As kreipiausi i "Padejeja". Gavom jauna miela mergicka, labai pareiginga, mylincia vaikus. Jos su mano dukryte tikrai tapo draugem. Net dabar, kai ta aukle seniai nebedirba pas mus (ji dabar studijuoja), merginos susiskambina, pakalba apie ora ir "meiles" reikalus
Buvo labai malonu, kad pirmuosius menesius vis sulaukdavau skambuciu is "Padejejos", klausinedavo, ar viskas gerai, ar aukle tinka, ar kokiu pastabu neturim. Skambindavo direktore, tai kazkaip telefonu ir su ja susidraugavom. Veliau, kai, gimus mazyliui, man prireike namu tvarkytojos- irgi pagelbejo, skyre pacia geriausia moteriske uz tokia mizerna kaina Tiesa, i atranka atsiunte dvi mergickas. Daugiau prasiau nebesiusti, nes abi buvo super mielos. Net sunku buvo antrajai atsakyti (nors siaip, kai gyvenom kitame mieste, tai dukrai aukle rinkdavau labai piekabiai- perziuredavau gal 30 kandidaturu...). Dukra issirinko. O man tai gal net antroji labiau patiko - labai siltas zmogus, matesi. Taciau pirmoji labiau isoriskai primine ankstesne aukle... Taigi, turiu puikia patirti su sia agentura. Jei kada prireiks- tik i ja ir kreipsiuos.
Aš nemėgstu vargti pati ir ką galiu, tai patikiu kitiems
Kai pasamdžiau auklytę dukrai, tai jai buvo 21 metai. Dabar jau 22-eji. Pas mus auklė dirba jau 1,5 metų. Žinokit, po atostogų vaikas pirmą dieną krykštavo net, tiek emocijų buvo, kad jos Linutė sugrįžo. Kitaip ir nevadina, tik mažybiniu vardu. Kartais, kai mes norime dukrytę pabučiuoti sako "Linute buka nori" (Linutės bučkio noriu). Ir per atostogas vis prisimindavo. O tai mane džiugina. Vadinasi vaikas būdamas su ja yra laimingas, o ko daugiau reikia??
Šiandien einu į agentūrą AUKLĖ rinktis auklės. Gal kas joje jau buvo ir galėtų parašyti savo įspūdžius?
Vasaros pabaigoje mums jau reikes aukles, todel butu idomu, kokiu budu jus savo mazyliui ieskojot aukles? Ar bandet per kokias nors auklių agentūras?
Auklę susiradom per pažįstamus. Teko samdyti ir per agentūrą, bet nusivylėm - išmesti į balą pinigai
Aš auklę radau per agentūrą "Auklė".
keliu į viršų šią temelę kaip tik šiuo metu ieškau žmogaus auklytės darbui, bet baigiu prarasti viltį kad rasiu pati Ačiu
Sveikos,
buvau nuejusi i "Aukles" agentura, mokestis vienkartinis 600lt., o aukliu kainos nuo 700lt. Ir man susidare nuomone jei nori kad aukle uzsiiminetu su vaiku, darytu valgyti, butu energinga ir t.t. tai turi negaileti pinigu ir maziau nei 800lt per men. tai nesvajok kad mokesi. Butu idomu ir kitu mamyciu nuomone isgirsti.
Ar kas nors girdejo apie agentura Padejeja?
Kitos agenturos garsios, bet labai jau brangios. QUOTE(Rue @ 2005 09 14, 16:08) Sveikos, buvau nuejusi i "Aukles" agentura, mokestis vienkartinis 600lt., o aukliu kainos nuo 700lt. Ir man susidare nuomone jei nori kad aukle uzsiiminetu su vaiku, darytu valgyti, butu energinga ir t.t. tai turi negaileti pinigu ir maziau nei 800lt per men. tai nesvajok kad mokesi. Butu idomu ir kitu mamyciu nuomone isgirsti.
nerealus pinigai, bet shnipshtas-atsakomybes mulis, aukles-kaip chia pasakius...
Mes patys ieskom taip vadinamos darzelinuko aukles, kad si pabutu su vaikuciu kai jis serga. Niekad nemaniau, kad taip sunku susirasti gera aukle
Sveikos,
Savo pirmajam suneliui ieskojom aukles per agenturas, tai labai nusivylem, nes buvom jauni tevai, galejom moketi ne daugiau 600 LT. Agenturos "Aukle" vadove net i kalbas nesileido, sake, kad uz tokia suma net neieskos, o "Mama ir aukle" taipogi tvirtino, kad uz tokia suma gausime nepatyrusia, rusakalbe arba su akcentu, be issilavinimo ir t.t. - vienu zodziu - Sss......!!!!!!!!!!!Tai ka, 500-600 Lt. tai ne pinigai?Mano pazistami valstybes tarnyboj dirba uz 600-700 LT. O cia aukle! Sakyciau, kad nesamoningai ziurima ir ikainojamas aukles darbas. Jeigu valandos ikainis 3 ar 4 LT., o vaikas puse dienos miega, tai kiek ji realiai dirba? Ka, jai moketi uz spoksojima i telika? As cia kalbu apie tas aukles, kurios daugiau nieko nedaro, tik ziuri vaika. Dabar mergytei per skelbimus radau aukle, moku jai 600 LT., o ji ne tik priziuri dukryte, daro jai valgyti, bet ir mums ka nors pagamina, eina i lauka, pasivalo namus.
Sveikos
Šiandien as gavau viliojantį darbo pasiulymą, bet pradėti dirbti turėčiau, kai mažylei sukaks 6mėn. Svarstau šią galimybę ir kilo mintis samdyti profesionalią auklę iš agentūros. Galvojau, sumokesiu dvigubai daugiau nei pagal skelbimus internete ar laikraštyje, bet jau turesiu tikrai patikimą ir profesionalią savo vaikelio prižiūrėtoją. Tačiau paskaičiusi jūsų atsiliepimus, vargu ar iš vis kreipčiausi į kokią nors agentūrą
Sveikutės, mano pirmoji auklė buvo iš agentūros "Auklė". Galiu tiesiai šviesiai pasakyti, jog pinigai šuniui ant uodegos. O direktorė Neringa pasirodė tikra aferistė. Ta auklė taip ir dingo sunkiausiu momentu su visais mūsų raktais, net agentūra jai neprisiskambino. Vėlai sužinojau, kad ta pati agentūra ją vėl kažkur įdarbino, o ji megėja pavagiliauti buvo. Žodžiu ta agentūra tikrai nieko gero, jei domintų , galėčiau papsakoti smulkiau.
O as nepatarciau ieskoti pagalbos agenturoje "MANO AUKLĖ".
Man skubiai reikėjo auklės. Aš kreipiausi telefonu, pildžiau anketą, vėl skambinau, dar ir rašiau į el. paštą. Telefonu man buvo pažadėta kitą savaitę - pirmadienį -susitikimai su kandidatėm. Aš jiems pasakiau, kad pasiūlytų įvairių variantų, t.y. ir tų, kurios reikalauja didesnių atlyginimų jei neturėtų pigesnių auklių bei pan. Tačiau niekas nieko niekur. Toks vaizdas, kad nei anketos pildžiau, nei skambinau, nei rašiau. Nu nieko. Suprantu, kad galėjo neturėti agentūra auklių, tačiau tokiu atveju galėtų perskambinti, atsiprašyti bei pan. Žodžiu jų įkainiai pigesni, todėl ir jų darbas tiktų galbūt tik sovietmečiu.
"Auklės" agentūra taip pat siūlo nemažą pasirinkimą - tiesiog " rinkis iš vienos" ar palaukite keletą mėnesių kol atsiras kita. Nava visos dabar į užsienį išvažiavo....
Apie "Aukle" lygiai taip pat galiu pasakyti, kaip ir Rasa pasakojo - buvau pasisamdziusi pagal tos agenturos rekomendacijas aukle - viskas buvo gerai iki to laiko kol ant sprando man neatsisedo, tai yra pradejo tingeti dirbti - svarbiausiai buvo tik pinigeliai pasiimti - paskutinis lasas buvo suduotas, kai per kaimynus suzinojau, kad i namus svetimu zmoniu isileidzia.... Atleido ja - agenturai viska pasakiau nespeldama. Ir visai netycia, per si foruma, vel suzinojau, kad ta pati agentura mano ismestaja aukle rekomenduoja kitiems zmonems kaip nepriekaistinga ir labai gera aukle, kuria buvo patenkintos visos seimos
Jau esu rašiusi, kad mano auklė iš agentūros "Auklė". Man jinai pasakojo, kad visas auklės pasirinkimas yra grynas šou. Gerai, jei agentūra turi vieną tinkamą variantą, o kitas pakviečia šiaip sau padalyvauti. Taip ir man nutiko. Dar savo auklę samdau iki šiol, bet agentūra per pusantrų metų paskambino tik 1 kartą, kad primintų, kad aš esu nesumokėjusi mėnesinio mokesčio. Niekada nepaklausė, ar man patinka auklė ar ne. Auklė irgi vieną dieną pasakė, kad gavo kelialapį į sanatoriją ir išvažiavo mėnesiui.
Ši auklė pas mane iki šiol...
Tiesa, dar tas neaiškus mėnesinis mokestis. Žodžiu pati agentūra neapsisprendžia kam 30Lt mokėti, kam 40Lt, dabar pasirodo pabrango iki 50Lt. Su agentūra vyras susitarė, jog jam primintų internetu kada reikia atsiskaityti ir jis pavedimu sumokės. Pasirodo, jie taip nesugeba, tai kiekvieną mėnesi ateidavo mergička prie namo tvoros, tai vaizdas neblogas turėdavo atrodyti, kai aš mokėdavau tuos pinigus, ji išsitraukdavo kažkokią užrašų knygutę ir liepdavo pasirašyti - jokio kvito - jokios apskaitos.
Kai paklausiau už ką tas mokestis, tai tipo už psichologinius testus ir už auklės pakeitimą, kai ši susirgs. Man auklė pati išsidavė, jog jei tėveliai klaus, tai jiems sakyti, jog tikrai buvo testai atlikti, o ištikrųjų jokio ten psichologinio testo nėra. O be to, kai aš grįžau su kūdikiu po gimdymo iš ligoninės, tai pakraupau, ji taip ir atvarė su raudona nosimi, visa sloguojanti ir čiaudanti, dar ir kosėjo baisiausiai, tik kažkodėl niekas jos taip ir nepakeitė. Ir dar smulkmena,bet kažkokia keista - kai agentūra nori susisiekti su aukle, jei "numeta majaką" ir auklė pati privalo paskambinti į agentūrą Jei ką , tai susidūriau su Nina ir Nijole - tai auklės iš tos agentūros.
Aš kas mėnesį moku po 30 lt. Nusiderėjau, nes man auklės tik kas antrą dieną reikėjo. Šiaip tai lupikauja baisiai, o sutartį irgi surašo gudriai. Pagal ją, jos tik įsipareigoja auklę surasti, bet už ją visiškai neatsako. Taigi, jei jinai jus apvogs ar bjauriai elgsis, ar vieną dieną nuspręs nebedirbti, čia ne agentūros problema, o tik auklės.
Mano kaimynė ieškojo labai geros auklės. Galvojo jai mokėti virš 1000 Lt (jai tai lašas jūroje). Agentūra "Auklė" tipo jai atsiuntė pačią geriausią, tai ji po poros dienų ją išvarė. Sakė, iš vis vaiku nesirūpina, tik savęs žiūri. Tai va. Toks ten ir pasirinkimas.... Man toks pajautimas, kad tos agentūros tų auklių labai mažai turi, todėl ir lupikauja. O kai giriasi, kad tos auklės su patyrimu, tai meluoja. Pati mačiau "Mama ir auklė" skelbimą "Alio reklamoje", kad reikia auklių, gali būti ir be patirties. Taigi manau, ar laikrašty ar agentūroj, tas pats š...tik kitoj rankoj. QUOTE(RamuneA @ 2005 11 11, 09:51) Aš kas mėnesį moku po 30 lt. Nusiderėjau, nes man auklės tik kas antrą dieną reikėjo. Šiaip tai lupikauja baisiai, o sutartį irgi surašo gudriai. Pagal ją, jos tik įsipareigoja auklę surasti, bet už ją visiškai neatsako. Taigi, jei jinai jus apvogs ar bjauriai elgsis, ar vieną dieną nuspręs nebedirbti, čia ne agentūros problema, o tik auklės. Mano kaimynė ieškojo labai geros auklės. Galvojo jai mokėti virš 1000 Lt (jai tai lašas jūroje). Agentūra "Auklė" tipo jai atsiuntė pačią geriausią, tai ji po poros dienų ją išvarė. Sakė, iš vis vaiku nesirūpina, tik savęs žiūri. Tai va. Toks ten ir pasirinkimas.... Man toks pajautimas, kad tos agentūros tų auklių labai mažai turi, todėl ir lupikauja. O kai giriasi, kad tos auklės su patyrimu, tai meluoja. Pati mačiau "Mama ir auklė" skelbimą "Alio reklamoje", kad reikia auklių, gali būti ir be patirties. Taigi manau, ar laikrašty ar agentūroj, tas pats š...tik kitoj rankoj. Truputi supainiojote, "Mama ir aukle" neraso, kad gali buti be patirties. Eina tas pats tekstas "Geras aukles idarbiname nemokamai"
Jei įdomu, paskaitykite apie naują "Mamos ir auklės" paslaugą - "Auklė su garantija". Visa info "Mamos ir auklės" interneto puslapyje.
Aš naudojausi ir va dabar naudojuosi agentūros "Mama ir auklė" paslaugomis. Nė vieno blogo žodžio negaliu pasakyti. Atsiliepimai tik labai geri. Pirmąkart pasamdėm auklytę pačią pirmą su kuria susitikome (tai buvo prieš 2,5 metų). Dabar ieškom antros auklytės ir esam labai patenkinti agentūros darbu. Labai rūpinasi, labai išsamiai atsako į visus klausimus, nuramina, sklaido visas abejones, jei tokios kyla ir draugiškai pataria. Gal pasirodys kaip liaupsinimas, bet man tikrai sekasi bendraut su šia agentūra. Esu mačiusi kažkokią TV laidą, esu skaičiusi ir blogų atsiliepimų, bet man jokie blogi dalykai nevyksta, jokių priekaištų neturiu
Sveiki,visi
As taip pat esu kreipusis i "Mama ir aukle"agentura.Tai jau tikriausiai kaip menesis ir dar nei su viena aukle nebuvom susitike.Gan daznai paskambindavo,pranesdavo,kad planuojama aukliu atranka ir t...t,taciau kol kas man dar nieko nepasiule.Tiesa is pradziu pati konsultante "nesugalvojo"kurioj vietoj randasi mano gatve ir rajonas kuriame mes gyvename(nors tikriausiai yra toks dalykas kaip zemelapis.lt),nors ir siaip tikriausiai nelabai atsirastu kaunietis kuris nezinotu kur yra eiguliai ir Siaures pr. Na bet vis dar laukiu kol ka nors pasiulys. Gal jus,mamytes galetumet ka nors pasiulyti,Aciu
Iš tiesų, aukles surasti ir auklių agentūrai darosi vis sunkiau, juolab kad auklės turi atitikti agentūros nusistatytus kriterijus. Dėl to prireikus nuolatiniam klientui auklės, gali būti, jog naujiems (tik užpildžiusiems anketą) neturėsime ką pasiūlyti. Tai labai erzina ir trukdo ne tik klientams, bet ir agentūrai, kuriai reikia išsilaikyti. Tačiau atrankos kriterijų žeminti arba netinkamų kandidačių siūlyti tikrai nenorime. Labai tikiuosi, kad tėveliai tai supras...
Ir Guste, tu gal dirbi aukliu agenturoje ...., toks ispudis susidare...
Sveiki, Rita-x, žinoma, dirbu, tai rodo puslapis, nurodytas prie mano info.
Gana platus klausimas... Šiauliuose nedirbame, ir Šiaulių agentūros gali turėti kitokių reikalavimų ir kitaip atrinkinėti aukles nei mes. Jei trumpai - reikalinga: reali patirtis su mažais vaikais, psichologinis stabilumas, supratimas apie vaikus. Per agentūrą auklei darbintis saugiau, nes į ją kreipiasi klientai, galintys mokėti sutartą atlyginimą, o iškilus problemoms jas galima spręsti kartu su agentūra. Gerai užsirekomendavusios agentūros klientų šeimose auklės labai vertinamos. Tikiuosi, šiek tiek paaiškinau
Sveikos mamytes,
Gal galit parasyti koks mokestis yra agenturoje?
sveikos visos mamos
mano mazylei jau irgi tuoj metukai ir pradedu galvot apie aukle. paciai ieskotis lyg ir sunkoka ir nezinau nuo ko pradet. Gal kas zino kokia agentura Vilniuje. Kokie ten reikalavimai teveliams ir t.t. ir pan. Busiu labai dekinga QUOTE(ireba @ 2006 09 25, 12:38) Sveikos mamytes, Gal galit parasyti koks mokestis yra agenturoje? Sveiki, apie mokesčius galiu parašyti tik mūsų agentūroje. Auklės parinkimas Vilniuje - 490 Lt (suma skeliama į dvi dalis, 150 Lt per pirmąjį susitikimą su kandidatėmis, likusi dalis - 340 Lt, kai nuspręsite, kurią auklę kviestis bandomajam laikotarpiui). Kaune auklės parinkimas 390 Lt, pirmoji suma irgi 150 Lt. Dėl kasmėnesinio mokesčio sprendžiate patys - ar jums bus reikalingos pakeitimo garantijos, o Vilniuje - dar ir "Mamos ir auklės akademija". Tuomet mokama 35 Lt/mėn. Kiek žinau, mūsų konkurentai Vilniuje už paslaugas prašo brangiau, o Kaune specializuotų auklių agentūrų daugiau nežinau. Ar verta kreiptis į agentūrą? Paieškos būdo pasirinkimas (per agentūrą ar draugus, pažįstamus, skelbimus, testavimus etc.) priklauso nuo žmogaus. Ne taip svarbu kaip rinksitės, svarbu kad auklė gera būtų
ziurejau karta per rusu kanala laida apie aukles ir aukliu agenturas, rode filmuotas medziagas kaip aukles baisiai elgiasi su vaikais, visaip tyciojasi ir musa
QUOTE(aziza @ 2006 09 30, 11:06) ziurejau karta per rusu kanala laida apie aukles ir aukliu agenturas, rode filmuotas medziagas kaip aukles baisiai elgiasi su vaikais, visaip tyciojasi ir musa Iš tiesų, Aziza, pabandykite ateiti į atranką mūsų agentūroje ir papasakokite visoms mamytėms, kaip ten "lengvai" priima Atleiskite už emocingą žinutę. Kiekviena agentūra turi savo specifiką ir viskas be galo priklauso nuo ten dirbančių žmonių sąžinės.
"Dėl kasmėnesinio mokesčio sprendžiate patys - ar jums bus reikalingos pakeitimo garantijos, o Vilniuje - dar ir "Mamos ir auklės akademija". Tuomet mokama 35 Lt/mėn."
IrGuste, turbut nereikia priminti, kad 4 menesius nesumokejus menesinio mokescio Jus parasete elektronini laiska, kad nutraukiate sutarti QUOTE(inra @ 2006 11 27, 22:56) "Dėl kasmėnesinio mokesčio sprendžiate patys - ar jums bus reikalingos pakeitimo garantijos, o Vilniuje - dar ir "Mamos ir auklės akademija". Tuomet mokama 35 Lt/mėn." IrGuste, turbut nereikia priminti, kad 4 menesius nesumokejus menesinio mokescio Jus parasete elektronini laiska, kad nutraukiate sutarti Jei klientas pasirašo sutartį, įsipareigoja mokėti kas mėnesį, tačiau to nedaro - kaip kitaip elgiamasi? Jums buvo skambinta, mandagiai prašyta atsiskaityti, perspėta buvo kelis kartus, todėl mane labai stebina, kad forume afišuojate tokį savo elgesį (mėnesių kiekį žinutėje sumažinote). Logiška, kad neatsiskaitant už paslaugas jos nebebūna teikiamos. QUOTE(inra @ 2006 11 28, 00:56) "Dėl kasmėnesinio mokesčio sprendžiate patys - ar jums bus reikalingos pakeitimo garantijos, o Vilniuje - dar ir "Mamos ir auklės akademija". Tuomet mokama 35 Lt/mėn." IrGuste, turbut nereikia priminti, kad 4 menesius nesumokejus menesinio mokescio Jus parasete elektronini laiska, kad nutraukiate sutarti Tikrai labai juokingi priekaištai agentūrai. Juk čia kaip ir už telefono pasluagas, jei nesusimoki, ryšį nutraukia. Kokie čia dar priminimai. Dar agentūra gražiai pranešė jums - parašė el.laišką. Ir išvis , požiūris į agentūrą daugėlio mamyčių matau, kad labai priešiškas,pilnas nepasitikėjimo. Turiu draugę, kuri dirba tokioje agentūroje. Matau, kaip ji stengiasi ir pergyvena už kiekvieną šeimą
Sveikutes, o ar yra Klaipedoje agenturu?
Sveikutes,
Gavosi taip, kad musu aukle mus pavede ir mums skubiai reikia naujos aukles 8 men. DVYNUKEMS, VILNIUJE. Nusprendziau si karta aukles ieskoti per agentura, bet nzn nuo ko pradeti. Pirma gal skambintis i agenturas, o tik paskui ten nuvaziuoti? Nelabai turiu kam vaiku palikti, tai noriu pirma susirinkti visa info, o paskui "maklineti". Gal galite ka nors patarti? Esu ne vilniene, tai nezinau kurios agenturos geresnes, patikimesnes
Sveiki,
specializuotos agentūros Vilniuje yra dvi, kuri labiau patiks, tą galite rinktis. Bendravimas skirtingas. Mūsų agentūroje pirmiausia siūloma užpildyti anketą internete arba atvažiuoti pildyti į agentūrą, prieš tai, žinoma, išsiaiškinus visas sąlygas. Internetu galima ir atsiskaityti, susitikimą su kandidate organizuoti Jums patogioje vietoje. Sėkmės! QUOTE(Ir Guste @ 2007 08 24, 13:46) Sveiki, specializuotos agentūros Vilniuje yra dvi, kuri labiau patiks, tą galite rinktis. Bendravimas skirtingas. Mūsų agentūroje pirmiausia siūloma užpildyti anketą internete arba atvažiuoti pildyti į agentūrą, prieš tai, žinoma, išsiaiškinus visas sąlygas. Internetu galima ir atsiskaityti, susitikimą su kandidate organizuoti Jums patogioje vietoje. Sėkmės! Nusiunciau anketa
Laba diena,
nesenai teko bendrauti su aukle, kuri buvo rekomenduota per agentura. Veliau paaiskejo, kad minetoji aukle buvusioje seimoje apsivoge, ir figuruoja SM juoduju aukliu sarase. Kadangi sioje temoje raso ir agenturos atstove, tai norejau pasiteirauti, kaip jus tokiais atvejais elgiates? Ar rekomenduodamos aukle seimai issiaiskinate, kokie jos santykiai su buvusiais darbdaviais? Ar suzinojusi, kad aukle buvusioje seimoje apsivoge, nustojate bendradarbiauti su aukle? ACIU
Atsakyti apie visas agentūras tikrai negaliu, mūsų agentūroje su blogai užsirekomendavusiomis auklėmis nedirbame. Manau, tai priklauso nuo agentūros darbuotojo arba vadovo sąžinės. Mano nuomone, tai rimta.
P.S. SM juodojo sąrašo kasdien netikriname.
Mamytes, ieskancios aukles per agenturas, nepatingekit pasitikrint info is rekomenduojanciu ar buvusiu seimu. Pati to nepadariau, tai teko sugaisti laiko ir t.t.
sveiki, mums reikalinga aukle 2-3 kart per savaite po 3-4 valandas ne daugiau..turejome savo, bet ji rado nuolatini darba...toje agenturoje mama ir aukle viskas taip neaiskiai parasyta
Sveiki, Dzada,
agentūros puslapyje surašytos mūsų paslaugų kainos. Auklės nepilnai savaitei parinkimas kainuoja tiek pat, kiek ir visos dienos/savaitės auklės parinkimas. Jei klausiate apie pačių auklių kainas - jos priklauso nuo susisiekimo, darbų ir specifinių reikalavimų auklės savybėms, darbo valandų (jei mažiau nei keturios valandos, atlygis labai greitai kyla), pačios auklės savybių. Dalies dienos valandinis atlyginimas dažniausiai didesnis nei visos dienos darbo valandos kaina. Pildydama anketą nurodote Jums tinkamas kainas "nuo-iki".
Labutis,
Klausimai IrGustei, buciau dekinga uz atsakyma
Sveiki,
jeigu Jūs nebuvote kreipęsi į agentūrą ir auklė pati ieškojosi darbo kitais būdais, tuomet agentūrai nesate skolingi, tik auklė turėtų moralinę skolą (už jos atranką buvo mokėta, nors ji pati agentūrai nemokėjo). Tačiau auklės teiginys, kad ji užsiregistravusi agentūroje, nebūtinai reiškia, kad ji - praėjo atranka, tinkama dirbti su Jūsų vaiku (nėra psichologinių apribojimų dėl amžiaus, charakterio ar kitų momentų - galbūt jai būtų siūlomas tik namų šeimininkės darbas). Saugiausia būtų gauti auklės psichologinį aprašą, tai kainuotų 150 Lt. Šeima, kuri samdo auklę, tampa jos darbdaviais. Taigi pagal įstatymus arba auklė turėtų pirktis verslo liudijimą ir mokėti už save Sodros mokesčius, arba jei taip nedaroma, šeima turėtų deklaruoti, kad samdo žmogų, sudaryti darbo sutartį ir mokėti mokesčius kaip darbdavys. Šie momentai - susitarimo reikalas. Dažniausiai šeimos su aukle aptaria "gryną" auklei skiriamą sumą, o ji sprendžia, kaip elgsis su mokesčiais. |