Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Kūčių stalas
Supermamų klubas > Mūsų namai > Kulinarinės idėjos
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
liepos12
QUOTE(Žanė @ 2009 12 20, 10:53)
ačiū labai. o miltų kiek daug reikia dėti?  g.gif  ar tik porą šaukštų, ar pusę ant pusės? visai neįsivaizduoju  blush2.gif
*


Aš tai manau, kad tešla neturi būti kieta, miltų tiek, kad dar liptų tešla prie rankų, nes jei bus kietas tešlos guzas, tai neskaniai iškeps žemaičių blynai. Nieks negali pasakyti visiškai tikslių proporcijų, bet labai svarbu miltų nepadauginti! mirksiukas.gif
laumir
patarkit ,o gal kas zinot kaip daryti ax.gif
turiu didele lasisa ,sviezia,noriu farsiruot ir kept orkaitej
gal kas turit minciu,butu fain isgirst mirksiukas.gif
laumir
na,atsiminiau musu megemus ir labai valgomus paprastucius blynukus su silke
labai skanu ir greit nyksta nuo stalo
kept kaip paprastus miltinius,tik su silke 4u.gif
zaleake
QUOTE(zaleake @ 2009 12 19, 19:00)
aciu manau skanu turetu buti 4u.gif
o gal kas zinote receptuka zuvies misraines? zinau kad y ja dedami mazi gabeliukai pakepintos ar virtos zuwies g.gif  bet kas daugiau y jos sudedi ieina nenumanau doh.gif  blush2.gif
*


4u.gif
meškutė_Nida
QUOTE(zaleake @ 2009 12 20, 13:59)
4u.gif
*


Šitą Sonatinos receptą turėjai minty?

Marinuota žuvis su daržovėmis

400 g smulkios žuvies (arba žuvies filė, supjaustytos gabaliukais)

1 nedidelė svogūno galvutė
1 nedidelė morka
1 agurkas

Marinatui:
4 v. š. obuolių acto (arba 5% paprasto acto)
6 v. š. aliejaus
1 a. š. druskos
1 v. š. cukraus

Daržoves supjaustyti plonais šiaudeliais ir paspausti rankomis, kad išleistų sultis. Sumaišyti visus marinato ingredientus ir užpilti ant daržovių.
Žuvį nuplauti, nusausinti, pavolioti miltuose ir apkepti iš abiejų pusių. Dar karštą žuvį sudėti į marinuotas daržoves ir atsargiai pamaišyti. Padėti į šaldytuvą.
Patiekti, kai visiškai atšals.

P. S. į marinatą dar įbėriau žiupsnį maltų juodųjų pipirų Buvo labai skanu
divuke
QUOTE(Žanė @ 2009 12 20, 09:53)
ačiū labai. o miltų kiek daug reikia dėti?  g.gif  ar tik porą šaukštų, ar pusę ant pusės? visai neįsivaizduoju  blush2.gif
*


As dedu nedaug-apie pora saukstu. Tesla gaunasi minksta, bet prie ranku nelimpa(gal dar cia priklauso ir nuo bulviu).
%ziema%
O gal galetumet visos konentruotai parasyti...kokius patiekalus zadate tiekti Kuciu vakarienei, na pav:
Kuciukai su aguonpieniu
Silke su kepintomis morkomis bei dziovintom slyvom
Silke tradiciskai (actukas, svogunai)
Marinuotu grubu misraine
Burokeliu sriuba su dziovintais baravykais
Vaisiai
.....
...
na tiesiog kad vienoje vietoj butu daug ideju...ar galetumet taip blush2.gif .... 4u.gif
jurgutele
Gal galite paaiskinti, ka reiskia darzoviu blansiravimas? g.gif
Grucė
QUOTE(Žanė @ 2009 12 19, 22:26)
tai kaip gaminami žemaičių blynai?  4u.gif  4u.gif  4u.gif
*


Pabandysiu paaiskint-nuluptas virtas bulves sumalti,gauta mase dubenyje sulyginti ir padalinti i 4 dalis,viena ketvirtadali isimti(tik neismesti,aisku tongue.gif ) ir i jo vieta pripilti miltu arba krakmolo,tada musti arba ne kiausini,deti prieskoniu ir formuoti blynus 4u.gif

O kuciukus as kepu labai paprastai- 500g miltu,1 stikline vandens,20g slapiu mieliu,1a.s. druskos,1v.s. cukraus,2v.s. aguonu-duonkepe uzminko mieline tesla,volioju plonas juosteles,pjaustau mazus kvadratelius ir kepu skardoje,pabarstytoje miltais.
Asta
QUOTE(jurgutele @ 2009 12 20, 22:02)
Gal galite paaiskinti, ka reiskia darzoviu blansiravimas? g.gif
*



Iš www.epatiekalai.lt:

Kulinarijos terminas “blanširavimas” kilęs iš prancūzų žodžio blanchir, kuris reiškia baltinti. Kulinarijoje šis žodis turi kitą reikšmę. Blanširuoti reikia kai kuriuos maisto produktus, dažniausiai vaisius ar daržoves. Produktai apipilami’ karštu vandeniu arba apiplikom garais (kartais valgomosios druskos, cukraus arba kitų medžiagų tirpalu) tam, kad nepakistų jų spalva ir jie suminkštėtų.

Paruošimo būdas
Dideliame puode užvirinti vandenį. Daržoves ir vaisius porcijomis 2-3 sekundėms panardinti į verdantj vandenį taip, kad vanduo nuolat virtų. Daržovių blanširavimo laikas priklauso nuo jų odelės storio. Dažniausiai po minutės jie jau netenka specifinio ir stipraus skonio. Vaisius ir daržoves geriausiai dėti į metalinį sietelj ir su juo panardinti į verdantį vandeni.
Blanširuotus vaisius ir daržoves būtina iškart apipilti šaltu vandeniu ar panardinti į puodą su šaltu vandeniu su ledo kubeliais, kad jie per daug nesuminkštėtų.
Norint daržoves vartoti vėliau arba užšaldyti, jas reikia tik trumpam panardinti į šaltą vandenį. Jokiu būdu negalima jų ilgai laikyti vandenyje, nes ištirps dalis vitaminų.


jurgutele
Asta, aciu 4u.gif
divuke
QUOTE(%ziema% @ 2009 12 20, 20:58)
O gal galetumet visos konentruotai parasyti...kokius patiekalus zadate tiekti Kuciu vakarienei, na pav:
Kuciukai su aguonpieniu
Silke su kepintomis morkomis bei dziovintom slyvom
Silke tradiciskai (actukas, svogunai)
Marinuotu grubu misraine
Burokeliu sriuba su dziovintais baravykais
Vaisiai
.....
...
na tiesiog kad vienoje vietoj butu daug ideju...ar galetumet taip blush2.gif .... 4u.gif
*


As dar zadu daryti:
Silke patale
Grybai, idaryti spinatais
Troskinti kopustai su grybais
Kepta lasisa su keptomis bulvemis
Pupeliu salotos
Silke su pievagrybiais ir baklazanais
Spanguoliu kisielius
another
QUOTE(%ziema% @ 2009 12 20, 21:58)
O gal galetumet visos konentruotai parasyti...kokius patiekalus zadate tiekti Kuciu vakarienei, na pav:
Kuciukai su aguonpieniu
Silke su kepintomis morkomis bei dziovintom slyvom
Silke tradiciskai (actukas, svogunai)
Marinuotu grubu misraine
Burokeliu sriuba su dziovintais baravykais
Vaisiai
.....
...
na tiesiog kad vienoje vietoj butu daug ideju...ar galetumet taip blush2.gif .... 4u.gif
*


Pas mus bus:
1. Kuciukai su aguonpieniu (iš principo, kaip ir du patiekalai...)
2. Duona
3. Kepta zuvis
4. Virtinukai su aguonomis
5. Silkė su brokoliais
6. Spanguolių kisielius arba morsas (dar neapsisprendžiau)
7. Riesutai
8. Krabu lazdeles telsoje
9. Silkiu kotletai
10. Silke su pupelemis
11. Kaledaiciai
12. Bulvės
13. Vaisiai

lututė
Ant Kūčių stalo pas mane bus :

1. baršteliai su ausytėmis
2. tradicinė silkė su aliejumi ir svogūnais
3. marinuota silkė
4. silkė su morkomis,svogūnais,dž.slyvom ir padažu
5. silkė su grybais
6. silkė su džiovintais obuoliukais
7. žuvis tešloje
8. kepta marinuota žuvis
9. naminiai žuvies piršteliai
10. įdarytas karpis
11. čirviniai blynai su uogomis
12. aguonpienis su kviečiais
13. šližikai
14. gal...avižinis kisielius-dar nesumąsčiau,ar noriu
neringute22
parasykite rukytos zuvies salotu receptuka koki skanesni kuriomis butu galima "mantingos" krepselius idaryti ax.gif idomu ar skanu g.gif gal kas bande
lialiauskiene
QUOTE(neringute22 @ 2009 12 21, 14:51)
parasykite rukytos zuvies salotu receptuka koki skanesni kuriomis butu galima "mantingos" krepselius idaryti  ax.gif  idomu ar skanu  g.gif  gal kas bande
*


as tai karto rukymo skumbre su majonezu patieksiu krepseliuose, gal dar krabu lazdeliu salotas.
%ziema%
QUOTE(divuke @ 2009 12 21, 01:30)
As dar zadu daryti:
Silke patale
Grybai, idaryti spinatais
Troskinti kopustai su grybais
Kepta lasisa su keptomis bulvemis
Pupeliu salotos
Silke su pievagrybiais ir baklazanais
Spanguoliu kisielius
*


o grybai idaryti spinatais...gal galima smulkiau, taip pt ir silke su baklazanais...labai jau super.... thumbup.gif

QUOTE(lialiauskiene @ 2009 12 21, 16:06)
as tai karto rukymo  skumbre su majonezu patieksiu  krepseliuose, gal dar krabu lazdeliu salotas.
*


o majoneza galima naudoti kucioms g.gif ?

as galvoju gal padaryti kokios misraines su tunu....bet juk irgi majonezo reik....tai tik nebent antrai dienai-kaledoms...
arba senai jau gardziavausi raudonaisiai ikrais, tai idarysiu gal Mantingos tuos krepeselius ikrais su citrinos griezineliais, ir petrazoles lapeliu... rolleyes.gif ...ka cia dar....na jau taip atsipode vis tie tradiciniai patiekalai kad norisi kazko naujo neragauto.....siaip viasada vaziuojam pas mama kuri ruosia Kuciu stala, bet prisidesiu ir as.... ka nors gi reik pagamint...tai vat ir ieskau imantrybiu... doh.gif
neringute22
atsiprasau religinguju uz storzieviskuma, bet nematau reikalo "laikytis principo", net del majonezo, jo nevartojimo ant kuciu stalo.
as tikiu Dieva, ir tai kiekvieno asmeninis reikalas kaip jis tai isreiskia.nesiulau valgyti mesos per kucias. bet netgi religingumui yra ribos..
lialiauskiene
QUOTE(neringute22 @ 2009 12 21, 15:48)
atsiprasau religinguju uz storzieviskuma, bet nematau reikalo "laikytis principo", net del majonezo, jo nevartojimo ant kuciu stalo.
as tikiu Dieva, ir tai kiekvieno asmeninis reikalas kaip jis tai isreiskia.nesiulau valgyti mesos per kucias. bet netgi religingumui yra ribos..
*


na jei mes irgi tieisog mesos atsisakome kuciu vakare, majonezas kiausianiai.. tai manau ne mazesnes nuodeme nei kiekviena sekmadieni nesilankyti baznycioje...
juolab nelabai isivaizuoju kuciu stalo be silkes pataluose. o kaip ja padaryti be majonezo.. o gi vargu ar sugalvosim ax.gif
Tučka
QUOTE(neringute22 @ 2009 12 21, 14:48)
atsiprasau religinguju uz storzieviskuma, bet nematau reikalo "laikytis principo", net del majonezo, jo nevartojimo ant kuciu stalo.
as tikiu Dieva, ir tai kiekvieno asmeninis reikalas kaip jis tai isreiskia.nesiulau valgyti mesos per kucias. bet netgi religingumui yra ribos..
*



drinks_cheers.gif
neringute22
QUOTE(lialiauskiene @ 2009 12 21, 15:50)
na jei mes irgi tieisog mesos atsisakome kuciu vakare, majonezas kiausianiai.. tai manau ne mazesnes nuodeme nei kiekviena sekmadieni nesilankyti baznycioje...
juolab nelabai isivaizuoju kuciu stalo be silkes pataluose. o kaip ja padaryti be majonezo.. o gi vargu ar sugalvosim ax.gif
*



mes irgi atsisakome mesos kaip ir per tam tikras Advento dienas..
vaikai blogesni netaps pamate salotas su majonezu ant kuciu stalo..
tradiciju kaikuriems reiktu paieskoti dedant baklazanu ir avokadu patiekalus ant kuciu stalu..
as uz imantresnius patiekalus is lietuvisku produktu smile.gif
kinrozyte
Sveikos 4u.gif
Salotos su krevetemis: 2 avokadai, poras,agurkas, 2 kreveciu indeliai. Viska sumaisau majonezu. O kas nenori majonezo, tai alyvuogiiu aliejus su trupuciu citrinos sulciu.

Karstas patiekalas: bulves perpjautas isilgai su lupenomis pamarinuoti su kmynais,druska,pipirais ir slakeliu alyvuogiu aliejumi. Deti i orkaite kepti ir kol suminkstes, tada deti plonai sviestelio ant kiekvienos ir lasisos sviezios. Kepti dar apie 10-15 min. Istraukus apibarstyti svieziais krapais gausiai.(neskaiciau visos temutes, gal pasikartojau,sorry) 4u.gif
Skanaus 4u.gif
mickute7
ko gero per Kucias iseisim i svecius, tai teks ir maziau gaminti, na kazkiek darysiu, nes ir nusinesti reikia :
Silke su dz. grybais
Zuvies kotletai
Kepta pangasija sezamo seklose
Kepti grybai su morkomis ir svogunais pomidoru padaze.


Siaip kai budavom namie, tai kepdavom karp ar koki upetaki i idaryta morkomis ir svogunais ar kitomis darzovemis orkaiteje, tai cia jau kaip karstas budavo mirksiukas.gif dar budavo keletas rusiu silkiu, viena is ju pamarinuota, dar skanu kepta zuvi pamarinuot su morkomis ir svogunais.Kisielius, dz.vaisiu kompotas, namine bulka su aguonomis
Dusiukas
Šiandien nusipirkau kanapių sėklų, bet niekur nerandu kaip tas padažas darosi su jomis prie virtų bulvių blush2.gif Gal kas žinote, tai pasidalinkite recepčiuku ax.gif
Sechmeta
QUOTE(Dusiukas @ 2009 12 21, 16:55)
Šiandien nusipirkau kanapių sėklų, bet niekur nerandu kaip tas padažas darosi su jomis prie virtų bulvių  blush2.gif Gal kas žinote, tai pasidalinkite recepčiuku ax.gif
*


Oooo... kazka panasaus pernai metais atsiveze anyta.Semenu druskos..nepamenu kaip ji ten darosi, bet taip pat prie bulviu valgomas dalykas..Nuo zemaitijos cia rolleyes.gif As, kaip dzuke, tokio dalyko nebuvau net regejus, o apie gamyba net neturiu ka pasakyt..bet skanu flirt.gif kada nors ismoksiu ja daryt, o kol kas lai cia buna anytos "top secret"... hihihi.gif
o siaip, pas mus kaledos neapsieina be trupiniuocio, spanguoliu kisieliaus, namuose keptu kuciuku (kleckuciu cool.gif ), silkutes, baltos misraines, dabar ir be semenu druskos smile.gif , nu ir marinuota zuvele su darzovem (mano megstamiausia.Nors pernai vyro pageidavimu jos nedariau, bet symet... cool.gif )
P.S. gal zinote kokiu idomesniu lasisos pateikimo budu, receptuku? As cia sumasciau ja ant stalo pateikti kaip susi gabalelius - lasisa istepti su lydytu sureliu, sumaisytu su prieskoniais, susukti i tuteles ir supjaustyti kasnelio dydzio gabaleliais... unsure.gif
Neringasha
Merginos, ar aguonas imanoma sumalti su elektrine mesmale?
Sechmeta
QUOTE(Neringasha @ 2009 12 21, 18:06)
Merginos, ar aguonas imanoma sumalti su elektrine mesmale?
*


Darant aguonpieni? ar kazkam kitam? g.gif
divuke
[quote=%ziema%,2009 12 21, 13:31]
o grybai idaryti spinatais...gal galima smulkiau, taip pt ir silke su baklazanais...labai jau super.... thumbup.gif
Nieko cia imantraus, viskas labai paprasta. Grybu, idarytu spinatais receptukas cia-www.recai.lt/receptai/idaryti-pievagrybiai-su-spinatais.html. Tik as vietoj surio desiu tikriausiai bulviu ir apibarstysiu dziuveseliais.
Silke su pievagrybiais ir baklazanais irgi paprasta. Baklazana supjaustome kubeliais, pakepinaname aliejuje ant keptuves kartu su pievagrybiais, svogunais, cesnaku ir prieskoniais(pipiru, druska, galima siek tiek cili, kas megsta). Patiekiame su silke. Man tai patinka, kad baklazanas persigeria pievagrybiu skonio ir nelabai galima atskirti, bet gaunasi lengvesnis patiekalas, negu vien is pievagrybiu. 4u.gif
sakaliux
QUOTE(noriu_nenoriu @ 2009 12 01, 21:55)
O pas mus namuose kucioms ruosiamas karpis troskintas aluje  drinks_cheers.gif  laaaaaabai skanu!
*


Hmm.. g.gif O gal šitoj vietoj plačiau galima būtu?Labai jau receptuko norėtusi blush2.gif
Silvestr@
esu nelietuvoje ir turiu iskepti kuciuku, gal kas turit recepta?
Lietaus lasas
QUOTE(Silvestr@ @ 2009 12 21, 19:38)
esu nelietuvoje ir turiu iskepti kuciuku, gal kas turit recepta?
*



Atsiversk kelis psl atgal Sarunes receptas yra : kuciukus as kepu labai paprastai- 500g miltu,1 stikline vandens,20g slapiu mieliu,1a.s. druskos,1v.s. cukraus,2v.s. aguonu-duonkepe uzminko mieline tesla,volioju plonas juosteles,pjaustau mazus kvadratelius ir kepu skardoje,pabarstytoje miltais.
cezi
QUOTE(Silvestr@ @ 2009 12 21, 19:38)
esu nelietuvoje ir turiu iskepti kuciuku, gal kas turit recepta?
*


milta,i vanduo, cukrus, mielės, gali dar aliejaus įpilti (aš nepyliau), vaikai prašė, kad daugiau niekad nepirkčiau o tik tokius kepčiau ax.gif ax.gif
Atisa
MORKINIAI SUMUŠTINIAI

Labai paprasta ir tikrai laaaabai skanu smile.gif

Ant batono dedam nemažai morkų mišrainės su česnaku, o ant viršaus uždedam 1 šproto žuvytę blush2.gif

MIŠRAINĖ "NAUJIENA":

(Šitas patiekalas dingsta pirmas nuo Kūčių stalo)

* Rūkyta žuvis (geriausia skumbrė, nors šiemet su lašiša darysiu);
* Ryžiai
*Rauginti agurkai
*Kukurūzai
*žalias svogūnas
* Žirneliai

Viską sumaišom su majonezu (beje, mes per Kūčias valgom majonezą...)
čikuraku
kazkas ruosiasi daryti is paskutiniu psl morsa, kas cia per dalykas?

manau neverta pyktis, kas valgo ar nevalgo majoneza, per kucias, kiekviena seima turi savo tradicijas, o tuo labiau putotis, kad kazkas nemegsta silkes, ir vietoj jos juros gerybes kramsnos ar misraine su avokadu, as uz tai kad kurti savo tradicijas ir priimti, pagrindinius principus, kurie mums tinkami, jau geriau pasigaminti tai kas bus valgoma, nei prisidaryt reikalu, kurie paskui bus ismesti...
dado
Pati pirma karta bandysiu daryti SEMENINE ar kaip jus kazkuri raset semenine druska.Kiek zinau reikia semenis pakepinti keptuveje,o po to ja sumalti po truputi idedant druskos .Tetis maldavo su kavamale,o as bandysiu su blenderiu.Na matysiu kas gausis g.gif
Menuliukas
QUOTE(%ziema% @ 2009 12 20, 22:58)
O gal galetumet visos konentruotai parasyti...kokius patiekalus zadate tiekti Kuciu vakarienei, na pav:
Kuciukai su aguonpieniu
Silke su kepintomis morkomis bei dziovintom slyvom
Silke tradiciskai (actukas, svogunai)
Marinuotu grubu misraine
Burokeliu sriuba su dziovintais baravykais
Vaisiai
.....
...
na tiesiog kad vienoje vietoj butu daug ideju...ar galetumet taip blush2.gif .... 4u.gif
*



Pas mus kasmet buna keli tradiciniai patiekalai be kuriu neisivaizduojam kuciu, bet kasmet isbandom ka nors naujo, bet be pieno, majonezo, grietines, kiausiniu smile.gif

1. Kūčių barščiai

2. Kompotas

3. Kūčiukai



4. Aguonpienis

5. Žuvis drebučiuose

6. Keptas karpis

7. Raugintų kopūstų – burokėlių salotos

8. Riešutai

9. Tuno salotos su aliejiniu padažu ??

10. SILKE SU SAULEGRAZOMIS

11. SILKE SU ZEMES RIESUTAIS ??
silke supjaustome gabaliukais. paskrudiname zemes riesutus. paskui pakepiname svoguna. sumaisome riesutus ir svogunus su pomidoru padazu ir suverciame viska ant silkes

12. Blyneliai kaip duonelė
Irena Kidulienė Kūčių vakarą ant stalo vietoje duonos padeda ypatingų blynų, kurie tinka ne tik prie silkės, bet ir prie kitų patiekalų.
Šeimininkė siūlo blynelių tešlą paruošti iš vakaro - ruginius miltus sumaišyti su vandeniu, pridėti druskos ir truputį cukraus. Tešla turėtų būti tiršta - nelaisvai bėganti nuo šaukšto. Užmaišytą tešlą nakčiai reiktų pridengti ir padėti indą šiltai (pavyzdžiui, prie radiatoriaus). Kūčių rytą atsikėlusios pastebėsime, kad tešla tapo puri. Patartina padalyti ją į dvi dalis. Vieną tešlos dalį galima sumaišyti su linų sėmenimis ar kalendra, ar aguonomis. Blyneliai valgomi šalti.


13. Linų sėmenų užtepėlė
Devyni šaukšteliai linų sėmenų (sėmenų galima nusipirkti vaistinėje) ir šaukštelis druskos sumalama kavamale. Tokiu pat būdu sumalama įvairių džiovintų prieskoninių žalumynų (bazilikas, čiobrelis, raudonėlis, mėta ir pan.). Viskas sumaišoma ir supilama į indą, kuris stovės ant stalo. Valgoma, pirmiau pamirkius juodos ruginės duonos riekelę į linų sėmenų aliejų (galima nusipirkti turguje), o po to pabarsčius pasiruoštu žolelių mišiniu. Bet kurioje sveiko maisto patiekalų parodoje šis neįmantrus patiekalas sulaukia aukščiausių įvertinimų.
Galima virtas karštas bulves dažyti į šį mirkalą taip pat.

14. Pupelių paštetas
Dvi stiklines pupelių užmerkti vandenyje. Kai gerai išbrinks, virti tame pačiame vandenyje. Susmulkinti 200 g svogūnų, apkepti aliejuje. Stambiai sutarkuoti 200 g morkų ir apkepti aliejuje. Išvirtas pupeles sumalti mėsmale, pridėti 2 šaukštus kmynų, 3 šaukštus maltų sėmenų, druskos, apkeptus svogūnus ir morkas, viską truputį patroškinti.

15. Grybai kepti tešloje

200-300 g. marinuotų grybų galvučių, aliejaus, petražolių lapelių.
Tešla: 1 stiklinė miltų, 1 stiklinė alaus, 3-4 šaukštai aliejaus, druskos.
Miltai, alus, druska ir aliejus išmaišomi, gautoje skystoje tešloje išmirkomi grybai ir kepami įkaitintame aliejuje, kol iškeps ir iš visų pusių paraus.
Valgoma patiekalui atvėsus.
another
QUOTE(čikuraku @ 2009 12 22, 00:31)
kazkas ruosiasi daryti is paskutiniu psl morsa, kas cia per dalykas?

*


tongue.gif Nesu dariusi, bet paskaičiau žurnale ir susidomėjau, nes mano vyras kisieliaus nemėgsta, be to, nežinau ar vaikas gers , nes dar nėra ragavęs lotuliukas.gif
Morsas yra uogų sulčių gėrimas, atskiestas vandeniu. Aš žadu sutrinti spanguoles, kad išsiskirtų sultys, tada išspaudas jas užpilti vandeniu ir truputį pavirti, dar cinamono įmesiu ir gal truputėlį apelsino. Atvėsus supilsiu sultis, perkošiu ir įdėsiu medaus (galima naudoti ir cukrų)

Dėl tų tradicijų tikrai nebūtina pyktis, juk kiekviena šeima turi savo nuomonę unsure.gif
Man, pvz, nesunku VIENĄ KARTĄ per metus pasistengti paruošti nekasdieninę vakarienę 4u.gif
%ziema%
QUOTE(Menuliukas @ 2009 12 22, 11:59)

9. Tuno salotos su aliejiniu padažu ??


15. Grybai kepti tešloje

200-300 g. marinuotų grybų galvučių, aliejaus, petražolių lapelių.
Tešla: 1 stiklinė miltų, 1 stiklinė alaus, 3-4 šaukštai aliejaus, druskos.
Miltai, alus, druska ir aliejus išmaišomi, gautoje skystoje tešloje išmirkomi grybai ir kepami įkaitintame aliejuje, kol iškeps ir iš visų pusių paraus.
Valgoma patiekalui atvėsus.
*


o kaip darysite tuno salotas?
si grubuku recepta as jau nusirasiau ir ruosiuosi pabandyti, manau turetu buti visaij skanu thumbup.gif
Menuliukas
[quote=%ziema%,2009 12 22, 11:48]
o kaip darysite tuno salotas?

Labai paprastai:
zalios megstamos salotos
melynas svogunas
tunas aliejuje
juodosios alyvuoges
pomidorai (galima nedeti)
avokado dar jei megstat galima ideti
prieskoniai salotoms
alyvuogiu aliejaus
Skanaus
Kiekiai, kaip ko megstat labiau
editamm
o mes per Kucias be minetu patiekalu, tradiciskai valgome troskintus kopustus su grybais - gera sito patiekalo savybes - skaniausias kai pastovi - galima pasigaminti pries 1-2 dienas.
mesyte
4u.gif mes niekur nevaziujam nes turim kudykeli, tad patiekalus kucioms sugalvojau tokius:
1. kaledaitis
2. kuciukai.
3. aguonu opienas,
4 silke su svogunais pomidoru padaze
5. silke pataluose be majonezo(kita diena uzdesiu ir jo)
6 keptos duonos misraine su pupelel ir cesnaku(kita diena uzdesiu fermenrinio surio ir majonezo )
7.kisielius.
8/. marinutoti baravykai
9. bulves.
10. lasisu sriuba.
11. kepta stinta
12. bulviniai virtinukai su grybu idaru.

4u.gif tikiuosi viskas bus gerai. ,..tik nesugalvoju ka cia sladaus sugalvot
dodva
Sveikutes. Gal zinote koki kuciu recepta su kanapiu seklomis?
mesyte
QUOTE(dodva @ 2009 12 22, 14:00)
Sveikutes. Gal zinote koki kuciu recepta su kanapiu seklomis?
*


4u.gif labai skanu valgyti eilke su bulvem kurias pamirkai i sumaltas seklas
vilimute
QUOTE(MoonDark @ 2009 12 21, 16:35)
P.S. gal zinote kokiu idomesniu lasisos pateikimo budu, receptuku? As  cia sumasciau ja ant stalo pateikti kaip susi gabalelius - lasisa istepti su lydytu sureliu, sumaisytu su prieskoniais, susukti i tuteles ir supjaustyti kasnelio dydzio gabaleliais...  unsure.gif
*


nu va,norejau pasakyti,bet neatsimenu opavadinimo doh.gif gal suprasit blush2.gif reikia paimti ta toki paploti,kaip tortilija,bet ne tortilija,va ka pamirsau kaip vadinas doh.gif istepti lydytu sureliu,plonais griezineliais lasisa sudeti,gali pomidoriuko dar,krapu zaliu,svoguniuku zaliu laisku,suvynioti standziai,ideti i saldytuva,jei turi laiko,tai gali pastoveti ir para ar maziau,biski pastengs,ir graziai riekelem supjaustyt,ir grozis ir skonis thumbup.gif tokius vieno beveik kasnio gali daryt su bet kuo,kumpiu ,zuvim,tik sureliu ir zalumynais,fantazija beribe mirksiukas.gif
another
QUOTE(vilimute @ 2009 12 22, 13:54)
nu va,norejau pasakyti,bet neatsimenu opavadinimo doh.gif  gal suprasit blush2.gif  reikia paimti ta toki paploti,kaip tortilija,bet ne tortilija,va ka pamirsau kaip vadinas doh.gif  istepti lydytu sureliu,plonais griezineliais lasisa sudeti,gali pomidoriuko dar,krapu zaliu,svoguniuku zaliu laisku,suvynioti standziai,ideti i saldytuva,jei turi laiko,tai gali pastoveti ir para ar maziau,biski pastengs,ir graziai riekelem supjaustyt,ir grozis ir skonis thumbup.gif tokius vieno beveik kasnio gali daryt su bet kuo,kumpiu ,zuvim,tik sureliu ir zalumynais,fantazija beribe mirksiukas.gif
*


Tikriausiai lavašą turit omeny 4u.gif Sumuštinukai su juo išties be galo skanūs net ir be lašišos thumbup.gif
Rose Prick
QUOTE(vilimute @ 2009 12 22, 14:54)
nu va,norejau pasakyti,bet neatsimenu opavadinimo doh.gif  gal suprasit blush2.gif  reikia paimti ta toki paploti,kaip tortilija,bet ne tortilija,va ka pamirsau kaip vadinas doh.gif  istepti lydytu sureliu,plonais griezineliais lasisa sudeti,gali pomidoriuko dar,krapu zaliu,svoguniuku zaliu laisku,suvynioti standziai,ideti i saldytuva,jei turi laiko,tai gali pastoveti ir para ar maziau,biski pastengs,ir graziai riekelem supjaustyt,ir grozis ir skonis thumbup.gif tokius vieno beveik kasnio gali daryt su bet kuo,kumpiu ,zuvim,tik sureliu ir zalumynais,fantazija beribe mirksiukas.gif
*


tu čia turbūt apie lavašą kalbi mirksiukas.gif
aš irgi dažnai taip darau, į vidų galima visko dėt, kadangi per kūčias dauguma žuvytes renaksi, tai viduj ir lašiša labai skanu, ir skumbrė rūkyta su kokiu agurku, ir krabų lazdelės ar šiaip kokios jūrų gėrybės thumbup.gif
autojo
QUOTE(Lietaus lasas @ 2009 12 21, 22:47)
Atsiversk kelis psl atgal Sarunes receptas yra : kuciukus as kepu labai paprastai- 500g miltu,1 stikline vandens,20g slapiu mieliu,1a.s. druskos,1v.s. cukraus,2v.s. aguonu-duonkepe uzminko mieline tesla,volioju plonas juosteles,pjaustau mazus kvadratelius ir kepu skardoje,pabarstytoje miltais.
*



as cukraus dedu daugiau, kad saldesni gautusi, ir dar pilu aliejaus 2 saukstus. Man darant kuciukus sunkiausias darbas ju pripjaustyti smile.gif
meskute717
QUOTE(sakaliux @ 2009 12 21, 20:10)
Hmm.. g.gif O gal šitoj vietoj plačiau galima būtu?Labai jau receptuko norėtusi blush2.gif
*




aha labai idomu butu suzinoti kaip zuvyte troskinama aluje g.gif rolleyes.gif
dovesa
QUOTE(divuke @ 2009 12 21, 00:30)
Kepta lasisa su keptomis bulvemis

*



Aš irgi žadu kepti lašišą, tik ji pas mane šaldyta, milžiniška tokia, tad galvoju, kada ją išimti, ar reikia prieš tai marinuoti, kaip geriausiai kepti, kuom ją ištepti? ax.gif doh.gif
Papildyta:
QUOTE(laumir @ 2009 12 20, 14:09)
na,atsiminiau musu megemus ir labai valgomus paprastucius blynukus su silke
labai skanu ir greit nyksta nuo stalo
kept kaip paprastus miltinius,tik su silke 4u.gif
*




Blynukai su silke mano vyro megstamiausi, jau neisivaizduojam Kūčių be jų
adatiene
QUOTE(dovesa @ 2009 12 22, 17:04)
Aš irgi žadu kepti lašišą, tik ji pas mane šaldyta, milžiniška tokia, tad galvoju, kada ją išimti, ar reikia prieš tai marinuoti, kaip geriausiai kepti, kuom ją ištepti?  ax.gif  doh.gif
Papildyta:
Blynukai su silke mano vyro megstamiausi, jau neisivaizduojam Kūčių be jų
*




Sakykit silkutę supjaustote ir įvyniojate į blyną? ax.gif Ar kaip nors kitaip darote?
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2014 Invision Power Services, Inc.