Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Kaklelio užsiuvimas
Supermamų klubas > Apie nėštumą ir gimdymą > Aš nėščia! > Nėščiosios sveikata
ernoja
Mano draugė laukiasi. Nėštumas šiuo metu keturi mėnesiai. Per paskutinį apsilankymą ginekologė jai pasakė, kad kūdikio gali neišnešioti, nes gimdos kaklelis nėra visiškai užsidaręs. Aišku, liepė gulėti, stebėti save ir t.t. Kaip vieną iš sėkmingo išnešojimo galimybių paminėjo, kad galima užsiūti gimdos kaklelį. Gal kas su tuo susidūrėt? Kokia tikimybė, kad tai padės?
Pieve
QUOTE(zinulė @ 2008 01 05, 01:52)
Mano draugė laukiasi. Nėštumas šiuo metu keturi mėnesiai. Per paskutinį apsilankymą ginekologė jai pasakė, kad kūdikio gali neišnešioti, nes  gimdos kaklelis nėra visiškai užsidaręs. Aišku, liepė gulėti, stebėti save ir t.t. Kaip vieną iš sėkmingo išnešojimo galimybių paminėjo, kad galima užsiūti gimdos kaklelį. Gal kas su tuo susidūrėt? Kokia tikimybė, kad tai padės?
*

Užsiūti gimdos kaklelį galima nuo maždaug 12 nėštumo savaitės (standartas, ypač pagal seną mokymą - nuo 16-18 sav.), tačiau tai- operacija ir jai reikalingi ypatingi parodymai - įprastinis persileidimas, buvę keli priešlaikiniai gimdymai. Ginekologės apžiūra - nėra pagrindinis parodymas šiai operacijai. Tiksliausiai gimdos kaklelį galima įvertinti ultragarso tyrimu - jo ilgis neturėtų būti trumpesnis kaip 2,6 cm ir vidinės žiotys turi būti praviros. Taip pat reikia išsitirti dėl galimos infekcijos. Dabar, deja, viskas keičiasi - ir pasėlis iš gimdos kaklelio, o juo labiau - tepinėlis iš makšties - nerodo 100% infekcijos, kad ir kokios bakterijos ten išaugtų. Dar vienas - kuo daugiau apžiūrų per makštį daro ginekologė, tuo daugiau didina riziką persileisi ar, kaip minėjote, "neišnešioti". APŽIŪRĖTI REIKIA TIK MAKŠTINIAIS ŠAUKŠTAIS, o šiukštu ne pirštais ten makaluoti.
ernoja
QUOTE(Pieve @ 2008 01 05, 11:07)
Užsiūti gimdos kaklelį galima nuo maždaug 12 nėštumo savaitės (standartas, ypač pagal seną mokymą - nuo 16-18 sav.), tačiau tai- operacija ir jai reikalingi ypatingi parodymai - įprastinis persileidimas, buvę keli priešlaikiniai gimdymai. Ginekologės apžiūra - nėra pagrindinis parodymas šiai operacijai. Tiksliausiai gimdos kaklelį galima įvertinti ultragarso tyrimu - jo ilgis neturėtų būti trumpesnis kaip 2,6 cm ir vidinės žiotys turi būti praviros. Taip pat reikia išsitirti dėl galimos infekcijos. Dabar, deja, viskas keičiasi - ir pasėlis iš gimdos kaklelio, o juo labiau - tepinėlis iš makšties - nerodo 100% infekcijos, kad ir kokios bakterijos ten išaugtų. Dar vienas - kuo daugiau apžiūrų per makštį daro ginekologė, tuo daugiau didina riziką persileisi ar, kaip minėjote, "neišnešioti". APŽIŪRĖTI REIKIA TIK MAKŠTINIAIS ŠAUKŠTAIS, o šiukštu ne pirštais ten makaluoti.
*

jai prieš tai buvo du persileidimai per šiek tiek daugiau kaip metus. Prieš kelis metus buvo nesivystantis nėštumas, po to gydėsi. Gal ne taip išsireiškiau. Gydyoja pasakė, kad kaklelio užsiuvimas vienas iš siūlomų variantų. Ir kiek žinau, tai apžiūrėjo ir ultragarsu. Aš kažkaip maniau, kad tai jau nebedaroma. Anksčiau buvau girdėjusi tokį variantą, maniau, kad yra kitokių būdų.
Pieve
QUOTE(zinulė @ 2008 01 05, 11:37)
jai prieš tai buvo du persileidimai per šiek tiek daugiau kaip metus. Prieš kelis metus buvo nesivystantis nėštumas, po to gydėsi. Gal ne taip išsireiškiau. Gydyoja pasakė, kad kaklelio užsiuvimas vienas iš siūlomų variantų. Ir kiek žinau, tai apžiūrėjo ir ultragarsu. Aš kažkaip maniau, kad tai jau nebedaroma. Anksčiau buvau girdėjusi tokį variantą, maniau, kad yra kitokių būdų.
*

Jei ankstyvi persileidimai, buvęs nesivystantis nėštumas, reikėtų išsitirti dėl antifosfolipidinio sindromo. Įprastiniam persileidimui būdingi persileidimai po 12 savaičių.
brukniukas
Mano pazistamos draugei vienai dare ta kaklelio uzsiuvima, bet ji dare pries 20 metu, Rusijoje, nes ji turejo labai daug persileidimu, niekaip negalejo pastoti. Sekmingai isnesiojo ir pagimde berniuka... mirksiukas.gif
mejja
mano mamai besilaukiant uzsiuvo gimdos kakleli. tiesiog tada buvo tokia mada ir uzsiudavo beveik kiekvienai.

na o sioj situacijoj net nezinau,gal ir vertetu,bet tas uzsiuvimas 100 proc.neapsaugo nuo persileidimo.

ir isvis nera ko ten listi daznai. mano mamai butent nuo to lindimo buvo du persileidimai,tai kai laukesi manes,ji nesileido buti apziurima gana ilgai.
Erkesta
Oi, išvis apie tokį dalyką pirmą kartą girdžiu, bet jei tai būtų tikrai vienintelė galimybė išnešioti leliuką - tikrai tam pasirįžčiau,,, rolleyes.gif
Katusik
QUOTE(InGridutia @ 2008 01 08, 12:21)
Oi, išvis apie tokį dalyką pirmą kartą girdžiu, bet jei tai būtų tikrai vienintelė galimybė išnešioti leliuką - tikrai tam pasirįžčiau,,,  rolleyes.gif
*

17 sav. man grėsė šis "malonumas"

ilgai kalbėjau su gydytojais. tai jie patys šią priemonę linkę taikyti tik kraštutiniu atveju. nes minusų čia yra daugiau, nei pliusų. viską apsvarsčiusi šios procedūros atsisakiau.

jau geriau griežtas gulimas režimas, nei kaklelio ir gimdos apsiuvimas schmoll.gif

guliu jau 3 mėn. užtat vaikas niekur nepabėgo ir toliau skaičiuoja man šonkaulius. jau 32 sav. wub.gif
ernoja
QUOTE(Katusik @ 2008 01 08, 23:24)
17 sav. man grėsė šis "malonumas"

ilgai kalbėjau su gydytojais. tai jie patys šią priemonę linkę taikyti tik kraštutiniu atveju. nes minusų čia yra daugiau, nei pliusų. viską apsvarsčiusi šios procedūros atsisakiau.

jau geriau griežtas gulimas režimas, nei kaklelio ir gimdos apsiuvimas  schmoll.gif

guliu jau 3 mėn. užtat vaikas niekur nepabėgo ir toliau skaičiuoja man šonkaulius. jau 32 sav.  wub.gif
*

Šaunu. 4u.gif Sėmės nešiojant.
Draugė irgi nusieikusi geriau jau gulėti. ketvirtadienį dar patikrins o tad asprs, kaip toliau elgtis.
Maia
mano kaklelis labai trumpas buvo,bet viskas gerai baigesi.sako berots,jau nebeuzsiuna,nu nebent labai sunki situacija. manau nuo gyd. priklauso
deltadu
QUOTE(Maia @ 2008 02 12, 21:44)
mano kaklelis labai trumpas buvo,bet viskas gerai baigesi.sako berots,jau nebeuzsiuna,nu nebent labai sunki situacija. manau nuo gyd. priklauso
*

Kažkada ir aš girdėjau ,kad užsiuva kaklelį, bet dabar turbūt jau ne..
Amade
QUOTE(deltadu @ 2011 05 28, 21:55)
Kažkada ir aš girdėjau ,kad užsiuva kaklelį, bet dabar turbūt jau ne..
*

dar ir kaip uzsiuva ir siais laikais mirksiukas.gif tik tai daro daug reciau nei pries 20 metu ir tik toms, kurioms tai yra butina mirksiukas.gif
jamam
kartais tai vienintelis variantas,kad isnesiuoti vaikeli.Mano sesei uzsiuvynejo du kartus,pirma karta Lietuvoj o antra karta JAV,nes ten dabar gyvena.Ir jei reikia tai manau,kad uzsiuvynetu dauguma ax.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.