O kokiu adresu tas Vejelis yra?
QUOTE(Eima @ 2005 03 01, 10:46) Šiandien buvau pirmą dieną su dukryte darželyje Vėjelyje. Nu tai patiko, kad grindys šildomos, auklėtoja gera, vaikų grupėje buvo mažai. Šis darželis yra Gabijos gatvėje priešais rusų mokyklą. Ne tas, kur prie miško, bet tarp namų, vidury Gabijos g. Jeigu kas labiau domina, tai klausk. QUOTE(Džiuga+ @ 2005 03 03, 15:58) Šiandien buvau pirmą dieną su dukryte darželyje Vėjelyje. Nu tai patiko, kad grindys šildomos, auklėtoja gera, vaikų grupėje buvo mažai. Šis darželis yra Gabijos gatvėje priešais rusų mokyklą. Ne tas, kur prie miško, bet tarp namų, vidury Gabijos g. Jeigu kas labiau domina, tai klausk. Dziuga, ar uzrasant reikejo laukti eileje? Kaip maistas? Kokie dar ispudziai po pirmuju dienu? QUOTE(BITUTIS @ 2005 03 04, 12:38) Ne nereikejo, mes uzraseme pries menesi. Maistas man tai
Nu va siandien palikau 2 val. pries pietus, tai jokiu asaru
o tavo dukryte i kokio amziaus vaikuciu grupe eina? nuo 1 iki 2m?
ar ten lietuviskai kalba? o gal zinai kaip pas vyresnius - ar yra lietuviu grupe? QUOTE(Jurga @ 2005 03 08, 14:22) o tavo dukryte i kokio amziaus vaikuciu grupe eina? nuo 1 iki 2m? ar ten lietuviskai kalba? o gal zinai kaip pas vyresnius - ar yra lietuviu grupe? nezinau i kokia, turbut pacia maziausia, nes ten visi leliai iki 2 m. kalba lietuviskai, o del vyresniu tai nzn. pas mus grupeje puse lietuviuku puse rusiuku.aukletoja puikiai kalba lietuviskai.
Bet kaip is anksto zinoti, kokia bus aukletoja???
Buvau uzejusi i Vejeli, viska aprode, maloniai pasikalbejome, gal reikia uzrasyti tenai...
Dziuga, kaip sekasi Tavo maziulei? Idomu butu suzinoti apie dienos rezima: miegas, pusryciai, pietus, vakariene, o gal ir dar ka naujo ir gero
QUOTE(BITUTIS @ 2005 03 15, 21:06) Dziuga, kaip sekasi Tavo maziulei? Idomu butu suzinoti apie dienos rezima: miegas, pusryciai, pietus, vakariene, o gal ir dar ka naujo ir gero Iš viso per 2 savaites, pradėjome nuo ketv., buvome 5 dienas. Dabar susirgome lengvai, bet tikrai ne darželyje... Auklėtojos išsiaiškino, kad mano Petra vaikų prisibijo, jai vienai fainiau... Ateiti į daržą reikia nuo 8, pabaiga 17.30. Mes ateiname 9 val., pusryčiaujame namie. Šiaip pusryčiai 8.30, pietūs 11.30 - 12... Po to ruošiasi visi miegeliui, maždaug 12.30 pradeda migdyti. Manoji sakė, pirmą dieną kai migdė, užmigo 1.30 ir miegojo iki 15. Kitą dieną užmigo 13 ir iki 15. Ten vaikai miega 2 val. Kas kitaip įpratę tai su laiku susiderina sakė. Vakarienė 16 val. Nzn kas blogo...Gal nieko
ACIU MAMYTES, AS KAIP TIK NUO KITOS SAVAITES RUOSISUOI SAVISKE LEISTI I VEJELI.PAIEMIAU SAVAITE ATOSTOGU IR BANDYSIM ABI LANKYTI, NORS NEMANAU, KAD MANSIKEI TAI BUS PROBLEMA.TAI VAT IRGI PARASYSIU KAIP SEKESI
QUOTE(eri @ 2005 03 18, 18:11) ACIU MAMYTES, AS KAIP TIK NUO KITOS SAVAITES RUOSISUOI SAVISKE LEISTI I VEJELI.PAIEMIAU SAVAITE ATOSTOGU IR BANDYSIM ABI LANKYTI, NORS NEMANAU, KAD MANSIKEI TAI BUS PROBLEMA.TAI VAT IRGI PARASYSIU KAIP SEKESI o kokio amziaus tavo mergyte? as irgi uzrasiau, bet nuo balandzio.
na i Vejeli as uzrasiau ja jau senai ir planavom eiti nuo sausio 1d., bet paskui biski uztempem.Maniskei dabar 1.8men
Mes šiandien buvom "Vejely". Poryt eisim ten šventės pažiureti ir nuo penktadienio jau vieną paliksiu. Užrašė dukrytę į Boružėlių grupę. Bet taip ir nesupratau, kokio amžiaus ten vaikai - viena mergytė 1,8 metų, kiti - lyg tai 3,5. O maniškė 2,5 metų. Didžioji grupės dalis - lenkai, tik ta mergytė ir dar vienas berniukas - lietuviukai. Auklėtojos kalba visaip, bet teikia pirmenybę lenkų kalbai. Tai gerai - dukrytė išmoks užsienio kalbą
Sakė, darželis dirba nuo 6:00 iki 19:00 - manau, dirbantiems tai labai gerai. Beje, Eri, žiūriu į tavo avatarą ir galvoju - ar tik ne tavo mergytę ten grupėje mačiau? Ar jos vardas ne Miglė?
Jurga speju, kad mano, nes vakar vyras grizo ir sako, atves musu miglei drauge tik mergaites varda pamirso, gal smilte?
Jurga o kaip maniske elgesi? papaskok, nes man atrodo , kad mano vaikui ten blogai QUOTE(eri @ 2005 03 30, 07:47) Jurga o kaip maniske elgesi? papaskok, nes man atrodo , kad mano vaikui ten blogai Na, kai mes atejom i grupe, Migle sedejo prie staliuko su viena is aukletoju ir kazka ten veike - gal piese, ar siaip zaide. Aukletoja sako, va, Migle, turesi sau kompanija (cia apie musu Smilte) Dar aukletoja sake, kad Migle, nors neseniai lanko, bet jau adaptavosi. Man atrode tavo mergyte tokia atsipalaidavusi sau. Neatrode, kad jai ten butu kazkas ne taip Eri, o kaip tau aukletojos? Man ta, kur sviesi (Danute, atrodo) tai faina pasirode, o kita tamsi - tai dar nezinau o Kodel tau atrodo, kad tavo vaikui blogai ten?
tiesa, dar vedeja minejo, kad yra fizinio lav. pamokėlės. Už mėn. reik 20 Lt primokėt tada. Veda kažkoks vaikų sporto instruktorius, atvažiavęs iš Sant Peterburgo. Gal kas nors iš jūsų janko tas pamokėles?
Na zinok Jurga nuraminai.
va Danuta(jei gerai prisimenu) man irgi patiko, mus linksmai pasitiko, iškarto su ja užsiėmė, o kita ir aš užuomarša tai mažiau, kažkaip nesulaukiau iš jos didesnio dėmesio mano vaikui gal dėl to
na va, šiandien buvom šventėj daržely. Taip smagu žiūrėt buvo į šokančius ir dainuojančius vaikučius, maniškė irgi sėdėdama man ant kelių pradėjo dainuoti
Po koncerto užėjom į grupę, tai vos iškrapščiau ją namo. Tikiuosi pirmomis dienomis nebus problemos ją paliekant. O vėliau - nežinau Eri, tavo Miglutė koncertą stebėjo pas auklėtoją (tiksliau, turbūt ten šeimininkėlė) ant kelių. Ir paskui, kai užėjom į grupę - dar su manim pašnekėjo ji Kitiems vaikams net 4 metai jau suėję, o pats jauniausias, sakė 1,2 metukų toj grupėj. Tai nuo rytdienos startuosim ir mes
Oi kaip faina. Tik jinai gana aiskiai sneka
QUOTE(eri @ 2005 03 31, 14:18) aiškiai, aiškiai, bet vyresni buvo, matyt, apšalę, kad mažylė jiems nurodinėja Eri, o kodėl jūs tą darželį pasirinkot? ar dėl vietos, ar dėl kalbos? Mes tai dėl to, kad į jį lengvai priima ir dar pagalvojom, kad kita kalba į naudą išeis. O be to, netoli namų.
pas mus ilga istoprija.trumpai būtų taip: Aš parašiau prašymą į Gabijėlę, tipo nuo sausio 1d. vedu, kai rašiau, sakė ok be problemų.Bet esu nepasitikinti mama, nuėjau anksčiau patikrinti ar viskas gerai, bet šį kartą buvo pati direktorė, sako, jūs ką mamytę, tik nuo rugsėjo 1d.
O į gabijelę vesiu nuo rudens, nors kažkaip jie man paskutiniu metu nepatinka
na va siandien jau palikau savo zuiki ir pietu miegleio ziuresim kaip jai seksis. Tikiuosi didelio streso nebus
Aš šiandien saviškę palikau iki pietų, tačiau Šiandien dirba kita auklėtoja, nei penktadienį, tai truputį baiminuosi, kaip sutars su ja. Nes su šviesiąja auklėtoja ji sutarė labai gerai, ypač kaip pirmai dienai...
Eri, ar taviškė lanko muzikos pamokėles daržely? Penktadienį maniškės ten nevedė, nes per maža. Nesupratau, gal čia tik kol apsipras. Būtų gaila, jei nevestų, nes jai muzika labai patinka. Net nežinau, kaip korektiškai auklėtojos paprašyti, bijau, kad neįsižeistų dėl to, kad kišuos į jų darbą
gERAS KLASUIMAS, NET NEZINAU, MANYCIAU, KAD NEVEDA, O PREIZASTIS, KAD TEN VAIKAI LENKISKAI KALBANTYS, TAI IR PAMOKELES VYKSTA , TURBUT, LENKU KALBA, TADA MAN NETGI BUTU GERAIU, KAD NEVESTU. nORS CIA VIENA DIENA VYRAS SAKE, KAD VISI VAIKAI DAINAVO DU GAIDELIUS, O MIGLE PLESE "MUSIA"
šįryt mūsų tėvelis pagaliau išdrįso vienas nuvesti dukrytę į darželį
Vakar grupėje buvo 8 vaikai. Nustebau, kai auklėtoja pasakė, kad tai jau daug, kad užtenka. Ir atrodė pavargus. O tai kaip būna kituose darželiuose, kur grupėje 25 vaikai Eri, ir kitos mamytės, ar neiškilo problema daržely dėl lenkų k.? ar tu supranti nors kiek? Mane ten jau kelis kartus kas nors netyčia vis užkalbina, kažko klausia, o aš nieko nesuprantu O kaip tėvų susirinkimuose?
Na Jurga kol kas su tuo nesusidūriau, aš lenkų ir
dar norėjau paklausti kaip jums sekasi? Kadangi mes jau trečia savaitė kaip lankom darželį, aš jau matau tam tikrų pokyčių, labaiu savarankiškesnė, QUOTE(eri @ 2005 04 06, 08:40) dar norėjau paklausti kaip jums sekasi? Kadangi mes jau trečia savaitė kaip lankom darželį, aš jau matau tam tikrų pokyčių, labaiu savarankiškesnė, na, maniškė šiandien 4-tą dieną ten pasiliko viena. Pokyčių dar nėra, bet kai nueinu jos pasiimti - tai atrodo patenkinta, žaidžia, linksma. Pasilieka ten irgi lengvai, be jokiu ašarų. Kol kas jai ten smagu. Nežinau, gal pabos dar. Mes ją atvedam apie 8:30 ir pasiimu 12:15 maždaug. Vakar išsiaiškinau dėl muzikos pamokėlių - tai ves visus, dabar bus ketvirtadieni. O gegužės gale bus šventė mamoms Į mokyklėlę tai norisi man nuvest, bet nežinau kada. ryte jau nebeišeis nuvesti. Gal antradienį vakarais. Šeštadienį turbūt nebe Pašilaičiuose būna? kada jūs einat?
Atvarykit, nes jau ruosiames opereliai, vaikams sius drabuzelius, moko daineles , sokius ir pan. mes visalaik einam antradieni nuo 18val. Ir dar si sestadieni 15,30 bus mamu vakarone, tai pasakos apie kamuolius kuom jie geri ar blogi
Sveikos,
ruosiuosi ir as neuzilgo pradet vesti savo pupa i si darzeli, uzsirasem jau senokai, bet kol kas kol nerandu darbelio dar vis atideliojam ta vedima
Eri, kaip sekasi tavo mazylei pietų miego miegot daržely? Man auklėtoja pasiūlė jau palikt miegot nuo šiandien, bet nevedžiau, nes akytės uždegimo nuo penktadienio neišgydau smėlio prisipylė
Beje, ar tu buvai šeštadienį mokeklėlėj?
Jurga buvau as tame susitikime, ir netgi turbut zinau kuri buvai tu, bet , kad tu puolei skambinti telefonu, tai nebuvo kaip prieiti ir pasilabinti.
Tiesa, dar prisiminiau, geroji aukletoja QUOTE(eri @ 2005 04 11, 09:52) Jurga buvau as tame susitikime, ir netgi turbut zinau kuri buvai tu, bet , kad tu puolei skambinti telefonu, tai nebuvo kaip prieiti ir pasilabinti. Tiesa, dar prisiminiau, geroji aukletoja Taip, puoliau skambint savo vyrukams - mažiuką buvau tik antrą kartą palikus ilgiau nei valandai, tai labai rūpėjo, kaip jie ten susitvarko O dėl knygučių irgi man sakė, tai aš jau šiandien buvau paruošus pora kietų knygelių, bet kad nenuėjom. Juos ten moko naujų dainelių, sakė gegužės gale bus šventė. tai jau girdėjau iš Smiltės dainelių nuotrupų
Labas mamytes,
Siandien apturejau toki pokalbi su aukletoja ir noriu jusu nuomones.Man buvo pasakyta, kad siandiens spektaklis ir jei noriu , kad vaikas eitu prasom 3Lt, jei ne -prasom pasiimti vaika iki 15,30, na paskui kai pasakiua, kad gerai atvaziuosiu pasiimsiu pasitaise ir pasake, kad galiu atvaziuoti ir iki 16 val. Bet dabar klausimas ar taip turi buti, kodel as turiu ja pasiimti jei darzelis dirba iki 17 val , o budinti grupe ir dar ilgiau?
Labas
mano draugė vedė savo bernužėlį i Vėjelį ,tai buvo labai nepatenkinta, sakė ,kad nemalonios auklėtojos. Dabar pradėjo vesti ,ten kur ir aš vedu savo vaiką,jau tris metus,į l/d ŽEMYNA,liko tikrai patenkinta. Niekada negalėjau ir negaliu skųstis,nei dėl auklėtojų ,nei dėl maisto ir vaikas labai patenkintas ir mielai eina. Tilrai tvarkingas ir šaunus darželis. QUOTE(Betty @ 2005 05 26, 12:12) Labas mano draugė vedė savo bernužėlį i Vėjelį ,tai buvo labai nepatenkinta, sakė ,kad nemalonios auklėtojos. Dabar pradėjo vesti ,ten kur ir aš vedu savo vaiką,jau tris metus,į l/d ŽEMYNA,liko tikrai patenkinta. Niekada negalėjau ir negaliu skųstis,nei dėl auklėtojų ,nei dėl maisto ir vaikas labai patenkintas ir mielai eina. Tilrai tvarkingas ir šaunus darželis. Siaip apie ZEMYNA girdejau nelabai geru atsiliepimu QUOTE(eri @ 2005 05 19, 08:41) Labas mamytes, Siandien apturejau toki pokalbi su aukletoja ir noriu jusu nuomones.Man buvo pasakyta, kad siandiens spektaklis ir jei noriu , kad vaikas eitu prasom 3Lt, jei ne -prasom pasiimti vaika iki 15,30, na paskui kai pasakiua, kad gerai atvaziuosiu pasiimsiu pasitaise ir pasake, kad galiu atvaziuoti ir iki 16 val. Bet dabar klausimas ar taip turi buti, kodel as turiu ja pasiimti jei darzelis dirba iki 17 val , o budinti grupe ir dar ilgiau? Maniškė lanko darželį 2 mėnesius, o viso sudėjus buvo jame 2 savaites... vis sergam... Ar prasidėjus vasarai nepasikeitė auklėtojos? maniškė vieną myli, o apie kitą sako "pikta"
Itariu apie kuria cia smilte sneka, matyt ne veltui ir as jauciu jai antipatija, o vaiku neapgausi
mes irgi nors uz jus einam anksciau, bet turbut darzelyje buvom gal koki pilna menesi ne ilgiau, net ir dabar pasakiau, kad enam atostogu, o migle eme ir susirgo, tai atostogos virto, vaiko slaugymu ir dar kuo sergam, ausu uzdegimas Tiesa as paprasiau, kad migle uzrasytu i lietuviu grupe sake nuo rudens bus, na tu pati minejai .tai kaip ir dabar nera prasmes man ja vesti i gabijele, tuo labaiu, akd jau tiek negeru atsiliepimu skaiciau ir girdejau. QUOTE(alex @ 2005 05 26, 13:07) Aš neturiu didelių reikalavimų darželiui,bet apie jį sprendžiu pagal savo vaiką. Grupės auklėtoja yra tikrai labai šauni,bet žinai kaip sako :nepabandęs nežinosi. Taip,kad vien kalbom tikėti irgi negalima Aš džiaugiuosi ir giriu šį darželį,nes mano vaikas eina tikrai mielu noru ir yra patenkintas QUOTE(Betty @ 2005 06 02, 16:51) Aš neturiu didelių reikalavimų darželiui,bet apie jį sprendžiu pagal savo vaiką. Grupės auklėtoja yra tikrai labai šauni,bet žinai kaip sako :nepabandęs nežinosi. Taip,kad vien kalbom tikėti irgi negalima Aš džiaugiuosi ir giriu šį darželį,nes mano vaikas eina tikrai mielu noru ir yra patenkintas Butent,negalima spresti nepabandes,o tu tai padarei
mes lankem Gabijele ir tikrai aukletojom esu be galo patenkinta. Maniskei tik seimininkele nepatiko. bet kadangi dukters aukletojos lieka su priesmokyklinukais dirbti, tai mazaja uzrasiau arciau namu i Aitvara. Gabijeles lopselis iki triju metu tikrai ne is geriausi (ne is vienos mamytes, kurios vaikas ten lanko girdejau).
QUOTE(Sviesele @ 2005 06 05, 22:13) mes lankem Gabijele ir tikrai aukletojom esu be galo patenkinta. Maniskei tik seimininkele nepatiko. bet kadangi dukters aukletojos lieka su priesmokyklinukais dirbti, tai mazaja uzrasiau arciau namu i Aitvara. Gabijeles lopselis iki triju metu tikrai ne is geriausi (ne is vienos mamytes, kurios vaikas ten lanko girdejau). Mes lankem Gabijeles lopseli,irgi pabegom
Džiuga+
kaip sekasi Tavo mergytei Vejelyje
mes vasarai atsiemem savo dukryte, nes labai daug ligu prisirinko ir jaunesniam broliukui prinese. Tai kad apsaugot atostogu ramybe, iki rudens nevesim
O nuo rudens, jai jau bus 3 metai, tai eis i kita grupe, pas kita aukletoja. Vel naujas pratinimasis bus...
mes nuo rugsejo 1d. startuojam Vejelyje
Mamuske, o jus busite lietuviu ar lenku grupeje? pas kokia aukletoja? ar matete ja, ar patiko? kiek vaikuciu grupeje susidare? gal zinote, kiek lituviu grupeje paciu lietuviu, o kiek lenkiuku?
Mes esame uzrase savo sunu irgi nuo rugsejo (jam dabar - 1 m. 7 men.), bet dar nesame apsisprende del Vejelio. labai kliuna tai, kad jis lenkiskas, lenkiukams tai jis labai gerai, bet lietuviui lenkiska aplinka kazi ar labai gerai... Kokius nurodymus gavote pirmoms dienoms, kaip bus pratinamas -kiek dienu, po kiek valandu prazdioje ir pan. Linkime sekmes lopselyje, mamuska!
sveikos,
grupe visa lietuviuku, aukletoja Natalija, kalba puikiai lietuviskai skaiciaus vaiku nepamenu, bet siryt buvo tik 1 mergyte nunesiau, pamperiu, tuolet. popieriaus, serveteliu dregnu, rubelius pakeitimui, tapkutes, buteliuka arbatai. Veliau dar pizamyte nunesiu. Kol kas vaizdas normalus
grupe vadinasi-Drugeliai
|