Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Temperatūra po gimdymo
Supermamų klubas > Apie nėštumą ir gimdymą > Po gimdymo
Pages: 1, 2, 3
Rasakila
laidies ismintis sako, kad moteris po gimdymo sesias savaites yra viena koja grabe:(
Kiek laiko yra normalu aukstesne kuno temperatura?
Savaite po gimdymo buvo >=38.4. Dabar jau trecia savaite eina, nuolatos buna 37.2, kartais maziau:)
Naktimis maitinant leliu, pila karstis ir prakaitai sad.gif
Ar tai nuo pieno gamybos ir besitraukinejancios gimdos?
tera
Rasakila, man tai sukilusi tempa nieko gero nerodė - nuo pat gimdymo dienos sukildavo iki 39 (nežinau, gal būtų sukilusi daugiau, bet numušinėdavo ligoninėj), tai, nors ir buvau "pumpuojama" dviejų rūšių antibiotikais, ji tokia laikėsi savaite.. Jau buvau pradėjusi galvoti, kad neišbrisiu iš tos balos, nes tiek ilgai jokių pokyčių nebuvo blink.gif Tačiau po savaitės organizmas pradėjo kovoti ir išgijau.. Labai žlugdė tai, kad ilgai niekas nesakė priežasties.. Tik po 5 - 6 dienų užsiminė, kad "aktyvavosi" streptokokas g.gif , nors vaikiukas buvo sveikas g.gif Mano vyras labiau linkes manyti, kad paprasčiausiai buvo kažkas nesteriliai atlikta per/po gimdymo ir gavosi uždegimas g.gif
Aš tau patarčiau būtinai nueiti pas ginekologą, nes gali būti visokių priežasčių pakilusiai tempai.. Kad po to nebūtų kas nors dar blogiau, tfu, tfu, tfu.. Ir pačiai ramiau bus, galėsi mėgautis motinystės džiaugsmais 4u.gif
Rasakila
QUOTE(tera @ 2005 03 23, 12:16)
Rasakila, man tai sukilusi  tempa nieko gero nerodė - nuo pat gimdymo dienos sukildavo iki 39 (nežinau, gal būtų sukilusi daugiau, bet numušinėdavo ligoninėj), tai, nors ir buvau "pumpuojama" dviejų rūšių antibiotikais, ji tokia laikėsi savaite.. Jau buvau pradėjusi galvoti, kad neišbrisiu iš tos balos, nes tiek ilgai jokių pokyčių nebuvo  blink.gif  Tačiau po savaitės organizmas pradėjo kovoti ir išgijau.. Labai žlugdė tai, kad ilgai niekas nesakė priežasties.. Tik po 5 - 6 dienų užsiminė, kad "aktyvavosi" streptokokas  g.gif , nors vaikiukas buvo sveikas  g.gif  Mano vyras labiau linkes manyti, kad paprasčiausiai buvo kažkas nesteriliai atlikta per/po gimdymo ir gavosi uždegimas  g.gif
Aš tau patarčiau būtinai nueiti pas ginekologą, nes gali būti visokių priežasčių pakilusiai tempai.. Kad po to nebūtų kas nors dar blogiau, tfu, tfu, tfu.. Ir pačiai ramiau bus, galėsi mėgautis motinystės džiaugsmais  4u.gif
*

Man KMUK sake, kad po gimdymo savaite yra normalu t=38, tai ja tik numusinejo ir viskas:( tipo gimda valosi, taip ir turi buti:(
palatos drauge paprtase paziureti echoskopu, tai sako tipo ka cia issigalvoji? doh.gif
tera
doh.gif Nieko tame normalaus nėra - tempa iki 38 yra normalu maximum 2 dienas po gimdymo, man jau antrą karščiavimo dieną puolė visokius tyrimus daryti - nes buvo aišku, kad kažkas negerai.. O gimdą su ehoskopu (kad patikrint, ar nėra kalti užsilike plaentos likučiai) žiūrėjo kokius 4 kartus... Tikrai nueik ir pasitikrink mirksiukas.gif
Guoda
Rasakila, kazkaip keista, kad laikantis tokiai nemazai temperaturai nedare jokiu tyrimu...
Man irgi kelias dienas po gimdymo buvo temperatura apie 38...Tai KMUK atliko tyrimus, ziurejo echoskopu gimda-ar viskas ten gerai... bet nieko nerado, viskas tvarkoj buvo.... Bet, del viso pikto palaike, ligonineje 5 dienas ir dar visa savaite liepe skambinetis daktarui (pas ji gimdziau susitarus) ir pranesineti savo temperatura.... Tai man dar visa savaite laikesi 37.2... Bet su laiku susitvarke...
Rasakila
Kazkaip sake, kad pirma savaite normalu, nes plysimai ir siuvimai schmoll.gif schmoll.gif
o t pakilo savaitgaly, todel daktaru neprisisauksi...
siandie bandziau registruotis jusu paklausius - daktarai atostogauja iki po VELYKU:(
Tarena
Man taip pat streptokokas buvo.
LiVo
geriausia, aišku, kad tokiais atvejais apžiūrėtų gydytojas, šiaip nėra normalu, jei aukšta temparatūra, vadinasi vyksta kažkokie procesai, man pvz. buvo gimdos uždegimas... Pasitikrink, kad ir pas kt. gydytoja.
Milduzhe
Man po sekcijos 10 dienu laikesi 38 temp, numusinedavau temperatura su paracetamoliu, kad galeciau maitint. Praejus 10 dienu kreipiaus i gydytoja, pas kuria gimdziau, temperatura numuso tik antibiotikais - gentomicinu. Taciau prakaitavimas nakti isliko dar gerus 1.5 menesio... kartais pakidavo temperatura iki 37.2 Niekas negalejo pasakyti kodel... schmoll.gif Jei turi patikima gydytoja, butinai kreipkis. Galiu pasakyti, kad tai labai sekina
Ambro
QUOTE(Rasakila @ 2005 03 23, 13:57)
Kazkaip sake, kad pirma savaite normalu, nes plysimai ir siuvimai  schmoll.gif  schmoll.gif
o t pakilo savaitgaly, todel daktaru neprisisauksi...
siandie bandziau registruotis jusu paklausius - daktarai atostogauja iki po VELYKU:(
*

Man po abiejų gimdymų nebuvo pakilusi temperatūra, tai nemanau, kad čia normalu rolleyes.gif
Čili
temperatura po gimdymo rodo kazkoki uzdegima ar bacila..Man ji uzkilo praejus savaitei po gimdymo...Ir iki 40laipsniu uzkilo,numusem tik su antibiotikais.. tokiu atveju tikrai vertetu pasikonsultuoti su ginekologu
mandalina
Pagimdžius jokiu būdu negalima matuoti temperatūros pažastyje, nes ji yra netiksli. Prie krūtinės, kai gaminasi pienukas, visada termometras parodys virš 38 laipsnių. Temperatūrą reikia matuoti kirkšnyje biggrin.gif Tai kad nepergyvenkit mirksiukas.gif (man taip RK ligoninėj pasakė, kai pagimdžiau, o aš jau norėjau termometrą slėpti, kad tik namo išleistų biggrin.gif )
VeroniQ
tik nematuokit temperatura po pazastim. man gyd. aiskino kad po gimdymo prsidejus pieno gamybai krutys darosi karstos ir del to rodo didesne temp. sake kirksny matuot pavyzdziui
VeroniQ
heh su mandalina vienu metu atsakem ta pati biggrin.gif
Čili
tai jau taip - kai papai buvo keleta dienu kaip pas Pamela biggrin.gif ir uzkaite nuo pieno gamybos, man butu iskart parode 42 laipsnius biggrin.gif o matavau kakta smile.gif jei siaip gera savijauta, nekrecia nesveikas drebulys, tai normalu smile.gif as tai vziavau i greitosios pagalbos priimamaji birzelio menesi su vyro ziemine puku striuke doh.gif doh.gif doh.gif biggrin.gif gerai,kad viskas gerai baigesi
mandalina
QUOTE(sauluciukas @ 2005 03 24, 10:14)
heh su mandalina vienu metu atsakem ta pati biggrin.gif
*

tipo abi labai protingos smartass.gif: mirksiukas.gif biggrin.gif
almante
o man po gimdymo tem-ra visai nebuvo sukilus 4u.gif
inginė
Man po gimdymo temperatūra laikėsi apie 10 dienų. O kai pažiūrėjo echoskopu, tai iš karto liepė ruoštis į operacinę, nes nesivalė gimda. O po išvalymo iš karto viskas susitvarkė.
Negalima į tai numoti ranka.
Estrella...
Po gimdymo prėjus porai valandų ,pakilo temp.,bet greitai ir nukrito.
ragnez
ish karto po gimdymo temperatura gali trumpam pakilti del dehidracijos - bet geriant skyschiu turetu taip pat greitai ir nukristi. pradejus gamintis pienui ir gali buti truputi aukshtesne (man su pirmu gulint ligoninej kazhkur trechia - ketvirta para budavo apie 37.2). prakaitavimas po gimdymo irgi normalu - taip shalinasi per neshtuma susikaupusiu skyschiu perteklius (man taip buvo po antro gimdymo).
bet aukshtesne temperatura nieko gero nerodo. greichiausiai kazhkur kazhkas vyksta ne taip, kaip turetu. geriausia pasirodyti gydytojams.
Upsiukas
Taip, pazastyje matuot tempos po gimdymo tikrai nepatariama. Man buvo sukilus temperatura iki 40 laipsniu, iskart echoskopavo (mat dare cezari), turbut tikrino ar nera vidinio kraujavimo, bet veliau paaiskejo, kad man uzsidege krutys. Taigi, matuodavau tempa atskirai pazastyse ir kirksnyje, tada budavo aisku kas prie ko.
Bet siaip, manau medikai turetu imtis priemoniu ir issiaiskint karsciavimo priezasti.
dėja
Su pirmu buvo pakilusi temperatura virš 38.. ,bet kaip labai protinga doh.gif doh.gif tai pameluodavau,kad namo greičiau išleistu.O kaip jūsų pasiskaičiau... ,tai gerai viskas baigėsi blush2.gif .Su antru neturėjau temperatūros.
Skruzdeliukas
Mano drauge su pirmais vaikais neturejo temperaturos, o su treciu - pakilo iki 38. Kadangi gimde ziema, tai gydytoja pripaise persalima, o ji uzsispyrusi neige, nes pazista savo organizma ir paprase apziuros. Ir ka gi, is tos vietos didziuli kresuli istrauke. Bjaurybes tie gydytojai...kaip taip aplaidziai dirba. doh.gif
Ele
Iš savo patirties galiu pasakyti, kad tempertūros netūrėtų būti. Temperatūra truputį gali pakilti pradėjus gamintis pienui. O jei temp. aukšta, tai gali būti dėl pieno stazės arba infekcijos. Man 10 dieną po pirmojo gimdymo temp. šoktelėjo iki 40, tai gydytojai aptiko placentos likučių ir dėl to prasidėjusį gimdos uždegimą, padarė išvalymą, o paskui dar prifarširavo antibioktikais. Tai labai rimta.

PO kitų gimdymų temperatūros nebuvo.

Ir šiaip, po gimdymo reikia labai saugotis peršalimo. Būtina laikyti kojas, užpakalį ir krūtinę šiltai.
Alambra
Dabar aš išsigandau. Kai atvažiavau gimdyti, temperatūra buvo 37,2, nes labai nervavausi. Po gimdymo dvi dienas ji irgi buvo 37,2, po to nukrito, ir po poros dienų vėl pakilo 37,2, ir taip va jau 9-a diena po gimydmo. O naktim kaip prakaituoju doh.gif doh.gif Po pirmų dviejų gimdymų tokių dalykų nebuvo.
Bet kaip suprantu panikuoti verta, kai pasiekia kokius 38 , ane? Dabar turiu sloga, gerkle skaudama, bet man nuo tokių dalyku niekad nebudavo temp-ros. Kažkas ir man įtartino, kaip jūs manot?
_Ryto_rasa_
Man penktą dieną po gimdymo staigiai pradėjo krėsti šaltis, temperatūra pakilo iki 38,6, po to dar kelias dienas visa pakildavo apie 4 valandą dienos. O po kelias daleles turiu iki šiol. Ir dar be to liežuvis geltonas, nesuprantu nuo ko blink.gif Bet šiaip tai nieko visiškai neskauda, jaučiuosi labai neblogai. Na, tik gal kartais depresija bando prikibti cry.gif
happy
Man po gimdymo rodos 1 diena buvo temperatura ir labai prakaitavau,
tai cia gydytoja sake, kad skysciaimkurie buvo susikaupe pasisalina.
*MiAu*
mane visa savaite po gimdymo ligoninej laike del 37.5 temperaturos, pridare kruva tyrimu, bet nieko nerado, vaistu daugybe prigirde, bet namo vistiek su 37 temperatura isvaziavau. dabar beveik 2 sav. po gimdymo, temperatura 36.8. o ligoninej savijauta buvo labai gera, iskyrus tai, kad naktim siaubingai prakaituodavau
nerkasa
Man temperatūra buvo pakilus labai aukšta penktą dieną po gimdymo. O jau buvau beveik išleista iš gimdymo namų. Per ją teko pagulėti dar savaitėlę.
Pasirodo tai buvo ir nuo krūties uždegimo, ir dar rado gimdos kaklelyje kažkokią bakteriją. Teko 7 dienas kęsti leidžiamus į veną antibiotikus. Prasikankinau tą savaitėlę, o ypač dėl to, kad mano organizmas nepriima kateterio, venų neimato ir akušerės niekaip iš pirmo karto nepataikydavo suleisti vaistų
LARISA 74
QUOTE(nerkasa @ 2006 03 15, 10:32)
Man temperatūra buvo pakilus labai aukšta penktą dieną po gimdymo. O jau buvau beveik išleista iš gimdymo namų. Per ją teko pagulėti dar savaitėlę.
Pasirodo tai buvo ir nuo krūties uždegimo, ir dar rado gimdos kaklelyje kažkokią bakteriją. Teko 7 dienas kęsti leidžiamus į veną antibiotikus. Prasikankinau tą savaitėlę, o ypač dėl to, kad mano organizmas nepriima kateterio, venų neimato ir akušerės niekaip iš pirmo karto nepataikydavo suleisti vaistų
*

Labas 4u.gif mane irgi buvo išraše su 37,2 temp. bet sake jog čia nuo kruties nes rėikėjo numelžti piėną iš kručių ,jos buvo labai kiėtos taigi vyras nupirko vaistinei apparatą avent issis ir nuvažiavom namo,kai susitvarkiau krutis tai temperaturą vistek pradėjo dar daugiaukilt net iki 38,7 budavo tai aš labai išsigandau ir nuvažiavau atgal į ligoninę kur gimdžiau taigi po apžiuros surado jog gimdoję yra labai daug didėliu krešulių ir prasidėjo truputi uždėgimas viduję taigi paguldėį ligoninę ir suleidus antibiotikus kad nuslopintu infekciją o po to padarė man valimą,ir dar gyd. labai mane pagire kad taip greitai suregavau nes jeigu butum laukus tai galėjoviskas baigtis ir klėtaliai,taigi motėriškės žiurėkit saves ir nedelskit jeigu jaučiatės negerai ,taigi sekmės visoms auginant savo mažilius ir bukit svėikos thumbup.gif
Nieko sau
Man atrą dieną po gimdymo temperatūra pakilo iki 38 (ir daugiau), gydytojai neišleido namo, kol rado priežastį- gimdoje liko placentos gabaliukų. Išvalė gimdą, bet dar temperatūra (nedidelė) laikėsi porą parų.
Ledas
Man po pirmo gimdymo, po operacijos irgi buvo pakilusi iki 38, ir taip savaitę. Bet ligoninėj, gydytojai jokių tyrimų neatliko, nors su temp. namo ir neišleido. Gerai, kad jokių komplikacijų nebuvo. O po antro gimdymo (gimdžiau natūraliai) nei vienos dienos temp. nebuvo.
Apus
man irgi buvo temperatura sukilus. net gydytoja buvau isikvietus. sako niek oviskas tai turi buti (39). isejau pasivaikscioti tai po kokios valandos vaiksciojimo kaip prakiuro ten apacioj ,tai gerai kad tamsu buvo parejau visa kruvina. pasirodo gimda per staigiai traukesi ir kamstis buvo susidares. kai prakiuro tai ir temperatura dingo.
zilile.c
O man vakar temperatura vakare uzkilo iki 39.6 o si ryta atsikeliau su 37.3 ir niekaip nesuprantu nuo. Pagimdziau pati, plysimu neturejau, viskas tvarkesi puikiai, tik pienuka nutraukineti turiu, nes mazyle nukramte man krutine. Paracetamolio isgeriau ir viskas. Net nezinau ar verta skambinti dabar gydytojai. g.gif
ingan
PAS MANE NEBUVO JOKIOS TEMPARATUROS,TIK LABAI PRAKAITAS MUSE.O SIAIP NORMALIAI JAUCIAUSI.NORS LIGONINEJ ATSAINIAI MATAVAU,NEBUVO KADA.SUNUS SVARBIAU BUVO.SPRENDZIAU PAGAL SAVIJAUTA. laugh.gif
Rasa 01
QUOTE(LARISA 74 @ 2006 03 16, 12:15)
Labas 4u.gif mane irgi buvo išraše su 37,2 temp. bet sake jog čia nuo kruties nes rėikėjo numelžti piėną iš kručių ,jos buvo labai kiėtos taigi vyras nupirko vaistinei apparatą avent issis ir nuvažiavom namo,kai susitvarkiau krutis tai temperaturą vistek pradėjo dar daugiaukilt net iki 38,7 budavo tai aš labai išsigandau ir nuvažiavau atgal į ligoninę kur gimdžiau taigi po apžiuros surado jog gimdoję yra labai daug didėliu krešulių ir prasidėjo truputi uždėgimas viduję taigi paguldėį ligoninę ir suleidus antibiotikus kad nuslopintu infekciją o po to padarė man valimą,ir dar gyd. labai mane pagire kad taip greitai suregavau nes jeigu butum laukus tai galėjoviskas baigtis ir klėtaliai,taigi motėriškės žiurėkit saves ir nedelskit jeigu jaučiatės negerai ,taigi sekmės visoms auginant savo mažilius ir bukit svėikos thumbup.gif
*

Man irgi tas pats atsitiko ,grizau namo su temperatura virs 37 kelios daleles,gydytojai sake,kad cia nuo pieno gamybos gali buti tokia temperatura.Taciau grizus namo po keliu dienu eme kilti temperatura iki 40 net.Vel teko grizti i ligonine.Gimda buvo neissivaliusi,padare isvalyma,tada viskas susitvarke.Neliko visai jokios temperaturos.
Kribuk
Man nebuvo temperatūros. smile.gif
fashion
kita diena po gryzimo is ligonines sukilo temperatura, labao blogai jauciausi. Bet tik viena diena. Cia nuo pieno gaminimosi girdejau taip buna
happy mama
Manau kai pienas gaminasi temperatura gali pakilt kažkur iki 37 ir kialios,bet tik ne 40,čia jau signalas kad yra uždegimas,dažniausiai likusi dalis placentos.Man taip buvo,padare išvalima viskas susitvarke.Tik nereikia lauk,butinai iškart jieškokit priežasties.
dawa
Ar yra kam dar buve kad sokinetu temperatura iki 40 pusantro menesio po gimdymo? Buvo gimdos uzdegimas, antibiotikais isgyde, po savaites vel 40..
viti
man temperatūrėlė pasilaikė kokias tris dienas po gimdymo, paskui praėjo ir praėjo.
Kipsiuke
siaip jau man nebuvo jokios temperaturos bigsmile.gif
angeloangel
Man is vis jos nebuvo g.gif
SANDRI
As is ligonines gryzau be temperaturos, bet po keliu dienu temperatura pakilo iki 39, man prasidejo krutu uzdegimasir taip savaite laiko su 40temperatura, issikvieciau greituke, sake nieko negaliu padet, recepto antibijotikam negaliu parasyt ir isvaziavo, tai dar po to 2savaites su 40tem pravaiksciojau, ir kai ziuariai nukrito svoris ir akyse buvo tamsu kreipiausi y gydytoja, tai israse antibijotikus, vaistus, kad nesigamintu pienas, nes as dukrytes jau seniai pienu maitint negalejau, o pienas vis gaminosi, na zodziu isgyvenau pragara, aisku pati kalta, kad nesikreipiau anksciau y gydytoja vis maniau praeis blush2.gif, nes po pirmo gimdymo irgi buvo krutu uzdegimas, auksta temperatura, bet praejo greit, tai ir dabar tikejau,kad greit praeis 4u.gif
Festa
Man taip pat buvo nedidele temperatura, nes vaikutis neisciulpe pienuko ir jos skausmingai pabrinko, teko ilgai masazuot ir nutraukinet. doh.gif
evening-dew
man buvo 4dienas kazkur po gimdymo 38
*Jalta*
Man buvo atvirkščiai -per žema 36.2 maždaug. Seselė sakė, kad tai normalu, vienoms pakyla, kitoms nukrenta. blush2.gif
Vijusa
Man po gimdymo iskart uzkilo virs 38 temperatura tai sesute dave tablete nuo temperaturos po keliu valandu temperatura nukrito.
jaunaMAMITE
man po gimdymo laikesi zema temperatura 35.4 ir pan,nzn kodelnet per karscius buvo taip,ir dabar tera g.gif blink.gif
Miegaliuke S
Man temper buvo pakylusi po gimdymo praejus keletai dienu
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.