fukuotukaf
2005 03 22, 22:43
Šiuo metu forume vyksta akcija-atrakcija Paskutinis mados klyksmas Forume! Kaip jau žinote, forumo temos turėtų būti kuriamos naudojant lietuviškas raides (žinoma, jeigu jų reikia), tačiau šios akcijos metu skatinama visas žinutes taip pat rašyti naudojant lietuviškas raides  Tačiau ką daryti, jeigu jų paprasčiausiai nėra? Trumpos instrukcijos neturintiems lietuvybės: 1) Einate Start->Settings->Control Panel, pasirenkate "Regional and Language Options" (jeigu tokio dalyko nėra, tada "Keyboard" ir atsidariusiame lange pasirenkate Language), atsidariusiame lange pasirenkate Languages, spaudžiate Details... Jeigu kalbų sąrašiuke nėra lietuvių kalbos, spaudžiate Add..., "Input Language" pasirenkate Lithuanian, "Keyboard Layout" taip pat Lithuanian (tada lietuviškos raidės bus viršuje ant skaičių). Suspaudot visus OK, kiek tik yra, ir bandot rašyt lietuviskai. Jeigu nepasiseka, atliekat tolimesnius punktus. 2) Einat į šį puslapiuką ir parsisiunčiate "Windows 98 priedai" (jeigu pas jus Windows 98), "LithWinNT 4.14" (jeigu pas jus Windows NT), "LithWin Millennium" (jeigu pas jus Windows ME), "LithWin 2000" (jeigu pas jus Windows 2000) arba "LithWin XP" (jeigu pas jus Windows XP). 3) Du kartus spaudžiate ant parsisiųsto failo, nurodote, kur sudėti išarchyvuotus failus (pasinaudojant Browse...) ir spaudžiate Unzip. 4) Einate į katalogą, kuriame yra išarchyvuoti failai. Du kartus spaudžiate ant failų Go.inf ir LitWin98.inf (arba LitWinNT.inf/LitWinMl.inf/LitWinXP.inf/LitWin2k.inf). Jeigu išmes kokį langą, spauskite OK arba Yes 5) Pakartoti 1 punktą. Jeigu vis tiek nerašo lietuviškai, galit rašyti man AŽ, bandysiu padėti susilietuvinti
Man labai -netinka  ,nes nemoku lietuviu gramatikos
Valio! Rašau lietuviškai ir aš! Laiminga neišpasakytai.Ačiū Pūkuotukui už pagalbą.Sunkiai einasi, bet smagu neišpasakytai!
fukuotukaf
2005 03 30, 17:51
Šaunu, kad bent vienai forumietei šis aprašymas padėjo susilietuvinti  , nes jau galvojau, kad be reikalo tokią litaniją rašiau
Tedžiukė
2005 05 30, 16:50
man neseniai instaliavo window 98, ir dingo lietuviskos raides, nuejau i control panel, ten pasirinkau lietuviu klb. isinstaliavo litwin 98, bet vis tiek niekas nesigauna...go info kai paspaudziu nieko nedaro
fukuotukaf
2005 05 30, 20:27
QUOTE(vaidile @ 2005 05 30, 17:50) man neseniai instaliavo window 98, ir dingo lietuviskos raides, nuejau i control panel, ten pasirinkau lietuviu klb. isinstaliavo litwin 98, bet vis tiek niekas nesigauna...go info kai paspaudziu nieko nedaro Ant Go.inf ir LitWin98.inf failų paspausk dešinį pelės klavišą ir pasirink Install, turėtų suveikti
Tedžiukė
2005 05 30, 23:17
bandysiu paaiskinti ka as darau, fukuotup, jei kas ne taip, buki gerute, pataisyki, nes man reikia lietuv. raidziu rinkti tekstui, einu i setting, -control panel- keyboard, ten pasirenku lithuanian, spaudziu properties , keyboard load, irgi lithuanian, apply ir ok..paskui einu i litwin 98, spaudziu go, install, instaliuoja ir kartu spaudziu litwin 98, nes daugiau nieko prie litwin parasyto nematau..irgi instaliuoja, bet restart neliepia, tada restartuoju pati ir vel einu i keyboard load ir apply, ok, bet niekas nesigauna, ka toliau daryti?
Tedžiukė
2005 05 31, 00:10
didelių pastangų dėka ir aš jau galiu rašyti lietuviškai
Valentin_a
2005 07 01, 06:08
Smagu ,kad daugelis rašo lietuviškai
LorStina
2005 07 08, 04:34
ir aš rašau lietuviškai  kaip keista.. reik įprasti
Buvo viskas iki siol gerai, odabar dingo lietuviskos raides. Turbut nety cia kazka nuspaudziau  ir nebezinau kai vel rasyt lietuviskai. atspausdinu virsutine eilute, kas man dabar spausdinas vietoj lietuvisku raidziu: /ask90-~\ va
*barbora*
2005 09 20, 17:47
Aš irgi rašau lietuviškai, valio
Bandziau vis kelis menesius ir vis dar beraste. Pas mane vietoj lietuvisku raidziu is viso nieko nespausdina. O Windows lietuviskas. Help.
Kaja888
2005 10 23, 14:58
QUOTE(vaidile @ 2005 05 30, 23:17) bandysiu paaiskinti ka as darau, fukuotup, jei kas ne taip, buki gerute, pataisyki, nes man reikia lietuv. raidziu rinkti tekstui, einu i setting, -control panel- keyboard, ten pasirenku lithuanian, spaudziu properties , keyboard load, irgi lithuanian, apply ir ok..paskui einu i litwin 98, spaudziu go, install, instaliuoja ir kartu spaudziu litwin 98, nes daugiau nieko prie litwin parasyto nematau..irgi instaliuoja, bet restart neliepia, tada restartuoju pati ir vel einu i keyboard load ir apply, ok, bet niekas nesigauna, ka toliau daryti? man irgi kazkas panasaus, atrodo, abu instaliavau (go.inf ir litWin2k.inf), bet toliau niekaip  padekit
*Kirvarpa*
2005 11 07, 01:07
Čia daug protingų žmonių susirinkę, tai gal padėsite išspręsti ne visai rimtą, bet erzinančią problemą. Kai anglų kalba spausdinu ar be lietuviškų raidžių, viskas OK, bet kur sudėti skaičius, kad kai greitai spausdini kaskart nereikėtų perjunginėti LT ir EN ar kombinacijos ALT plius tas mygtukas po Caps Lock? Gal kitus mygtukus perprogramuoti?  Žinau, kad galima papildoma klaviatūrą nusipirkti, bet ji brangiai kainuoja. Ačiū.
Bighead
2005 11 07, 10:46
Paziurekit i savo kompa: Turi buti jame standartiniai lizdai kalviaturai ir pelei. Jai te lizdai yra tokios pat formos kaip ir stacionariniam kompe, tai tiks ir standartine klaviatura, kuri kainuoja nuo 15 Lt.
| ! |
| Draudžiama:
8. Bet kokie komercinio/platinimo/reklaminio pobūdžio skelbimai (tiek temos pavadinime ir turinyje, tiek dalyvio logo/avatare/pavadinime ir paraše). Komercinio pobūdžio reklamos pasiūlymus rašykite adresu: info@supermama.lt, reklama@supermama.lt
Dar kartą pažeidus šią taisyklę bus skiriamas įspėjimas.
|
fukuotukaf
2005 11 07, 12:56
QUOTE(*Kirvarpa* @ 2005 11 07, 01:07) Čia daug protingų žmonių susirinkę, tai gal padėsite išspręsti ne visai rimtą, bet erzinančią problemą. Kai anglų kalba spausdinu ar be lietuviškų raidžių, viskas OK, bet kur sudėti skaičius, kad kai greitai spausdini kaskart nereikėtų perjunginėti LT ir EN ar kombinacijos ALT plius tas mygtukas po Caps Lock? Gal kitus mygtukus perprogramuoti?  Žinau, kad galima papildoma klaviatūrą nusipirkti, bet ji brangiai kainuoja. Ačiū.  Jeigu tinka lietuviškos raidės vietoj qw ir šone esančių ženklų ir skaičiai su skirybos ženklais viršuje, tada reikia daryti šitaip: QUOTE 1) Einate Start->Settings->Control Panel, pasirenkate "Regional and Language Options" (jeigu tokio dalyko nėra, tada "Keyboard" ir atsidariusiame lange pasirenkate Language), atsidariusiame lange pasirenkate Languages, spaudžiate Details... Spaudžiate Add..., "Input Language" pasirenkate Lithuanian, "Keyboard Layout" Lithuanian (IBM). Suspaudot visus OK, kiek tik yra, ir bandot rašyt lietuviskai.
Sveiki,as ne lietuve todel sunkei rasou,as persincijou programa is supermamos no ne paseleidza windows xp
aš IR JAU GALIU RAŠYTI LIETUVIškai
viketorija
2006 02 21, 19:07
Valio valio valio  Rašau lietuviškai.... Tik dabar nerandu kur Šauktukas
QUOTE(viketorija @ 2006 02 21, 19:07) Valio valio valio  Rašau lietuviškai.... Tik dabar nerandu kur Šauktukas  Spausk Shift + 1 Bet čia tik pasirinkus EN kalba arba jei lietuviškos raidės išdėstytos šalia kitų raidžių, o ne viršuj, kur skaičiukai
Aš irgi rašau lietuviškai Ačiū
O mano naujas kompiuteris netaiso lietuviškų tekstų..  bus ne kas kai prasidės rašto darbai.. gal galit padėti???  (windows'ai aišku piratiniai  )
radastele
2006 03 21, 00:18
Ačiū Fukuotukaf!!!!!!!! As taip pat jau nebe šveplai rasau!
QUOTE(radastele @ 2006 03 21, 01:18) Ačiū Fukuotukaf!!!!!!!! As taip pat jau nebe šveplai rasau!  Tai kad dar truputį šveplai
QUOTE(kipse @ 2005 09 27, 20:58) Bandziau vis kelis menesius ir vis dar beraste. Pas mane vietoj lietuvisku raidziu is viso nieko nespausdina. O Windows lietuviskas. Help. Kaip gali nespausdinti lietuviškų raidžių?  Aš savo kompiuterį pirkau ne Lietuvoje, bet lietuvišką raidyną jau instaliuotą suradau visai nesunkiai.
Dar nuo mokyklos laikų kai pripratau lietuviškai rašyti, tai ir stengiuosi tai daryti. tik va kartasi pamirštu kalbą pakeisti, tai prirašau visokių skaičiukų vietoj raidžių. Bet manau visiems visko pasitaiko.
rutuliukass
2006 05 10, 22:29
Įsijungus super mamų forumą pirmiausiai pasikeičiu angliškas raides į lietuviškas.Nes man būtų gėda  rašyti su klaidom.
Bet ar nenusibosta perjunginėti kalbą, kai norite šauktuką padėti? man tai labai tas nervina ir visada beveik rašau be lietuviškų raidžių, ir nematau čia jokios gėdos, juk ne kokį diktantą rašai... Tik matau vieną minusą, kai įprantu čia rašyti be lt raidžių, o kai reikia rašyti kokį darbą paskaitoms, tada jau sunkiau būna
Aišku, skubant galima suklysti. Bet savo krašto raštą ir kalbą reikia gerbti. Nemalonu, kai matai klaidas, kurios net akį rėžia. Na būna, kad paspaudi ne tą klavišą.... Bet nemokšiškumas tikrai pastebimas
rutuliukass
2006 05 11, 23:37
Šauktukų niekad nedėjau ir to nepastebėjau.
man tai kaip "užplaukia" ..  kartais lietuviškomis rašau, kartais angliškomis..
Padariau viska, kas pradzioj parasyta, Worde lietuviskos raides atsirado, o cia vistiek skaiciai  Papildyta: Regis, jau viskas gerai ąčęėįšųūž
Spjoviau ant lietuviu kalbos,kur su ja nueisi? ir aplamai sudina kalba,nors lietuve esu bet lietuviu kalba yra dideslis sudas
Na o aš dabar pradėjau rašyti lietuviškai.Ir visai nepamirštu persijungti,o ir pačiai aiškiau būna kai skaitai ką nors ar pati rašai
nataliux
2006 07 31, 11:29
QUOTE(chriss @ 2006 07 28, 00:06) Na o aš dabar pradėjau rašyti lietuviškai.Ir visai nepamirštu persijungti,o ir pačiai aiškiau būna kai skaitai ką nors ar pati rašai  Sutinku
Terija:)
2006 07 31, 12:28
QUOTE(eco @ 2006 07 27, 20:57) Spjoviau ant lietuviu kalbos,kur su ja nueisi? ir aplamai sudina kalba,nors lietuve esu bet lietuviu kalba yra dideslis sudas Oooo, kaip drąsiai  aš nesenai pradėjau rašyt lietuvišku šifru,bet labai tuo džiaugiuosi,nes juk pamiršim lietuvišką raštą  O ji vistik mūsų gimtoji
o as dabar kad ir labai noreciau, bet negaliu lietuviskai rasyti, nes cia paparsciausiai nera lietuviskos klaviaturos! ir ka man daryti? tegu pyksta ar nepyksta lietuviu kalbos puoseletojos, bet kai nera iseities tai ... (na aisku, galiu is vis nerasyti, bet be SM nei dienos  )
Terija:)
2006 07 31, 16:13
Nemanau,kad kažkas ir pyksta.Juk čia tik internetas  virtualūs pokalbiai-pliurpalai  Bet be sms, nei dienos____sutinku
Sidharta
2006 08 03, 07:27
Aš jau metukai kaip rašau, tik lietuviškai  esu truputėlį patriotė ir manau reikia gerai išmokti lietuviškai ir tik tada pulti prie užsienio kalbų
QUOTE(eco @ 2006 07 27, 22:57) Spjoviau ant lietuviu kalbos,kur su ja nueisi? ir aplamai sudina kalba,nors lietuve esu bet lietuviu kalba yra dideslis sudas Ketegoriški tvirtinimai nėra didelio proto požymis.  O po kablelių reiktų dėti tarpą.
Zhuvycia
2006 08 08, 00:06
QUOTE(eco @ 2006 07 27, 22:57) Spjoviau ant lietuviu kalbos,kur su ja nueisi? ir aplamai sudina kalba,nors lietuve esu bet lietuviu kalba yra dideslis sudas Kaip tai kur su ja nueisi? Pas draugus, į teatrą, net į Ameriką gali nuvažiuoti  Beje, aš tai ir į ranką neimu tokių dalykų, kokius tamsta į burną susigrūdote.
Mrs Freken Bok
2006 08 17, 11:53
Stengiuosi rasyti taisyklingai, bet nenaudoju lietuvisku raidziu  ir siaip nevisada sudedu skirybos zenklus
valkata
2006 08 22, 03:39
QUOTE(grange @ 2006 08 01, 00:31) o as dabar kad ir labai noreciau, bet negaliu lietuviskai rasyti, nes cia paparsciausiai nera lietuviskos klaviaturos! ir ka man daryti? tegu pyksta ar nepyksta lietuviu kalbos puoseletojos, bet kai nera iseities tai ... (na aisku, galiu is vis nerasyti, bet be SM nei dienos  ) Matyt iš tikrųjų nelabai nori  Lietuviškos klaviatūros yra sudėtos į visas šiuolaikines OS. Tereikia susikonfigūruoti taip, kad galėtum ta klaviatūra naudotis.
mildux79
2006 08 29, 09:23
QUOTE(valkata @ 2006 08 22, 04:39) Matyt iš tikrųjų nelabai nori  Lietuviškos klaviatūros yra sudėtos į visas šiuolaikines OS. Tereikia susikonfigūruoti taip, kad galėtum ta klaviatūra naudotis. Pilnai pritariu
mamiene
2006 09 14, 17:14
Ačiū, jau galiu ir aš lietuviškai rašyti
QUOTE(valkata @ 2006 08 22, 02:39) Matyt iš tikrųjų nelabai nori  Lietuviškos klaviatūros yra sudėtos į visas šiuolaikines OS. Tereikia susikonfigūruoti taip, kad galėtum ta klaviatūra naudotis. Kompiuteris ne mano, ir as cia laikinai. negaliu nieko daryti, o be to ir nemoku.
Norėčiau rašyti lietuviškai, bet kai noriu greitai ir daug parašyti tai rašau ne lietuvišku šriftu  Nu man taip greičiau gaunasi, va dabar labai ilgai rašiau ši postą
vitaitiene
2006 09 23, 22:49
|
|