Sveikos, dabar esu
Mano nestumas panasus, bet dar nesu nieko savo mazyliui nupirkusi, viena, kad neturiu dabar laiko, dirbu 1,5 et., o ir po darbo turiu darbines savanoriskos veiklos, antra, galvoju, kad skubeti nera kur, siais laikais deficito nera, parduotuves pilnos, galima vienu metu viska supirkti. Taigi, isbegusi i dekreta ramiai viska susirupinsiu
Nors esu girdėjusi prietarą, kad negalima supirkti daiktų dar negimusim leliukui, bet aš buvau pasirūpinusi pirmaisiais rūbeliais, patalėliais, higienos priemonėmis. Nes kažkaip neįsivaizduoju, kaip galima nieko neturėti. Tada visais tais daikteliais vis tiek turėtų kažkas iš artimųjų pasirūpinti, nes su leliuku nelakstysi gi po parduotuves.
Padėjau pirkinėt po truputį kai buvau 30sav.nėštume.Kadangi nebuvo burbeklių aplink,kad per anksti tai nesukau sau galvos
16 savaiciu suzinojau vaikelio lyti ir pradejau apsipirkimo maratona. O kaip nepirkt, kai nestuma prabuvau Portugalijoje, o tuo metu, kai pagal prietarus jau galima pirkti, buvau jau Lt
Pirkau
zinoma,kad perku.pries kaledas buvo daug ispardavimu ir nuolaidu,todel tikrai nenorejau praleisti tokios progos.be to i dekreta tik kita men,tai nezinau ar bus labai daug noro po parduotuves tampytis.
QUOTE(rpusevic @ 2008 01 06, 16:00) Vieną kart pardėj mačiau tokį atsitikimą: vaikščojo nėščia moteris su savo vyru ir anyta.Na,mano manymų,ji buvo neščia gal 8 mėn. QUOTE(rpusevic @ 2008 01 02, 23:27) Sveikos, dabar esu Kadangi jokiais prietarais netikiu, o bumbėti niekas negali, nes niekam nesiaiškinu, kad ruošiuosi pirkti
netikiu jokiais prietarais
niekam nepatikėčiau rūbelių pirkimo, juk tai toks malonus dalykas
jus nejuokaukit ir jokiu prietaru neklausykit
na as taip pat pirkau beveik viska iki sunaus gimimo... nors nebuvo labai malonu pirkti nes kaip ir visos turejau tu baimiu kad gal bus kazkas negerai ir pan. bet nusipirkau. o po to labai dziaugiausi, nes jei ko reikedavo ir paprasydavau kad nupirktu vyras ar mama, tai vis tiek atrodydavo kad as pati buciau geresni daikta issirinkus.
Daug daiktų ir rūbelių buvau pasilikus nuo pirmo vaikiuko. Dabar teko tik keletą dasipirkti - vežimą, autokėdutę, keletą šliaužtinukų, marliukų ir t.t. Visu tuo pradėjau rūpintis gan anksti, nes esu labai nekantri
Na aš laukdamasi pirmojo vaikelio, kaip ir netyčia buvau pasiruošusi iš anksto, turėjau rubelių nuo gimimo iki 3 metų,draugės, giminaitės atidavė, joms jau nebereikėjo, tai šio turto turėjau sočiai, nereikėjo smarkiai rūpintis apsipirkimu. Nupirkom lovytę,kai išėjau į dekretą, o vežimą ir kitus reikalingus daikčiukus jau kai gimė vaikelis, bet noriu pasakyti, kad po gimdymo gal kokias dvi savaites neturėjau jėgų, tai teko prašytii mamos pagalbos.O dabartinė situacija skiriasi tuo, kad dabar gyvenu ne Lietuvoje ir nuo pirmojo vaikelio jokiu drabužėliu ir visiškai nieko neturiu, tai užtat ir noriu pasirūpinti viskuo, nesinori vėl prašyti pagalbos, noriu pati tai su malonumu padaryti.
as jau i pabaiga pirkau viska
Nieko is ankso nepirkau, nes viska gavom is draugu pazistamu giminiu....
mes pradejom pirktis tik nuo 34 nestumo savaites
As taip pat apsipirkau beveik viska iki gimimo. Kadangi rubelius uzsakinejau internetu ir nezinojau kas gims, tai rinkausi neutralius. Bet tikrai patiko, juk zalia, geltona ir t.t. labai grazu. Ir netikekite prietarais
As irgi viska supirkau iki gimdymo ir labai tuo dziaugiuos
pirkite,ir nesukite sau galvos del prietaru
Viską pirkau iki gimdymo. Jokiais prietarais netikiu
QUOTE(triule @ 2008 01 06, 22:15) jus nejuokaukit ir jokiu prietaru neklausykit
visko ko mažyliui reiks pirmą mėn,pirkom iki ja gimstant, nė nesvarstėme kitokios galimybės, man tai ne tik būtinybė, bet ir malonumas, jokių prietarų nesiklausom ir jais netikim
QUOTE(rpusevic @ 2008 01 03, 00:27) Sveikos, dabar esu Turiu du vaikelius. Abu dar nešiodama pilvely apsirūpinau viskuo - nuo vonelės iki seilinukų. Tiesa, kadangi tarp vaikiukų nedidelis amžiaus skirtumas, antrajam ne tiek jau daug visko ir reikėjo. Apsipirkinėjau ir manau, teisingai dariau. Ir taip jau gimus vaikeliui pilna rūpesčių, o jei dar reikėtų lakstyti po pardotuves Kita vertus mes, skirtingai nei kiti tėveliai, nesinešdavom savo kūdikėlių į prekybos centrus - skersvėjai, čiaudintys, kosintys aplinkiniai. (Pamenu, gimus pirmam vaikeliui man būdavo sunku ilgesniam laikui išeiti - krūtys, nors ir nusitraukus pieno, vėl greit pritvinkdavo. O dar visąlaik galvodavau apie mažiuką Ir lovelė jau buvo surinkta dar prieš važiuojant gimdyti. Nes mano sesė, kadangi labai tikėjo tais prietarais "nevalia, nes..." , grįžo iš ligoninės ir tiesą sakant, net neturėjo kur vaikelio paguldyti - vežimo nepirko, o lovelė kampe nesustayta stovėjo Manau, labai daug kas priklauso nuo pačios mamytės. Jei ji tikrai nori pirkti, tegul perka. O kita, jei galvoja, kad suspės viską ir gimus vaikeliui, tegul neperka. Tik dar vienas patarimas. Pakalbėk su jau vaikiukus auginančiomis mamytėmis, kokių daiktelių ir priemonių TIKRAI reikės. Nes kaip yra pasakyta - akys mato, o galva negalvoja. Linkiu tau ramaus laukimo ir sėkmės
Pradejau 18sav. o dabar jau turim viska ir ramiai sau laukiam
Kadangi visiškai netikiu tokiom nesąmonėm,tai apsipirkinėti pradėjau dar net nepastojus
as irgi apsipirkinejau kai buvau
bet ne is karto, o kai isejau i dekreta... turejau daug laiko visur pabegiot ir surasti ko norejau... Nors mama sake, tu nepirk, poto mes su sese tau viska supirksim... joms atsakiau paprastai - as neatsisakysiu tokio malonumo, kaip pirkti daiktus mano mazuciui
As ir apsipirkinejau, bet didziausias apsiprekinimas buvo jau gale
Sveikos, susipirkau ir aš jau beveik viską ko reikia, pirkau neutralias spalvas, drabužėlius, vonelę ir t.t., nes dar nebuvau tikra, kas pas mane
aš irgi viską pirkau dar būdama
as ir viska pirkausi iki gimdymo, nes po to nebera kada pirkinetis
Viską pirkau, kai buvau 6 mėnesį nėščia, nes anksčiau paprasčiausiai nebuvo laiko.
As suprantu poras,kurioms kazkas siaubingo nutiko,i paruosta lovele nebuvo ka guldyti.Suprantama,kad tokias atvejais,tokie zmones yra atsargesni.Taciau aciu Dievui,kad daugeliu atveju nestumas baigiasi gerai.Ir del to yra l.gerai pasirupinti viskuo pries gimstant mazyliui
Spėjau nusipirkti drabužėlių tik, lovyte turėjau, o vežimuką nusipirkom jau po gimdymo. Gal būčiau ir viską nusipirkus, bet mažylis panorėjjo anksčiau ateiti.
mes viska susipirkom iki gimdymo
Rūbelius, lovytę, vežimuką, priežiūros priemones, žodžiu, viską susipirkau dar būdama
Buvau nusipirkusi tik pacius butiniausius daiktus rubelius i ligonine ir kai kurias higienos priemones, o kai gime viska susipirkau ka reikejo dabar juk pilnos parduotuves visko tai nemaciau reikalo skubet, nes net nezinojau kas gims.
likus mėnesiui iki gimdymo, gal mažiau, viską apsipirkau ir vežimėli ir vonele, lovyte drabužėlius ir t.t. norėčiau, dar tokio malonumo:wub:
Paskutiniaisiais menesiais viska po truputi susipirkau...
Ir vezima, ir lovyte, vonele, rubelius, zodziu viska ko reiketu mazyliui, kad po gimdymo nereiktu lakstyt ir ieskot... Tik pientraukio nepirkau, o va prisireike, teko vyra siust...
Viska nusipirkom iki gimdimo. Nenoreciau po vaikelio gimimo dar rupintis tokiais reikalais. O isrinkti viska noriu pati..
viską susipirkom kai buvau
Būtiniausius daiktus nusipirkau prieš gimstant vaikučiui, juk apsipirkinėjimas nerealus dalykas
Juk smagu grįšti į namus, kur viskas paruošta lėliukui ir nereik lakstyti ir ieškot, arba apsimest laimingai
Mes viska susipirkom iki gimdymo
Mes dar tik planuojam lelių, o aš jau ramiai nepraeinu pro vaikučių parduotuves
QUOTE(goya @ 2008 02 29, 14:42) Būtiniausius daiktus nusipirkau prieš gimstant vaikučiui, juk apsipirkinėjimas nerealus dalykas Juk smagu grįšti į namus, kur viskas paruošta lėliukui ir nereik lakstyti ir ieškot, arba apsimest laimingai As irgi labai megau po parduotuves bimbinet.daug visko ir internetu uzsisakiau. |