Įkraunama...
Įkraunama...

Kūčių stalas

QUOTE(noriu_nenoriu @ 2009 12 01, 21:55)
O pas mus namuose kucioms ruosiamas karpis troskintas aluje  drinks_cheers.gif  laaaaaabai skanu!

Hmm.. g.gif O gal šitoj vietoj plačiau galima būtu?Labai jau receptuko norėtusi blush2.gif
Atsakyti
esu nelietuvoje ir turiu iskepti kuciuku, gal kas turit recepta?
Atsakyti
QUOTE(Silvestr@ @ 2009 12 21, 19:38)
esu nelietuvoje ir turiu iskepti kuciuku, gal kas turit recepta?


Atsiversk kelis psl atgal Sarunes receptas yra : kuciukus as kepu labai paprastai- 500g miltu,1 stikline vandens,20g slapiu mieliu,1a.s. druskos,1v.s. cukraus,2v.s. aguonu-duonkepe uzminko mieline tesla,volioju plonas juosteles,pjaustau mazus kvadratelius ir kepu skardoje,pabarstytoje miltais.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lietaus lasas: 21 gruodžio 2009 - 21:48
QUOTE(Silvestr@ @ 2009 12 21, 19:38)
esu nelietuvoje ir turiu iskepti kuciuku, gal kas turit recepta?

milta,i vanduo, cukrus, mielės, gali dar aliejaus įpilti (aš nepyliau), vaikai prašė, kad daugiau niekad nepirkčiau o tik tokius kepčiau ax.gif ax.gif
Atsakyti
MORKINIAI SUMUŠTINIAI

Labai paprasta ir tikrai laaaabai skanu smile.gif

Ant batono dedam nemažai morkų mišrainės su česnaku, o ant viršaus uždedam 1 šproto žuvytę blush2.gif

MIŠRAINĖ "NAUJIENA":

(Šitas patiekalas dingsta pirmas nuo Kūčių stalo)

* Rūkyta žuvis (geriausia skumbrė, nors šiemet su lašiša darysiu);
* Ryžiai
*Rauginti agurkai
*Kukurūzai
*žalias svogūnas
* Žirneliai

Viską sumaišom su majonezu (beje, mes per Kūčias valgom majonezą...)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Atisa: 21 gruodžio 2009 - 23:24
kazkas ruosiasi daryti is paskutiniu psl morsa, kas cia per dalykas?

manau neverta pyktis, kas valgo ar nevalgo majoneza, per kucias, kiekviena seima turi savo tradicijas, o tuo labiau putotis, kad kazkas nemegsta silkes, ir vietoj jos juros gerybes kramsnos ar misraine su avokadu, as uz tai kad kurti savo tradicijas ir priimti, pagrindinius principus, kurie mums tinkami, jau geriau pasigaminti tai kas bus valgoma, nei prisidaryt reikalu, kurie paskui bus ismesti...
Atsakyti
Pati pirma karta bandysiu daryti SEMENINE ar kaip jus kazkuri raset semenine druska.Kiek zinau reikia semenis pakepinti keptuveje,o po to ja sumalti po truputi idedant druskos .Tetis maldavo su kavamale,o as bandysiu su blenderiu.Na matysiu kas gausis g.gif
Atsakyti
QUOTE(%ziema% @ 2009 12 20, 22:58)
O gal galetumet visos konentruotai parasyti...kokius patiekalus zadate tiekti Kuciu vakarienei, na pav:
Kuciukai su aguonpieniu
Silke su kepintomis morkomis bei dziovintom slyvom
Silke tradiciskai (actukas, svogunai)
Marinuotu grubu misraine
Burokeliu sriuba su dziovintais baravykais
Vaisiai
.....
...
na tiesiog kad vienoje vietoj butu daug ideju...ar galetumet taip blush2.gif .... 4u.gif


Pas mus kasmet buna keli tradiciniai patiekalai be kuriu neisivaizduojam kuciu, bet kasmet isbandom ka nors naujo, bet be pieno, majonezo, grietines, kiausiniu smile.gif

1. Kūčių barščiai

2. Kompotas

3. Kūčiukai



4. Aguonpienis

5. Žuvis drebučiuose

6. Keptas karpis

7. Raugintų kopūstų – burokėlių salotos

8. Riešutai

9. Tuno salotos su aliejiniu padažu ??

10. SILKE SU SAULEGRAZOMIS

11. SILKE SU ZEMES RIESUTAIS ??
silke supjaustome gabaliukais. paskrudiname zemes riesutus. paskui pakepiname svoguna. sumaisome riesutus ir svogunus su pomidoru padazu ir suverciame viska ant silkes

12. Blyneliai kaip duonelė
Irena Kidulienė Kūčių vakarą ant stalo vietoje duonos padeda ypatingų blynų, kurie tinka ne tik prie silkės, bet ir prie kitų patiekalų.
Šeimininkė siūlo blynelių tešlą paruošti iš vakaro - ruginius miltus sumaišyti su vandeniu, pridėti druskos ir truputį cukraus. Tešla turėtų būti tiršta - nelaisvai bėganti nuo šaukšto. Užmaišytą tešlą nakčiai reiktų pridengti ir padėti indą šiltai (pavyzdžiui, prie radiatoriaus). Kūčių rytą atsikėlusios pastebėsime, kad tešla tapo puri. Patartina padalyti ją į dvi dalis. Vieną tešlos dalį galima sumaišyti su linų sėmenimis ar kalendra, ar aguonomis. Blyneliai valgomi šalti.


13. Linų sėmenų užtepėlė
Devyni šaukšteliai linų sėmenų (sėmenų galima nusipirkti vaistinėje) ir šaukštelis druskos sumalama kavamale. Tokiu pat būdu sumalama įvairių džiovintų prieskoninių žalumynų (bazilikas, čiobrelis, raudonėlis, mėta ir pan.). Viskas sumaišoma ir supilama į indą, kuris stovės ant stalo. Valgoma, pirmiau pamirkius juodos ruginės duonos riekelę į linų sėmenų aliejų (galima nusipirkti turguje), o po to pabarsčius pasiruoštu žolelių mišiniu. Bet kurioje sveiko maisto patiekalų parodoje šis neįmantrus patiekalas sulaukia aukščiausių įvertinimų.
Galima virtas karštas bulves dažyti į šį mirkalą taip pat.

14. Pupelių paštetas
Dvi stiklines pupelių užmerkti vandenyje. Kai gerai išbrinks, virti tame pačiame vandenyje. Susmulkinti 200 g svogūnų, apkepti aliejuje. Stambiai sutarkuoti 200 g morkų ir apkepti aliejuje. Išvirtas pupeles sumalti mėsmale, pridėti 2 šaukštus kmynų, 3 šaukštus maltų sėmenų, druskos, apkeptus svogūnus ir morkas, viską truputį patroškinti.

15. Grybai kepti tešloje

200-300 g. marinuotų grybų galvučių, aliejaus, petražolių lapelių.
Tešla: 1 stiklinė miltų, 1 stiklinė alaus, 3-4 šaukštai aliejaus, druskos.
Miltai, alus, druska ir aliejus išmaišomi, gautoje skystoje tešloje išmirkomi grybai ir kepami įkaitintame aliejuje, kol iškeps ir iš visų pusių paraus.
Valgoma patiekalui atvėsus.
Atsakyti
QUOTE(čikuraku @ 2009 12 22, 00:31)
kazkas ruosiasi daryti is paskutiniu psl morsa, kas cia per dalykas?


tongue.gif Nesu dariusi, bet paskaičiau žurnale ir susidomėjau, nes mano vyras kisieliaus nemėgsta, be to, nežinau ar vaikas gers , nes dar nėra ragavęs lotuliukas.gif
Morsas yra uogų sulčių gėrimas, atskiestas vandeniu. Aš žadu sutrinti spanguoles, kad išsiskirtų sultys, tada išspaudas jas užpilti vandeniu ir truputį pavirti, dar cinamono įmesiu ir gal truputėlį apelsino. Atvėsus supilsiu sultis, perkošiu ir įdėsiu medaus (galima naudoti ir cukrų)

Dėl tų tradicijų tikrai nebūtina pyktis, juk kiekviena šeima turi savo nuomonę unsure.gif
Man, pvz, nesunku VIENĄ KARTĄ per metus pasistengti paruošti nekasdieninę vakarienę 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Menuliukas @ 2009 12 22, 11:59)

9. Tuno salotos su aliejiniu padažu ??


15. Grybai kepti tešloje

200-300 g. marinuotų grybų galvučių, aliejaus, petražolių lapelių.
Tešla: 1 stiklinė miltų, 1 stiklinė alaus, 3-4 šaukštai aliejaus, druskos.
Miltai, alus, druska ir aliejus išmaišomi, gautoje skystoje tešloje išmirkomi grybai ir kepami įkaitintame aliejuje, kol iškeps ir iš visų pusių paraus.
Valgoma patiekalui atvėsus.

o kaip darysite tuno salotas?
si grubuku recepta as jau nusirasiau ir ruosiuosi pabandyti, manau turetu buti visaij skanu thumbup.gif
Atsakyti
[quote=%ziema%,2009 12 22, 11:48]
o kaip darysite tuno salotas?

Labai paprastai:
zalios megstamos salotos
melynas svogunas
tunas aliejuje
juodosios alyvuoges
pomidorai (galima nedeti)
avokado dar jei megstat galima ideti
prieskoniai salotoms
alyvuogiu aliejaus
Skanaus
Kiekiai, kaip ko megstat labiau
Atsakyti
o mes per Kucias be minetu patiekalu, tradiciskai valgome troskintus kopustus su grybais - gera sito patiekalo savybes - skaniausias kai pastovi - galima pasigaminti pries 1-2 dienas.
Atsakyti