Labai ilgai negalėjau apsispręsti ir įsileisti naują šeimos narį į savo pasaulį. Šiais materializmo laikais, kai pirmiausia norisi mokslų, būsto, karjeros, pinigų, galima ir niekada neprisiruošti... Bet jau kai nusprendžiau - pupulis nepasikuklino ir pirmą mėnesį saugiai įsikūrė pilvelyje. Matyt jau senokai lūkuriavo, kada gi jo mamaitė pagaliau nustos "laužytis" Nėštumas daugiau ar mažiau ėjo sklandžiai. Pamažu didėjo pilvukas, o kartu su juo ir gimdymo baimė. Kursai nėštukėms, mamų "smegenų plovimas" po truputėlį padėjo apsiprasti su mintimi, kad nuo gimdymo jau nepabėgsi ir pagaliau pradėjau spirgėti - na kada gi, kada pasūpuosiu savo mažuliuką. O tas mažuliukas turėjo būti visai nemažutis. Siuntimas rankose, atseit dabar jau spręs, kaip užbaigti nėštumą. Pasvajokit, norėjau gimdyti pati. Po apžiūros ligoninėje namo išvažiavau su žinia, kad kaklelis jau 1,5 cm atsidaręs. Džiaugiausi, nes iki parduotuvės nueiti jau buvo sunku, o vartytis ant sofutės žiauriai pabodę... Bet, dienos bėgo, terminas suėjo. Ir vėl - susiuntimu ligoninėn. Ten gydytojai manęs nenorėjo  Grįžau su 4 cm atsidarymu ir paliepimu grįžti tik tada, jei pradėsiu gimdyti, arba vėluosiu savaitę. SM skaičiau, kaip lukštenasi rugsėjinukių mamos, o dienelės bėgo... Kantrybė seko. Rodos, išbandžiau viską - karštą vonią, lipau pėstute į 12 aukštą dukart (pati gyvenu pirmame). Maniau, nuprotėsiu nuo klausimų "kada", "ar dar ne". Vyras kas valandą vis teiraudavosi ar nieko neskauda. O kaip aš laukiau, kada man skaudės. Negalvojau, kad taip galima laukti skausmo. Mažius jau vėlavo savaitę. Su visa manta atvažiavom į ligoninę. Kaklelis atsidaręs 6 cm. Sakė, viena klizmutė ir viskas prasidės. Žinojau - nė velnio  Belaukiant atėjo kita diena. Iš pat ryto 8 val. prakirpo vandenis ir paleido vaikštinėt po koridorių... Vėl apžiūra - nieko naujo. 10 valandą apsigyvenom gimdykloje. Į vena lašėjo skatinamieji, ant pilvo pypsėjo tonų matavimo aparatas, o aš pasidėjusi knygą ant "vertalioto" atramos kojoms skaičiau. Laikas nuo laiko atėjusi gydytoja pasiteiraudavo, ar ką jaučiu ir sulaukusi neigiamo atsakymo padidindavo skatinamųjų lašėjimo greitį... Vyras šalia sprendė kryžiažodžius, skatinamųjų dozę padvigubino... Knyga pasibaigė. Jokio progreso. Gretimoje gidykloje jau verkė mažiukas, o gimdymas prasidėjo vėliau. 15 val. dar viena apžiūra ir sprendimas - nebėra ko laukti, gimdymo veikla neprasidėjo. Ir išėjo. Paliko apsiprasti su mintimi apie cezarį vienus. Ašarotom akim ir drebančiom rankom pasirašinėjau sutikimą operacijai. Visa purčiausi kol mane ruošė operacijai, darė spinalinę. Iki šiol dėkinga jaučiuosi jaunai anesteziologei, kuri bandė mane prablaškyti klausinėdama malonių dalykėlių... Nejutau, kaip prapjovė. Sakė, kai trauksim vaikelį "patemps". Nieko sau patampė...  Atrodo, rovė kelias minutes... O skausmas ir jausmas kaip kapstosi po tavo vidurius! Pirmas klyksmas ir pirmas pasimatymas, kurio nepamiršiu lydimas teksto "žiūrėk, mamyt, kokie kiaušiukai, na, spirk mamytei į veidą"  Taigi, pirmiausia pamačiau savo zuikio pasturgalį  Girdėjau, kaip jis verkia gimdykloje, o pati inkščiau - taip skaudėjo, kai valė gimdą. Staiga pajutau, kad šnekuosi su anuo pasauliu. Kaip filme - suleiskit to, ampulę ano... Pasirodo, kraujavau per stipriai ir vos nepraradau gimdos. Sunkiai pamenu, kaip vežė mane į palatą, tik pamenu, kaip gydytojai stebėjosi, jog pati kilnoju kojas. Viena valanda cezariui ir palatoje buvom jau visi trys. "Mamyte, duok vaikui valgyt, o tai kumščius nusigrauš" - mano zuikis jau pirmą kartą įsisegė man į krūtį. Pirma naktis visiems kartu. Ir toks kvailas bejėgiškumo jausmas, kai negali pati pasirūpinti savo vaiku, kai pasisukti ant šono tikra kančia. Kokia aš dėkinga savo vyrui, kuris visą operaciją stebėjo per stiklą, kuris pirmas laikė mažiuką ant rankų, pakeitė sauskelnes nepasibodėjęs ištraukti akušerės iš gimdymo, kad ta patikrintų, ar jis gerai jas užsegė O dabar prabėgo jau trys mėnesiai. Atrodo, taip seniai viskas buvo... Kai žaislai jau iššnekinti, leliukas veidrodyje pakalbintas, kumštukai nučiulpti, o spintoje visa krūva išaugtų rūbelių... O kažkada buvo toks kruopiukas - gimė 4170 g. Dabar jau vyras visų 7 kg. Mano Titas
puiki istorija  saunuole  aukit sveikuciai
pasaka1
2008 01 05, 18:48
Kaip fainai graziai parasyta grazi istorija
Labai graziai papasakota istorija  Sekmes ir sveikatos
Zuwytes
2008 01 05, 22:32
Nuostabi istorija  Maziukui pasiseke - tureti tokius puikius tevelius
kumpiene
2008 01 05, 22:40
Labai graziai parasiai sveikinu
graziai papasakojai
Cukrute
2008 01 06, 11:35
Labai graži istorija, nors ir teko iškentėti nemažai  Kuo daugiau panašių istorijų išgirstu, tuo labiau įsitikinu, kad viskas pasimiršta
joločka
2008 01 06, 14:58
Gražus pasakojimas  Ir tėvelis tikras šaunuolis, kad mamytei tiek padėjo
mickute7
2008 01 06, 19:06
Stiprybės ir laimės jūsų šeimai
QUOTE(Cukrute @ 2008 01 06, 12:35) Labai graži istorija, nors ir teko iškentėti nemažai  Kuo daugiau panašių istorijų išgirstu, tuo labiau įsitikinu, kad viskas pasimiršta  Tikrai pasimiršta  Ačiū visoms perskaičiusioms
Aukit stiprus ir sveiki  As irgi gimdziau Traku ligonineje Koks gydytojas Tau dare cezari?
evelina
2008 01 07, 12:03
QUOTE(Alvyda @ 2008 01 05, 17:49) O kažkada buvo toks kruopiukas - gimė 4170 g. Dabar jau vyras visų 7 kg. Mano Titas  nu nieko sau kruopiukas, nemazas vyrutis gime  sveikinam  aukit dar didesni
happymama
2008 01 07, 12:12
dziugu, kad viskas gerai pasibaige  labai graziai papasakojai
QUOTE(Agnelė @ 2008 01 07, 11:54) Aukit stiprus ir sveiki  As irgi gimdziau Traku ligonineje Koks gydytojas Tau dare cezari? Ačiū Visą gimdymą stebėjo, prižiūrėjo ir cezarį darė gyd. Erika Streižienė. O ir šiaip visas Trakų personalas super. Labai dėkinga akušerėms, kurios rūpinosi manim kaip savo dukra - padėjo pakilti iš lovos, nusiprausti, persirengti. Kurios pačios ateidavo siūlyti vaistų nuo skausmo, mokė teisingai matitinti mažiuką. Dėkinga ir vaikų gydytojai, kuri padarė pirmąsias mažiuko nuotraukas, nes vyras nuo ašarų nelabai "įgalus" buvo
Grazi gimdymo istorija  Tai kaip supratau neteko pajusti kas tie gimdymo skausmai, cezaris vainikavo gimdyma  Aukit sveiki! Sekmes
Labai grazi istorija,  net susigraudenau
daluzenik
2008 01 07, 15:48
grazi, graziai aprasyta istori, na o kruopiukas, tai ne toks jau ir mazas. Sveikinam mamyte ir teveli su leliuko atejimu i si pasali Aukit diduciai ir sveiki
QUOTE(daluzenik @ 2008 01 07, 16:48) grazi, graziai aprasyta istori, na o kruopiukas, tai ne toks jau ir mazas. Sveikinam mamyte ir teveli su leliuko atejimu i si pasali Aukit diduciai ir sveiki ačiū  iš tikro mažiukas. lyginant su tuo, kas dabar  7.6 kg ir 66 cm naujausiais duomenimis. Ir tai tik 3 mėnesiai ir savaitė
Fox_lady
2008 01 09, 21:30
QUOTE(Alvyda @ 2008 01 05, 16:49) Pirmas klyksmas ir pirmas pasimatymas, kurio nepamiršiu lydimas teksto "žiūrėk, mamyt, kokie kiaušiukai, na, spirk mamytei į veidą"  Taigi, pirmiausia pamačiau savo zuikio pasturgalį "Mamyte, duok vaikui valgyt, o tai kumščius nusigrauš" Labai gražus pasakojimas, o dar su jumoru.. aukit sveiki ir dideli
Lineja 29
2008 01 10, 09:40
Labai gražiai papasakota
QUOTE(Lineja 29 @ 2008 01 10, 10:40) Labai gražiai papasakota  ačiū
Labai gražu  Šaunuole!
virgut81
2008 01 14, 09:58
Musu istorija panasi, gimdziau Trakuose! Po ilgu kanciu padare cez. pjuvi. Bet operacijos metu nieko nejutau, jokio skausmo, buvau laiminga, kad nieko nejauciau!  Tuo metu atrode, kad leisciau gydytojams daryt ka jie tik nori, kad tik man neskaudetu!  enesteziologe buvo labai nemaloni, baresi, net is baimes nejutau skausmu, kai nuskausmino ir paruose operacijai tai buvo labai geras jausmas, vos neuzmigau bet sunelio atejimas i si pasauli neleido!  . PO operacijos jauciausi visa sav blogai, karsciavau.. Dekinga vyrui, kad padejo rupintis vaikeliu, gyvenome palatoje visi3 visa sav. Siaip Trakuose man gimdyt patiko, jei teks gimdyt antra karta tai vel sioje ligonineje sutikciau  Nors visa sia sav prisimenu kaip didziausia kosmara!  (del blogos savijautos ir negalejimu rupintis savarankiskai savo vaikeliu, kurim dabar jau bus greit 11men  )
Mėlynakės-mama
2008 01 14, 11:39
Labai grazi istorija, isijautus skaiciau. Aukite sveiki, stiprus
millamia
2008 01 16, 23:19
QUOTE(Mėlynakės-mama @ 2008 01 14, 12:39) Labai grazi istorija, isijautus skaiciau. Aukite sveiki, stiprus  QUOTE(millamia @ 2008 01 17, 00:19) ačiū, mamytės
klejute
2008 01 18, 20:47
koks grazuoliukas
patinka
2008 01 18, 22:23
 jums visiems...sauniai papasakojai
clumsy_mum
2008 01 18, 22:47
o jau koks rimtuolis. imkit balioneli  grazi gimdymo istorija, kazkas ka verta prisiminti. aukit diduciai ir sveiki
laurusska
2008 01 19, 07:52
Sveikinu  Tikra tiesa, atrodo viskas taip senai buvo, nors mes savo stebuklelio sulaukem pries 2,5 men, o atrodo jog kartu buvom visada
QUOTE(laurusska @ 2008 01 19, 08:52) Sveikinu  Tikra tiesa, atrodo viskas taip senai buvo, nors mes savo stebuklelio sulaukem pries 2,5 men, o atrodo jog kartu buvom visada tikrai - laikas prabėga labai greit... Dabar šypsosi ir guguoja, paskui sėdės, nespėsi apsidairyti, o jau bėgios. O paskui ateis ir pasakys "mama, aš ženijuos"
idea fix
2008 01 23, 09:49
QUOTE(Alvyda @ 2008 01 06, 03:49) pirmas pasimatymas, kurio nepamiršiu lydimas teksto "žiūrėk, mamyt, kokie kiaušiukai, na, spirk mamytei į veidą" Na čia tai smagiai pasakė
Saunuole mamyte ir tevelis taip pat  Aukit dideli ir sveiki
QUOTE(NaiLi @ 2008 01 23, 16:01) Saunuole mamyte ir tevelis taip pat  Aukit dideli ir sveiki  Oi, dėkoju  Jau sapnavau, kad kito laukiuosi
Kaip greit bėga laikas - šiandien mūsų pupuliui jau pusė metų
Adatuke
2008 04 02, 08:36
Labai gražiai, sklandžiai papasakota. Dvelkia ramybe ir šiluma. Aukite sveiki ir dideli
rasike1982
2008 04 02, 08:59
grazi istorija.... Tituka sveikinu su pusmecio jubiliejum
acura_maniake
2008 04 02, 09:42
graziai ir linksmai parasyta
Nieko sau
2008 04 02, 11:07
graži istorija Sveikinu pusmečio proga
evilish
2010 05 19, 17:27
agotele1111
2010 05 27, 11:17
QUOTE(Adatuke @ 2008 04 02, 09:36) Labai gražiai, sklandžiai papasakota. Dvelkia ramybe ir šiluma. Aukite sveiki ir dideli  QUOTE(rasike1982 @ 2008 04 02, 09:59) grazi istorija.... Tituka sveikinu su pusmecio jubiliejum  QUOTE(gritte @ 2008 04 02, 12:07) graži istorija Sveikinu pusmečio proga  Dėkui  užsukau šiandien pati paskaityt... Prisimint detales  Nes kai pasibels pavasaris turėtų gimti dar viena meilės istorija
|
|