Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Kol kūdikėlis dar mamytės pilvelyje gyvena
Supermamų klubas > Apie nėštumą ir gimdymą > Aš nėščia! > Prekės ir paslaugos nėštukėms
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Skryne
Na, mes irgi su būsimu vyru laikėmės šio prietaro, irgi atrodė, kad parduotuvės visko pilnos ir nupirkti spėsime... Tačiau nutiko tai, ko visai nesitikėjome - pagimdžiau, kai man buvo 33sav nėštumo. Neturėjome beveik nieko: nei lovytės, nei vežimėlio, turėjau nusipirkusi tik keletą daiktelių į ligoninę pagal sąrašą. Vaikas inkobatoriuje, abu su vyru išsigandę, pati pajudėti negaliu, nes darė cezarį, taigi ir vaikučiui nieko negaliu nupirkti... Mano vyras vaikščioti po parduotuves nemėgėjas, o mūsų abiejų šeimos buvo toli, gtad padėti negalėjo... Tai vyras rado tik vienoje parduotuvėje vienos rūšies šliaužtinukus ir jų pripirko. BUvo visi vienodi biggrin.gif O grįžtant iš ligoninės dar sustojom nusipirkti lovytę. Žodžiu, geriau jau pasirūpinti nuo kokio 5-6mėn nėštumo viskuo, kad paskui netektų gailėtis...
mamabalta

Pirkome viską, kol laukiausi (daugiausiai - į dekretines kai išėjau, laiko turėjau). Toks malonumas pirkti būsimam lėliukui savo. Neįsivaizuoju, kaip po vaiko gimimo viską nusipirkti reikėtų. Juk laiko visai nebūna, maitinti vaikelį reikia, išeiti nebegali. Netampysi gi lėliuko kelių dienų po parduotuves.
Nors, aišku, nestuke.gif būdama pisiperki ir nelabai reikalingų dalykų (ypač, jei pirmas lėliukas). Visko atrodo reikės, pardavėjos dar įperša (man, pvz., žirklutes nagučiams už 60 Lt doh.gif , kurios tikrai prastos nagučiams, pigesnes, bet geresnes paskui pirkau)
Žinoma, kažko ir nenusipirkus buvau. Tai vyras paskui nupirko. Nepirkau, pvz., jokių kremukų, šampūnų, aliejukų. Gimdymo namuose patarė ko reikia ( o dar ir dovanėles su mėginukais gavom)
dezma
Pradejau maziukui pirkti, kai man buvo mazdaug 7 menuo, pradejau nuo pirmo komplektuko naujagimiui, paskui lovyte su apsaugomis ir patalyne, vezimelis. Rubeliu daug nepirkau nes paskui vaikas vis tiek isauga ir pirkau iskart didesnius, tai yra 62 dydi, nes nezinojau kokio dydzio gims ir kas gims. Taigi neutraliu truputi nusipirkau ir tiek. mirksiukas.gif
srauni_upe
Aišku nėštumo metu, jei kas žadat pirkimus atidėt po gimdymo, siūlyčiau persigalvot. Tikrai ne tas gavoj bus ir iš streso ir skubėjimo pripirksit ne to ko reik.
given444
jokių pirkimų pas mane... schmoll.gif ypač kai mano pirmas vaikelis, 30sav,gestacijos išėjo į dangų...ir nebuvau 40ies, nei 30net, ir net ne 25, ne 23, o 20 metų tik...ir kuo toliau, tuo daugiau jaunoms tai atsitinka, taip kad niekad nežinai. tą savatgalį, patį gražiausią liepos vidurvasarį, kai gulėjau ligoninėj, moterims gimė mirę 7 vaikiukai...
... nei tada...nei po to nekilo jokio noro kardinaliai kažką PIRKTIS...nes po to žinau iš pasakojimų, kaip grįžus iš ligoninių, šluojamos lentynos su vaik drabužėliais, o jei net buvo vaiko kambarys, tai daug dienų nesinori net įeiti ten, arba įeini kad išsibliaut, po to...apverti dviračiais, ar sporto įranga...
kai laukiaus antro, - iki pat negalėjau patikėt, kad viskas bus gerai, bet paskutinį mėn. išsiskalbiau ir išsilyginau maišą didžiulį savo pačios kūdikystėj, ir brolių, bei sesių nešiotų rūbelių, ir patalėlių....bet nieko naujo...nepirkau.

tokia mano patirtis, ir kiekviena kalbės pagal savo patirtį... unsure.gif
kleckiukas
QUOTE(zuzu @ 2010 04 24, 09:03)
jokių pirkimų pas mane... schmoll.gif ypač kai mano pirmas vaikelis, 30sav,gestacijos išėjo į dangų...ir nebuvau 40ies, nei 30net, ir net ne 25, ne 23, o 20 metų tik...ir kuo toliau, tuo daugiau jaunoms tai atsitinka, taip kad niekad nežinai. tą savatgalį, patį gražiausią liepos vidurvasarį, kai gulėjau ligoninėj, moterims gimė mirę 7 vaikiukai...
... nei tada...nei po to nekilo jokio noro kardinaliai kažką PIRKTIS...nes po to žinau iš pasakojimų, kaip grįžus iš ligoninių, šluojamos lentynos su vaik drabužėliais, o jei net buvo vaiko kambarys, tai daug dienų nesinori net įeiti ten, arba įeini kad išsibliaut, po to...apverti dviračiais, ar sporto įranga...
kai laukiaus antro, - iki pat negalėjau patikėt, kad viskas bus gerai, bet paskutinį mėn. išsiskalbiau ir išsilyginau maišą didžiulį savo pačios kūdikystėj, ir brolių, bei sesių nešiotų rūbelių, ir patalėlių....bet nieko naujo...nepirkau.

tokia mano patirtis, ir kiekviena kalbės pagal savo patirtį... unsure.gif
*

Pritariu kad nereikia susipirkti iis anksto thumbup.gif
Jonikiene
Mes,taip pat nezadme laukti paskutinio menesio smile.gif nuo 12sav pradesiu pirkti rubelius,buteliukus,ciulptukus ir pns...Paskutiniam menesiui pasiliskime lovyte,patalelius,automobiline kedute,vezimeli. smile.gif Kaip po truputi pirksime tai nesijaus,stipriai per kisene biggrin.gif
Amadeja
Abiems vaikučiams rūbelius pirkau nuo pirmųjų nestuke.gif mėnesių. Tai mane maloniai nuteikdavo wub.gif , o iš kitos pusės ir nemažai pinigėlių sutaupėm, nes siųsdavausi iš užsienio internetinių parduotuvių per išpardavimus. O dėl tos baimės... Jei dabar visko pradėsi bijoti doh.gif ... Kuo daugiau teigiamų minčių ir emocijų, mielos nestuke.gif !
Raidiene
Kai isejau i dekreta, tik tuomet viska pradejau pirktis, kazkaip nedave ramybes tie prietarai, kad is anksto negali pirktis rubeliu ir kitu daiktu g.gif
donna bella
QUOTE(rpusevic @ 2008 01 03, 08:27)
Sveikos, dabar esu  nestuke.gif  25 savaitės, labai norėčiau jau ką nors nupirkti vaikeliui, bet bijau, sako, kad negerai anksčiau laiko pirkti, geriau palaukti, kol gims vaikelis. Ar jus pirkote?
*

Pradėjau pirkti 25 nėštumo savaitėj rūbelius, po kelis, 26 vežimą, jau po truputuką reiktų kaupti kraitelį.
Papildyta:
QUOTE(Amadeja @ 2010 04 27, 21:47)
Abiems vaikučiams rūbelius pirkau nuo pirmųjų  nestuke.gif  mėnesių. Tai mane maloniai nuteikdavo  wub.gif , o iš kitos pusės ir nemažai pinigėlių sutaupėm, nes siųsdavausi iš užsienio internetinių parduotuvių per išpardavimus. O dėl tos baimės... Jei dabar visko pradėsi bijoti  doh.gif ... Kuo daugiau teigiamų minčių ir emocijų, mielos  nestuke.gif !
*

Taip iš anksto perkant galima su nuolaidom nusipirkti įv. daiktelių, neskubant, be stresų, kad kažką pamirši nusipirkti.
Isila
nesuprantu, kaip galima laukti paskutinio mėnesio. aš paskutinį mėnesį vos puškavau, žmonės erzino, net duonos į parduotuvę neidavau, ką jau kalbėti apie rimtesnį apsipirkinėjimą unsure.gif
oksan
Visiem vaikuciams pradejau pirkti drabuzelius ir kitus reikalingus daiktus nuo 30-32 sav., manau pats geriausias laikas , be to jai vaikas gims anksciau ,tai jau busiu pasiruosius, be to apsiperkimas tieke daug geru imociju wub.gif kas labai reikalinga busimai mamytei thumbup.gif ir blogos mintis i galva nelenda schmoll.gif o kas lemta gyvenime ta jau nepakeisime , labai uzjauciu tu mamyciu kurios nesulauke savo spindulėliu 4u.gif
jogė
Apsipirkinėt pradėjom nuo 7mėn., nes jau galima laukti vaikelio bet kurią minutę, tai geriau ruoštis tam ax.gif
Maran
Pirmuosius rubelius gavom dovanu smile.gif kazkur 6-tame men. pradejom pirkti juos ir kitas smulkmeneles, o visus didesnius daiktelius kaip lovyte, vonele ir t.t. nestuke.gif pabaigoje.
ŽanetaKava
QUOTE(Skryne @ 2010 04 16, 14:15)
Na, mes irgi su būsimu vyru laikėmės šio prietaro, irgi atrodė, kad parduotuvės visko pilnos ir nupirkti spėsime... Tačiau nutiko tai, ko visai nesitikėjome - pagimdžiau, kai man buvo 33sav nėštumo. Neturėjome beveik nieko: nei lovytės, nei vežimėlio, turėjau nusipirkusi tik keletą daiktelių į ligoninę pagal sąrašą. Vaikas inkobatoriuje, abu su vyru išsigandę, pati pajudėti negaliu, nes darė cezarį, taigi ir vaikučiui nieko negaliu nupirkti... Mano vyras vaikščioti po parduotuves nemėgėjas, o mūsų abiejų šeimos buvo toli, gtad padėti negalėjo... Tai vyras rado tik vienoje parduotuvėje vienos rūšies šliaužtinukus ir jų pripirko. BUvo visi vienodi  biggrin.gif O grįžtant iš ligoninės dar sustojom nusipirkti lovytę. Žodžiu, geriau jau pasirūpinti nuo kokio 5-6mėn nėštumo viskuo, kad paskui netektų gailėtis...
*

Mano situacija tokia pati 33 sav gimdziau,cezaris ,inkubatorius ...nervu pakalne,bet visa laime ,kad butent ta savaite jau buvau net i vaistine nuejus pries diena ir viska net gimdymui susipirkus ,nekalbant apie leliuko visus daiktus.Tai bent delto nereikejo sukti galvos.As manau jau nuo kokiu 28 sav reik bent minimaliai turet ,mano drauge pagimde 29 sav.vat kaip buna gyvenime ,aisku niekam to nelinku.Bet juk smagiau kraiteli ruosti kol dar nesi labai storule paskui sunku.
Butė
Nuo 28 sav pradėjau planuot, o nuo 33 - po truputį pirkt ax.gif
Wild Pearl
Nieko nepirkome nes buvo viskas like nuo ankstesniu vaiku lotuliukas.gif biggrin.gif
veiducka
as kai uzmatydavau kokiu grozybiu su akcijos pirkau jau nuo kokiu 6 menesiu, o seip viska susipirkau kai i dekreta isejau, ir tasyte jau sudeta buvo nuo 7 men. o pagimdziau lygiai per nustatyta data. labai dziaugiausi kad viska turiu kai namo grizau 4u.gif
kai atvaziavo mama aplankyti irgi daug daug visko priveze ir rubeliu ir pamperiu, ilgai nereikejo lakstyti po parduotuves. beje apie menesi po gimdymo nelabai ir norejosi kazkur eiti
deimanteS
As budama nestuke.gif neturejau tokio dziaugsmo sawo mazutej pirkti visu daikteliu ir rubeliu nes laabai blogai jauciaus jau nuo nestumo pradzios kuo tuoliuo tuo blogiau didelis pykinimas ir silpnumas.taj dazniausiai mamos prasydavau kad viska nupirktu tik vezima nusipirkau gimus vaikuj pati.Buvau isejus paskutini menesi su mama ir draugu y miesta pirktis bet tik atejom taip silpna pasidare,galva sukosi akyse nieko nemaciau taj teko pirktis validol tableciu kad pageretu smile.gif taj paskuj galwodavau kdl anksciau nesumasciau validoli suciulpt biggrin.gif be validolio ir rennie niekur neidawau nei pas daktarus:)
Shianakt
aš pirmus rūbelius nusipirkau jau tą pačią dieną kai gydytoja patvirtino, kad laukiuosi, buvo laisva diena man, tokia laiminga jaučiausi, užsukau i vaikiškų prekių parduotuvę ir prisipirkau drabužėlių žalių, geltonų biggrin.gif, o paskui iki pat nėštumo pabaigos vis kažką pirkdavau ir po to namuose glostydavau dėliodavau tuos daiktelius, vyras juokdavosi, kad tuoj nusitrins nuo mano čiupinėjimo, o apie prietarus net negalvojau, buvau įsitikinus, kad jeigu vaikelis laukiamas, ruošiamasi jo atėjimui, jis tą jaučia pilve ir blogai būti negali smile.gif tik aišku, tokio pirkimo pasekmė, kad daug ko net neprireikė smile.gif
cud@bury
pirmus rubelius antrajam mazyliui pirkau gan anksti,gal 16sav.sakyciau,bet todel,kad akys uzkliuvo uz grozybiu,neatsispyriau bigsmile.gif ...o toks masinis startas prasidejo nuo 7 menesio kazkur...
sinaudra
su pirmu vaikuciu ,gana anksti apsipirkau ,o jau su antru neskubu kaskaip vis galvoju spesiu blush2.gif
kinga33
As pradejau pirkti turbut nuo 6 men.
o jei klausyti mociuciu pasakojimu ir gylintis i tai kodel negalima, tai zinot taip ir atsitikt gali.
Unruuly
Mes pradejom pirkti irgi nuo 6 men. ax.gif
kinga33
QUOTE(Unruuly @ 2010 12 21, 23:24)
Mes pradejom pirkti irgi nuo 6 men. ax.gif
*

teisingai thumbup.gif
nes kur gi viska supirksi po leliuko gimimo. Tiesiog neturesi tam laiko.
O kai to laiko turi kiekviena smulkmena perki atidziai su didziule meile.
Dezdemona*
Pirma daikteli nupirkau siandien, 18 savaite mums wub.gif neatsispyriau tiesiog doh.gif biggrin.gif
Iveco
manau kad nuo 30sav.pirkti tikrai galima.
Militukas
Viska pradejau pirkineti po truputi nuo pat pradziu kai suzinojau kad laukiuosi. Paskutiniai daiktai buvo pirkti, kai gime dukra lovyte ir vezimelis ax.gif .
Anastasyja
Pirkom viską iki dukrytės atėjimo į šį pasaulį - stambius pirkinukus įsigijom apie 8 mėn, o drabužėlius dar ir paskutiniom dienom (po nustatytos termino datos) kartu su vyru pirkom ax.gif

Tiesa net neįsivaizduoju kaip tektų tą daryti po gimdymo, nes nei sėdėt negalėjau, nei judėti daug, ką jau kalbėti apie tai kad vaiko su savim gi netampysi. Teoriškai galima tėtuką išsiųsti viską supirkti, bet praktiškas jam tai irgi būtų nelengva užduotis, bei pvz. kaip būtų liūdna jei norimos spalvos vežimėlio jau nebūtų ir pan...

Aš jau tyliu apie tai, kad tai toooks malonumas pirkti savo leliukui kažką, dar ir kartu, tai dar labiau suartina, bei praskaidrina gyvenimo akimirkas:)
O jei pasilikti viską paskutiniai dienai, tai tik daugiau nervų sugadinsi, o kai gimsta lelius taip norisi ramumo ir kad tėtukas būtų šalia wub.gif , o ne po pardes susiparinės lakstytų lotuliukas.gif
FrigidnaS
pirkom likusmėn iki gimimo
GiedreB
maniškė turi gimti už poros sav., bet jau viską turim, o pradėjau po truputį pirkaliotis nuo šešto mėn, iš pradžių vieną , kitą rūbelį, o jau į galą - vežimuką, vystymo lentą, lovytę ir t.t. Neturiu jokių prietarų dėl to 4u.gif Man ramiau , kai viską turim, esame pasiruošę smile.gif
Marisela
Jei rasdavau ka nors grazaus ir patinkancio tai nupirkdavau, nelaukiau butent tiek ar tiek savaiciu, kad galeciau apipirkti savo mazylius ax.gif
Fungu
As dar kol kas tik pradzioj nestumo, del to dar laukiu, bet manau, kai nestumas ipuses, kokiu 5-6 menesiu jau reikes pradeti viska pirktis, noriu buti pasiruosusi leliuko atejimui.
supervaikai
PRADĖJAU APSIPIRKINĖTI 5 NĖŠTUMO MĖNESĮ, NEGALĖDAVAU TIESIOG PRAEITI PRO VAIKIŠKŲ PREKIŲ PARDUOTUVĘ
Zemaiciuke
su pirma dukryte apsipirkinejom tik tada kai isejau i dekreta, tai si karta bus lygiai tas pats 4u.gif tiesiog nenoriu skubeti......... baime daro savo......
bzykas
Su pirmu vaiku kažkaip nepirkau nieko ax.gif , bet dabar kai nestuke.gif antro, tai gal nuo 5 mėn. pradėjau ruoštis,(pirkti drabužėlius, lovytę ir t.t.), nes jau turiu patirties, kaip bus sunku poto jieškoti reikalingų daiktų ax.gif
smiler
Kai laukiausi pirmosios, tai viska kas svarbiausia turejau susipirktusi dar pries gimdyma. Dabar... jau 28sav. bet nieko neperku ax.gif Pagrindiniai daiktai like is mazosios, nes tarp vaikuciu bus tik 14men skirtumas. Del lovytes, papildomo vezimuko dar pagalvosim. Jei tikrai reikes, tai pirksim, o gal ir issiversim be ju, kol mazoji pilnai paaugs ir gales miegoti didesneje loveleje. Kaip sakoma, ne karo metas, pasirinkimas didelis, tik pinigu reikia taupytis tiems ekstra atvejams jau dabar biggrin.gif
vilmoske
Būtiniausius dalykus jau beveik visus turiu dabar: lovytė, vežimas, drabužėliai, sauskelnių keli pakai pradžiai. Šiaip esu pasiryžus auginti su daugkartinėm, bet pradžiai, manau, be vienkartinių neišsiversiu, kol įsivažiuosiu:) Dar neišsirenkų tik pataliukų į lovytę ir visų higienos priemonių.
Labai nenoriu prisipirkti nereikalingų daiktų smile.gif
Nala24
Laukdamasi pirmos dukrytes,beveik visa turejau iki 7men. Cia veikiau ir pirmo laukiantis,kantrybes mazai biggrin.gif ir svoris auga gan sparciai,artejo vasara,tad nebelaike nugara,o ir gyd vis prognozavo,kad iki termino tikrai neisnesiosiu,tad norejau buti pasiruosusi. Luakdamasi antros atzaleles,rubelius turejau didziaja dali nuo pirmagymes,lovyte taip. Vezima isigyjau irgi apie 7men. iki 8men jau daiktai buvo daugiau maziau suruosti smile.gif
GRACY
QUOTE(bzykas @ 2011 04 15, 09:41)
Su pirmu vaiku kažkaip nepirkau nieko  ax.gif , bet dabar kai  nestuke.gif antro, tai gal nuo 5 mėn. pradėjau ruoštis,(pirkti drabužėlius, lovytę ir t.t.), nes jau turiu patirties, kaip bus sunku poto jieškoti reikalingų daiktų ax.gif
*

drinks_cheers.gif
bordo
Manau svarbiausia pačius būtiniausius daiktus turėt-lovytę,vežimėli,rūbelius. O visokias smulkmenas galima ir vėliau susipirkt smile.gif
Ik
Viską susipirkau besilaukdama - ir vežimėlį, ir rūbelius, ir kitas smulkmenas. Lovytės nepirkom, mažoji miegojo su mumis, lovytę pirkom, kai mažei gal koks pusmetukas buvo.
eLaura
Viska susipirkau is anksto 4u.gif
*caffe macchiato*
Išėjau į dekretą ir po 30sav. pradėjau ruošti kraitelį mažiui. Išsirinkome lovytę, vežimėlį, pataliukus ir tt., kokią 35sav. nestuke.gif jau viską buvau paruošusi, o ir sūnelis dviem savaitėm gimė anksčiau, tai, kad viską spėjau laiku bigsmile.gif
chantele83
neisivaizduoju kaip galima nieko nepirkt iki gimimo blink.gif mistika, ne kitaip..
Tai ka, po to su naujagimiu po parduotuves lakstyti?

Mes viska turim, pradejau pirkt gal nuo kokiu 25 sav, net ir anksciau kelias smulkmeneles pirkau wub.gif
Nesakau kad reikia pulti pirkti vos tik pamacius teigiama NT, bet savaitems begant butina pasiruosti visa pagrinda is anksto 4u.gif
puma
Dabar kaip sakoma tik turek piniga, o visa kita nusipirksi ne deficitas, eilese stovet nereikia 4u.gif nematau asmeniskai reikalo kuo anksciausiai kaupti vaiko daikteliu...kai jau terminas arteja tada ir verta susirupinti visomis priemonemis ir daikteliais wub.gif
Nikutė
as tik vezimeli nusipirkau, kaip buvo beveik 6men. nes radautoki koki norejau ir uz prienama kaina.bet ir taip visi gazdino, kad per anksti ir tipo nelaime galima prisaukti ( seni bobuciu plepalai), o visa kita kaip i dekreta isejau, tada palengva po parduotuves pradejau duotis biggrin.gif
zenzara
kai jau busiu dekrete tai galesiu jau viaka ir susipirkti nera reikalo niekur skubeti,o akis visada galima paganyti ax.gif
Cansado
Kai laukiausi pirmos dukros, tai pirkau viską iš eilės po truputį nuo ketvirto nėštumo mėnesio..Pirmakartė.. biggrin.gif
Kai laukiausi antros dukros, neskubėjau, tik antroje nėštumo pusėje pradėjau žvalgytis, susidarinėti sąrašus, peržiūrinėti, ką turiu, ko dar reikia..
Trečiakart išvis neskubėjau, rimtai kibau į apsipirkimus jau tik po dekreto.. blush2.gif

Tikrai nelaukčiau nieko nenusipirkusi gimdymo.. schmoll.gif Ir pačiam gale apsipirkinėti man jau sunku, jėgos, apsisukimai nebe tie, nebenorėdavau paskutinį mėnesį po parduotuves vaikštinėt, stengdavausi kad tik greičiau apsipirkti ir namo.. ax.gif
renteda
Kadangi mano pirmas nestumas tai jau taip norisi viska pirkti nu tiesiog ziauriu, bet valdausi, nes dar per anksti tai po kol kas nueinu i parduotuve pastoviu pavarvinu seile, ypac i tuos grazius mazucius rubeliu, ir iseinu lotuliukas.gif nusprendem kad pirmus daigtelius pradesim pirktis tik nuo 5-6men, nu aisku jeigu iseis susivaldyti biggrin.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.