Ačiukas fukuotukaf bandysiu dabar ir ašei lietuviškai rašyti
Nu nzn....
Ir dar : parasuose esancios rusiskos ar angliskos liniuotes irgi nefasonas?
Nuostabus sumanymas
Zhuzi, tikrai iš fantastikos srities. Angliškuose forumuose aš mačiau tokį dalyką, bet reikia turėti omenyj, kad jie neturi linksnių. Tada ir suprogramuoti žymiai lengviau.
Man tai lietuviškai rašyt daug greičiau, nes aš taip tariu. Kai reikia rašyt be liet. diakritinių ženklų, tenka galvoti: kurie čia nelietuviški, kuriuos reik pakeist, daug ilgiau sugaištu.
Nevaikščiokim su kaliošais! Pasipuoškim:
Na sunkoka priprasti,bet pasistengsim,jeigu jau čia taip reikia
Pagal Viksrelio instrukcija per starta viska padariau,ten kalba lietuviu,ale vistiek liet.raidziu neraso
Aš jau nuo vakar- madinga
Ir aš pasistengsiu taip rašyti
Tikrai labai gera idėja - juk lietuviai esame!
Na, bet nieko, juk taip kaip tik išmoksim greičiau spausdinti Taigi, prisižadu ir aš nuo šiol būti madinga QUOTE(monie @ 2005 03 23, 15:52) ir dar man labai trukdo, kad norint padėti šauktuką reikia keisti kalbą, nes kitaip Ą rašosi... Nereikia. Spausk viena ranka Alt, neatleidus kita surink 033, ir turėsi !
Na, moku aš rašyt ir lietuviškai, nors per tris metus inete labai atpratau-anksčiau tai nebuvo madinga
Šiek tiek gaila laiko-beje lietuviskai akląja sistema neparašysi, nes raidės ne taip isdėstytos, o as mėgstu labai greitai rašyt, nes laikas-pinigai Na, pabandysiu RAŠYTI LIETUVIŠKAI Pasitaisiau
O as visa laika lietuviskai rasiau, kol sunus prie kompo neprilindo ir lietuvisku raidziu nepradangino kazkur. Tai dabar nebemoku ju susirasti ir turiu rasyti sveplu tekstu. Na, bet kai tik pataisys sia klaida, butinai vel rasysiu normaliai, nes taip kazkaip neiprasta.
Tai kaip su angliškom ir rusiškom liniuotėm parašuose ?
Aš visgi tikiuosi, kad ši mada gražiai ir visam laikui prigis Supermamoj
Labai graži, sveikintina iniciatyva. Aš pati ir anksčiau rašiau lietuviškomis raidėmis, džiugu, jei taip rašančių daugės.
Va taip. Neseniai prisijungiau - ir jau madinga
Aš taip pat noriu būti madinga... tik labai sunkiai sekasi
Nu niekaip nesuprantu, kaip ten tą šauktuką padėt su tuo Alt ir 033??? Savūne, gal dar yra koks būdas? Padariau taip kaip sakai, bet nieko
Aš dirbu Windows terpėj ir naudoju kodų lentelę 1257 (LST 1590-3). Kitiems gal tinka kitokios. Pasižiūrėti lenteles galima čia. Dar galima pasiskaityti čia.
Va taip atrodo ta lentelė, kuria aš naudojuosi. Po kiekvienu ženklu yra skaičiukas. Laikant nuspaustą klavišą Alt (kuris reiškia alternative) reikia surinkti 0 ir nurodytą skaičiuką. Pvz.: @ Alt ir 064 % Alt ir 037 pusilgis brūkšnys Alt ir 0150 lietuviškos kabutės Alt ir 0132 Alt ir 0147 § Alt ir 0167 na ir šauktukas ! Alt 033
@!
Super!!! Aš tokio dalyko net nežinojau Savūne, labai dėkoju už tokius naudingus patarimus, nes man jau irgi buvo nusibodę nuolat kalbas kaitalioti. Labai šaunu, kad vis daugiau patinka būti "madingiems". Nepamirškite ir apie parašų mini-konkursą. Jei įdėjote, būtinai parašykite šioje temoje. p.s dėl skaitliukų, tai ir man nepatinka, kad jie angliškai ar rusiškai. Bet ką jau darysi - alternatyvos nėra. В этом сезоне - не быть мне самой модной QUOTE(Savūnė @ 2005 03 24, 16:04) Po kiekvienu ženklu yra skaičiukas. Laikant nuspaustą klavišą Alt (kuris reiškia alternative) reikia surinkti 0 ir nurodytą skaičiuką. Pvz.: @ Alt ir 064 % Alt ir 037 pusilgis brūkšnys Alt ir 0150 lietuviškos kabutės Alt ir 0132 Alt ir 0147 § Alt ir 0167 na ir šauktukas ! Alt 033 Ačiū už naudingą pamokėlę У МЕНЯ СО СТИЛИСТИКОЙ НЕ ОЧЕНЬ ЕСЛИ КТО ПЕРЕВЕДЕТ И НАПИШЕТ - БУДУ ОЧЕНЬ ПРИЗНАТЕЛЬНА КРИТИКА - НЕ ПРИНИМАЕТСЯ Аш норечеу буть мадинга Аш норечау буть тесинга Ват ир седжю АНТРИ мятай ИР МОКУНОСЮ РАШИТ ЮС ГИ МОКАТЕ РАШИТИ ЮС ГИ ЖИНОТ КУР ИДЕТ Brūkšnį , nosinę , varnelę, ТЕЙ ИР БУКИТЕ ЛИЕТУВЕЙС НЕ ИЖЕСКИТЕ КАМБОС КУРЯ ДАВЕ МУМС ТЕВЯЛЕЙ КУРЯ САУГО ДАУК ДАУК МЕТУ ШАУРЕС ЮРОЙ ИР КАЛЕЙМЯ КАМ МУМС АНГЛУ ТЕ РАЙДЖЮКАЙ ЯЙГУ ТУРИМЯ САВУ БУКИМЯ МЯС ИПАТИНГИ ПРИЕШ ВИСАС КИТАС КАЛБАС
Po sever59 eilėraščio savo norisi istrinti....
QUOTE(Sever59 @ 2005 03 25, 01:46) У МЕНЯ СО СТИЛИСТИКОЙ НЕ ОЧЕНЬ ЕСЛИ КТО ПЕРЕВЕДЕТ И НАПИШЕТ - БУДУ ОЧЕНЬ ПРИЗНАТЕЛЬНА КРИТИКА - НЕ ПРИНИМАЕТСЯ Аш норечеу буть мадинга Аш норечау буть тесинга Ват ир седжю АНТРИ мятай ИР МОКУНОСЮ РАШИТ ЮС ГИ МОКАТЕ РАШИТИ ЮС ГИ ЖИНОТ КУР ИДЕТ Brūkšnį , nosinę , varnelę, ТЕЙ ИР БУКИТЕ ЛИЕТУВЕЙС НЕ ИЖЕСКИТЕ КАМБОС КУРЯ ДАВЕ МУМС ТЕВЯЛЕЙ КУРЯ САУГО ДАУК ДАУК МЕТУ ШАУРЕС ЮРОЙ ИР КАЛЕЙМЯ КАМ МУМС АНГЛУ ТЕ РАЙДЖЮКАЙ ЯЙГУ ТУРИМЯ САВУ БУКИМЯ МЯС ИПАТИНГИ ПРИЕШ ВИСАС КИТАС КАЛБАС Prašom: AŠ NORĖČIAU BŪT MADINGA, AŠ NORĖČIAU BŪT TEISINGA. VA IR SĖDŽIU ANTRI METAI IR MOKINUOSI RAŠYT. JŪS GI MOKATE RAŠYTI, JŪS GI ŽINOT, KUR ĮDĖT BRŪKŠNĮ, NOSINĘ, VARNELĘ, TAI IR BŪKITE LIETUVIAI. NEĮŽEISKITE KALBOS, KURIĄ DAVĖ MUMS TĖVELIAI, KURIĄ SAUGO DAUG DAUG METŲ ŠIAURĖS JŪROJ IR KALĖJIME. KAM MUMS ANGLŲ TIE RAIDŽIUKAI, JEIGU TURIME SAVŲ? BŪKIME MES YPATINGI PRIEŠ VISAS KITAS KALBAS!
Sever59, bravo!!!!!!!!!!!
QUOTE(Supergirl @ 2005 03 25, 10:15) Nu ir subuntavojai mane... Taip, taip, tu teisi! O jei tu renki 033, tau jau neišeina? Nes aš dabar pabandžiau 0033 ir 00033, ir 000033, ir tas pats šauktukas gaunasi. Ir Word'e išbandžiau, irgi gali rinkt nuliukus, gali nerinkt. Tai, aišku, kam tada rinkt? Bet aš jau anksčiau šitai išmokau, jau ranka pati renka, matyt, tada be nuliukų neišeidavo
Sever59 kaip visada nepakartojama
Aš irgi rašau lietuviškai, bet va nikas mano be taškelio, o norėčiau būti Kapsė, o ne Kapse. Kaip ištaisyti???
Na, dabar gausiu pylos
Rašau lietuvišku šriftu nuo pat įsiregistravimo, nebent papuolu prie kompiuterio be "lietuvybės".
Man tiesiog gražiau atrodo (matyt, pasireiškia buvusios pirmūnės karštas kraujas...
gerai....bandau ir as tapt madinga.... bandau... sveikos brangiosios mamytės...aha...tiesa - tikrai labai jau gražiai atrodo:) tai va esu nebe chinchilla o tiesiog šinšila...šinšilytė kaip sakant
Neiseina man lietuuuuviskai, nu neiseina ir viskas
Knisa mane tos lietuviskos raides. Sauktuka det sudetinga. Man geriau sauktukai, negu raides lietuviskos. Vat Busiu nemadinga Busiu klasikine Ai, dabar va paziurejau - alt + 033? Bandau! o, isejo O kaip @? jei pasakysit, kaip @, mokysiuos lietuviskai
Noa, @ renkamas Alt ir 064
Dabar jau mokykis lietuviškai QUOTE (Gugaicia @ 2005 03 22, 12:18) O juk lietuvių kalba yra senesnė už graikų, lotynų, keltų ir slavų kalbas. (Supergirl @ 2005 03 22, 15:05) Eik tu!? Nu tikrai nezinojau, nors ir studijavau sias kalbas bet pirma karta isgirdau toki dalyka Na tikrai ne pati sugalvojau šį dalyką, o dėl įdomumo perskaičiau internete. Dėl straipsnio teisingų duomenų pateikimo negaliu garantuoti, nes pati deja filologijos nestudijavau. O jei kam įdomu, gali pasiskaityti: http://palepe.tinklapis.lt/straipsniai/Protevyne.htm
Nežinau, kas čia man pagelbėjo, bet labai ačiū
Sunkiai, oi, kaip sunkiai sekasi būti madingai
Nu bet smagesnio parašo nei Sever59 nemačiau
Server59, nerealus parašas
|