gggiedrex
2008 03 13, 19:09
QUOTE(deika @ 2008 03 13, 20:05) sveikutės,mes turim trumpaplauki taksą 1,5 metų,jis užaugo su vyresniąja dukra,o dabar antrai dukrytei 4 mėn.,žinoma šuo nelenda,bet kogero teks užmigdyt,nes nors trumpaplaukis bet plaukų pilna,o kai vaikas pradės šliaužiot bijau kad šuo dar neužkabintų,nes augo jis dėmesio pertekęs,o kai gimė dukrytė jo nebeteko,o beto sako taksai su charakteriu,gaila šuns bet net nežinau kaip geriau pasielgt  siaubas UZMIGDYT!  GAL padovanokit jei jau apsisprendet nebeaugint
QUOTE(gggiedrex @ 2008 03 13, 19:09) siaubas UZMIGDYT!  GAL padovanokit jei jau apsisprendet nebeaugint  Ir man širdį skauda kai apie užmigdyma kalbam.Svetimam atiduoti nenoriu nes šuo tik kankinsis,nes jis priprates tai prie musų,o beto su charakteriu.Pvz.vasarą su vyresniaja dukra gulėjom Vilniuj ligoninėj,tai jis kol mes negryžom namie kruvas š  darė,nors vyras ilgiausiai vedžiodavo ir kai mes tik gryžom viskas susitvarkė.Kadangi vyras dažnai išvažiuoja tai jis prisirišęs prie manes ir dukros,o jei svetimam charakterį rodys tai muš,o apie tai net liūdna pagalvot.O beto vasarai norim išvažiuot,mama pasimtų į sodą,bet pririštas loja visą laiką,o palaidas daržą knisa.Padėtis be išeities
As auginu maltos bisona. Tai labai tinkamas suniukas auginti turint vaika. Ir nuo pat pirmos dienos labai myli kudiki.
Miegaliuke S
2008 03 13, 20:56
QUOTE(Draja @ 2008 03 13, 21:17) As auginu maltos bisona. Tai labai tinkamas suniukas auginti turint vaika. Ir nuo pat pirmos dienos labai myli kudiki. Kaip smagu
Viktorijag
2008 03 13, 22:05
kaip gali sirdi skaudeti kai atiduodi kam nors suni o uzmigdyti tai jau sirdi neskaudes niekaip nesuprantu  ir jeigu jau tokia meile suniui kaip galima pagalvoti apie uzmigdyma  nesuprantu tokiu zmoniu suniui tik 1.5m o jau uzmigdyti negaliu tik susinervinau perskaicius  negi jau taip sunku tuos serius bent trys kartus per diena slapia sluoste pereiti ir surinkti
fiona35
2008 03 13, 22:16
QUOTE(deika @ 2008 03 13, 21:05) sveikutės,mes turim trumpaplauki taksą 1,5 metų,jis užaugo su vyresniąja dukra,o dabar antrai dukrytei 4 mėn.,žinoma šuo nelenda,bet kogero teks užmigdyt,nes nors trumpaplaukis bet plaukų pilna,o kai vaikas pradės šliaužiot bijau kad šuo dar neužkabintų,nes augo jis dėmesio pertekęs,o kai gimė dukrytė jo nebeteko,o beto sako taksai su charakteriu,gaila šuns bet net nežinau kaip geriau pasielgt  Baisu.Užmigdyt 1,5m sveiką šunį?Maniškiai abu augo su basetų veislės šuniu(skirtingais).Patikėkit,jau jų charakteris,tai  .reiktų dar paieškot tokių.Ant manęs šiepdavo dantis,o vaikų niekada neskriaudė nei vienas,nors tampydavo visaip.Kai atsibosdavo,nueidavo į savo guolį.Per šėrimosi laikotarpius grindis plaudavau po 5k.per dieną.Ir nieko,nenukrito rankos.Bet kiek vaikam laimės,kaip meiliai jie prisiglaudžia,žaidžia kartu.Man išvis toks požiūris,kad va atsirado vaikas,tai šunimi atsikratysim.  Nu įsijaučiau čia aš  Man teko nelaimė migdyt nusenusį šunį(buvo dalinai paralyžuotas+apsisuko skrandis ir reikėjo skubiai spręst ar operuot ar migdyt).,aš jo akis dar dabar (po 5metų) prisimenu.O čia sveikas,jaunas.Nu
QUOTE(Viktorijag @ 2008 03 13, 22:05) kaip gali sirdi skaudeti kai atiduodi kam nors suni o uzmigdyti tai jau sirdi neskaudes niekaip nesuprantu  ir jeigu jau tokia meile suniui kaip galima pagalvoti apie uzmigdyma  nesuprantu tokiu zmoniu suniui tik 1.5m o jau uzmigdyti negaliu tik susinervinau perskaicius  negi jau taip sunku tuos serius bent trys kartus per diena slapia sluoste pereiti ir surinkti  Nedėl šeriu ta šunį užmigdyt norim,aišku niekam neidomu,bet dabar tokia padėtis:vyras išvažiaves,dukra septynmetė išveda tik diena,aš vakare kai mažoji užmiega,ateina vasara ir jei man su dukrom dėl šuns neišeis išvažiuot pas vyrą tai pati staugsiu kaip šuo,žinoma jum atrodis kas čia tokio,bet vienai su kudikiu ir vaiku patikėkit tikrai sunku.Nors mano draugė vis tikina rasi išeitį,atsiprašau jei ka pykdau
Viktorijag
2008 03 13, 22:52
QUOTE(deika @ 2008 03 13, 23:46) Nedėl šeriu ta šunį užmigdyt norim,aišku niekam neidomu,bet dabar tokia padėtis:vyras išvažiaves,dukra septynmetė išveda tik diena,aš vakare kai mažoji užmiega,ateina vasara ir jei man su dukrom dėl šuns neišeis išvažiuot pas vyrą tai pati staugsiu kaip šuo,žinoma jum atrodis kas čia tokio,bet vienai su kudikiu ir vaiku patikėkit tikrai sunku.Nors mano draugė vis tikina rasi išeitį,atsiprašau jei ka pykdau  na bet tikrai neuzmigdyti tikrai manau atsiras geri zmones kurie gali myleti ir nemusti uz suns charakteri tik reik pradet ieskoti tokiu o sedint ir nieko nedarat tikrai jie neatsiras gal kas i koki kaima paimtu vistu pavaikyti
fiona35
2008 03 13, 23:13
Mano situacija buvo tokia:kai buvau 8nėšt.mėn.teko užmigdyt pirmąjį mūsų basių,kuris gyveno pas mus 10m ir su juo augo dukra.Buvo keista,kad nėra šėrių,nereik vedžiot,tačiau pradėjo trūkt(betvarkės tikriausiai).Kai mažėliui buvo 8mėn.netyčia radau skelbimą,kad parduoda 1m.basetą.Kai pamatėm su vyru,pirmas įspūdis buvo:koks panašus į buvusį,perkam(net kaimynai klausė ar ne tas pats?)Pardavė jauna šeima,kurioje,mūsų manymu ,vyras nenorėjo tokio šuns,nes moteris verkė.Jie,galbūt buvo nesusidūrę su toookio charakt.veisle.Pradžioj gavo lupt,nes buvo ir palepintas.Vyro nebūdavo namie po 1-1,5mėn.Tekdavo man vesti į darželį vyresnėlę(5m),stūmti vežimą ir vestis už pavadžio šunį.Nesvarbu,koks oras.Buvo tikrai sunku.Bet užtat bet kokiu oru eidavom pasivaikščiot,mažius nesirgo visiškai.Visada turėjau ką veikt. Jei jau nusprendėt neturėt,gal duokit skelbimą,kad parduodat ar atiduodat,siųlykit visom tetulytėm,bobusytėm.Juk taksiukai mieli ir nedideli
Viktorijag
2008 03 13, 23:24
QUOTE(fiona35 @ 2008 03 14, 00:13) Jei jau nusprendėt neturėt,gal duokit skelbimą,kad parduodat ar atiduodat,siųlykit visom tetulytėm,bobusytėm.Juk taksiukai mieli ir nedideli
Mes turim Sarpeju, taciau su juo jokiu problemu nekyla, jis didelis tinginys, beveik visa diena pramiega  , sunelis ji irgi domina tik tada kai jis baranka valgo, bet jis visada graziai sedi salia jo kedutes ir laukia, kada suneliui is ranku iskris baranka, tada jau reiskia jo. Dometis juo nesidomi tik kartais prieina pauostyti ir apsisukes nukiutina i savo guoli. Turim puzle kilimeli ant kurio sunelis zaidzia, tai jis niekada ant jo nelipa, apeina aplinkui. Nu zodziu problemu jokiu
QUOTE(deika @ 2008 03 13, 20:05) sveikutės,mes turim trumpaplauki taksą 1,5 metų,jis užaugo su vyresniąja dukra,o dabar antrai dukrytei 4 mėn.,žinoma šuo nelenda,bet kogero teks užmigdyt,nes nors trumpaplaukis bet plaukų pilna,o kai vaikas pradės šliaužiot bijau kad šuo dar neužkabintų,nes augo jis dėmesio pertekęs,o kai gimė dukrytė jo nebeteko,o beto sako taksai su charakteriu,gaila šuns bet net nežinau kaip geriau pasielgt  užmigdyti? o tai kai emet šuni dar neketinot nei vaziuoti kur nors, nei daugiau vaiku tureti? juk reikia prieš prisiimant atsakomybe gerai pagalvoti. ziauru. tikrai imanoma ka nors sugalvoti: surasti sunu viesbuti, laikinus ar naujus seimininkus, nezinau. akivaizdu, siais laikais labai patogu gyventi - nusibodo vyras - išsiskiriu, nenoriu vaiko - padarau valyma, trukdo šuo - užmigdau, dar va eutanazijos truksta, kad nuo senukai ir ligoniai nuo sprando nuliptu ... sorry už morala, bet nesusilaikiau, tikiuosi rasit humaniškesni būda, šuo jaunas, jei reiks tikrai prisitaikys naujomis sąlygomis.
besirdziai jus ir tiek suo ir turi sidele ir jausmus pripras prie to ritmo ir wiskas o jeij uzmigdysis kazkada atsiimsit sawo uztai...
Sunderu
2008 03 27, 13:21
QUOTE(deika @ 2008 03 13, 21:05) sveikutės,mes turim trumpaplauki taksą 1,5 metų,jis užaugo su vyresniąja dukra,o dabar antrai dukrytei 4 mėn.,žinoma šuo nelenda,bet kogero teks užmigdyt,nes nors trumpaplaukis bet plaukų pilna,o kai vaikas pradės šliaužiot bijau kad šuo dar neužkabintų,nes augo jis dėmesio pertekęs,o kai gimė dukrytė jo nebeteko,o beto sako taksai su charakteriu,gaila šuns bet net nežinau kaip geriau pasielgt  Tik nenuskriauskit sunycio,jeigu jau labai noresit atsikratyti juo,atiduokit man.Nors esu pries ,auginima bute su mazu vaiku,bet priglausciau.
Viktorijag
2008 03 31, 22:28
QUOTE(Sunderu @ 2008 03 27, 14:21) Tik nenuskriauskit sunycio,jeigu jau labai noresit atsikratyti juo,atiduokit man.Nors esu pries ,auginima bute su mazu vaiku,bet priglausciau.  auksine ir didele tavo sirdis kad Lietuvoje tokiu geru zmoniu daugiau
gggiedrex
2008 03 31, 22:31
QUOTE(Viktorijag @ 2008 03 31, 23:28) auksine ir didele tavo sirdis kad Lietuvoje tokiu geru zmoniu daugiau  Tai kad cia ir kalbos but negali ir as priglausciau kad tik suniuko nemigdytu, manau dauguma butu priglaude ta taksiuka. Cia isvis nesuprantama kaip taip galima net pagalvot apie uzmigdyma
laba, turime prancūzų veislės lepūną  1 metų su virš amžiaus  Kodėl sakau lepūnas, todėl, kad visada reikia derinti maistą, nes kitaip šeriasi, bet nematau problemos. Vienai dukrytei 4metukai, kitai 8mėn. Visas problemas šuniuko plaukų išsprendžiu: išsisiurbliuoju ir išsiplaunu  ir plaukų nėra, ir šuniuko nereikia barti. kai paskaitau, kad kiti žmonės dėl to ruošiasi net šunis užmigdyti, tai nesuprantu  , juk ir šuniukai turi širdį ir jausmus, baisu
Linusikas
2008 04 09, 16:10
QUOTE(deika @ 2008 03 13, 20:59) Ir man širdį skauda kai apie užmigdyma kalbam.Svetimam atiduoti nenoriu nes šuo tik kankinsis,nes jis priprates tai prie musų,o beto su charakteriu.Pvz.vasarą su vyresniaja dukra gulėjom Vilniuj ligoninėj,tai jis kol mes negryžom namie kruvas š  darė,nors vyras ilgiausiai vedžiodavo ir kai mes tik gryžom viskas susitvarkė.Kadangi vyras dažnai išvažiuoja tai jis prisirišęs prie manes ir dukros,o jei svetimam charakterį rodys tai muš,o apie tai net liūdna pagalvot.O beto vasarai norim išvažiuot,mama pasimtų į sodą,bet pririštas loja visą laiką,o palaidas daržą knisa.Padėtis be išeities  Negera tu, reik mest tokias mintis iš galvos, aš su 4 šuniais ir dviem katėm gyvenu, plaunu kambarius du kart per dieną, į miegamuosius neleidžiu ir problemų nedarau. QUOTE(Viktorijag @ 2008 03 13, 23:05) kaip gali sirdi skaudeti kai atiduodi kam nors suni o uzmigdyti tai jau sirdi neskaudes niekaip nesuprantu  ir jeigu jau tokia meile suniui kaip galima pagalvoti apie uzmigdyma  nesuprantu tokiu zmoniu suniui tik 1.5m o jau uzmigdyti negaliu tik susinervinau perskaicius  negi jau taip sunku tuos serius bent trys kartus per diena slapia sluoste pereiti ir surinkti  QUOTE(fiona35 @ 2008 03 14, 00:13) Mano situacija buvo tokia:kai buvau 8nėšt.mėn.teko užmigdyt pirmąjį mūsų basių,kuris gyveno pas mus 10m ir su juo augo dukra.Buvo keista,kad nėra šėrių,nereik vedžiot,tačiau pradėjo trūkt(betvarkės tikriausiai).Kai mažėliui buvo 8mėn.netyčia radau skelbimą,kad parduoda 1m.basetą.Kai pamatėm su vyru,pirmas įspūdis buvo:koks panašus į buvusį,perkam(net kaimynai klausė ar ne tas pats?)Pardavė jauna šeima,kurioje,mūsų manymu ,vyras nenorėjo tokio šuns,nes moteris verkė.Jie,galbūt buvo nesusidūrę su toookio charakt.veisle.Pradžioj gavo lupt,nes buvo ir palepintas.Vyro nebūdavo namie po 1-1,5mėn.Tekdavo man vesti į darželį vyresnėlę(5m),stūmti vežimą ir vestis už pavadžio šunį.Nesvarbu,koks oras.Buvo tikrai sunku.Bet užtat bet kokiu oru eidavom pasivaikščiot,mažius nesirgo visiškai.Visada turėjau ką veikt. Jei jau nusprendėt neturėt,gal duokit skelbimą,kad parduodat ar atiduodat,siųlykit visom tetulytėm,bobusytėm.Juk taksiukai mieli ir nedideli Šauni jūsų istorija, o dėl paėmimo tu teisi, atsiras kas priglaus.
Ačiū keletui mamų,kurios tikrai suprato ir bandė rast išeitį  ,įdomu tos kurios taip griežtai smerkė,ar jau tokios niekad neklystančios  ,o beto reikėjo geriau isiskaityt juk klausiau patarimo,o nepasmerkimo  O tas šunelis tebelaksto ir ieškom kam vasarai palikt
ugniukas1
2008 04 09, 20:05
QUOTE(deika @ 2008 04 09, 20:16) Ačiū keletui mamų,kurios tikrai suprato ir bandė rast išeitį  ,įdomu tos kurios taip griežtai smerkė,ar jau tokios niekad neklystančios  ,o beto reikėjo geriau isiskaityt juk klausiau patarimo,o nepasmerkimo  O tas šunelis tebelaksto ir ieškom kam vasarai palikt  As pvz irgi nesuprantu to smerkimo  Uzmigdem savo myleta katina po to kai idreske metuku neturinciai dukrytei  Tiesiog del to, kad nebesijautem ramus del jo elgesio...Mano prioritetas yra zmones, siuo atveju kudikis, o gyvunai yra gyvunai, ju suzmoginti ir paversti seimos nariais manau nereiktu  cia mano nuomone, nepykit Padovanoti gyvuliuka kaip kokia vaza irgi manau nera geriausia iseitis. Svarbiausia darykit taip kaip geriausia jums, o svarbiausia jusu vaikeliui  Sunukas yra viso labo suniukas, su kudikiu tikrai uzteks rupesciu, o islepintas suo gali ir nesuprasti kodel demesys krypsta nebe i ji viena
gggiedrex
2008 04 09, 20:30
QUOTE(ugniukas1 @ 2008 04 09, 21:05) As pvz irgi nesuprantu to smerkimo  Uzmigdem savo myleta katina po to kai idreske metuku neturinciai dukrytei  Tiesiog del to, kad nebesijautem ramus del jo elgesio...Mano prioritetas yra zmones, siuo atveju kudikis, o gyvunai yra gyvunai, ju suzmoginti ir paversti seimos nariais manau nereiktu  cia mano nuomone, nepykit Padovanoti gyvuliuka kaip kokia vaza irgi manau nera geriausia iseitis. Svarbiausia darykit taip kaip geriausia jums, o svarbiausia jusu vaikeliui  Sunukas yra viso labo suniukas, su kudikiu tikrai uzteks rupesciu, o islepintas suo gali ir nesuprasti kodel demesys krypsta nebe i ji viena  ne tai jus nesupykit, taip ne visos esame tobulos bet snekam apie gyvuno gyvybes atemima! reikia anksciau galvoti pries laikant suni, jei jau taip susikloste manau reikia leisti gyvuneliui gyventi ir patiketi ji kamnors kas ji myletu. CIA MANO NUOMONE
Viktorijag
2008 04 09, 20:45
QUOTE(ugniukas1 @ 2008 04 09, 21:05) As pvz irgi nesuprantu to smerkimo  Uzmigdem savo myleta katina po to kai idreske metuku neturinciai dukrytei  Tiesiog del to, kad nebesijautem ramus del jo elgesio...Mano prioritetas yra zmones, siuo atveju kudikis, o gyvunai yra gyvunai, ju suzmoginti ir paversti seimos nariais manau nereiktu  cia mano nuomone, nepykit Padovanoti gyvuliuka kaip kokia vaza irgi manau nera geriausia iseitis. Svarbiausia darykit taip kaip geriausia jums, o svarbiausia jusu vaikeliui  Sunukas yra viso labo suniukas, su kudikiu tikrai uzteks rupesciu, o islepintas suo gali ir nesuprasti kodel demesys krypsta nebe i ji viena  o as manu kad tikai galima pasaugoti kad gyvunas nebutu tame kambaryje su vaiku jei jau reikalas toks bet jau uzmigdymas tai tikrai jau per daug
Galima visokių patarimų pridalinti. Kiekvienas elgsis taip, kaip jam atrodo ir galvos, kad pasielgė teisingai. Kaip sakoma - iš savo varpinės geriau matyti. Kai planavom savo mažylę, mes jau turėjom prancūzų buldogą ir žinojom, kad bus visko. Na gerai, kad kaime gyvenam, tai nors vedžioti nereikia, išleidžiam į kiemą. Iš kitos pusės, pareina visas murzinas, tai jį išvalyti reikia, grindis n kartų per dieną reikia plaut ir kiti rūpesčiai profilaktiniai... Bet santykiai vaiko ir šuns neįtikėtini, begalinė meilė ir tolerancija, švelnumas, apsauga nuo visų ir nuo visko, net žvirblis kieme toli nenutūps, tuoj bus nuvytas  . Sausainiukais, obuoliais dalinasi, šuo kantriai laukia savo trupinių. Na nežinau, darbo, rūpesčių daugiau, bet ir džiaugsmo daugiau.
Taigi mamos ir dalinkitės patirtimi  .Juk temos pavadinimas Kūdikis ir šuo namuose.Kaip tvarkotės  O pasmerkt greit galima ypač nesusidūrus su tuo,o bile parašyt galima greit
Mano vaikas gime, kai namie buvo 2 koliai.Nebuvo jokiu problemu, susideliodavau dienos darbos taip, kad visiems uztektu laiko ir demesio. Tiesiog neisskyriau "cia tik suo", o "cia Zmogus" -jie gyveno su mumis ir buvo musu seimos dalis. "Kai nori ieskai galimybiu, kai nenori -ieskai priezasciu". Mano vaikas ir vaiskcioti ismoko pasiremes i suns nugara  , o kiek kartu kaula is nasru istrauke net nesuskaiciuosiau. Sunys i vaika reagavo ramiai, priimdavo visus zbitkus kantriai, o kai uzknisdavo -tiesiog pasitraukdavo. O po vienos atisitikimo -as dekojau dievui, kad suo buvo kambaryje. Vaikui buvo kokie 6men. -mes miegojome poguliukjo ant placios, bet aukstos lovos. Prabudus nubegau uzdeti vandens arbatelei -grizau ir sustingau. Mano vaikas pasirodo nusirideno prie krasto ir butu iskrites is lovos, jei ne mano suo, tiksliau, kale. Ji atsigule ant lovos krasto (ant lovos laikesi tik viena priekine ir galine kojos, kitomis ji remesi i zeme -ji faktiskai sonu kabojo ant lovos krasto) ir uzstojo, kad vaikas neiskristu. O mano mergyte, jau prabudus pese is visu jegu jos ausi. Tai va tokia istorija. O siaip, mano dukra uzaugo labai mylinti gyvunus-tarpo kitko, puikiai suprantanti atsakomybe uz tuos, kuriuos prisijaukini. Jos priziurimi gyvunai visada svarus, sotus, laiku isvesti. Kazkas sake : "Kai zmogus mano esas aukstesnis uz kita gyvasti -kazin, ar jis zmoniu nesugraduoja"
ugniukas1
2008 04 10, 10:59
Toms kurios ypatingai zavisi vaikuciu ir suniuku draugyste siulau perskaityti http://www.vvspt.lt/naujienos_2006.php?p=n20060331'Labiausiai paplitusi šunų platinama liga yra toksokarozė. Toksokarozę sukelia apvaliųjų kirmėlių toksokarų lervos. Tik šuns organizme kirmėlės subręsta iki suaugusių kirmėlių (jos gali būti 412 cm ilgio), patinėliai su patelėmis susiporuoja, ir patelė kasdien išskiria apie 200 tūkstančių kiaušinėlių. Jie su išmatomis patenka į aplinką. Dirvožemyje kirmėlių kiaušinėliai per 23 savaites subręsta ir jau tampa pavojingi žmonėms ir gyvūnams. Bėda ta, kad šie kiaušinėliai yra labai atsparūs - po sniegu peržiemoja apie 75 proc. kiaušinėlių, nelabai juos veikia ir vasaros karščiai, nebent tiesioginiai saulės spinduliai. Taigi, dirvožemyje jie gali išlikti gyvybingi iki 8 metų. Sutikite, tai labai ilgas laiko tarpas. Tuo tarpu sergantis šuo yra labai aktyvus infekcijos platintojas. Šuns organizme kirmėlės gyvena apie 3 mėnesius, taigi, vienas užsikrėtęs šuo gali išskirti milijonus kiaušinėlių. Reikėtų žinoti, kad infekciją gali platinti ir maži šuniukai, kadangi patelė per placentą ir pieną, jei ji serga, užkrečia savo jauniklius. Jau 34 savaičių šuniukai, kai jie yra patys gražiausi ir mieliausi, su išmatomis į aplinką išskiria parazitų kiaušinėlius' O cia higienistu patarimas; Mokykime vaikus asmens higienos ir elgesio su gyvūnais, kad neužsikrėstų: pažaidus su šunimis, plauti rankas šiltu vandeniu su muilu, neleisti augintiniams laižyti savo veido, indų, kuriuos valgydami naudoja žmonės, nežaisti su valkataujančiais gyvūnais. Tai vat ir isivaizduokit ,kaip laikydami suniuka ir kudiki viename bute ...name gal tai ir imanoma 1. Atskirsite vaika ir gyvuna, kai jie vienas kitu aktyviai domisi. 2. Neleisite gyvunui lyztelti vaiko 3. Priversite vaika, pvz kad ir 1.5 m plauti rankas kiekviena karta palietus suniuka. 3. Plausite suniuko kojas ir suki su muilu kiekviena karta gryzus is lauko. 4. Vezdami vezimeli ir vedziodami suni tuo pat metu stebesite ar suo needa kitu sunu sh.. + rinksite saviskio i maiseli (o tai yra BUTINA) 5. Kontroliuodamos visa sita 'draugyste' sugebesite nudirbti visus kitus butinus darbus. Papildyta:QUOTE(Kopytė @ 2008 04 10, 11:30) Mano vaikas gime, kai namie buvo 2 koliai.Nebuvo jokiu problemu, susideliodavau dienos darbos taip, kad visiems uztektu laiko ir demesio. Tiesiog neisskyriau "cia tik suo", o "cia Zmogus" -jie gyveno su mumis ir buvo musu seimos dalis. "Kai nori ieskai galimybiu, kai nenori -ieskai priezasciu". Mano vaikas ir vaiskcioti ismoko pasiremes i suns nugara  , o kiek kartu kaula is nasru istrauke net nesuskaiciuosiau. Sunys i vaika reagavo ramiai, priimdavo visus zbitkus kantriai, o kai uzknisdavo -tiesiog pasitraukdavo. O po vienos atisitikimo -as dekojau dievui, kad suo buvo kambaryje. Vaikui buvo kokie 6men. -mes miegojome poguliukjo ant placios, bet aukstos lovos. Prabudus nubegau uzdeti vandens arbatelei -grizau ir sustingau. Mano vaikas pasirodo nusirideno prie krasto ir butu iskrites is lovos, jei ne mano suo, tiksliau, kale. Ji atsigule ant lovos krasto (ant lovos laikesi tik viena priekine ir galine kojos, kitomis ji remesi i zeme -ji faktiskai sonu kabojo ant lovos krasto) ir uzstojo, kad vaikas neiskristu. O mano mergyte, jau prabudus pese is visu jegu jos ausi. Tai va tokia istorija. O siaip, mano dukra uzaugo labai mylinti gyvunus-tarpo kitko, puikiai suprantanti atsakomybe uz tuos, kuriuos prisijaukini. Jos priziurimi gyvunai visada svarus, sotus, laiku isvesti. Kazkas sake : "Kai zmogus mano esas aukstesnis uz kita gyvasti -kazin, ar jis zmoniu nesugraduoja" Pirma parasiau o po to perskaiciau jusu posta. Tikrai nuostabus jusu suniukai ir labai grazi istorija, cia sakau be jokios ironijos Myliu sunis ir niekas ju 'zemesniais' nelaiko. Bet zmones man visgi mielesni ir artimesni Papildyta:ir dar http://www.klaipeda.daily.lt/?data=2003-05...p;id=1053976691silpnu nervu siulau neskaityti...Cia toms kurios siulo 'is kudikio nedaryti sventos karves'.... '...Virtuvėje močiutė Tamara Pylskaja ant kelių maitino devynių mėnesių anūkėlę Kariną. Mergytei iš rankos iškrito duona. Vaikas lenkėsi paimti ją nuo grindų. Tada septynerių metų pitbulterjerų veislės šuo Lurikas sugriebė Kariną už sprando....'
[quote=ugniukas1,2008 04 10, 11:59] Toms kurios ypatingai zavisi vaikuciu ir suniuku draugyste siulau perskaityti http://www.vvspt.lt/naujienos_2006.php?p=n20060331'Labiausiai paplitusi šunų platinama liga yra toksokarozė. Toksokarozę sukelia apvaliųjų kirmėlių toksokarų lervos. Tik šuns organizme kirmėlės subręsta iki suaugusių kirmėlių (jos gali būti 412 cm ilgio), patinėliai su patelėmis susiporuoja, ir patelė kasdien išskiria apie 200 tūkstančių kiaušinėlių. Jie su išmatomis patenka į aplinką. Dirvožemyje kirmėlių kiaušinėliai per 23 savaites subręsta ir jau tampa pavojingi žmonėms ir gyvūnams. Bėda ta, kad šie kiaušinėliai yra labai atsparūs - po sniegu peržiemoja apie 75 proc. kiaušinėlių, nelabai juos veikia ir vasaros karščiai, nebent tiesioginiai saulės spinduliai. Taigi, dirvožemyje jie gali išlikti gyvybingi iki 8 metų. Sutikite, tai labai ilgas laiko tarpas. Tuo tarpu sergantis šuo yra labai aktyvus infekcijos platintojas. Šuns organizme kirmėlės gyvena apie 3 mėnesius, taigi, vienas užsikrėtęs šuo gali išskirti milijonus kiaušinėlių. Reikėtų žinoti, kad infekciją gali platinti ir maži šuniukai, kadangi patelė per placentą ir pieną, jei ji serga, užkrečia savo jauniklius. Jau 34 savaičių šuniukai, kai jie yra patys gražiausi ir mieliausi, su išmatomis į aplinką išskiria parazitų kiaušinėlius' O cia higienistu patarimas; Mokykime vaikus asmens higienos ir elgesio su gyvūnais, kad neužsikrėstų: pažaidus su šunimis, plauti rankas šiltu vandeniu su muilu, neleisti augintiniams laižyti savo veido, indų, kuriuos valgydami naudoja žmonės, nežaisti su valkataujančiais gyvūnais. Tai vat ir isivaizduokit ,kaip laikydami suniuka ir kudiki viename bute ...name gal tai ir imanoma 1. Atskirsite vaika ir gyvuna, kai jie vienas kitu aktyviai domisi. 2. Neleisite gyvunui lyztelti vaiko 3. Priversite vaika, pvz kad ir 1.5 m plauti rankas kiekviena karta palietus suniuka. 3. Plausite suniuko kojas ir suki su muilu kiekviena karta gryzus is lauko. 4. Vezdami vezimeli ir vedziodami suni tuo pat metu stebesite ar suo needa kitu sunu sh.. + rinksite saviskio i maiseli (o tai yra BUTINA) 5. Kontroliuodamos visa sita 'draugyste' sugebesite nudirbti visus kitus butinus darbus. Papildyta:na ir ant batu tuberkuliozinius bomzu skreplius atsinesate, ir sifiliu teoriskai galima tualete apsikresti. Rizika galima sumazinti, bet tik ne isvengti. Asmens higiena tam padeda. O jei nori gyventi steriliai -teks issinuomoti operacine, ale ir ten stafilokoku kartas nuo karto uzsiveisia.
Nereikia daryti siaubo -baubo ir absoliutinti. Yra kruvos kitu tyrimu, pagal kuriuos, vaikas uzauges su gyvunu turi ne tik stipresne nervu sistema, bet ir stipresne imunine sistema.
ugniukas1
2008 04 10, 11:20
Siauba bauba as matau kiekviena dena - t.y. suniuku sh..kruveles kas 10 cm palei saligatvi kuriuo vaikstom su vaiku  Aisku, cia atskira tema, bet to nebutu - jei laikantys sunis MATYTU TAME PROBLEMA.. atsiprasau uz
gggiedrex
2008 04 10, 11:42
QUOTE(ugniukas1 @ 2008 04 10, 12:20) Siauba bauba as matau kiekviena dena - t.y. suniuku sh..kruveles kas 10 cm palei saligatvi kuriuo vaikstom su vaiku  Aisku, cia atskira tema, bet to nebutu - jei laikantys sunis MATYTU TAME PROBLEMA.. atsiprasau uz  isvada as matau cia viena, planuoji turet vaiku ir manai kad kenkia but vaikui ir suniui kartu TAI NELAIKYTI GYVUNO kad paskui uzmigdyt nereiktu. Ir nereikia cia kazkokiu isvedziojimu nematau nei vieno pasiteisinimo uzmigdyti sveika ir neagresyvu gyvuna! beje labai pritariu Kopytei
Tema labai aktuali gaunasi. Kiekvienas laikantis šunį turi nešti atsakomybę už savo augintinį, ne tik tie, kurie kartu dar ir mažus vaikus augina. Atsineždami į namus mažą padarėlį, kiekvienas privalome įsipareigoti sau, visuomenei, kaimynui...bet taip nėra ir nebus... Kiek supratau ši tema ir buvo pradėta tam, kad dalintis patirtimi. Gerai, kai ieškoma įdealaus varianto, kaip prižiūrėt namus, kaip prižiūrėt augintinius, kokie santykiai leistini, kokie ne. Vieni priima sunkumus, atsakomybę, kiti išsigąsta, nesusitvarko, tad ieško kitų išeičių. Gyvūnai visada gyveno šalia žmogaus ir gyvens, labai svarbu prisiminti ir apie jų platinamas ligas, higieną, svarbu apie tai kalbėti. Už tai atsakingi męs, suaugę žmonės, kad mūsų vaikai galėtų džiaugtis ir žaisti su šuniukais ir kačiukais, o męs nejaustume baimės. Mes savo šunį nuolat maudom, nuolat valom jo plaukus, jis turi savo vietą namuose ir visur kur papuola nesitrina, šuo drausmingas, nors pagal savo charakterį labai aktyvus. Šuo pastoviai skiepijamas ir jam duodami vaistai nuo kirminų, taip pat lašinama nuo blusų. Daugiausia tuo užsiima vyras, tai yra jo pareiga.
QUOTE(ugniukas1 @ 2008 04 10, 12:20) Siauba bauba as matau kiekviena dena - t.y. suniuku sh..kruveles kas 10 cm palei saligatvi kuriuo vaikstom su vaiku  Aisku, cia atskira tema, bet to nebutu - jei laikantys sunis MATYTU TAME PROBLEMA.. atsiprasau uz  piktas zmogus esate ir liejate nepasitekinima pirma proga. Matote tik tai, ka norite matyti. nors aplinkui bomzu numyztos ir nusiktos ( tai jums nekelia problemu?)laiptines, sukes, celofanai, saldainiu popieriukai. Pasikartosiu -vesdama suni ne tik surenku jo kruvyte, bet pakeliui sukes ir popiergalius aprenku. Kita diena tuo keliu einant tas pat....kazi is kur sukes ir siuksles kasdien atsiranda (kaip suprantu tam pretenziju neturite?) ir polietaus nepastebejau, kad siuklses istirptu. Kiek kartu pakelete numesta siuksle, kad pradetumete nuo saves, o ne nuo kitu?
ugniukas1
2008 04 10, 11:56
QUOTE(Kopytė @ 2008 04 10, 12:49) piktas zmogus esate ir liejate nepasitekinima pirma proga. Matote tik tai, ka norite matyti. nors aplinkui bomzu numyztos ir nusiktos ( tai jums nekelia problemu?)laiptines, sukes, celofanai, saldainiu popieriukai. Pasikartosiu -vesdama suni ne tik surenku jo kruvyte, bet pakeliui sukes ir popiergalius aprenku. Kita diena tuo keliu einant tas pat....kazi is kur sukes ir siuksles kasdien atsiranda (kaip suprantu tam pretenziju neturite?) ir polietaus nepastebejau, kad siuklses istirptu. Kiek kartu pakelete numesta siuksle, kad pradetumete nuo saves, o ne nuo kitu? Vakar surinkau stiklus vaiku zaidimu aikstelej Del pikto zmogaus tai  Verkiantis veidukas isreiske mano liudesi ir nevilti tuo klausimu, o ne pykti Papildyta:Taigi nuo saves as jau pradejau.....Beje jei tema vadintusi "tuberkulioze sergantis geriantis bomzas ir kudikis namuose" as tada apie juos ir parasyciau
Norint atrasti blogį jį galima rasti visur. Teisingai, Kopyte sakai, pradėkim visi nuo savęs. Yra daug pavojingesnių dalykų, ir yra daug piktesnių žmonių už- šunis. Aš tai už šuniukus ir aš savo šuniuko š... susirenku.
ugniukas1
2008 04 10, 12:09
Nu gerai...Atmeskim kaku klausima Klausiu todel kad man tikrai idomu: ar jus tikrai, ranka ant sirdies padeje, galite pasakyt kad jusu laikomas suo (nekalbu apie tuos mazus su kasytem) pvz koks sarpejus arba buldogas, neikas vaikui ? Tiesiog kaip zinoti ? beje Dye saunuole o Kopyte manau yra geras ir nuostabus zmogus
JBijoux
2008 04 10, 12:12
Musu seima susideda is 5 asmenu  Mamyte,Tevelis,Du Berniukai ir Takse Tina  Visi gyvenam sutardami Meilej ir Ramybej
Mamaitukas
2008 04 10, 12:18
as pries sunis neturiu nieko blogo, myliu juos. bet niekada namuose, ypac bute nelaikyciau suns, nei kates. manau, kad tai nelabai gerai - plaukai, parbega is kiemo purvinas, dulkinas ir pan. tai ne labai higieniska  na, kas liecia nuosava nama - tada turbut taip, laikyciau. bet tokiu atveju, jis turetu tureti savo voljera (priklauso nuo suns dydzio. bet tokiu atveju laikyciau tik dideli suni).
ugniukas1
2008 04 10, 12:19
QUOTE(Mamaitukas @ 2008 04 10, 13:18) as pries sunis neturiu nieko blogo, myliu juos. bet niekada namuose, ypac bute nelaikyciau suns, nei kates. manau, kad tai nelabai gerai - plaukai, parbega is kiemo purvinas, dulkinas ir pan. tai ne labai higieniska  na, kas liecia nuosava nama - tada turbut taip, laikyciau. bet tokiu atveju, jis turetu tureti savo voljera (priklauso nuo suns dydzio. bet tokiu atveju laikyciau tik dideli suni).
QUOTE(ugniukas1 @ 2008 04 10, 13:09) Nu gerai...Atmeskim kaku klausima Klausiu todel kad man tikrai idomu: ar jus tikrai, ranka ant sirdies padeje, galite pasakyt kad jusu laikomas suo (nekalbu apie tuos mazus su kasytem) pvz koks sarpejus arba buldogas, neikas vaikui ? Tiesiog kaip zinoti ? beje Dye saunuole o Kopyte manau yra geras ir nuostabus zmogus  Is tiesu, garantuoti uz visa veisle negali niekas -tik prognozuoti. Uz atskira suni (savo) -is principo taip. Stabilios psichikos suo vaikui nekas (gyvunai jaucia skirtuma tarp suaugusio individo ir vaiko). Jei konkreciai del savo suns -dabar as turiu šelti (mini koliais juos vadina:0)-tikrai galiu garantuoti. O maziukai su kasytemis irgi kandziojasi  Aciu uz komplimenta
ugniukas1
2008 04 10, 12:36
Tu maziuku tai as nebijau, juos galima su rankinuku nuo kandamos vietos numusti Bet va koks didesnis sunelis kazkaip  Bet aciu, kad atsakete ne i man vienai rupima klausima
jurguciux
2008 04 10, 14:18
Sveikos,as auginu 7.5 metu perslu veisles kate.Kai gime dukryte ir ja parsivezem namo,tai kate turbut is streso nejo i kambari puse menesio.Kur vaikas budavo,tai kates ne kvapo.Bet laikui begant po truputi pradejo kate ieiti i kambari,kur vaikas buna,bet prie mazosios niekada nelisdavo.O dabar jau ir pati ateina pas vaika,kad ja gniauzytu.As neleidziu,nes dukryte iskart tampo plaukus katei ir ja kandzioja.Nenoriu,kad plauku prisirytu.O siaip kiekviena diena siurbliuoju kambarius,valau baldus,kad nebutu plauku Papildyta:QUOTE(Mamaitukas @ 2008 04 10, 14:18) as pries sunis neturiu nieko blogo, myliu juos. bet niekada namuose, ypac bute nelaikyciau suns, nei kates. manau, kad tai nelabai gerai - plaukai, parbega is kiemo purvinas, dulkinas ir pan. tai ne labai higieniska  na, kas liecia nuosava nama - tada turbut taip, laikyciau. bet tokiu atveju, jis turetu tureti savo voljera (priklauso nuo suns dydzio. bet tokiu atveju laikyciau tik dideli suni). Sveika, mano kate yra namine,i lauka neina.Tai ji neturi nei blusu,nei erkuciu.Visda ismaudyta ir issukuota.Profilaktiskai lasinu vaistus nuo odos erkuciu
Na vargo gal kazkiek ir yra,juk reikia suneli ir i lauka isvesti jei esi diena viena su maziuku ir siurbti plaukus.Mes laikome foxsterjera ir nei kiek nesigailiu,be galo protingas suo prie maziaus nelenda visai ,osu vyresniuoju neiskiriami draugai,ir dar manau kad suo turi zinoti savo vieta,jokiu lovu,jokiu baldu laipiojimo :
la_bamba
2008 04 11, 18:59
mes irgi turim šunį. nemažas - bokseris maišytas. Taip, visi išvardinti nepatogumai yra - plaukai, daugiau purvo ir pan. Bet pas mus dar ir du vyresni vaikai yra. Tai nuo ko daugiau tvarkymo dar reiktų pagalvoti (neskaitant plaukų kiekio  ). O mažius dabar kai jau ropoja, tai vis eina pas šunį draugauti. Ir pamyluoja, ir pabučiuoja, ir ausytes pakrapšto, ir paragauja. Šuo neprieštarauja. O jei prieštarauja - pabėga nuo vaikiaus. Užtai vaikiui tiek teigiamų emocijų turbūt suteikia tik maudymasis. Čia neseniai vaikis užsigavo, rėkė, tai šuo pribėgo, apuostė, paguodė, mažius ir nusiramino greičiau. Taigi - turėti šunį ar ne, kai namie mažas vaikas - kiekvieno individualus reikalas. Mes tuo džiaugiamės
Viktorijag
2008 04 11, 21:23
jooo na ir nuomoniu kas liecia tu [COLOR=yellow]kakuciu tai as gyvenu netoli tokiosvietos kur vedant sunio tikrai tu dalyku rinkti nereikia ta vieta vadinasi laukymes uz miesto ten yra seni garazai tai ten tiek visokio slamsto kad keli dalykeliai po mano sunio tikrai niekam nepakenks  pries eidama i miesta ar pasivaikscioti palei ezera nes gyvenu ezeru mieste tai nuvedu ten kad atliktu ka jai reikia o siaip tiesa sakant jei kur ir padarydavo tai nerinkau kas liecia isitikinimo kad mano suo neikas tai esu sventai isitikinusi suni namo parsivezem kai dabartiniui dickiui buvo 3metukai oi oi oi ka tik jis su musu Aira neisdarinejo  jei as buciau suo tikrai ikasciau  na ir ka dabar yra burbuliukas namie tai musu mergaite kaip signalizacija jei tik negirdziu kaip verkia tai vien pagal ja galima suprasti jei palieku priimineti oro voniu tai atsiguls siek tiek toliau ir saugos  gal kad nenukristu  o kai jau mato kad duodu kokios kosytes tai tikrai jau dziaugsmo jai nes zino kad likuciai jai  o kai jau pamato kad rengiu tai jau tada laikykis nuo jos stryksejiomo einam i lauka  buvo sese sveciavosi parskrido su dukryte kuri pas mus ir sedeti ismoko po9 to slaizioti ir galu gale vaikscioti o vaikscioti pirmu taikiniu tai prie suns raudonu puodu kur taip daznai kokietai grudeliai guli su vaikstukais nepasiekdavo  tai ka ismokom paserus bliudus slepti o vandeni taip pat ir padavinejom suniui gerti kas kiek tai laiko na o kaip buna tyngisi ta suni isvesti  bet tik jos deka tie kg ir tirpsta juk reikia aisku buna isleidziu i kiema po to einu ir surenku bet... jos veisle mitelsnauceris yra labai judrus sunys jiems reikia daug lakstyti ir ciuozi ir ka ir nieko gryzti pravedinta galva o kai  tai tik ir vaiksciojau kaip gera budavo neispasakyta kas liecia tvarkymosi tai taip su skuduru i diena po pora kartu del sventos ramybes prasiplaunu nuo kirmeliu duodu profilaktiskai skiepai kaip ir priklauso nuo blusus ir erkiu kas 3men siaip jos veisle yra kerpama tai paprasciausiai kerpu ne du o 3kartus per metus db gal ir 4 kirpsiu ziuresim na ir prirasiau  o beje mano mergaite sugebejo pabekti per ruja ir db laukiu stebiu kaip ten su jos padetimi suniukai jei bus tai nou tokio benamio valkatos fee bet net minciu neturiu tais suniukais atsikratyti jei bus tai ale vilksuniai su usais ir barzda net vyra kalbinu kad gal koki patineli pasiliekam  bet as jau nerasysiu kokius zodzius jis i tai man atsako kiekvienas gyvena taip kaip jam atrodo kiek zmoniu tiek ir nuomoniu siaip as dar ir katino ir papugos ir koki grauzika isigiciau bet ... vyras neleidzia na ir pavariau as cia ant bagos
fiona35
2008 04 11, 21:53
o jūs kartais nepagalvojate kur link ritasi visuomenė?:atsibodo (par sunku laikyt) gyvūnas-užmigdykim,nenoriu vaiko-atiduosiu į vaikų namus( ar į pečių),pavargau karšint senus tėvus-į senelių namus.Čia aš šiaip,pamąstymams
Viktorijag
2008 04 12, 08:00
QUOTE(fiona35 @ 2008 04 11, 22:53) o jūs kartais nepagalvojate kur link ritasi visuomenė?:atsibodo (par sunku laikyt) gyvūnas-užmigdykim,nenoriu vaiko-atiduosiu į vaikų namus( ar į pečių),pavargau karšint senus tėvus-į senelių namus.Čia aš šiaip,pamąstymams  jo peno pamastymam yra
ugniukas1
2008 04 23, 18:38
Siaip pamastymams  Jauciu vel susilauksiu suniuku myletoju nemalones, bet dar karta sakau - mamos susimastykite ar saugu vaikui su jusu augintiniu http://lrytas.lt/?data=20080423&id=akt...0423&view=2 o cia vienos is komentatoriu pasisakymas: 235. dar 14:55 04-23 IP: 62.212.200.38 Mane pacia penkeriu metu seneliu suo gal valanda tase voliojo kol visi gimines ir tevai baliavojo. Nezinau, kiek laiko tai truko, bandziau prisisaukti pagalbos, as juos maciau sedincius uz kokiu 25 metru, rekiau, bet jie negirdejo. Visa laime vilksunis siaip mego zaisti, pasigavo mane vietoje kaulo, bet nebuvo labai alkanas ir agresyvus. Buvau soke, balsa praradau gal savaitei, prarekiau, maldavau padeti, kol liko tik snibzdesys, visas kunas buvo jo nagais sudraskytas, keli gilus reziai prie pat akiu, dar ilgai ten buvo randai, po to isaugau. Uzauguis ismokau apsigint nuo sunu ir kitus galiu apgint. Bet kam viso to reikia?
gggiedrex
2008 04 23, 18:46
QUOTE(ugniukas1 @ 2008 04 23, 19:38) Siaip pamastymams  Jauciu vel susilauksiu suniuku myletoju nemalones, bet dar karta sakau - mamos susimastykite ar saugu vaikui su jusu augintiniu http://lrytas.lt/?data=20080423&id=akt...0423&view=2 o cia vienos is komentatoriu pasisakymas: 235. dar 14:55 04-23 IP: 62.212.200.38 Mane pacia penkeriu metu seneliu suo gal valanda tase voliojo kol visi gimines ir tevai baliavojo. Nezinau, kiek laiko tai truko, bandziau prisisaukti pagalbos, as juos maciau sedincius uz kokiu 25 metru, rekiau, bet jie negirdejo. Visa laime vilksunis siaip mego zaisti, pasigavo mane vietoje kaulo, bet nebuvo labai alkanas ir agresyvus. Buvau soke, balsa praradau gal savaitei, prarekiau, maldavau padeti, kol liko tik snibzdesys, visas kunas buvo jo nagais sudraskytas, keli gilus reziai prie pat akiu, dar ilgai ten buvo randai, po to isaugau. Uzauguis ismokau apsigint nuo sunu ir kitus galiu apgint. Bet kam viso to reikia? Na taip kiekvienas turi savo nuomone bet tikrai nemanau kad zmones cia paskaite atsisakys savo augintiniu, tai butu nesamone atsiradus vaikui suni ismesti ar uzmigdyti
ugniukas1
2008 04 23, 19:02
QUOTE(gggiedrex @ 2008 04 23, 19:46) Na taip kiekvienas turi savo nuomone bet tikrai nemanau kad zmones cia paskaite atsisakys savo augintiniu, tai butu nesamone atsiradus vaikui suni ismesti ar uzmigdyti Taip sutinku, butu nesamone uzmigdyti neagresyvios veisles suniuka. Mano pastebejimas yra skirtas tiems, kurie ruosiasi i namus kuriuose gyvena kovines veiksles augintinis pvz stafordsyras parvezti nuosava kudiki
Šindila
2008 04 23, 19:34
QUOTE(juraciu.ke @ 2008 02 28, 18:41) Pas mus auga 10 men. sunelis ir metu jorkiuke,ispradziu labai pergyvenau,kad ji neidrekstu mazyliui,bet dabar ja pacia reikia saugoti nuo musu mazojo neklauzados,jei tik speja uz kur nors paciupt tai ziurek toji jau cypia nesavu balsu,o jam linksma juokas ima   isdykelis AS ir turiu jorke ir esu  Mano jorkiuke dabar yra lyg pirmas kudikis, o as jai kaip mama  be manes ji niekur  neisivaizduoju (o ir nenoriu) kad galeciau atiduoti ja kam nors, o juolabiau uzmigdyti  as manau kad viska suderinsiu, nes mylesiu ir suneli ir savo leliukia labai labai  ir abiem skirsiu demesio  juk turesiu visa para O apie kovinius sunis isvis atskira tema  kai suaugusius sudrasko tai ka kalbet apie vaikus
ugniukas1
2008 04 23, 20:12
QUOTE(Amos @ 2008 04 23, 20:34)  isdykelis AS ir turiu jorke ir esu  Mano jorkiuke dabar yra lyg pirmas kudikis, o as jai kaip mama  be manes ji niekur  neisivaizduoju (o ir nenoriu) kad galeciau atiduoti ja kam nors, o juolabiau uzmigdyti  as manau kad viska suderinsiu, nes mylesiu ir suneli ir savo leliukia labai labai  ir abiem skirsiu demesio  juk turesiu visa para O apie kovinius sunis isvis atskira tema  kai suaugusius sudrasko tai ka kalbet apie vaikus  Oj su jorkiukais tai maniske draugauja ne tas zodis  Vos tik pamato kieme vedziojant, rodo pirstuku ir saukdama auauau bega paglostyti  visada sypsosi iki ausu, vos tik koki mazesni siuniuka pamato. O va didesniu sunu prisibijo
|
|