.gif)
mano sunui jau greit 1,9metukai ir niekaip neisivaizduoju kaip atpratinti ji naktim gerti?Labai daug geria,ka man mamytes daryti kaip atpratinti?
Sveikos mamytes
![]() mano sunui jau greit 1,9metukai ir niekaip neisivaizduoju kaip atpratinti ji naktim gerti?Labai daug geria,ka man mamytes daryti kaip atpratinti?
maniskis irgi labai daug gere nakti
mano kai buvo maziukas taip pat daug gerdavo ir diena ir nakti. ypac kol gere is buteliuko, jam lyg nusiraminimas budavo. Net kazkur perskaiciau kad tai nera gerai, psichologai net minejo kad tai gali veliau atsiliepti nusiraminimu alumi ir t.t, bet cia jau kaip mano vyras sako tik isvedziojimai. Bet po to, kai tai perskaiciau, is karto atemiau buteliuka, daviau gerti tik vandeni ir po truputi apsiraminome. Dabar mums 2,8 ir jis zino kad einant miegoti geriame tik vandeni ir jei nakti pabunda (retai taip bepasitaiko), atsigeriam tik vandenuka, tada jis geria tik tiek kiek uztenka troskuliui numalsinti.
dekoju uz jusu pasisakymus reiks ir man taip daryti duoti vandenuko,ir seip bandysiu gal jei nakti prabus pagluostyti,paniuniuoti be gerimo gal is pet pradziu bus sunku bet reikia kazka daryti nes jau menuo su trupuciu gyvename be pamperso tik naktimis,o kai tiek daug geria tai pampersas net neislaiko,o ant puodo reiktu sodinti kas 5min,tad jus isivaizduojate kad sunku,,,,
QUOTE(dangausvaivorykste @ 2008 01 05, 21:44) dekoju uz jusu pasisakymus reiks ir man taip daryti duoti vandenuko,ir seip bandysiu gal jei nakti prabus pagluostyti,paniuniuoti be gerimo gal is pet pradziu bus sunku bet reikia kazka daryti nes jau menuo su trupuciu gyvename be pamperso tik naktimis,o kai tiek daug geria tai pampersas net neislaiko,o ant puodo reiktu sodinti kas 5min,tad jus isivaizduojate kad sunku,,,,jo, pradek nuo vandenuko jei duodavai saldziu gerimu nakti, bent jau isgers nebe toki kieki.
Mano 5 metų dukra iki šiol naktimis geria, bet tik vandenį. Gal jau įprotis tapo
Ir pas mus ta pati problema, dar pati maitinu tai gal paprasčiau, keltis nereikia nes kartu miegam, bet tas dažnas kėlimasis naktį vargina, jis pažinda ir toliau parpia, o pati kai išsibudinu tai naktį ne kaži ką pamiegu
As tikiu, kad vaikuciai apie kuriuos cia kalbama yra sveiki, taciau mamytes turetu zinoti, kad daznas naktinis (ir ne tik) noras gerti gali buti cukrinio diabeto pozymis. Panasu poveiki gali sukelti per didelis angliavandeniu vartojimas dienos metu (visokios arbatytes ir sultys ju turi pakankamai). Norint, kad vaikas nesikeltu nakti gerti, reiktu isitikinti ar jis pakankamai gauna skysciu dienos metu. Puiku jei vaikas "troskuliukas" dienos metu gautu kuo daugiau gryno vandens, o ne sulciu ir arbatyciu. Taip greiciau atstatomas vandens trukumas ir vaikas savaime maziau nori gerti (ne tik del to, kad vanduo neskanus).
Mes kol gerem is buteliuko,tai ir 2k nakti.Nutraukus buteliuka ir pats savaime negere,nes is puodelio jam dar sunku buvo,tai ir atprato.
Na zinote diena as nepasakyciau kad mano mazius daug gertu,nes kai padejome buteliukair ji naudojame tik nakciai ar pienukui gerti tai gal jam diena skysciu yra mazai,todel jis atsigriebia nakti?Net nezinau tai ka daryti kad diena gertu daugiau?
mano mergyte taip pat daug geria naktim,tačiau jau dantukai pradėjo gesti.Daktarė sako
,tikriausiai pieniniu dantuku kariesas.Vaziuosim pas odontologus konsultuotis.
mano dukrytė irgi iki šiol neatsisakė naktimis gerti
Nu siandien atsikeliau ir pagalvojau uzsiregistruosiu pas sunaus gydytoja bus proga paprasyti siuntimo pas akyciu gydytoja ir pasikonsultuoti del gerimo nakti nezinau ir seip pradejo blogai miegoti-nebezinau kas cia darosi?
QUOTE(dangausvaivorykste @ 2008 01 07, 10:17) Nu siandien atsikeliau ir pagalvojau uzsiregistruosiu pas sunaus gydytoja bus proga paprasyti siuntimo pas akyciu gydytoja ir pasikonsultuoti del gerimo nakti nezinau ir seip pradejo blogai miegoti-nebezinau kas cia darosi? ![]() o kiek turit dantuku? mazu koks dantukas kalasi? bet paklausk daktares del to gerimo ir parasyk ka pasake labai idomu
na kaip musu gerdavo daug nakti budavo kokius du tris kartus misinuko po 250g, ir dar arbatu, tai gydytoja sake teveliai cia jau nuo jusu viskas priklauso, vienintelis budas tiesiog neduoti...jokia cia liga tiesiog iprotis...
o maniskis atprato kai susirgo, negalejo nei soskytes nei buteliuko paimti, tai per savaitele ir uzmirsom....manau buvo iprotis is buteliuko gerti, nes dabar kartais pasiulau vandenuko is puodelio,tai buna grieztas ne Kartasi labai padeda pries nakti melisu arbatele, jau kaip labai blogai buna duodu Sedalios biski padeda.. QUOTE(medika @ 2008 01 05, 22:59) As tikiu, kad vaikuciai apie kuriuos cia kalbama yra sveiki, taciau mamytes turetu zinoti, kad daznas naktinis (ir ne tik) noras gerti gali buti cukrinio diabeto pozymis. Panasu poveiki gali sukelti per didelis angliavandeniu vartojimas dienos metu (visokios arbatytes ir sultys ju turi pakankamai). Norint, kad vaikas nesikeltu nakti gerti, reiktu isitikinti ar jis pakankamai gauna skysciu dienos metu. Puiku jei vaikas "troskuliukas" dienos metu gautu kuo daugiau gryno vandens, o ne sulciu ir arbatyciu. Taip greiciau atstatomas vandens trukumas ir vaikas savaime maziau nori gerti (ne tik del to, kad vanduo neskanus). pas mus ta pati problema, keliasi nakti pora kartų, kad atsigertų, tik tiek, kad mes vandenuką geriam, ir nė kiek jis mažei nėra blogai,nenori atprast kad ir ne pienukas dieną manau normaliaiskysčių išgeria, ypač jei sudėsim ir kiek su masitu gauna, todėl nemanau, kad dėl skysčių trūkuma taip vyksta tikėčiausia - šprotis, su kuriuom reiks kovot (bandėm keletą kartų- nepavyko,vaiko protestai didesni už mūsų pasiryžimą QUOTE(astule122 @ 2008 01 06, 19:32) Mes kol gerem is buteliuko,tai ir 2k nakti.Nutraukus buteliuka ir pats savaime negere,nes is puodelio jam dar sunku buvo,tai ir atprato.
manoji taip pat nakti labai daug geria....isgeria po litra tai tikrai.....anksciau gerdavo sultis,bet pradejo vis daugiau ir daugiau ju gerti,tada as pradejau skiesti jas su vandeniu,isgeria maziau nei vienas,o jei praskiedziu per stipriai tai negeria,bet tada pabudus nakti verkia ir nebeina jos uzmigdyti.o jei daugiau sulciu ipilu nei vandens tai isgeria iskarto visa puodeli ir pripampus eina toliau miegot
Mamytes, o jus nemanot, kad kambaryje, kur miega jusu mazyliai yra per sausas oras? Ypac dabar, kai radijatoriai visu pajegumu sildo...Musu miegamajame tikrai labai sausas oras, as pati atsikeliu isdziuvusia burna ir uzgulusia nosim. Mazyliams burnyte greitai isdziusta, nes miega issizioje (aisku ne visi ir ne visada)-tai galbut yra pastoviu pabudimu ir naktiniu noru atsigerti priezastis. Mes ant radijatoriaus visada uzmetam dregna, beveik varvanti ranksluosti, prie vaiko lovytes pastatau dubeneli su garuojanciu vandeniu. Naktiniu pabudimu ir gerimu labai sumazejo. Gal ir jums tai pades
Ramiu nakteliu jums ir jusu kleckiukams
kai auginau pirmagymį sūnų, tai daug ko neišmaniau
taip, kad reikia imtis griežtai, jei jau pasiryžote nebeduot, tai turite savo ir laikytis
MUSISHKE IKI SIOL GERIA, BET JAU NAKTI PADUODU ARBATYTES.
TIK JAU DABAR PASKAICIUS, GALVOJU PRADETI PAKISHTI PUODUKA IR SU VANDENUKU, GAL IR IS TIKRUJU ATPRAS
mūsų mažė irgi naktį daug geria
nežinau kaip reiks atpratint Bandžiau vieną naktį neduoti,-kaktytę,nugarytę paglostyt,paliūliuot,pačiūčiuot,-tokį triukšmą pakėlė,kad ir pati pagalvojau kam tą vaiką kankint...na jei troškina ją,tai tegul ir geria. Sūnui buvo pustrečių metų kai visai nustojo naktim gert. turbūt viskam savas laikas
o musiskis jau nakti negeria nieko
nakti gerdavo labai daug ir tik arbatytes saldzias-to pasekme sugede dantukai. tada emiausi pratinti prie vandenuko. ji daviau ir diena ir nakti daugiau nieko net nerodziau, ir pavyko bet susirgo stomatitu ir atsisake gerti is buteliuko, matyt jam skaudejo burnyte... duodavau ta savaite gerti tik is puoduko ir taiop baigesi musu gerimai nakti nors arbateles tai diena pliumpina pastoviai taigi mamytes kantrybes ir laukit tos stebuklingos dienos QUOTE(nekava @ 2008 01 05, 18:48) maniskis irgi labai daug gere nakti reikes ir man pabandyti
Na aš pradėjau nakčiai irgi vandenuką gert duoti...Tai pirmą naktį kniurzėjimais lyg paprotestavo.....
Prieš porą savaičių atsisakėm
Niekada naktimis neduodavau savo mergytem gert nei arbatu,nei sulciu, o tik virinta vandenuka, ir neturejau jokiu problemu su atpratinimais nuo tu skanumynu. Dabar naktimis prabunda po pora kartu atsigert, o kartais ir visa nakti ismiega
QUOTE(jurgitasta @ 2008 01 24, 02:03) Niekada naktimis neduodavau savo mergytem gert nei arbatu,nei sulciu, o tik virinta vandenuka, ir neturejau jokiu problemu su atpratinimais nuo tu skanumynu. Dabar naktimis prabunda po pora kartu atsigert, o kartais ir visa nakti ismiega Mes naktimis taip pat geriame ir pakankamai daug is pradziu pergyvenau o dabar nusiraminau. As jai neduodu saldziu arbatu plikau metas, melisas kminus ir kuo puikiausiai geria o nakciai pripratinau prie paprasto pieno ir vargo mes nematome
Na mano mazoji ir naktim geria tai bandziau duoti vandenukai kaip jus cia rosot bet ji kaip mete i mane ta buteliuka su vandeniu ir toliau verke kol nepadaviau jai sulciu tai net nezinau kaip reik atpratinti nu gal vel bandyti su vandeniu
O mano dukrite geria vandeni ir denom ,ir naktim .Ir jau senai, bet neatpranta. Daktarai sako kad cia gerai ,valo organizma.Gerai butu denom daugiau gertu ,o naktim megotu .
Gydytojui pasiguodziau taip kaip cia sakiau daug geria naktim,gydytojas nieko blogo nepasake sake bandyk duoti daugiau diena gert bet nesake vandens(butent vandens)kaip duodavau ir duodu arbatytes,sulciu,pienuko,o seip net nezinau mes cia sirgome baisiai kasciavome ir labai sunui gekle skaudejo tad nelabai ir gere jis man naktim,,,,tad dabar pasveikome ir galiu pasisakyti jau kokia savaityte mesismiegame nuo23val iki 7-8val ir neprabundame man tiesiog dziaugsmas viduje
![]() Tad sakau gal kiekvienam vaikui ateina toks metas kai nebereikia nakti gerti,kaip vaikscioti kiekvienas savu laiku ismoko,kalbeti taip ir naktinis miegelis ir jo gerimas,,,,, Visoms sekmes!!!! |