Na, mes irgi su būsimu vyru laikėmės šio prietaro, irgi atrodė, kad parduotuvės visko pilnos ir nupirkti spėsime... Tačiau nutiko tai, ko visai nesitikėjome - pagimdžiau, kai man buvo 33sav nėštumo. Neturėjome beveik nieko: nei lovytės, nei vežimėlio, turėjau nusipirkusi tik keletą daiktelių į ligoninę pagal sąrašą. Vaikas inkobatoriuje, abu su vyru išsigandę, pati pajudėti negaliu, nes darė cezarį, taigi ir vaikučiui nieko negaliu nupirkti... Mano vyras vaikščioti po parduotuves nemėgėjas, o mūsų abiejų šeimos buvo toli, gtad padėti negalėjo... Tai vyras rado tik vienoje parduotuvėje vienos rūšies šliaužtinukus ir jų pripirko. BUvo visi vienodi
Pirkome viską, kol laukiausi (daugiausiai - į dekretines kai išėjau, laiko turėjau). Toks malonumas pirkti būsimam lėliukui savo. Neįsivaizuoju, kaip po vaiko gimimo viską nusipirkti reikėtų. Juk laiko visai nebūna, maitinti vaikelį reikia, išeiti nebegali. Netampysi gi lėliuko kelių dienų po parduotuves. Nors, aišku, Žinoma, kažko ir nenusipirkus buvau. Tai vyras paskui nupirko. Nepirkau, pvz., jokių kremukų, šampūnų, aliejukų. Gimdymo namuose patarė ko reikia ( o dar ir dovanėles su mėginukais gavom)
Pradejau maziukui pirkti, kai man buvo mazdaug 7 menuo, pradejau nuo pirmo komplektuko naujagimiui, paskui lovyte su apsaugomis ir patalyne, vezimelis. Rubeliu daug nepirkau nes paskui vaikas vis tiek isauga ir pirkau iskart didesnius, tai yra 62 dydi, nes nezinojau kokio dydzio gims ir kas gims. Taigi neutraliu truputi nusipirkau ir tiek.
Aišku nėštumo metu, jei kas žadat pirkimus atidėt po gimdymo, siūlyčiau persigalvot. Tikrai ne tas gavoj bus ir iš streso ir skubėjimo pripirksit ne to ko reik.
jokių pirkimų pas mane...
... nei tada...nei po to nekilo jokio noro kardinaliai kažką PIRKTIS...nes po to žinau iš pasakojimų, kaip grįžus iš ligoninių, šluojamos lentynos su vaik drabužėliais, o jei net buvo vaiko kambarys, tai daug dienų nesinori net įeiti ten, arba įeini kad išsibliaut, po to...apverti dviračiais, ar sporto įranga... kai laukiaus antro, - iki pat negalėjau patikėt, kad viskas bus gerai, bet paskutinį mėn. išsiskalbiau ir išsilyginau maišą didžiulį savo pačios kūdikystėj, ir brolių, bei sesių nešiotų rūbelių, ir patalėlių....bet nieko naujo...nepirkau. tokia mano patirtis, ir kiekviena kalbės pagal savo patirtį... QUOTE(zuzu @ 2010 04 24, 09:03) jokių pirkimų pas mane... ... nei tada...nei po to nekilo jokio noro kardinaliai kažką PIRKTIS...nes po to žinau iš pasakojimų, kaip grįžus iš ligoninių, šluojamos lentynos su vaik drabužėliais, o jei net buvo vaiko kambarys, tai daug dienų nesinori net įeiti ten, arba įeini kad išsibliaut, po to...apverti dviračiais, ar sporto įranga... kai laukiaus antro, - iki pat negalėjau patikėt, kad viskas bus gerai, bet paskutinį mėn. išsiskalbiau ir išsilyginau maišą didžiulį savo pačios kūdikystėj, ir brolių, bei sesių nešiotų rūbelių, ir patalėlių....bet nieko naujo...nepirkau. tokia mano patirtis, ir kiekviena kalbės pagal savo patirtį... Pritariu kad nereikia susipirkti iis anksto
Mes,taip pat nezadme laukti paskutinio menesio
Abiems vaikučiams rūbelius pirkau nuo pirmųjų
Kai isejau i dekreta, tik tuomet viska pradejau pirktis, kazkaip nedave ramybes tie prietarai, kad is anksto negali pirktis rubeliu ir kitu daiktu
QUOTE(rpusevic @ 2008 01 03, 08:27) Sveikos, dabar esu Pradėjau pirkti 25 nėštumo savaitėj rūbelius, po kelis, 26 vežimą, jau po truputuką reiktų kaupti kraitelį. Papildyta: QUOTE(Amadeja @ 2010 04 27, 21:47) Abiems vaikučiams rūbelius pirkau nuo pirmųjų Taip iš anksto perkant galima su nuolaidom nusipirkti įv. daiktelių, neskubant, be stresų, kad kažką pamirši nusipirkti.
nesuprantu, kaip galima laukti paskutinio mėnesio. aš paskutinį mėnesį vos puškavau, žmonės erzino, net duonos į parduotuvę neidavau, ką jau kalbėti apie rimtesnį apsipirkinėjimą
Visiem vaikuciams pradejau pirkti drabuzelius ir kitus reikalingus daiktus nuo 30-32 sav., manau pats geriausias laikas , be to jai vaikas gims anksciau ,tai jau busiu pasiruosius, be to apsiperkimas tieke daug geru imociju
Apsipirkinėt pradėjom nuo 7mėn., nes jau galima laukti vaikelio bet kurią minutę, tai geriau ruoštis tam
Pirmuosius rubelius gavom dovanu
QUOTE(Skryne @ 2010 04 16, 14:15) Na, mes irgi su būsimu vyru laikėmės šio prietaro, irgi atrodė, kad parduotuvės visko pilnos ir nupirkti spėsime... Tačiau nutiko tai, ko visai nesitikėjome - pagimdžiau, kai man buvo 33sav nėštumo. Neturėjome beveik nieko: nei lovytės, nei vežimėlio, turėjau nusipirkusi tik keletą daiktelių į ligoninę pagal sąrašą. Vaikas inkobatoriuje, abu su vyru išsigandę, pati pajudėti negaliu, nes darė cezarį, taigi ir vaikučiui nieko negaliu nupirkti... Mano vyras vaikščioti po parduotuves nemėgėjas, o mūsų abiejų šeimos buvo toli, gtad padėti negalėjo... Tai vyras rado tik vienoje parduotuvėje vienos rūšies šliaužtinukus ir jų pripirko. BUvo visi vienodi Mano situacija tokia pati 33 sav gimdziau,cezaris ,inkubatorius ...nervu pakalne,bet visa laime ,kad butent ta savaite jau buvau net i vaistine nuejus pries diena ir viska net gimdymui susipirkus ,nekalbant apie leliuko visus daiktus.Tai bent delto nereikejo sukti galvos.As manau jau nuo kokiu 28 sav reik bent minimaliai turet ,mano drauge pagimde 29 sav.vat kaip buna gyvenime ,aisku niekam to nelinku.Bet juk smagiau kraiteli ruosti kol dar nesi labai storule paskui sunku.
Nuo 28 sav pradėjau planuot, o nuo 33 - po truputį pirkt
Nieko nepirkome nes buvo viskas like nuo ankstesniu vaiku
as kai uzmatydavau kokiu grozybiu su akcijos pirkau jau nuo kokiu 6 menesiu, o seip viska susipirkau kai i dekreta isejau, ir tasyte jau sudeta buvo nuo 7 men. o pagimdziau lygiai per nustatyta data. labai dziaugiausi kad viska turiu kai namo grizau
kai atvaziavo mama aplankyti irgi daug daug visko priveze ir rubeliu ir pamperiu, ilgai nereikejo lakstyti po parduotuves. beje apie menesi po gimdymo nelabai ir norejosi kazkur eiti
As budama
aš pirmus rūbelius nusipirkau jau tą pačią dieną kai gydytoja patvirtino, kad laukiuosi, buvo laisva diena man, tokia laiminga jaučiausi, užsukau i vaikiškų prekių parduotuvę ir prisipirkau drabužėlių žalių, geltonų
pirmus rubelius antrajam mazyliui pirkau gan anksti,gal 16sav.sakyciau,bet todel,kad akys uzkliuvo uz grozybiu,neatsispyriau
su pirmu vaikuciu ,gana anksti apsipirkau ,o jau su antru neskubu kaskaip vis galvoju spesiu
As pradejau pirkti turbut nuo 6 men.
o jei klausyti mociuciu pasakojimu ir gylintis i tai kodel negalima, tai zinot taip ir atsitikt gali.
Mes pradejom pirkti irgi nuo 6 men.
Pirma daikteli nupirkau siandien, 18 savaite mums
manau kad nuo 30sav.pirkti tikrai galima.
Viska pradejau pirkineti po truputi nuo pat pradziu kai suzinojau kad laukiuosi. Paskutiniai daiktai buvo pirkti, kai gime dukra lovyte ir vezimelis
Pirkom viską iki dukrytės atėjimo į šį pasaulį - stambius pirkinukus įsigijom apie 8 mėn, o drabužėlius dar ir paskutiniom dienom (po nustatytos termino datos) kartu su vyru pirkom
Tiesa net neįsivaizduoju kaip tektų tą daryti po gimdymo, nes nei sėdėt negalėjau, nei judėti daug, ką jau kalbėti apie tai kad vaiko su savim gi netampysi. Teoriškai galima tėtuką išsiųsti viską supirkti, bet praktiškas jam tai irgi būtų nelengva užduotis, bei pvz. kaip būtų liūdna jei norimos spalvos vežimėlio jau nebūtų ir pan... Aš jau tyliu apie tai, kad tai toooks malonumas pirkti savo leliukui kažką, dar ir kartu, tai dar labiau suartina, bei praskaidrina gyvenimo akimirkas:) O jei pasilikti viską paskutiniai dienai, tai tik daugiau nervų sugadinsi, o kai gimsta lelius taip norisi ramumo ir kad tėtukas būtų šalia
pirkom likusmėn iki gimimo
maniškė turi gimti už poros sav., bet jau viską turim, o pradėjau po truputį pirkaliotis nuo šešto mėn, iš pradžių vieną , kitą rūbelį, o jau į galą - vežimuką, vystymo lentą, lovytę ir t.t. Neturiu jokių prietarų dėl to
Jei rasdavau ka nors grazaus ir patinkancio tai nupirkdavau, nelaukiau butent tiek ar tiek savaiciu, kad galeciau apipirkti savo mazylius
As dar kol kas tik pradzioj nestumo, del to dar laukiu, bet manau, kai nestumas ipuses, kokiu 5-6 menesiu jau reikes pradeti viska pirktis, noriu buti pasiruosusi leliuko atejimui.
PRADĖJAU APSIPIRKINĖTI 5 NĖŠTUMO MĖNESĮ, NEGALĖDAVAU TIESIOG PRAEITI PRO VAIKIŠKŲ PREKIŲ PARDUOTUVĘ
su pirma dukryte apsipirkinejom tik tada kai isejau i dekreta, tai si karta bus lygiai tas pats
Su pirmu vaiku kažkaip nepirkau nieko
Kai laukiausi pirmosios, tai viska kas svarbiausia turejau susipirktusi dar pries gimdyma. Dabar... jau 28sav. bet nieko neperku
Būtiniausius dalykus jau beveik visus turiu dabar: lovytė, vežimas, drabužėliai, sauskelnių keli pakai pradžiai. Šiaip esu pasiryžus auginti su daugkartinėm, bet pradžiai, manau, be vienkartinių neišsiversiu, kol įsivažiuosiu:) Dar neišsirenkų tik pataliukų į lovytę ir visų higienos priemonių.
Labai nenoriu prisipirkti nereikalingų daiktų
Laukdamasi pirmos dukrytes,beveik visa turejau iki 7men. Cia veikiau ir pirmo laukiantis,kantrybes mazai
Manau svarbiausia pačius būtiniausius daiktus turėt-lovytę,vežimėli,rūbelius. O visokias smulkmenas galima ir vėliau susipirkt
Viską susipirkau besilaukdama - ir vežimėlį, ir rūbelius, ir kitas smulkmenas. Lovytės nepirkom, mažoji miegojo su mumis, lovytę pirkom, kai mažei gal koks pusmetukas buvo.
Viska susipirkau is anksto
Išėjau į dekretą ir po 30sav. pradėjau ruošti kraitelį mažiui. Išsirinkome lovytę, vežimėlį, pataliukus ir tt., kokią 35sav.
neisivaizduoju kaip galima nieko nepirkt iki gimimo
Tai ka, po to su naujagimiu po parduotuves lakstyti? Mes viska turim, pradejau pirkt gal nuo kokiu 25 sav, net ir anksciau kelias smulkmeneles pirkau Nesakau kad reikia pulti pirkti vos tik pamacius teigiama NT, bet savaitems begant butina pasiruosti visa pagrinda is anksto
Dabar kaip sakoma tik turek piniga, o visa kita nusipirksi ne deficitas, eilese stovet nereikia
as tik vezimeli nusipirkau, kaip buvo beveik 6men. nes radautoki koki norejau ir uz prienama kaina.bet ir taip visi gazdino, kad per anksti ir tipo nelaime galima prisaukti ( seni bobuciu plepalai), o visa kita kaip i dekreta isejau, tada palengva po parduotuves pradejau duotis
kai jau busiu dekrete tai galesiu jau viaka ir susipirkti nera reikalo niekur skubeti,o akis visada galima paganyti
Kai laukiausi pirmos dukros, tai pirkau viską iš eilės po truputį nuo ketvirto nėštumo mėnesio..Pirmakartė..
Kai laukiausi antros dukros, neskubėjau, tik antroje nėštumo pusėje pradėjau žvalgytis, susidarinėti sąrašus, peržiūrinėti, ką turiu, ko dar reikia.. Trečiakart išvis neskubėjau, rimtai kibau į apsipirkimus jau tik po dekreto.. Tikrai nelaukčiau nieko nenusipirkusi gimdymo..
Kadangi mano pirmas nestumas tai jau taip norisi viska pirkti nu tiesiog ziauriu, bet valdausi, nes dar per anksti tai po kol kas nueinu i parduotuve pastoviu pavarvinu seile, ypac i tuos grazius mazucius rubeliu, ir iseinu
|