Primiršau jau ir lietuvišką gramatiką [ krūva metų praėjo nuo mokyklos laikų..] Gelbsti dažnas knygų skaitymas, nes iš atminties prisimenu kaip taisyklingai žodį parašyti
gerai kad nors SM skatina nepamiršti lietuvių kalbos...
Aš irgi pasistengsiu nepamiršti lietuvių kalbos
[quote=Real,2007 01 26, 00:29]
Aš tai rašydavau angliškomis raidėmis, bet kai gavau velnių pradėjau lietuviškomis
Valio man pavyko,ačiu visoms
Mada tai mada, tik nuo kada verciama mados laikytis? Kvepia sovietizmu ir diktatura
Žinutės parašytos be lietuviškų raidžių netrinamos.
Į taisykles įtrauktas tik reikalavimas temos pavadinimą rašyti lietuviškai.
Lietuvių kalbą nepamiršti yra gerai!
As ir uz tai,tik savo klaviaturoje net nezinau,kur lietuviskos raides (nosines ir t.t.),reikia zymeklius kokius nors uzsiklijuoti
Žymiai maloniau skaityti ir rašyti taisyklingai lietuviškai, o ne darkyti kalbą kaip kad daro paaugliai savo žinutėse
Būna, kad ir per skubėjimą padarai klaidelę, tai paskiau akis bado
Stengiuosi rašyti lietuviškai visur,tik mobiliame nėra lietuviškų raidžių,nors telefonas naujas
tik va ka daryt pas mane kompe tai nera lietuvisku raidziu!!!
QUOTE(SuperMama @ 2005 03 22, 12:25) Man asmeniškai žymiai patogiau ir lengviau skaityti žinutes su LT raidėmis. Tekstas geriau suvokiamas, ypač įvairių ilgų istorijų atvejais (lieknėjimo, darželių, gimdymo). O jau moderatorės kiek vargo turi taisydamos temų pavadinimus į lietuviškus. Atsiprasau
o man tai labai sunku rašyt leituviškomis raidėmis,nes laptope reikia rinktis-arba skaičiai arba letuviškos raidės..
Už lietuviškas raideles
pas mus nešiojamam kompe nėra LT raidžių klaviatūroj, tai nusipirkom spec.lipdukus, bet jie vis nusitrina, reikia naujus klijuot. O rašydama raides irgi trumpinius Shift+Alt naudoju. Taip greičiau nei su pele. Bet vis niekaip negaliu priprast lietuviškom raidėm rašyti
Aš už lietuviškas raides - žymiai lengviau ir skaityti ir supranti teisingai
Ypač sunkun ir nemalonu skaityt žinutes kurios parašytos ne tik kad nenaudojant lietuviškų raidžių bet dar ir specialiai iškraipant
Skaityti lietuviškom raidėm tikrai smagiau
QUOTE(jurgita% @ 2007 02 17, 09:05) Jeigu vis dar neišėjo, tai tada pabandyk padaryt taip Turėtų veikti
kai skubi rašyti tai apie lietuviškas raides pamiršti, bet reikia labai pasistengti ir lietuvių kalbą išlaikyti
aš už
Paskaičius žinutes, jau nestebina kodėl vaikai nemoka rašyti lietuviškai. Šaunuolės kurios rašo lietuviškomis raidėmis
QUOTE(jusda @ 2007 03 02, 13:02) Paskaičius žinutes, jau nestebina kodėl vaikai nemoka rašyti lietuviškai. Šaunuolės kurios rašo lietuviškomis raidėmis Dirbu mokykloje tai žinau ką reiškia "be lietuvybės", kai pradeda rašyti rašinius švėplai, tai neduok Dieve. Štai jums pavyzdys: kiek turi sunu ? taigi sunku perskaičius nuspėti apie ką kalbama - ar apie šunis ar apie vaikus ? Tad giriu tas, kurios tikrai nepatingi pasedėti ilgiau, bet parašyti lietuvišką žodį. Atsiprašau, kad taip išsiliejau, bet ką tik taisiau mokinių darbus tai tie švėplavimai įgrįso Labas rytas visoms ir visiems Mes čia naujokai - tik vakar prisiregistravom Puiku, kad LT raidės madoj.... gaila, kad pačią pirmąją žinutę ne LT raidėm parašiau... visas likusias vien lietuviškom "pavarysim"
Jei jau esam lietuviai,tai ir rašyti privalom lietuviškai-kitaip ir būti negali. Be to, labai sunku skaityti ir suprasti tekstą,parašytą ne lietuviškai.
labas labas lietuvaičiai
Na aš irgi pradėsiu rašyti leituviškai.
Bent pasistengsiu. Papildyta: ai klaidą įvėliau QUOTE(Rola @ 2007 03 08, 22:28) visada klaidą galia ištaisyti. kai parašai žinutę, apačioje dešiniajame kampe matai trys žodžius: keisti cituoti atsakyti spaudi keisti ir pakeiti su klaida parašytą žodį. sėkmės rašant be klaidų
Žinot ką,jūs mane sugundėt irgi rašyt lietuviškom raidelėm
As ir mielai rasyciau lietuviskomis raidemis,bet pas mus ju nera,mat tampom kompiuteri po uzsienius,tai kur ten bepriderinsi kai reikia tai danisku,tai svedisku,tai lietuvisku raidziu.Ne is piktos valios nenaudoju liet.raidziu.Atleiskit jau man!
Papildyta: O gal kas pasakys kaip ta lietuviska raidyna isijungti?Vyras sake,kad pas mus kompiutery jo nera,bet jis daznai taip sako kai pritingi kanors keisti
Kaip suprantu, per 2 metus dar ne visi patapo madingi... Gaila. Kažkada lietuviai atsispyrė prievarta bandomai įvesti kirilicai, o dabar savo noru atsisako lietuviško raidyno. Nepasiduokim, kol dar mokam- rašykim lietuviškai.
QUOTE O gal kas pasakys kaip ta lietuviska raidyna isijungti?Vyras sake,kad pas mus kompiutery jo nera,bet jis daznai taip sako kai pritingi kanors keisti Jau buvo parašyta QUOTE Kur apačioj ekrano dešiniam kampe yra EN, spausk ten su dešiniu pelės klavišu, pasirink Settings... Ten Add... Input Language pasirink Lithuanian, Keyboard Layout irgi Lithuanian. tada OK, paskui didesniajam lange Apply, ir tada OK. Pati tai visada naudojausi liet. raidėmis, neseniai išmokau spausti Shift+Alt, kad nereikėtų su pelyte spaudinėti..
jei ka as iskart atsiprasau,nes mano nesiojamajame kompiuteryje nera lietuvisko raidyno...
QUOTE(Pagalve @ 2007 03 18, 17:53) yra, tikrai yra jei kompiuterį pirkai lietuvoje. Eik į mamos kompiuteris ten rasi ką kur spausti, kad rašyti lietuviškai
Lietuviškas tekstas tikrai patogesnis.
kompa pirkom skandinavijoje tai lietuviu kalbos tikrai nera
Gal klaviatūroj jos ir nėra surašytos, bet į kompiuterį LT raides labai lengva susiinstaliuot. Ir tam nereikia jokių papildomų dalykų
Sveiki. Turiu vieną prašymą. Gal kas žinote kaip taisyklingai reikia rašyti žodį betkuris ar bet kuris? Čia jis turėtų reikšti betkuriame medyje ar betkurioje šalyje ir pan. dėkoju.
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
|