Gal esate kuri susidūrus su "Židinėliu".
Planuoju ten leisti savo atžalą, norėtųsi išgirsti nuomonių.
Sveikos mamytės!
Gal esate kuri susidūrus su "Židinėliu". Planuoju ten leisti savo atžalą, norėtųsi išgirsti nuomonių. QUOTE(vabite @ 2005 03 22, 17:15) Sveikos mamytės! Gal esate kuri susidūrus su "Židinėliu". Planuoju ten leisti savo atžalą, norėtųsi išgirsti nuomonių. Tik dabar pamačiau temą
Norėčiau, kad atsilieptų tos mamos, kurios veda ar vedė savo mažiukus į šį l/d, lopšelio grupę ir papasakotų savo įspūdžius. Labai ačiū
Niekas nelankot?
mes lankom šį darželį. esu be galo patenkinta. Tvarka, maistas, užimtumas. man viskas labai patinka
Jus greiciausiai pradėjot eiti į darželio grupę, ar dar ir lopšelį teko palankyti? Man labai aktualu kaip ten auklėtojos, nes savo mažę žadam leisti kai tik priims, t.y nuo pusantrų metukų. Viena auklėtoja man pažįstama šiek tiek, bet kaip kitos
QUOTE(KreKre @ 2006 04 24, 04:07) Jus greiciausiai pradėjot eiti į darželio grupę, ar dar ir lopšelį teko palankyti? Man labai aktualu kaip ten auklėtojos, nes savo mažę žadam leisti kai tik priims, t.y nuo pusantrų metukų. Viena auklėtoja man pažįstama šiek tiek, bet kaip kitos Taip darzelis ten puikus , manau nesigailesit. Bet lopselio grupes ten yra 3 . Viena savaitine , okitos dienines . Bet patarciau eiti tik i viena . Jei reikes galiu pasidometi kuria. O gal pasufleruotum , kuria aukletoja pazysti?
Aukletoja Virginija, jei vardo nesumaisiau
QUOTE(KreKre @ 2006 04 25, 22:43) Aukletoja Virginija, jei vardo nesumaisiau Taip taip pas virginija , tai galit eiti drasiai jei i lopsi , opas kitu nepatariu. Tik ir as neatsimenu kokia jos grupe . TIesiog reikia direktores paprasyti , kad nori pas a aukletoja
Kaip suprantu, jos dirba pamainomis, tikiuosi, kad ir kita aukletoja yra gera
Tik gaila kad priima tik nuo pusantru metuku, teks atideti darza dar metams ir ieskoti aukles
ten yra jei neklystu 3 grupes, 1 savaitine ir 2 dienines ,tik vienoje grupeje dirba fainos aukletojos ,o kitoje yra tokia siaubuokle kad ir suauges gali ja sapnuoti naktimis ,ir isvaizda ir elgesys ir balsas BAUBAS
Jei man reikėtų antrą kartą rinktis darželį, tai "Židinėlį" tikrai aplenkčiau, į kitą darželį eiti neteko, todėl mano nuomonė gali būti ir subjektyvi.
Visų pirma - vedėja, iš pirmo žvilgsnio labai maloni, bet po to pasimato tikrasis veidas, nors pačios auklėtojos tai labai šaunios ir nė viena neteko nusivilti, bet kai nėra darnos kolektyve, patikėkite nukenčia vaikas. Toliau vedėja kaip įstaigos vadovas nesirūpina net elementariausiais dalykais: inventorius skurdus (išskyrus ką tėvai nuperka), kaip buvo pastatytas ir įrengtas taip iš metų į metus niekas ir nekeičiama, nei langai, nei durys nei dar kas nors. Jei vaikas eina į vieną grupę,tai nereiškia kad su ta grupe ir išeis į mokyklą:vienais metais ta grupė tampa priešmokykline, o kitais - jinai polopšelinė, kur susirenka trimečiai vaikai. Antra - maistas (kiek teko domėtis apie priešmokyklinių įstaigų maitinimą, tai ten neatitnka jokių normų pvz. vaikams patiekiami sumuštiniai su silke, arba sumuštiniai būna tokie duona, sviesto vos matyti ir permatomo agurko griežinėlis), po to troškinti rauginti kopūstai, kai juos gamina tai net pačioje patalpoje akis graužia, Dažnai pakabintas meniu neatitinka tikrovės. labiausiai gaila tai auklėtojų kurios stengiasi kažką daryti, tačiau jų iniiatyvą labai greitai prigesina. Šiaip jei kas nors domina klauskite. Nes visko čia nepripasakosi.
O tu Dieve, na ir nugazdinot mane
QUOTE(Irmaite @ 2006 05 31, 20:41) Jei man reikėtų antrą kartą rinktis darželį, tai "Židinėlį" tikrai aplenkčiau, į kitą darželį eiti neteko, todėl mano nuomonė gali būti ir subjektyvi. Visų pirma - vedėja, iš pirmo žvilgsnio labai maloni, bet po to pasimato tikrasis veidas, nors pačios auklėtojos tai labai šaunios ir nė viena neteko nusivilti, bet kai nėra darnos kolektyve, patikėkite nukenčia vaikas. Toliau vedėja kaip įstaigos vadovas nesirūpina net elementariausiais dalykais: inventorius skurdus (išskyrus ką tėvai nuperka), kaip buvo pastatytas ir įrengtas taip iš metų į metus niekas ir nekeičiama, nei langai, nei durys nei dar kas nors. Jei vaikas eina į vieną grupę,tai nereiškia kad su ta grupe ir išeis į mokyklą:vienais metais ta grupė tampa priešmokykline, o kitais - jinai polopšelinė, kur susirenka trimečiai vaikai. Antra - maistas (kiek teko domėtis apie priešmokyklinių įstaigų maitinimą, tai ten neatitnka jokių normų pvz. vaikams patiekiami sumuštiniai su silke, arba sumuštiniai būna tokie duona, sviesto vos matyti ir permatomo agurko griežinėlis), po to troškinti rauginti kopūstai, kai juos gamina tai net pačioje patalpoje akis graužia, Dažnai pakabintas meniu neatitinka tikrovės. labiausiai gaila tai auklėtojų kurios stengiasi kažką daryti, tačiau jų iniiatyvą labai greitai prigesina. Šiaip jei kas nors domina klauskite. Nes visko čia nepripasakosi. Turbūt ne apie tą patį darželį kalbam gal parašysiu iš savo "varpinės" , bet aš praktiškai neturiu priekaištų šitam darželiui Dėl vedėjos tai nežinau, susidūriau vieną kartą, rašydama pareiškimą dėl priėmimo. Dėl grupių: šitame darželyje yra mišrios grupės, kuriose 3-6 metų vaikai. Tai natūralu, kad su ta visa grupe neišeis į mokyklą. Tiesiog tai yra tokio profilio darželis. Aš labai tuo patenkinta.Vaikas išmoksta bendrauti su ivairaus amžiaus vaikais ,išmoksta rūpintis ir padėti. Dėl maisto: kai lankėm "Pušaitę", sumuštiniai buvo tokie pat kūdučiai ir permatomi , ir su silke ir su sūriu tokiu mažyyyčiu.... ir troškinti kopūstai buvo taip pat. Dar norėčiau paminėti sergamumą."Pušaitėje" ir anam Vytenio , sergamumas beveik dvigubai didesnis....
Mes jau pusantrų metukų lankome "Židinėlį", rudnosiukų grupę. Nuo rudens jau eisime į darželio grupę.
Patiko tai, kad vaikai lopšelyje mokomi pagal "Geros pradžios" metodiką. Ten akcentuojamas vaiko individualumas ir laisvė rinktis. Patio pastebėjau, kaip pasikeitė vaikas nuo tos dienos, kai pradėjo lankyti lopšelį. Pradėjo ryškėti jo pomėgiai. Aiškiai pradėjo sakyti, kad tas man nepatinka, o tą mielai darysiu. Išmoko bendrauti su kitais. Nuvedžiau dar su "pampersais" ir soskyte, o po savaitės kitos soskytės jau nebereikėjo, ir "pampersai" padėti į šoną. Kaip jau ir buvo minėta, auklėtojos per kiekvieną susirinkimą parodo, kas nupirkta, ko dar reikia. Asmeniškai aš negailiu grupei vaiko žaislų, kuriais jis jau nebežais. Knygučių taip pat. Sumuštiniuose sviesto pakankamai. Keliskart teko pačiai suvalgyti, nes mažasis jau nebepriveikdavo. Taip, kad kol kas nieko blogo apie "Židinėlį" pasakyti negaliu. O, jei klaustų, tai net ir rekomenduočiau.
Mes šį l/d lankom nuo lpošelio. Jei kalbant apie metodiką - tai labai liuks, kaip ir anksčiau minėta, orientuojama į patį vaikutį, kaip asmenybę. Maistas taip pat geras - mes ryte tiesiai iš lovos į darželį - tai ir pusryčiai, ir pietūs, ir vakarienė - visi "didieji valgymai" darželyje, vakarienės jam nelabai namuose įsiūlysi, ir pats sako, kad darželyje skanu. Dabar mes einam į darželį, labai noriai, be jokių ašarų, labai myli auklėtojas. Šeštadienį ryte praplėšia akytes ir klausia: neisim šiandien į darželį? O kodėl?
Dabar darželyje keičiami langai, kiekvieną vasarą, prieš naują sezoną tvarkomos grupės, koridoriai. Gal kai kam gali pasirodyti, kad nėra darželyje brangių žaislų, prabangių lovyčių, minkštų kilimų ir pan., bet aš tuo tik džiaugiuosi. Juk kam vaikui nuo pat vaikystės brukti tą sudaiktėjimą, kad svarbiausia gyvenime - tik geri kokybiški daiktai, mašinos, rūbai, o vietos paprastumui, nuoširdumui taip ir nelieka? Pačių grupių patalpos erdvios, nereikia vaikams viens kitam ant galvos lipti, nes vis dėlto grupėse - apie 20 vaikų. Vienu metu paprsatai tiek nebūna, bet apie 15-16 tai taip. Vaikai važiuoja į teatrą, atvažiuoja koncertuoti įvairūs ansambliukai į patį darželį. kartu su auklėtojom organizuojamos ekskursijos. Aišku, su lopšiukai nelabai paekskursausi, bet su darželinukais - tikrai taip. Vienu žodžiu -
sveikutes, as uzrasiau savaja i Zidineli, nuo pavasario pradesim lankyti. nerimavau kad dar busim is pampersu neisauge, tai vedeja nuramino, jog tai nebeda, kiekvienas vaikas yra skirtingas ir galesim ateiti ir su pampersais ir su soskem. nors stengsiuosi vaikuti nuo to atpratint iki pradesim eiti
mes jau nuo rytojaus turbut, jei pasibaige karantinas, keliausime i si darzeli, i lopselio grupe.
QUOTE(*ziurkyte* @ 2006 11 21, 10:38) mes jau nuo rytojaus turbut, jei pasibaige karantinas, keliausime i si darzeli, i lopselio grupe. na ir kaip gi jums sekesi? pasidalink savo ziniom. esu visai pasimetus, kiek burnu tiek nuomoniu ir dar, gal kuri gali man pasakyti kokie bureliai yra siam darzely. butu smagu jei ji nuo mazu dienu turetu galimybe lankyti pramoginius šokius ar gimnastika QUOTE pavasari jau noreciau leisti savaji dziaugsma, bet kazkodel baime yra, kad prades sirgti, nes dabar tai saunuole ji pas mane , jau nepamenu net sloga kada jai buvo. ir dar, gal kuri gali man pasakyti kokie bureliai yra siam darzely. butu smagu jei ji nuo mazu dienu turetu galimybe lankyti pramoginius šokius ar gimnastika Labai gerai, kad leisi mažylę nuo pavasario - lengviau adaptuosis grupėje, nes rudenį sueina labai daug naujokų, auklėtojos paprasčiausiai fiziškai nelabai suspėja kiekvieną pamyluoti, priglausti, išklausyti, juk iš karto kokiems 10 vaikų tai didelis įvykis ir visi skirtingai reaguoja. O pavasarį ateina mažai naujokų, didysis ligų sezonas jau būna kaip ir praėjęs, ir pats vaikiukas dėmesio sulaukia gal šiek tiek daugiau kaip naujokėlis Papildomų būrelių darželyje - tik pramoginių šokių, ir tai priima tik nuo 5 m. amžiaus.
Gal zinot, kaip su eile? ar yra sansu pakliut poros menesiu begyje i lopsiuka, jei dar nesam uzsirase?
QUOTE(KreKre @ 2007 01 03, 22:11) Gal zinot, kaip su eile? ar yra sansu pakliut poros menesiu begyje i lopsiuka, jei dar nesam uzsirase? Tu eik tiesiai pas direktorę. Ji būna kabinete ~8:30 (juodukė, smulki, maloni) Viską paaiškins, jei bus galimybė, tikrai priims. Tik nepakliūk pas pavaduotoją QUOTE(Lašelis @ 2007 01 04, 11:14) Tu eik tiesiai pas direktorę. Ji būna kabinete ~8:30 (juodukė, smulki, maloni) Viską paaiškins, jei bus galimybė, tikrai priims. Tik nepakliūk pas pavaduotoją Aš irgi taip sakau Mes irgi jau antradienį į lopšelį keliaujam
Na, pasiskaičiau ir aš apie šį l/d, nors mes dar maži, bet eisim "į eilę" užsirašyti
Ryt vyra siusiu, jetus, bijau, kad gali nepriimt, eile ir siaip visai ne pagal gyvenama vieta, ir dar neuzsirasem is anksto, negalvojau, kad greitai prireikt gali
QUOTE(KreKre @ 2007 01 04, 22:15) Ryt vyra siusiu, jetus, bijau, kad gali nepriimt, eile ir siaip visai ne pagal gyvenama vieta, ir dar neuzsirasem is anksto, negalvojau, kad greitai prireikt gali ir kaip jums sekes, ar prieme? mes nuo vasario planuojam pradeti, bent pareiskime taip parasiau, bet sake, kad priims tik jei vieciuke atsiras, tai man dabar labai idomu ar tu vieciukiu yra. ir dar klausimelis, kaip su sergamumu siame darzelyje, girdejau kad serga jame daug ir daznai, gal tai tik pletkai... QUOTE(mamavaida @ 2007 01 17, 16:26) ir kaip jums sekes, ar prieme? mes nuo vasario planuojam pradeti, bent pareiskime taip parasiau, bet sake, kad priims tik jei vieciuke atsiras, tai man dabar labai idomu ar tu vieciukiu yra. ir dar klausimelis, kaip su sergamumu siame darzelyje, girdejau kad serga jame daug ir daznai, gal tai tik pletkai... Sveika, prieme i Kodelciuku grupe O siandien buvo is vis tik septyni vaikai. Beje, smagu tai, kad net su lopselinukais siandien lauke buvo QUOTE(KreKre @ 2007 01 23, 19:27) Sveika, prieme i Kodelciuku grupe O siandien buvo is vis tik septyni vaikai. Beje, smagu tai, kad net su lopselinukais siandien lauke buvo kodelčiukų grupė Norėjau paklausti, gal kas žino ar į šį darželį priima nuo metukų? QUOTE(Tukana @ 2007 01 25, 15:38) kodelčiukų grupė Norėjau paklausti, gal kas žino ar į šį darželį priima nuo metukų? Viena aukletoja tikrai Virginija, o kitos varda pamirsau
Niu, mes jau sergam, ech...savaite paejo ir viskas, ir taip staiga. Ketvirtadieni nuejo sveika, po piet pasiemiau jau su sloga, o po poros valandu ir temperatura pakilo
QUOTE(KreKre @ 2007 01 27, 10:54) Niu, mes jau sergam, ech...savaite paejo ir viskas, ir taip staiga. Ketvirtadieni nuejo sveika, po piet pasiemiau jau su sloga, o po poros valandu ir temperatura pakilo mano vyresniajai buvo labai panašiai: būdavo pirmadienį nuvedu, ketvirtadienį sloga, penktadienį temperatūra ir dvi savaites gydomes Sveikatytės jums
Kaip sekas darželinukams?
Kaip smagu, o i kuria grupe einat? Mes dar gydomes, paziuresim kaip bus savaitgali, siaip jau visai neblogai, lyg ir pasveiko, bet nesinori, kad atkristu iskart. Gydytoja ragina kuo ilgiau namie palaikyt...pasistengsim jei galimybe bus.
QUOTE(KreKre @ 2007 02 02, 18:27) Kaip smagu, o i kuria grupe einat? Mes dar gydomes, paziuresim kaip bus savaitgali, siaip jau visai neblogai, lyg ir pasveiko, bet nesinori, kad atkristu iskart. Gydytoja ragina kuo ilgiau namie palaikyt...pasistengsim jei galimybe bus. Į "Kodelčiukų" grupę papuolė
Patiko, pirmas dvi dienas, net nepasigedo manes, paskui jau suprato, kad palieku, tai verkdavo, bet pati nueidavo i grupe. Zodziu isteriju jokiu, bet ir susizavejimo didelio nerode, bet nieko keisto, juk nauja aplinka ir zmones nauji, manau, kad greit pripras.
Linkiu ir taviskei sekmes
ziurkyte, kaip sekasi? Ar jau liekate pietu miegot? Siandien jau vedziau savo mergiote, bet niekaip neuzmigo pietu, ji tokia biski palepinta, nori uzmigt ant ranku arba su buteliuku
QUOTE(KreKre @ 2007 02 05, 14:30) ziurkyte, kaip sekasi? Ar jau liekate pietu miegot? Siandien jau vedziau savo mergiote, bet niekaip neuzmigo pietu, ji tokia biski palepinta, nori uzmigt ant ranku arba su buteliuku Buvom palikę, bet irgi nemeigojo maniske Aš aną kartą tau neteisingai parašiau Vakar mažoji kai vyrą pamatė, verkti pradėjo. Bet kai gryžom namo, tai jau linksmai apie viska pasakojo
as taip pat norejau savo mazaja nuo vasario pradet leisti, ir pareiskima buvau parasius, taciau nebuvo vietu dar
maniske jau priprato prie darzelio, tai dabar tekinabega kiekviena ryta.
O maniske jau dvi savaites kaip neina, serga, o jau irgi buvo pripratusi
O tavo dukryte su sauskelnem eina ar ant puodo daro?
Sveikos! Aš taip pat užrašiau savo mažylį į šį darželį
Gal kas pradės taip pat rugsėjį leisti savo mažylį?
Sveikos.as irgi uzsirasiau i darzeli,nuo 2009m rugsejo jau eisim,kai maziukui bus 3 metukai.labai greit sutvarkem prasima,nes papuolem pas pacia derektore.
Sveiki
Kaip sekasi vaikiukams? Mamavaida ar pavyko i lopsiuka pakliut? Pas mus grupeje ja yra bent pora nauju vaiku. Siandien darzelyje vaikus fotkina, tai susinervijau, nei kuo aprenkt tokiu oru, o ir siaip as gana skeptiskai nusiteikus pries tokias akcijas. Bet aukletoja sake kad graziai padaro ir tt, nu matysim, sunku su tokiais mazgiais, ne visi dar ten supranta kad reikia sypsotis ar sedet ir pozuot |