Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Kaip išvirt pomidorų sriubą
Supermamų klubas > Mūsų namai > Kulinarinės idėjos > Užkandžiai ir sriubos
Pages: 1, 2, 3
NOKIA
Labai norėčiau išvirti pomidorų sriubą,tačiau nemoku.Kavinėj valgiau ir labai patiko.Gal kas gali pamokyti?
Mally
man irgi patinka ta sriuba, bet pati nebandžiau daryti, tačiau turiu 2 receptukus.

Pomidorų ir česnakų sriuba:

1 litras nuluptų trintų pomidorų
5 česnakų skiltelės
150g liesos šoninės
1 šaukštas aliejaus
1 ryšelis laiškinių česnakų
druskos, pipirų ir cukraus

Nuluptus česnakus supjaustome griežinėliai, šoninę supjaustome plonom juostelėm ir apkepame aliejuje, sidedame česnakus ir kepam ant mažos ugnies, kol gražiai pagels.
/Supilam pertrintus pomidorus, pridengiame ir verdame pamažu 10 minučių. Pagardiname druska, pipirais ir cukrumi. tiekiame užbarstę smulkintais laiškiniais česnakais.

Pomidorų sriuba - kremas

800 g pomidorų
1 l sultinio
1 svogūnas
2 šaukštai alyvų aliejaus
150 ml grietinėlės
1 morka
citrinos sulčių
cukraus, druskos, pipirų
1 šaukštas smulkintų petražolių

Svogūną nulupame, susmulkiname ir kepiname alyvų aliejuje. morką nuskutame ir nuplauname. pomidorus supjaustome kubeliais. Supjaustytą morką, pomidorus sudedame kartu su svogūnu ir troškiname 10 minučių. Supilam sultinį, įdedame pastos ir verdame 20 minučių. Sriubą pertriname, sudedame grietinėlę, įberiame druskos, cukraus, pipirų ir įpilame citrinos sulčių. maišydami verdame 5 min. tiekiame užbarstė smulkintų petražolių.
Elena
Aš nežinau kokia sriuba tu valgei, aš verdu pomidorinė ryžių sriuba:
Išverdu ryžius atskirai, sultinį su prieskoniais atskirai. Tada pakepinu morkas, svogūnus, saliero biški. Pomidorus palaikau karštam vandenį, kad nulupti odelę, sutarkuoju su burokinę tarką, arba supjaustau smulkiai, ir apkepinu kartu su morkom. Tada viską sudedu į sultinį, ryžius irgi, paverdu, pabarstau baziliku. Arba dedama pomidorų pasta pakepinta, vietoj pomidorų.

Čia radau receptą internete:
Pomidorų sriuba
500 g pomidorų,
1 šaukštas aliejaus,
druskos,
100 g vermišelių,
1 svogūnas,
juodųjų pipirų,
1 česnako skiltelė,
2 šaukštai sezamų aliejaus,
4 šaukštai kapotų petražolių,
2 šaukšteliai sultinio miltelių.
Išpjauti pomidorų vaiskočius. Puode užvirinti 2 l vandens, apiplikyti pomidorus, išgriebti, nulieti šaltu vandeniu ir nulupti. Makaronus išvirti pagal nurodymus ant pakuotės. Kad makaronai nesuliptų, į vandenį įpilti šaukštą aliejaus. Išvirusius makaronus suversti į sietą, nulieti šaltu vandeniu ir nuvarvinti.
Nuluptą svogūną ir česnako skiltelę supjaustyti mažais kubeliais. Keptuve įkaitinti sezamų aliejų, suberti supjaustytą svogūną, česnaką bei petražoles ir šiek tiek pakepinti. Kai pasklis petražolių aromatas, supilti 1,51 vandens, pagardinti sultinio milteliais, druska ir pipirais. Pomidorus supjaustyti į 4 dalis, išskobti sėklas, minkštimą supjaustyti kubeliais, suversti į sriubą ir 2 minutes pavirinti. Suversti vermišelius ir sriubą dar šiek tiek pakaitinti. Paragauti ir, jei reikia pasūdyti.

Pomidorų ir paprikų tyrsriubė

3 pomidorai
2 raudonos saldžiosios paprikos
1 salieras
1 poro baltoji dalis
1 kubelis paukštienos sultinio
1 1/2 litro vandens
2 šviežių bazilikų šakelės
1 šaukštas alyvų aliejaus
keli bazilikų lapeliai
žiupsnelis uoginės paprikos
žiupsnelis druskos (jei reikia)
1. Daržoves nuplauname, supjaustome (išskyrus puse paprikos) ir 3-4 min. kepiname alyvų aliejuje.
2. Sultinio kubelį ištirpiname vandenyje ir užviriname. Sudedame daržoves ir viriname 30 min.
3. Likusią puse paprikos labai smulkiai sukapojame (degtuko galvutės dydžio gabalėliais).
4. Sriubą sutriname mikseriu ir perkošiame. Suberiame kapotą papriką ir verdame dar 2 min. Jei reikia, pagardiname druska ir pipirais. Smulkintus bazilikų lapelius suberiame prieš pat patiekdami sriubą į stalą.
NOKIA
Ačiū,mergaitės
Burbulytis
As tai truputi kitaip darau: maza indeli nuluptu pomidoru, puse poro, morka, kopusto truputi, zirneliu, keleta sampinjonu, kartais cukinijos dedu...
Onora
as tai megstu pomidorine ryziu sriuba:
sultinio kubeliai 2
ryziai
pomidoru pasta

ryzius verdu sultinyje, baigiant virti sudedu pasta, dar siek tiek paverdu. Ishjungiu ir kokias 20 min pabrinkinu. Galima sutrinti su blenderiu arba netrinti.PAgal skoni galima deti pipiru arba tiesiog astraus kecupo. Su siek tiek grietines valgau.
gabriele
Parašysiu ir aš "savo" receptą:
Sultinį verdu iš kaulų (dazniausiai kiaulienos, nes kitokio vyras nepripažįsta doh.gif ) +elementarūs vegetos prieskoniai. Į išvirusį sultinį dedu nuimtą nuo kaulų ir susmulkintą mėsą, ryžius, supjaustytus pomidorus be odelės+skystį (būna pirkti skardinėse) ir specialius prieskonius pomidorų patiekalams (manau galima vien paprasto baziliko dėti). Jei turiu dedu dar pomidorų tyrės (Mutti, sriuba buna tirštesnė ir spalva sodresnė). Valgant įsidedam grietinės.
pypsas
NIEKADA NEVALGIAU,NIEKAD NEVIRIAU,BET LABAI NORECIAU PARAGAUT.KO PAKLAUSIU NIEKS NEZINO.GAL JUS PATART GALIT KAIP ISSIVIRT TA STEBUKLA? g.gif
olé
QUOTE(pypsas @ 2005 06 10, 19:21)
NIEKADA NEVALGIAU,NIEKAD NEVIRIAU,BET LABAI NORECIAU PARAGAUT.KO PAKLAUSIU NIEKS NEZINO.GAL JUS PATART GALIT KAIP ISSIVIRT TA STEBUKLA? g.gif
*

http://www.supermama.lt/forumas/http://www.supermama.lt/forumas/index.php?showtopic=26383
Kopola
O jus kai verdat ta pomidorine ryziu sriuba...tai kokiais kiekiais visko dedat? T.y. kiek pomidoru, kie ryziu ir t.t....? rolleyes.gif unsure.gif
Susiena
Man ta sriuba irgi skani. Aš specialių receptų nežinau, bet valgau kavinėse, tai nusižiūrėjau, ko pridėta ir padariau taip:
Į sriubos verdantį vandenį supyliau ryžių (iš akies, ryžiai virdami - "plečiasi", kad nebūtų labai tiršta), įpjausčiau vieną bulvę, nulupau kelis pomidorus, supjausčiau ir sumečiau, kad suvirtų. Dar dėjau svogūno (aš jį dedu beveik visur, nes mėgstu). Aišku, druskos, prieskonių, sultinio - pagal kiekvieno skonį. Pabarsčiau krapų dėl kvapo. Man visai skanu buvo!
bea
QUOTE(Susiena @ 2005 06 17, 15:34)
Man ta sriuba irgi skani. Aš specialių receptų nežinau, bet valgau kavinėse, tai nusižiūrėjau, ko pridėta ir padariau taip:
Į sriubos verdantį vandenį supyliau ryžių (iš akies, ryžiai virdami - "plečiasi", kad nebūtų labai tiršta), įpjausčiau vieną bulvę, nulupau kelis pomidorus, supjausčiau ir sumečiau, kad suvirtų. Dar dėjau svogūno (aš jį dedu beveik visur, nes mėgstu). Aišku, druskos, prieskonių, sultinio - pagal kiekvieno skonį. Pabarsčiau krapų dėl kvapo. Man visai skanu buvo!
*

man asmeniškai (prašau neįsižeisti) bulvė su ryžiais netinka.
Susiena
Galima jos ir nedėti. Aš jos kažkaip daugiau dėl vaizdo įpjausčiau. mirksiukas.gif
ultraviolet
Į sriubos verdantį vandenį supyliau ryžių (iš akies, ryžiai virdami - "plečiasi", kad nebūtų labai tiršta), įpjausčiau vieną bulvę, nulupau kelis pomidorus, supjausčiau ir sumečiau, kad suvirtų. Dar dėjau svogūno (aš jį dedu beveik visur, nes mėgstu). Aišku, druskos, prieskonių, sultinio - pagal kiekvieno skonį. Pabarsčiau krapų dėl kvapo. Man visai skanu buvo

susiena, aš irgi kaip tu darau, tik būtinai dar dedu morką, papriką ir česnaką.Galima dar aitriosios paprikos, ar kokio padažo aštraus įpilt, tada gaunasi "charčo", lyg ukrainietiška sriubytė.Svarbu visko po biškį dėt, kad tiršta nebūtų g.gif beje, viską į sultinį(geriau į jautienos, nes aš kokį jautienos gabaliuką viriu ir po to ten viską sudedu)
Minnie
aš verdu iš šviežių pomidorų, o ne stiklainiukų, tad įsidedu citrinos rūgštelės... niam niam
*Saulyte
Vadinasi ši sriuba "Ryžių pomidorinė" ir verdu aš ją taip : imu vištieną arba vištienos kaulus, verdu sultinį, sultinį perkošiu ir tada supilu perplautus šaltu vandeniu pailgus arba apvalius ryžius, bet geriau pailgus (tik nepadaugint, kad nebūtų košė !!! ), kol jie verda imu nuvalytą morką ir svogūną, ( morką galima tarkuot, o galima ir pjaustyt , jau kaip kam patogiau tongue.gif ); svogūną supjaustau mažais kubeliais ir pakepinu kartu su morka ir šlakeliu aliejaus (galima ir su sviestu, skaniau ). Čiut apkepus daržovėms į keptuvę sudedu didelį nuluptą susmulkintą pomidorą ir dar truputuką pakepinu. Tada viską iš keptuvytės sudedu į verdantį sultinį su ryžiais ir verdu iki gatavumo, kol daržovės suminkštėja, aišku pasūdau, pipiriukų juodų iberiu, lauro lapelį kokį vieną ir išjungus ugnį po puodu suberiu susmulkintus krapus ir petražoles. Prieš patiekiant galima dar įdėti šaukštelį grietinės kas mėgsta. Nu tai va gal tiek žinių iš mano virtuvės mirksiukas.gif
P.S dar galima nuo išvirtų vištos kaulų nuimt likusią mėsytę ir sudėt į sriubytę ax.gif
zyzane
[quote=Mally,2005 03 22, 18:35]
man irgi patinka ta sriuba, bet pati nebandžiau daryti, tačiau turiu 2 receptukus.

Pomidorų ir česnakų sriuba:

1 litras nuluptų trintų pomidorų
5 česnakų skiltelės
150g liesos šoninės
1 šaukštas aliejaus
1 ryšelis laiškinių česnakų
druskos, pipirų ir cukraus

Nuluptus česnakus supjaustome griežinėliai, šoninę supjaustome plonom juostelėm ir apkepame aliejuje, sidedame česnakus ir kepam ant mažos ugnies, kol gražiai pagels.
/Supilam pertrintus pomidorus, pridengiame ir verdame pamažu 10 minučių. Pagardiname druska, pipirais ir cukrumi. tiekiame užbarstę smulkintais laiškiniais česnakais.

Aciu uz recepta, vakar gaminau!!! thumbup.gif Viskas isejo super, tik man truko truputi skonio, tai visgi imeciau kubeli sultinio, tarkuota morka idejau , viena cili pipira ipjausciau, iberiau baziliko. Viriau ne 10, o 25 min. Maniskis sake, kad tokios skanios sriubos dar neesu ishvirus wink.gif As nevalgau ryziu, todel sis receptas pomidorinei man labai tiko ir patiko. drinks_cheers.gif
mildux
O aš siūlau išmėginti POMIDORŲ ŠALTSRIUBĘ
1 kg. prinokusių pomidorų
1,5-2 l. pasukų
1 svogunas
druskos, cukraus, krapų, svogūnų laiškų
Pomidorus nuplikyti ir nulupti. Kartu su nuluptu svogūnu sutrinti plaktuvu. Daržoves sumaišyti su pasukomis, paskaninti druska ir cukrumi, sudėti susmulkintus žalumynus.
Skanu su baltos duonos skrebučiais thumbup.gif
Vezliuke
As verdu pertrinta pomidoru sriuba su grietinele:

Reikalinga:
2 svogunai
50 g. lasiniu
250 ml. mesos sultinio
1 kg. pomidoru
grietineles
ir dziovintu maltu saldziu papriku

Svogunus bei lasinukus supjaustyti smulkiais kubeliais ir ant mazos ugnies pakepinti kol pagels. Tada i puoda supilti sultini, pakepintus lasinukus su svogunais ir pavirti apie 10 min.
Pomidorus nuplykyti, aplieti saltu vandeniu ir nulupti, tada supjaustyti i keturias dalis, kad butu skaniau galima isskobti seklas (tikrai verta rolleyes.gif ). Po viso sito pomidorus sutrinam ir supilam i puoda. Pagardinam druska bei pipirais ir maisant paverdam apie 3-5 min.
Grietinele suplakam, bet kad nebutu pernelyg tirsta. Pripile i lekste sriubos idedam grietineles ir apibarstom maltomis paprikomis. Toks grietineles kauburelis labai puosia lekste biggrin.gif
Labai skanu su svieste apkepintos duonos riekelemis arba tiesiog su skrebuciais, dar skanu su sluoksniuotos teslos bandelemis thumbup.gif

essen.gif
safarikids
QUOTE(Onora @ 2005 04 06, 14:49)
as tai megstu pomidorine ryziu sriuba:
sultinio kubeliai 2
ryziai
pomidoru pasta

ryzius verdu sultinyje, baigiant virti sudedu pasta, dar siek tiek paverdu. Ishjungiu ir kokias 20 min pabrinkinu. Galima sutrinti su blenderiu arba netrinti.PAgal skoni galima deti pipiru arba tiesiog astraus kecupo. Su siek tiek grietines valgau.
*

Aš verdu labai panašiu principu, tik mano pomidorinė sriuba - greitasriubė, kai labai valgyti norisi, o laiko nėra. Pats paprasčiausias variantas: į verdantį vandenį įmesti kubelį sultinio, įdėti virtų (pvz. liko ar specialiai iš anksto išvirtų) ryžių, įpilti pomidorų padažo, įpjaustyti kokį vieną pomidoriuką ir visą tai užvirus pavirti kokias 3-5 minutes. Prieskonių - pagal pageidavimą. Jeigu esate mėsos mėgėjos, galima į sriubą įpjaustyti kokios karšto rūkymo šoninės, rūkytos dešros arba dešrelę (pienišką ar parūkytą). Kas mėgsta - galima paprikos įpjaustyti, irgi skonio negadina. Tiesa, kadangi ryžius naudoju jau virtus, tai sriuba būna tokia "nekošiška", kas man patinka.

s.saulute
Na o mano pomidoru sriuba tokia. Susipjaustau kubeliais kelias bulves, sutarkuoji kelias morkas, idedu pora sauju ryziu uzpilu vandeniu ir uzkaiciu. Kai siek tiek paverda idedu kelis kubeliais supjaustytus pomidorus, o pries pati gala pora kubeliu sultinio, truputi prieskoniu ir sriuba gatava.
Labai lengva ir paprasta. thumbup.gif
cameja
man labiausiai patiko Turkijoje ragauta pomidoru sriuba thumbup.gif tai grizusi bandziau daryti pati,na man tai labai skanu,ismokiau drauges darytis,tai jos niekaip negali atsivalgyti.parduotuvese yra pirkti metalinese bankese yra mazose talpose ir didesnese-pomidorai savo sultyse be odeles.skaniausi man atrodo puslitriniai, su zalia etikete,juos sutrini( as turiu specialu trynekli),galima per sieteli.paimat puoda,kuriame darysit,ipilam slakeli aliejaus,ji ikaitinam,sudedam susmulkinta cesnaka,apkepinam iki kol gerai paruduos(bet jis beveik nesijaus).tada supilam sutrintus pomidorus (as perku seimynai dvi bankes),dedame druskytes,pipiriuku,atvirinam,paverdam kokia 15 min,kuo ilgiau verda tuo daugiau tirsteja.ant galo supilam puse puoduko vandens su ismaisytu arbatini sauksteli krakmolo(galima ir nedet),bet tirstesne gaunasi tada.uzverdam.susitarkuoti smulkiai Parmezano suri , jis turi specifini skoni ir kvapa,bet jis labai tinka.tada pilates sriubike i lekste ,apibarstot suriu,galima det grietines kam patinka.ir valgot su svieziom bandelem arba batonu.na labai skanu!pabandykit essen.gif
Mergelė
Taip seniai galvojau apie pomidorų sriubą, taigi bėgu gaminti. Jūs čia taip skaniai gaminate. O gal kas žinote trintos pomidorų sriubos receptą? Įsigijau Zepter mikserį, noriu pasirodyti krūta, bet, kad nemoku pagaminti. doh.gif doh.gif
Fikuselis
Na ir aš ryt virsiu,taip jau skaniai papasakojot essen.gif Bet kad mano šeima yra tokia konservatyvi,kas naujo,tai sunkiai įsiūloma.Tik mes su vyreliu mėgstam naujoves,o vaikučiai tai tuoj raukosi.Bet niekur nedings,turės pabandyt.
sinutė
Aš tai namie turiu tokią storą papkę su receptais. Mes verdame sriubą kuri skaitosi charčio biggrin.gif .
Apie 200 gr faršo pakepinu keptuvėje su svogunais. 500 ml pomidorų konservuotų be odelės (savo gamybos) sutrinu su mikseriu ir viską supilu į sultinį, įberiu virtų ryžių jei turiu, jei ne - sultinyje prieš tai išverdu, į pabaigą česnako porą skiltelių supjaustyti smulkiai ir pagal receptą 50 gr Bajorų degtinės (kas vyrui labiausia patinka iš šio recepto). Galima grietinės į lėkštę ar sūrio pasitarkuoti, čia kaip kas mėgsta. Man labai skanu, aš dar ir užsišaldau, jei labai didelis katilas gaunasi.
liniokas
QUOTE(sinutė @ 2005 11 29, 09:09)
Man labai skanu, aš dar ir užsišaldau, jei labai didelis katilas gaunasi.
*

kaip užsišaldai blink.gif sriubą? blink.gif O tai paskum atšildžius, ten ji normali būna?
sinutė
Užšaldau labai paprastai: supilu į 0,5L stiklainiukus ir pastatau į šaldiklį, tik aišku, ne karštą, o atvėsusią. Atšildau: iš vakaro ištraukiu iš šaldiklio ir pastatau į šaldytuvo vidų ir iki pietų aįšyla. Šaldau visas, tik skaniau, kai bulviu nėra, nes bulvės kai atšyla kažkokios netokios pasidaro. Šaldžiau ir raugintų kopūstų sriubą, po to buvių su lupynom išverdi ir vsio smile.gif
Sola
O as verdu tokia dietiska.I puoda ipilu siek tiek aliejaus pakepinu,smulkiai pjaustyta cesnaka,ipilu sultinio ir prieskoniu,tada dedu daug pjaustyty morku,kai isverda,sutrinu viska blenderiu ir dedu pomidoru tyres,cia pagal skoni.Vyras visada galvoja,kad ten tik pomidorai laugh.gif
O kita verdu su malta jautiena.Mesyte pakepinu puode su pjautytais porais,ipilu sultinio,imetu kelias pjaustytas bulves ir verdu kol bulves isverda,tada dedu pomidoru tyres. thumbup.gif Dar galima ipjaustyti cili arba ipilri cili padazo
*LADA*
Pomidorų sriubą visada verdu, kai jau atsiranda soduose pomidorai-vasarą, rudenį.Tada jie tikresni būna.Nuverdu kiaulienos kauliukus.Pomidorus nulupu, skaniau valgyti kai nesivelia tos luobelės, tada juos išleidžiu ant sviesto keptuvėje.Į sultinį pridedu morkų, svogūnų (galima daržoves pakepinti, bet tada riebiau bus).Dedu virti ryžius paprastus, kad labiau suvirtų, bet čia kaip kas nori.Pipirus, lapelius, "Vegeta".Pabaigoje supilu pomidorus.Prieš valgant įsiedu grietinės ir skanaus!!! smile.gif
Diotima
O aš kažkada virdavau su pomidorų sultimis, aišku skiesdavau su natūraliu buljonu. Net pomidorų tikrų nereikėdavo lotuliukas.gif Dar labai priklausydavo nuo pomidorų sulčių - geriau ne pačios pigiausios mirksiukas.gif
sinutė
Kad dabar nelabai suprasi tas pomidorų sultis. Man tai geriausios ČIUMAK bet ir į jas, atrodo, pradėjo druskos dėti sad.gif
Kosmeja
as irgi labai megstu sia sriubyte,tai turiu visai nebloga receptuka biggrin.gif
POmidoru sriuba
500g pomidoru
3 vid.dydzio svogunai
skiltele cesnako
4 dideles bulves
ketvirt.lauro lapelio
druskos,pipiru,petrazoliu
saukstas aliejaus arba 20g svieto.
Svogunai ir cesnakas supjaustomi ir pakepinami.Kai jie pagelsta,dedami gabaliukais supjaustyti pomidorai ir bulves. Uzpilama 1,5 litro vandens,sudedami prieskoniai,pasudoma. Verdama 20 min. Paskui darzoves pertrinamos per sieta. Pries patiekiant sriuba iberiama susumulkintu petrazoliu.
Skanaus thumbup.gif
Nea
QUOTE(Kosmeja @ 2006 06 23, 19:40)
as irgi labai megstu sia sriubyte,tai turiu visai nebloga receptuka biggrin.gif
                          POmidoru sriuba
500g pomidoru
3 vid.dydzio svogunai
skiltele cesnako
4 dideles bulves
ketvirt.lauro lapelio
druskos,pipiru,petrazoliu
saukstas aliejaus arba 20g svieto.
  Svogunai ir cesnakas supjaustomi ir pakepinami.Kai jie pagelsta,dedami gabaliukais supjaustyti pomidorai ir bulves. Uzpilama 1,5 litro vandens,sudedami prieskoniai,pasudoma. Verdama 20 min. Paskui darzoves pertrinamos per sieta. Pries patiekiant sriuba iberiama susumulkintu petrazoliu.
          Skanaus  thumbup.gif
*

Isbandziau labai skanu! visiems kas valge patiko:) thumbup.gif tik as netrymiau ir taip skanu buvo.. rekomenduoju visiems smile.gif
ziza
O aš verdu taip:
2 didelius svogūnus pakepinu
1/2 stiklinės plautų ryžių
luptų pomidorų skardinė
buliono kubelis
Reikia maišyti, kad ryžiai neprikeptų. Į virimo pabaigą įdėti kelis žirnelius pipirų, porą lauro lapų, 4 skilteles sukapotų česnako, žiupsnelįįįįį druskos.
jepsius
mano pomidorine:
4 nulupti pernoke pomidorai
pomidoru sulciu 1l
astrumo - cili pipras arba imbieras, tobasco padazo keletas slakeliu, kiti pipirai
salieru lapu
cesnako
pievagrbiu
svoguno 2 galvos
ryziu (gali ir nebuti) arba bulves

keptuvej pakepinu smulkiai supjaustytus cesnakus, svogunus, saliero lapus, pomidorus ir grybus.
uzverdu sultis (dedu sultinio kubeli, nes nemegstu nuvirtu nuo mesos sultiniu)
viska supilu is keptuves, jei noriu, dar sudedu virtus ryzius, ir troskinu apie 15-20 min, pagardinu astrumu.

atskirai apskrudinu bulves (jei virtos - apkepu keptuvej), kurios labai tinka prie pomidorines.
Sibile
as vasara darau salta pomidoriu sriuba:
kokie 4-5 dideli pernoke pomidorai,
pomidoru sulciu,
paprikos,
pakepinta atsaldyta morka,
visokiu zalumynu is darzo kokiu tik yra: krapai, svogunai, bazilikas, petruska,
pipiru juoduju, druskos, aitriosios paprikos

pomidorus nupilu karstu vandeniu, nulupu odeles, susmulkinu, tada taip pat su paprika , dar dedam apkepinta morka, viska sutrinam su mikseriu iki tyres. ipilam pomidoru sulciu, tada druskos, pipiru, zalumynus supjaustome dedam i sriuba. tada dedam ledo kubeliu ir siurba atvesinam keliom minutem saldytuve, skanaus..
Naktipele
Pomidorų sriuba su pupelėmis

400 ml konservuotų pupelių
500 g pomidorų
svogūno
ryšelio čiobrelių
2 šaukštų alyvų aliejaus
4 šaukštų pomidorų tyrės
750 ml mėsos sultinio iš kubelių
druskos
maltų juodųjų pipirų
uoginių paprikų
4 šaukštų grietinės

Svogūną supjaustyti. Pupeles nuplauti ir nuvarvinti. Čiobrelius nuplauti, nupurtyti ir šiek tiek jų atsidėti, o nuo likusių nuskabyti lapelius. Pomidorus pjaustyti ketvirčiais, nuplikyti, nulupti ir išimti sėklas. Dideliame puode įkaitinti aliejų ir apkepti svogūną. Sudėti pupeles, pomidorus, supilti jų tyrę bei mėsos sultinį ir 20 min. virti ant mažos ugnies. Suberti čiobrelius, sriubą nukelti nuo ugnies, sutrinti, pasūdyti, įberti juodųjų pipirų ir uoginių paprikų. Pateikti su grietine, papuošti likusiais čiobreliais.
Eclair
Pomidoru papriku sriubyte
Konservuotu pomidoru savo sultyse indeli,
kelias paprikas,
morka,
baziliko,
sultinio ir aliejaus
Sutarkuojame morkyte ir supjaustome paprikas kubeliais imetame i ikaitinta puoda su aliejumi ir apkepame, po to idedame konservuotus pomidorus, ikaitiname ir sutriname, kad nebutu cieli. Ir uzpilame 0,5lrt naturaliai virto arba is kubeliu pagamintu sultiniu, uzviriname ir idedame baziliko, paverdame apie 5min. Skanaus thumbup.gif !
oge
nusiziurejom vietos picerijoj ir istyrinejom, labai prigijo:) greita ir man labai skanu

astri pomidoru sriuba

farsa pakepinti su svoguniukais
puode po to dar su trupuciu vandens patroskinti
supilt pomidoru sultis (kokiu geresniu)
druskos, pipiriuku, astriu prieskoniu (chili, taip pat paprika tinka, nepamenu tiksliai kokie pas mane)
ziupsnelis cukraus
keleta min pavirt
baigiant virt idet krakmolo vandeny ismakaluoto
ir konservuoti kukuruzai

valgom paskanine grietine

skanaus!
cuname
QUOTE(Nea @ 2006 06 27, 22:36)
Isbandziau labai skanu! visiems kas valge patiko:) thumbup.gif  tik as netrymiau ir taip skanu buvo.. rekomenduoju visiems  smile.gif
*

Pmidorai zali ar marinuoti??????Su kuo valgoma duona ar skrebuciais essen.gif
SeSe
Viriau šiandie pomidorų sriubą, nes draugas sugalvojo, kad galima gi ir patiems išsivirt, kam čia valgyt iš pakelio.. bigsmile.gif

Tai va: Išviriau sultinį iš šonkauliukų. Keptuvėj pakepiau smulkintą česnaką, svogūną, tarkuotą morką (viską ant sviestuko - skaniau ax.gif ). Tuomet supyliau pomidorus savo sultyse be luobelių (apie 500g.). Tuomet lauro lapus kelis, pipirų juodųjų ir bazilikų dėjau. Viską apie 15-20 kepinau. Sultinį užviriau, subėriau vermišelius, paviriau kol beveik išvirė makaronai. Tada supyliau viską iš keptuvės ir dar apie 20 min viriau ant silpnos ugnies.

Gavosi essen.gif essen.gif essen.gif

p.s. būtina valgyti karštą tongue.gif

Pamiršau pridėti, jog prie sriubos labai tiko taip paruošta keturkampė duona: sutarkavau surį, tada į jį dėjau smulkinto česnako ir juodųjų pipirų. Viską sudėti ant duonos riekelių (geriausia kuo mažesnės) ir gerai orkaitėje apkepti kol apskrunda.
viola28
QUOTE(SeSe @ 2007 04 01, 23:17)
Viriau šiandie pomidorų sriubą, nes draugas sugalvojo, kad galima gi ir patiems išsivirt, kam čia valgyt iš pakelio.. bigsmile.gif 

Tai va: Išviriau sultinį iš šonkauliukų. Keptuvėj pakepiau smulkintą česnaką, svogūną, tarkuotą morką (viską ant sviestuko - skaniau  ax.gif ). Tuomet supyliau pomidorus savo sultyse be luobelių (apie 500g.). Tuomet lauro lapus kelis, pipirų juodųjų ir bazilikų dėjau. Viską apie 15-20 kepinau. Sultinį užviriau, subėriau vermišelius, paviriau kol beveik išvirė makaronai. Tada supyliau viską iš keptuvės ir dar apie 20 min viriau ant silpnos ugnies.

Gavosi  essen.gif  essen.gif  essen.gif

p.s. būtina valgyti karštą  tongue.gif

Pamiršau pridėti, jog prie sriubos labai tiko taip paruošta keturkampė duona: sutarkavau surį, tada į jį dėjau smulkinto česnako ir juodųjų pipirų. Viską sudėti ant duonos riekelių (geriausia kuo mažesnės) ir gerai orkaitėje apkepti kol apskrunda.
*

Šis receptas labai įdomus, būtinai išbandysiu artimiausiu metu, jau dabar renkasi seilės  blush2.gif 

SeSe
Šis receptas labai įdomus, būtinai išbandysiu artimiausiu metu, jau dabar renkasi seilės 

Skanaus 4u.gif Parašyk ar patiko ax.gif
orintano
Aš paskaičiau visus čia siūlomus variantus ir padariusi savo išvadas dariau taip smile.gif :

Reikės:
Mažos morkos, nedidelės raudonos paprikos, svogūno ir keletos skiltelių česnako
6 pomidorų, gabalėlio vištienos, 50 g virtų ryžių
Gabalėlio sviesto, sūrio, pipirų, kečiupo, pusės citrinos sulčių, prieskonių sriubai, petražolių, druskos, lauro lapų, aitriosios paprikos (čili).

Iš pradžių pasiruošiau vištienos sultinį. Į verdantį vandenį įdėjau vištienos gabalėlį (aš dėjau kulšelę), druskos ir pora lauro lapelių. Ir paviriau, kol mėsa išvirė.
Tada reikia sutarkuot morką. Svogūną, česnaką ir papriką supjaustyt. Susmulkintas daržoves sudėt į keptuvę ir pakept ant sviestuko. Apkepus jas susmulkint su blenderiu. Pomidorus trumpam panardint į verdantį vandenį, po to perliet šaltu ir nulupt uodelę. Nuluptus pomidorus supjaustyt ir susmulkint su blenderiu.
Į puodą sudėt sutrintus pomidorus ir daržoves, užpilt sultinio ir kaitint ant nedidelės ugnies. Kai užverda sudėt smulkiai supjaustyta vištieną ir išvirtus ryžius. Supilt kečiupą ir citrinos sultis arba galima įbert citrinos rūgštelės,tada pagal skonį įbert pipirų, aitriosios paprikos (jei kečiupas nėra aštrus) ir prieskonius sriubai (aš naudojau "Santa Marijos" priskonių mišinį, kuris vadinasi "R.Banzinės prieskonių mišinys padažams ir sriuboms"). Gerai išmaišyt ir pavirt dar minutę. Tada susmulkint petražoles ir subert į sriubą. Išjungt viryklę, uždengt dangtį ir palikt kokiom 2 minutėm. Supylus į lėkštę galima užbarstyt tarkuotu sūriu. Aš naudojau "Žemaitijos pieno" "Dziugą". Jei nemėgstat sūrio tai skaniai ir be jo smile.gif

Skanaus!!! ax.gif
mamyte Diana
Siūlau paragaut ČILI SRIUBOS thumbup.gif

2 svogunai
0,5 kg jautienos farso
didele skardine pomidoru savo sultyse be odeles
2-ju skardiniu pupeliu (galima viena astriame padaze)
adzikos ugnines (Valdorfo)
Svogunus susmulkinti, pakepinti, sudeti farsa ir dar pakepti. Pomidorus supilti i puoda ir susmulkint su blenderiu. Pupeles nuvarvinti per kiaura samti. Viska supilti ir virti 30 min. Ispingus ideti arbatini sauksteli adzikos. Dar galima ideti tarkuoto surio i kiekviena lekste.

Skanaus.
Katiniena
šiandien viriau pomidorų sriubą.tiesą sakant gavosi kažkokia rūgšti..gal žinot ko neįdėjau ar ką padariau,kad taip gavosi?

Štai mano sriuba(dėjau ryžių):
http://s224.photobucket.com/albums/dd182/aikstinga/
Nerytė
QUOTE(mamyte Diana @ 2007 08 17, 16:15)
Siūlau paragaut ČILI SRIUBOS  thumbup.gif

2 svogunai
0,5 kg jautienos farso
  Svogunus susmulkinti, pakepinti, sudeti farsa ir dar pakepti. Pomidorus supilti i puoda ir susmulkint su blenderiu. Pupeles nuvarvinti per kiaura samti. Viska supilti ir virti 30 min. Ispingus ideti arbatini sauksteli adzikos. Dar galima ideti tarkuoto surio i kiekviena lekste.

Skanaus.
*

skaniai atrodo bigsmile.gif
Mupi
QUOTE(mamyte Diana @ 2007 08 17, 16:15)
Siūlau paragaut ČILI SRIUBOS  thumbup.gif

2 svogunai
0,5 kg jautienos farso

Skanaus.
*

Reiks pabandyt g.gif
Nerytė
QUOTE(Asio @ 2007 08 22, 19:36)
Reiks pabandyt g.gif
*

tirkai turetu skaniai gautis (jei megstat toki maista, mano vyras dievina tai)
eliga
Sveikos 4u.gif
Neperseniausiai atradau pomidorų sriubą. Tai bene vienintelė sriubą,kurią moku daryti tongue.gif
O darau taip..
Paimu kokius 4-6 prinokusius pomidorius, iš jų padarau tyrę kokteilinėje.
Tada kombaine sukapojame apie 4 nedidelias mokrytes, česnako galvutę ir kokios 6 svogūno galvutes.
Morkas su svogūnais ir česnaku apkepiname ant keptuvės. Aš dar įdedu čili pastos.
Atskirai išverdu ryžius ir atskirai vištienos sultinio.
Tada į sultinį sudedu išvirtus ryžius, apkepintą morkų ir kt. produktų masę. Paverdu apie 10 min. Tada supilu pomidorų masę. Galima dėti žalumynų ir žinoma prieskonių pagal skonį. Dar kelios minutės ir sriuba jau paruošta.
Ragaujame essen.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.