sekesi neblogai, bet ir ne puikiai
mes namie
sekesi neblogai, bet ir ne puikiai
Sveika Mamuske!
Vakar buvome pas ta pacia aukletoja Natalija pasikalbeti. tikrai gerai sneka lietuviskai, ir siaip maloni, rupestinga aukletoja pasirode. Galvojame ir mes i ta pacia grupe savo berniuka vesti, pagal sarasus jis vyriausias - 1m. beveik 8 men. Tik nezinau, ar jam nebus per nuobodu du mazesniais... Kuria valanda atvedei? ar pabuvai nors kiek su ja, ar is karto namo keliavai?
Su mano Vilte draugaus
Ir vakar ir siandien nuveziau ant 8.30 val. vakar is kart palikau, o siandien jau nepaleido taip lengvai manes Tai iki susimatymo
na va, grizom
siandien viska geriau klausiau kiek grupej bus vaikuciu, tai sake nedaug, nors sarase 21, bet sake, kol kas gal 5 tik realiai ateina, o jei atei daugiau kaip 10 tai atskirs i kita grupe juos, na zodziu sake daugiau kaip 10 nabus QUOTE(Mamūškė @ 2005 09 02, 10:52) na va, grizom siandien viska geriau klausiau kiek grupej bus vaikuciu, tai sake nedaug, nors sarase 21, bet sake, kol kas gal 5 tik realiai ateina, o jei atei daugiau kaip 10 tai atskirs i kita grupe juos, na zodziu sake daugiau kaip 10 nabus Ir mes planavom nuo rudens į "Vėjelį", bet kažkaip mažiukes gaila pasidarė ir nusprendėm su aukle palikti iki dviejų metukų. Nors kai paskaitau, tai visai nieko, ypač jei tiek nedaug vaikučių. Sekmės Jums
aciu
Mamuske, nu va bandysim ir mes isilieti i lopseliniu vaikuciu buri. Ryt ryte zadame ateiti... Tai gal susitiksim ar bent jau Vilte pamatysim...
ok, mes 8.30val bunam
Manoji jau miegot lieka
Na sveikos vejelio darzelinku mamytes, mes einam i vyrelesne grupe, Jurga ku ku macaiu ir Smilte uzrasyti, ar jau einat? nes as atvedu Migle pacia pirma , o pasiima tetis, tai net nezinau kiek vaiku grupeje ir pan.
o as siandien jau po 16 val tik pasiemiau dukryte
mlimbute, o aukletojai uzsiminiau, kad ryt dar viena berniuka viena mamyte zada atvesti, tai ji sako, rytoj nepriimsiu
Mamuske, buvom siandien atvaziave. kaip ir tu minejai, aukletoja pasiule veliau pradeti leisti, nes kiti vaikuciai turi priprasti. Tai pradesim nuo treciadienio. Matem tavo Vilte - mergaiciuke stovejo prie lango ir graudziai verke... Natalija sake, kad ne per seniausiai isejai uztat taip...
Mes grupeje kol kas busim vieninteliai berniukai - kur gi kiti vyrai murai azuolai???
oi vargsiuke mano
Megaites, o jus is anksto uzrasinejot savo vaikucius i sita grupe? As va paskaiciau, kad jusu mazyliams neblogai sekasi, tai pagalvojau, kad gal ir man pabandyt
Buciau dekinga, jei parasytumet i ka kreiptis ten nuejus P.S. Ojusu vaikuciai moka patys valgyt? ar jiems ten padeda pavalgyt? nes maniskis tik rankom is lekstes pakapstytu ir psio
Viltele, konkreciai mes uzsiraseme rugpjucio viduryje, kad galetume lankyti si rudeni.
maciau, kad ant visu grupiu duru jau iskabinti sarasai, tai itariu siam momentui nauju vaikuciu nerasys. Bet jus pabandykite, pasiteiraukite - juk vedeja pati pasakys. Pas ka kreipemes net nezinau - atvarem i ekskursija, moteriske viska aprode, jai ir palikome pareiskima... musu berniukas bando pats valgyti, jei nepadetume - turbut liktu alkanas
mlimbute, o mes kartais tarp varteliu ryte neprasilenkem
valgydina aukletoja kiek suspeja, sedi visos panos prie staliuko ir pacios valgo su saukstukais kose kiek maciau, o aukletoja ir auklyte tupi ir su savo sauksciukais dar papildomai maitina visas uzrasem mes gal vasario men
pagal mamytes aprasyma - itariu, tai buvau ne as
mamuske, suskaiciavau, kad grupeje buvo 5 mergaites, plius mes butume 6, ir dar minejo +1 mergaite - tai jau gaunasi 7 vaikiukai... kas man nepatinka, kad toki kieki vaikuciu diena neveda i lauka, tik vakarop. Suprantama, kad aukletojai sunku suganyti tokius spirgius, bet visa diena vaikams trintis grupeje, man rodos negerai... Tikiuosi, kad greitu laiku priims 2 aukletoja, kaip sake pati Natalija, ir tada vaikai lauke gales pasidziaugti grynu oru.
Laba,
tikrai ne tu ten buvai is pradziu kol buvo maziau mergyciu vede i lauka, o dabar joms neimanoma fiziskai QUOTE(mlimbute @ 2005 09 08, 16:27) Viltele, konkreciai mes uzsiraseme rugpjucio viduryje, kad galetume lankyti si rudeni. maciau, kad ant visu grupiu duru jau iskabinti sarasai, tai itariu siam momentui nauju vaikuciu nerasys. Bet jus pabandykite, pasiteiraukite - juk vedeja pati pasakys. Pas ka kreipemes net nezinau - atvarem i ekskursija, moteriske viska aprode, jai ir palikome pareiskima... musu berniukas bando pats valgyti, jei nepadetume - turbut liktu alkanas aciu uz info, kaip suprantu grupes kol kas suformuotos, pamaniau, kad gal koki menesiuka palauksiu, gal atsilaisvins vietu, gal dar viena aukletoja priims, tada meginsim eit pasiklausinet, mano mazgius dar gal net permazas reikia pamokint su saukstu darbuotis QUOTE(eri @ 2005 09 07, 14:22) Na sveikos vejelio darzelinku mamytes, mes einam i vyrelesne grupe, Jurga ku ku macaiu ir Smilte uzrasyti, ar jau einat? nes as atvedu Migle pacia pirma , o pasiima tetis, tai net nezinau kiek vaiku grupeje ir pan. labas oj, ir Smilte užrašyta ten Kaip nauja auklėtoja, kuo vardu? Kiek vaikų grupėj? Arlietuvių grupė čia? Maža ką, gal jai labai nepatiks ten Antakalny...
Aukletoja, superine. grupe visa lietuviska.taigi jai nesiseks ten, ramiai galit grizti i vejeli. ant grupes duru uzrasyta vaikai, bet vaiksto kol kas kokie 8.
ERI, o kuo ta aukletoja superine? Kokio amziaus vaikuciai grupeje? kaip suprantu grupeje Migle jauniausia - 2m2men? kiek berniuku, kiek mergyciu? ar grupeje yra knyguciu? kuriam aukste grupe? kaip ta grupe vadinasi?
GRUPE pumpureliai, antrame aukste.Na nezinau kaip paaiskinti kuo superine, paprasciausiai matau, kaip myli mano migle, neabejoju, kad taip pat myli ir kitus vaikus. sarase 22 vaikai, bet kol kas eina tik kokie 8.
Mamuske, kur jusu Vilte siandien? Ar susirgo? Kaip jums is vis sekasi lankyti, ar labai ji pergyvena be mamos?
Siandien atvedem savaji berniuka, grupeje dar buvo 2 mergaites...
labux... maniskis irgi eina i darzeli tik kazkodel mano bernuzeli uzrase i vyresneliu grupe grupe vadinas iboruzeles... eri jurgita jus saket kadjusu vaikai ejo i ta grupe.. kaip jums aukletoja henrik ta tamsi tokia pasirode..? nes man jinai kazkaip nelabai tokia agresivoka... o sviesioji tai faina.. ir matau kad vaikas verkia smarkiai kai dirba ta tamsioji o kai ta sviesioji viskas normaliai.. tai net nezinau kaip elgtis... skaiciau kad jus jai jautet antipatija gal zinot ka nors.. ar verta prasyt kad pervestu i kita grupe ar bandyt dar cia palikt nes ta kita tai tikrai labai faina...
Meka, jo jauciai as jai antipatija, nors is principo nieko blogo nepamenu , kad padarytu, be keliu tokiu
antrosios aukletojos vardas Kristina.. jinai is lenku grupes itariu nes truputi sunkokai kalba lietuviskai bet jinai labai faina ir vaikui su ja viskas tvarkoj.. o su ta henrika tai as problemu nemaciau na tiesiog vaikas zymiai ilgiau verkdavo ir grizdavo kazkoks keistas.... tav va...
kai viska issiaiskinsiu tiksliai tada parasysiu .. kazkaip nesinori zmogaus juodint be jokiu irodymu... QUOTE(BITUTIS @ 2005 06 27, 23:45) Ka as zinau.... Cia as rasiau rugsejo pradzioje... mes vel sirgome, o aukletoja jau perkelta i kita grupe... Jei dar nors karta susirgs, galvosiu ka daryti...
Dziuga+, jo sirgimas kai pradedi lankyti darzeli pagrindine problema, bet cia ne tik aukletojos kalte, pagrinde kalti tevai.Ir as esu pasiryzus viska isdeti per pirma tevu susirinkima .Esu kategoriskai pries kostincius vaikus ir apsisnargliavusius, na nebent sloga jau praeidineja, tai yra nuo jos pradzios yra praeje nemaziau septynios dienos. dziuga+ o tu cia apie maziausiu grupe sneki? nes jei taip tai ir as zinojau, kad jinai yra lietuviuku, man buvo pasirinkimas ar i ja ar i vyresneliu grupe eiti, kuri irgi lietuviu, tai pasirinkau vyresniu, nes aukletoja jau pazinojom.
Laba mamytes
Norejau suzinot ar sunku i shita darzeli patekt? nes pas mus cia extra atvejis ir reikia kuo greiciau vaika kur nors pradet vest, nes nebegaliu paskaitu lankyt.. i Lietuviu darzeli taip staigiai papult net nematau proshvaisciu, o kaip su shituo? Aukle isvaziavo, o kita rasti.. uhhh.. neber jegu ieskot
O tu nueik pas direktore ir suzinosi
Ateini i darzeli ir ieskai duru su uzrasu"direktore"
QUOTE(eri @ 2005 09 26, 10:14) Dziuga+, jo sirgimas kai pradedi lankyti darzeli pagrindine problema, bet cia ne tik aukletojos kalte, pagrinde kalti tevai.Ir as esu pasiryzus viska isdeti per pirma tevu susirinkima .Esu kategoriskai pries kostincius vaikus ir apsisnargliavusius, na nebent sloga jau praeidineja, tai yra nuo jos pradzios yra praeje nemaziau septynios dienos. dziuga+ o tu cia apie maziausiu grupe sneki? nes jei taip tai ir as zinojau, kad jinai yra lietuviuku, man buvo pasirinkimas ar i ja ar i vyresneliu grupe eiti, kuri irgi lietuviu, tai pasirinkau vyresniu, nes aukletoja jau pazinojom. As nzn... Vienu zodziu kai pradejome eiti, tai buvo maziausia, o poto kai aukletoja pasikeite, tai gal ir grupe pasidare vyresneliu... Nes kai aukletojos paklausiau, kodel mus paliko, tai atsake, kad ji vienintele cia yra specializuota aukletoja ar kazkaip panasiai, ir turi buti mazuju grupeje...Tai va, uztat ja ir perkele kitur... Pavyzdziui mane uzknisa, kad ten pavaduojanti kai 1 k. buna savaiteje, aukletoja ne bum bum lietuviskai, tu jai sakai lietuviskai, tai ji ne biskio nesupranta...
na mes po ligos jau antra dienele einam i darzeli.. musu grupe bitutes...
vaikas sake pramiegojo nuo 12,30 iki 16,00 nakti irgi pramiegojo normaliai tai sakau gal susinormalins miegas nes jau taip konkretnai su man systra jis issimuses buvo kad vaikas gul nueidavo 24 val. o nakti po n kartu prasibusdavo... dziuga.. bet ten darzelis gi ne lietuviukams...tokia mdarzelyje aukletojai gal ir ne butina kalbeti lietuviskai... siaip tai tave turejo ispeti, kad grupeje tokia aukletoja bus ir kad vaikai ne lietuviukai QUOTE(Meka @ 2005 09 30, 14:37) na mes po ligos jau antra dienele einam i darzeli.. musu grupe bitutes... vaikas sake pramiegojo nuo 12,30 iki 16,00 nakti irgi pramiegojo normaliai tai sakau gal susinormalins miegas nes jau taip konkretnai su man systra jis issimuses buvo kad vaikas gul nueidavo 24 val. o nakti po n kartu prasibusdavo... dziuga.. bet ten darzelis gi ne lietuviukams...tokia mdarzelyje aukletojai gal ir ne butina kalbeti lietuviskai... siaip tai tave turejo ispeti, kad grupeje tokia aukletoja bus ir kad vaikai ne lietuviukai Esmė ta, kad yra lietuvių grupės, tai reiškia, kadir auklėtoja bent jau stengiasi su lietuviais kalbėti lietuviškai... Juk pradžioje ir buvo auklėtoja, kuri buvo ideali... Aš kitaip nebūčiau ten savo vaiko leidusi.
na va siandien ryte, man teko palikti migle maziausiu grupeje ir ka as sutikau? Ogi mano taip nemegstama aukletoja Henrika (atrodo toks vardas, na cia tos kurios domisi sia tema ir skaite mano postus zino del ko as jai antipatija jauciu).tai vat siaip labai keista, kad jinai pas maziukas, nebent pavaduoja.nes pernai turejo gurpe, kuri dar nebaiginejo darzelio
O kaip maziuku grupe vadinasi?
Pas mus - Drugeliai - ir yra kazkokia nauja papildoma aukletoja. jos vardo dorai ir neisgirdau... Idomu, ar tik nebus cia ta pati...
jo buna kartais Drugeliu grupeje kaip vyras sako tokia tyli aukletoja, nieko nepasakoja
maniske, tai jau du kartus sirgo
Tai vat , kad nepamenu, bet pries ta maziuku grupe yra sporto sale
Mamkos , o pas jus jau buvo tevu susirinkimai? Ai dar .
Musu irgi 2 sirgo, vat dabar irgi nevedam, nes kazkokia neaiski temperatura - apie 37-37,2C. Bijau nuvesti, nes po keliu dienu vel iskris is vaikui burio.
QUOTE(eri @ 2005 10 21, 07:17) Tai vat , kad nepamenu, bet pries ta maziuku grupe yra sporto sale Pries Drugeliu grupe - Linksmosios natos. tai turbut kita aukletoja, ne Henrika... Beje, pas mus susirinkimo nebuvo. kadais minejo, kad gali buti pries sventes, speju, kad kazkur apie gruodzio men...
prisiskaičiau jūsų gerų atsiliepimų apie šį darželį ir šiandien užrašiau savo mažają. taigi eisim nuo kitų metų rugsėjo 1 d.
Sakykit, mamytės, kurių atžalėlės eina į Drugelių grupę- kaip jums dabar sekasi? Ar daug vaikų grupėje, ar labai ligelės kimba ?:blink:Ar auklėtojos geros?
Mes nuo sausio irgi startuojam mažiausiųjų grupėje QUOTE(ppieva @ 2005 11 24, 11:25) Sakykit, mamytės, kurių atžalėlės eina į Drugelių grupę- kaip jums dabar sekasi? Ar daug vaikų grupėje, ar labai ligelės kimba ?:blink:Ar auklėtojos geros? Mes nuo sausio irgi startuojam mažiausiųjų grupėje Mums ten sekasi puikiai dabar jau ruosia programele Kaledoms, nu bus cirku ten Pradzioje gal menesi verkdavo labai ir nenorejo pasilikinet o dabar
Mamūške, man atrodo jus su Viltele mačiau pirmą jūsų darželio lankymo dieną
Tą dieną grupėje buvo tik trys vakučiai. O kiek jų yra dabar?
jojo pamenu dabar
dabar 5 bet dabar as nevedzioju, o vyras veda, taip, kad nesusitiksim
Labutis visoms!!! Mano mazylis irgi pradejo eit i Vejeli i Drugeliu grupe. Mums ten patinka! Vaikuciu grupeje nedaug,tai gerai, nes kitam darzely sake, kad vaikuciu po 15. Maciau Vilte, kokia fajna mergaite! Is karto ja isidemejau
Tik nieko nezinau apie naujameti karnavala, nes susirinkime nebuvau. Jei galit mamytes atrasykit.
Nagi nagi, labas
kodel mano Viltyte taip krito i aki Kaip faina tures mergos dar viena kavalieriu Karnavalas jei neklystu 27 d. meta tevai aukletojoms ir auklytei, bei aukletoja renka karnavalui vaikams dovanelems, tai aukletojoms mano vyras renka, tai jei ka rasyk i az man savo tel. tada mano vyras suskambins ir sutrasit kiek ir kur ten jus pinigelius paliksit Siap nebijokit, aukletojos Sekmes
Su Vilte susipazinom, pirma diena, nes mano atzalele nenorejo be mamaytes valgyt ir aukle pasiule man paciai pavalgydint. O Vilte sedejo tokia rimta, tvarkina prie stalo
Pinigelius jau daviau ir auklei, ir tavo vyrui. Gal gali pasakyt, kam skirti tie pinigeliai (10lt auklei), nes as galvojau, kad dovanoms, bet aukle pasake, kad dovaneles reiks nupirkt pacioms. Dabar vel biski sirguliujam -ir as ir vaikas, tai laikinai nelankom. |