. Dar labai patiko "Pipiras" (Krokuvos g.) labai maloni pasirodė vedėja, tokie betarpiški santykiai, tiek su auklėtojomis, tiek su pačiais vaikais, labai sveika atmosfera pasirodė darželyje. Bet šį variantą atmečiau grynai dėl paties darželio ir aplinkos. Netoliese statybos, šiek tiek dulka, jau atėjus apsidairyt pamačiau per darželio teritoriją žingsniuojačius tipelius su buteliu kišenėj, tvora labai žema, manau, ir vaikas nesunkiai perliptų. Be to ir pats darželis senas jau, bet šiaip tai labai patrauklus pasirodė. |
Mano atžala lankė šį darželį. Labai normalus darželis, nebuvo jokių problemų, auklėtojos ir vėdėja malonios .
Chicony
2004 07 22, 14:06
O MES ZADAME SAVISKE I SMALSUCIUS UZRASYTI  PRIE PAT NAMU, PATOGU. AS DABAR SU VEZIMU DAZNAI ISEINU PASIVAIKSCIOTI. TAI STEBIU DARZELIO GYVENIMA PER TVORA.  PATIKO MAN TENYKSTES AUKLETOJOS IR DARZELIO TERITORIJA  Beje, pasiskambinau sio darzelio vedejai. Norejau nueiti grupiu paziuret ir pasitart del darzelio lamkymo ateityje (po2 metu). Tai vedeja paaiskino, jog per anksti galva suku  Taip pat paaiskino, kad grupes siuo metu uzdarytos ir dulka. Neiseis pamatyti. Tai ka, pas juos atostogos kzkokios? Neusprantu  Gal ir tevams po to reikia derintis prie darzelio atostogu?  Kazko matyt nesupratau
Konsuela
2004 11 27, 22:43
Mano dukrelė nuo rugsėjo "bando" "Smalsučius" lankyt. Šiaip pradžioj tikrai buvo neblogai, kol viena auklėtoja buvo. Vėliau jos dviese dirbt pradėjo, toji, kita, mano dukrai nelabai patinka... Dėl ko sakau pradžiojegerai buvo? Dėl to, kad šiuo metu darželio lankymas vyksta taip: savaitę (čia geriausiu atveju) einam, dvi savaites sergam. Aišku, aš tikrai nesakau, kad čia darželio kaltė, matyt, maniškės sveikatėlė silpnesnė, nors anksčiau gal taip ir neišlįsdavo. Nors, kai pradėjom lankyt darželį, auklėtoja iš karto perspėjo, kad pirmieji metai bus labai sunkūs. Visi su savom "bacilom" ...Šią savaitę buvau grupės susirinkime - grupėje 17 laipsnių, kai pasėdėjau 1,5 val. supratau, kad nekas... Bet sako, kad vaikai juda. Na nežinau... Taigi tėveliai suskato rūpintis, ką padaryti, kad grupėje šilčiau būtų. Susimetėm po 10LT Pasiklausinėjau pažįstamų sako, kad ir kituose darželiuose taip šalta, ar tikrai? Gal dar kas nors "Smalsučius" lankot, norėčiau išgirsti Jūsų nuomonę?
Mielos mamos, as uzrasiau savo vaikuti i "Smalsucius". Kaip suprantu is jusu pasakojimu ne blogiausias darzelis. Bet butu idomu suzinot i kuria grupe geriau vaika uzrasyt. Tad parasykit ka zinot apie aukletojas (ju vardus). Kurios geros, o kurios kaip tik blogos, kad nepakliut pas jas. Aciu.
QUOTE(simba @ 2004 12 30, 14:48) Mielos mamos, as uzrasiau savo vaikuti i "Smalsucius". Kaip suprantu is jusu pasakojimu ne blogiausias darzelis. Bet butu idomu suzinot i kuria grupe geriau vaika uzrasyt. Tad parasykit ka zinot apie aukletojas (ju vardus). Kurios geros, o kurios kaip tik blogos, kad nepakliut pas jas. Aciu. sveika, mes lankome "smalsučius". Jei eisite pas "mažiukus" - ten auklėtojos visos geros. (bent jau bloga nieko negaliu pasakyti). O be to jo "migruoja", t.y. keičiasi. Tad siūlau užsirašyti ten, kur mažiau vaikučių. Arba amžius panašesnis. Gal susimatysime.  Sėkmės!
Chicony
2005 03 29, 21:41
Na mes jau irgi uzsiraseme. Vedeja buvo labai maloni ir is karto uzrase i eile su tusinuku. Nereketavo, apie eiles net neuzsimine... Kai nuejom uzrasyti, isgirdom dainuojancius vaikucius. Pasirodo ten jie begales pamokeliu ir uzsiemimu turi. Be to, vedeja papasakojo jog sia vasara kapitalini stogo remonta atliko, sutvrake naujai zaidimu aiksteles. Man tai labai patiko, nes sio darzelio teritorija ypac pavyzdinga ir patekti ten ne bet kas gali. O aukletojos man pasirode labai geros. Jaunos tokios, siuolaikiskos:)
Chicony,o kada zadi leist savo dukryte?Kiek ten yra lopseliniu grupiu?Ar yra eiliu?
Mano pipiras irgi žygiuoja į Smalsučius  . Labai patenkinti šiuo darželiu. Ir sūneliui ten labai patinka. Auklėtojos turbūt visos geros (bent jau mūsų tai superinės  ). O šiaip jei kada ir buvo kita auklėtoja (pavaduoja dėl ligos, atostogų metu), tai sūnūs vis džiaugiasi, oooo, kokia šita faina, oooo, ir šita labai faina... O dėl ligų..., nėra darželio, kuriame nesirgtų vaikučiai  . Tas tiesa, kad pirmus metus reikia kaip nors atvargt. O ir dėl šilumos - pas mane namie šiuo metu irgi 17 laipsnių  . Tad kažkokio stebuklo ten irgi nėra. Žodžiu, prieš vesdama į daržą savo vaikutį, daug ieškojau, galvojau apie privačius ir pnš., o dabar labai džiaugiuosi, kad išsirinkau būtent šį  .
O eiliu yra ten?Pries kiek laiko reikia uzrasyt vaika?
Sudomino mane šitas darželis, ir kaip supratau yra jame ir lopšelinės grupės mažiesiems. Reiks bandyt nuvažiuot ir pasižiūrėt, o gal ir užrašyti. Ačiū,kad pasidalijate savo įspūdžiais
Šis darželis yra tiesiai po mano langais ir kiek iš tolo apžiūrinėjau, tai jis man labai patiko  Ateityje žadu savo atžalą į jį leisti
chikita
2005 08 23, 16:31
Man ir idomu kaip ten su eilem? siaip nuo kada galima leist maziukus i lopselius darzelius? pries kiek laiko reik uzsirasyt i "smalsucius"??
Vestina
2005 08 23, 21:43
QUOTE(chikita @ 2005 08 23, 16:31) Man ir idomu kaip ten su eilem? siaip nuo kada galima leist maziukus i lopselius darzelius? pries kiek laiko reik uzsirasyt i "smalsucius"??  ten papult nėra sunku, mes užsirašėm gal gegužę  , sąraše buvom 24, daug vaikų iš sąrašo neateina, bet reikia ir šiek tiek atkaklumo, skambinau visą rugpjūtį, tai šiandien įtraukę į grupę  . O nuo kiek galima leisti tai nelabai ir žinau, bet turbūt nuo metų.
O vyresneliu aukletojos taip pat geros, kur gupes vaiku nuo 3 metuku? Nes mums problmele su darzeliu nes verkia kai paliekam, lankem 2 darzelius ir taip nesekmingai verkdavo ir verkdavo. As susidariau tokia nuomone, kad ne nuo darzelio viskas priklauso o nuo aukletoju ir ju demesio ir meiles vaikams. As ieskau trecio darzelio nes mums tuoj bus 3 metai o darzeli reikia lankyti. Tikiuosi trecias kartas nemeluos, jei cia paandysu vaika savo uzrasyt
Vestina
2005 08 23, 22:34
QUOTE(krb @ 2005 08 23, 22:27) O vyresneliu aukletojos taip pat geros, kur gupes vaiku nuo 3 metuku? Nes mums problmele su darzeliu nes verkia kai paliekam, lankem 2 darzelius ir taip nesekmingai verkdavo ir verkdavo. As susidariau tokia nuomone, kad ne nuo darzelio viskas priklauso o nuo aukletoju ir ju demesio ir meiles vaikams. As ieskau trecio darzelio nes mums tuoj bus 3 metai o darzeli reikia lankyti. Tikiuosi trecias kartas nemeluos, jei cia paandysu vaika savo uzrasyt  O čia per kiek laiko nepriprato?
i pirma darzeli "vieversys" ejo puse metu, i antra (namudini) savaite ir 2 dienas, i pastaraji jei ir uz dyka siulytu nebevesciau.
Vestina
2005 08 24, 12:25
mano dukra irgi sunkiai priprato prie darželio, vedžiau nuo 3 metų, tai galutinai persilaužimas įvyko gal po pusmečio, buvo dvi auklėtojos, tai su viena gerai sutardavo, o su kita į kalbas neidavo, nei miegodavo pas ją, nei jos klausydavo, vėliau pamačiau kodėl. Tą auklėtoja buvo per griežta, ji su vaikais nesišnekėdavo, o komanduodavo, o maniškė įsakymams nepasiduodavo, su ja reik gražiuoju tartis. Bet, kaip ir sakiau, kad po pusmečio, vaikas pasikeitė, nebebuvo svarbu kokia auklėtoja ir miegot pradėjo ir klausyt, iki šiol mįslė kas taip ją pakeitė O kodėl "namudinis" nepatiko?
todel gal nepatiko prieziura vaiku,(ne tik maniskio) ir demesys, vaikai po savam aukletojos po savam, o kaina 300 lt i menesi. As galvoju, negi jiems nerupi atsiliepimai apie ju darzeli, bet pavaidintu
smulkute
2005 08 25, 16:39
QUOTE(krb @ 2005 08 25, 09:21) todel gal nepatiko prieziura vaiku,(ne tik maniskio) ir demesys, vaikai po savam aukletojos po savam, o kaina 300 lt i menesi. As galvoju, negi jiems nerupi atsiliepimai apie ju darzeli, bet pavaidintu  O kur jis? Kad mamytes zinotu, kad i sita namudini darzeli savo vaiku geriau neleist t.y. itraukt i juodaji sarasa
Vestina
2005 09 08, 23:30
Ar yra lankančių šį darželį?
u.o.g.y.t.e
2005 09 26, 11:27
Mes i Smalsucius uzsirasem gal geguze, ziuresim, ar priims artejant 2006 pavasariui, nes tipo grupes jau suformuotos. Bet, kita vertus, jau metus eilej stovim.O gyvensim Zirmunuose tik nuo nauju metu. Ar yra mamyciu, vedanciu i lopseli savo leliukus nuo sio rudens?
Vestina
2005 09 27, 08:46
QUOTE(u.o.g.y.t.e @ 2005 09 26, 11:27) Mes i Smalsucius uzsirasem gal geguze, ziuresim, ar priims artejant 2006 pavasariui, nes tipo grupes jau suformuotos. Bet, kita vertus, jau metus eilej stovim.O gyvensim Zirmunuose tik nuo nauju metu. Ar yra mamyciu, vedanciu i lopseli savo leliukus nuo sio rudens? Vedėja yra sukalbama, gražiai prašyt reik mokėt truputi ne į temą, bet ar ne žirmūnų 32b gyvensit?
u.o.g.y.t.e
2005 09 28, 14:58
QUOTE(Fretka @ 2005 09 27, 08:46) Vedėja yra sukalbama, gražiai prašyt reik mokėt truputi ne į temą, bet ar ne žirmūnų 32b gyvensit? Kai as buvau praeita savaite, kalbejau su pavaduotoja...Dar iskilo man vienas klausimas, ar yra tenai Valdorfo grupe, noreciau tokion papult, bent jau veliau, kai paaugsim:)
Vestina
2005 09 29, 08:55
QUOTE(u.o.g.y.t.e @ 2005 09 28, 14:58) Kai as buvau praeita savaite, kalbejau su pavaduotoja...Dar iskilo man vienas klausimas, ar yra tenai Valdorfo grupe, noreciau tokion papult, bent jau veliau, kai paaugsim:) net nežinau ar tokia grupė yra, pakolkas man neaktualu tai ir nesidomėjau
u.o.g.y.t.e
2005 10 07, 10:29
O kaip ten darzely su grafiku? pvz kada valgo, kada miega. Noreciau jau dabar pamazu pratint prie naujo rezimo.
Vestina
2005 10 10, 00:00
QUOTE(u.o.g.y.t.e @ 2005 10 07, 10:29) O kaip ten darzely su grafiku? pvz kada valgo, kada miega. Noreciau jau dabar pamazu pratint prie naujo rezimo. pusryčiai 8.50 , pietūs 12.00 pietų miegas apie 13.00-15.00, vakarienė atrodo 16.00, o gal ir anksčiau
oo, tai dziugu, kad pusryciai 8.50 gales maniskis ilgiau pamiegot o i darzeli atvykt kokia 8.45. O kaip ziema darzelyje nesalta? Girdejau toki pliotka kad ziema grupese buna 16 laipsni, ar tiesa, nors sunku tuo patiketi o kaip aukletojos, grupiu vaiku nuo 3 metuku, kiek zinau yra is viso 2 grupes tokio amziau vaiku, ar auklytes geros? Kaip jos keiciasi, kas dien ar iki pietu viena po pietu kita?
Vestina
2005 10 12, 21:47
QUOTE(krb @ 2005 10 12, 14:01) oo, tai dziugu, kad pusryciai 8.50 gales maniskis ilgiau pamiegot o i darzeli atvykt kokia 8.45. O kaip ziema darzelyje nesalta? Girdejau toki pliotka kad ziema grupese buna 16 laipsni, ar tiesa, nors sunku tuo patiketi o kaip aukletojos, grupiu vaiku nuo 3 metuku, kiek zinau yra is viso 2 grupes tokio amziau vaiku, ar auklytes geros? Kaip jos keiciasi, kas dien ar iki pietu viena po pietu kita? kaip kitose grupėse nežinau, bet mūsų grupėje šalta, susimetėm su tėveliais pinigėlių pirksim radiatorių, nes langai seni dideli, tai šilumą sunkiai laiko
o langu klijuot niekas neorganizuoja?
Vestina
2005 10 14, 12:23
QUOTE(krb @ 2005 10 14, 09:31) o langu klijuot niekas neorganizuoja? langus tai klijuoja, bet naudos iš to nedaug
tai ne kas  , o kodel kituose darzeliuose buna silta o cia salta, juk jie visi kaip standartiniai, ir langu dydziai panasus?
Gal kas daugiau galite papasakoti apie aukletojas, grupiu, kuriose vaikai eina nuo 3 metu, kiek zinau viso yra 2 grupes, kiek pavaduotoja pasakojo, visos dirbancios myli savo darba. Ir kaip su uzklasine veikla, ar yra bureliu pasirinkimo? Prasau atsiliepti vedancios mamytes, as labai jaudinuosi, nes kaip ir nuo lapkricio men mums reikes lankyti.
QUOTE(krb @ 2005 10 14, 20:43) tai ne kas  , o kodel kituose darzeliuose buna silta o cia salta, juk jie visi kaip standartiniai, ir langu dydziai panasus? gal cia direktore del taupymo prisukus siluma, nes tikrai neturi buti salta
Vestina
2005 10 23, 09:57
QUOTE(krb @ 2005 10 20, 21:12) gal cia direktore del taupymo prisukus siluma, nes tikrai neturi buti salta dabar darželyje nėra šalta, bet žiemą turbūt šalta būna, jei radiatoriau prašo
Saulyčiukas
2005 12 01, 17:47
Jau seniai beraset apie si darzeli  gal mamytes, kuriu vaikuciai jau ilgeliau lanko ji galetu pasidalint patirtimi? Zadam ir mes ten bandyt papult. Mums sis darzelis priklauso pagal gyvenamaja vieta, idomu, ar tai pades i ji patekti  Planuojam lankyt uz puses metu, o uzsirasyt, dar tik dabar vaziuosim
O kaip suzinoti koks darzelis priklauso pagal gyvenama vieta? Mes gyvenam Rokantiskese, uz antakalnio. Tai koks darzelis mums priklausytu?
Saulyčiukas
2005 12 02, 10:37
As parasiau el. laiska i Svietimo skyriu. Pabandyk ir tu parasyti adresu: ona.vaicekauskiene@vilnius.lt sekmes
DAIVADRI
2006 03 20, 09:27
Au, mamytes-nejaugi nieks neveda vaikuciu i Smalsucius-labai idomu suzinoti daugiau, nes po menesiuko ir mes ten keliausim....Atsiliepkit!!!!!
jakuška
2006 04 11, 08:55
QUOTE(DAIVADRI @ 2006 03 20, 09:27) Au, mamytes-nejaugi nieks neveda vaikuciu i Smalsucius-labai idomu suzinoti daugiau, nes po menesiuko ir mes ten keliausim....Atsiliepkit!!!!! Tai galiu truputi papasokoti apie šį darželį, nes mes jau lankome nuo praeito rudens (kai mums sukako 1.9m).Mūsų auklėtoja yra ponia Nijolė ir galiu pasakyti tik gerus žodžius,nes jinai tikrai moka su vaikais bendrauti ir pabarti kaip priklauso ir pagirti kaip reikia.Dabar į mūsų grupę atėjo dar viena jaunutė auklėtoja kurios vardo dar nežinau,tačiau man jinai taip pat labai patinka.O ką jums galiu pasakyti apie darželį, tai darželis yra kaip ir kiti darželiai.Kaip aš sakau turi ir pliusų ir minusų.Man vienintelis dalykas kuris labai nepatinka,kad darželio kieme yra tik geležinės konstrukcijos vaikams žaisti.Kaip aš sakau beveik visi anksčiau statyti darželiai turi tarybinių laikų palikimą tai geležinius namukus ir kitus dalykus.Tačiau aš skaitau,kad kiekviename darželyje labai daug kas priklauso nuo pačių tėvų pažiūrio.Jei tėvai bus aktyvūs ir tuomet darželyje galima patiems kažkiek atsinaujinti ir žaislų asortimentą ir šiaip suorganizuoti vaikams įvairių pramogų.Nes auklėtojos tikrai palaiko visokią inciativą, tik mes tėvai kartais nuvedame savo vaiką ir nenorime daugiau galvoti kaip galime prisidėti prie jų gerbuvio.O kad darželyje yra daroma tai tikrai matyti,nes dauguma senų langų grupėse jau yra tikrai pakeisti.O taip tai apie kai kurias auklėtojas tikrai galiu pasakyti tik gerus žodžius.Nes kaip atsimenu kaip pirmą dieną atėjom į darželį ir vaiksčiojome kieme, tai mus pakalbino ir kitų grupių auklėtojos.Nu man kažkaip patiko ir širdyje liko šis atvėjis.Nes iš dalies kaip pagalvoji,tai juk ne tavo grupės vaikas lyg ir auklėtoja tai galėtu juk ir neprieiti.Tačiau vat tokie gražūs veiksmai išlieka širdyje.Tad jai trumpai tai tiek.Jei kils klausymų klauskite,pabandysiu atsakyti
rasulkadz
2006 04 12, 18:57
Sveikutės Šiandien užrašėm savo mergytę į šį darželį Lankyt pradėsim nuo 2007 metų rudens Tikiuosi jis mums labai patiks
DAIVADRI
2006 04 20, 08:13
jakuska,aciu uz informacija.O kaip ten su pasryciu laiku,kada mazieji pusryciauja?Ar galeciau svo maze nuvesti truputi veliau(jei pusryciai anksti)?Ar tuomet ji gaus pietus?Nes girdejau ir tokiu gandu ar teisybes-kad pietu porcijas apskaiciuoja pagal tai,kiek vaikuciu buvo per pusrycius?
rasulkadz
2006 05 11, 08:10
Mamytės,pasidalinkit įspūdžiais apie šį darželį
Vestina
2006 05 11, 10:31
QUOTE(DAIVADRI @ 2006 04 20, 08:13) jakuska,aciu uz informacija.O kaip ten su pasryciu laiku,kada mazieji pusryciauja?Ar galeciau svo maze nuvesti truputi veliau(jei pusryciai anksti)?Ar tuomet ji gaus pietus?Nes girdejau ir tokiu gandu ar teisybes-kad pietu porcijas apskaiciuoja pagal tai,kiek vaikuciu buvo per pusrycius? Mano sūnus kartu su Jakuškos sūnum lanko tą pačią grupę, tai noriu tik paantrint apie auklėtojas, kad tikrai nuostabios moterys Pusryčiai darželyje 9 val., galima atvesti ir vėliau, tik iki 9.30 reikia pranešti, kad vėluosit, nes kitaip be pietų gali likt  Porcijos normalios, visiems vienodos, dar tokių absurdiškų gandų neteko girdėti
rasulkadz
2006 05 22, 17:23
Smagu girdėti gerus atsiliepimus apie šį darželį
DAIVADRI
2006 05 26, 15:29
Susipazinau su siuo darzeliu is arciau-galiu pasakyti ,kad nieko gero. Visu pirma grupeje 19 vaiku-ir taip kasdien,sake labai geras lankomumas.per lankoma laika tik viena diena buvo maziau-17. Visu antra-iki higienos tai toli grazu....Geda net kam nors pasakoti apie sanitarini mazga O apie aukletojas gero zodzio irgi negaliu pasakyti,tik tiek kad tinki savo uzpakalius pakelti nuo kedes ir uzsiimti su vaikas-joms geriau is ryto kavute pagerti ir spauda skaityti.O apie pletkavojima apie grupes vaikus ir ju tevelius-tai patylesiu-girdejau puikiai savo ausim. Ypac gerai nuteike pirma diena kai iejus i grupe su pavaduotoja isgirdau vienos is aukletoju tokius zodzius- Tai ka vel dvimetis?Tai vel man reiks visur su ja tampytis,i lauka, i sale?As taip ir issiskesiu su tokiais......Tesinio nebuvo,nes pavaduotoja pasake,kad mamyte su vaikuciu laukia rubineje.Kaip jums tai?
Saulyčiukas
2006 05 26, 16:08
QUOTE(DAIVADRI @ 2006 05 26, 15:29) Susipazinau su siuo darzeliu is arciau-galiu pasakyti ,kad nieko gero. Visu pirma grupeje 19 vaiku-ir taip kasdien,sake labai geras lankomumas.per lankoma laika tik viena diena buvo maziau-17. Visu antra-iki higienos tai toli grazu....Geda net kam nors pasakoti apie sanitarini mazga O apie aukletojas gero zodzio irgi negaliu pasakyti,tik tiek kad tinki savo uzpakalius pakelti nuo kedes ir uzsiimti su vaikas-joms geriau is ryto kavute pagerti ir spauda skaityti.O apie pletkavojima apie grupes vaikus ir ju tevelius-tai patylesiu-girdejau puikiai savo ausim. Ypac gerai nuteike pirma diena kai iejus i grupe su pavaduotoja isgirdau vienos is aukletoju tokius zodzius- Tai ka vel dvimetis?Tai vel man reiks visur su ja tampytis,i lauka, i sale?As taip ir issiskesiu su tokiais......Tesinio nebuvo,nes pavaduotoja pasake,kad mamyte su vaikuciu laukia rubineje.Kaip jums tai? o aš dar turėjau minčių, kad mūsų darželis ne koks, nu kažkaip tai man taip atrodė, nes priekaba pati esu - tai man auklėtojos per senos, tai per garsiai kalba ir pan. Šiaip mums šitas darželis priklauso pagal gyvenamąją vietą. Kadangi man taip staigiai reikėjo į darbą, mūsų nepriėmė, nes perpildytos grupės (labai tiksliai čia mamytė aprašė). Todėl dabar einam i "Pakalnutę" Lazdynuose, pire vyro darbo. Turėjau minčių, kad gal rudenį pervesiu į šitą arčiau namų. Bet dabar imu abejoti... mūsų darželyje užsirašę 10-11 vaikų, ateina 5-6. Auklėtojos, nors ir vyresnės, žaidžia su jais, rūpinasi žaislais... O ir vaikutis apsiprato, jau nebeverkia vedamas Ačiū už info
DAIVADRI
2006 05 27, 07:18
Saulyciuk,zinok musu grupeje aukletojos irgi pagyvenusios moteriskes.nors ir daugelis aukletoju ten jau vyresnes,kadangi as buvau viename koncerte darzelyje kai buvo susirinkusios kokios penkios grupes-tai viska gerai apziurejau.Vienintele aukletoja maciau jaunute,tikriausiai neseniai baigusi studijas. tikrai patariu,jei tame darzelyje vaikui gerai,su juo uzsiima,vaikai ugdomi-nekeisk darzelio,nes cia nieko geresnio nerasi(manau tik prasciau).Patikek,jei vyras viena ryta nuvedes dukryte i grupe man skambina :ieskokim kito darzelio.As jam jau pacia pirma diena papasakojau viska,ka maciau-jam atrode,kad as perdedu(kadangi gaila vaika palikti,i tai jautriai reaguoju...) As tikrai nepeikiu viso darzelio,nes nezinau kokios aukletojos,ar uzsiima su vaikais,bet apie grupiu dydi tai tikrai zinau,kad visose jose apie 20 vaikiuku.
Saulyčiukas
2006 05 27, 08:27
QUOTE(DAIVADRI @ 2006 05 27, 07:18) Saulyciuk,zinok musu grupeje aukletojos irgi pagyvenusios moteriskes.nors ir daugelis aukletoju ten jau vyresnes,kadangi as buvau viename koncerte darzelyje kai buvo susirinkusios kokios penkios grupes-tai viska gerai apziurejau.Vienintele aukletoja maciau jaunute,tikriausiai neseniai baigusi studijas. tikrai patariu,jei tame darzelyje vaikui gerai,su juo uzsiima,vaikai ugdomi-nekeisk darzelio,nes cia nieko geresnio nerasi(manau tik prasciau).Patikek,jei vyras viena ryta nuvedes dukryte i grupe man skambina :ieskokim kito darzelio.As jam jau pacia pirma diena papasakojau viska,ka maciau-jam atrode,kad as perdedu(kadangi gaila vaika palikti,i tai jautriai reaguoju...) As tikrai nepeikiu viso darzelio,nes nezinau kokios aukletojos,ar uzsiima su vaikais,bet apie grupiu dydi tai tikrai zinau,kad visose jose apie 20 vaikiuku. Tuomet palinkėsiu ir jums susirasti geresnį darželį  Beje, o kaip dukrytė pasilieka? Ar būna daug ašarėlių? Aš labai nerimavau, nes mes apie pusantro mėnesio niekaip nenorėdavom pasilikt - visą verkiantį auklėtoja nusinešdavo (čia buvo dar viena priežastis, kodėl buvau pagalvojus keisti darželį). Dabar jau lyg ir noriai liekam, neverkiam, tai pradedu galvot, kad gal jis verkdavo ne dėl to, jog darželyje blogai, o jam tiesiog sunku su tėčiu ir mama išsiskirt buvo (ir pati auklėtoja sakydavo, kad išėjus tėčiui vaikas greitai nurimdavo). Aš kartais pagalvoju, kad galbūt mes perdėtai jautriai žiūrim į visą darželio tvarką, nes patiems vaikučio pratinimosi periodas suteikia nemažai streso, tada pradedam kabinėtis prie visko ir matyti vien blogus dalykus  Be abejo, jei tokias kalbas iš auklėtojos girdėjot rūbinėj, susirūpinti tikrai vertėtų. O ar patys su auklėtoja bendravot? Ar pajutot jos požiūrį į vaikų auklėjimą? Kažkaip įdomu, ką ji jums į akis žiūrėdama kalbėjo...
|
|