Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Paskutinis mados klyksmas Forume!
Supermamų klubas > Bendras > Naujienos
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
Asanta
Primiršau jau ir lietuvišką gramatiką [ krūva metų praėjo nuo mokyklos laikų..] Gelbsti dažnas knygų skaitymas, nes iš atminties prisimenu kaip taisyklingai žodį parašyti book.gif Pasidariau mažą gudrybę: pasistačiau ant klaviaturos LT, į sąsiuvinį išsirašiau paspaudinėjusi/pajieškojusi liet. raidžių su nosinėm na ir kt. Dabar kai rašau lietuviškai, žiūriu į sasiuvinį ir spaudžiu tą ''knopkę'' kur liet. raidė. Labai patogu. Pabandykit. thumbup.gif
boruzzze
gerai kad nors SM skatina nepamiršti lietuvių kalbos...
Real
Aš irgi pasistengsiu nepamiršti lietuvių kalbos pioneer.gif
rona
[quote=Real,2007 01 26, 00:29]
Aš tai rašydavau angliškomis raidėmis, bet kai gavau velnių pradėjau lietuviškomis blush2.gif
ziviliuxxl
Valio man pavyko,ačiu visoms thumbup.gif ,esu Airijoje,sunku buvo susigaudyti kaip įsivesti 4u.gif dabar teks priprasti... doh.gif
rainiukas
Mada tai mada, tik nuo kada verciama mados laikytis? Kvepia sovietizmu ir diktatura tongue.gif Jei nori buti nemadinga-trina zinutes blink.gif Cia tik mano nuomone, nera reikalo pulti komentuoti 4u.gif
Board
Žinutės parašytos be lietuviškų raidžių netrinamos.
Į taisykles įtrauktas tik reikalavimas temos pavadinimą rašyti lietuviškai.
jutute
Lietuvių kalbą nepamiršti yra gerai! drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
puciuko mamyte
As ir uz tai,tik savo klaviaturoje net nezinau,kur lietuviskos raides (nosines ir t.t.),reikia zymeklius kokius nors uzsiklijuoti 4u.gif g.gif
Bite66
Žymiai maloniau skaityti ir rašyti taisyklingai lietuviškai, o ne darkyti kalbą kaip kad daro paaugliai savo žinutėse g.gif
paukstele
Būna, kad ir per skubėjimą padarai klaidelę, tai paskiau akis bado doh.gif Tikrai žymiai maloniau skaityti tekstą, kuriame niekas akių nebado biggrin.gif
sraigyte1
Stengiuosi rašyti lietuviškai visur,tik mobiliame nėra lietuviškų raidžių,nors telefonas naujas 4u.gif
lapesnapee
tik va ka daryt pas mane kompe tai nera lietuvisku raidziu!!! blush2.gif
forta
g.gif
QUOTE(paukstele @ 2007 02 01, 13:18)
Būna, kad ir per skubėjimą padarai klaidelę, tai paskiau akis bado  doh.gif   Tikrai žymiai maloniau skaityti tekstą, kuriame niekas akių nebado  biggrin.gif
*

g.gif tikrai būtų malonu,jei niekas tekste akių 'nebadytu"-o kaip tekste galima akis badyti ?blush2.gif blush2.gif blush2.gif
a.m.p.
QUOTE(SuperMama @ 2005 03 22, 12:25)
drinks_cheers.gif

Man asmeniškai žymiai patogiau ir lengviau skaityti žinutes su LT raidėmis. Tekstas geriau suvokiamas, ypač įvairių ilgų istorijų atvejais (lieknėjimo, darželių, gimdymo). 
O jau moderatorės kiek vargo turi taisydamos temų pavadinimus į lietuviškus.  doh.gif
*

blush2.gif pas mane nera lietuvisku raidziu,kad ir labai noreciau...

Atsiprasau

blink.gif o gal as ko nors nemoku?
jurgita%
QUOTE(a.m.p. @ 2007 02 16, 19:00)
blush2.gif  pas mane nera lietuvisku raidziu,kad ir labai noreciau...

Atsiprasau

blink.gif  o gal as ko nors nemoku?
*

Vat ir as arba nemoku arba pas mane ju nera blush2.gif Na tikrai rasyciau Lt raidemis
katalike
QUOTE(jurgita% @ 2007 02 17, 12:05)
Vat ir as arba nemoku arba pas mane ju nera blush2.gif Na tikrai rasyciau Lt raidemis
*

pabandykit ALT klavišą laikydamos, SHIFT nuspausti smile.gif pas mane vis tiek apačioj rodo EN, bet jau rašau lietuviškom raidėm:)
*liolka*
o man tai labai sunku rašyt leituviškomis raidėmis,nes laptope reikia rinktis-arba skaičiai arba letuviškos raidės.. ax.gif tai aš dažniau renkuos skaičius rolleyes.gif
myma
Už lietuviškas raideles lithuania.gif labai smagu skaityti ten kur nereikia šifruoti ir galvoti ar tikrai ten taip rolleyes.gif
So Lucky
pas mus nešiojamam kompe nėra LT raidžių klaviatūroj, tai nusipirkom spec.lipdukus, bet jie vis nusitrina, reikia naujus klijuot. O rašydama raides irgi trumpinius Shift+Alt naudoju. Taip greičiau nei su pele. Bet vis niekaip negaliu priprast lietuviškom raidėm rašyti schmoll.gif
Dee Dee
Aš už lietuviškas raides - žymiai lengviau ir skaityti ir supranti teisingai thumbup.gif
Ypač sunkun ir nemalonu skaityt žinutes kurios parašytos ne tik kad nenaudojant lietuviškų raidžių bet dar ir specialiai iškraipant doh.gif
daivaV
Skaityti lietuviškom raidėm tikrai smagiau biggrin.gif bet persiorentuoti į lietuvišką raidyną... sunku, kai visą laiką rašei be jo ax.gif
*Viktoriukas*
QUOTE(jurgita% @ 2007 02 17, 09:05)
*

Jeigu vis dar neišėjo, tai tada pabandyk padaryt taip ax.gif Kur apačioj ekrano dešiniam kampe yra EN, spausk ten su dešiniu pelės klavišu, pasirink Settings... Ten Add... Input Language pasirink Lithuanian, Keyboard Layout irgi Lithuanian. tada OK, paskui didesniajam lange Apply, ir tada OK.

Turėtų veikti mirksiukas.gif
ich
kai skubi rašyti tai apie lietuviškas raides pamiršti, bet reikia labai pasistengti ir lietuvių kalbą išlaikyti
aš už thumbup.gif
jusda
Paskaičius žinutes, jau nestebina kodėl vaikai nemoka rašyti lietuviškai. Šaunuolės kurios rašo lietuviškomis raidėmis
Lotari
QUOTE(jusda @ 2007 03 02, 13:02)
Paskaičius žinutes, jau nestebina kodėl vaikai nemoka rašyti lietuviškai. Šaunuolės kurios rašo lietuviškomis raidėmis
*

Dirbu mokykloje tai žinau ką reiškia "be lietuvybės", kai pradeda rašyti rašinius švėplai, tai neduok Dieve.
Štai jums pavyzdys:
kiek turi sunu ? taigi sunku perskaičius nuspėti apie ką kalbama - ar apie šunis ar apie vaikus ?

Tad giriu tas, kurios tikrai nepatingi pasedėti ilgiau, bet parašyti lietuvišką žodį. clap_1.gif clap_1.gif clap_1.gif clap_1.gif

Atsiprašau, kad taip išsiliejau, bet ką tik taisiau mokinių darbus tai tie švėplavimai įgrįso 4u.gif
mmmildut

Labas rytas visoms ir visiems 4u.gif

Mes čia naujokai - tik vakar prisiregistravom smile.gif
Puiku, kad LT raidės madoj.... gaila, kad pačią pirmąją žinutę ne LT raidėm parašiau... visas likusias vien lietuviškom "pavarysim" cool.gif
*Miledi*
Jei jau esam lietuviai,tai ir rašyti privalom lietuviškai-kitaip ir būti negali. Be to, labai sunku skaityti ir suprasti tekstą,parašytą ne lietuviškai. lithuania.gif
AgnėM
labas labas lietuvaičiai mirksiukas.gif ...kol,neperskaičiau,tol pyliau be nosinių ir t.t ...dabar to nebus schmoll.gif ...rašysiu tik lietuviškai bigsmile.gif ...
Rola
Na aš irgi pradėsiu rašyti leituviškai.

Bent pasistengsiu. tongue.gif
Papildyta:
ai klaidą įvėliau doh.gif
Lotari
QUOTE(Rola @ 2007 03 08, 22:28)
Na aš irgi pradėsiu rašyti leituviškai.

Bent pasistengsiu.  tongue.gif
Papildyta:
ai klaidą įvėliau  doh.gif
*

visada klaidą galia ištaisyti.
kai parašai žinutę, apačioje dešiniajame kampe matai trys žodžius:

keisti cituoti atsakyti

spaudi keisti ir pakeiti su klaida parašytą žodį.
sėkmės rašant be klaidų 4u.gif
sarafea
Žinot ką,jūs mane sugundėt irgi rašyt lietuviškom raidelėm rolleyes.gif esu šiaip tinginė įsijungt lietuvišką raidyną,bet pasistengsiu nuo šiol taip rašyt blush2.gif
noanoa
As ir mielai rasyciau lietuviskomis raidemis,bet pas mus ju nera,mat tampom kompiuteri po uzsienius,tai kur ten bepriderinsi kai reikia tai danisku,tai svedisku,tai lietuvisku raidziu.Ne is piktos valios nenaudoju liet.raidziu.Atleiskit jau man!
Papildyta:
O gal kas pasakys kaip ta lietuviska raidyna isijungti?Vyras sake,kad pas mus kompiutery jo nera,bet jis daznai taip sako kai pritingi kanors keisti smile.gif .Gal visai paprasta?A-UUUUUUUUUUU!PAGELBEKIT!
agnek
biggrin.gif
Gitatuka
4u.gif ...smagu girdėti....prisidėsiu ir aš.....reikia, tik vėl įprasti su nosinaitėmis rašyti bigsmile.gif
_una_
Kaip suprantu, per 2 metus dar ne visi patapo madingi... Gaila. Kažkada lietuviai atsispyrė prievarta bandomai įvesti kirilicai, o dabar savo noru atsisako lietuviško raidyno. Nepasiduokim, kol dar mokam- rašykim lietuviškai. lithuania.gif
LhooQ
O gal kas pasakys kaip ta lietuviska raidyna isijungti?Vyras sake,kad pas mus kompiutery jo nera,bet jis daznai taip sako kai pritingi kanors keisti smile.gif .Gal visai paprasta?A-UUUUUUUUUUU!PAGELBEKIT!

Jau buvo parašyta 4u.gif
Kur apačioj ekrano dešiniam kampe yra EN, spausk ten su dešiniu pelės klavišu, pasirink Settings... Ten Add... Input Language pasirink Lithuanian, Keyboard Layout irgi Lithuanian. tada OK, paskui didesniajam lange Apply, ir tada OK.

Pati tai visada naudojausi liet. raidėmis, neseniai išmokau spausti Shift+Alt, kad nereikėtų su pelyte spaudinėti.. biggrin.gif
majosmama
thumbup.gif NUO ŠIOS DIENOS SU MALONUMU BŪSIU MADINGA
*Viktoriukas*
QUOTE(LhooQ @ 2007 03 16, 16:24)
Pati tai visada naudojausi liet. raidėmis, neseniai išmokau spausti Shift+Alt, kad nereikėtų su pelyte spaudinėti.. biggrin.gif
*

Aš pati irgi taip pat persijungiu, bet ten paaiškinimas yra toms, pas kurias kompiuteriuose galbūt dar neįdiegtas lietuviškas raidynas ax.gif
** Svaja**
pioneer.gif pioneer.gif Stengsimės ir mes 4u.gif
Pagalve
jei ka as iskart atsiprasau,nes mano nesiojamajame kompiuteryje nera lietuvisko raidyno... blush2.gif
Ladybird***
thumbup.gif Šiame forume tik taip ir rašau
Lotari
QUOTE(Pagalve @ 2007 03 18, 17:53)
jei ka as iskart atsiprasau,nes mano nesiojamajame kompiuteryje nera lietuvisko raidyno... blush2.gif
*

yra, tikrai yra jei kompiuterį pirkai lietuvoje.
Eik į mamos kompiuteris ten rasi ką kur spausti, kad rašyti lietuviškai
arkliuke007
Lietuviškas tekstas tikrai patogesnis. lithuania.gif
litanita
kompa pirkom skandinavijoje tai lietuviu kalbos tikrai nera verysad.gif
^{DA}nnielle^.^
Gal klaviatūroj jos ir nėra surašytos, bet į kompiuterį LT raides labai lengva susiinstaliuot. Ir tam nereikia jokių papildomų dalykų wink.gif
Virgita
QUOTE(Vilyte @ 2005 03 22, 12:27)
Kaip tik prieš porą mėnesių irgi pradėjau lietuviškom rašyti, kažkoks vidinis instinktas privertė - reiškia neatsilieku nuo mados  biggrin.gif  tongue.gif
*

gal ir mum pabandyti?
--------
Sveiki. Turiu vieną prašymą. Gal kas žinote kaip taisyklingai reikia rašyti žodį betkuris ar bet kuris? Čia jis turėtų reikšti betkuriame medyje ar betkurioje šalyje ir pan. dėkoju.
SuperMama
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.