Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Nedarbingumo pažymėjimas
Supermamų klubas > Apie nėštumą ir gimdymą > Aš nėščia! > Nėščiosios sveikata
Pages: 1, 2
Aile
Esu 3 mėn. neščia su dvynukais. Kol nekankino nuolatinis pykinimas, nuovargis ir suprastėjusi mastysena negalvojau apie biuletenį. Dabar jau norėčiau kažkaip ištempti dar iki kovo 1 d. arba vasario vidurio. Paskui eiti pusantro mėnesio ar mėnesį kasmetinių atostogų iki balandžio 1 d. O esant 26 nėštumo savaičių imti nedarbingumo pažymėjimą. Man jau dabar su dvynukais darosi labai sunku. Energija nebera tokia kokia buvo. Pilvas auga sparčiai ir žinau kad netrukus mane spardys ne vienas, o du futbolininkai.
Dirbčiau jei dar ne mano kolega, kuris dažnai neateina į darbą (vadovas jo neatėjimą toleruoja, nes sutinka pusvelčiui dirbti) , tai man tenka dirbti 10 val. per dieną, nes kitos išeities neturiu, o tai sekina.

Idomu kokį šansą turiu gauti biuletenį esant daugiavaisiui normaliam neštumui, nes stogas tikrai važiuoja.
ajuka
Be problemu gausi, pasakysi kad blogai jauties ir pan ir viskas. sekmes thumbup.gif
Eosta
Sveikutes,

Visu pirma sveikinu su dviguba laime nestuke.gif
O dabar stai kas:
1) pagal darbo kodeksa taves negali versti dirbti daugiau nei 8val. per darbo diena,
2) salygas darbe tau turi gerinti, o ne bloginti ;
3) neisleisti taves atostogu pagal istatyma irgi negali;
4) gasdinti atleidimu ar kitaip spausti pagal kodeksa irgi negali.

Taip, kad drasiai keliauk pas gydytoja jei sunku (tik biletenis kiek zinau pakui apmazina dekretiniu ismokas), o atostogoms dek pareiskima ir nesuk sau galveles. Juk svarbiausia - mazyliai nestuke.gif , o tu jiems - visas pasaulis rolleyes.gif

Sekmes sunglasses2.gif
jautuke0
QUOTE(ajuka @ 2008 01 02, 20:20)
Be problemu gausi, pasakysi kad blogai jauties ir pan ir viskas. sekmes thumbup.gif
*

Sutinku thumbup.gif tikrai gydytojai reikia paaiškint, kad blogai jautiesi ir viskas bus gerai smile.gif
Erkesta
Niu mano kelios draugės norėjo labai biliotenio, tai joms pasakė, kad turi į ligoninę paguldyt, tam kad duotų biliotenį. Anot jos - juos išrašyti visišką teisę turi šeimos gydytojas... Taigi siūlyčiau kreiptis į šeimos gydytoją. Niu nebent su daugiavaisiais nėštumais yra kitaip... g.gif
egle50
nu mano gydytoja net priverte mane iseiti pailseti, kai mate, kad blogai ir sunkiai jauciuosi. be to sake, kad apie menesi laiko gali testi ir be ligonines, o daugiau jau nelabai, nes sodra gali suabejoti liga...bet man po to menesiuko prireike i ligonine lasalines pastatyti, tai tada jau visai be baimes galima buvo testi 4u.gif
Rasma
Žiūrint dėl ko biuletenis: jei įrašo gresiantį persileidimą ar priešlaikinio gimdymo grėsmę, tai biuletenį ginekologas gali tęsti 60 kalendorinių ligų be stacionaraus (ligoninės) gydymo 4u.gif Tačiau gyd. visi "SoDros" bijo ir daugiau nei mėn. skirti nerizikuoja, nors pagal galiojančius teisės aktus leidžiama daugiau nei mėnuo
Ir tikrai nebūtina šeimos gyd., kad gauti nedarbingumą blink.gif Nedarbingumą gali išrašyti ir nėštumą prižiūrintis ginekologas.
Taip kad pasiskundus prasta savijauta, tą biuletenį gauti paprasčiau nei paprasta biggrin.gif
Aile
ačiū Rasma už atsakyma. Dabar reikia kaip nors atidirbti tas 6 sav. ir melstis kad tas pykinimas baigtusi. O jei geriau pasijusiu tai ilgiau padirbesiu. smile.gif Namie slankioti irgi menkas malonumas.
Rasma
QUOTE(Aile @ 2008 01 03, 21:25)
Dabar reikia kaip nors atidirbti tas 6 sav. ir melstis kad tas pykinimas baigtusi. O jei geriau pasijusiu tai ilgiau padirbesiu. smile.gif Namie slankioti irgi menkas malonumas.

Pykinimas tai tikrai baigsis mirksiukas.gif
Aš puikiai suprantu, kad pagerėjus savijautai nėr stimulo sėdėt namie užsidarius schmoll.gif, bet jei sunku, tai per prievartą savęs būsimos mamytės tikrai nevarykit 4u.gif O dar toks dvigubas džiaugsmas thumbup.gif wub.gif Kartais net ir viena poilsio savaitė daro stebuklus..
kariatide
na manau visi siti patarimai ir man neuzilgo pravers mirksiukas.gif ax.gif nestuke.gif ...nes darbo grafikas ne is lengvuju, o del mano pervargimo nenoriu, kad mano dziaugsmeliui kas nors atsitiktu doh.gif
Soterija
QUOTE(Aile @ 2007 12 28, 20:04)
Esu 3 mėn. neščia su dvynukais. Kol nekankino nuolatinis pykinimas, nuovargis ir suprastėjusi mastysena negalvojau apie biuletenį. Dabar jau norėčiau kažkaip ištempti dar iki kovo 1 d. arba vasario vidurio. Paskui eiti pusantro mėnesio ar mėnesį kasmetinių atostogų iki balandžio 1 d. O esant 26 nėštumo savaičių imti nedarbingumo pažymėjimą. Man jau dabar su dvynukais darosi labai sunku. Energija nebera tokia kokia buvo.  Pilvas auga sparčiai ir žinau kad netrukus mane spardys ne vienas, o du futbolininkai.
Dirbčiau jei dar ne mano kolega, kuris dažnai neateina į darbą (vadovas jo neatėjimą toleruoja, nes sutinka pusvelčiui dirbti) , tai man tenka dirbti 10 val. per dieną, nes kitos išeities neturiu, o tai sekina.

Idomu kokį šansą turiu gauti biuletenį esant daugiavaisiui normaliam neštumui, nes stogas tikrai važiuoja.
*

manau, kad viskas priklauso nuo gydytojo, bet šeimos gydytoja manau, bet kuri duos biuletenį nėščiajai, nes mano draugė pamenu pasakojo kai gydytoja klausė ar nenori paillsėti, gal kokį biuletenį išrašyti ir t.t. Taipkad manau, jei labai norėsi gauti biuletenį - gausi mirksiukas.gif SĖKMĖS mirksiukas.gif
ir beje sveikinu su dvynukais pilvuke wub.gif aš visada svajojau apie 2 iškart mirksiukas.gif
Pupulis
QUOTE(Aile @ 2007 12 28, 20:04)
Esu 3 mėn. neščia su dvynukais. Kol nekankino nuolatinis pykinimas, nuovargis ir suprastėjusi mastysena negalvojau apie biuletenį. Dabar jau norėčiau kažkaip ištempti dar iki kovo 1 d. arba vasario vidurio. Paskui eiti pusantro mėnesio ar mėnesį kasmetinių atostogų iki balandžio 1 d. O esant 26 nėštumo savaičių imti nedarbingumo pažymėjimą. Man jau dabar su dvynukais darosi labai sunku. Energija nebera tokia kokia buvo.  Pilvas auga sparčiai ir žinau kad netrukus mane spardys ne vienas, o du futbolininkai.

*

Sveikutes wink.gif

Atsiprasau, nelabai moku naudotis forumu.... Tiesiog norejau pasidalinti patirtimi smile.gif As taip pat laukiuosi dvyniu, dabar mums jau 24 savaiteles ir nuo 15 savaites turiu biuleteni. Gydytoja, kai suzinojo, kad laukiuosi ne vieno, o dvieju, tiesiai sviesiai paklause ar noriu biuletenio ir ar labai finansiskai nukentesiu, jeigu ji tesim kiek galesim. As pasirinkau ramybe, nes pilveli nuolat pamausdavo, o darbe itampos sociai...
Bet netgi ir ramiai namuose bebunant, teko atsigulti i ligonine del gresincio persileidimo. Aciu Dievui, viskas baigesi laimingai, po svaaites mane isleido namo, o mano ginekologe, suzinojusi, kad pagulejau ligonineje tik apsidziauge, nes vel be jokiu baimiu galejo testi biuleteni smile.gif
Taigi manau viskas priklauso nuo gydytojos, bet maniske tai super thumbup.gif Jai, kaip ir man, svarbiausia mano savijauta ir ramybe belaukiant dvieju stebukliuku ateinant i si pasauli smile.gif
Manau, kad tau tereikia atvirai pasikalbeti su savo ginekologe ir gausi tai ko panorejusi wink.gif
Linkiu visokeriopos sekmes ir istvermes!
Aile
dabar isejau dviem savaitem atostogu. Su gine savo susitiksiu pirmadieni. Biuletenio neprasysiu kiek galesiu. Jau su vadove kalbejau del mano padeties. Tai sake kad galiu savo atliginimu pamoket kitam darbuotojui kuris mane vaduos. T.y sodroje matysis kad dirbu, o istikruju dirbs kitas uz mane. Tai bent vaiko pinigeliai nenuplauks. Na pagyvensiu sunkiau per nestuma, bet va kai auginsiu vaikeli bent bus normalios ismokos.
Rasma
QUOTE(Aile @ 2008 01 09, 12:06)
1) Tai sake kad galiu savo atliginimu pamoket kitam darbuotojui kuris mane vaduos. T.y sodroje matysis kad dirbu, o istikruju dirbs kitas uz mane.
2) Tai bent vaiko pinigeliai nenuplauks. Na pagyvensiu sunkiau per nestuma, bet va kai auginsiu vaikeli bent bus normalios ismokos.

1) O tai kame nauda? g.gif Kažkas dirbs už jus ir jūs jam mokėsite? Tai kur čia "išlošite" blink.gif
Dėl biuletenio tai prarastumėt 15 proc. pajamų, t.y. SoDra juk moka 85 proc., o kiek jums reiks pamokėt kitam žmogui už jūsų darbą? doh.gif
2) Dėl biuletenio niekas nenuplaukia schmoll.gif Tuos 15 proc. sumažėjusius pinigus lengvai galima susigrąžinti paprašius vadovo reikiamą ketvirtį išskirti kokią premiją/išmoką, tokio pat dydžio ar net didesnę Daugeliu atveju praktikuojama, kad popieriuje paskiriama, o realiai nepaimama mirksiukas.gif
Aile
Ai gerai kad pasakei. Galvoju kad skaiciuojasi tik atlyginimas ( ka mes mokam i sodra), o ne tai ka sodra man moka.

Dabar maziau suksiu galva del to.
kristi_
QUOTE(Aile @ 2008 01 09, 22:19)
Ai gerai kad pasakei. Galvoju kad skaiciuojasi tik atlyginimas ( ka mes mokam i sodra), o ne tai ka sodra man moka.

Dabar maziau suksiu galva del to.
*

Aile, tavo vietoje tikrai imciau biuleteni, o ne kitai "pamokeciau", o kas liecia atostogas, tai "pataupyk" veliasniam laikui, nes su kiekviena diena vis augsi, kaip ir tavo leliukai smile.gif
Beje, kiek suprantu tu gimdysi 2 ketvirty, tai atrodo skaiciuojant vaiko prieziuros atostogu ismoka Sodra ims tavo pajamas uz praeitu metu 4 ketvirti. bet del sito pasitikslint gali pas savo buhaltere g.gif
Aile
man skaiciuos uz sausi vasari ir kova. Kaip tik siuo metu. Kitai pamoket man labiau apsimoka, nes vadove pakele atlyginima, kaip isejimo proga. Dziaugiuos kad nereik keltis fiktyviai.
Viskas bus gerai mergytes. Sveikata mano antram trimestre taisosi. Jauciu i darba eisiu puse etatui. O kitas 4 valandas padirbes kolege neoficialiai. Nei pervargsiu nei ka ir is namu pasizmonet iseisiu.
kristi_
QUOTE(Aile @ 2008 01 10, 23:29)
man skaiciuos uz sausi vasari ir kova. Kaip tik siuo metu. Kitai pamoket man labiau apsimoka, nes vadove pakele atlyginima, kaip isejimo proga. Dziaugiuos kad nereik keltis fiktyviai.
Viskas bus gerai mergytes. Sveikata mano antram trimestre taisosi. Jauciu i darba eisiu puse etatui. O kitas 4 valandas padirbes kolege neoficialiai. Nei pervargsiu nei ka ir is namu pasizmonet iseisiu.
*

tada geriau pamoketi. prarasi tik menesio pajamas (na jei tiek busi), o Sodra vistiek matys tavo pajamas. nebent dabdavys tavo algos neparodytu, o pervestu tiesiai kazkam, kas tave pavaduos. g.gif
Papildyta:
o cia toms busimoms mamytems, kurios dar neskaite rolleyes.gif

http://www.sodra.lt/index.php?cid=329 rolleyes.gif
Aile
QUOTE(kristi_ @ 2008 01 10, 22:50)
tada geriau pamoketi. prarasi tik menesio pajamas (na jei tiek busi), o Sodra vistiek matys tavo pajamas. nebent dabdavys tavo algos neparodytu, o pervestu tiesiai kazkam, kas tave pavaduos. g.gif
*

Va dar kyla klausimas. Dabar esu atostogose dviem savaitem. Tada zadu menesi padirbt. Tai buti iki vasario kazkur pabaigos. Paskui imti menesio atostogas uz 2008 metus.
Buhaltere sake kad man priklauso 28 dienos. O nuo balandzio jau imti biuleteni.
Atostoginiai irgi kazkaip skaiciuojami. Bijau jei atostogausiu irgi prarasiu pajamas. Ta prasme nesimatys atlyginimo padidejimo.
Katusik
aš nebedirbu jau nuo 17 sav.

per tą laiką "ant biuletenio" sėdėjau mėnesį + 1 sav.
kad nereikėtų jo tęsti dar ir dar (nes labai mušė per finansus), išnaudojau visas atostogas, kiek tik turėjau.

taip datempiau iki dekreto thumbup.gif

taigi jei sveikata neleidžia,o yra bent menkiausia galimybė nebedirbti - pasinaudok ja. mirksiukas.gif
Aile
Zinok is vis dabar nezinau ka daryt. Man dar priklauso menesio atostogu. Bet jei man pakele atlyginima. O atostoginiai skaiciuojami ne nuo pakelto atlygio, nuo praeito ketvircio.
Taip noris rasti geriausia varianta. Dirbt sunku, atostoginiai numus ketvircio pajemas, biuletenis irgi. Nu zodziu doh.gif
Katusik
QUOTE(Aile @ 2008 01 11, 12:00)
Dirbt sunku, atostoginiai numus ketvircio pajemas, biuletenis irgi. Nu zodziu  doh.gif
*

sprendžiau tą pačią dilemą, todėl suprantu, kaip tau sunku console.gif
bet apsispręsti turėsi visgi tu pati, kas tau svarbiau - pinigai ar tavo ir tavo vaikų sveikata ir ramybė?

beje, nuo kada tau pakėlė atlyginimą? nes jeigu ką, tai jis, skirtingai nei biuletenis, skaičiuojamas pagal praėjusį ketvirtį.
Aile
QUOTE(Katusik @ 2008 01 11, 13:05)
beje, nuo kada tau pakėlė atlyginimą? nes jeigu ką, tai jis, skirtingai nei biuletenis, skaičiuojamas pagal praėjusį ketvirtį.
*

Man uz sausi sake jau bus didesnis. Beda ta kad as nescia su dviem. Tai kiekvienas litas man dvigubinas.
Jei netenku menesio pajamu sakykim 100 lt tai vadinas negausiu 200 lt daugiau, jei 200 tai vadinas 400 lt.
Zinoma is bado dar niekas nenumire. Bet visgi norisi kad vaiku auginimui nekeltu problemu del pinigu trukumo.
simfa
QUOTE(Aile @ 2008 01 10, 21:58)
Va dar kyla klausimas. Dabar esu atostogose dviem savaitem. Tada zadu menesi padirbt.  Tai buti iki vasario kazkur pabaigos. Paskui imti menesio atostogas uz 2008 metus.
Buhaltere sake kad man priklauso 28 dienos. O nuo balandzio jau imti biuleteni.
Atostoginiai irgi kazkaip skaiciuojami. Bijau jei atostogausiu irgi prarasiu pajamas. Ta prasme nesimatys atlyginimo padidejimo.
*

atostoginiai skaiciuojami uz prejusi ketvirti, tai jei ziurint logiskai tai finansiskai tau neapsimoka, bet gal kartais geriau ziureti savo ir leliu sveikatos wub.gif
SuperLapeSnape
QUOTE(Aile @ 2008 01 11, 14:03)
Man uz sausi sake jau bus didesnis. Beda ta kad as nescia su dviem. Tai kiekvienas litas man dvigubinas.
Jei netenku menesio pajamu sakykim 100 lt tai vadinas negausiu 200 lt daugiau, jei 200 tai vadinas 400 lt.
Zinoma is bado dar niekas nenumire. Bet visgi norisi kad vaiku auginimui nekeltu problemu del pinigu trukumo.
*

is bado mirsta daugybe zmoniu unsure.gif
as irgi ta pati mastau, zinok. norisi labai pasiimti biuleteni (man 6 savaites), bet visgi svarbu, kad paskui pilnavertiskai galetum gyventi pinigine prasme.
*Blanche*
QUOTE(SuperLapeSnape @ 2008 01 18, 18:16)
is bado mirsta daugybe zmoniu  unsure.gif
as irgi ta pati mastau, zinok. norisi labai pasiimti biuleteni (man 6 savaites), bet visgi svarbu, kad paskui pilnavertiskai galetum gyventi pinigine prasme.
*

blogumai daugumai nesciu baigiasi 12-14 savaite,asmeniskai iskentejau siaip ne taip...nors grizus namo iskart krisdavau lovon,vaikai ir visa namu ruosa buvo ant vyro peciu... rolleyes.gif
Aile
As per visus blogumus dirbau. Tik i gala susivokiau, kad labai kentejau. Net pati dabar galvoju, kaip sugebejau taip daryti.
Dabar blogumai nueje. Nuovargis pranyko, nes pasiemiau dvi savaites kasmetiniu atostogu, ir dvi sav. siaip vadove isleido. Sake arba atidirbsiu arba kazkaip kitaip susitarsiu uz tas dienas vaduojantiems atsiskaityti.
Man po kolkas yra geriausias variantas. Biuletenis truputi numusa pajemas. O as nieko neprarasiu. Tik zinoma gal atlyginimas bus mazesnis, bet isgyvensiu is santaupu ir sveikata pasitaisysiu.
Blue_rose
Aile, puikiai tave suprantu, kad norisi pasireguliuot viska taip,kad geresnes pasalpeles butu.. taip pat,kad ir saves nekankintum.
As irgi su gresianciu turejau nedarbinguma,poto jau norejau grizt i darba (vien del pinigu blush2.gif ), bet vyras labai mane palaike... sake isgyvensim bet kokiu atveju, todel ne pinigais rupinkis, o sveikata mirksiukas.gif todel buvau bileteni tiek kiek daktarai dave ir tuom dziaugiuosi!!!

Dabar tik galvoju, kaip I ketvircio pasikelt vidurki g.gif kai beveik visa sausi bileteni prabuvau. Gal iseit atostogu koki kova. Idomu atostoginiai skaiciuojasi nuo kazkuriu ketvirciu ar nuo uzpraeito menesio ? g.gif nes gruodi labai gerai gavosi pinigeliu atzvilgiu, tai geriausiai butu,kad atostoginius skaiciuotu ir gruodzio menesis pakliutu i ta vidurki ax.gif
ravesa
As iki 30 savaites spejau 4 kartus ligoninej pagulet, bet nei karto biuletenio neemiau- gerai, kad atostogu uz du metus turejau prikaupusi, tai isejau i dekretines neturedama nei vienos nepanaudotos atostogu dienos smile.gif
pukuote1
Sveikutes,
Skaitau apie biultetenius ir savo akimis netikiu blink.gif man gresiantis persileidimas. Sutrumpejes gimdos kakelis.Savaite pagulejau ligoninej, mano ginekologas sake,kad geriau butu iki dekreto i darba negrizt,nes turi but gulimas rezimas ir jokiu nervu. Aisku,kai isejau is ligonines jis man pasake,kad jis negali rasyt man biuletenio ilgam laikui (man iki dekreto dar mazdaug du men).Sake,kad gali parasyt kokiai savaitelei, po to dienele kita nueit i darba, po to vel gali test,zodziu, gaunasi kazkokia nesmaones... tik tvirtino,kad man negrizt i darba,o db atseit biuletenio negali rasyt... Pazistamos sake,kad jas nuo sesiu men i dekreta isleido esant gresianciam, bet teises aktu jokiu, leidzianciu tokia galimybe neradau... Gal kas susidures su tuo?Man baisu ir pagalvot db apie darba, kad tik mazucio neprarast verysad.gif
Zosytee
pukuote1,

is tikruju, ji negali rasyt daugiau nei savaitei, bet tikrai nereikia dienai iseiti i darba. as apie du men. gulejau namie, tai tiesiog paskambindavau gydytojau ir ji pratesdavo kitai savaitei, o iseiti i darba reiketu, nors dienai po puse metu panaudoto nedarbingumo. nes tiek galima sirgti smile.gif
tikiuosiu, kad aiskiai parasiau, taigi nesinervink, imk nedarbinguma ir gulek 4u.gif
pukuote1
Labai aciu uz atsakyma smile.gif

kol kas sedziu rami iki 1,5men. Nes sake,kad kartu su stacionaru man gali test 1,5men. Ka toliau darysiu tai dar net nzn... g.gif
Papildyta:
QUOTE(Blue_rose @ 2008 01 21, 20:44)
Aile, puikiai tave suprantu, kad norisi pasireguliuot viska taip,kad geresnes pasalpeles butu.. taip pat,kad ir saves nekankintum.
As irgi su gresianciu turejau nedarbinguma,poto jau norejau grizt i darba (vien del pinigu  blush2.gif ), bet vyras labai mane palaike... sake isgyvensim bet kokiu atveju, todel ne pinigais rupinkis, o sveikata  mirksiukas.gif  todel buvau bileteni tiek kiek daktarai dave ir tuom dziaugiuosi!!!

Dabar tik galvoju, kaip I ketvircio pasikelt vidurki  g.gif  kai beveik visa sausi bileteni prabuvau. Gal iseit atostogu koki kova. Idomu atostoginiai skaiciuojasi nuo kazkuriu ketvirciu ar nuo uzpraeito menesio ?  g.gif  nes gruodi labai gerai gavosi pinigeliu atzvilgiu, tai geriausiai butu,kad atostoginius skaiciuotu ir gruodzio menesis pakliutu i ta vidurki  ax.gif
*

Atostoginiai skaiciuojasi nuo pilnu isdirbtu 3men iki atostogu menesio. Tik nzn kaip siuo atveju,kai tu menesiuka turejai nedarbinguma.Turetu imtis iki nedarbingumo,beet va cia tai garantuot negaliu...
dontstop
Sveikos, merginos 4u.gif
Gal kas pakomentuosit mano situaciją blush2.gif Dirbu pardavėja - konsultante. Darbas slenkančiu grafiku. Atostogų pas mus aplamai nebūna. Nes dirbam tik dviese su kita mergina, kai man darbo dienos, ji ilsisi, paskui ji dirba, o man laisvos. Tai jeigu išeičiau mėnesius atostogų, nebūtų kam vietoj manęs dirbti g.gif Visgi norėčiau paskutinį mėnesį prieš dekretinį išeiti atostogų blush2.gif Nes realiai neįsivaizduoju, kaip su pilvu dirbsiu tokio pobūdžio darbą blink.gif Ar įmanoma mano atveju jas gauti? 4u.gif Ar jos man teisiškai priklauso? g.gif
pukuote1
QUOTE(dontstop @ 2008 02 06, 22:43)
Sveikos, merginos  4u.gif
Gal kas pakomentuosit mano situaciją  blush2.gif  Dirbu pardavėja - konsultante. Darbas slenkančiu grafiku. Atostogų pas mus aplamai nebūna. Nes dirbam tik dviese su kita mergina, kai man darbo dienos, ji ilsisi, paskui ji dirba, o man laisvos. Tai jeigu išeičiau mėnesius atostogų, nebūtų kam vietoj manęs dirbti  g.gif  Visgi norėčiau paskutinį mėnesį prieš dekretinį išeiti atostogų  blush2.gif  Nes realiai neįsivaizduoju, kaip su pilvu dirbsiu tokio pobūdžio darbą  blink.gif  Ar įmanoma mano atveju jas gauti? 4u.gif Ar jos man teisiškai priklauso?  g.gif
*

Sveikute,
Vakar kaip tik varciau Darbo kodeksa, jei turi galimybe,gali ji rast www.vdi.lt, ten yra parasyta, kad pries dekreta turi teise pasiimt visas neisnaudotas atostogas, taigi,teisiskai pasiimdama tu butum teisi smile.gif
cituoju
4. Teisę pasirinkti kasmetinių atostogų laiką po šešių mėnesių nepertraukiamojo darbo įmonėje turi:
2) nėščios moterys ir darbuotojai, vieni auginantys vaiką iki keturiolikos metų arba neįgalų vaiką iki aštuoniolikos metų.

Jei neisdirbus sesiu men:
3. Nesuėjus šešiems nepertraukiamojo darbo mėnesiams, darbuotojo prašymu kasmetinės atostogos suteikiamos:
1) moterims prieš nėštumo ir gimdymo atostogas arba po jų;(bet del sito geriau pasitikslint,nes galima traktuot,kaip saliu susitarimu,jei neisdirbus, nors nesioms moterims yra privilegija)
Tik,aisku,perspek is anksto darbdavi,kad nebutu staigmena, kaip maniskis isivaizdavo,kad as dirbsiu amzinai ir net nebuvo zmogaus,kuris galetu mane pakeist,o kai atkritau,tai nerado sau vietos. O dirbau ir nescia budama uz du verysad.gif
Sekmes smile.gif

Rasma
QUOTE(pukuote1 @ 2008 01 28, 17:20)
man gresiantis persileidimas. Sutrumpejes gimdos kakelis.Savaite pagulejau ligoninej, mano ginekologas sake,kad geriau butu iki dekreto i darba negrizt,nes turi but gulimas rezimas ir jokiu nervu. Aisku,kai isejau is ligonines jis man pasake,kad jis negali rasyt man biuletenio ilgam laikui (man iki dekreto dar mazdaug du men)

Turėjau ir turiu absoliučiai tą pačią problemą drinks_cheers.gif
Nuo 12 nėštumo savaitės mano gimdos kaklelis buvo blogesnis nei kritinės būklės. Skyrė gulimą režimą ir gydymą namie. Ligoninėje negulėjau, nes 60 d. nedarbingumą gavau iš nėštumą prižiūrinčio ginekologo ir per tas 60 dienų būklė pagerėjo tiek, kad galėjau grįžti į darbą (į darbą grįžau, kai buvo 18 sav. pilnai). Dabar dirbu, iki dekreto liko apie 1.5 mėn., tai vėl nori rašyti tą ilgąjį biuletenį, bet aš dabar gerai jaučiuosi, tai spyriojuosi ax.gif Kažką tau tas ginekologas "pribūrė" nežinodamas g.gif
dontstop
QUOTE(pukuote1 @ 2008 02 07, 14:08)
Sveikute,
Vakar kaip tik varciau Darbo kodeksa, jei turi galimybe,gali ji rast www.vdi.lt, ten yra parasyta, kad pries dekreta turi teise pasiimt visas neisnaudotas atostogas, taigi,teisiskai pasiimdama tu butum teisi  smile.gif
cituoju
4. Teisę pasirinkti kasmetinių atostogų laiką po šešių mėnesių nepertraukiamojo darbo įmonėje turi:
2) nėščios moterys ir darbuotojai, vieni auginantys vaiką iki keturiolikos metų arba neįgalų vaiką iki aštuoniolikos metų.

Jei neisdirbus sesiu men:
3. Nesuėjus šešiems nepertraukiamojo darbo mėnesiams, darbuotojo prašymu kasmetinės atostogos suteikiamos:
1) moterims prieš nėštumo ir gimdymo atostogas arba po jų;(bet del sito geriau pasitikslint,nes galima traktuot,kaip saliu susitarimu,jei neisdirbus, nors nesioms moterims yra privilegija)
Tik,aisku,perspek is anksto darbdavi,kad nebutu staigmena, kaip maniskis isivaizdavo,kad as dirbsiu amzinai ir net nebuvo zmogaus,kuris galetu mane pakeist,o kai atkritau,tai nerado sau vietos. O dirbau ir nescia budama uz du  verysad.gif
Sekmes  smile.gif
*

ačiū labai už tokį išsamų atsakymą thumbup.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Laabeille
As dabar irgi "atostogauju", vietoje biuletenio - nes man ji butu skyre iki pat dekretiniu pradzios, t.y. 2 men.
Taigi, kad butu finansiskai naudingiau, isnaudosiu visas sutaupytas atostogas (2006 + 2007 + 2008 metai). T.y. kasmetines atostogos kaupiasi ir nestumo ir gimdymo atostogu metu - viso 126d., per jas susikaupia apie 10 dienu kasmetiniu atsotogu. Taigi as isnaudosiu ir jas.
pukuote1
QUOTE(Rasma @ 2008 02 07, 16:39)
Turėjau ir turiu absoliučiai tą pačią problemą drinks_cheers.gif
Nuo 12 nėštumo savaitės mano gimdos kaklelis buvo blogesnis nei kritinės būklės. Skyrė gulimą režimą ir gydymą namie. Ligoninėje negulėjau, nes 60 d. nedarbingumą gavau iš nėštumą prižiūrinčio ginekologo ir per tas 60 dienų būklė pagerėjo tiek, kad galėjau grįžti į darbą (į darbą grįžau, kai buvo 18 sav. pilnai). Dabar dirbu, iki dekreto liko apie 1.5 mėn., tai vėl nori rašyti tą ilgąjį biuletenį, bet aš dabar gerai jaučiuosi, tai spyriojuosi ax.gif Kažką tau tas ginekologas "pribūrė" nežinodamas g.gif
*

O kaip tavo vaikucio padetis? nes pas mane jis zemyn galvute ir zemoj padety,zodziu,pasiorenges isejimui i platuji pasauli
Rasma
QUOTE(pukuote1 @ 2008 02 07, 22:03)
O kaip tavo vaikucio padetis? nes pas mane jis zemyn galvute ir zemoj padety,zodziu,pasiorenges isejimui i platuji pasauli
*

Jei sąžiningai - nežinau blush2.gif Tik placenta sakė žemokai, tai reik pasisaugot labiau, dar sakė gimdos kaklelio vidinės žiotys prasivėrę, o dėl paties vaikelio tai nekomentavo g.gif
pukuote1
QUOTE(Rasma @ 2008 02 08, 01:25)
Jei sąžiningai - nežinau blush2.gif Tik placenta sakė žemokai, tai reik pasisaugot labiau, dar sakė gimdos kaklelio vidinės žiotys prasivėrę, o dėl paties vaikelio tai nekomentavo g.gif
*

Tai svarbiausia,kad su vaikeliu tvarkoj,bet tik nepamirsk saves saugot smile.gif isnesiosim, pagimdysim, svarbiausia nepamirst nesciosios privilegiju bigsmile.gif
pukuote1
QUOTE(pukuote1 @ 2008 02 08, 17:22)
Tai svarbiausia,kad su vaikeliu tvarkoj,bet tik nepamirsk saves saugot  smile.gif isnesiosim, pagimdysim, svarbiausia nepamirst nesciosios privilegiju bigsmile.gif
*

Kas del placentos,tai sake kursuose,kad pirmais menesiais placenta turi but zemokoj padety,paskui ji pakyla,nes del placentos man irgi buvo sake,kad zemoj padety
tinna1999
labas man 26sav.ir kaip sunku dirbti!mat dirbu uzsieny valymo firmoi vazineju su automobiliu ir valau kontoras kasdien po 8val.judeti reikia nemazai lankstytis ir taip toliau oi kaip sunku!pradejo labai nugara skaudeti tai neinu y darba jau trecia diena eisiu pas gydytoja paaiskinsiu kad sunku tikiuosi gausiu biuleteny ilgesniam laikui.neysivaizduoju kaip toliau reiks dirbti nes kuo didesnis pilvas tuo sunkiau noreciau visai jau neiti y darba bet cia isleidzia dekretiniu tik likus 3sav.iki gimdymo! doh.gif
pukuote1
QUOTE(tinna1999 @ 2008 02 08, 18:37)
labas man 26sav.ir kaip sunku dirbti!mat dirbu uzsieny valymo firmoi vazineju su automobiliu ir valau kontoras kasdien po 8val.judeti reikia nemazai lankstytis ir taip toliau oi kaip sunku!pradejo labai nugara skaudeti tai neinu y darba jau trecia diena eisiu pas gydytoja paaiskinsiu kad sunku tikiuosi gausiu biuleteny ilgesniam laikui.neysivaizduoju kaip toliau reiks dirbti nes kuo didesnis pilvas tuo sunkiau noreciau visai jau neiti y darba bet cia isleidzia dekretiniu tik likus 3sav.iki gimdymo! doh.gif
*

Tikiuosi,kad tau duos biuleteni... nes db tavo darbo pobudis toks,kad nesciosioms tiesiog pavojinga... g.gif
sekmes smile.gif
SuperLapeSnape
as tai žinokit, paprašiau gydytojos nedarbingumo dviem savaitėm, kai buvo 7 savaitės ir labai džiaugiuosi! pusantros savaitės miegojau ištisai ir pykino žiauriai žiauriai, o i galą biuletenio jau pradėjo lengvėti gyvenimas, tai grįžau į darbą geros nuotaikos ir jau pykina daug mažiau thumbup.gif
sandralija
QUOTE(tinna1999 @ 2008 02 08, 17:37)
*

nezinau,kokioje tu salyje,bet mano ziniomis dekretiniu atostogu priklauso 6 men.is tu 6 men.tu gali panaudoti kokius 2 pries gimdyma.tai reiskia jog su vaikeliu galesi pasidziaugti 4 men,o dabar gali pasiimti biuleteni kiek galima ilgiau.tik vat nezinau ar nuo to priklauso pinigeliu dydis.saugok save ir savo sveikata smile.gif
Miksiukas
o gal zinot, jeigu as dirbu labai fizini darba, kada anksciausiai mane gali isleist i dekretines?ne biuleteni imti bet i dekretines. g.gif
Ponike
visas isleidzia vienodai 30 sav. Jei yra kenksmingos darbo salygos tai darbdavys turi suteikti kita darbo vieta. O jei negali tai nezinau kaip ten elgiasi istatimiskai.
Mivida
Mergaites, mums 21 sav. jau trecia savaite turiu biliuteni (persalau, terapeute israse) ar tai kaip nors atsilieps pinigeliams, kurios gausiu, budama dekrete? Man i dekreta geguzes pabaigoje, bet pries tai dar planuoju paim atostogas menesi, tad is darbo i dekreta iseisiu menesiui anksciau, siaip dabar tik pagalvojau ar nebus taip, kad mano atlyginimo vidurkis bus mazas, ir dekretines bus mazos. Gal neapsimoka imt atostogas menesiui, nes jau ir biliutenyje trecia savaite dabar, paskui apie menesi padirbsiu ir atostogas menesiui, o tada iskarto i dekreta. blush2.gif
Ponike
Man vasaris kovas balandis skaiciuojasi. I dekreta geguzes pirma savaite. Tai va Kova menesi pasiemiau atotostogu, kad vel i kokia ligonine neatsigulciau ar dar kasnors nenutiktu.
Nuo balandzio 1 d. imsiu biuleteni. Nes jau viskas sunku vaiksciot. Po darbu visad pradeda pilva skaudet. Namie 30 min. padirbu ka nors ir einu ilsetis.
Mivida
Merginos, nu niekur nerandu, kad daleciau gaugiau pasiskaityti apie dekretinius pinigelius ir atostogas. Atsirado daug svarbiu klausimu, o atsakimu nerandu. verysad.gif
Gal atsirastu mamyte, kuri neseniai isejo i dekreta, kaip dabar skaiciuojami dekretiniai pinigeliai? blush2.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.