Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Žirnių košė
Supermamų klubas > Mūsų namai > Kulinarinės idėjos > Antri patiekalai
Karčiama
labas vakaras šeimininkėlės. 4u.gif

mano vyras, jau antra savaitė apie žirnių koše kalba, tai sakau reiktų išvirt, bet nežinau kaip.

gal galėtumėt padėt ir pasidalint savo patirtimi ax.gif



dėkui 4u.gif
Aušrinė
Nu menkas čia stebuklas - vandenyje išverdi žirnius ir tiek wink.gif Aš tik prieš virdama užpilu verdančiu vandeniu, pabrinknu keletą valandų, tada greičiau išverda. Pirmą užvirusį vandenį su daugyyybe putų nupilu ir užpilu nauju ir verdu kol išverda tie žirniai. Tada jie biresni būna. Į tokią košę dar galima pakepintų lašinukų su svogūniukais įpilt. Vyrui turėtų patikt wink.gif
Karčiama
QUOTE(Aušrinė @ 2007 12 27, 18:31)
Nu menkas čia stebuklas - vandenyje išverdi žirnius ir tiek wink.gif Aš tik prieš virdama užpilu verdančiu vandeniu, pabrinknu keletą valandų, tada greičiau išverda. Pirmą užvirusį vandenį su daugyyybe putų nupilu ir užpilu nauju ir verdu kol išverda tie žirniai. Tada jie biresni būna. Į tokią košę dar galima pakepintų lašinukų su svogūniukais įpilt. Vyrui turėtų patikt wink.gif
*



o nededi kokios tarkuotos bulvės ar miltų, kad ta košė suliptų, nebūtų žirniai su spirgais?
janiku
QUOTE(Karčiama @ 2007 12 27, 18:54)
o nededi kokios tarkuotos bulvės ar miltų, kad ta košė suliptų, nebūtų žirniai su spirgais?
*


KAda zirniai buna isvire butinai deti bulvine tarka sutarkuotos bulves 1ar 2 priklausomai nuo koses kiekio. Tada kose buna tirsta kaip kose, o spirgius isisgegi tik valgant
Marija5
Užsimaniau ir aš tokios košės ax.gif
Mano močiūtė anksčiau darė.
O tas bulves virtas reikia sutarkuoti ar žalias ir dar pavirti kartu su koše? blush2.gif
Karčiama
QUOTE(janiku @ 2007 12 27, 20:45)
KAda zirniai buna isvire butinai deti bulvine tarka sutarkuotos bulves 1ar 2 priklausomai nuo koses kiekio. Tada kose buna tirsta kaip kose, o spirgius isisgegi tik valgant
*




QUOTE(Marija5 @ 2007 12 28, 15:40)
Užsimaniau ir aš tokios košės  ax.gif
Mano močiūtė anksčiau darė.
O tas bulves virtas reikia sutarkuoti ar žalias ir dar pavirti kartu su koše? blush2.gif
*



mano močiutė irgi darydavo, tai lyg žalias tarkuodavo, bet ne su burokine, o su smulkesne tarka g.gif
Tinkis Vinkis
QUOTE(Karčiama @ 2007 12 27, 17:54)
o nededi kokios tarkuotos bulvės ar miltų, kad ta košė suliptų, nebūtų žirniai su spirgais?
*



Jei virti kose is skaldytu zirniu - ir pakankamai ilgai - tai zirniai suverda tiek, kad ta kose gaunasi pakankamai tirsta ir sulipusi. Kai zirniai cieli, tada kebliau.
Zirniu kose labai megstu, bet bjauroka tai, kad po to patenki i keblia situacija biggrin.gif
janiku
QUOTE(Karčiama @ 2007 12 28, 15:50)

mano močiutė irgi darydavo, tai lyg žalias tarkuodavo, bet ne su burokine, o su smulkesne tarka  g.gif

*


zala bulve tarkuota su bulbine tarka
vilmike
Žirniu košė.
Žirniu (geriau nskaldytu), sonines, svoguno, keletas kubeliu sultinio, krapu.
Žirnius nuplauti, užvirti ir pavirti mazdaug 5 min.Tada sudeti sultinio gabaliukus ir dar kokias 5 min.pavirti. Keptuveje pakepinti sonine (ar lasinukus), svoguno ir viska supilti i verdancius zirnius. Sudeti supjaustytus krapus ir dar kokias 5 min. pavirti. Tada puoda nukelti nuo ugnies ir padeti keletui valandu kur nors siltai (as suvynioju i deki). Vandens puode turetu buti mazdaug per du pirstus daugiau nei zirniu. Kas ragavo, visi sake, kad skanu, thumbup.gif o kai vaziuojam vasara i gamta, tai vyriukai visadad uzsisako sios koses. tourist5.gif Skanaus ir jums mirksiukas.gif
llukutis
QUOTE(vilmike @ 2008 01 25, 23:14)
Žirniu  košė.
Žirniu (geriau  nskaldytu), sonines, svoguno, keletas  kubeliu  sultinio, krapu.
Žirnius  nuplauti, užvirti  ir  pavirti  mazdaug 5  min.Tada  sudeti  sultinio gabaliukus  ir  dar  kokias 5 min.pavirti. Keptuveje  pakepinti sonine (ar lasinukus), svoguno  ir  viska  supilti i  verdancius  zirnius. Sudeti  supjaustytus  krapus  ir dar kokias 5  min. pavirti. Tada  puoda  nukelti  nuo  ugnies  ir  padeti  keletui  valandu  kur  nors  siltai (as  suvynioju  i  deki). Vandens  puode  turetu  buti  mazdaug  per  du  pirstus  daugiau  nei  zirniu. Kas  ragavo, visi  sake, kad  skanu, thumbup.gif  o kai  vaziuojam  vasara  i  gamta, tai  vyriukai  visadad  uzsisako  sios  koses.  tourist5.gif Skanaus  ir  jums mirksiukas.gif
*


reikes pabandyti,nes vyras vis prašo išvirti mirksiukas.gif
net_nzn
na asei kiek sudetingiau darau. issiverdu zirnius, dazniausiai neskaldytus, o paskui su spirgiukais ir svogunu pakepu ketuveje, tada zirniai buna biresni ir apkepe. na zinoma, paskui atitinkamai ir indu plovimas pailgeja verysad.gif
alfija

o aš žirnių košę verdu taip: Pusę pakelio skaldytų žirnių, virtų ir lygiai tokį pat tūrį bulvių košės sugrūdu į vieną, dar įdedu rūkytų lašinukų su svogūnais pakepintų. Sugrūdus gaunasi košė(žirnius ir bulves verdu atskirai). Dar darau padažą- tie patys svogūnai ir lašinukai su grietine. Užgeriam kefyru, pasukom, raugintu pienu. Labai skanu.
foox
kaip įdomu, net nežinojau kad tokia išvis yra, žirnių košė essen.gif .žirniai su spirgais - žinau ir megstu, bet kaip juos išvirti? man pastoviai suverda arba būna pusžaliai, niekaip nerandu to viduriuko unsure.gif
foox
nieks negalit patarti kaip skaniai išvirti žirniukus? rolleyes.gif doh.gif
ingakyca
QUOTE(foox @ 2008 03 29, 02:07)
nieks negalit patarti kaip skaniai išvirti žirniukus?  rolleyes.gif  doh.gif
*



Tai, kad nėra sunku paprasčiausia aš palaukiu kol užverda vanduo, dedu skaldytus žirnius (jie greičiau verda), įdedu druskos ir palaukiu kol vėl užverda, tada sumažinu ugnį ir verdu, kiek laiko net nežinau, nes žiūriu, kad jie būtų sukritę mirksiukas.gif bet 30 min tai tikrai reikia ir daugiau netgi
foox
rolleyes.gif suvirti į košę tai moku, bet kaip nesuvirti?kaip padaryti kad jie būtų birūs bet nežali?
ingakyca
QUOTE(foox @ 2008 03 31, 23:00)
rolleyes.gif suvirti į košę tai moku, bet kaip nesuvirti?kaip padaryti kad jie būtų birūs bet nežali?
*



Niekada nebandžiau tokių išvirti, tai nelabai ką ir patarti galiu, nes man patinka tik suvirti. Galbūt tiesiog trumpiau virti ir tiek g.gif
deivydukomama
tai tu virdama ir tikrink visada zirnius kad jie nesuvirtu mirksiukas.gif
foox
as ir tikrinu tik kad atordo dar zali, o cia jau sukrite rolleyes.gif unsure.gif
Renačiukas
Aš žirnius skaldytus užvirinu, nupilu tą vandenį, užpilu nauju kad virš žirnių būtų maždaug du pirštai vandens ir troškinu špižiniam puode orkaitėj apie pusvalandį 190 tem. Gaunasi skanūs ir nesukritę, valgom su kepinta šonine ir pakepintais svogūnėliais ax.gif
AGI
Virti žirniai su spirgučiais visada būna mūsų "firminis" patiekalas, kai žiemą išsiruošiam kur nors į gamtą. Tiesiog į verdantį vos vos pasiūdytą vandenį suberiu neskaldytus žirnius, paverdu šiek tiek (na, kadangi dažniausiai tokios išvykos būna suplanuojamos tą patį rytą, tai laiko labai trūksta) ir supilu viską į termosą, skirtą maistui. Užsuku ir palieku brinkti. Svarbiausia, kad vandens nebūtų per daug, bet žirniai neturi būti ir sausi. Kai baigiu spirginti lašinukus su svogūniuku, tiesiog užpilu ant viršaus. O tada jau viską į pintinę, dar vienkartinių lėkštelių ir įrankių - ir pirmyn į gamtą.
daivalija
O aš žirnių košė gaminu tokią- paprasčiausia išverdu žirnius, įdedu pjaustytų rūkytų kiaulės ausyčių, keptos duonos skrebučių ir majonezo. Valgom apsilaižydami thumbup.gif lotuliukas.gif
regna
Aš jums pasiūlysiu mėtine žirnių košę pagal Jamie Oliverio receptą
Tai labai skanus patiekalas,patikėkite.Mums reikės:
dviejų bulvių,nuskustų ,plonais griežinėliais pjaustytų ,
šaldytų žirnelių,
saujos šviežių mėtų lapelių.
sviesto,
druskos,
šviežiai maltų juodųjų pipirų.
Bulves išvirkite sūdytame vandeny,kad būt beveik minkštos.Į puodą sudėkite žirnelius ir patroškinę dvi minutes sumeskite metas.Dar po minutės nikoškite pro kiaurasamtį.Palikite minutę nudgaruoti.Paskui sudėkite iį keptuvę ir sutrinkite bulvių grūstuku.Sugrusti galite ir virtuvinu kombainu.Tiesiog plakite,kol gausite vinalytė masę.Baigę sudėkite sviestą,pagardinkite pagal sknį.
Patikekite,dariau man patiko.
desrele-lt
Siandien kaip tik verdu zirniu kose smile.gif O verdu taip: uzmerkiu zirnius siltam vandenyje, kad isbrinktu ir greiciau isvirtu. Po valandos, aisku galima laikyt ir ilgiau, bet siandien laikas buvo ribotas, idejau i puoda ir uzkaiciau, gerokai apvirus jiems idejau sutinio kubeli. Taip pat pakepinau svogunus, juos sudesiu i zirnius jiems baigiant virt. Skutau keleta bulviu, sutarkavau jas burokine tarka ir zirniam pries baigiant isvirt sudejau. Taip pat druska, prieskoniai, zalumynai. Man labai skani si kose ir ilgam jos uztenka, nes dideli puoda dazniausiai verdu, tai veliau tereikia tik pasisildyt smile.gif
Bitulka
Ale kas cia dabar pasidare su tais zirniais paskutiniu metu unsure.gif su kuo bepakalbeciau, visi zirnius, zirniu kose verda blush2.gif As vakar kaip tik zirnius viriau prie aluciaus rolleyes.gif o kaltas buvo Zvagulio "alaus" kompaktas, vaziuodami namo is kaimo klausemes, o ten vienos dainos priedainis buvo - pupos, zirniai, karstas spirgas..... Nu ir uzvede mane, jau taip uzsimaniau, kad grizus is karto stveriau puoda, zirnius, lasinius, svoguna ir po poros valandu buvo gatavi skanuciai zirniukai, o vyras dar iki parduotuves subegiojo.... rolleyes.gif .... drinks_cheers.gif
o paskui nakti lovoje buvo karo laukas doh.gif po kaldra buvo suviu lyg kare lotuliukas.gif
ELWOOD
as tai is vakaro uzsimerkiu zirnius (visad perku skaldytus), na ir kita dien jau verdu juos, bet as dedu dar bulviu, ir morku ir verdu viska. kai jau isverda, pakepinu keptuvej spirgiuku su svoguneliu ir su tais taukiukais visais pilu ant tos koses, biski viska petrinu ta tokia bulviu koses trintuve ir skanaus.. 4u.gif
suntea7
as irgi dazniausiai is vakaro uzsimerkiu arba is ryto jeigu zadam gaminti vakarienei. tada zymiai greiciau isverda. siaip stengiuosi pirkti skaldytus, bet jeigu ir neskaldytus ismirkau tai normaliai isverda. visada i zirnius dedu rukytos sonines ir zalumynu-krapu, svogunu laisku ar poru (ko turiu tuo metu) ir aisku prieskoniu smile.gif

user posted image
čikuraku
QUOTE(suntea7 @ 2009 06 30, 15:09)

*




labai jusu grazus zirniai 4u.gif

man sukrito viskas unsure.gif is pradziu skaldytus uzpiliau verdanciu vandeniu, kad isbrinktu, tada dejau i kepimo inda rukytu sonkauliu zirniu su tuo paciu vandeniu kur mirko, nes visur raso, kad reik su tuo paciu naudoti. tada dar pakepiau svoguno ant sviestuko, pipirai juodi, vegetos truputi ir mairuno, ir viskas buvo orkaitej apie 1,5 val. zirniukai susiklijave ir truputi per daug vandens pripyliau, bet labai skanu cool.gif
Agniska
QUOTE(suntea7 @ 2009 06 30, 18:09)
user posted image
*


Kaip gardžiai atrodo wub.gif einu virt,dar ir kojas kiaulės virsiu prie jų drinks_cheers.gif
suntea7
QUOTE(čikuraku @ 2009 10 10, 01:07)
*



Papildyta:
QUOTE(Agniska @ 2009 10 10, 15:03)
*


kiek pagyrimu mano zirniams 4u.gif aciu, visada gaunasi tikrai labai skaniai mirksiukas.gif
satanele
Sveikutės , užsinorėjau išsivirti žirnių košės , užsimerkiau neskaldytus žirnius, ir kiek mažiausiai aš turiu juos mirkyti,kad gautusi sveiki žirniukai,t.y nesutrupėję ,ačiū 4u.gif
lapute33
Vaisinu visas savo zirniukais biggrin.gif
user posted image
O darau labai paprastai. Is vakaro uzsimerkiu zirnius, kelis kartus isplaunu. Verdu sudytam vandeny vis paragaudama kad nepervirtu, nes nemegstu pervirusiu ir sutizusiu blush2.gif Kol verda pasikepinu svogunu ir sonines (si karta dariau su rukytu kumpeliu) ir kai zirniai isverda nupilu atlikusi vandeni ir sumaisau viska, siek tiek prieskoniu (pipiru, sviezios petrazoles, jei truksta druskytes).
Skanaus 4u.gif
regna
Dėl žirnų virimo,juos reikia užpilti šaltu vandeniu ir palaikyti per naktį.
Išmirkytus užpilti šaltu vandeniu ir įberus šiek tiek cukraus kuo greičiau užvirti.
Verdant nugraibyti putas ir toliau virti lėtai ant silpnos ugnies.
Žirniai išverda per15min.
Išvirusius išpilti į kiaurasamtį apibarsyti druskyte,prieskoniais
.Galima patiekti su šoninės ar lašinių spirgais.
Aš ,pamenu vaikystėje močiute virdavo žirnių sriubą su leistinukais.
Ją užpildavo pienuku,buvo sakani sriuba.
Kiek pamenu,žirnių košę virdavo krosnyje su kiaulės kojomis. 4u.gif
Saulytė
QUOTE(regna @ 2009 11 29, 16:06)
Dėl žirnų virimo,juos reikia užpilti šaltu vandeniu ir palaikyti per naktį.
Išmirkytus užpilti šaltu vandeniu ir įberus šiek tiek cukraus kuo greičiau užvirti.
Verdant nugraibyti putas  ir toliau virti lėtai ant silpnos ugnies.
Žirniai išverda per15min.
Išvirusius išpilti  į kiaurasamtį apibarsyti druskyte,prieskoniais
.Galima patiekti su šoninės ar lašinių spirgais.
Aš ,pamenu vaikystėje  močiute virdavo žirnių sriubą su leistinukais.
Ją užpildavo pienuku,buvo sakani sriuba.
Kiek pamenu,žirnių košę virdavo krosnyje su kiaulės kojomis. 4u.gif
*




Tai jie cia gaunasi birus?
barbora666
Aš jei verdu žirnių košę, tai man ji ir turi būt vientisa, kaip košė, o jei jau tik žrnius prie drinks_cheers.gif , tada juos verdu su spirgiukais ar ausikem kiaules essen.gif
*TyTe*
kaip gerai kad prisiskaiciau patarimu kaip verdat zirniu kose, nes gyvenime jos nesu virusi, o noras netycia atsirado. tik galvoju kartu su zirniais i puoda deti rukytu kiauliu nosyciu/kulniuku, nes nezinau ko parduotuveje rasiu , baigiant virti svoguna pakepinti su morka, itarkuoti bulve ir sukresti viska i kose smile.gif tada aisku zalumynai, prieskoniai
fresija
man tai skaniausia zirniai kai suvire i vientisa kose buna,bet as noriu be riebalu juos pasigamint,ir mastau kaip? kad butu ir skanu ir neriebu
WannaBeWithYou
QUOTE(ELWOOD @ 2009 06 30, 13:13)
as tai is vakaro uzsimerkiu zirnius (visad perku skaldytus), na ir kita dien jau verdu juos, bet as dedu dar bulviu, ir morku ir verdu viska. kai jau isverda, pakepinu keptuvej spirgiuku su svoguneliu ir su tais taukiukais visais pilu ant tos koses, biski viska petrinu ta tokia bulviu koses trintuve ir skanaus.. 4u.gif
*



Skamba skaniai thumbup.gif Būtinai reiks pamėginti 4u.gif , pati žirnių košė, be nieko, tai nelabai man. Nors močiutė skaniai išvirdavo.... wub.gif
ELIZZ
Man patinka biri neskaldytų žirnių košė.Užmerkiu iš vakaro, o verdu dviejų aukštų puode galima sakyti ant garų. Į apačią ipilu apie o.7 litro vandens. o į viršutinį žirnius.Kadangi jie mirkyti tai išverda greitai, pamaišau.Jei vandens mažoka galima dapilti, o poto padarau spirgų padaža ir kas kiek nori įsideda
*TyTe*
Kartais ir as darydavau zirniu kose, kuria virdavau puode, itarkuodavau bulve, bet visad zirniai pervirdavo. Ka tik pasigaminau siek tiek kitaip ir rezultatas superinis! Zirniai besuvire, bet kose klampu gavosi!
Gal jam padesiu:
Skaldytus zirnelius nuploviau ir uzpyliau verdanciu vandeniu, kad suek tiek pabrinktu. Po pusvalandzio supyliau I puoda, ipyliau vandens kad virs zirniu per kekis pirstus butu. Kai uzvire, nugraibiau putas, primazinau ugni, idejau vegetos ir lauro lapeli. Tada nusiskutau didoka bulve, susismulkinau svoguna ir salto rukymo sonine. Bulve sutarkavau smulkia tarka ir zirniams pavirus kokias 5 min, jas sudejau kartu. Sonine su svogunais pakepinau, idejau pipiru. Dar po kokiu 5-10 min kai zirniai dar kietoki buvo sudejau spirgucius,paziurejau ar druskos netruksta. Vandens dapyliau tiek, kad kose tirsta butu, tik zirnius apsemtu. Viska I kepimo forna supyliau ir keliau 30 min 200 laipsniu orkaitej! Labai gerai gavosi! Ant virsaus smulkintu petrazoliu uzsibarstem smile.gif
Marmeladė
QUOTE(fresija @ 2013 02 04, 00:07)
man tai skaniausia zirniai kai suvire i vientisa kose buna,bet as noriu be riebalu juos pasigamint,ir mastau kaip? kad butu ir skanu ir neriebu
*


Su slakeliu alyvuogiu aliejaus. Arba, jei patinka vientisa masė, tai sultinio užpilti:)
*perfect life*
Man skaniausia zirniu kose su spirguciu padazu smile.gif is vakaro uzsimerkiu neskaldytus zirnius. ryte juos suverciu i puoda, uzpilu vandens, paverdu gal 5-7 minutes, kad nepavirstu i tasia kose, po to paspirginu spirgucius, suverciu ant zirniu, pabarsatu druskos, pipiru, baziliku. skanumelis smile.gif
daibava
kai greitai užsinoriu košės
tai verdu iš skaldytų, nes taip greičiau,
bet jei tikros noriu
tai iš vakaro apmerkiu neskaldytus žirnius
ir pasirūpinu, kad turėčiau šoninės spirgučiams
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2014 Invision Power Services, Inc.