is karto dekoju visiems atsakiusiems, o yra taip, pirkau buta kai buvau dar neistekejusi, visi dokumentai sutvarkyti mergautine pavarde, taip ir butas uzregistruotas kadastre, ar butina man ji persirasyti dabartine pavarde, ar nebus problemu parduodant ir t.t.
QUOTE(_braskute @ 2008 01 03, 20:17) is karto dekoju visiems atsakiusiems, o yra taip, pirkau buta kai buvau dar neistekejusi, visi dokumentai sutvarkyti mergautine pavarde, taip ir butas uzregistruotas kadastre, ar butina man ji persirasyti dabartine pavarde, ar nebus problemu parduodant ir t.t. kas pries vestuves pirkta tas tavo ir parduodant cia vyras nereikalingas.geriau tegul ir lieka tavo pavarde QUOTE(Diana& @ 2008 01 11, 00:02) kas pries vestuves pirkta tas tavo ir parduodant cia vyras nereikalingas.geriau tegul ir lieka tavo pavarde Vis dėlto vyras reikalingas Va kokia mūsų teisėtvarka!!!! QUOTE(gruoda @ 2008 01 16, 13:00) Vis dėlto vyras reikalingas Va kokia mūsų teisėtvarka!!!! zinau, kad reikalingas, pagal naujus musu istatymus, po metu net gyvenant nesantuokoje turtas tampa bendru, o man mirus - vaikams, uztai ir vaiku reikia atsiklausti tik man idomu, ar nieko baisaus, kad jis kabo mergautine pavarde, bet gal su santuokos liudijimu issisprestu visi klausimai QUOTE(_braskute @ 2008 01 16, 15:56) zinau, kad reikalingas, pagal naujus musu istatymus, po metu net gyvenant nesantuokoje turtas tampa bendru, o man mirus - vaikams, uztai ir vaiku reikia atsiklausti tik man idomu, ar nieko baisaus, kad jis kabo mergautine pavarde, bet gal su santuokos liudijimu issisprestu visi klausimai Man praeita savaite buvo panasi situacija, tik ne su butu, o sodo sklypu. Tai uzteko nunesti i kadastra santuokos liudijima ir jo kopija ir perregistravo sklypa nauja pavarde
reikejo forminti pavardes keitima, nes ne ta pavarde dokumentu tvarkytis nejo
QUOTE(Braškutė @ 2008 01 16, 15:56) zinau, kad reikalingas, pagal naujus musu istatymus, po metu net gyvenant nesantuokoje turtas tampa bendru, o man mirus - vaikams, uztai ir vaiku reikia atsiklausti QUOTE(saulute85 @ 2009 10 15, 08:48) vyras turejo duoti sutikima keiciant mano buta
Nenorejau kurti naujos temos, tad prisiglausiu cia
Pries vestuves pirkome buta mano vardu uz paskola, kuri imta irgi mano vienos vardu. T.y. busimasis vyras cia nefiguravo visiskai. Netrukus po to susituokeme, ir paskola mokame jau kaip ir kartu (realiai is mano algos nuskaiciuojama, bet juk mano alga dabar jau - musu abieju turtas Taigi, pirmas klausimas, - kam dabar priklauso ta paskola? Ta prasme, ar galetu anstoliai arestuoti vyro saskaitas? Ar kad ju nearestuotu, mums reiketu iforminti skyrybas? Nes kiek suprantu, vyras tai juk ne prie ko prie mano mergautiniu skolu? Ir kitas klausimas - kam priklausys butas (dabar tai bankui
Butas nuo pirkimo momento priklauso Jums, jis tik įkeistas bankui.
Butas ir liks jusu nuosavybe, tačiau sutuoktinis gali reikalauti pripažinti jo dalį turte dėl tos priežaties, kad didžioji dalis paskolos už butą buvo sumokėta santuokos metu. Kitaip sakant pagal bandąją taisyklę turtas tik jūsų asmenine nuosavybe, bet jusu sutuoktinis gali sita taisykle nugincyti. Dėl antstoliu, tai prieš nukreipdamas išieškojimą į sutuoktinio saskaita antstolis turi kreiptis į teismą dėl leidimo. nevisada jie taip daro, bet formaliai jie tą turi daryti.
jeigu nori, kad butu viskas per puse, tai dovanojima suformink. Pas mane analogiska situacija, tai vyras patapo laiduotoju po vestuviu: keiciant sutarties salygas, banko reikalavimas buvo.
siaip norint apsidrausti-gelbeja vedybine sutartis. |