Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Gargždų darželiai
Supermamų klubas > Vaikų auklėjimas ir ugdymas > Vaikų darželiai > Kiti miestai
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11
jovana
QUOTE(sinuhe @ 2009 09 12, 16:31)
nemanau, kad tos deklaracijos labai pagelbes. situacija: is mano namo uzrasyti darzelyje dvynukai vaikai, panasiai mano vaiko amziaus. klausimas: kaip as galejau nematyti per du metus nei karto leliuku dvynuku? nei karto neisejo mama su vaikuciais i lauka, nei karto niekas aplinkui su dvynukais nevazinejo?
manau betvarke kaip buvo, taip ir liks, tik korupcija papildys svietimieciu kisenes smile.gif
*

Gal augindama gyveno pas tėvus ar pan.
Daiva St.
QUOTE(sandrii @ 2009 05 16, 14:36)
Su Ąžuoliuko direktore reikia tik griežčiau pakalbėt. Nes mums irgi visus metus neatsirado vietos. Ėjau kelis kartus ir vyrą siunčiau. Bet paskui prie rugėjo pirmą nuėjau ir pradėjau jau girežtai kalbėt, nes nusibodo. Man tai darželis kieme, o turėjau vežiot į Klaipėdą. Pagrąsinau, kad eisiu į švietimą, nes mus turi priimti pagal gyv. vietą. Ir atsirado vieta iškart. O beto porą kartų nečiausi vokelį ir nepadėjo, o paskutinį kartą nieko visiškai nenešiau. Gerai, kad buvau blogos nuotaikos ir buvo kur savo pyktį išliet
*

Kiek as prisiklausiau visko apie sia direktore, sakutes doh.gif Asmeniskai man ji pasirode nieko sau moteriske, maloni, prie zaizdos dek tongue.gif Ir bedos neturejom del patekimo i si darzeli, nes zinojau, kad kelsimes gyventi i GRG, todel ne menesiuko dukrytei nebuvo kaip uzrasiau i eile, uztat be problemu pakliuvom ir dabar lankom lopseli pas Irute Bastakiene, vat cia tai aukletoja thumbup.gif Prigasdino mane, kad pats blogiausias Azuoliukas is visu Gargzdu darzeliu, bet menesi lankom ir man tikrai patinka, tikiuosi, nepasikeis mano nuomone mirksiukas.gif Maistas geras, grupe thumbup.gif , darbuotojos geros, zodziu, viskas puiku, tik siuo metu apsirgom, ko labiausiai bijojau unsure.gif SEkmes visoms mamytems ir ju vaikiukams valdiskose istaigose biggrin.gif
natur
sveikos mamytes,

gavau lapeli, kuriame klausiama ar sutinkame, kad vaikui butu atlikti helmintologiniai tyrimai (ismatu ir spaliniu). mes tuos tyrimus atlike pries darželi. Lankome darželi Gintarėli.

Gal pasisakysit kitos mamos kokia patirtis pernai (ar irgi tyrimus) dare, kaip reagavo vaikai, ka jus manot i tai ?
Ačiū

jovana
QUOTE(natur @ 2009 10 07, 12:56)
gavau lapeli, kuriame klausiama ar sutinkame, kad vaikui butu atlikti helmintologiniai tyrimai (ismatu ir spaliniu). mes tuos tyrimus atlike pries darželi. Lankome darželi Gintarėli.

Gal pasisakysit kitos mamos kokia patirtis pernai (ar irgi tyrimus) dare, kaip reagavo vaikai, ka jus manot i tai ?
Ačiū
*

Laba
Aš pasirašiau tik nuo pedikuliozės, kad sutinku.. Helmintologinių gal nedarė, o gal čia nuo vaikų amžiaus priklauso g.gif

O jei tikrina, tai gal med.kabinete... po vieną unsure.gif
natur
tai va matau tevai rasosi, nu tikrai nezinau kaip elgtis. mano tikrai kita karta labai ivairiai reaguoja i nauja aplinka ar situacija.

taip tarybiniais laikais kiek pamenu mums i sesutes kabineta isivedusioms visoms kruvoj irgi ir šikniukus badė, o bernai stovejo prie lango ir pirštais badė. Tikrai del to neužaugom kažkokios kitokios manau, bet kaip pamenu visoms buvo vienokiu ar kitokiu bedu... Asmeniskai man - švirkštų bijojau paniškai, o stomatologo kedej kol dantys buvo sveiki sedejau iššiepusi, o dabar sugebu ir nualpti ax.gif

norečiau ir galečiau pati jei tai ir dažnai reikalinga apsaugodama ir kitus ir savo vaika, patikrinti kaip reikalauja ir atnešti pažymas iš mus gydančios daktarės.
Bet nenoriu tapti Nr. 1 priešininku ... svarstau ar mano sprendimas butų teisingas?
jovana
QUOTE(natur @ 2009 10 08, 12:49)
norečiau ir galečiau pati jei tai ir dažnai reikalinga apsaugodama ir kitus ir savo vaika, patikrinti kaip reikalauja ir atnešti pažymas iš mus gydančios daktarės.
Bet nenoriu tapti Nr. 1 priešininku ... svarstau ar mano sprendimas butų teisingas?
*

Nežinau, kiek realiai tarkim nuo utėlių nepasirašymas apsaugotų...Tarkim randa vaiką grupėj su utėlėm. O jo tėvai nepasirašę.. vistiek pasakytų auklėtoja tėvams dėl šito reikalo...

Vat dėl kirmėliukų, (berods 16 metų, gydytojai neturi teisės liesti vaiko be tėvų priežiūros/sutikimo), tai jau čia vaiko nepatikrinsi.. nors dabar prisiminiua, kad G tikrino nuo kirmėliukų (maniškė sakė, kad pleistriuką prie šikniuko buvo priklijavę ir nuėmė hihihi.gif)
O jei pristatysi pažymą, tai gal nereiks darže tikrint..

Sakė ryt arba pirmadienį pradės šildyti daržiuką clap.gif:
ErVy
Sveikos mamytes ir kaimynes biggrin.gif
Kokia situacija musu darzelyje? Nevedu vaiko, nes visu pirma bijau to viruso, antra tai turiu galimybe nevesti.
Kaip prognozuoja, kad protrukis gripo bus gruodi-sausi, tai kazin kaip cia tos sventes ir vaiku laukiamas senelis saltis doh.gif
veridiana
Paskaičius merginos jūsų pasisakymus labai jau įdomu pasidarė smile.gif
Koks skirtumas renkantis darželį, ar direktorė maloni moteris ar ne g.gif g.gif g.gif ji juk su jūsų vaiku nebendrauja visiškai smile.gif svarbu pas kokią auklėtoją papulsite, ji kasdien bendraus su jūsų vaiku smile.gif o direktorė gali būti ir pikta ir nervota ir visokia kitokia lotuliukas.gif
Taigi geriau pasidomėkite auklėtojos patirtimi, išsilavinimu ir pan (geriausia atsiliepimais, tėvų kurie jau vedė vaikučius pas šią auklėtoją)
4u.gif
lekianti
sveikutes mamos pirmiausia su naujais !!!

o mes tik dar turesim vaikiuka ax.gif bet buvau informuota kad reikia tik gimus i darzeli irasyti vaikiuka nes eiles nesulauksiu i norima darzeli jei uzrasysiu veliau g.gif

o nuo kada i lopseli galima vesti vaika ,ir kokiose darzeliose jie yra (lopseliai)? aciu 4u.gif
jovana
QUOTE(lekianti @ 2010 01 01, 19:30)
sveikutes mamos pirmiausia su naujais !!!

o mes tik dar turesim vaikiuka  ax.gif  bet buvau informuota kad  reikia tik gimus i darzeli irasyti vaikiuka nes eiles nesulauksiu i norima darzeli jei uzrasysiu veliau  g.gif 

o nuo kada i lopseli galima vesti vaika ,ir kokiose darzeliose jie yra (lopseliai)? aciu  4u.gif
*

Nežinau kada galima užsirašyti ir iš viso kokia situacija su eilėm. Ko gero - pereičiau visus darželius (norimus) ir sužinočiau situaciją 4u.gif Visi darželiai yra lopšeliai. ir ko gero iki 2 metų tikriausiai anksčiau neleisi
virgutej
Sveikos
Lekianti teisybe sake tau kad reikia uzsirasyt tik gimus kai jau turesi gimimo liudijima, Saulutej net deklaracijos prase kad i eile atsistot doh.gif Tik sake nuo situ nauju metu bus nauja tvarka, tai pasidomek.
Anksciau 2metu vaikucio nepriima i darzeli, o priima visi keturi, tik Naminuke nera lopselio grupes. Grupeja buna 2-3m vaikai.
virgutej
Panos gal zinot kiek vaiku priima i darzelio grupe nuo 3m?
šneider
kiek domėjausi, grupės lygtai iki 15 vaikų sudaromos.
virgutej
o gal tada dar zinote kiek grupiu nuo 3metu sudaro?
vikuliukas
QUOTE(virgutej @ 2010 04 03, 19:30)
o gal tada dar zinote kiek grupiu nuo 3metu sudaro?
*

"Saulutėje" nuo 3m. formuojamos 2 grupės po 20 vaikų.
(1) Pareina iš lopšio grupė su +5 naujais vaikais, ir (2) formuojama visiškai naujų vaikų nuo 3m. grupė, dar nelankusių darželio.
virgutej
tai reiskia priima ten 25 najus vaikus. kosmaras verysad.gif mes 36 cray.gif cray.gif cray.gif uzknisa tokios nesamones kai negali visi vaikai eit i darzeli. O jei kituose darzeliuose nebus vietos ka man daryt su tuo vaiku? jei jam butina bendraut su vaikais?
šneider
Vakar su drauge šnekėjau, tai ji domėjosi dėl savo vaiko gintarėlyje, sakė nuo trijų metų vaikams nesusidaro pilna grupė, tai ji savo dvimetį žada į viresnių grupę vest, jei negaus vietos pas dvimetinukus
virgutej
QUOTE(Jurgachka @ 2010 04 08, 13:23)
Mes is poliklinikos  verysad.gif negereja mano zuikio kvepavimas  verysad.gif ryt pas pulmologa, o gal ir i ligonine po to  verysad.gif
*

tai gal susidarys, mus gal paims, nes ta nauja tvarka tokia kad jei vienam darzelyje nera vietos tai kitam siulo. aciu tau uz vilti kad gal vis delto eisim i darziuka 4u.gif
vikuliukas
QUOTE(virgutej @ 2010 04 09, 14:36)
tai gal susidarys, mus gal paims, nes ta nauja tvarka tokia kad jei vienam darzelyje nera vietos tai kitam siulo. aciu tau uz vilti kad gal vis delto eisim i darziuka  4u.gif
*

Na, nenusimink, nemanau, kad ta situacija tokia beviltiška 4u.gif
Man regis, didesnė bėda jeigu nori patekt į lopšį... O trimetukams, jau kažkaip visad atsiranda vietos. Aišku, gali būti, kad nebūtinai nuo rugsėjo 1d.
Nes va dukrytės grupėje buvo minimali migracija. Kažkas persikėlė į Vėžaičius. Kažkam nepatiko darželis, nusprendė vesti Klaipėdoje. Kažkas perdaug sirgo, kad apsimokėtų laikyti vietą.
Na variantų yra mirksiukas.gif
virgutej
tikiuosi labai kad pateks ax.gif
šneider
Gal kas žino ar buvo nuėję į švietimo skyrių, nes nu niekaip nesuprantu dėl to centralizuoto priėmimo į darželius.
Jei mes užsirašėm ir rodo (pažiūrėjus internete su prisijungimo kodu), kad eilėje esame dvidešimti, tai tas užsirašymas konkrečiame darželyje, ar per visus darželius galioja?
Nu jei konkrečiame viename darželyje, tai nelabai įsivaizduoju kaip tie, kurie šiašiasdešimti eilėje?
virgutej
QUOTE(šneider @ 2010 04 12, 13:56)
Gal kas žino ar buvo nuėję į švietimo skyrių, nes nu niekaip nesuprantu dėl to centralizuoto priėmimo į darželius.
Jei mes užsirašėm ir rodo (pažiūrėjus internete su prisijungimo kodu), kad eilėje esame dvidešimti, tai tas užsirašymas konkrečiame darželyje, ar per visus darželius galioja?
Nu jei konkrečiame viename darželyje, tai nelabai įsivaizduoju kaip tie, kurie šiašiasdešimti eilėje?
*

taip tik konkreciame darzelyje. Pagal svietimo sistema jei nepatenka i ta darzely siulo tada i kita, aisku jei kitame yra laisvos vietos.
šneider
QUOTE(virgutej @ 2010 04 12, 14:27)
taip tik konkreciame darzelyje. Pagal svietimo sistema jei nepatenka i ta darzely siulo tada i kita, aisku jei kitame yra laisvos vietos.
*

Elna sau, jei vieną grupę daro po penkiolika vaikų, tai kur kiti keturiasdešimt prnki eis? doh.gif
virgutej
o kam rupi? siais laikais niekas apart saves niekam nerupi gun_bandana.gif gun_bandana.gif gun_bandana.gif
vikuliukas
Na ką, užrašėm mažąją į "Saulutę", esam 8 sąraše. rolleyes.gif Tačiau per 2m. tas eiliškumas gali keistis į vieną ar kitą pusę ax.gif
aimute
Sveiki, paskaitinejau atsiliepimus apie darzelius ir vadinasi teisinga sprendima priememe vaikuti uzrase i darzeli "Gintarelis", nes kolegos savivaldybeje buvo mineje, kad siai dienai jis Gargzduose geriausias thumbup.gif
virgutej
Geros zinios, sutrumpejo srasas pas mus i Saulute is 36 vietos i 20 pakilom thumbup.gif
virgutej
QUOTE(virgutej @ 2010 06 08, 09:48)
Geros zinios, sutrumpejo srasas pas mus i Saulute is 36 vietos i 20 pakilom  thumbup.gif
*

pasidziaugiau ir uzteks, prieme tik 13 doh.gif likom 7. nebezinau ir ko griebtis, buvau svietime, pavaduojanti moteris sake kad jau visur grupes suformuotos verysad.gif kaip skauda sirdi, kad vaikas negales eit i darzeli verysad.gif
yuki
QUOTE(virgutej @ 2010 06 14, 14:04)
pasidziaugiau ir uzteks, prieme tik 13  doh.gif  likom 7. nebezinau ir ko griebtis, buvau svietime, pavaduojanti moteris sake kad jau visur grupes suformuotos  verysad.gif  kaip skauda sirdi, kad vaikas negales eit i darzeli  verysad.gif
*

o į 'ąžuoliuką' nebandot? jie turėjo laisvų vietų.
virgutej
tai kad svietime nieko nepasake kad yra kitur vietu. arba ta pavaduojanti nieko nesupranta g.gif vaziuosiu po piet i azuoliuka butina. aciu kad parasete 4u.gif
šneider
O mes gavom vietą darželį thumbup.gif . Paskambino iš švietimo skyriaus ir liepė per sekančią dieną susitvarkyt visus dokumentus darželyje. Eilėje tuo momentu buvom 21. Tai džiaugiuos be galo.
virgutej
QUOTE(šneider @ 2010 07 01, 10:15)
O mes gavom vietą darželį thumbup.gif . Paskambino iš švietimo skyriaus ir liepė per sekančią dieną susitvarkyt visus dokumentus darželyje. Eilėje tuo momentu buvom 21. Tai džiaugiuos be galo.
*

o i koki darzeli?
šneider
Mes saulutėj, bet čia kalbu apie grupę gimusiems 2008, o pas Jus matau kiti metai, tai turbūt ne į tas pačias vietas pretendavom ax.gif
virgutej
supratau tik siaip buvo idomu kaip tos eiles juda 4u.gif aciu uz atsakyma 4u.gif
šneider
QUOTE(virgutej @ 2010 07 05, 13:03)
supratau tik siaip buvo idomu kaip tos eiles juda  4u.gif aciu uz atsakyma  4u.gif
*

O kuris vaikutis negavo vietos, 7 ar 9 gimęs?

Mano sesuo praeitais metais irgi negavo vietos gargždų darželyje 1,5 m dukrytei, tai nuėjo į švietimo skyrių išsiimti kažkokią pažymą, kad ves į Klaipėdą vaiką, ir ką sau galvojat, iškart buvo paskambinta į darželį ir direktorė buvo perspėta priimt į vyresnėlių grupę. Pasirodo valstybė kasmet švietimo skyriui už vieną vaiką vedamą į darželį skiria 4 tūkstančius, tai jei būtu parašę tą siuntimą į klaipėdą, ten iš pinigėliai būtu nukelevę.
virgutej
2007 negavom, tai ir as darysiu taip rugseji, nueisiu ir pasakysiu, kad jei rugseji nepapulsim vaziuosim i klaipeda.Nes kai snekejom su svietimu manes klause ka darytumet, tada atsakiau sedetume nemie, bet grizus pergalvojau ax.gif
Tomblibukas
QUOTE(yuki @ 2009 01 19, 18:19)
tai gal ji tiesiog vyro neturi? mastau.gif
bet šiaip... fe... nemaloni motera ta direktorė.
*

Mano vyras sakė, kad iš visų darželių maloniausia buvo būtent Ąžuoliuke biggrin.gif
O mažiausiai patiko Gintarėlyje, atseit jokio dėmesio ir pan. smile.gif
Tomblibukas
O mes pirmenybiniais patapom, nes aš įstojau į dieninį magistrą. Tačiau tame pačiame švietime nieko nepasako: "gal", "laukit", "tikėkitės" ir t. t. (esame penkti, 2007 m., Gintarėlis). Nesuprantu prasmės formuoti grupes pavasarį, kai vaikas eina rudenį, o kaip, pavyzdžiui, su tokiais kaip aš?

Aš tai kovosiu iki galo, man vienodai šviečia unsure.gif Aš namie sėdėti negaliu, man į mokslus reikia, dar ir padirbt ką noriu ir bet kuriuo atveju auklės samdyti neturėsiu už ką. O ir vaikui ne su aukle augti reikia, brolių seserų neturi, blogai kalba, labai nori bendraamžių.
Ir į Klaipėdą nesąmonė, kaip ten ją kasdieną vežiot, kai mums net nereikia kas dieną į tą Klaipėdą.
yuki
QUOTE(Abo @ 2010 08 14, 00:33)
Mano vyras sakė, kad iš visų darželių maloniausia buvo būtent Ąžuoliuke biggrin.gif
*

tep tep, vyrus jinai mėgsta cool.gif

bet apie visus gargždų daržus tyliu doh.gif , kapiec, vamzdiec ph34r.gif
Tomblibukas
QUOTE(yuki @ 2010 08 14, 18:36)

bet apie visus gargždų daržus tyliu doh.gif , kapiec, vamzdiec ph34r.gif
*

Kuria prasme blush2.gif
yuki
QUOTE(Abo @ 2010 08 16, 14:02)
Kuria prasme  blush2.gif
*

nu blogąja verysad.gif , nieko gero absoliučiai negaliu apie juos pasakyti (tiesa, išskyrus 'saulutę', ten neteko apsilankyti), sąlygos prastos, auklėtojos nežavinčios, direktorės neatsakingos, daro ką nori ir kaip nori (pvz. išmeta iš eilės, kai esi 5 numeriu ir negali net įsivaizduoti, kad nepateksi), ai nenoriu net plėstis, švietimo skyrius irgi toks pat, nereguliuoja joms nieko.
Tomblibukas
Na, kol kas negaliu nieko tvirtinti, nes nesu susidūrusi smile.gif
Šiandien paskambino iš Gintarėlio, papasakojo situaciją, labai dėkinga esu už informaciją, kurią suteikė smile.gif
virgutej
Sauluteje situacija tokia pat kaip ir kituose dareliuose, pie akletojas nzn bet direktore tai salta. Visiems tik pinigai rupi. Svietime maloni moteris sedi, bet be pinigu jauciu(nes nedavem) pirstu nejudina verysad.gif
Tomblibukas
QUOTE(virgutej @ 2010 08 19, 08:17)
Sauluteje situacija tokia pat kaip ir kituose dareliuose, pie akletojas nzn bet direktore tai salta. Visiems tik pinigai rupi. Svietime maloni moteris sedi, bet be pinigu jauciu(nes nedavem) pirstu nejudina  verysad.gif
*

Jūsų matau taip pat kaip ir mūsų, tik vyresnis keliais mėnesiais. Jau norisi tokiu metu kad eitų tarp bendraamžių.

Mes turim laukti kol kas atsisakys doh.gif Tokia kvaila situacija, tuos pažymėjimus sveikatos ar ką ten, išdalina birželio mėn., jokio logiškumo tokiems, kaip aš studentams, kurie įstoja tik liepą. Ne šiaip sau tas pirmenybinis, jis tam, kad priimtų į darželį, o nepriima, nors darželis atostogose (tiesa, jau nuo vakar dirba). Eisim į gintarėlį, klausim ar atsisako kas nors, jei taip, tada š švietimą, nes mes pirmenybiniai... Jei ne, eisim visvien kažkur prašytis, kad ir į Klp, verkiant reikia vaikui į daržą, turiu mokytis, dirbti.

Aišku, gal yra tokių, kurie pyksta, kad pirmenybiniai jų vietas užima, bet patys taip pat džiaugtųsi, kai po pora metų laukimo staiga sužinai, kad gali eiti be eilės ir iš dvidešimt kažkelinto esi pirmas.
virgutej
Abo tu teisi del tu visu vietu drinks_cheers.gif bet jus turetumete buti pirmi dabar ir jei kas neateis rugsejo menesi iskart pateksit. Nes visuose darzeliuose grupes sudarytos ir tik rugseji matosi situacija kas kaip pateks 4u.gif
Tomblibukas
Tai va, ir laukiam. Penktadienį gal eisim pakalbėti, gal direktorė jau žinos ar kas neis.
IngaKo
Skaitau ir baisu daros. Planuoju savo vaiki po nauju metu vesti i kuri nors darziuka, dar nei vienam nebuvau. Rugseji reiks eit pasniukstinet, kaip ten reikalai, pinigu nest tikrai nesiruosiu.
Tomblibukas
Tai jei ir nuneštum jokios naudos, sprendžia švietimo skyrius...

IngaKo
Tai i darziuka pirmoj eilej eit ar i svietimo skyriu?
Abonentas
QUOTE(IngaKo @ 2010 08 26, 10:27)
Tai i darziuka pirmoj eilej eit ar i svietimo skyriu?
*

Nebent nori paklausinėti apie situaciją, darbo laikus ir pan. bet šiaip - į švietimo skyrių.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.