Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: papildomas maistelis
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Vaikų mityba > Mažylio iki 1 metų meniu
Pages: 1, 2
Simona Stackunaite
mano mažyliui jau 3mėn tai net nežinau ar gerai darau,bet pradėjau maitinti hipp'io košytėmis,nes mišinėliu jam jau per mažai... g.gif kai kurios mamos sako,kad reikia duoti jau tuos mišinėlius kurie skirti nuo 6mėn.,bet aš bijau rizikuo,juk atrodo jis toks maziukas dar............ rolleyes.gif
iloniux
QUOTE(Simona Stackunaite @ 2007 12 22, 20:16)
mano mažyliui jau 3mėn tai net nežinau ar gerai darau,bet pradėjau maitinti hipp'io košytėmis,nes mišinėliu jam jau per mažai... g.gif  kai kurios mamos sako,kad reikia duoti jau tuos mišinėlius kurie skirti nuo 6mėn.,bet aš bijau rizikuo,juk atrodo jis toks maziukas dar............ rolleyes.gif
*

Na nezinau ar gerai kiekviena mama daro taip kaip jai atrodo teisingiausiai as tai pradejau primaitintinuo 4men ir tai galvoju kad per anksti man irgi atrode kad mazyle neprivalgo bet kazin ar taip buvo ji daznai pradejo pabudineti nakti valgyti tai nutariau kad neprivalgo o dabar jau valgom viska ir tikrai nemazai bet nakti prabunda valgyti labai daznai manau ne tiek jai valgyti reikia kiek nusiraminimo kai ikusi papa nurimsta ir vel miega. Tai manau kad tikrai neverta skubeti su primaitinimu nu nebent tikrai matai kad tavo kudikis alkanas bet dabar gydytojai pataria primaitinti tik nuo 6men. nes vaiko skrandukas tik tada yra pasiruoses kitam maistui.
mylimuke
Minimalus primaitinimo amžius yra 4mėn, o iki 6mėn tai reikia daryti pasitarus su gydytoju. Tiek duodama vėlesnius mišinukus, tiek maitindama košėmis galite pakenkti. Be to, kiek mačiau, visos košės ir tyrelės yra minimum nuo 4mėn, tai ką tu duodi?
Duok dažniau ir daugiau mišinuko, spėsi dar primaitinti.
joliteee
as tai mazdaug tik nuo 6 menesiu pradejau primaitint po biski, o siaip tai nuo 7 menesiu normaliau koses valgom, o dabar mums 10 menesiu ir dar valgom mamos pienuka 4u.gif
nedaj
Primaitint pradejome nuo 3menesiu ir 2savaiciu. Pradzioj tik pietums duodavau puse indelio darzoviu tyreles, o vakare pora sauksteliu vaisiu tyreles...ir viskas kuo puikiausiai.Nuo 4 menesiu gydytoja liepe duot kosytes ir ne tas kur parduotuvese pardavinejamos, o virt namuose ir maitint... Mano mazylis tikras drakoniukas, valgo kaip 6menesiu ir jeuciasi labai gerai...Miega daug ramiau.
mamiux
manosios niekaip nejo priversti valgyti kosytes,vien mamos piena valge beveik iki metu.Nuo 10 menesiu tik paragauti kosiu pradejo doh.gif .Ir galejau daryt nors tu ka biggrin.gif ,net gydytojams nepavyko,vat uzsispyrele turejau g.gif
brasta
Pradėjom beveik penkių mėnesių nuo bulvytės. Labai nevalgė, tai dariau su mišinuku.
a.aurute
mes pradejom nuo 4 menesiuku nuo darzoviu tyreliu... mirksiukas.gif
uoga83
jei maitini misinuku, td nuo 4men galima jau pradet ragaut "rimtesnio" maistelio 4u.gif siaip geriausia tartis su gydytoja..
Nors as tai del mytybos klausimu i gyd nesikreipiau schmoll.gif tiesiog klausydavau seseles arba kitu mamu patarimu(tik ne savo mamu ar anytu ir pan..) tai darzoves jau nuo 5men pradejom ragaut.. MP nebeuzteko..
mmamuliuke
mus ka tik pries keles savaites konsultavo vaiku gyditoja: iki 6 men vaikuciui svarbiausia yra mamos pienukas. bet primaitint reiktu nuo 4 men, bet pirma duoti pieno o po to darzovynes, o nuo 6 men atvirksciai kosytes o veliau pienukas. na ir mum siule geriau namie darytus duot
Gabred
Aš manau, kad mišinukus reikia duoti pagal tam skirtą amžių.Mes košytes pradėjom valgyti apie penktą mėnesį, o varškytės pabandėm šiek tiek anksčiau.
deluxe
As pradejau duoti vaikui pirmiausia darzoviu nuo 5,5men. Kai pripratinau prie ju ,daviau vaisiu, o po to grudu koses. Kieta maista ivedziau taip kaip rekomendavo gydytoja ir jokiu savivaliu nedariau. Nuo 7men. duosiu mesytes, taip rekomendavo gydytoja.
O siaip vaikas gali buti primaitinamas nuo 4men. (pasitarus su gydytoju) iki 6men.

3men. kudykiui manau,tikrai dar per anksti ragauti viska kas nera MP ar pieno misiniai.
Linusikas
maitinu MP, ir košes duosiu nuo 6 mėn, svorio priauga normaliai, nėra reikalo daugiau ką duoti.
O dėl kėlimosi naktį - tai normalu, kai buvo 3 mėn, valgė stabiliai kas tris val ir nenumiriau, dabar aišku naktį nebevalgo, bet pati pasirinko, jei norės - duosiu, man negaila. biggrin.gif
ritoolia
Mes pradejom nuo 6men. dabar dar tik po kelis kasniukus valgom

i 
Pašalinta off-topic žinutės dalis
Raistė
Aš nuo 4 mėn pradėjau, nes MP nebuvo
prekestolen
Primaitinti pradėjau nuo 5,5 mėn. Po truputį. Pilnai primaitinu nuo 6 mėn. Iš pradžių daržovine, po mėnesio- grūdine košėmis. Geriam MP.
vaivos juosta
Panašiai nuo pusės metų. 4u.gif
dijanute
nuo dvieju men.su puse maitinu suneli misinuku ir net jokio primaitinimo iki 6 men .negalvoju,
*Rykliukė*
Pradejom darzovytes ragauti/valgyti nuo 5.5 menesiuko 4u.gif Nuo 3 menesiu kaip ir ankstoka g.gif Kita vertus, zinau mamyciu kurios duoda darzovyciu nuo 3 menesiu ir jokiu problemu neturi 4u.gif
Nerre
Kažkaip 3 mėn kūdikius primaitinti nerealu man :-) DAr gi tokių mažulyčių virškinimo sistema nebuna subrendusi, jie ta visą suvalgytą maistą iškakoja nepakitusį, kaži ar verta apkrauti mažulyčių skrandukus.
Aš tai saviškiui nuo 5 mėn duodavau retkarčiais paragauti po pusę šaukštelio obuolio ar banano. Nuo 6 mėn bandžiau primaitinti košėmis, bet vaikas atkakliai jų nevalgė iki pat 10 mėn. Ir nieko, nenumire, sveikas gyvas auga :-)
mama333
pradejau primaitinti 6mėn.košėmis.MP maitinu iki šiol.man atrodo kad prie naujo maisto pripratiname po truputi,apie 6mėn kai vaiko virškinim sistema subresta,kitu atveju pūs pilvą,skaudės ir nemiegos naktim dar daugiau g.gif maniškiui 10mėn.nakti kelias po 4 kartus bigsmile.gif
jolka1224
QUOTE(Nerre @ 2008 02 05, 21:13)
Kažkaip 3 mėn kūdikius primaitinti nerealu man :-) DAr gi tokių mažulyčių virškinimo sistema nebuna subrendusi, jie ta visą suvalgytą maistą iškakoja nepakitusį, kaži ar verta apkrauti mažulyčių skrandukus.

*

Aš taip pat knygų prisiskaičiusi galvojau, kad vaikučiui košytės nuo 6 mėn. duosiu.Bet atsitiko taip, kad gydytoja liepė po truputį duot daržovių košytės kai mums buvo 3,5 mėn.Todėl, kad virškinimo sistema pas mano mažąją sulėtėjusi, net mišinuką nevisai suvirškina.Pasirodo daržovės kaip tik padeda virškinimui, o jis nėra apkraunamas.
Jau nuo pat pirmojo šaukštelio dukra labai skaniai valgė daržovienę.
EJZ
Laba diena mamyes,
Reikia patarimo. Mums jau 6 men, jau noreciau primaitinti, nes lyg jai ir paciai jau norisi, o ir reikia. Pas gyd. nepapuolam neleidzia mums eiti nes gripo epidemija, tai laukiam kol praeis.
Tai stai mums reikia patyrusios mamytes patarimo.

Kokia koseles pirma turi buti ir kaip paruostos.

Nes vakar daviau paragauti obuolio ir banano tyreles su MP, tai meivesi ziaukciojo vaizdelis buvo ne koks. lotuliukas.gif
Siandien daviau bulvytes ir morkos koseles ant vendeliuko, lyg nieko bet neipatingai. Gal pripras o gal reikejo tik bulviu tyre padaryti, labai laukiam patarimu.

ax.gif
LeKrista
Patariama bandyti, nuo morkytes, arba morkyte su buve. As tai pirkau Hipp jau paruosta kosele su bulvyte ir morkyte. Manasis tai skaniai suvalge ir gana greitai priprato. o jei nori pati virti, tai maniskiui labiausiai patiko irgi bulvyte su morkyte viriau vandenukyje ir po to tryniau per sieteli. Jei gausis biski per tirsta gali uzpilti to paties nuoviro. Karta bandziau viena bulve virti sutryniauja ir sumaisiau su savo pienuku biski sviestuko idejau, tai maniskis ziugcioti tik pradejo ir nevalge, matyt per riebiai buvo. O hipp darzovienes lig siol puikiai valgom thumbup.gif
pukute m
Mes kosytes valgom jau nuo 4 men.Pilvuko nepute schmoll.gif Pabandykit pasiskaityt www.katalogastevams.lt,gal kas pravers 4u.gif
mažulė
Aš irgi nuo 3,5 mėn. gydytoja liepė, nes labai stipriai atpilinėjo, kai pradėjau duoti tirštesnį maistą ir atpilinėti mažiau pradėjo mirksiukas.gif
rimulia12
Mes pradejom bulve ragauti nuo 4,5 men. Sumaisau su savo pienuku tai thumbup.gif
Arsua32
Nuo 6 men. pradejom ragauti bulviu koses, kuri labiau primine trinta bulviu sriuba, nes skiesdavau su misinuku tongue.gif
rimulia12
QUOTE(Arsua32 @ 2008 02 11, 15:13)
Nuo 6 men. pradejom ragauti bulviu koses, kuri labiau primine trinta bulviu sriuba, nes skiesdavau su misinuku tongue.gif
*

Maniske tai nevalgo jei taip smarkiai atskiedi, spjauna lauk doh.gif
erlin
mes kosytes nuo 5 men. pradejom valgyt mirksiukas.gif
TJolke
Kur Mamos skubat!!!! Ar maitinti tais vaikiskais maistais labai smagu? Cia zaidimas koks laikui uzimti ar kaip, nesuprantu???? Nemiega, tai nereiskia, kad neprivalgo. Va jau rase viena mama, kad anksciausiai pradejo kisti tas koses tai dar labiau nemiegoti pradejo... Spesite priterst ta orgnizma kosem, mesom ir kt. brudu ir dar chemiskai apdorotu.
Suprantu, kai yra problemu, kai gydytoja liepia, nes truksta medziagu, pienuko ar misinio nebeuztenka...
Bet kai kuriu laiskucius paskaicius, tai net pyktis paima... Nuo 3 jau duoda !!!! Kam!?
Jei uztenka pieno - tai tik nuo 6 men. Auga vaikai ir nuo pieno kaip ant mieliu ( jei pasak mediku uztenka)

Dar vienas gyvenimiskas patarimas - sutaupysite ir pinigeliu. Uz vaiku sveikata!!!
palmal
Skirtinga literatūra skirtingai rašo. Nėra vienos tik teisingos teorijos. Seniau, kai auginau pirma vaika , primaitinti reikejo nuo 1 mėn. Tik aš neprisimenu, ar aš tą dariau. Dabar gydytoja rekomendavo jau duoti obuolio ar banano, o taip pat pradėti daržovių košes ir sultis duoti. Vaikutis 3 mėn. bet didelis ir jam gali trukti mineralu. Šiaip maitinu MP bet šiandien virsiu daržoves. Trinta obuoli su bananu nelabai vertina.
ccikas
QUOTE(palmal @ 2008 02 26, 12:52)
Skirtinga literatūra skirtingai rašo. Nėra vienos tik teisingos teorijos. Seniau, kai auginau pirma vaika , primaitinti reikejo nuo 1 mėn. Tik aš neprisimenu, ar aš tą dariau. Dabar gydytoja rekomendavo jau duoti obuolio ar banano, o taip pat pradėti daržovių košes ir sultis duoti. Vaikutis 3 mėn. bet didelis ir jam gali trukti mineralu. Šiaip maitinu MP bet šiandien virsiu daržoves. Trinta obuoli su bananu nelabai vertina.
*

Nereikia labai jau pasikliauti ir tais gydytojais. Man gydytoja ir sesele jau irgi liepus buvo kelis kartus matuoti pieneli nusitraukiant ir jei mazai jo bus, tai duoti papildomai misinio. Juolab, kad tik neseniai vaikelis buvo svertas ju paciu ir svarstykles rode + 1,1 kg per antra men. g.gif Tai ar cia tikslingas patarimas? Aisku, kad ju neklausau ir jokio misinio papildomai neduodu schmoll.gif . Per 3 men. priaugo 800 g. ir be ju patarimo, maitinant tik MP. ax.gif
shkietka
sveikos mamyte,mano suneliui 3 menesiukai, mano pienelis deja dingo verysad.gif , maitinu misineliu ir jau nuo 3menesiu daktare liepe primaitinti. duodu banano, bei lietuvisko uoboliuko. Nieko baisaus nepastebejau,labai norai mazylis valgo smile.gif nemanau, kad tai blogai, tikiuosi,kad daugiau svorio priaugsim, nes darnet 6kg nesveriam. beje neduodu priktiniu tyreliu, manau daug sveikiau banana paciai sutrinti.
TJolke
QUOTE(palmal @ 2008 02 26, 12:52)
*

Bet gal del to ir didelis, kad MP uztenka. Kas jums sake, kad truksta mineralu ( tai dabar jau duodat nitratu su bananais??). Pati sugalvojote ar kur perskaitete? Visko priraso, mokekite atsirinkti. Mano mergaite irgi labai didele, tad daktare ( 30 metu dirba pediatre, pati straipsnius raso, dalyvauja visuomeniniame gyvenime, domisi naujovem) numojo ranka ir jau 3 men pasake '' eisim iki gali su MP, jau matau, kad visko uztenka''. Nebent, darete tyrimus ir rado bloga kraujuka ar pan. Tada - kiti reikalai.
Paskaitykite kokios atrastos baisios pasekmes del per ankstyvo primaitinimo - zmones anksti pradeda tukti, per anksti apkraunam inkstai, gresia inkstu ir kitu organu ligos, maiste yra drusku ir cukraus, jo leliukas gauna per daug ir del to gresia ligos, susijomis su jais.
Valgykite pati ka nors vertingo, maistingo, tegul vaikelis gauna per piena... Sekmes ir geriausi linkejimai... tongue.gif
EJZ
QUOTE(TJolke @ 2008 02 26, 16:15)
Bet gal del to ir didelis, kad MP uztenka. Kas jums sake, kad truksta mineralu ( tai dabar jau duodat nitratu su bananais??). Pati sugalvojote ar kur perskaitete? Visko priraso, mokekite atsirinkti.  Mano mergaite irgi labai didele, tad daktare  ( 30 metu dirba pediatre, pati straipsnius raso, dalyvauja visuomeniniame gyvenime, domisi naujovem) numojo ranka ir jau 3 men pasake '' eisim iki gali su MP, jau matau, kad visko uztenka''. Nebent, darete tyrimus ir rado bloga kraujuka ar pan. Tada - kiti reikalai.
Paskaitykite kokios atrastos baisios pasekmes del per ankstyvo primaitinimo -  zmones anksti pradeda tukti, per anksti apkraunam inkstai, gresia inkstu ir kitu organu ligos, maiste yra drusku ir cukraus, jo leliukas gauna per daug ir del to gresia ligos, susijomis su jais.
Valgykite pati ka nors vertingo, maistingo, tegul vaikelis gauna per piena... Sekmes ir geriausi linkejimai... tongue.gif
*

Pritariu pritariu,
Maniske labai didele gime ir dabar gigantuke, iki 6men. tik MP, dabar jau verdu kruopu koseles. Pilnai jai visko uztenka ir dantukai jau 4 menesiu isdygo. Turime du. Vadinasi ir kalcio pakakanka ir kitu medziagu uztenka.
TJolke
Cia jau nieko nepadarysi, ne visada galima pasirinkti. Toms, kurios maitina misinukais pataria primaitinti anksciau, jau nuo 4-iu men daugeliui. Cia daugiau apie MP maitinancias, kurios nuo 2.5 jau svarsto banana pakisti vos sulaukus 3 men.
Varge, cia bet kuriai gali kuria nors diena tas pienas dingti, ypac dabar kai virusai siaucia. Pakils temperatura vos ne iki 39 - 40 ir ate... Pazistamai taip buvo.
Bet ta, kuri turi ta galimybe, matinti be problemu MP, tegul naudojasi. smile.gif

mrs.ieva
taigi, atsakydama i tema galiu pasakyti kad daviau truputi hippo obuoliu- kriausiu tyreles nuo 4.5 men vienakrt dienoj ir mano mazyle labai noriai valge ir dar linksmesne patapo, jokiu blogo poveikio nepastebejau, kakutis nepakito. ir iki siol duodu vienakart dienoj hippo darzoviu ar vaisiu kosyciu, labai megstam 4u.gif

i 
mikki
Kiekviena mama pasirenka kas jos nuomone vaikui geriausia.Jei ji nusprende nuo 3 men primaitinti-tai tegu taip ir daro.su kitu vaiku gal darys kitaip
As pavyzdziui pasitikiu savo daktaru ir darau kaip jis pataria.mes vaikuti primaitinom nuo 4 men alergija mazinancia kose.ir labai dziaugiuosi,nes mokinomes ilgai ir kai suejo 6 men ir pritrukom gelezies jau galejom ramiai valgyti mesyte.

i 
barclayte
Mums gydytoja patare primaitint nuo kruopu kosyciu,o beveik visur skaitau kad pradedama nuo darzoviu g.gif Idomu nuo ko geriau?patarkit mamytes? smile.gif Ir nesibarkit tongue.gif tongue.gif
viola28
QUOTE(barclayte @ 2008 03 03, 13:30)
Mums gydytoja patare primaitint nuo kruopu kosyciu,o beveik visur skaitau kad pradedama nuo darzoviu g.gif Idomu nuo ko geriau?patarkit mamytes? smile.gif Ir nesibarkit tongue.gif  tongue.gif
*

Taigi nera ko barti biggrin.gif Kai mano vyresnioji buvo mazule, primaitinti pradejau nuo darzoviu kosiu. Sako, kad mazyliai labiau pamegsta grudines koses, ir jei nuo ju pradesi, nenores darzoviu. Visa sesta menesi viena maitinima keiciau darzoviu kosyte - darzoves petrindavau, skiesdavau savo pienuku, kartais lasiuka alyvuogiu aliejaus sliuksteldavau. Atejus septintam menesiui, supazindinau su grudu kosemis ir mesyte biggrin.gif Dabar turim broliuka, kuriam sesi menesiai sueis geguzes gale, ir nebus svieziu darzoviu verysad.gif Tai net nezinau, ka reikes daryti g.gif Gal nuo grudu pradeti primaitinima, o svieziu darzoviu lukteleti. Nesinori importinem maitinti
aistuzele
tai va, maniškis jau irgi valgo tyrelęs, t.y. daržovienes, dievina bulvę su moliūgu. Primaitinimą pradėjau tuomet, kada mus palaimino gydytojas, nes maniškis tapo neramus, pradėjus valgyt daržovienę, vaikas tapo ramesnis. Valgo noriai, kada jau pavalgo, parodo kad gana, suspaudžia lūpas biggrin.gif

i 
TJolke
Man labiausiai rupimas klausimas -po darzoviu ir vaisiu - grudines koses geriau ar mesyte pradeti??? Jei 7 men abu galima, tai ka vistiek pirmesni? Labai skirtingai patys pediatrai raso.

i 
IwonaBogd
Papildoma maisteli ivedem 4 menesiu. Taip rekomendavo musu pediatre.

i 
ashiuke
Pradejau primaitinti 4iu menesiu maziuka savo.. ax.gif
aistuzele
QUOTE(TJolke @ 2008 03 03, 15:15)
Man labiausiai rupimas klausimas -po darzoviu ir vaisiu - grudines koses geriau ar mesyte pradeti??? Jei 7 men abu galima, tai ka vistiek pirmesni? Labai skirtingai patys pediatrai raso.
*

naujausiame Mamos žurnale rašo, kad daržvienė, tada daržovienė su mėsa ir tik tada kruopienė mirksiukas.gif

i 
Jurgiukste
mes koses pradejom valgyt nuo 4 men ax.gif

i 
TJolke
[quote=aistuzele,2008 03 05, 14:33]
naujausiame Mamos žurnale rašo, kad daržvienė, tada daržovienė su mėsa ir tik tada kruopienė mirksiukas.gif

Tai ka duoti nesenai pradejusiom primaitineti pirmosioms vakarienems???
Pietums duodu darzovienes jau kokios 3 savaites, vakare paskanauja apie 60 ml tyreles. Jauciu, net matosi, kad jau nori daugiau. Maniau idesiu vakarienei grudine kose, prisipirkau, o dabar jau pasirodo ir daug kur pradejo rasyti, kad pirma - su mesa duoti, bet iki 7 men dar toli ir tai jug bus pietus!
Ka jus duodavot pirmom vakarienem?
aistuzele
[quote=TJolke,2008 03 05, 23:05]
[quote=aistuzele,2008 03 05, 14:33]
Tai ka duoti nesenai pradejusiom primaitineti pirmosioms vakarienems???
Pietums duodu darzovienes jau kokios 3 savaites, vakare paskanauja apie 60 ml tyreles. Jauciu, net matosi, kad jau nori daugiau. Maniau idesiu vakarienei grudine kose, prisipirkau, o dabar jau pasirodo ir daug kur pradejo rasyti, kad pirma - su mesa duoti, bet iki 7 men dar toli ir tai jug bus pietus!
Ka jus duodavot pirmom vakarienem?
*

[/quote]
vat, kaip tik atsiverčiau Mažylio žurnalą ir ten yra apie primaitinimus, mamos rašo ką ir kada duoda, vaikams 6 mėn, tai vakare duoda kruopienės. Manau, kad galima jau duot tų kruopienių mirksiukas.gif
ŽuvelėNEauksinė
kosytem primaitinu 6men. 4men badndziau duoti kosyciu bet nevalge,viska spjiove,raukesi,o nuo 6men tai viska puikiai valge smile.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.