Paskutinis mados klyksmas nosinės, varnelės, brūkšneliai...
Šį sezoną Forumo mados olimpe karaliauja lietuviškos raidės! Juk neleisi sau atsilikti nuo mados?
Štai keletas pagrindinių supermama.lt sezono mados tendencijų:
Nosinės: Ą,ą, Ę,ę, Į, į, Ų,ų - triumfuoja elegancija, dvelkia moteriškumu. Varnelės: Č,č, Š,š, Ž,ž - rankų darbo detalės, suteikiančios jūsų stiliui savitumo, romantiškumo. Ū, ū ypač madingas ir prabangus akcentas. Ė, ė spalvinga, linksma, ryšku, nenuobodu!
AKSESUARAI: Ši sezoną siūlome ir vieną itin originalią detalę: sugalvokite smagų šūkį-priminimą, raginantį rašyti forume lietuviškomis raidėmis, įsidėkite jį į parašą sužibėsite savitumu! www.supermama.lt mados naujienos
Kaip tik prieš porą mėnesių irgi pradėjau lietuviškom rašyti, kažkoks vidinis instinktas privertė - reiškia neatsilieku nuo mados
Racegirl
2005 03 22, 11:35
Aš irgi noriu būti madinga
Susiena
2005 03 22, 12:11
Smagu!
Cikadelė
2005 03 22, 12:14
Gugaicia
2005 03 22, 12:17
Aš irgi tik už tai, kad rašyti lietuviškomis raidėmis  , nes kai pradedi rašinėti be nosinių, varnelių, kažkaip labai atpranti. O juk lietuvių kalba yra senesnė už graikų, lotynų, keltų ir slavų kalbas. Todėl būkime madingi bendraudami taisyklingai vienintele gyva senąja kalba ir vertinkime tai ką turime!
SuperMama
2005 03 22, 12:25
QUOTE(Cikadele @ 2005 03 22, 12:15) Man asmeniškai žymiai patogiau ir lengviau skaityti žinutes su LT raidėmis. Tekstas geriau suvokiamas, ypač įvairių ilgų istorijų atvejais (lieknėjimo, darželių, gimdymo). O jau moderatorės kiek vargo turi taisydamos temų pavadinimus į lietuviškus.
Erszebeth
2005 03 22, 12:30
Reiškia, aš nuo pat pradžių buvau ultramadinga
Aquamarine
2005 03 22, 12:38
QUOTE(Gugaicia @ 2005 03 22, 12:18) O juk lietuvių kalba yra senesnė už graikų, lotynų, keltų ir slavų kalbas. Koks įdomus filologinis atradimas
SuperMama
2005 03 22, 12:46
Tikriausiai sunkiausiai būna po 1 metų vaiko priežiūros atostogų ir bendravimo supermamoje įsidarbinti ir naujame darbe vėl mokytis rašyti teisingai.
nieko gero... is uzsienio bus neimanoma skaityt  (darbe staigiai galva nusuktu, jei instaliuotum lietuviskus sriftus i bedro naudojimo kompus). Nors, antra vertus, gal ir gerai  darbe teks darbus dirbt
Racegirl
2005 03 22, 14:20
QUOTE(SuperMama @ 2005 03 22, 12:47) Tikriausiai sunkiausiai būna po 1 metų vaiko priežiūros atostogų ir bendravimo supermamoje įsidarbinti ir naujame darbe vėl mokytis rašyti teisingai.  Būtent apie tai aš ir pagalvojau
SuperBaba
2005 03 22, 14:55
O man nepatinka si ideja-as atpratau lietuviskai rasyti dabar darysiu daug klaidu
pas mane aplamai ner lietuvisku raidziu kokia as pasenusi
QUOTE(Gugaicia @ 2005 03 22, 12:18) O juk lietuvių kalba yra senesnė už graikų, lotynų, keltų ir slavų kalbas. Eik tu!?  Nu tikrai nezinojau, nors ir studijavau sias kalbas  bet pirma karta isgirdau toki dalyka O jei kalbant apie tema... as nemadinga  Per daug sunkus man sis darbas
SuperBaba
2005 03 22, 15:04
O dar as pamirsau pridurti, kad esu beraste ir baigiau tik 4 klases negi del to daba busiu ne super?
QUOTE(Cikadele @ 2005 03 22, 10:15)  smagumėlis QUOTE(ewa @ 2005 03 22, 10:37) Va kol sakinį lietuviškom raidem išspaudžiau, tai net suprakaitavau   bet užtat kaip gerai jautiesi, ane - ir madinga, ir pirštai mankštinasi ir išprakaitavus dar palieknėjai, ane? Šaunuolė! Prakaituojam toliau ------------------------------------------------------------------------ Dabar ne per daug rimtai - tiems, kam tai tas, tai anas trukdo būt madingiems Nekabink makaronų - kabink varneles, brūkšnelius, nosines ir taškelius!Jei iki šiol Forume rašydavote nenaudodami lietuviškų raidžių (ą,č,ę,ė,į,š,ų,ū,ž), tuomet veikiausiai turėjote mažiausiai 3 priežastis to nedaryti! Makaronai! Iš tiesų tai tėra aptingusios sąmonės atsikalbinėjimai, kuriuos lengva įveikti. Netikite? Išsiaiškinkime! 1 priežastis: lietuviškos raidės išdėstytos viršutinėje klaviatūros eilutėje ir iki jos ištiesti pirštus toli ir nepatogu... Hmm... kompiuterio pelytė dar toliau, bet juk nepatingite iki jos ranką ištiesti?.. Priežastis atmesta kaip nepakankama, todėl nuo šiol kviečiam miklinti pirštus ir daryti specialius pratimus, verčiančius juos išsitiesti iki viršutinių klavišų. 2 priežastis: primiršau gramatiką, nebežinau kada rašyt ę ir kada e, todėl vengiu lietuviškų raidžių... Jei nėra laiko ar tingisi vartyti gramatikos vadovėlius, galite pasitikrinti, kaip rašyti vieną ar kitą žodį internete ar pasinaudoti lietuvišku spellchekeriu. O svarbiausia kuo sunkiau ir kuo ilgiau ieškai nežinomos rašybos žodžio, tuo po to geriau prisimeni, kaip jis rašomas! Priežastis atmesta kaip nepakankama. 3 priežastis: Visi taip rašo ir aš rašau, gal internete nemadinga rašyti lietuviškom raidėm? Dar vienas makaronas! Jau nesuskaičiuosite, kiek forumo dalyvių, paskutinio mados klyksmo pagauti rašo tik lietuviškai. Šiuo metu Forume siaučia parašų, raginančių rašyti lietuviškomis raidėmis mados infekcija (girdėjome, kad už šauniausią užkrečiamiausią dalyvio paraše esantį šūkį-priminimą rašyti lietuviškai galima gauti firminį supermama.lt prizą!).
Gerai, kad jau taip. Ra6ysiu, t.y rašysiu !!!
game over
2005 03 22, 15:32
Aš tai irgi nuo pat pradžių madinga  . Rašau tik lietuviškai  . Įpratau ir jau automatiškai spaudau tą ką reikia. Tik va rašau aš gana greitai, bet vistiek dviem pieštais ir į klaviatūrą žiūriu, o kai patikrinu tekstą ekrane, žiūrėk jau ir prirašiau skaičiukų  . Tai kol visus išrankioji.....  . Reiks turbūt persidaryti, kad LT visada būtų. Aš dar susirašinėju su svaine bulgare. Tai jei kas nors pamatytų mūsų tekstus rusiškai-bulgariškus ir dar lotyniškom raidėm ir angliška išraiška kai kurių raidžių.  Nieko nepadarysi - internacionalas.
Kutuliukas
2005 03 22, 15:48
Nu jei jau mada, teks prisidėti. Bet jei ta mada dar nors kartelį klyktels - neištversiu ir diržą išsitrauksiu. Na kiek gi galima klykt? Saiką reikia turėt...
P.s.: apie prizus ten rimtai buvo parašyta Susikūrus originalų "užkrečiantį" (rašyti lietuviškom raidėm) ir šaunų parašą, galima jį paskelbti šioje temoje. aišku, vien tik "superinio" parašo gauti prizui nepakaks, jei komentaruose vis tiek rašysite be lietuviškų raidžių sėkmės!
mamux02
2005 03 22, 16:19
NA superinė akcija - atrakcija  . Ir iš kur tiek gerų minčių pas tave, Aurėja? Negaliu atsistebėt  . O aš jau savo parašiuką atsinaujinau
QUOTE(SuperBaba @ 2005 03 22, 07:56) O man nepatinka si ideja-as atpratau lietuviskai rasyti dabar darysiu daug klaidu Neverk mamyt. Man dar sunkiau nei tau. Aš 5 metus nenaudojau lietuviškų raidžių  Be to mano klaviatūra juoda ir lietuviškas raides susirašiau juodai, tai spėk ar matau ką
SuperBaba
2005 03 22, 16:37
QUOTE(TauRe @ 2005 03 22, 17:23) Neverk mamyt. Man dar sunkiau nei tau. Aš 5 metus nenaudojau lietuviškų raidžių  Be to mano klaviatūra juoda ir lietuviškas raides susirašiau juodai, tai spėk ar matau ką  Bet ziurau neblogai tau sekasi
Erszebeth
2005 03 22, 16:50
Na štai - aš irgi dalyvauju akcijoje su savo parašu
O lialia kokia įdomybę čia suradau. Nors tiesa sakant, forume čia rašyti lietuviškomis raidėmis man gana sunku, bet aš už tokią idėją
QUOTE(SuperBaba @ 2005 03 22, 09:38) Bet ziurau neblogai tau sekasi Stengiuosi, prakaituoju, o ką daryti  Nesilaužyk, junkis ir tu
SuperMama
2005 03 22, 17:14
Aš pripratau mažiau nei per savaitę. O kai pripratau, tai parašius be lietuviškų simbolių jau kažkaip ne taip jaučiuosi ir einu taisyti.
QUOTE(Aurėja @ 2005 03 22, 16:27) :1 priežastis: lietuviškos raidės išdėstytos viršutinėje klaviatūros eilutėje ir iki jos ištiesti pirštus toli ir nepatogu... Hmm... kompiuterio pelytė dar toliau, bet juk nepatingite iki jos ranką ištiesti?.. Priežastis atmesta kaip nepakankama, todėl nuo šiol kviečiam miklinti pirštus ir daryti specialius pratimus, verčiančius juos išsitiesti iki viršutinių klavišų. [ o gal paprasciausiai klaviatura yra be lietuvisku raidziu - ar esate tokios madingos, kad nzn jog pasaulis ne tik apie lietuva sukasi ir yra pilna klaviatura su tik su lotynisku raidynu. + kur yra lietuviskos raides apsrendzia ne klaviatura, o pats zmogus instaliuodamasis kalba - jisai gali pasirinkti, ar lietuviskos raides bus ant skaiciu klavisu, ar vietoj kitu raidziu. Pvz w yra ž, X yra ū ir t.t.
SuperMama
2005 03 22, 17:20
Silvute, kai prieš porą metų pirkau klaviatūrą, kaip tik rinkausi su viršutine liet. raidžių juosta. Taip, senos klaviatūros ir notebook'ai šios savybės neturi, kai prieš 5 metus dirbau su jais, tekdavo nuo vaizdajuosčių lipdukus-raides klijuoti, kad žinočiau kokia kur lietuviška raidė. Tada kaip tik diplomą pridavinėjau. p.s. Kita akcija bus "priduok du neveikiančius parašo skaitliukus - gausi vieną naują!"
QUOTE(Silvute @ 2005 03 22, 10:14) o gal paprasciausiai klaviatura yra be lietuvisku raidziu - ar esate tokios madingos, kad nzn jog pasaulis ne tik apie lietuva sukasi ir yra pilna klaviatura su tik su lotynisku raidynu. + kur yra lietuviskos raides apsrendzia ne klaviatura, o pats zmogus instaliuodamasis kalba - jisai gali pasirinkti, ar lietuviskos raides bus ant skaiciu klavisu, ar vietoj kitu raidziu. Pvz w yra ž, X yra ū ir t.t. Tai kame problema ?
SuperBaba
2005 03 22, 17:31
QUOTE(TauRe @ 2005 03 22, 18:10) Stengiuosi, prakaituoju, o ką daryti  Nesilaužyk, junkis ir tu  negaliu-nemoku as lietuviu kalbos
fukuotukaf
2005 03 22, 17:34
SuperBaba, tai atsitiktine tvarka pakeitinėk a į ą, e į ė arba ę, s į š ir panašiai  Atrodys, kad rašai su lietuviškom raidėm, o kad nesąmonės gaunasi, tai tik atidžiau paskaičius matysis
QUOTE(SuperBaba @ 2005 03 22, 10:32) negaliu-nemoku as lietuviu kalbos Tam ir rašome, kad prisimintumėm ką mokėjom  Gana išsisukinėti babyte
Pinacea
2005 03 22, 18:48
Prisijungiu ir aš
QUOTE(Eglute @ 2005 03 22, 18:49) Nu pas mane irgi nešiojmas, bet turi Jungiuos ir aš prie akcijos. Reik gi neatsilikt nuo mados  tuoj dar paraša susigalvosiu
subalansuota
2005 03 22, 20:19
Netyčia užėjau į naujienas ir pamačiau kad čia toleruojamas neatsilikimasd nuo mados, taigi o aš stengiuosi visada neatsilikti nuo mados  taigi nuo šiol irgi rašysiu tik lietuviškom raidėm
Ferrari
2005 03 22, 21:04
man tai lietuviskomis rasyti jokiu problemu, nes kasdien kruvas dokumentu rasau, bet kad pas mane namuose rusu kalba instaliuotas kompas, tai pvz. worde spausdinti galiu lietuviskai, o cia forume ne. net nezinau, bandziau per visus galus pasikeisti, bet nieko neiseina. tai ka dabar darbe busiu madinga, o namuose - ne
wyshnia
2005 03 22, 21:32
 mamos, o is kur ta lietuviska srifta parsisiusti galima? gal adresiuka kas zino?
o as esu nemadinga sena davatka ir mano kuklia nuomone internetui lietuviu kalba netinka, todel neapsimetinesiu, kad klaviaturoj nera lietuvisku raidziu ir toliau rasysiu lotyniskom
kerolli
2005 03 22, 22:11
pasistengsiu susirasyt lietuviskas raides ir as ant savo klaviaturos ,nes istikro nebeatsimenu kada rasiau lietuviskai
Aš tik už.  . Bet blogiausia, tai kad aš prisimenu tik tuomet kai jau bunu parašiusi žinutę. Va ir šia turėjau taisyti tik parašiusi. Sunku, bet stengsimės.
fukuotukaf
2005 03 22, 22:17
| i |
| Trumpos instrukcijos neturintiems lietuvybės:
1) Einate Start->Settings->Control Panel, pasirenkate "Regional and Language Options" (jeigu tokio dalyko nėra, tada "Keyboard" ir atsidariusiame lange pasirenkate Language), atsidariusiame lange pasirenkate Languages, spaudžiate Details... Jeigu kalbų sąrašiuke nėra lietuvių kalbos, spaudžiate Add..., "Input Language" pasirenkate Lithuanian, "Keyboard Layout" taip pat Lithuanian (tada lietuviškos raidės bus viršuje ant skaičių). Suspaudot visus OK, kiek tik yra, ir bandot rašyt lietuviskai. Jeigu nepasiseka, atliekat tolimesnius punktus.
2) Einat į šį puslapiuką ir parsisiunčiate "Windows 98 priedai" (jeigu pas jus Windows 98), "LithWinNT 4.14" (jeigu pas jus Windows NT), "LithWin Millennium" (jeigu pas jus Windows ME), "LithWin 2000" (jeigu pas jus Windows 2000) arba "LithWin XP" (jeigu pas jus Windows XP).
3) Du kartus spaudžiate ant parsisiųsto failo, nurodote, kur sudėti išarchyvuotus failus (pasinaudojant Browse...) ir spaudžiate Unzip.
4) Einate į katalogą, kuriame yra išarchyvuoti failai. Du kartus spaudžiate ant failų Go.inf ir LitWin98.inf (arba LitWinNT.inf/LitWinMl.inf/LitWinXP.inf/LitWin2k.inf). Jeigu išmes kokį langą, spauskite OK arba Yes :)
5) Pakartoti 1 punktą. Jeigu vis tiek nerašo lietuviškai, galit rašyti man AŽ, bandysiu padėti susilietuvinti |
Žiūriu, ta proga Vikšrelis ir nika susilietuvino  ant s varnelę užsidėjo
Jei čia jau mada tokia, tai aš jau senai madinga O jei mada senai prasidėjo, tai čia jau nebe mada, o senos mados klyksmas. Reikia keisti kriterijus ir įvesti taisyklę rašyti tik lietuviškai, kad ir su klaidom
p.s. visoms užsienietėms paštu masiškai siunčiam lietuviškas klaviatūras
Kazimiera d'Artanjan
2005 03 22, 23:15
Rašau visad lietuviškom raidutėm. Kartais, jei skubu, kokį mailą sukuriu be varnelių ir nosinių, būna tikrai gėda  Nepagarba žmogui
SuperMama
2005 03 23, 00:02
QUOTE($kristina$ @ 2005 03 22, 23:10) Jei čia jau mada tokia, tai aš jau senai madinga O jei mada senai prasidėjo, tai čia jau nebe mada, o senos mados klyksmas. Tada išeina, kad tu viena iš mados pradininkių  , o iki plačiųjų masių mados visada šiek tiek su pavėlavimu ateina. (pvz. Lietuvos parduotuvės užperka garsių firmų praeito sezono išparduodamus rūbus, o Lietuvoje pateikia kaip naujovę).  O kai kurie žinoma bet kuriai madai gali nepritarti. Tai irgi pasitaikantis reiškinys.
|
|