Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Patiekalai iš raugintų kopūstų
Supermamų klubas > Mūsų namai > Kulinarinės idėjos > Antri patiekalai
Pages: 1, 2
blalala
Sveikos smile.gif
Prispyrė bėda - draugas iš savo mamos parvežė laaabai skanių raugintų kopūstų. Visa bėda, kad labai daug - tikrai per daug, kad sugebėčiau vakarais prie televizoriaus sukramsnoti. tongue.gif Vienintelis patiekalas, ką moku virti - ukrainietiški barščiai, bet gi nevalgysi jų kiekvieną dieną. Gal kuri galit pasiūlyt, ką su šituo gėriu būtų galima padaryti? Ir kad be mėsos būtų?...
dontstop
Na, aš kaip ukrainietė galiu pasakyti, kad ukrainietiški barsčiai tikrai ne su raugintais kopūstais verdami, bet tiek to smile.gif
Siūlyčiau virti raugintų kopūstų sriubą su perlinėmis kruopomis.
Dar galima patroškinti, skaniausia su rūkytom dešrelėm, bet jei mėsos nevartojat, tai su daržovėm, labai tinka paprikos, kalafijorai rolleyes.gif
ingakyca
Galima kaip įdarą naudoti kopūstus mirksiukas.gif gaminti bandeles mirksiukas.gif
Aii
Troskini galima daryti. Visas kokias turi darzoves reikia atskirai pakepinti ar isvirti, tada viska sumaisai ideti prieskokiu, riebalu(aliejus taip pat tinka) ir skanaus. Dar su grybais skaniai gaunasi.
Burokeliu, pupeliu ir raugintu kopustu misraine su aliejum skanu smile.gif
doovka
rauginti kopustai, tarkuotos morkos ir obuoli itarkuot plius aliejaus, pipiru cukraus ir druskos tokias saloteles galiu est ir est ax.gif
Ivė
QUOTE(blalala @ 2008 01 03, 12:52)
Sveikos smile.gif
Prispyrė bėda - draugas iš savo mamos parvežė laaabai skanių raugintų kopūstų. Visa bėda, kad labai daug - tikrai per daug, kad sugebėčiau vakarais prie televizoriaus sukramsnoti. tongue.gif Vienintelis patiekalas, ką moku virti - ukrainietiški barščiai, bet gi nevalgysi jų kiekvieną dieną. Gal kuri galit pasiūlyt, ką su šituo gėriu būtų galima padaryti? Ir kad be mėsos būtų?...
*

Aš tai sudedu į puodą kopūstus, pakepintas daržoves (svogūnus, morkas, česnakus), mėsytės gabaliukus (galima kažką išrūkyto dėti) ir bulves ant viršaus. Pabarstau viršų prieskoniais (bet labai nedaug, nes kopūstai ir taip savaime sūrūs) ir kišu puodą į orkaitę. Troškinu apie valandą laiko, kol viršutinės bulvės truputį apskrus (troškinu uždengtą).

P.S. Dar pamiršau parašyti, kad reikia įpilti truputį vandens blush2.gif

Čia vienas patiekalas, o dar galima pasigaminti rusišką mišrainę (vinigretą - atrodo taip vadinasi ax.gif ). Ten įeina r.kopūstai, burokėliai, pupos, morkos, aliejus... atrodo viskas mastau.gif Gal kas tiksliau žino, padės prisiminti?

Žinoma, dar galima išsivirti r.kopūstų sriubą thumbup.gif

Kas dar g.gif Jei prisiminsiu, parašysiu dar mirksiukas.gif
inesaS
Pas mane seimoje daromi zemaitiski blynai su pakepintu raugintu kopustu idaru. thumbup.gif
barskuoleee
Siaip mes raugintu kopustu praktiskai nevalgom nes MB nemegsta sad.gif Bet prisiminiau toki skanu kepsniuku recepteli, kuri senais laikais su sese pasigamindavom. Reikia nugarines arba sprandines gabaleliu. Juos labai plonai ismusti, papriekoniuoti ir deti i vidu raugintu kopustu. Susukti ir is krastu susmeigti dantu krapstukais. Det i keptuve ir is visu pusiu apkepti. Valgyti su virtom bulvytem. Man budavo nerealiai skanu, mesa labai sultinga gaudavosi. Reiks kada paciai pasikept, net seile nutyso berasant wink.gif
ing

Aš tai į troškinimo indą arba čenakines dedu kopūstus, truputį aliejaus,vandens nedaug
ir į orkaitę. Troškinasi apie valandą, tada su bulvėmis labai skanu.
Kartais dedu rūkytų ausyčių smulkiai pjaustytų arba mėsos, bet tu nori be mėsos tai
tau nelabai tiks šis receptas.
O jei valgome, kaip salotas įdedu majonezo šaukštą labai pikantiškas skonis gaunasi.
Gali valgyti su duona, tinka prie mėsos ir bulvių thumbup.gif

Minjoni
Aš gaminu šonkauliukus su raugintais kopūstais.

Kiaulienos šonkauliukus apkepinu aliejuje ir sudedu į puodą. Prieš tai kartais palaikau apibarsčiusi pora skiltelių smulkinto česnako ir pipirais. Jei ne, vis tiek dedu pora skiltelių smulkinto česnako, kurį pakepinu kartu su šonkauliukais.

Ant šonkauliukų dedu raugintus kopūstus, užpilu vandens, kad apsemtų šonkauliukus, ir troškinu.

Prieš baigiant troškinti įpilu truputį pomidorų padažo, kokius 4 šaukštus.

Atskirai išverdu bulvių.

Man pačiai labai skanu, o ir vyras labai mėgsta thumbup.gif

Papildyta:
Beje, gal kuri gaminate pyragėlius su raugintais kopūstais? Atrodo, kad kažkur mačiau kažką tokio, tik dabar neberandu, kur g.gif
Girinukė
O as kaip tik vakar visriau raugintu kopustu sriubyte, o siandien is likusios sriubos pasidarysiu dazini lietiniam
Papildyta:
QUOTE(ingakyca @ 2008 01 04, 00:24)
Galima kaip įdarą naudoti kopūstus  mirksiukas.gif gaminti bandeles  mirksiukas.gif
*

O kaip kopustus paruosti bandelem?
Minjoni
[quote=Girinukė,2008 01 10, 11:09]
O as kaip tik vakar visriau raugintu kopustu sriubyte, o siandien is likusios sriubos pasidarysiu dazini lietiniam
Papildyta:

Girinuke, o kaip daromas tas dažinys? Ir koks įdaras tuomet lietiniams tinka?
Girinukė
Paimi vakarykscia sriuba, geriau, kad butu like daugiau skyscio. Pakepini ant keptuves lasinuku su svoguneliu, pasildai sriubyte, sudedi lasinukus ir dar truputi pakaitini. (arba jei keptuve gili, galima sriuba supilti ant lasiniu ir patusinti). Kepi lietinius be jokio idaro. Tada susisuki lietinius ir dazai i kopustus. Bet as geriau megstu kasti lietini ir dazinio psisemti su saukstu. Jei dazinys tirstas galima deti kaip idara i lietinius irgi skanu.
devintas dangus
Na zinoma čia kiekvieno skonio reikalas, bet galima virti virtinius is miltu su raugintu kopustu idaru.Zinoma pries tai kpustus su prieskoniais reikia patroskinti, aisku galima kas megsta riebiau koki lasinuka ipjaustyt ir idaryt virtinius.Man tai nerealiai skanu. (Šiaip skaniausiai kai kopustai nera per daug rugstus ax.gif )
Auksesmama
QUOTE(mingrida @ 2008 01 10, 10:00)
Aš gaminu šonkauliukus su raugintais kopūstais.

Kiaulienos šonkauliukus apkepinu aliejuje ir sudedu į puodą. Prieš tai kartais palaikau apibarsčiusi pora skiltelių smulkinto česnako ir pipirais. Jei ne, vis tiek dedu pora skiltelių smulkinto česnako, kurį pakepinu kartu su šonkauliukais.

Ant šonkauliukų dedu raugintus kopūstus, užpilu vandens, kad apsemtų šonkauliukus, ir troškinu.

Prieš baigiant troškinti įpilu truputį pomidorų padažo, kokius 4 šaukštus.

Atskirai išverdu bulvių.

Man pačiai labai skanu, o ir vyras labai mėgsta thumbup.gif
Papildyta:
Beje, gal kuri gaminate pyragėlius su raugintais kopūstais? Atrodo, kad kažkur mačiau kažką tokio, tik dabar neberandu, kur g.gif
*

Kazkur buvau skaicius toki recepta,tai visus puslapius issniukstinejau prie sonkauliuku,o visai atsitiktinai radau prie raugintu kopustu.Labai skaniai turetu gautis sonkauliukai su raugintais kopustai,reiks pabandyti mirksiukas.gif
cadra
O AS KOPUSTUS KEPU SU VISTA ORKAITEI ,ANT BLEKUTES DUGNO PRIDEDU ZALIU KOPUSTU ANT VIRSAUS VISTA IR SKANU IR PAPRASTAI KARTU SU GARNIRU GAUNASI.TIK AISKU RAUGINTU KOPUSTU.
Girinukė
Ar nesinori jums atgaivinti sia tema. Ruduo juk. Kopustu raugimo metas prasideda
dolcegitka
QUOTE(Girinukė @ 2008 09 17, 16:11)
Ar nesinori jums atgaivinti sia tema. Ruduo juk. Kopustu raugimo metas prasideda
*

zemaitiskus blinus galima daryti su raugintais kopustais, tik pirma reike petelnej juos patroskinti su lasinukais ir svogunu,
Rudenėja
Man labai skani vadinama rusiska misraine su r. kopustais ir keptos bulves su kopustais.
mickute7
Mes daug suvalgom raugintų kopūstų - ir sriubos ir troškinu tai su dešrelėmis rūkytomis ar šonkauliukais rolleyes.gif ir pieniškos dešrelės tinka.
Svogūnus pakepinu aliejuje ir su raugintais kopūstais - paprasta ale skanu.
brashke77
gal kas zinot misrainyte su raug kopustais ir burokeliais? ten lyg dar pupeliu buvo... Burokelis virtas, ar ir pamarinuotas turi but? jei kas zinot, tai smulkiai aprasykit 4u.gif
mickute7
Mano mama tai dėdavo vitus burokėlius, raugintus kopūstus, virtos pupelės ir virtos bulvės, viską sumaišydavo su aliejum. ČIa jau per Kūčias visada būdavo
miilunela
QUOTE(ingakyca @ 2008 01 03, 23:24)
Galima kaip įdarą naudoti kopūstus  mirksiukas.gif gaminti bandeles  mirksiukas.gif
*

g.gif g.gif kaip idomu,gal galima placiau? g.gif blush2.gif
Moniux
QUOTE(triušė @ 2008 12 08, 01:02)
g.gif  g.gif kaip idomu,gal galima placiau? g.gif  blush2.gif
*

Ir as esu valgiusi "rusiskas" bandeles su raugintu kopustu idaru... Na nezmoniskai skanu thumbup.gif Tik deja recepto neturiu... Gal kas moka tokias bandeles gaminti? Galetu recepteliu pasidalinti mirksiukas.gif
brashke77
QUOTE(mickute7 @ 2008 12 07, 19:16)
Mano mama tai dėdavo vitus burokėlius, raugintus kopūstus, virtos pupelės ir virtos bulvės, viską sumaišydavo su aliejum. ČIa jau per Kūčias visada būdavo
*

aciu, o svoguniuko-ne? 4u.gif
dangege
Sonkauliukai su kopustais

formele patepu aliejum, galima truputuli daugiau. toliau sluoksniuoju - griezineliais pjaustytos morkos su truputeliu cukraus ir cinamono, griezineliais pjaustytos bulves su prieskoniais, marinuoti sonkauliai, rauginti kopustai su trupuciu aliejaus. ipilti siek tiek vandens. kepti gera valanda. baigiant kepti uzpilu toki lyg ir padaza- kuri viena- isplakti kiausiniai su grietine, fermentinis suris su grietine. kartais is to ka randu saldytuve. skanaus
p.s. nera taip riebu, kaip gali pasirodyti. vaikai bene vieninteli patieka is raugintu kopustu nesiraukydami valgo
vaida L
QUOTE(Ivė @ 2008 01 04, 20:47)
Aš tai sudedu į puodą kopūstus, pakepintas daržoves (svogūnus, morkas, česnakus), mėsytės gabaliukus (galima kažką išrūkyto dėti) ir bulves ant viršaus. Pabarstau viršų prieskoniais (bet labai nedaug, nes kopūstai ir taip savaime sūrūs) ir kišu puodą į orkaitę. Troškinu apie valandą laiko, kol viršutinės bulvės truputį apskrus (troškinu uždengtą).

P.S. Dar pamiršau parašyti, kad reikia įpilti truputį vandens blush2.gif

Čia vienas patiekalas, o dar galima pasigaminti rusišką mišrainę (vinigretą - atrodo taip vadinasi ax.gif ). Ten įeina r.kopūstai, burokėliai, pupos, morkos, aliejus... atrodo viskas mastau.gif Gal kas tiksliau žino, padės prisiminti?

Žinoma, dar galima išsivirti r.kopūstų sriubą thumbup.gif

Kas dar g.gif Jei prisiminsiu, parašysiu dar mirksiukas.gif
*

būtinai šiandien pabandysiu orkaitėj išsikepti, nes vyras labai jau daug kopūsų parvežė doh.gif
lempute-
QUOTE(brashke77 @ 2008 12 07, 17:33)
gal kas zinot misrainyte su raug kopustais ir burokeliais? ten lyg dar pupeliu buvo... Burokelis virtas, ar ir pamarinuotas turi but? jei kas zinot, tai smulkiai aprasykit  4u.gif
*

na as labai paprastai darau, raudintas kopustas, virtas burokelis (ne marinuotas), pupeles, svogunas (jei megstat) ir prieskoniukai, ir aliejus..
vavava
Sveikos,
Nepatingėjau - perverčiau visas temas ir neradau temos būtent apie patiekalus iš raugintų kopūstų. Pati labai labai mėgstu juos, ir norėčiau sužinoti, kokių patiekalų žinote iš šio produkto. Įdomu viskas, troškinys, sriuba.. gal pyragėlius kokius mokat?
Ačiū labai
gabani
sveiki,ir mes megstam raugintus kopustus,kai pavalgom ju,tai vakare oi oi oi kariaujam lotuliukas.gif .mes pagrinde kopustus patroskinam su parukytom desrelem ar rukyta sonine,laabai skanu.o jei dar lieka kopustu,tai isverdu bulviu su lupynom,nulupu,po to sumalu ir darau kokorus,lygtai taip juos vadina g.gif .dar koki padaziuka,tai niaaaam thumbup.gif .esu ragavus pyrageliu,jie buvo virti aliejuj,tai irgi laaabai patiko thumbup.gif ,bet nemoku teslos skaniai paruosti.bandziau,bet neisejo verysad.gif .tikrai gal kas gali pasidalint receptu g.gif . smile.gif
boruziukas1
dar labai skanu raugintu kopustu sriuba smile.gif
tindiriushka
QUOTE(dolcegitka @ 2008 09 22, 08:49)
zemaitiskus blinus galima daryti su raugintais kopustais, tik pirma reike petelnej juos patroskinti su lasinukais ir svogunu,
*

o visa kita taip pat kaip su mėsa? g.gif

QUOTE(lempute- @ 2009 02 18, 18:47)
na as labai paprastai darau, raudintas kopustas, virtas burokelis (ne marinuotas), pupeles, svogunas (jei megstat) ir prieskoniukai, ir aliejus..
*

mm.. manau ryt reiks pabandyti wub.gif
juskirena
pyrageliu su raugintais kopustais receptukas: Tesla:2 pok.varskes,4 kiausiniai,1arbat. saukst. druskos ,nepilnas saukstelis (as dedu kepimo miltelius)sodos nugesintos su actu,2val.saukst.cukraus,ir miltu tiek kad galima butu iskocioti.Idaras: raugintus kopustus supjaustau smulkiai, viena svoguno galva irgi smulkiai supjaustyti,tada sudedu i puoda ipilu vandens ir patroskinu kokias 10-15 min., kad nesigautu kose, bet butu neperkieti.Tada kopustus atausinu iskocioju tesla ,padarau apvalius idedu kopustus, uzspaudziu kad neisbyretu ir kepu keptuveje ant aliejaus. Is sitos teslos darau ir su dziovintais grybais. Skanaus.
vietine1986
man tai zemaitiski blynai su troskintais kopustais niam niam daryti kaip ir paprastus zemaitiskus tik vietoj mesos ideti raugintu troskintu kopustu
pupune
Mes kartais tiesiog: pamirkau kelias minutes raugintus kopūstus vandenyje ir dedu į įkaitintą keptuvę su aliejumi. Kepinu ant nedidelės ugnies, kol suminkštėja ir net truputį apskrunda. Galima dar įpjaustyti rūkytą deršrelę. Atskirai išverdu bulvytes. Paprasta, skanu ir ūkiška biggrin.gif
LOOONDA
Man labai skanu lietiniai blynai su raugintu kopustu daziniu.Prikepu lietiniu blynu.Raugintus kopustus nuplaunu,ir juos nuverdu.Keptuveje pakepinu spirgucius,svoguna ir ant ju supilu nuvirtus kopustus.troskinu ant silpnos ugnies,baigiantis idedu truputeli sviesto.Valgom su blynais.Labai skanu! mirksiukas.gif
Rinesa
Gaivinam temą. ax.gif
Reiktų receptukų pyrago su kopūstais. Pasidalinkit kas turit (bandėt), ačiū. 4u.gif
regna
QUOTE(Rinesa @ 2010 11 15, 17:12)
Gaivinam temą.  ax.gif
Reiktų receptukų pyrago su kopūstais. Pasidalinkit kas turit (bandėt), ačiū. 4u.gif
*

Rinesa,

siūlau raugintus kopūstus,įkeptuas tešloje

reikės:
pusė kg raugintų kopūstų,

pusė kg. virtų bulvių,

Vieno kiaušinio,
vieno v.š miltų
pusė stiklinės pieno,

po100g. rukytos mesos,kumpio ,arba turimu desreliu,

sviesto,,lasinuku,

kadagio uogu,kmynu,dziuveseliu druskos

Iš virtų bulvių,kiaušinio ir pieno,miltų druskos paruošiame tešlą.

Indą gerai ištepame sviestu ,pabarstome džiuvėsėliais ir įklojame didesnę dalį tešlos

Kitą dalį paliekame reikės viršutiniam sluoksniui.

Kopūstus patroškiname su lašinukais,svogūnais ,obuoliais,kmynais ,kadagi o uogomis,o paskui iškrėsti į kepimo formą su tešla.

Rūkytą mėsą,kumpį supjaustyti gabalėliais ir paskleisti ant kopūstų viršaus,užkloti likusiu tešlos dalį,užmesti kelis gabalėlius sviesto.

Kepti orkaitėje ,kol gražiai pagels.

Skanaus.

Rinesa
Regna, ačiū 4u.gif
Kaži kokia ta tešla gaunasi? g.gif
O norėtųsi kad ji būtų puri... g.gif Gal kokia mielinę bandyt?
Norėčiau kad minkšta/puri (gal) būtų...
regna
QUOTE(Rinesa @ 2010 11 16, 01:01)
Regna, ačiū  4u.gif
Kaži kokia ta tešla gaunasi?  g.gif
O norėtųsi kad ji būtų puri... g.gif Gal kokia mielinę bandyt?
Norėčiau kad minkšta/puri (gal) būtų...
*

Rinesa,

aš,galiu tau pasakyti tik tiek,kad mes įdarui naudosime raugintus -patroškintus kompūstus ir,jeigu mes dar ruošime mielinę tešlą,tai gausisskrandyje nebloga rekcija.
Pagal mane,tešla tur būti švelni,nebent tavo skrandis nera jautrus
Renatina
QUOTE(regna @ 2010 11 16, 01:14)
Rinesa,

aš,galiu tau pasakyti tik tiek,kad mes įdarui naudosime raugintus -patroškintus kompūstus ir,jeigu mes dar ruošime mielinę tešlą,tai gausisskrandyje nebloga rekcija.
*

teisingai.
o receptukas skamba labai viliojančiai 4u.gif

Rinesa
QUOTE(regna @ 2010 11 16, 00:14)
Rinesa,

*

Nelabai supratau ką čia norėta pasakyt cool.gif
O jau virtos bulvės+miltai tai jau reakcija nesigaus.... lotuliukas.gif
Bumrum
Neseniai gaminau šiuos čenakus su kopūstais ir galiu pasakyti, kad skanesnio patiekalo dar iki šiol nebuvau pasigaminus biggrin.gif tik aš nemėgstu aštriai, tai tų pipirų nedėjau.

http://www.visireceptai.lt/receptas/lietuviski_cenakai.html
liepa68
Mano išbandytas ir tikrai skanus-
Lenkiškas bigosas
Mėsą su svogūnais pakepinam keptuvėje, dedam į gilų puodą. Ten pat keliauja rauginti kopūstai, švieži kopūstai, rūkyta dešra, džiovinti mirkyti grybai, džiovintos slyvos, mėgstami prieskoniai, lauro lapas. Pilame vandens arba alaus. Troškiname pamaišant apie 2 val.
ksena7
QUOTE(liepa68 @ 2010 11 21, 02:33)
Lenkiškas bigosas
Mėsą su svogūnais pakepinam keptuvėje, dedam į gilų puodą. Ten pat keliauja rauginti kopūstai, švieži kopūstai, rūkyta dešra, džiovinti mirkyti grybai, džiovintos slyvos, mėgstami prieskoniai, lauro lapas. Pilame vandens arba alaus. Troškiname pamaišant apie 2 val.
*

Tikrai viliojantis receptas thumbup.gif
Ir nesudėtingai paruošiamas, tikrai išbandysiu.
Gal net su alumi...
maye
QUOTE(liepa68 @ 2010 11 21, 01:33)
Lenkiškas bigosas
*

reikes pabandyti 4u.gif 4u.gif 4u.gif
due drops
As megstu silke su raugintais kopustais ir virtom bulvem.Apsivalgymas biggrin.gif
Hippie
Tik ką susluoksniavau į indą raugintus kopūstus, įpyliau troškinimui vandens, pašlaksčiau aliejum, tada klojau atskirai pakeptas tarkuotas morkas, saliero stiebų, česnaką ir svogūną, ant viršaus smulkiai papjausčiau žalių bulvių, apibarsčiau prieskoniais ir uždengus folija įgrūdau valand-iukei į orkaitę, prieš išimant 10min. foliją nuėmiau ir grill'io funkcija paskrudinau bulvytes essen.gif . Jei reikia mėsos-sluoksniuokit ir jos wink.gif

Dra mėgstam pekepintus r. kopūstus su svogūnu sumaišyti su kapotu virtu kiaušiniu įvyniot į lietinius-niam niam smile.gif
rabelkyte
tai gi bandeles idaryti tereikia patroskinti kopustus ir nusunkti kad vandens nebutu per daug ax.gif

Apsiryjimas doh.gif thumbup.gif wub.gif wub.gif wub.gif
georgiana
gal truputi ne itema, a bet as raugintais kopustais su visu skysciu kimsau naijiems metams suprieskuoniuota anti, gavosi puikiai 4u.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.