Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Kol kūdikėlis dar mamytės pilvelyje gyvena
Supermamų klubas > Naudingi patarimai > Tėvų patirties taupyklė
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
rpusevic
Sveikos, dabar esu nestuke.gif 25 savaitės, labai norėčiau jau ką nors nupirkti vaikeliui, bet bijau, sako, kad negerai anksčiau laiko pirkti, geriau palaukti, kol gims vaikelis. Ar jus pirkote?
ruta_zalia
Mano nestumas panasus, bet dar nesu nieko savo mazyliui nupirkusi, viena, kad neturiu dabar laiko, dirbu 1,5 et., o ir po darbo turiu darbines savanoriskos veiklos, antra, galvoju, kad skubeti nera kur, siais laikais deficito nera, parduotuves pilnos, galima vienu metu viska supirkti. Taigi, isbegusi i dekreta ramiai viska susirupinsiu ax.gif
rasras
Nors esu girdėjusi prietarą, kad negalima supirkti daiktų dar negimusim leliukui, bet aš buvau pasirūpinusi pirmaisiais rūbeliais, patalėliais, higienos priemonėmis. Nes kažkaip neįsivaizduoju, kaip galima nieko neturėti. Tada visais tais daikteliais vis tiek turėtų kažkas iš artimųjų pasirūpinti, nes su leliuku nelakstysi gi po parduotuves. 4u.gif
gvineja
QUOTE(rpusevic @ 2008 01 03, 00:27)
Sveikos, dabar esu  nestuke.gif  25 savaitės, labai norėčiau jau ką nors nupirkti vaikeliui, bet bijau, sako, kad negerai anksčiau laiko pirkti, geriau palaukti, kol gims vaikelis. Ar jus pirkote?
*

Paskaityk temoje ''Neštukių pašnekesiai'', rasi daug nuomonių
mammka
Padėjau pirkinėt po truputį kai buvau 30sav.nėštume.Kadangi nebuvo burbeklių aplink,kad per anksti tai nesukau sau galvos ax.gif .Ir gerai,po truputį susipirkau viską kas reikalinga.Tik didesnius daiktus palikau vėlesniam laikui.Paskui vistiek tai to tai ano prisireikia kai vaikelis gimsta.Nematau nieko blogo pradėt pirkt anksčiau.Man per kišenę ne taip kirto blush2.gif .
Bonifacija
16 savaiciu suzinojau vaikelio lyti ir pradejau apsipirkimo maratona. O kaip nepirkt, kai nestuma prabuvau Portugalijoje, o tuo metu, kai pagal prietarus jau galima pirkti, buvau jau Lt biggrin.gif
puuupi
smile.gif As jau dabar po truputi pirkinejuos, nors dar tik 16-ta savaite.Dabar visur ispardavimai ir siaip megstu is anksto susiruost.Be to islaidos pasiskirstys tolygiai.
vaivos juosta
Pirkau rolleyes.gif . Jau koks malonumas čiupinėt tuos miniatiūrinius grožius wub.gif Net silpna wub.gif .
erosi
zinoma,kad perku.pries kaledas buvo daug ispardavimu ir nuolaidu,todel tikrai nenorejau praleisti tokios progos.be to i dekreta tik kita men,tai nezinau ar bus labai daug noro po parduotuves tampytis. blush2.gif
rpusevic
biggrin.gif Na va ir aš vakar neatsilaikiau nuolaidoms ir nupirkau pirmąjį didelį daiktą savo aukseliui, tai Graco lovytė-maniežas. Šiaip mane labai erzina tos aplinkui esančios niurzgos su savo prietarais, tik nuotaiką gadina. Taip norisi džiaugtis tuo vaikelio laukimu, norisi kažkuo pasirūpinti iš to laimės. rolleyes.gif wub.gif
mammka
QUOTE(rpusevic @ 2008 01 06, 16:00)
biggrin.gif Na va ir aš vakar neatsilaikiau nuolaidoms ir nupirkau pirmąjį didelį daiktą savo aukseliui, tai Graco lovytė-maniežas. Šiaip mane labai erzina tos aplinkui esančios niurzgos su savo prietarais, tik nuotaiką gadina. Taip norisi džiaugtis tuo vaikelio laukimu, norisi kažkuo pasirūpinti iš to laimės. rolleyes.gif  wub.gif
*

drinks_cheers.gif Aš ir nesuprantu kam reik nuotaiką gadint doh.gif .Taigi pats smagumas besilaukiant.
Vieną kart pardėj mačiau tokį atsitikimą: vaikščojo nėščia moteris su savo vyru ir anyta.Na,mano manymų,ji buvo neščia gal 8 mėn. g.gif .Žiūrinėjo drabužėlius,o anyta eina iš paskos ir burba,kad dar anksti blink.gif doh.gif .Tai moteriškė net susinervino.Sako,vaikas,jau lenda,o dar ne laikas doh.gif lotuliukas.gif .
another
QUOTE(rpusevic @ 2008 01 02, 23:27)
Sveikos, dabar esu  nestuke.gif  25 savaitės, labai norėčiau jau ką nors nupirkti vaikeliui, bet bijau, sako, kad negerai anksčiau laiko pirkti, geriau palaukti, kol gims vaikelis. Ar jus pirkote?
*

Kadangi jokiais prietarais netikiu, o bumbėti niekas negali, nes niekam nesiaiškinu, kad ruošiuosi pirkti lotuliukas.gif , tai ir perku ax.gif Maždaug prieš mėnesį nusipirkom vežimėlį- planavau pirkti gerokai vėliau, bet pasitaikė tinkamas ir už labai gerą kainą, tai ir nebelaukėm bigsmile.gif Rūbelius irgi jau beveik visus turiu, trūksta tik keletos smulkmenėlių, kurias įsigysiu išėjusi į dekretą ax.gif Taip pat ir žaislus jau perku, jei tik pamatau tai, ko ieškau ir kaina tinka, nes pasirodo, kad norint galima viską per dieną įsigyti, užtenka nuvažiuoti į vieną parduotuvę, bet jei norisi pirkti išties kokybiškus gaminius ir nepermokėti už juos, tai kartais tenka ir gana ilgai paieškoti kur pirkti ax.gif
*Lina*
netikiu jokiais prietarais schmoll.gif kai buvau nestuke.gif pirkau rūbelius, nes man buvo labai smagu rinktos tuos mažyčius rūbelius wub.gif ir mano dukrytė gimė sveika gražutė wub.gif
niekam nepatikėčiau rūbelių pirkimo, juk tai toks malonus dalykas wub.gif
triule
jus nejuokaukit ir jokiu prietaru neklausykit mirksiukas.gif jei pati jais netiki, tai nieko blogo ir nenutiks. o kada daugiau pasirupinti, jei ne budama nestuke.gif po to tik ziurek spek pavalgyt ir pamiegot, kai vaikiuka supuosit lotuliukas.gif gal diena su naktim sumaisysit (kaip mes) smile.gif ne apie rubelius galvosit. o as sau ramiai isejus i dekreta viska ko reik,ir ko gal reiks nusipirkau tongue.gif nesiusit gi vyro i parduotuve rubeliu pirkt veliau (man taip netiktu blush2.gif )
saturno_sesely
na as taip pat pirkau beveik viska iki sunaus gimimo... nors nebuvo labai malonu pirkti nes kaip ir visos turejau tu baimiu kad gal bus kazkas negerai ir pan. bet nusipirkau. o po to labai dziaugiausi, nes jei ko reikedavo ir paprasydavau kad nupirktu vyras ar mama, tai vis tiek atrodydavo kad as pati buciau geresni daikta issirinkus. tongue.gif
Ivė
Daug daiktų ir rūbelių buvau pasilikus nuo pirmo vaikiuko. Dabar teko tik keletą dasipirkti - vežimą, autokėdutę, keletą šliaužtinukų, marliukų ir t.t. Visu tuo pradėjau rūpintis gan anksti, nes esu labai nekantri laugh.gif
rpusevic
Na aš laukdamasi pirmojo vaikelio, kaip ir netyčia buvau pasiruošusi iš anksto, turėjau rubelių nuo gimimo iki 3 metų,draugės, giminaitės atidavė, joms jau nebereikėjo, tai šio turto turėjau sočiai, nereikėjo smarkiai rūpintis apsipirkimu. Nupirkom lovytę,kai išėjau į dekretą, o vežimą ir kitus reikalingus daikčiukus jau kai gimė vaikelis, bet noriu pasakyti, kad po gimdymo gal kokias dvi savaites neturėjau jėgų, tai teko prašytii mamos pagalbos.O dabartinė situacija skiriasi tuo, kad dabar gyvenu ne Lietuvoje ir nuo pirmojo vaikelio jokiu drabužėliu ir visiškai nieko neturiu, tai užtat ir noriu pasirūpinti viskuo, nesinori vėl prašyti pagalbos, noriu pati tai su malonumu padaryti. tongue.gif
egzigo
as jau i pabaiga pirkau viska ax.gif
jurgencija
Nieko is ankso nepirkau, nes viska gavom is draugu pazistamu giminiu....
idomu
mes pradejom pirktis tik nuo 34 nestumo savaites smile.gif bet ne del prietaru biggrin.gif o todel kad mazius nenorejo parodyti ka turi tarp kojyciu blush2.gif
Diamond
As taip pat apsipirkau beveik viska iki gimimo. Kadangi rubelius uzsakinejau internetu ir nezinojau kas gims, tai rinkausi neutralius. Bet tikrai patiko, juk zalia, geltona ir t.t. labai grazu. Ir netikekite prietarais doh.gif Kol dar turite laiko, jegu megaukites ruosdamasi maziukui kraiteli, ilsekites, nes paskui bus sokiai su kardais lotuliukas.gif Ir tikrai nebus laiko apziurineti, paskaitineti kas geriau. As budama nestuke.gif megavausi gyvenimu, t.y. dariau tai ka norejau ir dabar dziaugiuosi tuo, nes manau daugiau taip nebus schmoll.gif Juk jei vel kada teks buti nestuke.gif , tai pirmoji maziuke pasoneje kibins tongue.gif
ashiuke
As irgi viska supirkau iki gimdymo ir labai tuo dziaugiuos thumbup.gif
egile
pirkite,ir nesukite sau galvos del prietaru g.gif juk yra svarbesniu dalyku.man taip gavosi kai jau ruosiausi viska susipirkt buvo34nest savaites su preklapsija pagulde i ligonine ir dare cezeri.o jau tada mano brangusis lakste po parduotuves kaip akis isdeges.o +dar stresas del mazylio . doh.gif ,bet viskas laimingai baigesi biggrin.gif
waiduliux
Viską pirkau iki gimdymo. Jokiais prietarais netikiu schmoll.gif
Vanile
QUOTE(triule @ 2008 01 06, 22:15)
jus nejuokaukit ir jokiu prietaru neklausykit mirksiukas.gif jei pati jais netiki, tai nieko blogo ir nenutiks. o kada daugiau pasirupinti, jei ne budama nestuke.gif po to tik ziurek spek pavalgyt ir pamiegot, kai vaikiuka supuosit lotuliukas.gif gal diena su naktim sumaisysit (kaip mes) smile.gif ne apie rubelius galvosit. o as sau ramiai isejus i dekreta viska ko reik,ir ko gal reiks nusipirkau tongue.gif nesiusit gi vyro i parduotuve rubeliu pirkt veliau (man taip netiktu blush2.gif )
*

drinks_cheers.gif Viskas labai taikliai pastebeta, tik pridursiu, kad diena su naktim buna sumaise visi kudykiai, todel tikrai nebus laiko lakstyti po parduotuves. As netgi dziaugiausi, kad buvau prisipirkusi zaislu, barskuciu. Tai jau turejau kuom uzimti leliuka biski ir ugtelejusi. O dabar ypac, kai gripai siaucia, tai su mazom leliom visai nereiktu lysti i parduotuves. O per dekreta, kai jau nedirbi pats malonumas vaikscioti po parduotuves ir pirkti pirkti pirkti biggrin.gif
digi
visko ko mažyliui reiks pirmą mėn,pirkom iki ja gimstant, nė nesvarstėme kitokios galimybės, man tai ne tik būtinybė, bet ir malonumas, jokių prietarų nesiklausom ir jais netikim smile.gif
Perfect
*

Turiu du vaikelius. Abu dar nešiodama pilvely apsirūpinau viskuo - nuo vonelės iki seilinukų. Tiesa, kadangi tarp vaikiukų nedidelis amžiaus skirtumas, antrajam ne tiek jau daug visko ir reikėjo. ax.gif

Apsipirkinėjau ir manau, teisingai dariau. Ir taip jau gimus vaikeliui pilna rūpesčių, o jei dar reikėtų lakstyti po pardotuves doh.gif Arba siųsti su sąrašiuku tėvelį... schmoll.gif O dar ir turint galvoje tai, kad ir pakankamai sveikatos pagimdžius ne visoms mamytėms būna...

Kita vertus mes, skirtingai nei kiti tėveliai, nesinešdavom savo kūdikėlių į prekybos centrus - skersvėjai, čiaudintys, kosintys aplinkiniai. (Pamenu, gimus pirmam vaikeliui man būdavo sunku ilgesniam laikui išeiti - krūtys, nors ir nusitraukus pieno, vėl greit pritvinkdavo. O dar visąlaik galvodavau apie mažiuką wub.gif)

Ir lovelė jau buvo surinkta dar prieš važiuojant gimdyti. Nes mano sesė, kadangi labai tikėjo tais prietarais "nevalia, nes..." , grįžo iš ligoninės ir tiesą sakant, net neturėjo kur vaikelio paguldyti - vežimo nepirko, o lovelė kampe nesustayta stovėjo blink.gif

Manau, labai daug kas priklauso nuo pačios mamytės. Jei ji tikrai nori pirkti, tegul perka. O kita, jei galvoja, kad suspės viską ir gimus vaikeliui, tegul neperka.

Tik dar vienas patarimas. Pakalbėk su jau vaikiukus auginančiomis mamytėmis, kokių daiktelių ir priemonių TIKRAI reikės. Nes kaip yra pasakyta - akys mato, o galva negalvoja. mirksiukas.gif Neprisipirk visko daug ir nereikalinga.

Linkiu tau ramaus laukimo ir sėkmės 4u.gif
Erkesta
Pradejau 18sav. o dabar jau turim viska ir ramiai sau laukiam 4u.gif
Meida
Kadangi visiškai netikiu tokiom nesąmonėm,tai apsipirkinėti pradėjau dar net nepastojus tongue.gif Tiesiog tuo metu gyvenom UK,pamatydavau ką nors gražaus ar per išpardavimą ir nusipirkdavau rolleyes.gif
dabej
as irgi apsipirkinejau kai buvau nestuke.gif
bet ne is karto, o kai isejau i dekreta... turejau daug laiko visur pabegiot ir surasti ko norejau...
Nors mama sake, tu nepirk, poto mes su sese tau viska supirksim... joms atsakiau paprastai - as neatsisakysiu tokio malonumo, kaip pirkti daiktus mano mazuciui tongue.gif
*panteRa*
As ir apsipirkinejau, bet didziausias apsiprekinimas buvo jau gale nestuke.gif Iki puses nestumo nieko nepirkau, biski prietaringa siuo klausimu ax.gif
rpusevic
Sveikos, susipirkau ir aš jau beveik viską ko reikia, pirkau neutralias spalvas, drabužėlius, vonelę ir t.t., nes dar nebuvau tikra, kas pas mane nestuke.gif gyvena wub.gif .Kai buvau 17 sav. Lietuvoje pasakė, kad berniukas ir pati aiškiai mačiau, kad berniukas, bet vistiek dar netkėjau, na o šiandien,čia, juodas gydytojas patvirtino, kad berniukas, thumbup.gif tai dabar jau išdrįsiu ir su mėlynu atspalviu pirkti. biggrin.gif
Isila
aš irgi viską pirkau dar būdama nestuke.gif , kitokios minties net neturėjau. Lovytė buvo sustatyta likus daugiau nei mėnesiui iki gimdymo, vėžimėlis dar anksčiau buvo nupirktas. Rūbelius pradėjau pirkti gal būdama 3 mėn nėščia. Tai kokius siaustinukus, tai šliaužtinukus. Didysis apsipirkimas buvo, kai išėjau į dekretą.
Reginiukas
as ir viska pirkausi iki gimdymo, nes po to nebera kada pirkinetis ax.gif
ingakyca
Viską pirkau, kai buvau 6 mėnesį nėščia, nes anksčiau paprasčiausiai nebuvo laiko. mirksiukas.gif o po gimdymo nebūčiau norėjusi važinėti ir pirkinėti kažką schmoll.gif
Dziaugsmukas
As suprantu poras,kurioms kazkas siaubingo nutiko,i paruosta lovele nebuvo ka guldyti.Suprantama,kad tokias atvejais,tokie zmones yra atsargesni.Taciau aciu Dievui,kad daugeliu atveju nestumas baigiasi gerai.Ir del to yra l.gerai pasirupinti viskuo pries gimstant mazyliui smile.gif Pati pradejau apsipirkineti kazkur nuo 20 nestumo savaites,po truputi,apsizvalgydama,palygindama kokybe,kainas.
inore
Spėjau nusipirkti drabužėlių tik, lovyte turėjau, o vežimuką nusipirkom jau po gimdymo. Gal būčiau ir viską nusipirkus, bet mažylis panorėjjo anksčiau ateiti. ax.gif
Envuke
mes viska susipirkom iki gimdymo smile.gif kai gime tai pirkom termometra, nosytei valyt priemones, zirklutes ir sukutes ax.gif
Cansado
Rūbelius, lovytę, vežimuką, priežiūros priemones, žodžiu, viską susipirkau dar būdama nestuke.gif ..Paskutiniais mėnesiais toks malonumas būdavo vaikščiot po parduotuves ir pirkti ką nors pilvuko gyventojui.. wub.gif Kai pagimdžiau, vyras pirmą savaitę lakstė į parduotuvę, tai antspenių, tai tepalo speneliams, tai man žvakučių nuo skausmo.. blush2.gif
iloniux
Buvau nusipirkusi tik pacius butiniausius daiktus rubelius i ligonine ir kai kurias higienos priemones, o kai gime viska susipirkau ka reikejo dabar juk pilnos parduotuves visko tai nemaciau reikalo skubet, nes net nezinojau kas gims.
Hmmm...
g.gif turėjom lovytę (su patalyne ir t.t.), vežimą, vonelę, bepanteną biggrin.gif, sauskelnių ir drėgnų servetėlių, drabužėlius (pirkti nepirkau, bet puskė buvo visą maišą atidavusi dar iki gimdymo, tai... biggrin.gif O visa kita (žirklutės, keletas medvilninių vystyklų ir nepamenu kas dar ten biggrin.gif) susipirkau jau gimus. Iš viso, nei kai nėščia buvau, nei iki šiol, neturėjau jokio poreikio pirkti kažką, jei nežinau ar reikia arba šiaip.. vardan pirkimo. Parduotuvės man - kančia tongue.gif
pelytea
likus mėnesiui iki gimdymo, gal mažiau, viską apsipirkau ir vežimėli ir vonele, lovyte drabužėlius ir t.t. norėčiau, dar tokio malonumo:wub: biggrin.gif
@Ka
Paskutiniaisiais menesiais viska po truputi susipirkau...
Ir vezima, ir lovyte, vonele, rubelius, zodziu viska ko reiketu mazyliui, kad po gimdymo nereiktu lakstyt ir ieskot...
Tik pientraukio nepirkau, o va prisireike, teko vyra siust... rolleyes.gif
LIUKA*
Viska nusipirkom iki gimdimo. Nenoreciau po vaikelio gimimo dar rupintis tokiais reikalais. O isrinkti viska noriu pati.. wub.gif
linuciuke
viską susipirkom kai buvau nestuke.gif abiem atvėjais, buvo neapsakomas malonumas bigsmile.gif , bučiau lėkus tik įpusėjus nėštumui viską susipirkti, bet vyras atkalbėdavo, o aš taip laukiau, taip smagu buvo bigsmile.gif
goya
Būtiniausius daiktus nusipirkau prieš gimstant vaikučiui, juk apsipirkinėjimas nerealus dalykas wub.gif Vykit į šalį visus prietarus
Juk smagu grįšti į namus, kur viskas paruošta lėliukui ir nereik lakstyti ir ieškot, arba apsimest laimingai biggrin.gif kai nuperka tau visai nepatinkantį daiktą kiti schmoll.gif
ashiuke
Mes viska susipirkom iki gimdymo 4u.gif
figurike
Mes dar tik planuojam lelių, o aš jau ramiai nepraeinu pro vaikučių parduotuves 4u.gif na kol kas nuo pirkimo atsilaikau, bet įsivaizduoju kas bus kaip lauksiuosi blush2.gif smile.gif
julima
QUOTE(goya @ 2008 02 29, 14:42)
Būtiniausius daiktus nusipirkau prieš gimstant vaikučiui, juk apsipirkinėjimas nerealus dalykas  wub.gif Vykit į šalį visus prietarus
Juk smagu grįšti į namus, kur viskas paruošta lėliukui ir nereik lakstyti ir ieškot, arba apsimest laimingai  biggrin.gif kai nuperka tau visai nepatinkantį daiktą kiti  schmoll.gif
*

As irgi labai megau po parduotuves bimbinet.daug visko ir internetu uzsisakiau.
Kolekcionierė
*

pirkau sauskelnes ir darbuzelius atsivezimui,kitus drabuzelius turejau
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.