Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Veisėjų patirtis, patarimai ir pan.
Supermamų klubas > Mūsų namai > Fauna > Katės
Pages: 1, 2, 3, 4, 5
Alna
Sveiki,

savęs rimtu veisėjų ratui nepsiskiriu, kol kas dar naujokė veisime ax.gif , todel ir uzvedziau sita tema, nes man praverstu veisėjų ir jiems labai prijaucianciu patarimai 4u.gif , gal ir kiti rastu ka naudingo lens.gif

Taigi ėmiau domėtis kaciu veisimu, naršau po internetą, skaitinėjų rusiškas knygas apie veisimą, kačių genetiką, priežiūra, kergimą ir pan. pabendrauju forume su veisėjais, kuriems didelis dekui uz patarimus aciuks.gif

Pamaniau, kad gal atsirastų veisėjų norinčių pasidalinti savo patirtimi g.gif Paskaitinėjusi kai kuriuos forumus pastėbėjau, kad konkurencija veisėjams nesvetimas dalykas dry.gif , bet manau tokiems čia ne vieta schmoll.gif . Jei tuo užsiėmi iš malonumo, o ne dėl pinigo, tai kodėl gi nepasidalinus patirtimi su bendraminčiais friends.gif

Dabar turiu pirmąją kačiuku vada, informacijos is Bubastes gauti be sanu, jie man veislyna jau 2 menesiu registruoja ir tai po 5 e-mailu ir 7 skambuciu bash.gif , na bet ne apie tai cia dabar.
Mane domina kokios proceduros su kaciukais manes laukia. Zinau 3 skiepijimai, kas menesi, registravimas Bubasteje, cipavimas. Koks siu proceduru eiliskumas, kada kuo pasirupinti, kad pvz.. kaciuku reristracija ir dok isdavimas netruktu po pora menesiu. Na man idomu visi veiksmai, kuriuos turiu atlikti iki kaciukai iskeliaus pas naujus seimininkus.

Kokiu profesionalams skirtu maistu patartumete serti maitiancia kate?
Maniske taip isimilejusi Virbac salto aptdorojimo maisteli, kad i jokius kitus sausiukus neziuri ko tais schmoll.gif
Dekinga notworthy.gif
Alna
Siulau moderatoriams panaikinti sia tema, kaip temos nesulaukusios demesio ax.gif
Arven
O man si tema atrodo labai aktuali ir idomi (na, ne man paciai, bet siaip, is emes). Stebejausi anksciau, kodel tokios nera. Gal tarp veiseju konkurencija per didele? g.gif
Nors kol kas nelabai matau, ko cia konkuruoti. Isigijusi veisline kate pagaliau supratau, kodel tie kaciukai tokie brangus. Seniau atrode tiesiog geras biznis, o dabar suabejojau, ar kas nors is to pelno turi apskritai. Na, nebent dideli veislynai...
Alna
QUOTE(Arven @ 2008 01 13, 23:23)
O man si tema atrodo labai aktuali ir idomi (na, ne man paciai, bet siaip, is emes). Stebejausi anksciau, kodel tokios nera. Gal tarp veiseju konkurencija per didele?  g.gif
Nors kol kas nelabai matau, ko cia konkuruoti. Isigijusi veisline kate pagaliau supratau, kodel tie kaciukai tokie brangus. Seniau atrode tiesiog geras biznis, o dabar suabejojau, ar kas nors is to pelno turi apskritai. Na, nebent dideli veislynai...
*

Na pagal perskaitytu kartu statistika matau, kad ja domimasi, bet niekas nepasisako viesai :-( . Nezinau kodel? blink.gif
Biznio tame as irgi nematau, kaip sakant hobis, geriausiu atveju pats save islaikantis.
gravel
Alna, aš tik dabar pamačiau šią temą smile.gif Ir manau, kad ji labai gera.

Pastebėjimai tokie.
1. kačiukų nereikia kas mėnesį tris kartus skiepint. Klube gali paskiepinti pirmąjį kartą trijų mėnesių apžiūros metu (antrą kartą skiepins po mėnesio).
2. dėl kačiukų apžiūros reikia tartis iš anksto (prieš jiems sukankant trims mėnesiams); tuo apčiu reikia nusiųsti užpildytą vados registracijos formą (jei neturi, tai galiu atsiųst).
3. kol nebus konkrečių klausimų, nebus konkrečių atsakymų wink.gif

Linkiu visokeriopos sėkmės veisliniame darbe wink.gif
Papildyta:
Ai, dar. kačiukų dokumentų išdavimas truks ilgai. Kodėl? o gi todėl, kad viso klubo kačiukų dokumentų darymu (kaip ir kitu popierizmu) užsiima vienas ir tas pats žmogus. Kantrybės.
Monoceros Devi
plius pridesiu:

1. kergimo aktas.
2. informuoti apie gimusius kacius per 4 dienas kluba.
3. 3 menesiu aktuoti klube, cipuoti.
4. pateikti popierius ir aktavimo dokuementus ishsimti dokumentus.
5. skiepyti.
6. gali keliauti i naujus namus. (patarimas kaip veisejos, pirkimo pardavimo sutarti pasirasyti)
LaiLaa
QUOTE(Monoceros Devi @ 2008 01 13, 23:36)
plius pridesiu:

1. kergimo aktas.
2. informuoti apie gimusius kacius per 4 dienas kluba.
3. 3 menesiu aktuoti klube, cipuoti.
4. pateikti popierius ir aktavimo dokuementus ishsimti dokumentus.
5. skiepyti.
6. gali keliauti i naujus namus. (patarimas kaip veisejos, pirkimo pardavimo sutarti pasirasyti)
*

O gal būtų galima tos sutarties pavyzdėlių kokių ax.gif Ar čia kiekvienas veisėjas pat susigalvoja. Bet vistiek reiktų žinoti bent apie ką toje sutartyje rašoma blush2.gif
balt*orchideja
QUOTE(Arven @ 2008 01 13, 23:23)
O man si tema atrodo labai aktuali ir idomi (na, ne man paciai, bet siaip, is emes). Stebejausi anksciau, kodel tokios nera. Gal tarp veiseju konkurencija per didele?  g.gif
*

Sveiki, nieko panasaus pelnas tik svajonese, nors turiu 12 kaciu, bet islaidos didesnes, negu pajamos.Dabar as isitikinusi tai " uzkreciama liga " arba "kaciu veisimas g.gif .Nebent tiems veislynams pelnas kurie kaciukus parduoda i uzsieni kuriu kaina nuo 1500 EUR.
gravel
QUOTE(LaiLaa @ 2008 01 14, 08:37)
O gal būtų galima tos sutarties pavyzdėlių kokių  ax.gif Ar čia kiekvienas veisėjas pat susigalvoja. Bet vistiek reiktų žinoti bent apie ką toje sutartyje rašoma  blush2.gif
*

Duodu pasirašyti sutartį, bet surašiau ją pati su teisininko pagalba. Rėmiausi kačių veisimo ir auginimo taisyklėmis bei savo nuožiūra.
Tačiau žinau, kad klube yra universali sutartis, kuria galima remtis kažkiek ir sau pritaikius pateikti pirkėjui.
Jei nori, galiu pagrindines gaires atsiųsti paštu wink.gif
LaiLaa
QUOTE(gravel @ 2008 01 14, 09:41)
Duodu pasirašyti sutartį, bet surašiau ją pati su teisininko pagalba. Rėmiausi kačių veisimo ir auginimo taisyklėmis bei savo nuožiūra.
Tačiau žinau, kad klube yra universali sutartis, kuria galima remtis kažkiek ir sau pritaikius pateikti pirkėjui.
*

El. paštą turi galvoje g.gif Labai noriu blush2.gif exotukai@gmail.com
gravel
QUOTE(LaiLaa @ 2008 01 14, 13:11)
El. paštą turi galvoje  g.gif Labai noriu  blush2.gif exotukai@gmail.com
*

Išsiuntau jau 4u.gif
LaiLaa
Keliu gerą ir naudingą temą į viršų 4u.gif Nes čia kažkokia gudruolė iškėlė apie 10 senų seniausių temų, parašiusi po keletą žodžių kiekvienoj fool.gif O naujos ir aktualios liko nežinia kur blink.gif
netgi apie vasaros karščius swoon.gif
tiger
QUOTE(gravel @ 2008 01 14, 14:23)
Išsiuntau jau  4u.gif
*

ax.gif gal ir man galėtum atsiūsti blush2.gif
gravel
QUOTE(LaiLaa @ 2008 01 14, 23:10)
Nes čia kažkokia gudruolė iškėlė apie 10 senų seniausių temų,
netgi apie vasaros karščius  swoon.gif
*

Aš irgi visai norėčiau vasaros karščių dabar rolleyes.gif

QUOTE(tiger @ 2008 01 15, 08:31)
ax.gif gal ir man galėtum atsiūsti blush2.gif
*

Į kur?
tiger
QUOTE(gravel @ 2008 01 15, 10:22)
Aš irgi visai norėčiau vasaros karščių dabar  rolleyes.gif
Į kur?
*

į mano el.pašta

info@tigriukas.lt

4u.gif ačiu
gravel
QUOTE(tiger @ 2008 01 15, 09:44)
į mano el.pašta

info@tigriukas.lt

4u.gif ačiu
*

Išsiuntau 4u.gif
tiger
QUOTE(gravel @ 2008 01 15, 11:04)
Išsiuntau  4u.gif
*

aciuks.gif aciuks.gif aciuks.gif
tiger
Išsiuntau  4u.gif
*

nu perskaičiau smile.gif gerai surašyta, pasinaudosiu tikrai ax.gif
ačiu dar syki 4u.gif
navaisn
ir as noriu perskaityti : )
prasom pasidalinti navaisn@yahoo.com
ACIU
Monoceros Devi
QUOTE(LaiLaa @ 2008 01 14, 08:37)
O gal būtų galima tos sutarties pavyzdėlių kokių  ax.gif Ar čia kiekvienas veisėjas pat susigalvoja. Bet vistiek reiktų žinoti bent apie ką toje sutartyje rašoma  blush2.gif
*

KLube yra priimtos bendros gairės pagal kurias gali vadovautis veislynai parduodami kačiukus. Aš šios sutarties neturiu, galite paprašyti klube.
Alna
Išsiuntau  4u.gif
*

Vau blink.gif faina, kad pagaliau tema sulauke demesio.
Gravel as ir noreciau sutarteles, turiu anglu kalba is veisejo is kurio perku katinuka.

Dar klausimukas
1. o ka ji duoda sutartis? kodel ja patariate tureti? Pasiskaicius man atsiusto veislyno sutarti, tai jei ne sterilalizacijos klausimas, tai ji daugiau psichologinio poveikio priemone :-)

2. Ir dar klausimas, ka patartumete drayti jei naujasisi seiminkas nori kaciuka paimti 2 , o ne 3 men. Kame blogis?
gravel
Išsiųsčiau tą sutartį, jei pasakytum, kur siųst laugh.gif

1. Duoda tada, kai jos laikomasi. Ką duoda - laikomasi to, ko tu nori, kad laikytųsi.

2. Negalima tokio mažiaus atiduoti bet kokiu atveju. Ir ne būsimi šeimininkai turi spręsti, o veisėjas.
Blogis tame, kad kačiukas dar formuojasi visais klausimais: psichologiniu, fiziniu, socialiniu ir t.t. Ir dar - 2 mėnesiai yra kritinis laikotarpis, kuomet kačiuko imunitetas, gautas iš mamytės, silpsta ir susidaro savas wink.gif
LaiLaa
QUOTE(gravel @ 2008 01 16, 11:31)
Išsiųsčiau tą sutartį, jei pasakytum, kur siųst laugh.gif

1. Duoda tada, kai jos laikomasi. Ką duoda - laikomasi to, ko tu nori, kad laikytųsi.

2. Negalima tokio mažiaus atiduoti bet kokiu atveju. Ir ne būsimi šeimininkai turi spręsti, o veisėjas.
Blogis tame, kad kačiukas dar formuojasi visais klausimais: psichologiniu, fiziniu, socialiniu ir t.t. Ir dar - 2 mėnesiai yra kritinis laikotarpis, kuomet kačiuko imunitetas, gautas iš mamytės, silpsta ir susidaro savas wink.gif
*

O be to, jeigu teisingai supratau, klubas visą vadą apžiūri 3 mėn. suregistruoja, sučipuoja ir t.t. blush2.gif Taigi net ir labai norint negalima atiduoti anksčiau. Čia labai geras dalykas sugalvotas. Negaliu skaityt skelbimų, kur parduoda 1,5 mėn kačiukus ir aiškina, kad trijų mėn, jau "senas" ir turėtų būti parduodamas pigiau, kaip užsilikęs, niekam nereikalingas doh.gif
gravel
LaiLaa, kačiuką klubui nunešt gali gi ir iš naujųjų šeimininkų namų pasiėmęs. Nuo to klubas neapsaugos niekaip, jei pats veisėjas nesupras.
marinulia
QUOTE(gravel @ 2008 01 14, 10:41)
*

Gravel jei nesunku ir man atsiusk
enri@iti.lt
LaiLaa
QUOTE(gravel @ 2008 01 16, 12:08)
LaiLaa, kačiuką klubui nunešt gali gi ir iš naujųjų šeimininkų namų pasiėmęs. Nuo to klubas neapsaugos niekaip, jei pats veisėjas nesupras.
*

Na taip g.gif Bet jeigu kačiukų 5-6 ir visi skirtinguose miestuose, tai surankiok tu juos visus biggrin.gif Žinoma priklauso nuo veisėjo cool.gif Labai norint visas taisykles galima apeiti, bet protingas veisėjas taip nepadarys schmoll.gif
O protingas pirkėjas net neprašys to mirksiukas.gif
gravel
QUOTE(LaiLaa @ 2008 01 16, 12:16)
protingas veisėjas taip nepadarys  schmoll.gif
O protingas pirkėjas net neprašys to  mirksiukas.gif
*

O! To ir linkiu visiems! PROTO! 4u.gif
lotuliukas.gif
marinulia
Aciu Gravel,jau gavau thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
gravel
QUOTE(marinulia @ 2008 01 16, 12:24)
Aciu Gravel,jau gavau thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif
*

4u.gif

Dabar sakau visiems:

Tik neužmirškit, kad ta sutartis - tai nebaigtas produktas. Kad jį dar keisti reikia ir šlifuoti pagal save. Tikiuosi, kad nepaduosit jos taip, kaip gavote iš manęs laugh.gif
Pagalvokite apie tai, kas jums konkrečiai aktualu. kas aktualu jūsų veislei, jūsų veislynui ir t.t.
Schokata
QUOTE(gravel @ 2008 01 16, 12:23)
O! To ir linkiu visiems! PROTO!  4u.gif
lotuliukas.gif
*

QUOTE(marinulia @ 2008 01 16, 12:24)
Aciu Gravel,jau gavau thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif
*

blink.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif rolleyes.gif
gravel
QUOTE(Citriniukas @ 2008 01 16, 12:51)
blink.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  rolleyes.gif
*

Koks čia juokas? Aš gi protus dalinu lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
tiger
QUOTE(gravel @ 2008 01 16, 13:26)
4u.gif

Dabar sakau visiems:

Tik neužmirškit, kad ta sutartis - tai nebaigtas produktas. Kad jį dar keisti reikia ir šlifuoti pagal save. Tikiuosi, kad nepaduosit jos taip, kaip gavote iš manęs laugh.gif
Pagalvokite apie tai, kas jums konkrečiai aktualu. kas aktualu jūsų veislei, jūsų veislynui ir t.t.

*

notworthy.gif tik kai ką ''pasisavinsim'' drinks_cheers.gif
Alna
UPS ax.gif alna@takas.lt dekui
marinulia
QUOTE(Citriniukas @ 2008 01 16, 13:51)
blink.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  rolleyes.gif
*

Tikrai kas cia juokingo? g.gif blink.gif
Alna
Gera sutartis, dekui.
Galiu papildyti kas dar galetu buti irasyta (cia istraukos is man atsiustos veisejo sutarties):
pvz, isvardinami skiepai kuriuos padaro veisejas, pazymima, kad perdavimo momentu jis yra veterinaro apziuretas ir sveikas
pvz. kad kate kas met turi buti skiepijama ir periodiskai varomi kirminai
pvz. katei negli buti isoperuojami nagai
pvz. kad kate negali buti atiduodama i prieglauda, i naminiu gyvuneliu parduotuves, laboratoriniams tyrimams
pvz. kad kate turi gauti jai tinkama maista, tinkamomis dozemis ir visada tureti vandens
pvz. jei parduodama kate/katinas veisimui ir pasirodo, kad jis negali tureti palikuoniu, tai veisejas grazina skirtuma tarp kaciuko kainos skirto veisimui ir kaip naminio gyvunelio.

Manau galima tikrai pasidaryti gera thumbup.gif kiekvienam is musu aktualia sutarti.

Dekui uz paporinima del kaciuko atidavima ankcisu 3 men doh.gif .

Klausimukas:
Kada ir kaip reikia kaciukus pratinti prie papidomo maistelio?
gravel
Alna, tai ką surašei punkteliais, aš pridedu atskirai - rekomendacijų forma (kurių nesilaikant irgi gręsia nemalonumai).
Schokata
QUOTE(gravel @ 2008 01 16, 12:53)
Koks čia juokas? Aš gi protus dalinu  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif
*

Pavydus juokas, as irgi proto noriu bigsmile.gif biggrin.gif

QUOTE(marinulia @ 2008 01 16, 14:19)
Tikrai kas cia juokingo? g.gif  blink.gif
*

Postai gerai supuole, Gravel parasse, kad proto linki, o tu, kad jau gavai tongue.gif mirksiukas.gif
gravel
QUOTE(Citriniukas @ 2008 01 16, 15:30)
Pavydus juokas, as irgi proto noriu  bigsmile.gif  biggrin.gif
*

Nu tai čia labai lengva smile.gif Matai, ką daro kitos? Duodi savo meilą, o aš tau nusiunčiu proto lotuliukas.gif
Alna
Klausimukas vis dar aktualus blush2.gif
gravel
QUOTE(Alna @ 2008 01 16, 20:25)
Klausimukas vis dar aktualus  blush2.gif
*

Čia ne visai į temą smile.gif
Pratinti galima pradėti nuo mėnesio, drėkinant kačiukams skirtą sausą maistelį drungnu vandenuku.
Musiukass
.. kalbat Jus cia apie sutartis. Tai noriu ikist ir as trigrasi ir pasiteiraut. Vakar su draugu plepam, ir apie dokumentuotus kaciukus, bo neduodu ramybes jau visiem aplink blush2.gif As jam salygas galimas porinu, kaciuko pardavimo. O tai jis man sako, o tai kokias pasekmes gali turet jei as ju nesilaikau. Tipo juridinis pagrindas kokis, kad as privalau jos laikytis? Vot ir nebezinojau kaip 'kontraatakuot' jam. Kas isigyja, tai nemanau, kad piktybiskai nepaiso to, su kuo sutiko ir pirko, o tuo labiau perka ne saldytuva, o gyva padariuka, cia zmogiskumas manau daugiausia suzaidzia. Bet vis tik? Bandziau traktuot, kad tarkim sterilizacijai, tai reikia pateikt pazymas daktaro.. nu bet sako imu ir nedarau. Ir is tiesu, ar apgina veiseja ta sutartis? Ir ar yra tik pareigos, o teises kokios? Dabar pazystama pirko kaciuka, tipo su dokumentais, bet man kaip neviernam Tamosiui, labai jau ten viskas keista.. sumaise berniuko dokus su mergaites, pasiule atsikeist patiem, ir pavardes pasitaisyt.. [kaciukus veza ir Rusijos ir cia perparduoda] tai vat ir galvoju, pareigos yra, o teises? Kad apsigint nuo tokiu saraskino kontoreliu?
SoftKiss
QUOTE(Muske @ 2008 01 16, 22:35)
.. kalbat Jus cia apie sutartis. Tai noriu ikist ir as trigrasi ir pasiteiraut. Vakar su draugu plepam, ir apie dokumentuotus kaciukus, bo neduodu ramybes jau visiem aplink  blush2.gif  As jam salygas galimas porinu, kaciuko pardavimo.  O tai jis man sako, o tai kokias pasekmes gali turet jei as ju nesilaikau. Tipo juridinis pagrindas kokis, kad as privalau jos laikytis? Vot ir nebezinojau kaip 'kontraatakuot' jam. Kas isigyja, tai nemanau, kad piktybiskai nepaiso to, su kuo sutiko ir pirko, o tuo labiau perka ne saldytuva, o gyva padariuka, cia zmogiskumas manau daugiausia suzaidzia. Bet vis tik? Bandziau traktuot, kad tarkim sterilizacijai, tai reikia pateikt pazymas daktaro.. nu bet sako imu ir nedarau. Ir is tiesu, ar apgina veiseja ta sutartis? Ir ar yra tik pareigos, o teises kokios? Dabar pazystama pirko kaciuka, tipo su dokumentais, bet man kaip neviernam Tamosiui, labai jau ten viskas keista.. sumaise berniuko dokus su mergaites, pasiule atsikeist patiem, ir pavardes pasitaisyt.. [kaciukus veza ir Rusijos ir cia perparduoda] tai vat ir galvoju, pareigos yra, o teises? Kad apsigint nuo tokiu saraskino kontoreliu?
*

Juridinis pagrindas atsiranda pirkėjui pasirašius pirkimo - pardavimo sutartį.

Pvz.: čia vienas iš punktų:

"5.4. Pirkėjas įsipareigoja suėjus katinui 6 mėn. (šešiems mėn.) jį kastruoti savo lėšomis priešingu atveju Pardavėjas turi teisę pasiimti katiną be jokios kompensacijos. Katinas turi būti kastruojamas ne vėliau nei 2008 m. ???? mėn. ?? d."

"11. Nuosavybės teisė į katiną pereina Pirkėjui pilnai įvykdžius sutartyje numatytą sąlygą t.y. suėjus 6 mėn. (šešiems mėn.) jį kastravus savo lėšomis, bet ne vėliau nei 2008 m. ???? mėn. ?? d. Tik įvykdžius šį reikalavimą Pirkėjui bus perduodamas katino ?????????? kilmės dokumentų originalas."

Pažeidus tam tikrus sutarties punktus arba tam tikrų neįvykdžius gyvūnas atsiimamas negrąžinant už jį sumokėtų pinigų.

Neatidavus gražiuoju pardavėjas/veisėjas kreipiasi į teismą ir sutartis nutraukiama teisminiu būdu: atsiimamas gyvūnas, plius pirkėjas dar ir apsimoka teismo išlaidas (žyminį mokestį, advokato išlaidas, jei tokios buvo, pašto išlaidas už procesinių dokumentų siuntimą ir t.t.)
Musiukass
QUOTE(SoftKiss @ 2008 01 17, 02:36)
Juridinis pagrindas atsiranda pirkėjui pasirašius pirkimo - pardavimo sutartį.
Pvz.: čia vienas iš punktų:

"5.4. Pirkėjas įsipareigoja suėjus katinui 6 mėn. (šešiems mėn.) jį kastruoti savo lėšomis priešingu atveju Pardavėjas turi teisę pasiimti katiną be jokios kompensacijos. Katinas turi būti kastruojamas ne vėliau nei 2008 m. ???? mėn. ?? d."

"11. Nuosavybės teisė į katiną pereina Pirkėjui pilnai įvykdžius sutartyje numatytą sąlygą t.y. suėjus  6 mėn. (šešiems mėn.) jį kastravus savo lėšomis, bet ne vėliau nei 2008 m. ???? mėn. ?? d. Tik įvykdžius šį reikalavimą Pirkėjui bus perduodamas katino ?????????? kilmės dokumentų originalas."

Pažeidus tam tikrus sutarties punktus arba tam tikrų neįvykdžius gyvūnas atsiimamas negrąžinant už jį sumokėtų pinigų.

Neatidavus gražiuoju pardavėjas/veisėjas kreipiasi į teismą ir sutartis nutraukiama teisminiu būdu: atsiimamas gyvūnas, plius pirkėjas dar ir apsimoka teismo išlaidas (žyminį mokestį, advokato išlaidas, jei tokios buvo, pašto išlaidas už procesinių dokumentų siuntimą ir t.t.)

aciuks.gif suprasta, busiu gudra ir galesiu dabar 'voztelt' jam atgal kai jis mane 'puls' siuo klausimu hihihi.gif
O yra buve kazin pas mus, kad iki tokiu dalyku daeina?
Ir beje del sterilizavimo, kastravimo. Ar galima su veiseju deretis. Nes tarkim Muse man daktarai rekomendavo ir siule laukt 7 men (neturiu atminties datom, tai tikiuos nemaisau, kad ne 6 men sulaukt liepe, ot galva mastau.gif), ji be dokumentu, tai nebuvo su kuo ieskot kompromiso tik su savim ir daktaru. Ar 6 men ir taskas?
Ir dar ax.gif pasirodysiu, kaip blondine blush2.gif , bet sako geda nezinot ir neklaust, o as nezinau ir klausiu tongue.gif butina dokumentuota katineli veziot i parodas? Tas ir numatoma sutartyse?
Pucė
QUOTE(gravel @ 2008 01 16, 13:53)
Koks čia juokas? Aš gi protus dalinu  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif
*

Tai gal galėtum ir man to proto atsiųsti (su priedais) lotuliukas.gif
miauka@anet.lt
Ačiū. 4u.gif
SoftKiss
QUOTE(Muske @ 2008 01 17, 09:14)
aciuks.gif suprasta, busiu gudra ir galesiu dabar 'voztelt' jam atgal kai jis mane 'puls' siuo klausimu hihihi.gif
O yra buve kazin pas mus, kad iki tokiu dalyku daeina?
Ir beje del sterilizavimo, kastravimo. Ar galima su veiseju deretis. Nes tarkim Muse man daktarai rekomendavo ir siule laukt 7 men (neturiu atminties datom, tai tikiuos nemaisau, kad ne 6 men sulaukt liepe, ot galva  mastau.gif), ji be dokumentu, tai nebuvo su kuo ieskot kompromiso tik su savim ir daktaru. Ar 6 men ir taskas?
Ir dar  ax.gif  pasirodysiu, kaip blondine  blush2.gif , bet sako geda nezinot ir neklaust, o as nezinau ir klausiu tongue.gif butina dokumentuota katineli veziot i parodas? Tas ir numatoma sutartyse?
*

Kad LT būtų kam prisėję spręsti sutarties neįvykdymą civiline tvarka teisme, tai dar neteko girdėti. Kas dėl derėjimosi, tai sutartis visada yra derinama abipusiu susitarimu. Kas dėl parodų, tai jei gyvūnas yra parduodamas veisimui ir yra breed klasės arba show tokiu atveju paprastai yra įrašoma sutartyje kiek per metus kartų gyvūnas privalo sudalyvauti parodose ir nuo kokio titulo katytę arba katiną galima kergti. Kai gyvūnas parduodamas su sąlyga, kad bus kastruojamas/sterilizuojama tokių reikalavimų paprastai į sutartis netraukia.

Mes pvz.: vieną katę įsigijome ir sutartyje įrašyta, kad kergti galime tik tada kai su ja surinksime IC (Tarptautinės Čempionės) titulą ir parodose privalome dalyvauti ne mažiau nei 2-3 kartus per metus, jei nesurinktas EC (Europos Čempionės titulas) Tai savaime suprantama iš veisėjo pusės: visų pirma, jei gyvūnas renka ne tik plikus titulus, tai reklama jo veislynui, jei katės mamos 5 kačiukai, katytės surinks IC titulus ji užsidarys DM titulą (ūkiškai šnekant darbinis titulas, kuris parodo, kad katė duoda perspektyvius palikuonis), kad katinas užsidarytų DM titulą reikia, kad jo 10 vaikiukų taptų IC, be to dalyvaudami to veislyno kačiukai parodose renka tam veislynui taškus, kuriuos jis metų pabaigoje pateikia savo šalies klubui, susumuojami visų gyvūnų, turinčių tik to veislyno priedelį taškai ir daugiausia taškų surinkęs veislynas tampa geriausiu metų veislynu.
Musiukass
QUOTE(SoftKiss @ 2008 01 17, 12:00)
Kad LT būtų kam prisėję spręsti sutarties neįvykdymą civiline tvarka teisme, tai dar neteko girdėti. Kas dėl derėjimosi, tai sutartis visada yra derinama abipusiu susitarimu. Kas dėl parodų, tai jei gyvūnas yra parduodamas veisimui ir yra breed klasės arba show tokiu atveju paprastai yra įrašoma sutartyje kiek per metus kartų gyvūnas privalo sudalyvauti parodose ir nuo kokio titulo katytę arba katiną galima kergti. Kai gyvūnas parduodamas su sąlyga, kad bus kastruojamas/sterilizuojama tokių reikalavimų paprastai į sutartis netraukia.

Mes pvz.: vieną katę įsigijome ir sutartyje įrašyta, kad kergti galime tik tada kai su ja surinksime IC (Tarptautinės Čempionės) titulą ir parodose privalome dalyvauti ne mažiau nei 2-3 kartus per metus, jei nesurinktas EC (Europos Čempionės titulas) Tai savaime suprantama iš veisėjo pusės: visų pirma, jei gyvūnas renka ne tik plikus titulus, tai reklama jo veislynui, jei katės mamos 5 kačiukai, katytės surinks IC titulus ji užsidarys DM titulą (ūkiškai šnekant darbinis titulas, kuris parodo, kad katė duoda perspektyvius palikuonis), kad katinas užsidarytų DM titulą reikia, kad jo 10 vaikiukų taptų IC, be to dalyvaudami to veislyno kačiukai parodose renka tam veislynui taškus, kuriuos jis metų pabaigoje pateikia savo šalies klubui, susumuojami visų gyvūnų, turinčių tik to veislyno priedelį  taškai ir daugiausia taškų surinkęs veislynas tampa geriausiu metų veislynu.

karsta.gif oij, kad suprast viska reikia pastangu mastau.gif
Dekui Tau! Dedu i galva po biski..
SoftKiss
QUOTE(Muske @ 2008 01 17, 11:10)
karsta.gif oij, kad suprast viska reikia pastangu  mastau.gif
Dekui Tau! Dedu i galva po biski..
*

Nėra už ką mirksiukas.gif
Musiukass
QUOTE(SoftKiss @ 2008 01 17, 12:12)
Nėra už ką  mirksiukas.gif

mirksiukas.gif

Semi Sweet
paasikinkite prasau kuo skiriasi sios tris kaciu spalvos (rastas):

Tabby
Torbie
Tortie

4u.gif 4u.gif
gravel
QUOTE(Semi Sweet @ 2008 01 17, 14:11)
paasikinkite prasau kuo skiriasi sios tris kaciu spalvos (rastas):

Tabby
Torbie
Tortie

4u.gif  4u.gif
*

Tabby
http://www.seregiontica.org/Colors/tabby/tabbies.htm

Geriausias paaiškinimas, kuo skiriasi Torbie nuo Tortie:
http://www.seregiontica.org/Colors/tortiet...ortietorbie.htm
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.