Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Lazdynai: Lazdynėlis
Supermamų klubas > Vaikų auklėjimas ir ugdymas > Vaikų darželiai > Vilnius
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
dzydz
Sveikos,
Šiandien pagaliau nusprendžiau užrašyt savo Šarūnčiką į darželį. Nors žadu vest tik 3 metukų, bet kad ant dūšios būtų ramiau ir kad vietą užsiimt, tai geriau anksčiau nei per vėlai.
Tai va, pasiskaitinėjau šitoj temoj, pasiklausinėjau pažįstamų ir nusprendžiau bandyt į "Lazdynėlį". Gyvenu aš prie pat Šiltanamių tiltelio, tik RIMI pusėj. Taiva, nuėjau aš ten, vedėja buvo ką tk grįžusi iš kažkokio seminaro, ir jau taaaaaip baisiai pavargusi, kad teko su metodininke daugiau šnekėt.Nors vedėja atsidariusi duris viską girdėjo.Iš pradžių lyg ir priims, anketą davė, o kai paklausė, kur gyvenu, tai persimainė visa ir sako: Oi ponia, vietų tikrai nebus, nebent prasiplėsim. Mums visas tas naujų namų rajonas priklauso, bla bla bla. Na, sakau, tikėkimės, kad prasiplėsit, paėmiau anketą ir išėjau. Matosi plika akimi, kad reikia nešt. Vedėja man labai nepatiko, nors darželis atrodo labai tvarkingas, neskurdus, aplinka sutvarkyta.
Tai po to nuėjau į "Spygliuką" ir ten be jokių išvedžiojimų vedėja maloniai priėmė, iškart užrašė į žurnalą ir viskas. Kažkaip širdis linksta labiau į "Spygliuką".
Vot tokios tokelės biggrin.gif
mandalina
Na tai Lazdynėlio vedėja pasikėlus labai - ir knygas rašo, ir šiaip baisiai protinga wink.gif .
vija
QUOTE(dzydz @ 2005 02 11, 22:44)
Oi ponia, vietų tikrai nebus, nebent prasiplėsim. Mums visas tas naujų namų rajonas priklauso, bla bla bla.

nu be abejonės, jai labai norisi priimti vaikučius iš tų ''naujųjų namų'', kur galbūt tėveliai su storesnėm piniginėm smile.gif
Ryžulia
Sveikos, mamkos. Gal girdėjot, jog Lazdynėlyje planuojama atidaryti pradinę mokyklą. Jei jūsų vaikiukai lanko šį darželį, gal turit daugiau info? Būčiau labai dėkinga.
maliavka
na mes gyvenam tam naujajame kvartale, ale kad mus ne ką geriau ta vedėja priiminėjo. Žodžiu aš taip pat nusprendžiau užrašyti vaiką iš anksto ir nupėdinau į tą darželį, bo labai jau jis patogioje vietoje. Vedėja man pasirodė kažkokia per daug pasikėlusi. Žodžiu užpildžiau anketą, padaviau ir sumaniau paklausti, kiek kainuos tas darželis. Kai gavau atsakymą, tai atsisėdau. Žodžiu laikykitės: 1) oficialus mokestis 125 lt ar kažkas panašaus; 2) darželis žada imti paskolą iš banko kap. remontui, tad nori, kad tėveliai būtų partneriais šiame reikale. Žodžiu dar nepatvirtinta, tačiau numatoma suma būtų nuo 50 iki 200 Lt. Realiausia būtų 100-150 į mėnesį už vaiką; 3) kadangi jų auklėtojos yra super, jų atlyginimai yra juokingi, tai tėveliai turi joms mokėti po 50 Lt į mėnesį už vaiką; 4) sborkės popieriui, pieštukams ir tt. Žodžiu sumoje gali būti apie 400 lt į mėnesį... thumbup.gif Draugų vaikas eina į tą darželį. Žmonės paprasti, tad neištvėrę nusprendė nebemokėti tų papildomų rinkliavų. Ir ką, vaikas buvo pervestas į kitą grupę, kuri, kiek supratau, ir susideda iš .. nemokančių. Auklėtoja atitinkama, žaislai irgi... Žodžiu gauni tiek, kiek moki. Taip kad ta vedėja, pasinaudodama tuo, kad naujas rajonėlis apgyvendintas galimai turtingesniais zmonemis, kad ju darzelis ten vienintelis ir gana mazas, nusprende atsijoti biednesnius ir pasilikti turtingesnius. Kai mygtelejau, kad po ju rinkliavu tevams liekantis atlyginimas matyt bus nedidesnis nei ju aukletoju gaunamas, ji man atreze, kad Lazdynuose darzeliu daug... Zodziu darzelis super thumbup.gif
Ryžulia
Bet tai nejaugi negalima tokios vedėjos savivalės sutvarkyti? Juk visur oficialiose įstaigose skalambijama, kad visos papildomos rinkliavos yra neteisėtos. Suprantu, kad viskas priklauso nuo vedėjos. Pavyzdžiui, mūsų darželis, kurį dabar lankom, jokių papildomų rinkliavų. Tiesa, auklėtojos paprašo, bet kadangi mes esam jų darbu labai patenkinti, tai duodam tuos pinigėlius ir neburbam Aišku, sumos "gerokai" kuklesnės, nes Lazdynėlyje biggrin.gif
raami
QUOTE(Ryžulia @ 2005 03 24, 08:32)
Sveikos, mamkos. Gal girdėjot, jog Lazdynėlyje planuojama atidaryti pradinę mokyklą. Jei jūsų vaikiukai lanko šį darželį, gal turit daugiau info? Būčiau labai dėkinga.
*

Aš kiek žinau, tai tik gegužės mėnesį bus aišku ar jiems leis atidaryti pradinę mokyklą darželyje. smile.gif
Vate

Mes irgi is tu nauju namu rajono, bet, kad cia jokie ne turtungi, cia jaunimelis paskolas pasieme ir atidirbinejame, o uz darza 400 lt, tai cia per daug tikrai schmoll.gif , jau issigandau, nes planuoju saviske, kita pavasari ten leisti blink.gif
mandalina
nu bet aš bandau įsivaizduoti kokia ten kolektyve įtampa blink.gif Vienos auklėtojos dirba grupėse, kur tėvai primoka (ir gana nemažai - nuo vaiko po 50), o kitos tik algą gauna? Kokie tada jų tarpusavio santykiai? Taigi užėstų viena kitą iš pavydo blink.gif
Nerutė
na ir graziai rasote doh.gif esu is tu kuri uzaugo tam darzely smile.gif bet tais anais laikais aisku ir tvarka buvo kitokia rolleyes.gif Siaip mano prisiminimai apie ji labai geri, bet aisku nauja valdzia - nauja tvarka cry.gif o moket darzely uz vaika 400 nesamone sad.gif tada primeti 100 ir turi aukle schmoll.gif Nors as vistiek visad buvau ir lieku uz darza, taigis nepriimntu i si be rinkliavu keliauciau i kita smile.gif Beda ta kad issikraustem deja is to rajono su visam vadinas negresia ir tas darzelis smile.gif
Tea
Neistveriau ir as apie ta darza pasisakyt.
Kazkada pries gerus tris metus savo pypli norejau ten leisti, bet kadangi buvom is Lazdynu (taip sakant to paprasto kvartalo biggrin.gif ), tai vedeja pasake: oi ne, cia jau jums kaip ir nepriklauso. Paskui, kai emiau sakyt, kad labai cia norim ir t.t., paklause kur dirbu. Tada as dirbau telekome, tai vedeja sako: o gal jus galite mums cia taksofona pastatyt blink.gif As taip ir apakau... doh.gif - kiekvienas darbuotojas ims matai ir statys taksofonus kur jam patogiau.
Zodziu zertva kaip reikiant. Girdejau daug panasiu istoriju - vienai liepe indus uz 700 nupirkt, kita lova pirko it t.t. - priklausomai kur dirbo teveliai.
Dangee
Kaskaip buvau neradusi sio darzelio aprasymu ir ka tik pagalvojau reik butinai uzvesti sia tema. Mes gyvename priesais darzeli :Lazdynelis", kadangi netoli tas darzelis tai labai apsidziaugeme kaip bus gerai vaikui. Taigi pries du menesius buvau nuejusi uzrasyti vaika. Is karto manes paklause kur gyvenu, pasakiau kur, tai ji pasake, taip jus mums priklauso. Mano vaikui dabra 10menesiu. Planavau vaika vesti nuo 1.4 metu, kadangi musu kaimyne vede butent nuo tokio amziaus. Zinoma ta moteris (nezinau kas ji tokia buvo) uzrase, bet kai vaikui bus 3 metai. Anksciau tai schmoll.gif , nes ju socializacijos grupe yra nuo 3 metu. Aisksu kad reikia kysio, jei buciau ka nors pasiulius ir mano vaika butu prieme nuo 1.4 metu. Keista kaip jiem negeda taip elgtis su zmonemis, vienus priima anksciau, kitus veliau. Arba kaip anksciau buvo rasyta grupe kuri moka, grupe kuri nemoka papildomu pinigu. Kaskokia nesamone. Tas tdarzelis tiesiog negerbia saves. Kiek skaiciau aprasymu apie Lazdynu darzelius butent sis vienintelis darzelis neturi nei vieno gero aprasymo. Visi tik peikia. Turetu jie susirupuntu savo reputacija. Zinoma daug vaiku veda i si darzeli, nes cia labai patogu. mums butu gal 3 minutes kelio, bet... nei kiek nesigailiu ir uzrasiau vaika i kita darzeli. Neseniai buvau nuejusi ir uzpildziau 2 proc. deklaracija. Man buvo tikrai malonu kad galiu kam nors padeti, o ne jaustis, kad esu reketuojama.
Mytė
Oficialiai tai Lazdynėlio "reputacija" tai yra tikrai nebloga, nes jis pasivadinęs ne šiaip sau darželiu, o visu "Vaikystės pedagogikos centru". Ten vyksta įvairūs auklėtojų iš visos Lietuvos tobulinimosi renginiai. O ką jūs čia visos pasakojate, tai tikrai yra baisu ir neleistina. blink.gif
Dangee
Kas liecia vaiku auklejima ir tobulinima tai nieko pries neturiu, isivaizduoju kad tai yra aukstam lygi, bet kaip ten patekti. Juk visos kurios cia raso tai raso apie problema patenkant i si darzeli. Todel manau, kad viskas kas cia buco parasyta yra leistina. O jei jus lankote si darzeli tai gal galetumete pasakyti kokiomis aplinkybemis ten patekote? Ar tiesiog tiesiai sviesiai,kokia "parama" suteikete siam darzeliui?
raami
QUOTE(Dangee @ 2005 04 17, 10:59)
Kas liecia vaiku auklejima ir tobulinima tai nieko pries neturiu, isivaizduoju kad tai yra aukstam lygi, bet kaip ten patekti. Juk visos kurios cia raso tai raso apie problema patenkant i si darzeli. Todel manau, kad viskas kas cia buco parasyta yra leistina. O jei jus lankote si darzeli tai gal galetumete pasakyti kokiomis aplinkybemis ten patekote? Ar tiesiog tiesiai sviesiai,kokia "parama" suteikete siam darzeliui?
*

Patekti sunku, kai gyveni rajone, kuris nepriklauso šiam darželiui, nes jam vaikučių tikrai netrūksta. Mūsų rajonui priklauso šis darželis, tai užrašant vaiką jokių problemų ir užuominų apie kyšius nebuvo. Tik buvo paminėta, kad norėtų, kad pervestume 2 % nuo pajamų mokesčio. Aišku užrašyti reikia iš anksto.
Dangee
Kaip bebutu gaila, gyvenu naujame name priesais darzeli. kad ir uzrasiau anksciau i darzeli, jie mus gali priimti tik tada kai vaikui bus 3 metai. Nors oficialiai zinau, kad vaikus riima nuo 2 metu... Idomu kuo as nepatikau jiems g.gif Greiciausiai ta diena nereprezentativiai buvau apsirengusi...
REW
QUOTE(Dangee @ 2005 04 14, 20:03)
Kaskaip buvau neradusi sio darzelio aprasymu ir ka tik pagalvojau reik butinai uzvesti sia tema. Mes gyvename priesais darzeli :Lazdynelis", kadangi netoli tas darzelis tai labai apsidziaugeme kaip bus gerai vaikui. Taigi pries du menesius buvau nuejusi uzrasyti vaika. Is karto manes paklause kur gyvenu, pasakiau kur, tai ji pasake, taip jus mums priklauso. Mano vaikui dabra 10menesiu. Planavau vaika vesti nuo 1.4 metu, kadangi musu kaimyne vede butent nuo tokio amziaus. Zinoma ta moteris (nezinau kas ji tokia buvo) uzrase, bet kai vaikui bus 3 metai. Anksciau tai  schmoll.gif , nes ju socializacijos grupe yra nuo 3 metu. Aisksu kad reikia kysio, jei buciau ka nors pasiulius ir mano vaika butu prieme nuo 1.4 metu. Keista kaip jiem negeda taip elgtis su zmonemis, vienus priima anksciau, kitus veliau. Arba kaip anksciau buvo rasyta grupe kuri moka, grupe kuri nemoka papildomu pinigu. Kaskokia nesamone. Tas tdarzelis tiesiog negerbia saves. Kiek skaiciau aprasymu apie Lazdynu darzelius butent sis vienintelis darzelis neturi nei vieno gero aprasymo. Visi tik peikia. Turetu jie susirupuntu savo reputacija. Zinoma daug vaiku veda i si darzeli, nes cia labai patogu. mums butu gal 3 minutes kelio, bet... nei kiek nesigailiu ir uzrasiau vaika i kita darzeli. Neseniai buvau nuejusi ir uzpildziau 2 proc. deklaracija. Man buvo tikrai malonu kad galiu kam nors padeti, o ne jaustis, kad esu reketuojama.
*

MAN LABAI KEISTA KAIP JUS TAIP GALITE RASYTI NELANKANTYS SIO DARZELIO, NEBENDRAVE SU AUKLETOJOM IR APIE KOKIA REPUTACIJA KALBATE...
MES PATEKOME BE PROBLEMU IR DU VAIKAI LANKO SKIRTINGUOSE GRUPESE, AS LABAI PATENKINTA IR TEVAI SU KURIAIS BENDRAUJAME TAIP PAT, VEZA IS NAUJOS VILNIOS, BALTUPIU, RIESES... TAI LABAI KEISTA, KAI SAKOMA KAD TAI VIEN DEL PATOGUMO...
UGDYMAS TIKRAI PROFESIONALUS, O KITAS REIKALAS PONIA DIREKTORE... g.gif
NEGALIMA TAI KATEGORISKAI TEIGTI, KAD TAI PRASTAS DARZELIS, PRASTOS REPUTACIJOS....
AS TIKRAI JUO PATENKINTA, PATENKINTA CIA DIRBANCIAIS NUOSIRDZIAIS ZMONEMIS....
Dangee
Rew, beda ir yra, kad vaikus is naujosios vilnios, baltupius, rieses mielai priima, o va salia gyvenancius, kazkaip sunkokai ax.gif O jei skaitei veliau mano komentarus, tai esme yra , kad problematiska patekti i si darzeli. Tikiu ir manau, kad ten dirba profesonalus darbuotojai, bet kaip patekti i darzeli? O beja, ka reiskia tavo sakinys "KITAS REIKALAS PONIA DIREKTORE... g.gif "?????? Vadinasi ir tu turejai problemu su patekimu i darzeli ???
REW
QUOTE(Dangee @ 2005 05 01, 22:47)
Rew, beda ir yra, kad vaikus is naujosios vilnios, baltupius, rieses mielai priima, o va salia gyvenancius, kazkaip sunkokai  ax.gif  O jei skaitei veliau mano komentarus, tai esme yra , kad problematiska patekti i si darzeli. Tikiu ir manau, kad ten dirba profesonalus darbuotojai, bet kaip patekti i darzeli? O beja, ka reiskia tavo sakinys  "KITAS REIKALAS PONIA DIREKTORE... g.gif "?????? Vadinasi ir tu turejai problemu su patekimu i darzeli ???
*

PONIA LABAI RENKASI SU KUO IR KAIP BENDRAUTI, NEZINAU KAS TAM TURI ITAKOS, BET ITARIU KAD UZIMAMOS PAREIGOS O SEIP JEIGU JUS GYVENATE SALIA IRJUMS PRIKLAUSO TAI TIKRAI GALITE REIKALAUTI IR UZSIMINTI, KAD SKAMBINSITE PAKLAUSTI I SVIETIMO MINISTERIJA, O JI VIESUMO PRISIBIJO IR PRADEDA KALBETI VISAI KITAIP, REIKIA JAI NENUSILEISTI IR REIKALAUTI KAS PRIKLAUSO, O GERIAUSIAEITI NE VIENAI, O SU VYRU, AR JEI GALI TEGU VIENAS EINA TAI SNEKES VISAI KITAIP, O JEI DAR SU KOSTIUMU...
JUKAS JUOKAIS BET TAIP JAU YRA.... SEKMES thumbup.gif

AI DAR DEL MOKESCIO AS TAI PIRMA KARTA APIE TOKI ISGIRDAU. MOKAME TIKRAI KAIP IR VISUOSE DARZELIUOSE TRUP. VIRS 100 LT unsure.gif
Vyturelis
Aciu,tau ,Rew,kad nors viena apie si darzeli atsiliepei gerai...O tai kazkaip nesmagiai pradejau jaustis..Nes butent sis darzelis paliko mano darbo knygelej 10 metu darbo stazo irasa...
kai gavau "paskyrima" i si darzeli,jis ka tik buvo atiduotas i svietimo rankas.Iki to jis priklause Ukiui-vietines zinot apie tai? Vedeja atejo dirbti is kito Lazdynu darzelio(ji ten buvo metodininke)...Ir pradejo kurti darzeli nuonulio!!!Nes pastatai seni,inventoriaus po keliu vagysciu beveik nebuvo...Tai ka matot ieje dabar-tai vis jos pastangu rezultatas.
Neliaupsinsiu,nes pasirodysiu keistai,bet maciau kaip keitesi darzelis per visus siuos metus...
Tik pati jau beveik 5m. ten nebedirbu-isejau motinystes atostogu ir netiketai atsiduriau toli nuo Lietuvos..Tikiuosi,tai ka rasot-tik jusu saliskas poziuris!
Jei kas idomu-galiu atsakyti,tik deja 4-riu metu senumo patirtimi,nors rysiai su kolegemis nenutruko(nebijokit,jusu atvirumu nepiknaudziausiu)...
Gal kas yra is mano buvusiu aukletiniu(Peliuku,Eziuku grupiu)?
mandalina
QUOTE(Vyturelis @ 2005 06 04, 08:48)
Vedeja atejo dirbti is kito Lazdynu darzelio(ji ten buvo metodininke)...Ir pradejo kurti darzeli nuonulio!!!
*

taip, ji metodininke dirbo Spygliuke smile.gif .
Bet kaip gi rinkliavos? Negi netikėti tuo, kas parašyta? Pati tam darželyje nesilankiau, su direktore nekalbėjau, tad negaliu nei neigti, nei pritarti. Jei visa, kas parašyta apie rinkliavas yra teisybė, galiu pasakyti tik tiek - šaunu, kad direktorė rado būdą iš kur gauti pinigų darželio sutvarkymui, šaunu, kad tėvai prisideda , tačiau tame negali būti prievartos. Tipo "turi iš ko mokėti - priimsim, neturi - eik lauk".
Aš savo mažę žadu vesti į Spygliuką. Jokių reikalavimų ką nors nupirkti negirdėjau ir neišgirdau anksčiau, kai ten vedžiau savo pirmus vaikus, tačiau pati norėsiu nors minimaliai prisidėti prie grupės sutvarkymo - ar žaisliukų nupirkti, ar šiaip ką nors reikalingo 4u.gif . Juk visi norime, kad vaikai, kurie ten praleidžia nemažai laiko, daugiau turėtų įvairių lavinimosi priemonių. O lėšų, kurios skiriamos darželiams iš valstybės biudžeto, tikrai nepakanka.
Vyturelis
Rinkliavas pakomentuosiu taip...Jos yra! bet neprievartines ! ir nesu girdejus,kadkas butu del nemokejimo issiustas kitus ar perkeltas i "kita" grupe! Darzelio mokestis yra nustatytas Svietimo-uz maitinima ir Udymo pinigeliai(0,5lito,jei per pastaruosiu metus jis nepakito)uz kiekviena lankyta diena....Tie piniguciai itraukti i mokejimo kvituka ir i niekieno kisene nenubyra...
Uz tuos pinigucius(pagal detalia paraiska darzelis perka "ugdymo" priemones: miltelius valiklius,patalyne,...)-tai vaiku svaros ir higienos dalis..Sutikit,tai taip pat UGDYMAS?!
O vaiku veiklai ,kaip ir piniguciu nelebai lieka...Kiti darzeliai savarankiskai renkasi-uz ugdymo pinigucius perka piestukus,o tualetini popieriu vaikai patys nesasi (cia tik pavyzdys)...
tai gi,tevu sutikimu ir pritarimu,renkamas NEPRIVALOMAS ir jis nuolat gali buti panaikintas,jei kam nepatinka,grupes fondas...Mano laikais tai buvo 5-10 litu...Pati pirkdavau piestukus ,popieriu,...Aisku,netaupydavau,nepirkdavau ir turgaus pigiu flomasteriu,kurie pasibaigia per 1 diena-pirkdavau kokybiskas priemones..tai kainuoja,bet del visko(cekiais)atsiskaitydavau tevu susirinkimuose-ir niekad priekaistu negirdejau...Buvo seimu,kurioms ir 10 litu buvo per daug-jie paremdavo kas kelinta menesi,ar jei vaikas nelanko darzelio-taip pat niekas ju neterorizuodavo del piniguciu...
Del vedejos ...Jus nujauciat kiek vaiku yra aplinkiniame rajone? Juk daugiabuciai...vaiku marios-reikia kazkaip apsaugot vietas vietiniams vaikams...
mandalina
na gal ir tiesa 4u.gif . Tu ten dirbai - žinai. Aš čia iš viso tik pašalinis žmogus biggrin.gif . Paprasčiausiai nustebino kai kurios žinutės. Mūsų reikalas tik vienas - tikėti tuo arba ne. Nors apie rinkliavas aš irgi esu girdėjusi, ir ne po 10 litų (iš draugių, kurioms pasakojo kitos draugės - tai kad tikėti ta info šimtu procentų tikrai neverta, nes kalbos yra kalbos ir jos gali būti pagražintos 4u.gif ).
Vyturelis
beda ta,tame darzelyje,kad jis yra labai labai senas.....Ir,jei zinot,svietimas remia tik "kosmetini " remonta..... Su tevais tariamasi,kaip padaryt vaikams darzeli estetiskesni...Taip,remontai daromi is tevu kiseniu,bet rezultata mato kiekvienas,uzsukes..Esu ne karta skyles sienose "lopius" popierinemis gelytemis,vaiku darbais...Dali lesu sutaupome is tevu renkamu "grupes fondu"-bet uztikrinu ,nei vienoj grupeje nera jis didesnis nei 10 litu.
dar kazkuri uzsiminet,kad darzelis turi varda....taip jis vienas is pirmaujanciu darzeliu,kuris anksciausiai pradejo reformas ugdyme..Darzelio teigiamybe,kad jis nuolat dalyvauja ivairiuose konkursuose-tarkim,tuo metu,kai dirbau,kazkokio fondo buvo paskelbtas konkursas,kurio pinigai turejo buti paskirti laimejusio darzelio aikstelems sutvarkyti...Visas kolektyvas kure vaikams tinkamos aiksteles projekta-ir kaip manot? Laimejom!!!! Ir tai ne vienas darzelio laimejimas...
Mytė
Nu nepasakyčiau, kad Lazdynėlio aikštelės pilnos naujausių įrenginių g.gif Vos vienas kitas ir gal viena iš visų aikštelių yra pilnai sutvarkyta... Na, bet nereikliems tėvams ir tai, aišku, labai gerai doh.gif
Vyturelis
Todel ir laimejome konkursa,nes nesiuleme aiksteliu uzgriozyti yprastais mediniais irengimais...Musu projektas vadinosi-Mobili zaidimu aikstele. tai kilnojama "aikstele"-palapines,"parasiutai",kamuoliai-visa,ka galima susirinkti ir zaidimu aikstele isirengt ten kur nori-miske,pievoje,...Todel jos ir nematyti nuolat kieme....Juk ,kaip zinote,nuo paaugliu vandalizmo greit nukencia darzelio teritorijos,o sis variantas nuolat saugus!!!
Lady River
Sveiki, as irgi noreciau pasiaiskinti siek tiek del sio darzelio. Atsikraustem i Bukcius neseniai, Lazdynelis butu arciausiai namu. Nusprendziau uzrasyti savo maze nuo 2 m., nors dabar jai dar tik metukai.Keleta kartu kalbejau su vedeja telefonu, tai ji vis kartodavo, kad neaisku, kaip bus su "ta maziuku grupe". O kai nuejom parasyti prasymo, tai pareiske, kad ta grupe naikins ir musu vaika galetu priimti tik nuo 3 m. Taip ir isejom net prasymo neparase. verysad.gif
Kai tiek ivairiu nuomoniu apie si darzeli, gal kas zino kaip yra is tiesu, ar tiketi vedejos zodziais?
I koki darzeli Lazdynuose patartumet leisti vaikuti nuo 2 m.? blink.gif
Mytė
QUOTE(Lady River @ 2005 06 06, 14:57)

Kai tiek ivairiu nuomoniu apie si darzeli, gal kas zino kaip yra is tiesu, ar tiketi vedejos zodziais?
*

Kaip yra iš tiesų, gali nuspręsti tik pati, nes čia dauguma ir sako, kaip yra, jų nuomone, iš tiesų. smile.gif
REW
LABAS, PAGALIAU ATSILIEPET...
DEL MAZIUKU GRUPES - TAI JOS NELABAI NORI LEISTI SANAPIDEMINE STOT. VIETOS LABAI MAZAI TOKIAI GRUPEI IR SEIP NELABAI ATITINKA REIKALAVIMUS. PASKAMBINKITE DAR RUGPJUCIO GALE DEEL MAZIUKU GRUP. TADA VISKAS BUS AISKU........
GAL DABAR VAIKUS NELABAI NORI PRIIMTI, NES DARZELIS LYG IR NORI RENOVUOTIS IR VISI GALI NETILPTI...
O DEL TU FONDU, KURIE JUS TAI GASDINA, TAI TIKRAI ATYS TEVAI SPRENDE AR REIKIA, AR NE IR PO KIEK RINKTI, NES AUKLETOJOS SIULE IR PATIEMS SAVO NUOZIURA APSIPIRKINETI,,, NELABAI IR JOMS TIE FONDAI MOLONUS TAS DUODA , O TAS NE ... O KAIP JOMS PRASYTI...( VISKAS SURASOMA I TOKIUS SASVINIUS SU VISAIS CEKIAIS...
JAU SAKIAU, LABAI FAINOS AUKLETOJOS, NU TOKOIS ZMONISKOS... KA AS ZINAU,,, VISADA GALIMA PASITARTI...
IR DARZELIO VIDUS FAINAS, VAIKU DARBAI, PARODOS O KOKIOS SVENTES FAINOS....... TUREJAU SU KUO PALYGINTI, BUVAU DRAUGES MERGAITES SVENTEJE, TAI KA AS ZINAU........ g.gif

QUOTE(Vyturelis @ 2005 06 04, 09:48)
Aciu,tau ,Rew,kad nors viena apie si darzeli atsiliepei gerai...O tai kazkaip nesmagiai pradejau jaustis..Nes butent sis darzelis paliko mano darbo knygelej 10 metu darbo stazo irasa...
  kai gavau "paskyrima" i si darzeli,jis ka tik buvo atiduotas i svietimo rankas.Iki to jis  priklause Ukiui-vietines zinot apie tai? Vedeja atejo dirbti is kito Lazdynu darzelio(ji ten buvo metodininke)...Ir pradejo kurti darzeli nuonulio!!!Nes pastatai seni,inventoriaus po keliu vagysciu beveik nebuvo...Tai ka matot ieje dabar-tai vis jos pastangu rezultatas.
  Neliaupsinsiu,nes pasirodysiu keistai,bet maciau kaip keitesi darzelis per visus siuos metus...
   Tik pati jau beveik 5m. ten nebedirbu-isejau  motinystes atostogu ir netiketai atsiduriau toli nuo Lietuvos..Tikiuosi,tai ka rasot-tik jusu saliskas poziuris!
   Jei kas idomu-galiu atsakyti,tik deja 4-riu metu senumo patirtimi,nors rysiai su kolegemis nenutruko(nebijokit,jusu atvirumu nepiknaudziausiu)...
   Gal kas yra is mano buvusiu aukletiniu(Peliuku,Eziuku grupiu)?
*

KLAUSYK, VYRO BENDRADARBIO VAIKIUKAS,PRIESMOKYKLINUKAS,PRADEJO LANKYTI SIA GRUPE PRIES PORA SAV., NORS BUVO UZSIRASE SENAI, TAI LAUKE EILES IE LANKE ZIBUTES DARZELI,, TAI ATRODO EZIAI SAKO KOLKAS VAIKAS LABAI PATENKINTAS, LABAI NORIAI KASRYT EINA,, O KAIP TEN AUKLETOJOS GAL ZINAI... VIENA LYG VYRESNE, KITA JAUNESNE mirksiukas.gif (ZEMA)... mirksiukas.gif
Vyturelis
REW,matyt,esi neblogai susipazinus su siuo darzeliu! Kokiu budu? Tik karta buvus sventeje? Netikeciau...Ieskau sio darzelio gerbeju! 4u.gif
Del maziuku grupes-tai per desimt metu nesu tokios macius...Jauniausi vaikai-2-metukai...Bet ir tai retos isimtys,kai tevus labai prispaudzia reikalas lekt i darba.Dauguma grupiu yra misraus amziaus-tai tas mazuliukas tepineja tarp dideliu...
Tai gi-lopselines grupes darzelis neturi! O i darzeli vaikai priimami nuo 3-ju metu...
Jei norit daugiau apie darzeli suzinot,nebijokit ateit su vaiku i darzeli,kai vaikai buna lauke,pakalbint aukletojas...Tuo paciu perduokit ir linkejimus nuo manes-is Londono(jos jau tikrai zinos nuo ko!)
Mytė
QUOTE(Vyturelis @ 2005 06 06, 21:17)
retos isimtys,kai tevus labai prispaudzia reikalas lekt i darba
*

Nu jau, nu jau schmoll.gif Gal Londone tėvai ir sėdi iki 3 metų su vaiku, bet Lietuvoje dar ir metų neturintys vaikai jau su auklėmis arba lopšeliuose sėdi. Ir lopšelių paklausa tikrai labai didelė. O kad į Lazdynėlį labai nesiveržia lopšelinio amžiaus vaikai, tai tikrai nemanau. Gražiai galima prikalbėt visko, bet realybė dažnai nenatitinka tų gražių frazių "retos isimtys,kai tevus labai prispaudzia reikalas lekt i darba". Pinigai pinigėliai... Karjera... Tokios šiuolaikinių tėvelių mintys galvose. Juk tuos vaikus reikia kažkaip išlaikyti mirksiukas.gif
Nerutė
QUOTE(Mytė @ 2005 06 04, 22:51)
Nu nepasakyčiau, kad Lazdynėlio aikštelės pilnos naujausių įrenginių g.gif Vos vienas kitas ir gal viena iš visų aikštelių yra pilnai sutvarkyta... Na, bet nereikliems tėvams ir tai, aišku, labai gerai doh.gif
*

pažiūrėkit į kitų darželių aikšteles ir nekils klausimų, kad šiame daržely tik nereikliems tėveliams jos tinka wink.gif
Pati lankiau šį darželį o ir dabar praėjus pro šalį apgailestauju, kad mano vakai lanko ne šį darželį wink.gif ( o nelanko nes išsikraustėm iš Šiltnamių sad.gif )

O nepatenkintų buvo visur ir bus wink.gif

p.s aš po šiai dienai šiltai prisimenu savo auklėtoją wink.gif Tikiuos jai viskas gerai wink.gif
Vyturelis
Idomu,nerute,pas ka lankei darzeli,nes kelios,turincios 20 ir daugiau metu staza,tebedirba...
O del "retu isimciu"...As kalbejau ne apie "retas isimtis,kai tevai islekia i darba",o retesnes,kai metinukus i darzeli atiduoda.... Vis tik,manau,kad tokiems leliukams tevai mieliau renkasi(rinktusi) aukles-gal klystu?
Darzelis mazas,o lopseliu grupes tureti-prabanga,nes vaiku skaicius sumazeja(lopseliuose kiti reikalavimai vaiku skaiciui),o norinciu pakliut i arti namu esanti darzeli-marios....
Mytė
QUOTE(Vyturelis @ 2005 06 07, 08:12)

Darzelis mazas,o lopseliu grupes tureti-prabanga,nes vaiku skaicius sumazeja(lopseliuose kiti reikalavimai vaiku skaiciui),o norinciu pakliut i arti namu esanti darzeli-marios....
*

Kokia prabanga? Juk auklėtojos ir direktorė ne iš savo kišenės tas grupes finansuoja. Aišku, darželiui geriau turėti kelias priešmokyklines grupes, kur gaunami mokinio krepšeliai, o ne lopšelius, kur tokio papildomo finansavimo nėra. Bet čia ir bėda, kad žiūrima į pinigus, o ne į vargšus vaikučius, kuriuos dėl lopšelių trūkumo prižiūri neišprususios bobutės.
Nerutė
Auklėtoja Julyte wub.gif wub.gif wub.gif wub.gif wub.gif wub.gif
Bet ji jau tada buvo metuose, bet reto gerumo moteris 4u.gif
Gal zinai ka nors? ax.gif Jetau kaip smalsu.....
REW
[quote=Vyturelis,2005 06 06, 22:17]
JAU RASIAU, KAD VAIKAS LANKO, O KITAS SENIAU LANKE...
NEI TEN GERAI, NEI KA- O KA ZINAU, TAI ZINAU.. IR SVENTEJE KAIP SUPRANTATE NE VIENOJ DAJYVAVAU.... O MAZIUKU GRUPE TIRAI YRA, BENT JAU BUVO PAVASARY....
NU KA AS ZINAU, smile.gif MAN PATINKA SIS DARZELIS, O KAIP KAZKURI RASETE VISADA BUVO IR BUS NEPATENKINTU, TAI MUSU TEISE........
Vyturelis
Deja..Julytes jau nepazinojau..Is tikrai senu likusi tik Ada,seimininkute-manau,ne maziau nuostabus zmogus...
del darzelio siandienos-nesigincysiu,juk jau 4,5m. ,kaip palikau darzeli...Tik labai saunu,kad ir pacios mamos kada pabandytu pabuti aukletoju kailyje-juk ir gi bandoma buvo ne karta prisisaukti mamas(pravesti "pamokele",dalyvauti sventeje,..)...Bijo ,kaip... Kritikuot gali kiekviena,tai ,kaip saket, teise kiekvieno..

REW>>>>>
Apie Eziu aukletojas...Jos tikrai saunios!!! Eziu vardo krikstamotes esam mes su kolege,pervadinom is Boruzeliu grupes..Prisigyriau? Dabar ten manau dirba Audra Ir Martyna? Viena labai kurybinga,energinga...,kita-turi didele patirti su priesmokyklinukais...Manau ,vaikas patikimose rankose!
Dangee
QUOTE(Vyturelis @ 2005 06 06, 21:17)
REW,matyt,esi neblogai susipazinus su siuo darzeliu! Kokiu budu? Tik karta buvus sventeje? Netikeciau...Ieskau sio darzelio gerbeju! 4u.gif

REW visas zinutes yra parasiusi tik sioje diskusijoje, vadinasi, jos nickas tikrasis yra visai kitas, ir pakankamai gerai yra susipazinusi su siuo darzeliu , nes sios temos pradzioje turputi turejome diskusijos del darzelio ax.gif Cia mano nuomone ax.gif
mandalina
QUOTE(Dangee @ 2005 06 07, 20:02)
REW visas zinutes yra parasiusi tik sioje diskusijoje, vadinasi, jos nickas tikrasis yra visai kitas, ir pakankamai gerai yra susipazinusi su siuo darzeliu , nes sios temos pradzioje turputi turejome diskusijos del darzelio ax.gif Cia mano nuomone  ax.gif
*

sąžiningai pasakius, man irgi taip atrodo - registruotis forume tik dėl to, kad blevyzgoti ir seilėtis apie darželį ? Kažkaip man tai labiau panašu į darželio reputacijos gynimą. Nieko neturiu prieš, bet tokiais nariais, kurie prisiregistravę plepa tik vienoj temoj, kad kažką apginti, netikiu. Čia mano subjektyvi nuomonė.
Nerutė
QUOTE(Dangee @ 2005 06 07, 21:02)
REW visas zinutes yra parasiusi tik sioje diskusijoje, vadinasi, jos nickas tikrasis yra visai kitas, ir pakankamai gerai yra susipazinusi su siuo darzeliu , nes sios temos pradzioje turputi turejome diskusijos del darzelio ax.gif Cia mano nuomone  ax.gif
*

ale ir neturit ka veikt - sekat blink.gif O gal kitos aktualios temos jai ner tik darzelis ? Gal nesenai prisiregistravo???
Niekaip nesuprantu tokiu diskusiju tikslo - juk jei nepatinka Vilniuje daugiau kaip simtas darzeliu - pirmyn wink.gif Tai ne, svarbiausias lietuviskas bruozas pakritikuoti, jau ka mokam tai mokam tongue.gif
mandalina
QUOTE(Nerutė @ 2005 04 01, 21:05)
na ir graziai rasote  doh.gif  esu is tu kuri uzaugo tam darzely smile.gif bet tais anais laikais aisku ir tvarka buvo kitokia  rolleyes.gif  Siaip mano prisiminimai apie ji labai geri, bet aisku nauja valdzia - nauja tvarka  cry.gif  o moket darzely uz vaika 400 nesamone sad.gif tada primeti 100 ir turi aukle  schmoll.gif  Nors as vistiek visad buvau ir lieku uz darza, taigis nepriimntu i si be rinkliavu keliauciau i kita smile.gif Beda ta kad issikraustem deja is to rajono su visam vadinas negresia ir tas darzelis smile.gif
*

QUOTE(Nerutė @ 2005 06 07, 21:32)
ale ir neturit ka veikt - sekat  O gal kitos aktualios temos jai ner tik darzelis ? Gal nesenai prisiregistravo???
Niekaip nesuprantu tokiu diskusiju tikslo - juk jei nepatinka Vilniuje daugiau kaip simtas darzeliu - pirmyn wink.gif Tai ne, svarbiausias lietuviskas bruozas pakritikuoti, jau ka mokam tai mokam tongue.gif
*

visų pirma tikrai nieks neseka, tačiau ir man, kaip ir Dangee, į akis krito žinučių skaičius 6 mirksiukas.gif O patikrinti, kokioj temoj jos rašytos - sekundės darbas. Aktuali tema tik darželis, registravosi forume tik tam, kad jį apgintų biggrin.gif ??? ...
iš kur ištraukei, kad kritika - tai lietuviškas bruožas? blink.gif biggrin.gif Nerute, Nerute... Vaikeli, vaikeli... biggrin.gif
Mytė
Aš irgi Nerutei ir Vyturėliui norėčiau užsiminti, kad tikrai ne visų, kas rašo ne tik teigiamus dalykus apie darželį, tikslas yra pakritikuoti. Gali būti ir noras kam nors "atverti akis" ar tiesiog padiskutuoti, paieškoti kitokių nuomonių ar paprasčiausiai šiaip leptelėti ką nors tokio, kad susidarytų ginčas ir būtų galima paplepėti mirksiukas.gif
Vyturelis
Ei,nesipykit..kai as pagaliau patekau i si foruma-isikeliau i savo "favoritus" gal tik kokias3-4 temas....daugiau artimu neradau...Kas blogo,kad zmogus pradeda nuo to kad jam zinoma-isijungs ir kitus,tik po tokio sutikimo ir noras gali "atsokt'...
Bukit draugiskos!
Apie darzeli dar kai ka galiu papasakot....Kas man labiausiai patiko jame,kai dirbau-tai kolektyvas,...Jis galima pasakyt mane ir ismoke dirbt-jokie universitetai to negalejo duot....ten atejau vos 18-likos...Tokio palaikymo,supratimo visame-paieskot reiketu....Bet gal tai pasirodys darzelio reklama? Nepykit,bet as ju labai jau pasiilgau...ir kai karta pamaciau per televizoriu,gal nepatikesit,apsiverkiau.
gal pasijuoksit is manes-tegu...
mandalina
QUOTE(Vyturelis @ 2005 06 07, 22:07)
Ei,nesipykit..kai as pagaliau patekau i si foruma-isikeliau i savo "favoritus" gal tik kokias3-4 temas....daugiau artimu neradau...Kas blogo,kad zmogus pradeda nuo to kad jam zinoma-isijungs ir kitus,tik po tokio sutikimo ir noras gali "atsokt'...
  Bukit draugiskos!
      Apie darzeli dar kai ka galiu papasakot....Kas man labiausiai patiko jame,kai dirbau-tai kolektyvas,...Jis galima pasakyt mane ir ismoke dirbt-jokie universitetai to negalejo duot....ten atejau vos 18-likos...Tokio palaikymo,supratimo visame-paieskot reiketu....Bet gal tai pasirodys darzelio reklama? Nepykit,bet as ju labai jau pasiilgau...ir kai karta pamaciau per televizoriu,gal nepatikesit,apsiverkiau.
  gal pasijuoksit is manes-tegu...
*

mes ir nesipykstame 4u.gif . Diskutuojame ir tiek. Juk nei viename poste apie šį darželį nėra kažko bloga pasakyta apie auklėtojas, apie blogą vaikų priežiūrą. Dėl to nieks net nesiginčija, tai kad tavo jausmai tikrai suprantami. wub.gif
Dangee
QUOTE(REW @ 2005 04 29, 19:50)
MAN LABAI KEISTA KAIP JUS TAIP GALITE RASYTI NELANKANTYS  SIO DARZELIO, NEBENDRAVE SU AUKLETOJOM IR APIE KOKIA REPUTACIJA KALBATE...
MES PATEKOME BE PROBLEMU IR DU VAIKAI LANKO SKIRTINGUOSE GRUPESE, AS LABAI PATENKINTA IR TEVAI SU KURIAIS BENDRAUJAME TAIP PAT, VEZA IS NAUJOS VILNIOS, BALTUPIU, RIESES... TAI LABAI KEISTA, KAI SAKOMA  KAD TAI VIEN DEL PATOGUMO...
UGDYMAS TIKRAI PROFESIONALUS, O KITAS REIKALAS PONIA DIREKTORE... g.gif
NEGALIMA TAI KATEGORISKAI TEIGTI, KAD TAI PRASTAS DARZELIS, PRASTOS REPUTACIJOS....
AS TIKRAI JUO PATENKINTA, PATENKINTA CIA DIRBANCIAIS NUOSIRDZIAIS ZMONEMIS....
*

Cia siaip, kad REW truputi blaskosi, ka ji raso, nes ka tik rasei, kad darzeli zino tik is kazkokio renginio darzelyje... Ja atsimenu todel, kad ji komentavo ankstesne mano zinute ax.gif
Vyturelis
As tai "skalambiju is savos varpines"...Pradirbau darzelyje 10 meteliu,deja palikau ji pries 4 metus..paskutiniu ziniu nedaug ka zinau,tik tiek,kiek paraso buve koleges zinutemis... Jei uzduosit konkretu klausima-pasiklausiu...
REW
QUOTE(Dangee @ 2005 06 09, 23:58)
Cia siaip, kad REW truputi blaskosi, ka ji raso, nes ka tik rasei, kad darzeli zino tik is kazkokio renginio darzelyje... Ja atsimenu todel, kad ji komentavo ankstesne mano zinute ax.gif
*

JO SEKLIAI VEIKIA, IR PAGALIAU MAN TAI NEBUTU JOKIO SKIRTUMO KAS KUR IR KA RASO, AS I SI FORUMA IS GOOGLE "ATEJAU" IR DEL SIOS TEMOS TESIOG PASIDARE LABAI GRAUDU SKAITYTI IR NEISKENCIAU...... NORS SEIP NEMEGSTU VISAI TOKIU PASIPLEPEJIMU ax.gif
TRUPUTI NESUPRATAU DEL BLASKYMOSI blink.gif blink.gif
LYG IR AISKIAI PARASIAU, KAD LANKO VIENAS, O KITAS BAIGES SI DARZELI,,,, O JEI VAIKAS LANKO TAI IR RENGINIUOSE TENKA DALYVAUTI...
NU GAL AS TIKRAI NEAISKIAI PARASIAU, BET DAR KARTA PERZIUREJUS LYG IR NORMALIAI....
TIESIOG, TIKRAI BUVO NORAS PASIDALINTI SAVO PASTEBEJIMAIS, KAD NE VISKAS JAU TAIP JUODA... BET... unsure.gif
Vyturelis
Neisizeisk,REW,jei kas replikuoja-reiskia nepraleido nemaciomis..O tai jau sis tas! rasykit apie darzeli-kas jame naujo! Nors vasara pati aplankysiu,bet vis delto...
Lady River
Sveikos,

gal žinot, ar Lazdynėlyje išliks lopšelio grupė. Nes kai domėjausi (gegužės mėn.) direktorė nieko aiškiai negalėjo pasakyti schmoll.gif . Planuoju leisti dukrytę nuo 2 metukų, Lazdynėlis būtų arčiausiai. ax.gif
raami
Aš irgi domėjausi. Direktorė atostogauja, bus tik nuo 22d. Dėl lopšelio dar neaišku, sakė jei bus tai gal nuo spalio mėn. Bet kiek supratau reiktų nueiti pas direktorę, kad ji žinotų realią situaciją, kiek vaikų norėtu lankyti tą grupę.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.