Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Dekupažas - 11 tema
Supermamų klubas > Mūsų namai > Rankdarbiai > Dekupažas
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11
aurelija_ma
QUOTE(Mėlyna @ 2008 01 02, 18:33)
Kedute labai fainuoliska  wub.gif  wub.gif  wub.gif  Pakabos tokios rimtos, "nesaldzios"...  thumbup.gif
*

aciukas wub.gif kaip pradedanciai tai labai malonu sulaukti pagyru ax.gif blush2.gif nors rodau ir laukiu kada uzmetys, nes cia darbeliu kokiu yra tai wub.gif palyginus su mano ax.gif
p.s. MELYNA PAUKSTE man tai grazu visai bigsmile.gif
IF...
QUOTE(MELYNA PAUKŠTĖ @ 2008 01 02, 18:59)
Nu nors nusisauk-nelabai man dekupazuoti iseina g.gif  neiseina, bet vistiek norisi... nu kai asilas uzsispyrusi doh.gif

blush2.gif
*

Man tie kampuoti/kreivi balti šešėliai (nuotraukos apipavidalinimo), gadina vaizdą, o ne paslepia aplinką/foną... schmoll.gif
kunigunda78
QUOTE(MELYNA PAUKŠTĖ @ 2008 01 02, 19:15)
Man nesigauna sendinimas. tiksliau gaunasi, bet kai noriu isryskinti tuos itrukinejimas, tai man viskas patamseja ir atrodo kaip istepliota. Nesigauna su antikais biggrin.gif

tai gal ant neisdziuvusio pavirsiaus tepi patina, kad issitepa g.gif, nes pas mane viskas kas nereikia su dregnu skudureku nusivalo
evemaska
Su Nasujaisiais visus!!!!!!Linkiu kad metai butu sekmingi,visose srityse!!!!! santa2.gif 000054.gif 000054.gif newyear.gif
QUOTE(MELYNA PAUKŠTĖ @ 2008 01 02, 20:15)
Man nesigauna sendinimas. tiksliau gaunasi, bet kai noriu isryskinti tuos itrukinejimas, tai man viskas patamseja ir atrodo kaip istepliota. Nesigauna su antikais biggrin.gif

*

Man tas pats,nesigauna,parodisiu darbeli,nenorejau kelt,nes geda buvo blush2.gif blush2.gif blush2.gif blush2.gif blush2.gif
user posted image
MELYNA PAUKŠTĖ
QUOTE(aurelija_ma @ 2008 01 02, 20:45)
aciukas  wub.gif  kaip pradedanciai tai labai malonu sulaukti pagyru  ax.gif  blush2.gif  nors rodau ir laukiu kada uzmetys, nes cia darbeliu kokiu yra tai  wub.gif  palyginus su mano ax.gif
p.s. MELYNA PAUKSTE man tai grazu visai  bigsmile.gif
*

Aciu...

QUOTE(kunigunda78 @ 2008 01 02, 23:46)
tai gal ant neisdziuvusio pavirsiaus tepi patina, kad issitepa  g.gif, nes pas mane viskas kas nereikia su dregnu skudureku nusivalo
*

Lyg ir isdziuve buna g.gif

QUOTE(evemaska @ 2008 01 02, 23:49)
Su Nasujaisiais visus!!!!!!Linkiu kad metai butu sekmingi,visose srityse!!!!! santa2.gif  000054.gif  000054.gif  newyear.gif
Man tas pats,nesigauna,parodisiu darbeli,nenorejau kelt,nes geda buvo blush2.gif  blush2.gif  blush2.gif  blush2.gif  blush2.gif
user posted image
*

Nu ir pas mane taip gaunasi... nesuprantu kodel schmoll.gif
mijaka
o jūs su kokia priemone sendinat ? g.gif
MELYNA PAUKŠTĖ
QUOTE(mijaka @ 2008 01 02, 23:56)
o jūs su kokia priemone sendinat ? g.gif
*

As tai su atikais...
mijaka
QUOTE(MELYNA PAUKŠTĖ @ 2008 01 02, 23:03)
As tai su atikais...
*

Ta prasme Antik I, Antik II ? mastau.gif biggrin.gif
pabandyk aliejinius trint, puikiausiai įsitrina, nieko neištepa, man bent jau ax.gif
evemaska
Pas mane tai,stamperios crackle sottile,ir aliejiniais dazais triniau,ir seseliais...gal aliejiniais maziau issitepia,bet vistiek istepia verysad.gif
mijaka
į sottile geriausiai šešėlius arba pudrą tept, ir kuo sausiau tuo geriau, negalima drėgnu skudurėliu trint...
o į Antikus trinant, galima ir su drėgnu pavalyt, nieko jiems neatsitiks...

evemashka, o tu gerai palaukei kol išdžius ? g.gif nes šiaip su sottile lengva labai, kad ir po to kai įtrynei, su sausu skudurėliu perbrauk (čia kai šešėliais trini) ir perteklius turi nusitrint...o su aliejiniais nebandžiau į sottile trint, tai nelabai žinau
justess22
Su AntikI ir AntikII dirbant tai man kuo puikiausiai tinka akriliniai dažai - įtrinu nedideliais ploteliais ir su drėgnu skudurėliu paviršių nuvalau...tikrai nelieka net žymės. Svarbiausiai - pakankamai ilgai džiovinti darbelį prieš įtrinant thumbup.gif

Su Stamperia "Sottile" man irgi sunkiau sekasi...su akriliniais be šansų gražiai įtrinti...o su aliejiniais gaunasi, bet reik labai atsargiai dirbti - aš labai mažais plotais įtrinu 4u.gif Na, su pudra ir šešėliais man niekaip nepavyko gražiai su Sottile padaryt schmoll.gif Matyt nemoku blush2.gif
kunigunda78
QUOTE(justess22 @ 2008 01 02, 23:47)
Su AntikI ir AntikII dirbant tai man kuo puikiausiai tinka akriliniai dažai - įtrinu nedideliais ploteliais ir su drėgnu skudurėliu paviršių nuvalau...tikrai nelieka net žymės. Svarbiausiai - pakankamai ilgai džiovinti darbelį prieš įtrinant thumbup.gif

as taip pat darau-kol kas nera nesigave ir niekas nesitepliojo schmoll.gif
evemaska
QUOTE(mijaka @ 2008 01 03, 00:40)
evemashka, o tu gerai palaukei kol išdžius ? g.gif
*

As para laukiau,poto dar fenu dziovinau(del viso ko),su sesliais,man labai tepliojo,as ir skudureliu,ir vata valiau,nenusivalo,vistiek seseliai lieka,vaizdas ispurvinto daikto.O su aliejiniais,kaip justess22 sake,po nedideli plota itrint,maziau tepa,bet jau visos rankos buvo istepliotos dazais,taciau geriau isitrine,skilinimajimai riskiau isejo clap_1.gif
mijaka
aš į sottile trinu porporiną ir su tokiu spec šepetėliu (stamperios firmos) tai jokių bėdų niekada neturėjau dėl tepliojimo schmoll.gif bet kartais kur reikia šviesesnių skilinėjimų - trinu su šviesiais akių šešėliais arba bronzos pudra...irgi viskas puikiausiai gaunasi, niekas neteplioja g.gif
user posted image
cikcak
O man tai ir su Sotile ir su kitais viskas išeina ax.gif . Tik aš įtrinu patina (Sotile), Antiką iš Artmanijos įtrinu bronzos pudra, Medium dar nedariau nors turiu. Bandžiau įtrinti aliejiniais bet man kažkaip nelabai, aš matyt prie patinos esu pripratusi doh.gif . Štai ko niekad nedarau tai netepu dvikomponenčių sendinimo priemonių iškarto ant priklijuotų motyvų. Prieš tai būtinai lakuoju akriliniu laku ir ne vieną kartą, kad neliktų nepadengto plotelio, tik tada dengiu dvikomponenčiu, gal tai turi įtakos kad man nesiteplioja. Dvikomponenčiu padengti viską pakankamai gerai nesigauna (gaila- išeiga bus didelė) o tepasi būtent ten kur nepakliūna lakas, štai dėl to aš ir dedu kaip apsauginį-dengiamąjį sluoksnį akrilinį laką, o tik po to jau tuos skilinėjančius mirksiukas.gif
MELYNA PAUKŠTĖ
Reiskia as per trumpai dziovinu ir slapiai nevalau.
Ir itrinimui naudoju tokia pasta...
Metallic paste
oaze
Gavau lauktuvių iš Paryžiaus -aukso lapelių. O jau trapumas doh.gif .. tik norėjau pirštu paliesti ir trūkinėja ax.gif . Gal esat kurį ką bandžius su tuo auksu? gaila, kad nuotraukos įdėti neturiu galimybės.
pavonija
Jie visi tokie wink.gif , kai jau susiruoši jais klijuoti tai pasiklok laikraštį, uždaryk duris, kad skersvėjo nebūtų ir imk lapeliu sausom rankom, nes kibs prie rankų. Kas liko trupinėlius nuo laikraščio pasidėk kokioj dėžutėj kitą kartą panaudosi( nes nubyra tai nemenkai) unsure.gif
oaze
ačiū už patarimą biggrin.gif . mėginsiu ką nors nuauksint...

Aš jų viena turbūt nesunaudosiu, kreipkitės, jei ką..
cikcak
Teisingai Pavonija rašo....viską užsidaryk ir stenkis netgi į tą pusę nekvėpuoti lotuliukas.gif lotuliukas.gif . Turiu ir aš tą malonumą, sugadinau vieną lapelį daugiau ir prisiliesti bijau doh.gif . Imti kiek skaičiau galima ir įelektrinus kokį nors platų minkštą teptuką arba šepetėlį galima platesnius kosmetinius panaudoti, idealiausia būtų dailininkų tokie kaip vėduoklė, bet jie labai brangūs g.gif. Žinau kad yra ir spec klijai, senasnaujas turi-gal su jais geriau pavyksta, nes aš ant pieštukinių bandžiau, tai nelabai schmoll.gif . Įdomumo dėlei kiek jie ten kainuoja, nes pas mus tai labai nepigu doh.gif Faber Castel firmos keli lapukai virš 25 Lt doh.gif doh.gif
kunigunda78
QUOTE(cikcak @ 2008 01 04, 10:44)
Žinau kad yra ir spec klijai, senasnaujas turi-gal su jais geriau pavyksta, nes aš  ant pieštukinių bandžiau, tai nelabai  schmoll.gif . Įdomumo dėlei kiek jie ten kainuoja, nes pas mus tai labai nepigu  doh.gif Faber Castel firmos keli lapukai virš 25 Lt  doh.gif  doh.gif
*

as turiu spec klijus folijai sitai is faber castel -tai thumbup.gif viskas prisiklijuoja, aukso folija is ispanijos gavau -tai gan papigiai mokejau g.gif 5 eurai uz folija (o lapeliu tikrai nemazai ten pas mane) ir aukso pudra
oaze
QUOTE(cikcak @ 2008 01 04, 11:44)
Teisingai Pavonija rašo....viską užsidaryk ir stenkis netgi į tą pusę nekvėpuoti  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif . Turiu ir aš tą malonumą, sugadinau vieną lapelį daugiau ir prisiliesti bijau  doh.gif . Imti kiek skaičiau galima ir įelektrinus kokį nors platų minkštą teptuką arba šepetėlį galima platesnius kosmetinius panaudoti, idealiausia būtų dailininkų tokie kaip vėduoklė, bet jie labai brangūs  g.gif. Žinau kad yra ir spec klijai, senasnaujas turi-gal su jais geriau pavyksta, nes aš  ant pieštukinių bandžiau, tai nelabai  schmoll.gif . Įdomumo dėlei kiek jie ten kainuoja, nes pas mus tai labai nepigu  doh.gif Faber Castel firmos keli lapukai virš 25 Lt  doh.gif  doh.gif
*

25 lapukai pakuotėj - 12,5 euro. Firma kažkokia "Gedeo"
pavonija
Manau, kad be tų klijų ( pienelis toks) folijos ir nepriklijuosite, tų klijų ilgam užtenka aš 4 pakiukus folijos su 1 buteliuku suklijavau. smile.gif
cikcak
Na štai ko gero man ir nepavyko nes klijų neturėjau doh.gif .

Taip ir maniau kad mūsų kainų neperspjaus niekas . Tam įpakavime kur aš pirkau man rodos ne daugiau 10 lapelių doh.gif doh.gif o kainytė verysad.gif verysad.gif doh.gif doh.gif aggressive.gif

Marzde
Ne, pieštukiniai tikrai netinka.. Galima akrilinį laką vietoj klijų naudot, bet dažnai folija pažaliuoja, reakcija kažkokia įvyksta, bet tai nevisada. Geriausia žinoma naudot pienelį skirtą folijai, bet skaičiau, akd rusaitės naudoja berod 'mordan' vadinas, bet nežinau kas tas yra ir kaip į lt išverst.(Senai skaičiau, reiktų pasitikslint dėl to mordano). smile.gif
cikcak
Aha skaičiau ir aš apie tą mordaną, kažkokia egzotika g.gif lotuliukas.gif o gal tai ir bus tas pats pienelis kurį ir pas mus galima nusipirkti. Bet man net ne tai esmė, o kaip ranką atidirbti su ta folija. Ji tooookia plonytė nei atkirpsi nei paimsi, kaip sakiau nebent į elektrintu šepetėliu. Pavonija gal galėtum plačiau nes man rodos lėkštes su ta folija darei g.gif g.gif . Kas dar darėte pasidalinkite, man irgi rankos niežti, bet vis kažkaip neprisitaikau ką čia padarius. Gražiausiai atrodo šitas daikčiukas ant lėkščių atbulinio dekupažo būdu padarius rolleyes.gif wub.gif
pavonija
cikcak, ne tiek daug esu darius, tai irgi dar visų plonybių su ta folija nežinau, bandžiau su įelektrintu šepetėliu, šnipštas išėjo, tai darau taip. Kaip rašiau uždarytos durys, paklotas laikraštis, sausos rankos. Tepu pienelį, laukiu 15 min. tada imu foliją po lapelį ir dedu taip, kad plyšių tarp lapelių nebūtų, kai padengiu visą plotą su sausu šepetėliu nubraukau kas buvo išlindę per kraštus( folija) labai gražiai tada viskas išsilygina gaunasi vientisai padengtas paviršius. Trupinėlius nuo laikraščio sukratau į dėžutę ir panaudoju kitą kartą dekoruodama daiktą. Jei liko koks tarpelis be aukso, galima jį užtepti klijais ir vėl po 15 min. užklijuoti folija. Viskas jokių mandrybių daugiau nėra. Tiesa kad tvirčiau būtų ir auksas nenusibrūžintų reiktų padengti laku, labiausiai tinka lakas spirito pagrindu( yra spec pirkti Tikros spalvos rodos irgi turi), bet aš jo neturėdama, nes ir taip brangus malonumas tas auksas, lakuoju akrilo laku, tik perspėju tada mažiau auksas blizgės. smile.gif
Marzde
Ne, tas 'mordan' tai ne tas pienelis,tačiau esmė ta pati. Mordanas senai žinomas tarp tų, kurie užsiima auksinimu. Jis tinkamas folijai ir kainuoja žymiai pigiau, na bet vėlgi, kiekis jo nemažas..

Čia keletas filmukų rusų kalba apie auksinimą (sidabrinės ir kt. folijos naudojimą), gal padės kai kurioms dėl auksinimo..

http://video.mail.ru/mail/nursafovna/-/5.html

http://video.mail.ru/mail/nursafovna/-/15.html
justess22
Sveikutės 4u.gif o aš pasmalsausiu - gal kuri iš kauniečių šiandien su dukrele buvo užsukusi į "Hobbycetrą" Aleksote? rolleyes.gif Įtariu, kad dekupažu užsiima, nes visokio gėrio pirko hihihi.gif tai pagalvojau, gal kuri iš forumiečių buvo užsukusi ax.gif
sigita
Tiek prisižiūrėjau grožybių, prisiklausiau ir prisiskaičiau pamokų, kad net nugarą paskaudo nuo sėdėjimo, bet labai noriu išmokti dekupažo, nors biškį. Turiu čia vieną tokią dėžutę - kandidatę, kurią noriu atnaujinti.
Ar brangios priemonės dekupažui? akriliniai dažai, sendinimo skystis (ar kaip jis ten), pva turiu, ir dar lako reikia ar ne?

user posted image

eglujte
o kam reikalingi akriliniai dazai? g.gif
mijaka
QUOTE(justess22 @ 2008 01 04, 17:21)
tai pagalvojau, gal kuri iš forumiečių buvo užsukusi ax.gif
*

reikėjo užkalbint biggrin.gif
QUOTE(sigita @ 2008 01 04, 17:48)
Ar brangios priemonės dekupažui? akriliniai dažai, sendinimo skystis (ar kaip jis ten), pva turiu, ir dar lako reikia ar ne?
*

akriliniai dažai (jeigu balti statybiniai, 1 litras) nuo 10 iki 30 lt, sendinimo jeigu Sadolinas (0,5 l berods) tai 21 lt, lakas (1 l) irgi nuo 10 iki.......
QUOTE(eglujte @ 2008 01 04, 18:55)
o kam reikalingi akriliniai dazai?  g.gif
*

skaityti čia g.gif
sigita
QUOTE(mijaka @ 2008 01 04, 20:06)

akriliniai dažai (jeigu balti statybiniai, 1 litras) nuo 10 iki 30 lt, sendinimo jeigu Sadolinas (0,5 l berods) tai 21 lt, lakas (1 l) irgi nuo 10 iki.......

*

Ačiū už atsakymą, aš noriu padažyti šitą dėžutę, pasendinti ir paklijuoti kokį paveiksliuką. tai turbūt statybiniai akriliniai dažai nelabai tiks?

žiūrėjau video pamokas ir ten paveiksliukus mirkė vandenyje - čia turbūt tam, kad "atsigultų" tolygiai ant paviršiaus?
mijaka
sigita, tiks akriliniai statybiniai, nes jei tiubeliuose pirksi brangiai gausis biggrin.gif plius pigmento reikės, kad gautum spalvą kokios nori. Vandeny mirko spec. dekupažinį popierių. Jei darai su servetėle, tai nieko mirkyt nereikia
:) Joanna
QUOTE(sigita @ 2008 01 04, 21:39)
Ačiū už atsakymą, aš noriu padažyti šitą dėžutę, pasendinti ir paklijuoti kokį paveiksliuką. tai turbūt statybiniai akriliniai dažai nelabai tiks?

žiūrėjau video pamokas ir ten paveiksliukus mirkė vandenyje - čia turbūt tam, kad "atsigultų" tolygiai ant paviršiaus?
*

Mirkė vandenyje dekupažinį popierių, nes jis yra storesnis ir šlapias tikrai geriau ,,gulasi". Bet kiek pastebėjau, mažai čia pas mus mėgėjų su tokiu popierium dirbti, jis storas ir labiausiai tinka stambiam apklijavimui - pvz. viso dėžės dangčio. bigsmile.gif

Jei pasirinktum klijuoti motyvus iš servetėlių, tai tikrai nereikia mirkyti, nes iš servetėlės nieko nebeliks sad.gif

MIJAKA smile.gif
nepažinau tavęs su nauju avataru - turtinga būsi thumbup.gif
sigita
Nu ačiū labai už atsakymus, kai atšils važiuosiu į senukus dažų ir lako. O paskui kai prasidės "gamyba" vėl užversiu jus klausimais smile.gif tiesa, o laką perkat specialų, ar tiks bespalvis skirtas medžiui?
:) Joanna
QUOTE(sigita @ 2008 01 04, 22:44)
Nu ačiū labai už atsakymus, kai atšils važiuosiu į senukus dažų ir lako. O paskui kai prasidės "gamyba" vėl užversiu jus klausimais  smile.gif  tiesa, o laką perkat specialų, ar tiks bespalvis skirtas medžiui?
*

Lakai yra įvairūs, bet kaip teisingai pastėbėjai - jie bespalviai ir dažniausiai skirti medžiui.
Lakai vandens pagrindu geri tuo, kad jie nesmirda. Akriliniai lakai ilgiau džiūsta ir limpa. Yra ir purškiamu laku, aš taip pat juos naudoju, kainuoja apie 12 Lt, buna Senukuose tikrai.

9 temoje yra jo nuotrauka ir eina kalba apie lakus:
http://www.supermama.lt/forumas/index.php?...43886&st=12
Medeira
seniai jau čia skaitinėjuos, tikrų stebukliukų jūs čia pridarot thumbup.gif šiandien pabandžiau savo baltą stalinę lempą padekoruoti su servetėlėm ax.gif Bet temos pradžioje mačiau sudėtos nuorodos su labai gražiais paveiksliukai, o kaip juos panaudojat?
justess22
QUOTE(Medeira @ 2008 01 05, 20:32)
temos pradžioje mačiau sudėtos nuorodos su labai gražiais paveiksliukai, o kaip juos panaudojat?

spausdinam ant ryžinio ar kitokio plono popieriaus ir naudojam dekoravimui 4u.gif
Medeira
O apačioje nereikia storesnio paklijuoti? Spauzdintuvas nepyksta? rolleyes.gif
justess22
QUOTE(Medeira @ 2008 01 05, 21:18)
O apačioje nereikia storesnio paklijuoti? Spauzdintuvas nepyksta? rolleyes.gif
*

Kaip spausdinti paveiksliukus, gali pasiskaityti čia 4u.gif
aurelija_ma
niu biski parodysiu savo pakabele ax.gif
http://public.fotki.com/aurelija-ma/dekupa...1/dscn1777.html
MELYNA PAUKŠTĖ
QUOTE(aurelija_ma @ 2008 01 05, 22:59)

Grazi pakabele... svelni smile.gif
sigita
QUOTE(aurelija_ma @ 2008 01 05, 22:59)

Kaip gražu wub.gif O kodėl nededi tiesiogiai į forumą?
aurelija_ma
QUOTE(MELYNA PAUKŠTĖ @ 2008 01 06, 13:20)
Grazi pakabele... svelni smile.gif
*

aciukas 4u.gif
QUOTE(sigita @ 2008 01 06, 14:55)
Kaip gražu  wub.gif O kodėl nededi tiesiogiai į forumą? 
*

aciukas 4u.gif , o nededu, nes nemoku ax.gif , kazkada pabandziau, neisejo ir daugiau nebebandziau, lengva ir nuoroda ideti smile.gif
P.s. cia dovanom, simboliskai eidami pas savo daktare ir sesute, nunesim, gal ne kvailai g.gif , bet norim ka padovanoti ir nesinori eilinius saldainius ar dar ka nunesti cool.gif
agnytia_number1
Na stai, ikeliu ir savo pirmaji darbeli ax.gif

user posted image

+ http://talpykla.uzeik.net/view/61b4f2350/IMGP0004.JPG

blush2.gif
evemaska
agnytia_number1
nelabai supratau,cia pas tave krakle?ar tu trafaretu darei? blush2.gif blush2.gif blush2.gif
siaip man grazu,kaip pirmas darbas,atrodo gerai tongue.gif ,nes mano pirmas blinas buvo ojej doh.gif
noriu parodit,ir as ka padariau ax.gif
user posted image
user posted image
bet be broko neisejo,labai sunkiai gavosi priklijot,susiraukslejo,ir printeris juodus dazus leidzia doh.gif ,vienas paveiksliukas is triju normalus buna
mijaka
QUOTE(agnytia_number1 @ 2008 01 07, 08:38)
Na stai, ikeliu ir savo pirmaji darbeli  ax.gif
*

nelabai suprantu kas čia ax.gif
QUOTE(evemaska @ 2008 01 07, 12:04)
noriu parodit,ir as ka padariau  ax.gif
*

labai gražiai spalvos pereina wub.gif
pavonija
Užėjo noras pasirodyti biggrin.gif , trys vienodos dėžutės su skirtingais piešiniais rolleyes.gif
user posted image
user posted image
user posted image
aurelija_ma
QUOTE(pavonija @ 2008 01 07, 14:31)
Užėjo noras pasirodyti biggrin.gif , trys vienodos dėžutės su skirtingais piešiniais rolleyes.gif
user posted image
user posted image
user posted image
*

jau dezutes wub.gif nerealiausia ta pirmoji thumbup.gif , ir ta antra faina, man ta moteris patinka is paveikslo tik nepamenu kokio cia dailininko, bet irgi faina thumbup.gif wub.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2010 Invision Power Services, Inc.