Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Rašykime lietuviškai :)
Supermamų klubas > Socialinis gyvenimas > Mamos kompiuteris
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
fukuotukaf
Šiuo metu forume vyksta akcija-atrakcija Paskutinis mados klyksmas Forume! Kaip jau žinote, forumo temos turėtų būti kuriamos naudojant lietuviškas raides (žinoma, jeigu jų reikia), tačiau šios akcijos metu skatinama visas žinutes taip pat rašyti naudojant lietuviškas raides smile.gif Tačiau ką daryti, jeigu jų paprasčiausiai nėra?

Trumpos instrukcijos neturintiems lietuvybės:

1) Einate Start->Settings->Control Panel, pasirenkate "Regional and Language Options" (jeigu tokio dalyko nėra, tada "Keyboard" ir atsidariusiame lange pasirenkate Language), atsidariusiame lange pasirenkate Languages, spaudžiate Details... Jeigu kalbų sąrašiuke nėra lietuvių kalbos, spaudžiate Add..., "Input Language" pasirenkate Lithuanian, "Keyboard Layout" taip pat Lithuanian (tada lietuviškos raidės bus viršuje ant skaičių). Suspaudot visus OK, kiek tik yra, ir bandot rašyt lietuviskai. Jeigu nepasiseka, atliekat tolimesnius punktus.

2) Einat į šį puslapiuką ir parsisiunčiate
"Windows 98 priedai" (jeigu pas jus Windows 98),
"LithWinNT 4.14" (jeigu pas jus Windows NT),
"LithWin Millennium" (jeigu pas jus Windows ME),
"LithWin 2000" (jeigu pas jus Windows 2000) arba
"LithWin XP" (jeigu pas jus Windows XP).

3) Du kartus spaudžiate ant parsisiųsto failo, nurodote, kur sudėti išarchyvuotus failus (pasinaudojant Browse...) ir spaudžiate Unzip.

4) Einate į katalogą, kuriame yra išarchyvuoti failai. Du kartus spaudžiate ant failų Go.inf ir LitWin98.inf (arba LitWinNT.inf/LitWinMl.inf/LitWinXP.inf/LitWin2k.inf). Jeigu išmes kokį langą, spauskite OK arba Yes smile.gif

5) Pakartoti 1 punktą. Jeigu vis tiek nerašo lietuviškai, galit rašyti man AŽ, bandysiu padėti susilietuvinti drinks_cheers.gif
bru
Man labai -netinka verysad.gif ,nes nemoku lietuviu gramatikos blush2.gif
Amalia
Valio! Rašau lietuviškai ir aš!
Laiminga neišpasakytai.Ačiū Pūkuotukui už pagalbą.Sunkiai einasi, bet smagu neišpasakytai!
fukuotukaf
Šaunu, kad bent vienai forumietei šis aprašymas padėjo susilietuvinti smile.gif , nes jau galvojau, kad be reikalo tokią litaniją rašiau biggrin.gif
Tedžiukė
man neseniai instaliavo window 98, ir dingo lietuviskos raides, nuejau i control panel, ten pasirinkau lietuviu klb. isinstaliavo litwin 98, bet vis tiek niekas nesigauna...go info kai paspaudziu nieko nedaro
fukuotukaf
QUOTE(vaidile @ 2005 05 30, 17:50)
man neseniai instaliavo window 98, ir dingo lietuviskos raides, nuejau i control panel, ten pasirinkau lietuviu klb. isinstaliavo litwin 98, bet vis tiek niekas nesigauna...go info kai paspaudziu nieko nedaro
*

Ant Go.inf ir LitWin98.inf failų paspausk dešinį pelės klavišą ir pasirink Install, turėtų suveikti g.gif
Tedžiukė
bandysiu paaiskinti ka as darau, fukuotup, jei kas ne taip, buki gerute, pataisyki, nes man reikia lietuv. raidziu rinkti tekstui, einu i setting, -control panel- keyboard, ten pasirenku lithuanian, spaudziu properties , keyboard load, irgi lithuanian, apply ir ok..paskui einu i litwin 98, spaudziu go, install, instaliuoja ir kartu spaudziu litwin 98, nes daugiau nieko prie litwin parasyto nematau..irgi instaliuoja, bet restart neliepia, tada restartuoju pati ir vel einu i keyboard load ir apply, ok, bet niekas nesigauna, ka toliau daryti?
Tedžiukė
didelių pastangų dėka ir aš jau galiu rašyti lietuviškai smile.gif
Valentin_a
Smagu ,kad daugelis rašo lietuviškai thumbup.gif
LorStina
ir aš rašau lietuviškai thumbup.gif thumbup.gif kaip keista.. reik įprasti biggrin.gif
Hilde
Buvo viskas iki siol gerai, odabar dingo lietuviskos raides. Turbut nety
cia kazka nuspaudziau blush2.gif ir nebezinau kai vel rasyt lietuviskai. atspausdinu virsutine eilute, kas man dabar spausdinas vietoj lietuvisku raidziu:

/ask90-~\

va cry.gif help.gif
*barbora*
Aš irgi rašau lietuviškai, valio thumbup.gif
kipse
Bandziau vis kelis menesius ir vis dar beraste. Pas mane vietoj lietuvisku raidziu is viso nieko nespausdina. O Windows lietuviskas. Help.
Kaja888
QUOTE(vaidile @ 2005 05 30, 23:17)
bandysiu paaiskinti ka as darau, fukuotup, jei kas ne taip, buki gerute, pataisyki, nes man reikia lietuv. raidziu rinkti tekstui, einu i setting, -control panel- keyboard, ten pasirenku lithuanian, spaudziu properties , keyboard load, irgi lithuanian, apply ir ok..paskui einu i litwin 98, spaudziu go, install, instaliuoja ir kartu spaudziu litwin 98, nes daugiau nieko prie litwin parasyto nematau..irgi instaliuoja, bet restart neliepia, tada restartuoju pati ir vel einu i keyboard load ir apply, ok, bet niekas nesigauna, ka toliau daryti?
*

man irgi kazkas panasaus, atrodo, abu instaliavau (go.inf ir litWin2k.inf), bet toliau niekaip cry.gif padekit mirksiukas.gif
*Kirvarpa*
Čia daug protingų žmonių susirinkę, tai gal padėsite išspręsti ne visai rimtą, bet erzinančią problemą. Kai anglų kalba spausdinu ar be lietuviškų raidžių, viskas OK, bet kur sudėti skaičius, kad kai greitai spausdini kaskart nereikėtų perjunginėti LT ir EN ar kombinacijos ALT plius tas mygtukas po Caps Lock? Gal kitus mygtukus perprogramuoti? g.gif Žinau, kad galima papildoma klaviatūrą nusipirkti, bet ji brangiai kainuoja. Ačiū. 4u.gif
Bighead
Paziurekit i savo kompa: Turi buti jame standartiniai lizdai kalviaturai ir pelei.
Jai te lizdai yra tokios pat formos kaip ir stacionariniam kompe, tai tiks ir standartine klaviatura, kuri kainuoja nuo 15 Lt.

! 

Draudžiama:

8. Bet kokie komercinio/platinimo/reklaminio pobūdžio skelbimai (tiek temos pavadinime ir turinyje, tiek dalyvio logo/avatare/pavadinime ir paraše).
Komercinio pobūdžio reklamos pasiūlymus rašykite adresu: info@supermama.lt, reklama@supermama.lt

Dar kartą pažeidus šią taisyklę bus skiriamas įspėjimas.

fukuotukaf
QUOTE(*Kirvarpa* @ 2005 11 07, 01:07)
Čia daug protingų žmonių susirinkę, tai gal padėsite išspręsti ne visai rimtą, bet erzinančią problemą. Kai anglų kalba spausdinu ar be lietuviškų raidžių, viskas OK, bet kur sudėti skaičius, kad kai greitai spausdini kaskart nereikėtų perjunginėti LT ir EN ar kombinacijos ALT plius tas mygtukas po Caps Lock? Gal kitus mygtukus perprogramuoti?  g.gif Žinau, kad galima papildoma klaviatūrą nusipirkti, bet ji brangiai kainuoja. Ačiū.  4u.gif
*

Jeigu tinka lietuviškos raidės vietoj qw ir šone esančių ženklų ir skaičiai su skirybos ženklais viršuje, tada reikia daryti šitaip:
1) Einate Start->Settings->Control Panel, pasirenkate "Regional and Language Options" (jeigu tokio dalyko nėra, tada "Keyboard" ir atsidariusiame lange pasirenkate Language), atsidariusiame lange pasirenkate Languages, spaudžiate Details... Spaudžiate Add..., "Input Language" pasirenkate Lithuanian, "Keyboard Layout" Lithuanian (IBM). Suspaudot visus OK, kiek tik yra, ir bandot rašyt lietuviskai.
cudo
Sveiki,as ne lietuve todel sunkei rasou,as persincijou programa is supermamos no ne paseleidza windows xp
Tynas
aš IR JAU GALIU RAŠYTI LIETUVIškai
viketorija
Valio valio valio thumbup.gif Rašau lietuviškai.... Tik dabar nerandu kur Šauktukas g.gif
Ambro
QUOTE(viketorija @ 2006 02 21, 19:07)
Valio valio valio  thumbup.gif  Rašau lietuviškai.... Tik dabar nerandu kur Šauktukas  g.gif
*

Spausk Shift + 1 mirksiukas.gif Bet čia tik pasirinkus EN kalba arba jei lietuviškos raidės išdėstytos šalia kitų raidžių, o ne viršuj, kur skaičiukai rolleyes.gif
Getter
Aš irgi rašau lietuviškai thumbup.gif
Ačiū aciuks.gif
Taistė
O mano naujas kompiuteris netaiso lietuviškų tekstų.. verysad.gif bus ne kas kai prasidės rašto darbai.. gal galit padėti??? help.gif (windows'ai aišku piratiniai ax.gif )
radastele
Ačiū Fukuotukaf!!!!!!!!
As taip pat jau nebe šveplai rasau! tongue.gif 4u.gif tongue.gif
myliu
QUOTE(radastele @ 2006 03 21, 01:18)
Ačiū Fukuotukaf!!!!!!!!
As taip pat jau nebe šveplai rasau! tongue.gif  4u.gif  tongue.gif
*

Tai kad dar truputį šveplai tongue.gif ax.gif
MEDUNE
4u.gif Sveikos mergaites.Na tikras nepatogumas keisti kalbas klaviaturoje.As pavizdziui per diena rasau lietuviskai,rusiskai,vokiskai ir ispaniskai .Tai dazniausiai kvieciuosi virtualia klaviatura.O ir manoji "apsaudyta"libdukais,su rusu kalbos alfabetu,tai lietuvisku raidyciu nebeturiu kur klijuoti doh.gif O virtuali tai man labai nepatogi.Nesu as dar didelis meistras situose informatikos kiemuose ax.gif blush2.gif
Papildyta:
QUOTE(kipse @ 2005 09 27, 21:58)
Bandziau vis kelis menesius ir vis dar beraste. Pas mane vietoj lietuvisku raidziu is viso nieko nespausdina. O Windows lietuviskas. Help.
*

lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif Ne tu viena lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif As tai tuj ir kalbeti pamirsiu lotuliukas.gif
Sella
QUOTE(kipse @ 2005 09 27, 20:58)
*

Kaip gali nespausdinti lietuviškų raidžių? g.gif Aš savo kompiuterį pirkau ne Lietuvoje, bet lietuvišką raidyną jau instaliuotą suradau visai nesunkiai. smile.gif
*CACA*
Dar nuo mokyklos laikų kai pripratau lietuviškai rašyti, tai ir stengiuosi tai daryti. tik va kartasi pamirštu kalbą pakeisti, tai prirašau visokių skaičiukų vietoj raidžių. Bet manau visiems visko pasitaiko.
rutuliukass
Įsijungus super mamų forumą pirmiausiai pasikeičiu angliškas raides į lietuviškas.Nes man būtų gėda blush-anim-cl.gif rašyti su klaidom.
grange
Bet ar nenusibosta perjunginėti kalbą, kai norite šauktuką padėti? man tai labai tas nervina ir visada beveik rašau be lietuviškų raidžių, ir nematau čia jokios gėdos, juk ne kokį diktantą rašai... lotuliukas.gif
Tik matau vieną minusą, kai įprantu čia rašyti be lt raidžių, o kai reikia rašyti kokį darbą paskaitoms, tada jau sunkiau būna blush2.gif
Molė
Aišku, skubant galima suklysti. Bet savo krašto raštą ir kalbą reikia gerbti. Nemalonu, kai matai klaidas, kurios net akį rėžia. blush2.gif
Na būna, kad paspaudi ne tą klavišą.... Bet nemokšiškumas tikrai pastebimas blush2.gif
rutuliukass
Šauktukų niekad nedėjau ir to nepastebėjau. tongue.gif
Kitana
man tai kaip "užplaukia" .. ax.gif kartais lietuviškomis rašau, kartais angliškomis.. biggrin.gif
liusė
Padariau viska, kas pradzioj parasyta, Worde lietuviskos raides atsirado, o cia vistiek skaiciai verysad.gif

Papildyta:
Regis, jau viskas gerai biggrin.gif
ąčęėįšųūž
eco
Spjoviau ant lietuviu kalbos,kur su ja nueisi? ir aplamai sudina kalba,nors lietuve esu bet lietuviu kalba yra dideslis sudas
chriss
Na o aš dabar pradėjau rašyti lietuviškai.Ir visai nepamirštu persijungti,o ir pačiai aiškiau būna kai skaitai ką nors ar pati rašai smile.gif
nataliux
QUOTE(chriss @ 2006 07 28, 00:06)
Na o aš dabar pradėjau rašyti lietuviškai.Ir visai nepamirštu persijungti,o ir pačiai aiškiau būna kai skaitai ką nors ar pati rašai smile.gif
*

Sutinku drinks_cheers.gif mirksiukas.gif
Terija:)
QUOTE(eco @ 2006 07 27, 20:57)
Spjoviau ant lietuviu kalbos,kur su ja nueisi? ir aplamai sudina kalba,nors lietuve esu bet lietuviu kalba yra dideslis sudas
*

Oooo, kaip drąsiai 4u.gif aš nesenai pradėjau rašyt lietuvišku šifru,bet labai tuo džiaugiuosi,nes juk pamiršim lietuvišką raštą ax.gif O ji vistik mūsų gimtoji smile.gif
grange
o as dabar kad ir labai noreciau, bet negaliu lietuviskai rasyti, nes cia paparsciausiai nera lietuviskos klaviaturos! ir ka man daryti? tegu pyksta ar nepyksta lietuviu kalbos puoseletojos, bet kai nera iseities tai ... (na aisku, galiu is vis nerasyti, bet be SM nei dienos doh.gif )
Terija:)
Nemanau,kad kažkas ir pyksta.Juk čia tik internetas ax.gif virtualūs pokalbiai-pliurpalai lotuliukas.gif Bet be sms, nei dienos____sutinku drinks_cheers.gif
Sidharta
Aš jau metukai kaip rašau, tik lietuviškai biggrin.gif esu truputėlį patriotė ir manau reikia gerai išmokti lietuviškai ir tik tada pulti prie užsienio kalbų mirksiukas.gif
aadass
QUOTE(eco @ 2006 07 27, 22:57)
*

Ketegoriški tvirtinimai nėra didelio proto požymis. smile.gif O po kablelių reiktų dėti tarpą.
Zhuvycia
QUOTE(eco @ 2006 07 27, 22:57)
*

Kaip tai kur su ja nueisi? Pas draugus, į teatrą, net į Ameriką gali nuvažiuoti smile.gif Beje, aš tai ir į ranką neimu tokių dalykų, kokius tamsta į burną susigrūdote. schmoll.gif
Mrs Freken Bok
Stengiuosi rasyti taisyklingai, bet nenaudoju lietuvisku raidziu ax.gif ir siaip nevisada sudedu skirybos zenklus blush2.gif mirksiukas.gif
valkata
QUOTE(grange @ 2006 08 01, 00:31)
o as dabar kad ir labai noreciau, bet negaliu lietuviskai rasyti, nes cia paparsciausiai nera lietuviskos klaviaturos! ir ka man daryti? tegu pyksta ar nepyksta lietuviu kalbos puoseletojos, bet kai nera iseities tai ... (na aisku, galiu is vis nerasyti, bet be SM nei dienos  doh.gif )

Matyt iš tikrųjų nelabai nori smile.gif Lietuviškos klaviatūros yra sudėtos į visas šiuolaikines OS. Tereikia susikonfigūruoti taip, kad galėtum ta klaviatūra naudotis.
mildux79
QUOTE(valkata @ 2006 08 22, 04:39)
Matyt iš tikrųjų nelabai nori smile.gif Lietuviškos klaviatūros yra sudėtos į visas šiuolaikines OS. Tereikia susikonfigūruoti taip, kad galėtum ta klaviatūra naudotis.
*

Pilnai pritariu biggrin.gif
mamiene
Ačiū, jau galiu ir aš lietuviškai rašyti yahoo.gif
grange
QUOTE(valkata @ 2006 08 22, 02:39)

Kompiuteris ne mano, ir as cia laikinai. negaliu nieko daryti, o be to ir nemoku.
kavyte
Norėčiau rašyti lietuviškai, bet kai noriu greitai ir daug parašyti tai rašau ne lietuvišku šriftu blush2.gif Nu man taip greičiau gaunasi, va dabar labai ilgai rašiau ši postą blink.gif
vitaitiene
labai gaila, bet skaitant kitų komentarus (ne šiame forume) nuo klaidų darosi gėda... blush2.gif blush2.gif blush2.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.