Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Mažas nėštumas ir raudoniukė
Supermamų klubas > Apie nėštumą ir gimdymą > Aš nėščia! > Nėščiosios sveikata
Inkanan
[COLOR=blue]
Jei susergama kai nestumas 5 sav ir daugiau. Kaip paveikia neštuma? Ar tai pavojinga vaisiui?Pasidalinkit ziniomis...
Pamparam
Kiek teko girdėt, tai nieko gero. Gana pavojinga, gresia persileidimas arba apsigimimai sad.gif
Gytutė
http://mama.takas.lt/atsakymai/atsakymas.p...gid=635&tipas=n

Čia rašo trumpai. Jei skaitai angliškai, yra daug straipsnių šia tema.
skristi
shalnele, o tu vaikystej nepersirgai sia liga?
o gal koki skiepa nuo raudonukes gavai, ar pameni?
Šmigija
Bijau gasdint, bet mano ziniomis, nepriklausiomai nuo nestumo savaites, jei moteris susirgo raudoniuke iseitis viena, deja labai skaudi, net liezuvis nesivercia istart doh.gif Geriau nedelst.
Šmigija
QUOTE(Linka @ 2005 03 22, 14:07)
Kiek teko girdėt, tai nieko gero. Gana pavojinga, gresia persileidimas arba apsigimimai sad.gif
*

Apsigimimai siuo atveju neisvengiami deja. Jei yra isimciu tai jos tik patvirtina taisykle.
Gytutė
Nebūtinai tie apsigimimai tokie baisūs būna, o paskutiniame trimestre gali praeiti išvis be pasekmių. Žinau vieną mokytoją, kuri apsikrėtė nuo vaikų, valymo nedarė ir pagimdė sveikiausią vaikiuką.
tax
Mano draugei taip buvo, po ligos ja gydytoja nusiunte i genetikos centra, ten nustate vaisiaus 99% apsigimima....
Po puses metu ji vel pastojo ir laimingai pasigimde dukryte.
Net nezinau, manau reikia pasitarti su gydytojais.
Šmigija
Ir kuo greiciau kreiptis i gydytojus.
Šmigija
QUOTE(Miglužė @ 2005 03 22, 15:38)
Nebūtinai tie apsigimimai tokie baisūs būna, o paskutiniame trimestre gali praeiti išvis be pasekmių. Žinau vieną mokytoją, kuri apsikrėtė nuo vaikų, valymo nedarė ir pagimdė sveikiausią vaikiuką.
*

Man įdomu, ar aplamai yra nebaisių apsigimimų g.gif
Inkanan
Sveikutes...As net mamos klausiau...ar persirgau ar ne, bet ji pasake, kad mano sesuo tikrai sirgo ...o ar as sirgau nepamena...o as pati ir nepamenu...Siandien susirgo mano virsininku vaikas o as su juo vienoje patalpoje visa diena esu...Ir jei nepersirgau tai galiu susirkt (Realu juk)
Ir kazko ne kaip jaustis pradejau...Gal temperatura kilt eme..
As dar tik itariu kad galiu lauktis...o klausiu nes noriu apsidraust ir zinoti ko galima laukt...
Natali
QUOTE(shalnele @ 2005 03 22, 18:16)
Sveikutes...As net mamos klausiau...ar persirgau ar ne, bet ji pasake, kad mano sesuo tikrai sirgo ...o ar as sirgau nepamena...o as pati ir nepamenu...Siandien susirgo mano virsininku vaikas o as su juo vienoje patalpoje visa diena esu...Ir jei nepersirgau tai galiu susirkt (Realu juk)
As dar tik itariu kad galiu lauktis...o klausiu nes noriu apsidraust ir zinoti ko galima laukt...
*

Shalnele,

Jeigu esi nėščia, butų geriau kad nesijaudintum, o padarytum kraujo tyrimą, kuris nustatytų sirgai ar ne raudoniuke. Imunitetas lieka visam gyvenimui, tyrimas parodys ar jį turi. Jeigu neturi, pasitarus su gydytoja, butų geriau kuo greiciau pasiskiepyti. Bet jeigu užsikrėtei - skiepitys per vėlu, vienintelė išeitis laukti...
Šiaip visi čia pateikti atsakymai į tai kas bus, yra išsamus. Kiek žinau įvairaus sunkumo vaisiaus apsigimumų rizika 99%.
sad.gif
paiduke
Nėščiai tai tikrai negalima skiepintis,netgi jei ir ne nėščia ir nori pasiskiepinti,tai kai jau pasiskiepinsi net 3mėn negalima pastoti,nes tas skiepas yra"gyvas"(kaip čia moksliškiau pasakyt g.gif ),na vienu žodžiu pastoti negalima

O pasitikrinti ar turi imunitetą tai visai neblogai būtų
Erija
Radoniuke plinta laseliniu budu ir per trecia asmeni neuzkreciama. Turi pirmiausiai sirgti tavo virsininkas. O kad jo vaikai serga, tai dar nereiskia, kad jis susirgs. Gal jis persirges vaikysteje ir tos ligos tau neperduos. Nebent tu tiesiogiai kontaktuosi su jo vaikais. Kol kas nera tikrai pagrindo nerimauti.O dar geriau pasidaryk kraujo tyrima, isitikinsi ar yra imunitetas raudoniukei. Jei sirgo sesuo, tai didele tikimybe, kad ir tu ja persirgai. Siaip tai vaikai ja gi labai lengvai perserga ir galejai net neisiminti, kad sirgai raudoniuke
Inkanan
Su tuo vaiku tiesiogiai kontaktavau, nes ji priziuret turejau...
O tyrimus del raudoniukes tai kur daro...
Jei kai buvau 9 -10 kl skiepijo nuo raudoniukes ar dar gali buti likes imunitetas. Praejo apie 8 metus???

paiduke
QUOTE(shalnele @ 2005 03 22, 22:37)
O tyrimus del raudoniukes tai kur daro...
Jei kai buvau 9 -10 kl skiepijo nuo raudoniukes ar dar gali buti likes imunitetas. Praejo apie 8 metus???
*

Kai buvau pasiskiepinti, tai ta moteris kuri skiepija paklause kiek man metu,kai pasakiau,kad 25m,tai sako mokykloj tikrai neskiepijo,nes skiepindavo iki kazkuriu 19..metu,taigi atseit as nespejau

O as skiepijausi Vilniuje, Kalvariju gatvej,arti (kuro aparaturos) tikslaus adreso neprisimenu
paiduke
O jei tikrai skiepijo nuo raudonukes,tai paprastai imunitetas gaunamas visam gyvenimui
Magi
QUOTE(shalnele @ 2005 03 22, 18:16)
*

Kadangi raudoniukė infekcinė liga, tai jeigu sirgo tavo sesuo labai didelė tikimybė, kad sirgai ir tu (nebent tuo metu nebuvai su namie). Dar nepulk į neviltį. Pasidaryk kraujo tyrimą ir tau pasakys, ar yra raudoniukės antikunių ar ne. Lauksime gerų žinių wub.gif
Inkanan
Dekui mergaites....Siandien buvau odos dispanseryje ir paeme krauja...
Tai atsakyma gausiu ryt...
Inkanan
Sveikutės....
Na atrodo kad man viskas gerai....Aš turiu imunitete raudoniukei...
Tai dabar esu rami.....
Dekui....
Natali
QUOTE(shalnele @ 2005 03 25, 11:02)
Sveikutės....
Tai dabar esu rami.....
Dekui....
*

Shalnele,

Sveikinu! wub.gif Ir ačiū, kad pranešei smile.gif
Burbulytis
Aciu Dievui, Shalnele, kad tau viskas gerai! As vis pamastydavau, kaip ten tau...Kad ir paveluotai, bet man siandien toptelejo, kad realiai iskilus tokiai problemai, taip mum per seimos kursus aiskino D. Serapinas, seimos daktaras ir genetikas, kad siais laikais genetika gali padeti...Turiu as sio daktaro telefona, jei kokia beda, rasykit i asmenine.
Magi
QUOTE(shalnele @ 2005 03 25, 11:02)
Sveikutės....
Tai dabar esu rami.....
Dekui....
*

Oi, kaip gerai. Laimingai augink pilveli mirksiukas.gif
Burbulytis
Dar kartelį noreciau pasitikslint, ar gali buti raudoniukė pasiskiepijus, ir tada ji nebaisi, ar jos nebuna; tai Šalnelei nebuvo, ar buvo? Kodel būna, jei turi imunitetą? Visai sumaišiau viską. Būsimos mamytės, o jūs skiepijatės?
dolė
Būsimos mamytės, o jūs skiepijatės?

aš tai ne,ir mokykloj turbūt neskiepijo, nes aš kaip begemotas visada pabėgdavau ot blush2.gif
bet reikėtu susimastyti,ir pasiskiepyti ax.gif
Inkanan
Del raudoniukes...tai jei esi skiepyta ar persrgus tai igauni imuniteta visam gyvenimiui....
Linelis_Kl
Sveikos, brangiosios,

perskaičiau jūsų komentarus ir nė viena nepasakė kas yra ta raudoniukė.
Aš atsiverčiau medicinos enciklopediją, kurios turinį cituoju:
"RAUDONUKĖ - ūminė infekcinė liga, kurią sergant padidėja limfmazgiai ir išberia odą. Dažniausiai serga 1-7 m. vaikai. Sukelia virusai. Užsikrėčiama nuo ligonio arba sveiko ligos sukėlėjo nešiotojo, kuriam kalbant, čiaudint, kosint, ligos sukelėjai patenka į orą, paskui į sveiko žmogaus kvėpavimo takus. Ligonis gali apkrėsti aplinkinius keletą dienų iki išbėrimo ir 10-14 d. po išbėrimo. Nesčioji, serganti raudonukė, gali apkrėsti vaisių. Gimęs toks vaikas sukėlėją gali išskirti net 2 m.
Inkubacinis laikotarpis - 15-24 d. Padidėja pakaušio, užpakaliniai kaklo limfmazgiai, šiek tiek pakyla temperatūra, ligonis truputi slogoja, kosti. Po 1-2 d. per keletą valandų veidą, rankas, kojas, liemėnį, sėdmenis išberia šviesiai rausvos nesusiliejančios dėmelės. Po 2-3 d. jos išnyksta. Kartais sergama ir be išbėrimo. komplikacijos (encefalitas, artritas) labai retos. Labai pavojinga nesčiajai, ypač pirmus 3 neštumo mėn.: vaisus gali žūti, kūdikis gali gimti su sklaidos trūkumais (pvz. širdies yda). Persirgus, įgyjamas imunitetas visam gyvenimui.
Sergantiems gydymas vyksta namie. 3-5 d. patartina gulėti. reikia duoti gerti daug skysčio. Kambarį būtina dažnai vėdinti, grindis plauti, dulkes valyti drėgnu skuduru. Raudoniukės reikia saugotis tik nesčiajai. Vaikams, ypač mergaitėms, šia liga geriau persirgti vaikystėje."

Manau, perskaičius šią info pasidarys aiškiau.
Saugokimės!
robertukas
labas visoms mamytems noreciau paklausti gal kuri zinoti kaip turi isberti apsirgus raudoniuke?
labai neramu ant krytynes atradsau spuogu bijau kad nebutu raudoniuke verysad.gif
Corny
Sveika,gal cia pasiskaitinek http://www.lsveikata.lt/index.php?page_id=48&s=636
Jūržolė
Kiek atsimenu, tai spuogai ant pilvo ir greitai dauginasi ant viso kūno - tai raudonukė. Man taip buvo, kai vaikystėje sirgau.
Deep Blue
man buvo visas kūnas išbertas spuogeliais- tokiais nepūlingais, kaip alerginiais
aukšta temperatūra
silpnumas
ir nepamenu daugiau, labai seniai buvo
Mariem
QUOTE(robertukas @ 2008 01 29, 11:36)
labas visoms mamytems noreciau paklausti gal kuri zinoti kaip turi isberti apsirgus raudoniuke?
labai neramu ant krytynes atradsau spuogu bijau kad nebutu raudoniuke verysad.gif
*

Man atrodo buvo raudonuke iki nestumo (pati pergyvenu) tai man ant leizuvio ir litiniu lupu spuogai isbere..gydytojas sako, kad suaugusiams visiskai kitaip nei vaikams pasireiskia si liga.. mane bere ant visos gleivynes ir ziauriai skaudejo, liezuvis netilpo burnoj smile.gif ir gulejau issiskietus blush2.gif as nuo savo mazos dukrytes uzsikrieciau, jai tai buvo iprasti raudoni spogiukai..
Krissstukas
Mergaites, dieve kaip susijaudinau! Ka tik paskambino daktare su kraujo tyrimu rezultatais... Sako viskas labai gerai, tik va neturiu imuniteto raudoniukei... verysad.gif O as jau 12 savaiteleje randuosi, tad nieko kito nelieka tik laukti ir tiketis, jog neuzsikresiu... Nezinau net kur detis! Va kol nezinojau, kad nesu skiepyta nuo jos - gyvenau ir apie nieka negalvojau, o dabar... I darba/po darbo traukiniu pilnu pilnuteliu zmoniu kasdien vaziuoja, o tie tik ir kosti ciaudo verysad.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.