Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Paskutinis mados klyksmas Forume!
Supermamų klubas > Bendras > Naujienos
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
wyshnia
Ačiukas fukuotukaf bandysiu dabar ir ašei lietuviškai rašyti mirksiukas.gif
Lašelis
Nu nzn.... g.gif gal kada ir rasysiu lietuviskai, bet tik ne dabar.... schmoll.gif , nes dabar visa emeiline korespondencija "sveplai", visuose kituose forumuose irgi sveplai, chate daug kas nemato lietuvisku raidziu... nu nemadinga as ax.gif
Ir dar : parasuose esancios rusiskos ar angliskos liniuotes irgi nefasonas? tongue.gif Mano nuomone , jei jau lietuvintis, tai iki galo! 4u.gif lithuania.gif
Zhuzi
Nuostabus sumanymas thumbup.gif Bet man asmeniškai labiau išryškėjo rašančiųjų lietuviškom raidėm gramatinės klaidos. Užmirši "paukščiuką" uždėti ir viskas – klaida cry.gif Būtų puiku, bet tai iš fantastikos srities tongue.gif , turėti forume automatinį „Spelling‘ą“, doh.gif t.y. „Rašybos ir gramatikos tikrinimą“. O dabar jeigu nenori daryti klaidų, galima nesunkiai pasitikrinti rašybą „Word‘e“ 4u.gif
SuperMama
Zhuzi, tikrai iš fantastikos srities. Angliškuose forumuose aš mačiau tokį dalyką, bet reikia turėti omenyj, kad jie neturi linksnių. Tada ir suprogramuoti žymiai lengviau.
Savūnė
Man tai lietuviškai rašyt daug greičiau, nes aš taip tariu. Kai reikia rašyt be liet. diakritinių ženklų, tenka galvoti: kurie čia nelietuviški, kuriuos reik pakeist, daug ilgiau sugaištu.
Nevaikščiokim su kaliošais! Pasipuoškim:
remka
Na sunkoka priprasti,bet pasistengsim,jeigu jau čia taip reikia mirksiukas.gif 4u.gif
klivija
Pagal Viksrelio instrukcija per starta viska padariau,ten kalba lietuviu,ale vistiek liet.raidziu neraso g.gif Pabandom:raid=iu dar raid+iu.Nu nieko nesi verysad.gif gauna
Elina
Aš jau nuo vakar- madinga thumbup.gif
Jomke
Ir aš pasistengsiu taip rašyti smile.gif ir būsiu - madinga biggrin.gif
kamileh
Tikrai labai gera idėja - juk lietuviai esame! lithuania.gif , na tik aišku ilgiau užtrunka tų raidelių ieškant ir dar man labai trukdo, kad norint padėti šauktuką reikia keisti kalbą, nes kitaip Ą rašosi...
Na, bet nieko, juk taip kaip tik išmoksim greičiau spausdinti smile.gif
Taigi, prisižadu ir aš nuo šiol būti madinga cool.gif
Savūnė
QUOTE(monie @ 2005 03 23, 15:52)
ir dar man labai trukdo, kad norint padėti šauktuką reikia keisti kalbą, nes kitaip Ą rašosi...

Nereikia. Spausk viena ranka Alt, neatleidus kita surink 033, ir turėsi ! biggrin.gif
Femmen
cry.gif As vos lietuviskai zodzius gaudau, kol sulinksniuoju, o dabar dar ir nosines doh.gif Nu, bet kaip nors wub.gif
svetima
Na, moku aš rašyt ir lietuviškai, nors per tris metus inete labai atpratau-anksčiau tai nebuvo madinga rolleyes.gif
Šiek tiek gaila laiko-beje lietuviskai akląja sistema neparašysi, nes raidės ne taip isdėstytos, o as mėgstu labai greitai rašyt, nes laikas-pinigai cool.gif

Na, pabandysiu RAŠYTI LIETUVIŠKAI rolleyes.gif

Pasitaisiau ax.gif
Derra
O as visa laika lietuviskai rasiau, kol sunus prie kompo neprilindo ir lietuvisku raidziu nepradangino kazkur. Tai dabar nebemoku ju susirasti ir turiu rasyti sveplu tekstu. Na, bet kai tik pataisys sia klaida, butinai vel rasysiu normaliai, nes taip kazkaip neiprasta.
kamileh
QUOTE(Savūnė @ 2005 03 23, 16:40)
Nereikia. Spausk viena ranka Alt, neatleidus kita surink 033, ir turėsi ! biggrin.gif
*

Ačiū!!! thumbup.gif
Lašelis
Tai kaip su angliškom ir rusiškom liniuotėm parašuose ? mirksiukas.gif g.gif
Agnė
Aš visgi tikiuosi, kad ši mada gražiai ir visam laikui prigis Supermamoj smile.gif Arba bent jau išdrįsiu paprašyt VISŲ užvedančių naujas temas- bent jau pavadinimus rašykit lietuviškomis raidėmis, nes priešingu atveju moderatoriams paliekat laaaaabai daug darbo wacko.gif
line
Labai graži, sveikintina iniciatyva. Aš pati ir anksčiau rašiau lietuviškomis raidėmis, džiugu, jei taip rašančių daugės.
vilmic
Va taip. Neseniai prisijungiau - ir jau madinga clap.gif
Li ute
Aš taip pat noriu būti madinga... tik labai sunkiai sekasi cry.gif
Jicky
Nu niekaip nesuprantu, kaip ten tą šauktuką padėt su tuo Alt ir 033??? Savūne, gal dar yra koks būdas? Padariau taip kaip sakai, bet nieko schmoll.gif
Savūnė
Aš dirbu Windows terpėj ir naudoju kodų lentelę 1257 (LST 1590-3). Kitiems gal tinka kitokios. Pasižiūrėti lenteles galima čia. Dar galima pasiskaityti čia.

Va taip atrodo ta lentelė, kuria aš naudojuosi.
Po kiekvienu ženklu yra skaičiukas. Laikant nuspaustą klavišą Alt (kuris reiškia alternative) reikia surinkti 0 ir nurodytą skaičiuką. Pvz.:
@ Alt ir 064
% Alt ir 037
pusilgis brūkšnys – Alt ir 0150
lietuviškos kabutės „ Alt ir 0132 “ Alt ir 0147
§ Alt ir 0167
na ir šauktukas ! Alt 033
SuperMama
@!

Super!!! Aš tokio dalyko net nežinojau 4u.gif .

Savūne, labai dėkoju už tokius naudingus patarimus, nes man jau irgi buvo nusibodę nuolat kalbas kaitalioti.

Labai šaunu, kad vis daugiau patinka būti "madingiems". drinks_cheers.gif
Nepamirškite ir apie parašų mini-konkursą. mirksiukas.gif
Jei įdėjote, būtinai parašykite šioje temoje.

p.s dėl skaitliukų, tai ir man nepatinka, kad jie angliškai ar rusiškai. Bet ką jau darysi - alternatyvos nėra.
Lašelis
QUOTE(SuperMama @ 2005 03 24, 16:51)
Nepamirškite ir apie parašų mini-konkursą.  mirksiukas.gif
Jei įdėjote, būtinai parašykite šioje temoje.
*

Aš net eiles sukūriau ax.gif
Šiaurė

В этом сезоне - не быть мне самой модной angel_sadangel.gif angel_sadangel.gif
Ambro
QUOTE(Supergirl @ 2005 03 22, 22:20)
Žiūriu, ta proga Vikšrelis ir nika susilietuvino  ax.gif  ant s varnelę užsidėjo  smile.gif
*

Reikėjo juk madai pradžią padaryti user posted image
Ambro
QUOTE(Savūnė @ 2005 03 24, 16:04)
Po kiekvienu ženklu yra skaičiukas. Laikant nuspaustą klavišą Alt (kuris reiškia alternative) reikia surinkti 0 ir nurodytą skaičiuką. Pvz.:
@ Alt ir 064
% Alt ir 037
pusilgis brūkšnys – Alt ir 0150
lietuviškos kabutės „ Alt ir 0132  “ Alt ir 0147
§ Alt ir 0167
na ir šauktukas ! Alt 033
*

Ačiū už naudingą pamokėlę 4u.gif
Šiaurė

У МЕНЯ СО СТИЛИСТИКОЙ НЕ ОЧЕНЬ ax.gif
ЕСЛИ КТО ПЕРЕВЕДЕТ И НАПИШЕТ - БУДУ ОЧЕНЬ ПРИЗНАТЕЛЬНА 4u.gif
КРИТИКА - НЕ ПРИНИМАЕТСЯ gun_smilie.gif

Аш норечеу буть мадинга
Аш норечау буть тесинга
Ват ир седжю АНТРИ мятай
ИР МОКУНОСЮ РАШИТ

ЮС ГИ МОКАТЕ РАШИТИ
ЮС ГИ ЖИНОТ КУР ИДЕТ
Brūkšnį , nosinę , varnelę,
ТЕЙ ИР БУКИТЕ ЛИЕТУВЕЙС

НЕ ИЖЕСКИТЕ КАМБОС
КУРЯ ДАВЕ МУМС ТЕВЯЛЕЙ
КУРЯ САУГО ДАУК ДАУК МЕТУ
ШАУРЕС ЮРОЙ ИР КАЛЕЙМЯ

КАМ МУМС АНГЛУ ТЕ РАЙДЖЮКАЙ
ЯЙГУ ТУРИМЯ САВУ
БУКИМЯ МЯС ИПАТИНГИ
ПРИЕШ ВИСАС КИТАС КАЛБАС
Lašelis
Po sever59 eilėraščio savo norisi istrinti.... ax.gif Pirma vieta be konkurencijos!!!!!! Sveikinimai 4u.gif thumbup.gif drinks_cheers.gif
Savūnė
QUOTE(Sever59 @ 2005 03 25, 01:46)
У МЕНЯ СО СТИЛИСТИКОЙ НЕ ОЧЕНЬ ax.gif
ЕСЛИ КТО ПЕРЕВЕДЕТ И НАПИШЕТ - БУДУ ОЧЕНЬ ПРИЗНАТЕЛЬНА 4u.gif
КРИТИКА - НЕ ПРИНИМАЕТСЯ gun_smilie.gif

Аш норечеу буть мадинга
Аш норечау буть тесинга
Ват ир седжю АНТРИ мятай
ИР МОКУНОСЮ РАШИТ

ЮС ГИ МОКАТЕ РАШИТИ
ЮС ГИ ЖИНОТ КУР ИДЕТ
Brūkšnį , nosinę , varnelę,
ТЕЙ ИР БУКИТЕ ЛИЕТУВЕЙС

НЕ ИЖЕСКИТЕ КАМБОС
КУРЯ ДАВЕ МУМС ТЕВЯЛЕЙ
КУРЯ САУГО ДАУК ДАУК МЕТУ
ШАУРЕС ЮРОЙ  ИР КАЛЕЙМЯ

КАМ МУМС АНГЛУ ТЕ РАЙДЖЮКАЙ
ЯЙГУ ТУРИМЯ САВУ
БУКИМЯ МЯС ИПАТИНГИ
ПРИЕШ ВИСАС КИТАС КАЛБАС

*

Prašom:

AŠ NORĖČIAU BŪT MADINGA,
AŠ NORĖČIAU BŪT TEISINGA.
VA IR SĖDŽIU ANTRI METAI
IR MOKINUOSI RAŠYT.

JŪS GI MOKATE RAŠYTI,
JŪS GI ŽINOT, KUR ĮDĖT
BRŪKŠNĮ, NOSINĘ, VARNELĘ,
TAI IR BŪKITE LIETUVIAI.

NEĮŽEISKITE KALBOS,
KURIĄ DAVĖ MUMS TĖVELIAI,
KURIĄ SAUGO DAUG DAUG METŲ
ŠIAURĖS JŪROJ IR KALĖJIME.

KAM MUMS ANGLŲ TIE RAIDŽIUKAI,
JEIGU TURIME SAVŲ?
BŪKIME MES YPATINGI
PRIEŠ VISAS KITAS KALBAS!
Jicky
Sever59, bravo!!!!!!!!!!! user posted image first.gif
Jicky
QUOTE(Savūnė @ 2005 03 23, 16:40)
*

Nu ir subuntavojai mane... doh.gif Taigi ne 033 reikia surinkt, o tik 33 !!!
Savūnė
QUOTE(Supergirl @ 2005 03 25, 10:15)
Nu ir subuntavojai mane...  doh.gif Taigi ne 033 reikia surinkt, o tik 33 !!!

Taip, taip, tu teisi! O jei tu renki 033, tau jau neišeina? Nes aš dabar pabandžiau 0033 ir 00033, ir 000033, ir tas pats šauktukas gaunasi. Ir Word'e išbandžiau, irgi gali rinkt nuliukus, gali nerinkt. Tai, aišku, kam tada rinkt? Bet aš jau anksčiau šitai išmokau, jau ranka pati renka, matyt, tada be nuliukų neišeidavo g.gif
Zhuzi
Sever59 kaip visada nepakartojama wub.gif thumbup.gif
Jicky
QUOTE(Savūnė @ 2005 03 25, 10:23)
O jei tu renki 033, tau jau neišeina?
*

Taigi vat, kad neišeina smile.gif Pabandžiau be nuliuko, ir akurat! Išėjo! thumbup.gif
Kapsė
Aš irgi rašau lietuviškai, bet va nikas mano be taškelio, o norėčiau būti Kapsė, o ne Kapse. Kaip ištaisyti???
bsgess
Na, dabar gausiu pylos blush2.gif Noriu visgi pakritikuoti. Skatiname lietuviu kalbos rasyma forume, o pavadinima rasome nelietuviskai. Lietuviu kalboje net ir pavadinime "forumas" nebutu is didziosios raides. Tai tinka kokiai vokieciu ar anglu kalbai. Tad nejaugi skatiname rasyti lietuvisku sriftu net jei rasymas nera taisyklingas g.gif Juk "forumas" nera sio puslapio pavadinimas mirksiukas.gif
Miaška
Rašau lietuvišku šriftu nuo pat įsiregistravimo, nebent papuolu prie kompiuterio be "lietuvybės".
Man tiesiog gražiau atrodo (matyt, pasireiškia buvusios pirmūnės karštas kraujas... biggrin.gif )
puffy_
gerai....bandau ir as tapt madinga.... bandau... sveikos brangiosios mamytės...aha...tiesa - tikrai labai jau gražiai atrodo:) tai va esu nebe chinchilla o tiesiog šinšila...šinšilytė kaip sakant thumbup.gif
Noa
Neiseina man lietuuuuviskai, nu neiseina ir viskas sad.gif
Knisa mane tos lietuviskos raides. Sauktuka det sudetinga. Man geriau sauktukai, negu raides lietuviskos. Vat sad.gif
Busiu nemadinga sad.gif
Busiu klasikine smile.gif

Ai, dabar va paziurejau - alt + 033? Bandau!
o, isejo smile.gif

O kaip @? jei pasakysit, kaip @, mokysiuos lietuviskai rolleyes.gif
Miaška
QUOTE(Kapsė @ 2005 03 25, 11:56)
Aš irgi rašau lietuviškai, bet va nikas mano be taškelio, o norėčiau būti Kapsė, o ne Kapse. Kaip ištaisyti???
*

Susimąsčiau, kal man tada reikia patapti iš miashkos miaška? Na, irgi ne pats lietuviškiausias nick'as tongue.gif , bet turi savo istoriją, todėl man brangus.
Miaška
Noa, @ renkamas Alt ir 064 biggrin.gif
Dabar jau mokykis lietuviškai biggrin.gif
Noa
QUOTE(miashka @ 2005 03 25, 16:12)
Noa, @ renkamas Alt ir 064  biggrin.gif
Dabar jau mokykis lietuviškai biggrin.gif
*

@@@ - veikia, nu... smile.gif

Ishdure... Išdūrė! Ant ledo paliko laugh.gif Prisižadėjau:) Gerai jau, mėginu. Nu pusė velnio, gal nieko, ką? smile.gif
Gugaicia
(Gugaicia @ 2005 03 22, 12:18)
O juk lietuvių kalba yra senesnė už graikų, lotynų, keltų ir slavų kalbas.

(Supergirl @ 2005 03 22, 15:05) 
Eik tu!?  Nu tikrai nezinojau, nors ir studijavau sias kalbas  bet pirma karta isgirdau toki dalyka

Na tikrai ne pati sugalvojau šį dalyką, o dėl įdomumo perskaičiau internete. Dėl straipsnio teisingų duomenų pateikimo negaliu garantuoti, nes pati deja filologijos nestudijavau.

O jei kam įdomu, gali pasiskaityti:

http://palepe.tinklapis.lt/straipsniai/Protevyne.htm

Kapsė
Nežinau, kas čia man pagelbėjo, bet labai ačiū 4u.gif
Paja
Sunkiai, oi, kaip sunkiai sekasi būti madingai ax.gif Tas įpratimas rašyti kitaip, tarsi, prigimimas biggrin.gif Stengiuosi labai, labai biggrin.gif
mandalina
Nu bet smagesnio parašo nei Sever59 nemačiau thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
zujkiz
Server59, nerealus parašas biggrin.gif
mandalina
QUOTE(zujkiz @ 2005 03 25, 17:55)
Server59, nerealus parašas  biggrin.gif
*

Bet kiek žmogus stengėsi, įsivaizduoji? biggrin.gif thumbup.gif
zujkiz
QUOTE(mandalina @ 2005 03 25, 18:57)
Bet kiek žmogus stengėsi, įsivaizduoji?  biggrin.gif  thumbup.gif
*

Aš, žinok, irgi labai stengiausi perskaityti biggrin.gif
Man su rusų kalba labai sunku biggrin.gif
O kai šiaip ne taip perskaičiau, tai žvengiau pusvalandį kaip kumelė biggrin.gif biggrin.gif
FANTASTIŠKAI BEPROTIŠKAS PARAŠAS biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.