Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Šnipiškės: Drugelis
Supermamų klubas > Vaikų auklėjimas ir ugdymas > Vaikų darželiai > Vilnius
Pages: 1, 2
Uriukas
Patyreme "Drugeli". Mielas geras darzelis.
Savūnė
QUOTE(Amžina studentė @ 2005 01 27, 16:09)
Užrašiau savo mažiuką ir į "Vaidilutę", ir į "Drugelį"  smile.gif Dabar galvoju, ką reiks daryt, jei po metų priims į abu  doh.gif "Vaidilutė" pasirodė toksai truputį disciplinuotesnis, organizuotesnis darželis, o "Drugelis" liberalesnis ir betarpiškesnis 4u.gif Kiekvienas savaip patrauklus  g.gif Gal kas žinot kokių blogybių apie kurį iš šių dviejų darželių  g.gif
*

Mano abi dukros lankė „Drugelį“. Kai pirmąją užrašėm prieš 10 metų, nuolat buvo problemų su vietom, tai ir rinktis negalėjom, leidom ten, kur priėmė. Bet nesigailėjom, ypač patiko aplinka (daug žalumos, nuošaliau nuo gatvės, šiaip atrodė jauku ir saugu, nepristatyta tų žaislų-monstrų), o mažõsios auklėtojos buvo liuks – Dalė ir Tania. Labai rūpestingos, mokė ir dainų, ir pasakų, ir praktinių dalykų. Dabar jos ten dirba (nežinau, ar visos) pagal „Zipio draugų“ programą, skirtą bendravimo, apskritai psichologiniams dalykams – kaip be pykčio, bet aiškiai pasakyti, kad tau kažkas nepatinka, ir pan.
Dar man labai patiko jų muzikos vadovė: išgirs kiekvieną vaiką, net jei jam ant ausytės meškutė buvo užlipusi, vis tiek tas vaikas jausis puikus, šaunus ir kūrybingas, na, ir tėvams malonu tai girdėti. Kai vyresnėlė, jau mokyklinukė, ateidavo į sesės šventes, sutikdavo kaip laukiamą viešnią, išsiklausinėdavo apie mokslus, visiems sugebėdavo dėmesį parodyt.
O blogybių? Kartą, kai vyras pavėlavo pasiimt (kokias 10 min.), kažkuri budinti auklėtoja man paskambino, o kai aš jos paprašiau dar truputį lukterti, pasakė, kad nelauks, nuves vaiką į policijos vaikų kambarį. Aš apspangus atlėkiau taksi (o tada sėdėjau namie su mažąja), bet vyras jau buvo dičkę išsivežęs, darželis uždarytas.
Antras blogas atsitikimas irgi susijęs su didžiąja. Užsilipo ji ant kažkokio aukšto kelmo, o šokdama žemyn susilaužė ranką. Aišku, auklėtojos to nežinojo, bet vistiek, jei vaikui skauda ir nepraeina iš karto, juk reikia kviesti tėvus, greitąją, na nežinau, o ta auklėtoja tiesiog paguldė ją ir laukė, kol tėvas po darbo atvažiuos. Atvažiavo, iškart į Santariškes, ten su narkoze jai skeveldrėles sudėjo – rimtas reikalas buvo. Na, bet viskas gerai baigėsi, gal darželis čia ir nelabai kuo dėtas.
Tai va kokios blogybės. O gėrybės – darželis nepretenzingas, tėvų nereketuoja, bet grupėse tvarkinga ir švaru, rinkliavos tikslinės, pvz., pirkom savo grupėj kilimą, žaislų. Merginos mano nesirgdavo, eidavo iš ryto be ginčų. Tiesa, darželis dirbo iki 19.30 val. Tai tiek žinių, gal ir per daug ax.gif
Amžina studentė
QUOTE(BITUTIS @ 2005 02 01, 22:42)
O kur tas "Drugelis"? 4u.gif
*

Krokuvos - Rinktinės gatvių vidiniam kieme smile.gif
Amžina studentė
Nepatekom mes į "Drugelį" sad.gif Gal būčiau kėlus vėjus, bet kadango patekom į kitą darželį tai tiek to rolleyes.gif Tik tiek, kad nelabai koks vaizdas susidarė dėl priėmimo - kam pagal teritoriją nepatenka, o šiaip kiek žinau vežioją į jį vaikus iš viso miesto blink.gif

Galiu tik pridurt, kad nieko nedaviau cool.gif
pjer
butu idomu paskaityti daugiau atsiliepimu. jau nuo kitos sav. mano vaikas ten zygiuos, pas aukl. Birute.
siaip aplinka darzelio l. skurdi.
Amžina studentė
Pjer, o nuo kada jūs užsirašėt, kad papuolėt? g.gif
gikas1
Labai labai geras darzelis, vaikas tiesiog nenori namo eiti, auklytes vaikus myli ir rupinasi, vaikai jas. Rinkliavos tikrai tikslines, t.y. perkama tik konkretiems tikslams. Aplinka tikrai saugi, masinos prie pat nevazineja. O skurdi aplinka - tai tiesiog taip atrodo, normalus, nors ir senas darzelis. Negi vaikams reikia dar kazko, be svaros, tvarkos ir saugumo. Beje, maitinimas irgi klasiskas, pasiziurejus i raciona - mes darzelyje taip nevalgeme.
Spirga
Pritariu, darzelyje svarbiausia svara ir rupestis. Rinkomes is 3 darzeliu, lankemes kiekviename ir visi atrode panasiai: senas pastatas ir kiemas, bet tvarkoma, remontuojama.
MEs einame dar tik savaitele, bet as negaliu atsidziaugti: grupeje tik 6 vaikai (ateina dar maziau), rupestinga aukletoja Birute (aciu jai), maitinimas irgi thumbup.gif
mazoji jau antra diena namo nenorejo eiti. aisku paverkiam atsisveikindamos, bet tai - normalu.
ir vedeja patiko - tokia dalykiska, bet nepasikelusi. Vis ateina kas valanda i grupe patikrinti
Mums 1,9 metu
Agnė
Labai gera atmosfera, direktorė tokia maloni ir labai padėjo, nes vaiką reikėjo užrašyti skubiai smile.gif Kiek kalbėjau su muzikos vadove, tai kolektyvas labai draugiškas, visi dirba už vieną, o vienas už visus. Zipio programa taikoma didesniems, prieš mokyklą vaikams, o mažesniųjų grupėse dirbama pagal Vėrinėlio. Vaikui pati pradžia nebloga, žiūrėsim kaip bus toliau mirksiukas.gif
Amžina studentė
QUOTE(juliana @ 2006 02 28, 21:09)
"Amžina studente" gal gali ka nors papasakoti apie darželį PIPIRAS? Nes kiek skaičiau tai savo vaiką užrašinėjai į Vaidilutę ir į Drugelį? Ar tau Pipiras nepatiko ar kas nors kita. Labai prašau pasidalink. blush2.gif
*

Rašiau jau tai turbūt prie "Vaidilutės" temos ax.gif Aplinkiniai žmonės gyrė Vaidilutę ir Drugelį, o apie Pipirą kažkaip nieko nesakydavo ax.gif Be to, vienos pažįstamos forumietės vaikas ten eina, tai sakė, kad jų auklėtoja faina, o šiaip tai yra visokių, visko prisižiūri g.gif Ir vien pagal tai, kad ten kaip ir nėra eilių, o į Vaidilutę ir Drugelį reikia rašytis prieš metus daug ką pasako... mirksiukas.gif
RNT
Sveikos 4u.gif

Jau 5 dienos mes ir prisijungę prie Drugelio jauniausiųjų kolegų smile.gif Taigi, ar yra mamyčių, kurios veda į mažiausiųjų grupę? Kaip sakoma, galėtume aptarti "reikalus"...

Beje, norėjau paklaust, per kiek laiko pripratinote savo vaikučius. Negaliu apsispręsti, kada palikti jau visai dienai. Auklėtoja Birutė sako, jog klostosi viskas normaliai. Vis tiek būtų įdomu sužinoti jūsų nuomonę. 4u.gif

Kol kas ten mums viskas patinka, tik tiek,..jog mamai truputį nelengva blush2.gif
Ručius
QUOTE(RNT @ 2006 06 09, 21:21)
Sveikos  4u.gif

Jau 5 dienos mes ir prisijungę prie Drugelio jauniausiųjų kolegų  smile.gif  Taigi, ar yra mamyčių, kurios veda į mažiausiųjų grupę? Kaip sakoma, galėtume aptarti "reikalus"...

Beje, norėjau paklaust, per kiek laiko pripratinote savo vaikučius. Negaliu apsispręsti, kada palikti jau visai dienai. Auklėtoja Birutė sako, jog klostosi viskas normaliai. Vis tiek būtų įdomu sužinoti jūsų nuomonę.  4u.gif

Kol kas ten mums viskas patinka, tik tiek,..jog mamai truputį nelengva  blush2.gif
*

Mano vyresnioji pradejo eiti i lopseli nuo 1,5 metuku. Pratinomes pas Birute, o po to papuolem pas pacia pacia nuostabiausia - Rima. Tai palikdavau ramiau nei su savo mama. Tikrai nuostabi aukletoja. Deja yra tokios dvi pabaisos - abi Danutes, viena sena, baisi kaip gyvenimas ir tokiu gergzdzianciu balsu, mano dukryte tai jos bijojo. Ir siaip ant vaiku rekia, ir per uzpakali uzvaziuoja... Kita Danute susiraukusi visa laika, nebent koki teveli simpatiskesni pamato, o jau vaikams tai tikrai taupo sypsenas ir gera zodeli, ka ten gera - bet koki zodi. Suloja kaip suo ir turi visi begt i lauka. Birute nebloga. O is darzelio aukletoju - pagirciau Taania, Dalia. Kitos siaip sau, vaizduoja prie tevu, o vaikai kiekl kitaip pasakoja...
Maitina gerai, gera direktore. Jei kas dar domina, klauskit. 4u.gif
juliana
QUOTE(RNT @ 2006 06 09, 23:21)
Sveikos  4u.gif

Jau 5 dienos mes ir prisijungę prie Drugelio jauniausiųjų kolegų  smile.gif  Taigi, ar yra mamyčių, kurios veda į mažiausiųjų grupę? Kaip sakoma, galėtume aptarti "reikalus"...

Beje, norėjau paklaust, per kiek laiko pripratinote savo vaikučius. Negaliu apsispręsti, kada palikti jau visai dienai. Auklėtoja Birutė sako, jog klostosi viskas normaliai. Vis tiek būtų įdomu sužinoti jūsų nuomonę.  4u.gif

Kol kas ten mums viskas patinka, tik tiek,..jog mamai truputį nelengva  blush2.gif
*

Idomu o nuo kada jus esat uzsirase i Drugeli kad pakliuvot dabar? Mus zadejo tik nuo rudens priimti.
RNT
QUOTE(juliana @ 2006 06 13, 21:11)
Idomu o nuo kada jus esat uzsirase i Drugeli kad pakliuvot dabar? Mus zadejo tik nuo rudens priimti.
*

laukem metus 4u.gif
Bitelė
QUOTE(RNT @ 2006 09 19, 08:49)
laukem metus  4u.gif
*

Norėjau paklausti, ar nebuvo problemų, kad gyvenate Pašilaičiuose (bent jau taip sprendžiu iš Tavo nurodytos info ax.gif )
Mat mes irgi galvojame apie šį darželį, nes jis šalia tėčio darbo . Būtų visai patogu thumbup.gif
oaze
Dukra lanko drugeli jau 3 metai, esam labai patenkintos. biggrin.gif Kol buvo mažutė, auklėtoja buvo Rima-tikrai puiki, rūpestinga, motiniška auklėtoja. Dabar pas Tanią - irgi faina. Smagu, kai kiekvieną vaiką pasitinka ryte, apkabina, tad ir stresų dideliūų išvengėm pradžioj lankymo. Turėjom karčią patirtį su Pipiru. Dukrai tada buvo 2 metai, dar nežadėjau vesti daržan, bet vyrui papuolė gastrolės pusės metų, tad pradėjom vesti. Baisu ir prisiminti. Atvedi ryte vaiką, aišku, jau ašarojantį, auklėtojos sėkmingai sėdi, tik galvą pasuka. Atplėši nuo savęs ir paleidi į grupę. po keliu tokių rytų mėginau kalbėtis su auklėtoja, sako taip visiem visada būna. Nepatiko man pats požiūtis, todėl nuėjau į drugelį apsižvalgyt, pasakiau situacią ir jau kitą savaitę priėmė. Be jokių dovanėlių. lotuliukas.gif
Papildyta:
Drugelio aplinka kukli, bet atkreipkit dėmesį, kokia tvarkinga. Ir yra viskas, ko vaikams reikia
Rozmari
Maniškis šį darželį lanko nuo 1,7. Pirmoji auklėtoja - Rima. Labai nuostabus žmogus. Padėdavo vaikui, kai reikdavo atsisveikinti... tad pats prisitaikymas tetruko apie savaitę. dabar vaikis noriai eina į darželį. Tiesa, auklėtoja jau kita (gėda pasakyti, bet nežinau jos vardo blush2.gif ). Lanko Muminukų grupę. Gal yra daugiau mamyčių, kurių vaikučiai lanko šią grupę? g.gif
catherina
Sveikos!o gal kas rinkosi tarp Pipiro ir Drugelio?mums abu salia,nezinau kuri reiks pasirinkti g.gif apie Drugely labai mazai atsiliepimu,apie Pipira daug daugiau.gal kas rinkotes tarp siu dvieju darzeliu?ir kodel ir kuru butent isirinkote?Buciau labai dekinga 4u.gif
loja5
QUOTE(RNT @ 2006 06 09, 22:21)
Sveikos  4u.gif

*

Mes ka tik pradejom lankyti, jau antra savaite kaip einam, siandien ir pietu miegelio likom jau smile.gif o aukletoja Birute mums labai patinka, kazkaip siandien ryte palikau Emili ir net pati mintyse sau pagalvojau - va sitam zmogui palieku vaika ramia sirdimi wub.gif tik va dabar galvoju, pagal viska mes turetume buti susidure jei lankot ta pacia grupe g.gif
Papildyta:
QUOTE(Ručius @ 2006 06 13, 17:14)
Mano vyresnioji pradejo eiti i lopseli nuo 1,5 metuku. Pratinomes pas Birute, o po to papuolem pas pacia pacia nuostabiausia - Rima. Tai palikdavau ramiau nei su savo mama. Tikrai nuostabi aukletoja. Deja yra tokios dvi pabaisos - abi Danutes, viena sena, baisi kaip gyvenimas ir tokiu gergzdzianciu balsu, mano dukryte tai jos bijojo. Ir siaip ant vaiku rekia, ir per uzpakali uzvaziuoja...  Kita Danute susiraukusi visa laika, nebent koki teveli simpatiskesni pamato, o jau vaikams tai tikrai taupo sypsenas ir gera zodeli, ka ten gera - bet koki zodi. Suloja kaip suo ir turi visi begt i lauka. Birute nebloga. O is darzelio aukletoju - pagirciau Taania, Dalia. Kitos siaip sau, vaizduoja prie tevu, o vaikai kiekl kitaip pasakoja...
Maitina gerai, gera direktore. Jei kas dar domina, klauskit. 4u.gif
*

Mano dukra lanko pas Danute ir Nerute, bet va dabar net issigandau tai negi cia toji Danute, kuri dabar ligonineje (kazkas su balso stygom pas ja), tai ji ir per uzpakali uzvaziuoja?? blink.gif
Papildyta:
QUOTE(Rozmari @ 2007 03 08, 00:59)
Maniškis šį darželį lanko nuo 1,7. Pirmoji auklėtoja - Rima. Labai nuostabus žmogus. Padėdavo vaikui, kai reikdavo atsisveikinti... tad pats prisitaikymas tetruko apie savaitę. dabar vaikis noriai eina į darželį. Tiesa, auklėtoja jau kita (gėda pasakyti, bet nežinau jos vardo blush2.gif ). Lanko Muminukų grupę. Gal yra daugiau mamyčių, kurių vaikučiai lanko šią grupę?  g.gif
*

Mes is Muminuku blush2.gif O kuo vardu jusu vaikas?
Timbuktu
QUOTE(catherina @ 2007 07 27, 10:38)
Sveikos!o gal kas rinkosi tarp Pipiro ir Drugelio?mums abu salia,nezinau kuri reiks pasirinkti g.gif apie Drugely labai mazai atsiliepimu,apie Pipira daug daugiau.gal kas rinkotes tarp siu dvieju darzeliu?ir kodel ir kuru butent isirinkote?Buciau labai dekinga 4u.gif
*

Mes rinkomes tarp vaidilutes, drugelio, pipiro, ir zvangucio blush2.gif
Kodel pasirinkom Drugeli: labai patiko aplinka, direktore, ir plius musu draugu dukra lankesi cia, ir jie turejo pacius geriausius atsiliepimus. O kai pradejom lankytis tai papuolem pas Rima wub.gif nuostabus zmogus, ir jos padejeja Laima irgi labai faina.
O Pipire man kazkodel direktore nepatiko,pasirode kaip turgaus boba (atsiprasau uz toki issireiskima) Zvangutyje direktores negalejom rasti apie savaite, nors ji nebuvo atostoguose, o kai suzinojo musu darbo vietas tai tiesiai paklause ar galim kaip nors paremti cool.gif Vaidiluteje patiko, bet pasiule vyresne grupe ir mes pabijojom blush2.gif

Papildyta:
Kiek zinau sitam darzelyje labai dideles eiles, ir jau beveik surinkta grupe is gimusiu 2007 ax.gif
loja5
QUOTE(Anasko @ 2007 09 18, 22:12)
Mes rinkomes tarp vaidilutes, drugelio, pipiro, ir zvangucio  blush2.gif
Kodel pasirinkom Drugeli: labai patiko aplinka, direktore, ir plius musu draugu dukra lankesi cia, ir jie turejo pacius geriausius atsiliepimus. O kai pradejom lankytis tai papuolem pas Rima  wub.gif  nuostabus zmogus, ir jos padejeja  Laima irgi labai faina.
O Pipire man kazkodel direktore nepatiko,pasirode kaip turgaus boba (atsiprasau uz toki issireiskima) Zvangutyje direktores negalejom rasti apie savaite, nors ji nebuvo atostoguose, o kai suzinojo musu darbo vietas tai tiesiai paklause ar galim kaip nors paremti  cool.gif Vaidiluteje patiko, bet pasiule vyresne grupe ir mes pabijojom  blush2.gif
Papildyta:
Kiek zinau sitam darzelyje labai dideles eiles, ir jau beveik surinkta grupe is gimusiu 2007 ax.gif
*

Keista g.gif kodel tada musu, lopselinuku tiek nedaug? blink.gif
Timbuktu
QUOTE(loja5 @ 2007 09 19, 11:37)
Keista g.gif kodel tada musu, lopselinuku tiek nedaug? blink.gif
*

Kodel nedaug, jus pas Rima? ax.gif Vyras sako kad kai nuveda (apie 9) buna kokie 10-12. O atrodo kad nedaug gal kas isvazeves, gal kas serga, o gal kas rezervavo vieta ir ateis veliau g.gif
loja5
QUOTE(Anasko @ 2007 09 19, 16:00)
Kodel nedaug, jus pas Rima?  ax.gif  Vyras sako kad kai nuveda (apie 9) buna kokie 10-12. O atrodo kad nedaug gal kas isvazeves, gal kas serga, o gal kas rezervavo vieta ir ateis veliau g.gif
*

Ne, mes pas Birute, ir kol kas lanko tik trys vaikai, bet as tuo netgi dziaugiuosi nes aukletoja gali kiekvienam pakankamai demesio skirti.
loja5
Na, stai ir susirgom, dvi savaites palankem lopseli ir jau ligos doh.gif dabar gydysimes ir teks vel pratintis, beveik kaip ir is naujo. Beje, dukra irgi serga tai sakau gal virusas kazkoks siaucia Drugelyje? g.gif
catherina
[Kiek zinau sitam darzelyje labai dideles eiles, ir jau beveik surinkta grupe is gimusiu 2007 ax.gif
*

[/quote]
oho tai labai dideles eiles doh.gif ,as galvojau ,kad dar anksti uzrasyt nes planuojam nuo 3 metu eit,jei tokios eiles tai galim ir nepakliuti g.gif
loja5
[quote=catherina,2007 09 25, 12:33]
[Kiek zinau sitam darzelyje labai dideles eiles, ir jau beveik surinkta grupe is gimusiu 2007 ax.gif
*

[/quote]
oho tai labai dideles eiles doh.gif ,as galvojau ,kad dar anksti uzrasyt nes planuojam nuo 3 metu eit,jei tokios eiles tai galim ir nepakliuti g.gif
*

[/quote]
Na pabandyti visada verta, juk galima ir susitarti 4u.gif
loja5
Gal kas nors zinot ar buvo jau rudenelio svente? g.gif 4u.gif
Rozmari
QUOTE(loja5 @ 2007 09 18, 15:31)
Mes is Muminuku blush2.gif O kuo vardu jusu vaikas?
*

Labai retai čia užsuku... net nemačiau žinutės ax.gif Mano vaikis Alvaras bigsmile.gif Beje, kaip supratau Skaistė jo "grupiokė" smile.gif Beje Alvariukas labai gražiai apie Skaistutę atsiliepia. Neleidžia mums sakyt Skaistė, o tik Skaistutė ax.gif
perfekta
QUOTE(Rozmari @ 2007 12 23, 01:46)
Labai retai čia užsuku... net nemačiau žinutės  ax.gif Mano vaikis Alvaras  bigsmile.gif Beje, kaip supratau Skaistė jo "grupiokė"  smile.gif Beje Alvariukas labai gražiai apie Skaistutę atsiliepia. Neleidžia mums sakyt Skaistė, o tik Skaistutė  ax.gif
*

Aha, Skaistė ir Alvaras grupiokai thumbup.gif Maniškė apie Alvarą irgi yra šnekėjusi, pamenu ax.gif Kaip keista, gal ir prasilenkem kada kokiam renginy bigsmile.gif O jus ar patenkinti aukletojomis ir apskritai grupe?
Rozmari
na kol kas jokių nusiskundimų... nors buvo kai koks įvykis su šeimininkute (berods tokios jos pareigos unsure.gif ) Ingrida. Ji kažkad rengdama vaiką stumtelėjo, tas krito ir kaktą prasiskėlė. Tai vyras (jis visad pasiima ir nuveža vaiką) sako, kad auklėtoja labai atsiprašinėjo ir teisinos... šiaip dar kažkad atėjau anksčiau tai pamačiau vieną merginą stovinčią tarpdury su suplėšytais džinsais (na taip suplėšyti juostelėm, kad nemažai to nuogo kūno matos) tai pasirodo ten tos Ingridos dukra... na man nelabai kaip pasirodė, kai daržely tokie vaizdai matomi vaikams blink.gif
stilinga
Ruošiamės keisti darželį, todėl dabar svarstom, į kurį geriau leisti į Drugelį ar Vaidilutę g.gif Gal galėtumėt papasakot apie vyresnėlių grupes, tiksliau, apie tas, kurios kitais metais bus priešmokyklinės?? blush2.gif Ir dar kitas klausimėlis, kaip šiame darželyje su rinkliavom (egzistuoja jos ar ne)?? g.gif
mama78
Specialiai teko prisijungti, nors nesu forumu megėja. Galiu papasakot apie Drugelį. Su rinkliavom ten yra viskas skaidru, bet už tai vaikai patyria ne tik psichologinį smurtą, bet ir fizinį. Nežinau, gal esu per daug jautri bet tampymas už ausies, stumtelėjimas tyčia man yra smurtas. Mano vaikas namuose nepatyria tokio jam tai yra ne tiek fizinis skausmas kiek pažeminimas. Dabar kai yra didelis daug ko papasakoja, net nežinau kaip reaguoti i tai, eiti aiškintis ar nutylėti, vaikui juk vistiek teks ten grįžt, kad blogiau nebutų. Vedėjai skųstis nematau prasmės juk ranka ranką plauna. Bjauru žiūrėti kai auklėtojos vaidina prieš tėvus, o vaikas pasakoja visai kas kita, o aš savo vaiku tikiu. Blogiausia, kad beveik visur tas pats,
darželiuose dirba žmonės be aukštos kvalifikacijos ir pašaukymo dirbti tokį darbą.
Inteligentiški ir protingi žmonės nesutinka dirbti menkai apmokamo darbo ir tai suprantama. Tiesiog gaila vaikų, ypatigai kenčia protigi ir jautrus žmogeliukai.
Ačiū, kad išklausėt.
P.S. Darželį rinkites tik pagal auklėtoja.
Rozmari
QUOTE(mama78 @ 2008 02 19, 21:00)
Specialiai teko prisijungti, nors nesu  forumu megėja. Galiu papasakot apie Drugelį. Su rinkliavom ten yra viskas skaidru, bet už tai vaikai patyria ne tik psichologinį smurtą, bet ir fizinį. Nežinau, gal esu per daug jautri bet tampymas už ausies, stumtelėjimas tyčia man yra smurtas. Mano vaikas namuose nepatyria tokio jam tai yra ne tiek fizinis skausmas kiek pažeminimas.  Dabar kai yra didelis daug ko papasakoja, net nežinau kaip reaguoti i tai, eiti aiškintis ar nutylėti, vaikui juk vistiek teks ten grįžt, kad blogiau nebutų. Vedėjai skųstis nematau prasmės juk ranka ranką plauna. Bjauru žiūrėti kai auklėtojos vaidina prieš tėvus, o vaikas pasakoja visai kas kita, o aš savo vaiku tikiu. Blogiausia, kad beveik visur tas pats,
darželiuose dirba žmonės be aukštos kvalifikacijos ir pašaukymo dirbti tokį darbą.
Inteligentiški ir protingi žmonės nesutinka dirbti menkai apmokamo darbo ir tai suprantama. Tiesiog gaila vaikų, ypatigai kenčia protigi ir jautrus žmogeliukai.
Ačiū, kad išklausėt.
*

kurioje grupėje jūsų vaikas???? na maniškis nieko baisaus man nepasakojo unsure.gif buvo kažkad kad stumtelėjo jį šeimininkė, bet vaikas pats pasakė, kad norėjau pasiusti, o ji mane norėjo aprengti... ir tai tik vienkartinis toks įvykis... gal kažko nežinau unsure.gif papasakokit plačiau jei galima, nes jei iš tiesų vaikai patiria smurtą tai reikia veikt tėveliams. Vaikai negali ir neturi to patirt schmoll.gif
mama78
Sveiki,
Tai labai subtili tema, kai susiduri su tuo akis į akį nežinai kaip pasielgti.
Mano gero pažistamo žmona, kuri pati dirba auklėtoja kitam darželį (dabar namie augina kudikį), nesugebėjo man patart, kaip pasielgti, todėl, kad savo akim matė kaip su vaikais elgiamasi po tokiu tėveliu pasiaiškinimų. Geriausiu atveju tie vaikai yra paprasčiausiai ignoruojami.
Kuo daugiau kalbėkitės su vaikų ir š visų jėgu stenkites neprarasti jo pasitikėjimo.
Žinau, kad vaikai labai dažnai daug ko nepapasakoja, nes žino tėvai tuoj pat bėgs audringai aiškintis, o paskui jam bus dar blogiau. Jie viska labai gerai supranta, čia tik mums atrodo kad jie naivus vaikai.

Linkiu sėkmės visiems mamytėms ir vaikučiams
P.S. Te neisižeidžia kitos auklėtojos, kalbu tik apie savo atveji ir tik todėl, kad žinau kokia yra reali situacija. Tikiu, gerų žmonių yra daugiau pasaulyje. Savo žinutę tik norėjau paskatinti tėvus neprarasti budrumo.
Viktute
mama78 > o kokia grupe lankote? kokio amziaus ten vaikai? nes as svarstau galimybe pakeisti darzeli, tai dabar dairausi aplinkui.. siandien buvau Pipire, tai kazkaip nelabai...
mums dabar 3.5 metu.
gal yra cia kas is 2004 gimusiu?
Papildyta:
QUOTE(Rozmari @ 2008 02 12, 12:44)
na man nelabai kaip pasirodė, kai daržely tokie vaizdai matomi vaikams blink.gif
*

o tai kas cia tokio? o jeigu Gotus lauke pamatytu vaikas, Jus jam akis uzdengtumet?... kaip tik vaikas turi matyti, kad visi zmones skirtingi ir, kad turi teise buti skirtingais.. neskoningais irgi 4u.gif
Rozmari
na gal ir nieko tokio... nežinau... į striptizo klubą mano vaikui dar anksti eit... Šiaip kai viešai demonstruojamas nuogas kūnas, nepuolu akių uždenginėt vaikui... bet daržely yra jų, vaikų aplinka. Gal siaurai mastau... gal jau mados tendencijų nebežinau...

mama78, gerai sakai, kad reikia įsiklausyt į vaiką. Dažnai klausinėju, dažnai domiuos.. ir tikrai nebėgu, nepuolu aiškintis, kodėl taip o ne anaip... ir su auklėtoja stengiuos pakalbėt. Dažniausiai pasakojimai sutampa smile.gif tad kol kas nieko blogo negaliu pasakyt nei apie grupę nei apie darželį smile.gif ir mažajį ten leisiu. smile.gif
Viktute
na i striptizo kluba visiems vaikams anksti, juk ten ju ir nevedame smile.gif

na o kur gi mama78...? kokia grupe lanko jos vaikelis?...
mama78
QUOTE(Viktute @ 2008 03 13, 13:37)
na i striptizo kluba visiems vaikams anksti, juk ten ju ir nevedame smile.gif

na o kur gi mama78...? kokia grupe lanko jos vaikelis?...
*

Sveikos mamytės,
Viska ką norėjau pasakyti ir galėjau jau pasakyta. Ar jus pačios parašytumet mano vietoje? Manau, kad ne. Aš suprantu jūsų baimę ir norą išsirinkti savo vaikui
saugiausia darželį, bet turiu apsaugoti ir savo vaiką. Nepikit.
lapinuke84
Uzrasiau ir as savo maziuka i si darzeli ir dar i pipira ar papulsim dar nezinau,labai dauk norinciu,nors mes ir pagal gyv.vieta biggrin.gif
Timbuktu
QUOTE(JulijaP @ 2008 03 20, 14:04)
Uzrasiau ir as savo maziuka i si darzeli ir dar i pipira ar papulsim dar nezinau,labai dauk norinciu,nors mes ir pagal gyv.vieta biggrin.gif
*

Jeigu busite Drugelyje, busim grupiokai bigsmile.gif
lapinuke84
QUOTE(Anasko @ 2008 03 20, 15:51)
*

Taip,bet as noriu nuo rugsiji vesti vaika o vetu nera verysad.gif
Papildyta:
QUOTE(Anasko @ 2008 03 20, 15:51)
*

Taip,bet as noriu nuo rugsiji vesti vaika o vetu nera verysad.gif
Rozmari
Savo jaunėlį irgi nuo rugsėjo planuoju pradėt vest smile.gif tikiuosi viskas gerai bus tongue.gif

Anasko, o jau žinai pas kokią auklėtoją būsit??? man įdomu kaip ten paskirstoma unsure.gif Norėčia kad ir antrasis pas Rimą papultų ax.gif
Timbuktu
Musu pirma irgi pas Rima bigsmile.gif ir kiek zinau vel busim pas ja thumbup.gif tik mes nuo pavasario mazdaug noretume smile.gif
antoschka
Siandien norejome uzsirasyti i si darzeli, taciau pasake, kad labai daug norinciu ir kad direktores nera, serga... verysad.gif
Amžina studentė
QUOTE(antoschka @ 2008 04 18, 11:43)
Siandien norejome uzsirasyti i si darzeli, taciau pasake, kad labai daug norinciu ir kad direktores nera, serga...  verysad.gif
*

Man tai apskritai mistika su šiuo darželiu rolleyes.gif Vaikas gimė 2008 m. kovo pradžioj, nuėjau kovo gale užrašyt, kad po 2 metų norėtumėm eiti. Tai direktorė pasakė, kad jau užsirašę beveik 30 vaikų 2008 m. gimimo (grupėj telpa 15) blink.gif doh.gif Tai įdomu toks stebuklingas tas darželis, tėvai užrašinėja dar negimusius vaikus ar dar kas nors... g.gif Aš galvoju, kad dar kas nors... rolleyes.gif Neįsivaizduoju, kaip patekt, nors gyvenam šalia g.gif Pažįstu žmones, kurių vaikai čia eina, nors neužsirašinėjo tik gimus vaikams ir gyvena kitam Vilniaus gale cool.gif
Rozmari
QUOTE(Anasko @ 2008 04 13, 08:57)
Musu pirma irgi pas Rima bigsmile.gif ir kiek zinau vel busim pas ja thumbup.gif tik mes nuo pavasario mazdaug noretume smile.gif
*

na tai tikrai grupiokai būsim smile.gif mano dar dvi draugės ten mažylius savo ves... smile.gif jos irgi nuo pavasario galvoja ateit... o aš va noriu nuo rugsėjo pratint, kad jau sausį ramiai į darbą išeičiau, ir vasarą atostogas turėčiau tongue.gif nors realiai iki kovo mėnesio galėčiau dar namie su kleckium sėdėt smile.gif

O dėl vietų... va anadien su direktore vyras kalbėjo, tai sakė, kad dabar užrašomi daugiausia jau lankančių vaikučių broliukai ir sesutės... tiesiog jei pirmas vaikas lanko šį darželį, tai jų broliams/seserims pirmenybė ax.gif
Amžina studentė
QUOTE(Rozmari @ 2008 04 18, 23:29)

O dėl vietų... va anadien su direktore vyras kalbėjo, tai sakė, kad dabar užrašomi daugiausia jau lankančių vaikučių broliukai ir sesutės... tiesiog jei pirmas vaikas lanko šį darželį, tai jų broliams/seserims pirmenybė  ax.gif
*

O įdomu, kaip dėl pirmenybės šalia gyvenantiems g.gif
Rozmari
na šito aš negaliu pasakyti... nežinau kokia ten politika priimant... beje... grupėse penkiolika vaikų, o mes saviškį užrašėm būtent penkioliktą ax.gif gerai kad spėjom smile.gif
loja5
QUOTE(mama78 @ 2008 02 19, 22:00)
Specialiai teko prisijungti, nors nesu  forumu megėja. Galiu papasakot apie Drugelį. Su rinkliavom ten yra viskas skaidru, bet už tai vaikai patyria ne tik psichologinį smurtą, bet ir fizinį. Nežinau, gal esu per daug jautri bet tampymas už ausies, stumtelėjimas tyčia man yra smurtas. Mano vaikas namuose nepatyria tokio jam tai yra ne tiek fizinis skausmas kiek pažeminimas.  Dabar kai yra didelis daug ko papasakoja, net nežinau kaip reaguoti i tai, eiti aiškintis ar nutylėti, vaikui juk vistiek teks ten grįžt, kad blogiau nebutų. Vedėjai skųstis nematau prasmės juk ranka ranką plauna. Bjauru žiūrėti kai auklėtojos vaidina prieš tėvus, o vaikas pasakoja visai kas kita, o aš savo vaiku tikiu. Blogiausia, kad beveik visur tas pats,
Ačiū, kad išklausėt.
*

Na, pastaraja fraze noreciau pakomentuot bet net pasimeciau...
1. Ar inteligentiski ir protingi zmones (ar inteligentiskumas savaime garantuoja protinguma? g.gif blink.gif ) yra labiau verti geriau apmokamo darbo? Drisciau suabejoti ir paneigti nes statybininku darbas irgi yra labai atsakingas ir ji taip pat reikia sugebeti atlikti
2.Ar tikrai darzeliuose dirbantys zmones dirba toki darba tik is bedos nes daugiau nieko nesugeba?
Atleiskit zinoma uz nukrypima nuo temos nes su viskuo siaip jau sutinku taciau sie zodziai man sukele didziule nuostaba...
Papildyta:
Mano mazasis pateko pas Birute, esam labai patenkinti thumbup.gif nors girdejom kad Rima darzelyje laikoma pati geriausia taciau dabartine situacija esam patenkinti. Kiek zinau Birute labai daug demesio skiria vaikams ir uzsiima visokeriopai. Taciau nuo rudens keliausim jau i darzeline grupe tada reiks pasidoemti pas ka pateksim ax.gif
Papildyta:
QUOTE(Rozmari @ 2008 04 13, 00:29)
Savo jaunėlį irgi nuo rugsėjo planuoju pradėt vest smile.gif tikiuosi viskas gerai bus tongue.gif

Anasko, o jau žinai pas kokią auklėtoją būsit??? man įdomu kaip ten paskirstoma  unsure.gif Norėčia kad ir antrasis pas Rimą papultų  ax.gif
*

Na, nepergyvenk, zinoma viskas bus gerai, gal tik pradzia sunkesne nors mano berniokas (Skaiste turi ir broli blush2.gif ) labai jau didelis mamyciukas buvo bet pripratom gana greit:ax:
O del Ingridos tai kazkaip kiek as pati ja maciau tai pasirode tokia gruboka g.gif Bet tarkim ir apie Danute esu girdejus kad ji nevengia per uzpakali vaikus "padrausminti" unsure.gif
Rozmari
Šiandien mamyčių šventė 4u.gif
Bet žiauriai bijau... bijau, nes maniškis kažkodėl per šventes apsiverkia verysad.gif ateina, nusišypso... o jau per pirmą dainelę pradeda braukt ašarėlę... tai nežinau net kaip elgtis, kaip nuteikt vaiką, kad nebūtų tų ašarų... sako širdelę skauda... unsure.gif tai šiandien kaip kavaiša pasakiau, kad neverktų, o jei suskaus širdelę, kad į mane pažiūrėtų - pamojuosiu, pasišypsosiu... padrąsinau, kad kaip pasirodys - taip, man visaip patinka, nes jis geras vaikas ir jį myliu... bet nežinau ar tokiais drąsinimais dar labiau vaiko neišgasdinau... doh.gif na matysim kai šiandien seksi blush2.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.