Dykuma5
2007 12 18, 18:07
Ar pas jus taip darželyje būna Atvedu vaiką ryte į darželį - auklėtojos grupėje nėra, tik vaikai, o kai jų paklausi, jie nežino, kur auklėtoja. Na, skubi į darbą. ir vaiką palieki. Ateini pasiimti - vėl vaikai vieni. Taip gana dažnai mūsų grupėje būna. Kaip reaguoti? Darbo metu auklėtojas gali sutikti ir turguje, ir parduotuvėje. Kai vaikus suguldo miegoti pietų - palieka šeimininkę ir išeina. Ateini pasiimti vaiko prieš pietų miegą [anksčiau] - randi rūbinėleje susodintus vaikus, o auklėtojos grupėje užsidariusios kavą geria......... Kartais rūbinėlėje šalta, o vaikai jau miegoti pasirengę pusnuogiai ir basi dūksta - auklėtoja su reikalais dingusi. Nežinau kaip reaguoti, visi tyli ir nieko nesako. Gal pas jus taip būna.
QUOTE(dira @ 2007 12 18, 20:07) Ar pas jus taip darželyje būna Atvedu vaiką ryte į darželį - auklėtojos grupėje nėra, tik vaikai, o kai jų paklausi, jie nežino, kur auklėtoja. Na, skubi į darbą. ir vaiką palieki. o tai kur dar ta vadinama auklytė? Negi ir jos nėra? Nors šiaip tai esu girdėjusi iš vienos mamos, kad Kaune, mieste, mėnesį vedė į darželį, tai taip ir nesutiko vaikų auklėtojos, nesusipažino. Atveda, palieka, ateina vakare - išsiveda. Ir niekas nepaklausia, ar savo vaiką vedies.. O va vienam, čia forume išgirtam daržely, tai mačiau, kaip vaikus į lauką tik auklytė veda, kaip jiems mankštas sporto salėj praveda, kaip dalina popierių ir pieštukus, ir aiškina ką piešti ir ko nepiešti. O auklėtoja tuo metu - "susirinkime", "turi darbo" ir t.t. Kol viskas gerai, tai negi kišies. Ir tas "gerai" - kol vaikas nesusižeidė lauke, neįlindo kur... Bet galėtų pagalvot, kad tampo "liūtui už ūso" su tokiais viena kitos "pasivadavimais".
Margarita 25
2007 12 19, 09:02
QUOTE(dira @ 2007 12 18, 19:07) Ar pas jus taip darželyje būna Atvedu vaiką ryte į darželį - auklėtojos grupėje nėra, tik vaikai, o kai jų paklausi, jie nežino, kur auklėtoja. Na, skubi į darbą. ir vaiką palieki. Ateini pasiimti - vėl vaikai vieni. Taip gana dažnai mūsų grupėje būna. Kaip reaguoti? Darbo metu auklėtojas gali sutikti ir turguje, ir parduotuvėje. Kai vaikus suguldo miegoti pietų - palieka šeimininkę ir išeina. Ateini pasiimti vaiko prieš pietų miegą [anksčiau] - randi rūbinėleje susodintus vaikus, o auklėtojos grupėje užsidariusios kavą geria......... Kartais rūbinėlėje šalta, o vaikai jau miegoti pasirengę pusnuogiai ir basi dūksta - auklėtoja su reikalais dingusi. Nežinau kaip reaguoti, visi tyli ir nieko nesako. Gal pas jus taip būna. O SIAUBAS, tai kokia čia auklėtoja, kad vienus vaikus palieka. Pasakyk vedėjei ar direktorei.
blue kristal
2007 12 19, 11:44
Tikrai reikia eiti aiskintis pas direktore.
Kelissyk man yra taip buvę..Bet jei grupėje nėra nė vieno suaugusio žmogaus vaiko aš nepalieku  Mano atveju, tai buvo taip, kad atvedžiau kiek vėluodama, truputį po 8 val. ir grupėje buvo tik pora vienų vaikų  Iškart pagalvojau, kad negali taip būti mažai vaikų grupėje ir auklėtoja su likusiais kažkur kitur išėjusi. Nutariau surast ir suradau: tiesiog jau buvo išėję į salytę mankštintis. O jei tėveliai patys palieka vaikus tuščioje grupėje, tai čia jau jų pačių sprendimas  Juk yra tėvelių, kurie net į grupę neužsuka, paleidžia vaikus darželio teritorijoje ir patys eina O auklytės nenuvertinu  Nieko baisaus, jei vaikai ir su ja pabūna, jei auklėtoja kur išlėkusi ar tiesiog į kitą grupę trumpam nuėjo  Bet aišku, gal ir nelabai gerai būtų, jei taip būtų ištisomis dienomis.. Va dėl užsidarymo dėl vaikų, tai jau baisoka  O kas trukdo kavą išgerti, kol vaikai šalia žaidžia  Nematau nieko blogo, juk auklėtojos irgi žmonės, kaip ir mamos namie juk leidžia sau atsikvėpti, rasti laisvą minutę tik sau
siluetas
2007 12 22, 16:04
Pas mus taip nebuvo, kad nei auklėtojos, nei šeimininkės nebūtų, o vaikai vieni lakstytų. Kad anksčiau į prailgintą grupę nuveda, būna, kad lauke 2 grupes 1 auklėtoja prižiūri irgi pasitaiko,b et visai vieni vaikai nemačiau, kad būtų palikti. Jei taip atsitiktų ir dar keliskart, taigi galima paklausti, auklėtojų, kas ir kodėl arba vedėjos
siaubas  eikit pas vedėją, negalima taip visko palikti
Nu kiek žinau yra tokių auklėtojų, kurios rytais laksto per visas grupes pasisveikinti. Pati atvedu savąją ir grupėje randu dar kelias besišnekučiuojančias auklėtojas. Nu tai reiškia kad jų vaikai be priežiūros Pas mus kartais būna, kad popietinėje pamainoje lieka tik viena auklytė su vaikais. Nežinau, gal susitaria ir išleidžia viena kitą. Gal pati direktorė taip palieka, tikrai nežinau, reiktų gilintis.
saulės spindulėlis
2009 04 20, 15:51
QUOTE(Rasma @ 2007 12 19, 14:04) Kelissyk man yra taip buvę..Bet jei grupėje nėra nė vieno suaugusio žmogaus vaiko aš nepalieku  Mano atveju, tai buvo taip, kad atvedžiau kiek vėluodama, truputį po 8 val. ir grupėje buvo tik pora vienų vaikų  Iškart pagalvojau, kad negali taip būti mažai vaikų grupėje ir auklėtoja su likusiais kažkur kitur išėjusi. Nutariau surast ir suradau: tiesiog jau buvo išėję į salytę mankštintis. O jei tėveliai patys palieka vaikus tuščioje grupėje, tai čia jau jų pačių sprendimas  Juk yra tėvelių, kurie net į grupę neužsuka, paleidžia vaikus darželio teritorijoje ir patys eina O auklytės nenuvertinu  Nieko baisaus, jei vaikai ir su ja pabūna, jei auklėtoja kur išlėkusi ar tiesiog į kitą grupę trumpam nuėjo  Bet aišku, gal ir nelabai gerai būtų, jei taip būtų ištisomis dienomis.. Va dėl užsidarymo dėl vaikų, tai jau baisoka  O kas trukdo kavą išgerti, kol vaikai šalia žaidžia  Nematau nieko blogo, juk auklėtojos irgi žmonės, kaip ir mamos namie juk leidžia sau atsikvėpti, rasti laisvą minutę tik sau  nepykit, bet nelabai sutinku, kad jos ten sau laisvai ta kavute gali gerti. suprantu, kad kai vaikai miega, tai taip, galima ir atsigerti ir pan. o be to, kai vaikai valgo geria, ir jos tada valgo ir atsigeria. nereiktu uzmirsti, kad jos darzelyje, tai darbe buna, o kai mamos namie atsipalaiduoja prie kavos ar arbatos puodelio, tai jos juk ne darbo vietoje. o darbe toms mamytems nemanau kad labai jau kas leidzia kavos pertraukeles daznai darytis. bent jau man, ne. o be to ir man yra pora kartu teke atejus i darzeli, nerasti nei aukletojos, nei auklytes, zinoma, laukiau, kol kuri pasirodys, ir tik tada begau i darba, nes tikrai teko begti, kadangi teko palaukti geras 5min, o grupeje jau buvo 3vaikai. gal atrodo tos 5min ir nedaug, bet kai kalbam apie 2, 3 metu vaikus, kurie buna antam aukste, netoli laiptu, man tai atrodo nelabai gerai. ji gal ir netoli, tik iki kitos grupes buvo nuejusi, bet juk galejo kartu pasiimti tuos vaikus. juk nuo tokiu pipiru tik spek nusisukti, o kai dar ne vieni....  kitas kartas buvo atejus pasiimti vaiko, tai taip beveik specialiai jos lukuriavom, kad parejusi mus pamatytu ir susiprastu. nes kol parejo spejau sunu aprengti ir tikrai neskubedama. manau, kai dirbi su vaikais, visas demesys turi buti sutelktas i juos. o jei nemoki, ar negali tokio darbo dirbti, tai geriau ir nedirbk...
Nireglina
2009 04 20, 17:43
Man dar nė karto nėra buvę, kad atvesčiau vaiką ar ateičiau pasiimti, o vaikai grupėje būtų vieni. Labai neatsakinga ir pavojinga vaikus palikti vienus. Būtinai reikia pasakyti vedėjai. Nebent ji į tokius dalykus žiūri "pro pirštus".
*Jalta*
2009 05 09, 14:20
Pas mus visada grupėje yra suaugęs žmogus, vienų mažiukų nepalieka.
Destinyy
2009 05 12, 15:27
Mažiukus ir aš nenorėčiau kad kas paliktų vienus darželyje be suaugusius, tai pavojinga
|
|