Įkraunama...
Įkraunama...

Lazdynai: Spygliukas

QUOTE(coco @ 2005 01 10, 12:00)
Labutis!
Gal kas girdejote apie darzeli Lazdynuose,kur vaikiuka galima leisti nuo 1metu? Buvau nuejusi pasiklausti i 'Riesuteli',tai ten tik nuo 2 metuku priima.

nuo metų priima Spygliukas (Architektų 16 berods)
Atsakyti
QUOTE(coco @ 2005 01 10, 15:15)
Tu darzeliu Lazdynuose nemazai.O kuris cia butu? Ar toli nuo IKI parduotuves?

Sitas darzelis "Spygliukas" einant pro "RIMI" link "Pigiau grybo" tiesiai priesais mediniku ailstele vaikams, priesais Lazdynu seniunija. Ten, bent jau anksciau girdejau, yra grupe vien su tokiais maziukais, jie ten lygtais keturi buvo. Viena pazistama mama veda.
Atsakyti
QUOTE(mandalina @ 2005 01 28, 11:20)
mes vasaros pabaigoje eisim. Tai aišku, kad bus įdomu sužinoti kas ir kaip  biggrin.gif  Šiandien, kai kalbėjau su vedėja, sakė, kad tokių mažių ten yra 10. Auklėtojos vaikučius pamaitina pačios. Nieko nesiskundė, kad sunku, kad vaikai serga. Svarbu, kad vaikis mokėtų vaikščioti


Jo, Patricija bus dešimta grupėj.
Papasakosiu smulkiau. Vakar pasiskambinau direktorei ir susitariau, kad šiandien 7.30 atvažiuosim. Atvažiuojam (visų pirma, man labai patiko darželio aplinka, ten kieme miškas, taaaaaaaaaaaaaaaip gražu), užeinam su tete pas direktore. Ji iš kart klausia, tai norit jau dabar leist. Mes sakom, kad taip. Gerai sako, užrašė iš kart į žurnalą. Mes abu sėdim pasimetę ir nežinom, ką besakyt. Tiesiog, tikėjomės, kad klausinės, laužysis ar kažkas panašaus. Net nepaklausė, kur gyvenam. Tada aš pati puoliau klausinėt dėl mokesčių. Sakė, kad iki 20 už einamąjį mėnesį. Dėl papildomų mokėjimų ji nesikiša, grupėje tėvai patys sprendžia. Tada nuvedė į grupę. Vienas minusas, kad auklės keičiasi kas antrą dieną. Ir lovytės be apsaugų. Dabar ieškosim kokios naudotos lovytės, nupirsim ir nuvešim į tą lopšelį, nes mūsiškė tai išgrius miegodama. Dėl sauskelnių jokių problemų, mūsiškė ant puodo pasėdi kokias tris sekundes. Tai sakė, nieko baisaus, išmoks. Toj grupėj 5 vaikiukai nuo rudens, nuo metukų, lanko. Tai jau savarankiškai valgo!!!!! Daugiau į grupę vaikučių nebepriims (direktorė sakė), jei bus dar norinčių (tiek direktorė, tiek auklėtoja stebėjosi, kad paklausa mažiukams tokia didelė pasidarė), formuos naują grupę. Dar labai nustebau, kad į lauką mažučius veda. Kiek girdėjau, kituose darželiuose lopšelinukų žiemą neveda. Tai tiek.
O apie maitinimą, tai žinau, kad Justinuke (mes dabar gyvenam Justiniškėse, bet nusipirkom butą Lazdynuose) duoda ir vaisiuis ir jogrutą, mes ten ruošėmės eiti, bet planai pasikeitė... Čia, kaip ir visur, viskas nuo šeimininko priklauso, t.y. nuo direktorės, kaip ji moka administruoti lėšas.

Atsakyti
Tai ir savo lovytę galima atsinešt? Kaip faina smile.gif. O ką nors "dovanų" nešei?
Atsakyti
QUOTE(mandalina @ 2005 01 28, 15:51)
Tai ir savo lovytę galima atsinešt? Kaip faina smile.gif. O ką nors "dovanų" nešei?


Jo, lovytę galima atsinešti. O dėl kyšių, tai aš esu didžiulė kyšių priešininkė. Net nesiruošiau nešti. Nuvažiavom, tai direktorė nepaklausė nei kur gyvenam, nei kur dirbam, nei kodėl iš anksto neužsirašėm. Žodžiu, jokio reketo. Užrašė į žurnalą ir nuvedė į grupę. Ir fsio biggrin.gif

Pasakoju, kaip mums sekasi. Nuo praeito antradienio vedam Patriciją į Spygliuką. Paliekam iki pietų miego. Kitą savaitę jau bandysim palikti visai dienai. Sekasi neblogai. Tik šiandien pamačius auklėtoją suverkė, bet kai pamatė vaikus nurimo ir nubėgo žaisti. Apetitu nesiskundžia. Ko nepasakysi namuose, kur nieko neįkiši , išskyrus jogurtą ir mišinuką. Šiandien pietų suvalgė 2 porcijas. Penktadeinį auklėtoja sakė, kad vaikšto ir prašinėja "niam niam". Auklėtoja viena vyresnė thumbup.gif , kita biškį išsižiojus, jaunesnė. Nervuoja tik mus tokia jau gerokai pagyvenus auklėtojos padejėja. Ji būna kiekvieną dieną. Kai atvažiuoji vaiko pasiimt, tai amžinai kažkas jai ne taip, kažkuo vis nepatenkintas, tai kaip užknisa doh.gif Auklėtojos vaiką labai giria, sako, kad nekaprizinga, eina prie vaikų, juos glosto, apsikabina ir sako"cia cia".

Dar pastebėjom, kad Patricija pasidarė savarankiškesnė. daugiau žaidžia viena, ir labai kalbi pasidarė. Čiauška ir čiauška namuose. Be to, su malonumu pati valgo maistą, pasmulkintą gabaliukais. Ankščiau tai patikdavo, kai maitini, o dabar pradėjo reikalaut, kad duotum pačiai valgyti.
Atsakyti
Nu va. Nuejau i tema darzeliai Lazdynuose. Ji uzdaryta. cry.gif
Sitoj temoj tik sausio menesi rase. sad.gif
Na bet nieko. Svarbiausia turiu ka papasakot. rolleyes.gif

Tai va. Vedu savo dukra jau ketvirtus metus i Spygliuka. Seip labai fainas darzelis. Aisku, kai aukletojos geros, tai ir darzelis geras. bet nereikia nei patalynes kaip kitur nesti. Ir rinklaivos ypatingai retai, nebent patys tevai nusprendzia, kad pvz butu gerai grupej zaliuzes, nes kai vaikai miega, reiktu prieblandos. Arba, kad nereiketu lakstyti popieriaus, flamasteriu i parduotuve kiekvienam, rugsejo menesi duodi 20lt ir visiems nuperka vienodus ir dar per susirinkima atskaita apie isleistus pinigus pateikia. Bet cia kiekvienoj grupej atskirai, kaip tevai nusprendzia, taip ir buna.

Tai va. savo mazaji ruosiuosi nuo geguzes ten leisti. Bus 1,5m. Bet galima nuo metu. Lyg ir geguze ruosiasi nauja grupe formuoti ir grizta is vaiko prieziuros atostogu faina aukletoja (Monikos aukletojos rekomendavo), tai tada ir eisim. gathering.gif
Atsakyti
QUOTE(Rimukas @ 2005 04 01, 16:17)
Tiesa sakant net nezinau, reikes paklausti g.gif

jei Diana, tai labai faina - pas ją ėjo mano vidurinysis. Beje Egidija irgi turėtų grįžti - nu super auklėtoja thumbup.gif thumbup.gif Pas ją Modestas vaikščiojo thumbup.gif Tikrai labai faina thumbup.gif
Atsakyti
Priviet, Mandalina ax.gif Mums viskas sekasi gerai. O gal žinot ką nors apie Danutę ir Enriką? Atrodo, tokie mūsų Patricijos auklėtojų vardai.
Atsakyti
QUOTE(Pat @ 2005 04 04, 13:28)
Priviet, Mandalina ax.gif Mums viskas sekasi gerai. O gal žinot ką nors apie Danutę ir Enriką? Atrodo, tokie mūsų Patricijos auklėtojų vardai.

Privet 4u.gif
Negirdėjau apie tokias blush2.gif Bet kad ten visos geros 4u.gif
Aš žinau tik Egidiją, dvi Dianas (viena šviesi ir prieš n metų į dekretą buvo išėjusi) ir tamsi (neseniai išėjo į dekretą) Visos trys - super thumbup.gif
Atsakyti
Cia taip graziai aprasyta apie Spygliuko darzeli, gal ir man reikia vesti. Su vyru esamt apsitare vesti vaika i darzeli nuo 1 metu. Jei Rimukas sako, kad gris gera aukle nuo geguzes menesio tai gal ir mes ten tiktume. NOrs as planuoju vesti vaika nuo 11 men, nes per 12 menesi nedirbsiu tai galesiu po truputi pripratinti vaika prie darzelio, nes nuo vieneriu metu as einu i darba, tai kazkaip noretusi, kad jau zinociau ar jam ten tinka ar ne.
Atsakyti
Kaip suprasti "tarkis su vedeja" ? Cia skaityti taip kaip parasyta ar giliau zvelgti i prasme g.gif
Atsakyti
Taip kai ir parašyta, Dangee, tarkis su vedėja. Taigi suprasi besitardama, ką reikia daryt ax.gif
Atsakyti