Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Laringitas
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Vaikų sveikata > Ligos
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
Lurdes
Mamos,kuriu vaikuciai sirge laringitu,turbut gali apie ji daug papasakot. Girdejau,kad vienakart susirgus,jis kartojasi.Ir tas ,,malonumas" atrodo labai baisiai.Ir dar zinau,kad gydo ligoninej.Klausimas : kokios proceduros ten atliekamos,kuriu negalima padaryt namie?Ir kokia yra pirmoji pagalba ,susirgus laringitu?Ar ilgai tenka praleisti ligonineje?
lengvute
man pačiai nuolat besikartojantis (granuliozinis) laringitas
:-/, ir visos priemonės tepadeda tam tikram trumpam laikotarpiui, net ir gydytojai nieko nebepataria, gali kartais gert antibiotikus, čiulpti įvairias tabletes, purkšti, skalauti, bet tik tam kartui padės.
Sesilija
Apie gydyma ligonineje nelabai ka galiu pasakyti, bet zinau, kad labai padeda inhaliacijos. Labai gerai yra kvepuoti i vandeni ilasinus jodo. Vaikeliui pasidaro lengviau, kosulys atlegsta. Gerai tai, kad ta procedura galima daryti tik pastebejus pirmus pozymius ir uzbegti ligai uz akiu. Laringitu sirgdavo mano brolis, kol gyvenome bute. Mano mama broli "garindavo" mieganti. Prie loveles pastatydavo elektrini virduli (jis budavo skirtas tik tam reikalui, nes po to isplauti nebeimanoma), lovele apklodavo is visu pusiu. Vaikas miega ir kvepuoja tais garais. Zinoma, ne minutei negalima atsitraukti, kad vaikas neapsiplikytu. Mama bande ir kitaip - virtuveje, virs puodo, kai vaikas nemiega, bet tada jis siaubingai verkdavo, priesindavosi. Persikelus i nama viskas liovesi, nes savas kiemas ir grynas oras padejo. Butinai reikia buti su tokiu vaiku kuo ilgiau prie juros ir siaip grudinti visais imanomais budais.
Morka
Mamy, maniškis yra keletą kartų sirgęs. Tai galiu patarti , kad priemonių reikia imtis vos išgirsti pirmus laringitiškus kosėjimus (lyg šuo lotų). Aš duodavau 4-5 kartus  per dieną kvėpuoti garais su eukalipto aliejum, trindavau tepalu krūtinę, vėdindavau kambarius, purkšdavau į gerklę vaistus (dabar nebeatsimenu kokius), dėdavau garstyčių lapelius. Tuomet lengviau pernešdavo ir naktinius priepolius. Taigi, stipriausi dusimo priepoliai būna nakį, todėl prieš naktį prigarindavau kambarį garų ir visada budėdavau. Prasidėjus priepoliui vaiką nešdavau į vonią, kur paleisdavom stipriai karštą vandenį iš dušo, kad prigaruotų ir laikydavom kol praeis. Kartą kvietėm greitąją, bet atvažiavo po pusvalandžio tik sad.gif tai jau patys buvom susitvarkę. Ligoninėj dėl to nė karto negulėjom, nes kiek žinau, ten nieko ypatingo nedaro - tai pat vaikui daromos inhaliacijos ir tiek.
sĖKMĖS, ir geriau iš vis nesirkit smile.gif
Ramsius
Mano abu vaikai turi ta "malonuma" Didysis pradejo sirgti nuo 2 metu ir vare iki 6, mazoji pirmasyk susirgo 9 men. Na, i metus kartojasi kokius 5 kartus tai tikrai. Baisiausias tas lojantis kosulys. Paguldai vaika visai sveika miegot ir nakti staiga "uzloja". Tada pirmiausia i vonia, atsuku vos ne verdanti vandeni, uzkamsau plysius ir sedim. Paskui kompresas ant kaklo(pusiau spiritinis), eufilino ir tavegilio tabletyte ir vel i lova. Dazniausiai toks priepuolis buna tik pirma nakti, diena taip nekosi. Sunu gabendavau i ligonine kai tik uzlodavo, dukros jau ne, pati gydau. Ligoninej vaistai, ir kvepavimas deguonimi bei vaistukais. Taip pat kompresai. Jei nera komplikaciju, laiko kokias 3-4 dienas. Antibiotikai nepadeda, nebent paskui dar prisideda kokia liga.
lengvute
mano vaikui, kai taip lojančiai kosėjo, gydytoja nakčiai rekomendavo "nospa" ir kažkokį sirupą liepė gert, dabar nepamenu pavadinimo.
Ramsius
Ligoninej gal tik tiek geriau, kad garinti patogiau, ten aparatai yra, kaukes, jei vaikas nesipriesina. O siaip, kai kvieti tokiu atveju greitaja, bent jau man sake, kad jie privalo vezti i ligonine, nes yra buve atveju, kad nespejo.... ohmy.gif
Kuzia
 Žinau, kad tai baisi liga. Kaimynės vaikai labai dažnai ja sirgdavo. Paūmėja dažniausiai naktį - vaikas pradeda dusti. Po kelių tokių naktų kaimynė atrodydavo kaip šmėkla. Jai iš vis jau buvo stogas pavažiavęs - sakydavo, jei vaikas naktį sukosėjo, nebesumerkiu akių iki ryto. Gydydavo antibiotikais, garindavo, dažnai gulėdavo ligoninėj. Oj oj .

P.s.apie tuos galiu kalbėt kaip apie savo, nes mes kartu juos auginom( aš savo pirmajį tuo metu auginau). Tai sužinojau vieną tokį dalyką. Belaukiant greitosios, jei vaikas dūsta, vyniokit i kaldrą ir neškit į balkoną. Tas ypač tinka šaltesniu oru. Kažkaip ten geriau būna ir pavyksta oro įkvėpti. Čia greitosios gydytoja kaimynei patarė. Aš tai nepatarinėju, tik pasakau ką žinau.
Ramsius
Galima ir langa atidaryt. Ir labai svarbu ikalbet vaika, kad neverktu, nes kai rekia - dar blogiau. Mano didysis jau zinojo, o su mazaja sunku susitart...Is tos ligos isaugama, tiek galiu pridurt. Tas priklauso nuo vaiko gerklu sandaros - augant pleciasikazkoks ten plysys ir ta liga pamazu dingsta. Tikrai, kai isgirsti ta kosuli, tai siaubas. Kas negirdejo to baisumo, tai net neisivaizduoja. Ir dazniausiai priepuolis buna tik pirma nakti.
P.S. Va, mazoji kaip tik sianakt "uzlojo".... sad.gif Palikau namie aprista kompresu ...
Lurdes
Oi mamces,aciu uz info.Tik vienas neaiskus dalykelis - vienos pataria i vonia karstais garais kvepuot,o kitos - i balkona kvepuot saltu oru. ???
Libra
Zinau viena, jeigu vaikas dusta tai jokiu karstu garu. Sakau tai is patirties.
Ramsius
Libra, yra skirtumas, kai dusta nuo laringito, ir kai nuo astmos, pvz. Net ir ligoninej duoda is aparato pro kauke siltais garais pakvepuot...O tinka, matyt, ir garai ir saltas oras. Ir ta ir ta gydytojai pataria. As jau su tuo laringitu turiu oi kiek patirties. Sunus sirgdavo periodiskai,rudeni- ziema-pavasari, per metus po kokius 5 kartus. Kaskart paguledavom ligoninej, kol nuo kokiu 5 metu pradejau nebevezti. Ir butent kad silti garai yra tos ligos gydymo pagrindas! wink.gif
viva
Niu va, ir as savo trigrasi ikisiu smile.gif Mano vyresnelis, kai jam buvo 1 m 3 men pirmakart laringitu susirgo, kvietem gydytoja is poliklinikos, ji parase siuntima i klinikas ir mus ten pagulde sad.gif Buvo sunku todel, kad reikejo daug skysciu gerti, o mano vyrukas tik mano piena gere ir koki gurksneli vandens (jokiu arbateliu, jokiu sulciu negalejau isiulyt). Dave aparaciuka garinti - jis labiausiai padejo. Kaip tik tuo metu turejau ginti diplomini - nervai kvadratu [smiley=000165.gif] Po to aisku kartojosi, bet buvau gudresne - visokiais budais (sitam forume aprasytais) garinau, kad nepapultume i ligonine. Viena karta vaiksciojau su vyru automobiliu turguj (Utenoj), ziuriu ir netikiu savo akim: parduodamas inhaliatorius uz 20 lt [smiley=899.gif] Griebiau bijodama, kad kas nors suprates koks tai vertingas dalykas, daugiau pasiules is manes neatimtu. Dar pardavejas pasake, kad jau seniai guli, o tokia juokinga kaina delto, kad apdulkejes!!! Namie istyrinejau - aparatas praktiskai naujas, ant naudojimo instrukcijos kazkodel pavaizduota moteris, nors jis idealiai tinka vaikams. Veikia salto garo principu, aparatukas turi antgali, kuris apgaubia nosi ir burna, vaikai net pesasi del jo, nes tai tikrai nebaisu ir neskausminga. I buteliuka, is kurio garinamas vanduo galima ilasint arbatmedzio arba eukalipto aliejaus laseli. Vaiku gydytoja patare tik isgirdus pirmuosius lojancius kosejimus sugarinti adrenalino ampule. Is tikruju net gydytoja nebuvo maciusi tokio stebuklo ir prase paskolinti savo vaikiukui. Taigi, kai tik prasideda laringitas, pirmas vaistas - garinimas, paskui visokios ciulpiamos pastiles, kad vaikiukui butu lengviau. Privalumas to aparaciuko - garinti galima net mieganti mazyli [smiley=baby.gif]
Ramsius
Taip taip, adrenalinu ir ligoninej kvepuoja. Dar vietoj adrenalino galima Lasolvan'o lasiuku ilasint, o jei vaikas uzkimes, ar jau po priepuolio bijot sekancios nakties, tai papaverino su tavegiliu sumaisyt ir duot galima. Visai maziems po 0.25, didesniems po puse tab*es.
Smurka
maniskis, kai buvo 3 metu, nuo laringito vos neuzduso. Pamiegojes pietu miego pradejo koseti ir nebegalejo atsikvepti. Ant smugio ligoninej atsidurem. Tasyk gyvenau Palangoj, tai musu net nenorejo miesto ligonine priimti, bo sake, kad neturi kazkokio ypatingo aparato, gelbstincio nuo umaus priepolio. Bet uzteko paprasto inhaliatoriaus tasyk. Pakvepavo garais ir siek tiek liga aprimo. Bet patirta soka prisimenu su siaubu iki siol. Jei nebuciau su vaiku i vonia nulekus garais pakvepuot kol greitoji atvaziuos, siandien sunaus nebetureciau  [smiley=gost.gif]
viva
Tiesa,norejau Vivos ar Ramsiaus paklaust,ka daryt,jei tokio aparaciuko neturi?Kokiu principu garinti tada ir kaip ,,ikomponuot" ta Adrenalina ar Lasolvana ? Ir to adrenalino kaip gaut - su receptu,ten lasiukai ar kas?Turbut gaminami? Paaiskinkit man,zaliai.... biggrin.gif

Mamy> mes irgi vargom, kol to aparaciuko neradau sad.gif Pastatydavau puoda su spirale ir pvz. ciobreliu zolem po lovyte, kad garai kiltu ir drekintu vaiko gleivine. Gaila, bet tai tikrai maziau padedavo, negu kvepuojant su aparatu. Tas aparatas siek tiek panasus i telefono rageli - vaikams tikrai smagu su juo kvepuoti. Isideda mazas buteliukas 5 ml, i kuri ipili vaistuku ar vandens, i buteliuka isikisa toks pagaliukas, pripildytas pluosto (per ji skystis pakyla iki virsaus), pagaliukas lieciasi su aparato knopke, kuri isgarina pakilusi skysti - mazyciukais lasiukais. Vaiko gleivine labai jautri, todel garindama su puodais ar arbatinukais visada bijojau nuplikyti gleivine. To aparaciuko isvaizda ir veikima nupasakojau todel, kad galbut pamatysite kokiam nors turguj (automobiliu ar padevetu daiktu, kur visokios technikos priveza), nes ne visi zmones supranta, koks tai geras dalykas.
O adrenalina arba lazolvana reikia bandyti supilti i puoda (arbatinuka), is kurio garini. Gal ir maziau pateks medziagu su garais, bet vistiek turetu buti geriau. Adrenalinas vaistinese pardavinejamas ampulemis, as tiesiog pasakydavau, kad reikia inhaliacijoms. Nenaudodavau daugiau kaip 2-3 ampules, pagarindavau toliau lasolvanu. Tiesa, sildydavau rupia druska keptuveje, suvyniodavau i medziagos skiaute, dedavau ant kaklo ir dar saliku aprisdavau - tikrai gerai padeda. Druska reikia sildyti tiek, kad galetum ranka islaikyti, gal siek tiek siltesne. Net ir sau pasidarydavau toki silta kompresa, kai gerkle skaudedavo. biggrin.gif
Ramsius
VIVA, matau, kad "laringito drauges" esam ohmy.gif ;D. Ka duodavai vaikui jau po to, kai priepuolis praeina? T.y., sekanciom dienom? Sirupiukai nuo kosulio(kokie?), ciulpiamos tabletes? Mums kartais po to, sekanciom dienom nei slogos nei kosulio nebuna, absoliuciai sveikas vaikas, o kartais prikimba ir sloga ir kosulys. O jums kaip? As tai dazniausiai pusiau spiritini kompresa dedu. Dar neblogai nakciai i kojines garstyciu lapelius idet.
viva
VIVA, matau, kad "laringito drauges" esam ohmy.gif ;D. Ka duodavai vaikui jau po to, kai priepuolis praeina? T.y., sekanciom dienom? Sirupiukai nuo kosulio(kokie?), ciulpiamos tabletes? Mums kartais po to, sekanciom dienom nei slogos nei kosulio nebuna, absoliuciai sveikas vaikas, o kartais prikimba ir sloga ir kosulys. O jums kaip? As tai dazniausiai pusiau spiritini kompresa dedu. Dar neblogai nakciai i kojines garstyciu lapelius idet.

Sirupa duodavau dazniausiai svilarozes - nes mano vaikai nemegdavo tokiu sirupu, kaip pertusinas (su kvapais taip sakant), be to - ciulpiamas tabletes sebidin arba is hexoral serijos (tiksliai neatsimenu pavadinimo), nes po laringito dazniausiai budavo raudona gerkle ir ja aisku skaudedavo :-X Nezinau, ar ir treciasis sunus tures problemu su gerkle - kol kas dar nesirgo (tfu tfu per kairi peti) ;D
mordashka
Na Laringitu mes sirgom dukart... abu buvom ligononej. Pirma karta issigandau siaubingau, kai vidury nakties dukryte pradejo dusti. Taciu iskvieciau greitaja ir akimirksniu nutisaiu mazaja i vonia, kur i vonia paleidau karsta vandeni, plius vyras nesiojo verdanti vandeni su arbatinku.. Ligoninej gavom adrenalino inhaliaciju. Kita diena isvykom namo, su bagazu ziniu...O tie piltuveliai - ingaliatoriaia - maomos pagalvokit, ar jusu vaikas gales juo naudotis - mazoji klykdavo vos pamaciusi panasia kauke. Taip kad mes namie gydomes senoviniais metodais - puodas karsto vandens su soda, mazajai ranksluosti ant galvos - ir kvepuojam garais... Dar gerdavom Actifeda. Laringitas - kol kas man baisiausia vaikiska liga, todel stengiuosi to isvengti, o jei jau sergma - tai gydomes labai rimtai. Siaip as mazajai visa naktis istisai keiciu garuojancius puodus prie loveles, kad tik ji kvepuotu normaliai...
Ramsius
Pabauginsiu truputi. Yra dar viena vaiku liga, pozymiais tip top panasi i laringita, tik kur kas baisesne, labai greit progresuoja ko pasekoje vaikas uzdusta uzburkus kvepavimo takams. O jie uzburksta nuo bakterinio uzdegimo(priesingai negu laringito atveju). Ji vadinasi EPIGLOTITAS. Gal girdejot? Tai jos pirmas pozymis - kad nepalengvina kvepavimo adrenalino garai. Turekit galvoj!
Lašelis
Tik dabar pamaciau sita tema! Mes irgi laringito draugai :-[. Kai buvo metuku irgi panasiai kaip visom buvo-naktis, dusimas, greitoji, panika, ligonine  :-/. Ir dabar kartais uzeina , bet ne taip baisiai. Mums padeda Actifedo sirupas.Slykstus bjaurybe, bet extra atveju supilu sauksteli ir pagelbeja.Dar yra tokios tabletes eufilinas.Ja irgi galima sutrinti ir sugirdyti. Maniskis tai jokiem garinimam nepasiduoda sad.gif sad.gif Po to girdau Actifedu po puse saukstelio pries pietu ir naktini miega , nes jis slopina.Kokia viena dvi dienas, nes daznai po priepuolio nebuna net kosulio.

PS Ligonineje jam adrenalina suleido ir po to ejom garintis.Ir dar, gydytoja ligonineje sake , kad jei vaikui priepuolis nepraeina per 10-15min , BUTINA kviesti greitaja.Sake geriau atvaziuoti i ligonine apziurai  ir isvaziuoti , negu praziopsoti kazkoki ten umini laringita , nuo kurio gali uzdusti  :( sad.gif.
Ramsius
Taip, LASELI, ir as eufilina duodu. Ir dar galima papaverina perpus su tavegyliu. Va ir dabar - sekmadienio nakti palojo, pirmadieni diena buvo truputi uzkimus, nu dabar laksto po namus sveika merga! Tik truputi krenkscia...
Bekasė
turejom ir mes sitoki malonuma... ir taip norejosi greitaja papurtyti, kad nustotu kartoti, kad gydymas imanomas tik ligonineje, o namuose nera jokio gydymo  :o

Mums inhaliacijoms labai oro drekintuvas padeda - pas mus jisai toksai senoviskas (vyro tevai atidave). Tai pripilu i ji vandens ( galima ir karsto) ilasinu kokio aliejaus ( pvz eukalipto) ir uzsidare vonioje pasedime koki 10-15min.
diana
Vaikai turbūt tikrai išauga iš tos ligos, nes maniškiai jau seniai ja nebeserga. Laringitu ypač "mėgėjas" buvo sirgti mano vyresnėlis. Kai pirmą kartą susirgo, buvo gal 1 metukų. Tada tai tikrai buvo baimės  :o Vakare greitąją iškviečiau, tai tiesiu taikiniu į ligoninę, gulėjau kartu su juo visą savaitę. Viena ką supratau - pirmas, vienintelis ir geriausias vaistas tai yra garinimas. Visi kiti vaistai tai yra tik kaip pagalbinė priemonė. Tai aš dar iki šiol turiu namie tą garintuvą (seniai jau guli nebenaudojamas  ;D). Paprastas plastmasinis "bliūdelis", viršuj  su tokia kaip kauke, kur telpa tik nosis ir burna.
Man dar kažkada gydytoja sakė, kad jei vaikas ir verkia (nu gal nelabai smarkiai  ???), tai nieko tokio, nes tada jis pats giliau įkvepia tų garų, nes kuo mažesnis tuo galbūt sunkiau tą vaiką "garinti". Aš tai garindavau su eukalipto lašeliais arba dažniausiai tai su soda. Tai po pirmojo karto patirties ligoninėje, daugiau niekada neteko lankytis ligoninėje. Tik išgirsdavau lojimą, iškart puldavau garinti ir tuom iškart baigdavosi.  :D
Bekasė
bent jau kai Emiui prasidejo, tai jis visa diena buvo uzkimes ir kosejo taip sausai ( lojanciai), o i vakara ir dusti pradejo.
Tai as jau jeigu izgirtu, kad vaikas pradeda sausai koseti, tai ir darauinhaliacijas - tai tikrai nepakenks.

Beje, jus cia daug kas raset, kad nuvaziavot i ligonine proceduras atliko ir galejot vaziuoti namo. O musu nenorejo isleisti, turejau pareiskima rasyti - ir tai dar grasino, kad galim gyvi nepasiekti namu.
Kactukas
Mano maziuke serga sad.gif laringitu. Is pradziu nuo brolio uzsikrete, pakilo temperatura, laikesi isviso 5 paras,o uzvakar girdiu, kad uzkimus visa. Kadangi nieko nezinojau apie ta liga(ir daar mazai zinau0,tai neatkreipiau demesio. Ryte girdziu, kad loja kaip suo ir vos prakvepuoj. Nosis uzskimsus temepratura nekrinta.Va sianden penta para, nakti 39.1, odiena 38 buvo. Dabar jau 37. Vakar pradejom antibiotikus gerti. Jai pagerejo. Jauciuosi siaubingai! O dabar , kai prskaiciau cia viska tai reiskiasi musu laukia pragaras!!! huh.gif O ar yra buve tokiu atveju, kad tai nebepasikartojo? Kokios priezastys, kodel laringitas? Pas mus gimineje, nei as pati tokiom ligom nesirgom sad.gif Kazkas cia rase, kad pakeite buta i nama. Kas sukelia laringita, gal bute kazaks netvarkoje..dulkes, skersvejai?
Tynka
Mano brolis sirgo laringito, prima karta susirgo, kai dar metuku neturejo, gal 8 menesiu, aisku isveze i ligonine. Kaip daug kas cia rase - pirmas dalykas - garinimas. Paskui dar eufilinas padedavo, nes cia pleciantys vaistai. Tik to eufilino reikia zinoti kiek gerti. Beje mano broliui tas laringitas peraugo ir alerigini bronchita. Bet paguodai galiu pasakyti, kad vis ta reikala isaugo apie kokius 6-7 metus. Dabar jam 13 metu ir jokiu laringitu ar alerginiu bronchitu.
ema
mus irgi užpuolė šis siaubūnas, vyresnėlis sirgo 1 kartą 2 metukų ir iki šiol pfu-pfu-pfu, ir tai tik greitąją iškvietėm davė eufelino ir patys garais kvėpavom. o va su mažuoju (6 mėn.) po naujako į ligoninę, iš kart adrenalino kaukę, o po to gydė taip: į nosį lašino adrenaliną su fiziologiniu, deksozoną į raumenį ir kviepuoti, salbutamolis dar. Prie to visko mes esam alergiški maistui, tai dar tai paūmino laringitą, nes nuo alergijos ir taip būna paburkę kvėpavimo takai. Žiauriai išsigandau, kad tik astmos priepoliai neprasidėtų, nes mano mama astmatikė, tai mes jau įeinam į rizikos faktorių sad.gif . Pabuvom ten 4 dienas, grįžom be tempos rolleyes.gif , po poros dienų 38 C ir 3 paras - bronchitas prasidėjo ohmy.gif . Šakės, tai tik po 5 paros visiškai nukrito tempa, dabar gydomės augmentinu huh.gif .
Aleva
Turim -žinom wink.gif
Laringitas - tai ūminis ar lėtinis (ne)infekcinės kilmės gerklų uždegimas.
Pagrindinė komplikacija laiku nesuteikus pagalbos – kvėpavimo nepakankamumas iki visiško jo sustojimo.
Baisi liga. Tikrai yra atveju, kad tėvai nespėja atvežti vaikų iki ligoninės, kvėpavimas sustoja.
Baisiausia ši liga vaikams iki 6m., nes pas juos gerklėje yra tokių audinių, kurie paburksta ir neleidžia vaikui įkvėpti oro. Vėliasniame amžiuje tie audiniai pranyksta, be to auga ir gerklė, vietos ten darosi daugiau - pavojaus uždusti susirgus laringitu, nebelieka. (Nors laringitas gali kartotis).
Mamos, kurios ne pirmą kartą, susiduria su šia liga, moka suteikti vaikui pagalbą (garina, duoda vaistus), smagu, jei vaikas lengvai atsigauna, bet... Nors patirties turiu daug (jau 5 kartus gulėjome su sūnumi ligoninėje dėl laringito), kiekvieną kartą susirgę - į ligoninę važiuojame patys. Ten gydytojai apžiūri, įvertina. Dabar tikrai neguldo į ligoninę be reikalo. Rizikuoti vaiko gyvybe - aš negaliu. Juo labiau, kad mums laringito priepolis nepraeina tik garinant. Reikalingi vaistai.
Todėl mamos, jei vaikas lojančiai kosa (priepoliai dažniausiai prasideda naktį), patariu - važiuokite į ligoninę, geriau ramiai grįšite, jei viskas susitvarkys ar pasirodys, kad tai ne laringitas, bet žinosite, kad padarėte viską.

Sėkmės ir nesirkite! smile.gif
Kukė
Labas, mamkos
Įlindau čia į šią temą ir prisiminiau, kaip net plaukai naktį ant pakaušio judėt iš siaubo pradėdavo, išgirdus tą lojantį kosulį.
Turėjo ir mano vaikis tą bėdą. Esam ir ligoninėj gulėję, taigi kuo puikiausiai jus suprantu. Čia taip viską perskaičiau ir matau, kad niekas nerašot apie homeopatinius vaistus. Mano mažį išgydė homeopatė, sugirdžiau visą vaistų dozę (ten buvo du buteliukai), nuo to laiko nebuvo jokio priepuolio. Na ką aš žinau, gal ir amžius buvo toks, kad link išaugimo, bet juk nesikartojo. Tiesiog pamaniau, kad gal kam priminsiu ir apie tokią gydymo galimybę.
Laikykitės.
#Mia#
As kelias naktis pastaciau pastaciau karsto vandens puoda salia lovos su soda, paskui dar kol as ejau miegoti dar karteli, kvepavimas toks lengvesnis pasidaro. Tik aisku puse valandos aiskinau, kad nebandyk apziurineti, liesti, lipti ir pan.
Rasma
Mano mergina laringitu sirgo būdama truputį didesnė nei 1 metukų amžiaus. Išsivertėm be antibiotikų, bet toks gydymas kainavo daug pastangų, laiko ir jaudulio..Turėjau nuolat sekti jos būklę, nes ėmus jai labiau dusti bėgdavom į vonią, paleisdavom karštą vandenį, kad kuo daugiau garų rinktųsi, virdavom vandenį su tokiais eteriniais lašiukais, kurie plečia bronchus ir irgi garindavom, trindavom spec. tepalu jos krūtine, nugarytę, nuo temperatūros gėrėm vaikiškus sirupus, gydėmės homeopatiniais vaistais, bet kokiais neparašysiu..buvo ne vieni..vieni gaminti spec., o kiti pirkti serijiniai.
Daugiau laringitas nėra kartojęsis.
Pati aš vaikystėje esu uždususi tėvų automobilyje nuo laringito, kai jie mane nesulaukdami greitosios vežė iš Šakių į Kauną. Kai nustojau kvėpuoti, tėvas buvo jau netoliese Kauno klinikų..mane reanimavo ir vėliau buvau ilgam laikui dispanserizuota..beveik iki paauglystės..laringitu esu sirgusi daug kartų, bet kai buvau didesnė nebebuvo tokių pavojingų gyvybei būklių.
Aš su dukra į ligoninę nebuvau guldoma, nes rūpinausi ja labai pati. Sekiau būklę, kalbėdavomės vos ne kasdien su gydytoja ir matyt matydami mano pastangas, net nesiūlė gultis į ligoninę..
mammamia
vienas is paprasciausiu budu nors kiek padeti - drekinti kambario, tarkime kuriame miegate, ora. Jei neturit tam specialiai skirto aparatuko, pagelbes ir pats paprasciausias virdulys. Idealu jei turite elektrini, mat tuomet jo dangti nukelus galima palaikyti virima ir taip prailginti garu gamyba:) Mes paprasciausiai pasistatom virduli miegamajame, ji ijungiam ir leidziam geras kelias minutes pavirti kol langai ima rasoti. Pakartojam pora -tris kartus per nakti. Jei neturit elektrinio virdulio - letesnis varijantas dubuo su verdanciu vandeniu (jei turetum eukalipto eterinio aliejaus -pora lasiuku i ta pati dubeni padarys dviguba darba) ir kai nusigaruoja, vel pripildyti nauju verdanciu. Alternatyviai galima palesti stiproka vandens srove vonioje (velgi, jei turi eukalipto aliejaus pora lasiuku i vonia) ir prisikaupus garu pabut su maziuku keliolika minuciu. Arba galima parduotuvese, net maisto (skyriuose skirtuose odos prieziurai arba vaistinese) nusipirkti flakonelius (kaip dezodoranto) su purskiamu mineraliniu vandeniu. Tai irgi puikiai drekina ora.
Svarbu duot maziukui pakankamai gerti. Jei tebemaitini krutimi - puikiausias gerimas, jei duodi ir vandens- tik pasildyta (bet ne karsta), o jei ir sulciu tavo vaikis jau ragaves tai atskiesti siltu vandeniu.
Svarbu ir vedinti patalpas. Ir palaikyk dregme.
Sveikit!
Venta
Mes taip pat, kai užeina didesni sunkumai, tai lendam į vonią. Teko taip kol kas vieną kartą sedėt. Vonioj buvom apie pusvalandį.
O šiaip tie laringitiniai kosuliukai kartojasi dažnokai. Todėl esam nusipirkę oro drėkintuvą elektrinį. Tai tik išgirdus tokį lojantį kosuliuką, iškart jungiam drėkintuvą ir laikom per visą naktį. Ryte kambarys būna lyg pirtis. Tačiau sunkesnės būklės kaip ir pavyksta išvengti. Taip garinam apie pora naktų, kol praeina nemalonusis (šuns lojimo) kosulys.

Aišku, tie drėkintuvai yra gana brangūs. Mes pirkom Chico firmos, kainavo api 150lt. (jis toks kaip ir apsaugantis, kad vanduoneišsilietų, kai baigiasi vanduo, tai pats išsijungia, garinasi apie 8-10 valandų, tai užtenka visai nakčiai). Tačiau šiuo metu Maximose mačiau yra atsiradę visokių kinietiškų garintuvų. Tai reikia pasižiūrėt, gal irgi jie neblogi. Tikrai verta nusipirkt, juo labiau kai vaikiukas dar mažiukas, tai ir tokių kosuliukų tikimybė gana dažna.
Dobšiukas
TAip, o vietoj eukalipto aliejaus dar galima Resorbano ar Eucabalio tepalo į virdulį dėti, ten be eukalipto dar ir rozmarino yra biggrin.gif O jeigu vystosi laringospazmas, tai greitai tėtį siūst į vonią leisti karšto vandens ir lašinti eukaliptą ar tepaliuką įmest, o kol tėtis darbuojasi vonioje, pačiai pasiėmus vaiką pro pravertą langą oru kvėpuoti smile.gif
vilmux79
Mano mažius irgi šiąnakt užlojo swoon.gif
Žinau viena - laringitas laringitui nelygu, vieni praeina be didesniu priepoliu, o smarkesniu priepolių metu gali padėti tik ligoninė arba nebent reikia turėti kvėpavimo aparatą, kad priepolio metu būtų galima adrenalinu pakvėpuot, Salbutemolio pypkę, o kartais neįmanoma išsiversti be hormoninių preparatų. Patirties laringituose jau turiu daug daug, bet vis tiek jeigu matau, kad vaikas dūsta, nedelsiant kviečiu greitąją, nes priešingu atveju... nesinori ir gąsdinti, bet... pati mačiau mergytę, kurią vos vos spėjo mama iki ligoninės nuvežti - reanimacijoj dvi paras prabuvo. Mamų visi čia išvardinti patarimai geri. Dar galiu keletą pasakyti - vaikui užmigus galima apkloti lovytę ir kojų gale pastatyti virdulį ar dubenį su garais ir taip pagarinti apie pusvalandį, ant gerklės galima dėti pusiau spiritinį kompresą, susuktos varškės į marlę kompresą, pusiau spiritinį kompresą, daug šiltų arbatų, o be to atsirado čiulpiamos tabletės - hameovox, berods.
Stiprybės visoms kovojančioms su ta baisia liga, o ir sau to pasilinkėsiu, nes nugalėjus tą prakeiktą laringitą galimos ir kitos komplikacijos - nuo bronchito iki ....
Dobšiukas
Laringospazmas-gerklų spazmas. Ūmiai pradedama dūsti, galūnės mėlsta, atiranda švokštimas ir t.t. Nu geriausia darant viską, ką išvardinau dar ir grietąją kviesti smile.gif Vilmux79, turbūt turėjai minty garintuvą, nes kvėpavimo aparatai tai tik reanimacijoje būna smile.gif Į virdulį adrenaliną galima sudėt, o taip pat ir hydrokortizoną (dexametazoną), bet be receptuko jų nenusipirksit, taigi čia jau rimti vaistukai smile.gif
Nemiga
Laba.. Nors ir amzium nelabai mazaas vaikas esu, blush-anim-cl.gif bet... laringitas irgi neaplenke. Tad geriausia kas padejo, tai buvo pulmonologes pasiulyta imbiero-citrinos-medaus arbata. Tik ji kazkaip man padeda. Lojancio kosulio ir naktiniu kankyniu kaip nebuta.
Jol7
QUOTE(Dobšiukas @ 2005 01 05, 14:13)
TAip, o vietoj eukalipto aliejaus dar galima Resorbano ar Eucabalio tepalo į virdulį dėti, ten be eukalipto dar ir rozmarino yra biggrin.gif O jeigu vystosi laringospazmas, tai greitai tėtį siūst į vonią leisti karšto vandens ir lašinti eukaliptą ar tepaliuką įmest, o kol tėtis darbuojasi vonioje, pačiai pasiėmus vaiką pro pravertą langą oru kvėpuoti smile.gif
*

Mielos mamytes, turiu du vaikus ir abu turejo laringitus, o tokio vienintelio vaisto nuo laringito tai ir nezinau...Ir vel dabar nezinociau ko griebtis. Gal patarciau -kuo daugiau gryno oro, netgi jeigu lauke salta - nebijokite isvesti vaiko i lauka, zinoma, jeigu neturi temperaturos.
LABAI ATSARGIAI ELKITES SU TEPALIUKAIS IR EUKALIPTAIS! Mano vaikui nuo eukalipto atsitiko laringospazmas...Tai baisu. Atsidureme renimacijoj ir isgelbejo tik andrenalimo kaukes ir prednezolonas...
Jeigu tik vaikeliui pasidaro sunkiau kvepuoti -nebijokite greitosios arba dar geriau -patys vezkite tiesiai i priemima.
Dabar jau vaikai isaugo, bet tam prireike vienam 4, kitam 5 metu...
vilmux79
tai va, aš čia nesenai papirkau tokį kvėpavimo aparatą veikiantį ne vandens garais, o vaistų garais, tokį kaip ligoninėje, kai jau prasideda švokštimas, žodžiu pabudus po miego kai išgirstu švokščiantį kvėpavimą tai į tą aparačiuką įpilu 2 mililitrus adrenalino ir duodu pakvėpuoti. Šiaip aš jo perku vaistinėje be recepto, bet turiu ir vaistų su receptu, t.y. horkoninių. Vakar po pietų miego išgirdau švokščiantį kvėpavimą, tai daviau pieno su soda ir įsitempiau į vonią garais pakvėpuoti, nakčiai dar adrenalino pakvėpavom, tai ramiai išmiegojom - išvengėm to baisaus priepolio. Šiandien lyg ir geriau, bent jau šuniuku nebeužlojo, stebėsiu, tikiuosi ligoninės neprireiks. Gerai čia kažkas sakė - vienų kokių vaistų nuo to laringito nėra... sad.gif
Ilonėlė
sveiki,
Patarkit mergaitės kaip 6 mėn. lialiuka pagarinti. sad.gif Mes dar nesam sirge tokia liga, tačiau gyditoja sakė tas lojantis kosulys gali perspėti apie gresianti laringita. sad.gif Kad taip nebutu patarė garinti, lovyte kai mažiukas miega uždengti dekiu ir pastatyti šalia arbatinuka kad garai drėkintu. Tik tie garai į viršų kyla lialiui net nekliuva, sad.gif jie laikosi lovytės paviršiuje. g.gif
O gal aš kaip netaip darau? g.gif
Ar jis turi ikvėpti tuos garus tiesiogiai?
ačiu.
cherry coke
ilonele, jei pas tave namie maza vonia, nesk vaikuti tenai, leisk karsta vandeni ir uzdenk ventiliacijos anga.

o dar geriau ( ypac kai dabar yra saltesni orai ) isnesti vaika i lauka ( na, balkona, jei jis neistiklintas) ir pabuti su juo tenai. Tik jokiu budu per daug neuzklostyk, nes krutinyte turi buti vesi, kad praplestu kvepavimo takus.

Stai tokia ta pirmoji pagalba.

Beje, pasakysiu stai ka: jei ziema ivykus priepuoliui sodinsit vaika i masina ir vesit koki pusvalandi pas daktara- vaiko bukle pageres ( o taip yra butent nuo vesaus oro) ir kai jau busit pas daktara reikalas visai nebeatrodys toks rimtas.

Ir dar vienas dar: LARINGITU sergantis kudykis JOKIU BUDU negali buti siltai apmuturiuotas!!! Jis turi buti vesiai, o pries miegant iseiti i lauka ir bent 15 min pakvepuot grynu oru.
Lurdes
S8nus pirm1 kart susirgo laringitu metukų.Tai dabar,vos stipriau susloguoja,po poros dienų ir lojimas naktim prasideda.Aš tai jaučiuosi ,,nevaldanti situacijos",kadangi garinimai vonioje nepadeda.Kartais paloja naktį ir visas,o kartais ir kitą rytą daktarę kviest tenka,ir antibiotikus gert.Tada iš kart praeina.
Štai ir dabar kamuojamės.Dieną dar pusė bėdos,bet baisiausia naktį...Užmigdžiau,o jis vis loja per miegus.Tai man net gultis nesinori.
Tiesa,praeitą kartą gydytoja rekomendavo Ventolin įpurkšt.Tik kad jis dar mažas,nemoka į krūtinę įtraukt...
JovitaB
Laba

Mums taip pat teko susidurti su šia liga, kai mažylei buvo 8 mėnesiai. Ir užsikrėtė nuo tėvelio, jis buvo peršalęs ir su aukšta temperatūra. Pirmą dieną mažajai temperatūra sukilo, o antrą pradėjo kosėti, į vakarą jau dūsti. Ir garinom vandeniu su soda, bet pamatėm kad vaikas jau sunkiai kvėpuoja, išsikvietėm greitąją ir mus išvežė į Kėdainių ligoninę. Suleido kažkokių vaistų bet negerėjo ir ryte gydytojas išsiuntė į Kauno klinikas, nes įtarė baisesnę ligą (kai reikia įtaisyti vamzdelį), bet ačiū dievui nepasitvirtino. Kaune leido prednezoloną, lašelines statė, dar kažkokius leido, kvėpavome adrenalinu. Ir temperatūra aukšta laikėsi. Apie 3 naktis buvo be proto baisu. Prisigalvojau visko. cry.gif Ligoninėje praleidome nuo gruodžio 19 iki 30d. Ir tai išvažiavome su viduriuojančia dukra. Pagrindinis vaistas buvo kvėpavimas adrenalinu, ir leidžiami vaistai. Nesinorėjo ir Naujųjų sutikt ligoninėje. O namuose ir temperatūra nukrito, ir viduriavimas per 2-3 dienas baigėsi, ir sloguot nustojo. Palatoje be proto karšta, norint išvėdint eini į koridorių, o ten bacilų kiek tik nori. Ir su maistu problema buvo, kadangi dukra alergiška, reikėjo spec. mišinio, ligoninė tokio neturėjo, ligoninės košes irgi nenoriai valgė.
Nelinkėčiau nei pikčiausiam priešui to išgyvent. Gerai kad man daug padėjo mama, nes vyras turėjo dirbti, tai būdavom su mažyle pasikeisdamos, nes kelios naktys praktiškai buvo bemiegės.
Vėl susirgome maždaug po metų, tik žymiai lengvesne forma. Išvengėme ligoninės, naktį lovytę užklodavom paklode ir pastatydavom puodą su sodą ir kad tie garai eitų kuo daugiau į veiduką. Per naktį kartojom gal kokius 6 kartus, dieną irgi kai užmigdavo pakartojom 2 kartų, ir per 2-3 dienas pasveikom, netgi antibiotikų neteko gert.
Draugė davė patarimų kokius kompresus daryt:
Išvirti bulves, sutrinti ir kad būtų tokios temperatūros, kad galėtum dėt vaikui ant kaklo (į celofaną sudėtir skarute aprišt) pati to nebandžiau.
ir dar vienas: pakepint druską kol įkais, atvėsint ir taip pat dėt kompresą ant kaklo. Bet to irgi nebadžiau. g.gif
Tai tiek.
Patarimas, jei bijot ir matot kad vaikas sunkiai kvėpuoja, geriau kvieskit greitąją, nes laringito formų yra įvairių ir jeigu pavėluosit gali baigtis tikrai baisiai. Ir jis užeina labai staigiai. sad.gif
Pastaba
Skiesto spirito kompresas wink.gif
Naktibalda
gal kas gali pasidalinti turimomis žiniomis,planuojam pirkti inhaliatorių laringito priepoliams malšinti,tik va bėda kad net nežinau nuo ko pradėti paieškas verysad.gif ? Gal kas padėtų užlipti ant ant teisingo takelio 4u.gif
cherry coke
QUOTE(Naktibalda @ 2005 05 18, 15:51)
gal kas gali pasidalinti turimomis žiniomis,planuojam pirkti inhaliatorių laringito priepoliams malšinti,tik va bėda kad net nežinau nuo ko pradėti paieškas verysad.gif ? Gal kas padėtų užlipti ant ant teisingo takelio 4u.gif
*

jeigu turit pakankamai pinigu, pasitarkit su gydytoju ir pirkit kvepavimo masina ( na toks nedidelis, aparaciukas, yra ir nesiojamu. Juos asmininkai naudoja). Su gydytoju gerai pasitarti tam, kad ji israsytu specialiu vaistu i ta masina, jie tenai turi buti skyscio pavidalo. Pvz. adrenalinas, ventolin ar kas panasaus...

p.s. taip gana neaiskiai parasiau....

ta kvepavimo masina jei yra nesiojama, atrodo kaip nedidelis rankinukas ir yra su pakraunama baterija(sveria apie 1kg.). Jei nenesiojama tai sveria gal kokius 2kg. ir yra su kistuku i elektros lizda. Istikus priepuoliui reikia ipilti vaistus i specialu skyreli, uzsideti kauke ir kvepuoti.
Tai geriausias, bet ir pats brangiausias variantas. Saugus, nes vaikas neapsiplikys ar dar kitaip nesusizalos.
Ir....jei koki adrenalina galit sukvepuot namuose tai isvengsit bereikalingu ligoniniu.
Taciau pradziai siulau vaika laikyti vesiai ir neduoti siltu gerimu-jie skatina spazmus. Zodziu, darykit tai,ka esu parasius kiek anksteliau ir turetu padeti.
Skirtinga salis, skirtingi metodai ir efektyviausias nebutinai gimtineje. 4u.gif
ŽivilėZ
Sveikos mamytes,

Kadangi mes irgi draugaujame su laringitu, dauguma cia pasiulytu priemoniu jau isbandeme...Beje, del kvepavimo aparaciuku - atrodo, kad jie is tikruju brangus malonumas. Siandien gavome dovanu oro drekinimo/gryninimo/jonizavimo aparata (zinoma, su tikslu, kad palengvinti mazylio kvepavima smile.gif, taigi galesiu po kokio menesio parasyti, ar jis efektyvus. Beje, manau kad toks daiktas bus naudingas visai seimai, nes kol kas miegame viename kambaryje smile.gif

Del eukalipto, sutinku su mama, kuri rase, kad elgtis atsargiai - mus gydytoja taip pat ispejo, kad jis gali alergizuoti mazus vaikus, todel iki metuku geriau isvis vengti bet kokiu alieju...
Aleva
Mes pirkome inhaliatorių čia:
http://www.medita.lt/produktai/pulmonologija/
Tiksliai nepamenu, bet kainavo kelis šimtus. Labai patogus, saugus daiktas, ne kartą mus gelbėjęs.
Jei laringitas dažnas - verta pirkti.

ausra29
niekas nedavė tokio poveikio kaip BUTEIKO kvėpavimo metodika, kuri padeda suvaldyti įvairius alerginius, astminius ir net kiek girdėjau hipertonijos priepolius. kiek žinau Kaune tik 1 vietoj yra. aš išmokau čia natūralaus gydymo centras. daug lengviau dabar ir netaip baisu thumbup.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.