sakykite, ar tai normalu,ar yra kam taip buve,mums tik 7 dienos,tustinasi daznai,ryskiai geltonomis,vandeningomis ismatomis,jau 4 dienos,maitinu savi pienuku,tik kartais primaitinu Aptamilu,gyditija liepe laukti 2 savaites,sako turetu susitvarkiti.Prasau,atsilepkit,kaip jusu naujagymiai tustinasi,nes kazko tai neramu,aciu.
cia zinok viduriuoja.. geltonaj tajp? ir smirda tikraj ane...? mums tajp buvo kaj buvo 2 kokios savaites. mazulis tada valge aptamil 1 HA. taj sake misinukas netinka ir sake duoti geruju zarnyno bakteriju (bifolax ar Linex - viena kart i diena. mums labai padejo, ta pacia diena jau pagerejo)
namaniske tai visada skystai varo. juk geria tik piena
QUOTE(milocka @ 2006 08 28, 14:28) sakykite, ar tai normalu,ar yra kam taip buve,mums tik 7 dienos,tustinasi daznai,ryskiai geltonomis,vandeningomis ismatomis,jau 4 dienos,maitinu savi pienuku,tik kartais primaitinu Aptamilu,gyditija liepe laukti 2 savaites,sako turetu susitvarkiti.Prasau,atsilepkit,kaip jusu naujagymiai tustinasi,nes kazko tai neramu,aciu. nu cia gali buti normalus tustinimasis... maniskiam 1 men., tai nuo pat gimimo iki dabar kakokja skystai, geltonai (nepasakyciau, kad smirda, kazkaip be kvapo). niekuo neprimaitinu, tik savo pienu, tai is kur ten kieti kakalai gali buti??
pasidaryk tyrimus butinai , nelauk nieko kol vaikis nusividuriuos. gali paskui dehidratacija buti... ir duok linex kapsules, daug kam padeda, nors mano mazajai nelabai padejo....
klausykit gydytojos
QUOTE(surreal @ 2006 08 28, 17:08) nu cia gali buti normalus tustinimasis... maniskiam 1 men., tai nuo pat gimimo iki dabar kakokja skystai, geltonai (nepasakyciau, kad smirda, kazkaip be kvapo). niekuo neprimaitinu, tik savo pienu, tai is kur ten kieti kakalai gali buti?? maniškis irgio tuštinasi skystai ir grltonai. Kiek žinau tai visai normalu, taip naujagimiai ir turi tuštintis jei maitinami motinos pienu. O ir tuštinasi dažnai. Manoma, kad jie gali tuštintis tiek kartų kiek valgo. Tai manau kas su tavo leliumi viskas tvarkoje,
Daktare irgi sako kad tai normalu,bet del viso ko dave siuntyma pasidariti karpograma,tai lauksim atsakimo.Butinai parasysiu.
mano mazoji tai viduriavo daugiau kaip savaite. padare tyrimus infekcinei ligoninej ir niek nerado. na daviau smektos, bet nuo jos jai tik gurguliavo pilvas labai, matyt kazkiek suklijavo. siandien pirma karta normaliai pakakojo. praejo 9 dienos nuo viduriavimo pradzios. mano mazoji valgo tik MP, neiima i burna jokio buteliuko, bet soske ciulpe gan noriai.
as tai manyciau kad cia viskas del to kad dantukai tikriausiai kalasi, nes jau uzuomazgas matau. virsuje iltiniai. keista sa tai pati valgau viska, beveik nieko sau neriboju. isskyrus gazuotus gerimus, na ir siaip keleta dar produktu. nes daktare man sake valgyti kuo ivairesni maista
maniskis kai buvo maziukas irgividuriuodavo ir i dienapo 3-4 kartus
pas mus i svecius atejo mano mamos drauge nereali medike, kuri uzsiima krutu masazavimu,na zodziu ne apie tai ji manes paklause, kaip tustinasi vaikas, net liepe pampersa parodyti ir pamaciusi labai mane isbare eme man nagais ranka draskyti, pasakiau, kad man skauda, o ji i tai man pasake, kad vaikui taip zarnytese, ir kad butina vaikui pagelbet TAI VA ji man paaiskino, kad mazu leliuku zarnynas yra sterilus, jame nera geruju bakteriju, del to vaikas viduriuoja ir kaip ji sake gali "visiskai nusividuriuot" liepe nusipirkti vaistineje geruju bakteriju zarnynui ir pirmas 3-5 dienas duoti ju pries kiekviena maitinima, veliau du kart per diena, o po to karta per diena, geriausia antroje dienos puseje, nes i vakara yra labiau apkraunamas zarnynas taip ir padariau bakterijas gerem kokius 2 men. nes mazdaug per toki laika uzsiveisia zarnyne bakterijos, buvom patenkinti, vaikui net pilvo diegliuku nebuvo dar ir dabar kai dantukai dygo ir prasidejo viduriavimas gerem bakterijas ir buvom labai laimingi Papildyta: ai pamirsau pasakyti "reikaliuko" normali spalva turi buti geltona, jei pasikeicia spalva tada kazkas yra negerai ir reiktu kreiptis imedikus
Sveikos mamos,
gal galite patarti ką daryti kai mano mažylei 3 mėn ir ji nesituština, aš ją pati maitinu, daktarė sako kad gali nesituštint iki 7 dienu. Bet jai skauda pilvuką, ji lb nerami, nežinau ką daryt.
mum irgi taip buvo, taip visiems leliukams buna, gerkite po bishki slyvu sultis, o jei tai nepades, tai siulychiau Mikrolax klizmutes - mum tai buvo vienintelis ishsigelbejimas
mes taip pat su šita problema buvom susidūrę. gal daugelis mamų manęs nesupras, tačiau aš į savo dukrytės 5mėn. meniu įtraukiau karvės pieną 2,5 rieb.(teko virti klijukus, nes mišinuko nebevalgė 2,5 mėn.būdama.)pastebėjau tik vieną, kad kai valgo visada mišinuką, tuštinasi kas 2 dieną, o kai įmaišau pieną 1 ar 2 maitinimus tuštinasi visada kiekvieną dieną ir viduriukai nebūna kieti, taip pat duodu slyvų arbatytę.
Mums irgi taip nutinka. Tik daktarė minėjo ne 7-ias, o 5-ias dienas, bet manau, didelio skiirtumo nėra
Nesijaudink be reikalo, jei matysi, kad tikrai negerai, nueik pas savo pediatrą ir jis pasiūlys tinkamas žvakutes
sveika,
mums irgi taip buvo.pirmiause patariu pabandyti vaikisko muiliuko gabaliuka nusmailinti.na padaryti toki kad i uzpakaliuka galetum siek tiek ikisti.sako kad muiliukas sudirgina sikniuka ir tada turetu issikakoti.mikroklizmute siulau daryti paskutiniu atveju nes prie jos priprantama.pabandyk dar slyvos siek tiek pamaitinti, arba obuolio patarkuok. pamatysi viskas susitvarkys.sekmes! QUOTE(nau.emil @ 2006 11 07, 12:42) sveika, mums irgi taip buvo.pirmiause patariu pabandyti vaikisko muiliuko gabaliuka nusmailinti.na padaryti toki kad i uzpakaliuka galetum siek tiek ikisti.sako kad muiliukas sudirgina sikniuka ir tada turetu issikakoti.mikroklizmute siulau daryti paskutiniu atveju nes prie jos priprantama.pabandyk dar slyvos siek tiek pamaitinti, arba obuolio patarkuok. pamatysi viskas susitvarkys.sekmes! mes tai ta klizmute nusipirkom ir panaudojom kazkada. o poto issiplovem ir pasilikom.tei kai jau buna visaij visiaj prastai ir reik maziui padet issikakint tada tos klizmutes galiuka su aliejuku patepam i i sikniuka. ir viskas pakakina ir vel gerai. sitaip visiem leliam. oi pamenu kaip mes del to nerimavom
Mums irgi trys mėnesiai ir tuštinamės kas 5 dienos, buna, kad ir dazniau. Maitinu pati, o daktarė sakė, kad taip buna, nes vaikelis visas pieno medžiagas įssisavina ir pasišalinti nebelieka kam, tai todėl taip ir tuštinasi retai
Labai, labai ačių už jūsu patarimus, jus mane nuraminote.
Sveikos mamos,
turim mes bėdą...Su viduriukais problemos nuo pat gimino.Visada tuštindamasis steni, o kakutis skystokas buvo, kol nepatekom į ligoninę. Ten tipo išsigydėm slogą, gerklę, bet parvaziavom su skystais viduriais, dabar kakoja vandeniu. Tyrė vaikutį, rado stafilokoką ir dar kažkokią infekciją.ir dar: sako pas vaika zarnyne kamstis, del to sunkiai tustinasi. Maitinu MP. vaikuciui 3 men.Gal kam teko susidurt su tuom
Sveikos mamos,
kadangi daktare man neatsako, o i poliklinika eisim tik uz poros sav. norejau Jusu paklaust, gal kam yra taip buve.Musu mergytei 5,5 men. nesenai pakeitem misinuka is Similaco i Bebivita (Folgemilch, toks nepopuliarus:)), valgom dar darzoviu, vaisiu tyreles. Ir kazkaip pastaruoju metu vaikis labai daznai pradejo kakint- kokius 2-4 kart dienoj...man kazkaip atrodo per daug, nes anksciau darydavo tik koki 1 kart. Ir tas kakis toks keistas...gabaliukais kaip stirniuko, kartais ir kaip tirsta kosele... QUOTE(bluse @ 2006 12 06, 22:04) Sveikos mamos, kadangi daktare man neatsako, o i poliklinika eisim tik uz poros sav. norejau Jusu paklaust, gal kam yra taip buve.Musu mergytei 5,5 men. nesenai pakeitem misinuka is Similaco i Bebivita (Folgemilch, toks nepopuliarus:)), valgom dar darzoviu, vaisiu tyreles. Ir kazkaip pastaruoju metu vaikis labai daznai pradejo kakint- kokius 2-4 kart dienoj...man kazkaip atrodo per daug, nes anksciau darydavo tik koki 1 kart. Ir tas kakis toks keistas...gabaliukais kaip stirniuko, kartais ir kaip tirsta kosele... Pas mus situacija buvo panasi, kai is Similac'o Advance 1, perejom i Isomil'a (nu jis irgi Similac'o, tik su soja). Na taip daznai nesitustino, bet kakis, buvo kaip tu rasei "kaip tirsta kosele". Tiek kiek maitinau tuo misinuku. O dabar vel grizom prie Similac'o Advance 2. Ir kakis normalus, viena karta dienoj. O kodel tu perejai ant kito misinuko? Jei anas buvo geras, tai grizkit prie jo atgal
Tai vat kad prisiklausiau visokiu "pletku" kad nuo misinuko gali skaudet pivuka ir skrandi, o musu maze labai jau irzli, galvojau gal jai ka skauda, todel pamaniau kad reik pakeist, + sitas misinukas yra skirtas jau nuo 4 men ir yra sieks tiek maistingesnis (bent jau taip raso), bet neramumas vaiko vistiek nepraejo
Grizk atgal prie senojo misinukom ir nesuk sau galvos daugiau. Pamatysi viduriukai normalizuosis
Tai vat jauciu kad sulauksim 6 menesiu uz nepilnu 2 savaiciu ir vel pereisiu prie Similac'o:) aciu uz patarima
Sveikutes,
Mes geriam Tutelli pieno misinuka ir valgom kosiu...Buna dienu,kai manoji kakina net po kiekvieno valgio..ar tai blogai? QUOTE(Jurate26 @ 2006 12 08, 15:59) Sveikutes, Mes geriam Tutelli pieno misinuka ir valgom kosiu...Buna dienu,kai manoji kakina net po kiekvieno valgio..ar tai blogai? Tai vat as irgi vis dar svarstau sita klausima ar cia blogai ar cia taip turi but... as savo mazajai dabar stengiuosi duoti kuo daugiau skysciu, tai kazkaip lyg apsiramino su tuo kakojimu...dabar tik apie 2 kartus i para daro.. o po kiekvieno tai man regis gal ir daugoka siaip...dar maziukai kokio 1 men tai man regis normalu kad tai daug daro, ypac jei mamos piena valgo, o jei jau misinukus ir kiek matau virs 5 men, tai turbut turetu reciau nei po kiekvieno valgymo...bent man taip atrodo QUOTE(bluse @ 2006 12 08, 18:05) Tai vat as irgi vis dar svarstau sita klausima ar cia blogai ar cia taip turi but... as savo mazajai dabar stengiuosi duoti kuo daugiau skysciu, tai kazkaip lyg apsiramino su tuo kakojimu...dabar tik apie 2 kartus i para daro.. o po kiekvieno tai man regis gal ir daugoka siaip...dar maziukai kokio 1 men tai man regis normalu kad tai daug daro, ypac jei mamos piena valgo, o jei jau misinukus ir kiek matau virs 5 men, tai turbut turetu reciau nei po kiekvieno valgymo...bent man taip atrodo na mano mazoji ne kiekviena diena kakina po valgio,bet kartais buna.Tai gal nieko blogo...reikes su daktare pasitarti....Aciu
Zinokit, geriau kai kakina. Jei nekakintu butu blogiau. Na mano dukrytei daznas kakinimas buna tada, kai duodu is vakaro slyvu. Tai per diena pora kartu privaro i sauskelnes, bet nedaugiau.
Tikrai pasitarkit su gydytojais
jei viduriukai užkietėję siūlyčiau tarp maitinimų duoti vaisių tyrelės, na o kad dažnai tuštinasi tai nemanyčiau jog tai blogai, gal net gerai ?
Klausiau daktares, jei mano dukryte tustinasi po kiekvieno valgio, ar tai blogai, atsake,kad ne,tai geriau nei nesitustina.
Labu,
mes Similac geriam jau koks antras menuo, bet kakoti maziukas pradejo po kiekvieno maitinimo koks menuo jau!!!! vis dar 4-5 k i diena-tai skystai, tai tirsciau, tai spyrite kokia aisku, geriau jau kai kakoja nei kai nekakoja, bet kai kas karta po valgio, tai jau as sunerimus....nors daktare liepe tik bifolac gerti ir viskas QUOTE(Indrulis @ 2006 12 15, 16:35) Labu, mes Similac geriam jau koks antras menuo, bet kakoti maziukas pradejo po kiekvieno maitinimo koks menuo jau!!!! vis dar 4-5 k i diena-tai skystai, tai tirsciau, tai spyrite kokia aisku, geriau jau kai kakoja nei kai nekakoja, bet kai kas karta po valgio, tai jau as sunerimus....nors daktare liepe tik bifolac gerti ir viskas O mes kai gerem Similaca tai 1 kart dienoj dare tik taip keistai...matau cia kiekvienam vaikui skirtingai
mes valgom APTAMIL AR,ir tustinasi ivairiai,kartais kasdien,o kartais net po dvieju dienu.duodu arbateles i tarpus arba obuoliuko.
Mano dukra iki 3 menesiu gere Similac,o dabar jau menuo kaip Cow and gate.Atpila labai retai ir po mazai.
Buvom pas daktare, tai sake nieko tokio jei daro ir kelis kart i diena, svarbiausia kad ne skystai ir ne "spyriukais"
QUOTE(bluse @ 2006 12 19, 11:58) Buvom pas daktare, tai sake nieko tokio jei daro ir kelis kart i diena, svarbiausia kad ne skystai ir ne "spyriukais" as irgi manau jeigu vaikas laimingas reiskia kad jis sveikas. o mano dukryte buna dienu tai po 5 kartus tustinasi, bet pas mus tai jau zenklas kad dantukas dygsta. manau kad geriau tustinasi, negu nesitustina vaikas. Ka daryt - vaikutis pradejo viduriuoti ? labai skystai , geltonai Kaip padet - pilvuka skauda, raizo diegliukai ? ypac kankinasi naktimis QUOTE(*lavista* @ 2007 01 06, 00:42) Ka daryt - vaikutis pradejo viduriuoti ? labai skystai , geltonai Kaip padet - pilvuka skauda, raizo diegliukai ? ypac kankinasi naktimis Naujagimiai ir siaip tustinasi geltonai ir skystai, su grudeliais Va man tai padejo, sitas filmukas apie "pampersu turini" http://www.babycenter.com/videos/view/?vid...equestid=478528 (tinklalapis www. babycenter.com - jei kerti angliskai ten buna visai neblogu patarimu) Del pivo diegliuku ir tai ir mes su panasia problema susidureme labai anksti (nors sako, kad jie tik nuo 3 savaites prasideda) irgi buvo kokia 3 diena namie, nakti pradejo inksti, steneti kojytes riesti prie pilvelio, bandant maitinti paciulpdavo kelias minutes ir vel riesdavosi, tai va nuo sekancios dienos pradejom duoti Espumisan lasiukus (jie be recepto parsiduoda, galima duoti po kiekvieno maitinimo). Gal ir padejo, nors skaiciau straipsniu, kad ju efektyvumas nera irodytas O uzsienio literaturoje visur raso, kad geriausiai nuo diegliuku padeda vaikucio pilvelio glostymas ir vaikelio nesiojimas prisiglaudus. Maniskei tai padedavo kai atsiguldavau ir uzsidedavau ja ant pilvo, taip ir uzmigdavom abi
Mums jau 4 men. maitinu savo pienu ir pries savaitele prasidejo, kad tustinasi kas 2-3 dienos, nors iki toliai po 3 kartus per diena budavo, be to pasidare irzlesnis. Tai gydytoja liepe duoti vandens, sulciu ir pankolio arbateles, jei dar nesikeis tai gerasias bakterijas, bet su tuo mano palauksiu. O pas chirurge uzsiminiau tai ji pasake, kad tokiame amziuje tai normalu nes tvarkosi peristaltika + dantu dygimo periods prasideda. Na pakolkas isbandys skysciu daugiau duoti ir ziuresime kas toliau vyks.
QUOTE(nau.emil @ 2006 11 07, 12:42) mikroklizmute siulau daryti paskutiniu atveju nes prie jos priprantama.pabandyk dar slyvos siek tiek pamaitinti, arba obuolio patarkuok. pamatysi viskas susitvarkys.sekmes! kokios slyvos 3 mėn. mažyliui??? negalima. aš temos autorę labai suprantu, nes neramu, o ir vaikiukas neramus. ir mums taip buvo. dabar maniškis jau valgo kitą maistą, tai galiu nuraminti, kad viduriai susitvarkė. kai maitini mamos pienu, visi ramina, kad "reikia vaikučio tik gražiai paprašyti", ir jis pakakos Beje, dar maniškis legviau pakakodavo, kai pamastaguodavo kojytėm po žaislais, dažniau dėdavau, pati jo kojytes kilnodavau, sukamais judesiais švelniai masažuodavau pilvuką. Nes nekakojęs tikrai būdavo neramus.
Maniškiui šita problema atsirado gruodžio pabaigoj ir nesuprantu nuo ko. Maitinu kaip ir anksčiau maitinau, savo pienuku, plius retkarčiais ant nakties mišinukas. Tuštindavosi kasdien, o dabar kas trys, keturios paros. Ilgiau jau nelaukiu, statau klizmute, nes kazkaip labai neramu. Vaistinėj sakė, kad tai gali būti nuo vitamino D. Beje šita problema su viduriais atsirado kai pradėjau duoti vitamino D po 5 lašus, nes labai smarkiai augam ir gydytojas taip liepė. Tačiau tas pats gydytojas sako, kad nuo vitamino D taip būti negali. Tai gal čia tik sutapimas. Liepė pabandyt Espumisana, bet žiūriu kad jis nieko nepadeda. Dabar bandau gert slyvų sultis, žiūrėsiu kaip bus.
Svarbiausia, kad kakoja tai skystai, bet labai retai.
mes taip pat sia problema turejome kai viena savaite teko maitinti misinuku. tai po to viduriukai ir issireguliavo. as laukdavau tik tris dienas, is truputuka tada ikisdavau termometro galiuka, tai oho ho kiek padarydavo... tik po menesio viskas gryzo i vezias.
gydytoja buvo rekomendavus: gerti slyvu sultis, taip pat dziovintas slyvas uzpilti verdavciu vandeniu ir palaikyti, ir kyvius liepe valgyt. na, siaip jokiu rezultatu nebuvo.
Sveikos visos mamytes, labai prasau man paaiskinti kada skaitosi, kad leliukas viduriuoja?
QUOTE(jurgivikta @ 2007 02 09, 15:59) Sveikos visos mamytes, labai prasau man paaiskinti kada skaitosi, kad leliukas viduriuoja? Nemanau, kad tavo dukrytė viduriuoja. Mano pirmą ir atrodo, kad ir antrą mėnesį taip purpsėdavo. Čia normalu. Daug kartų valgo, daug kartų ir kakoja. Prisimenu kaip greit pampersai baigdavosi... Jei ką, gali paklausti savo gydytojos. Bus ramiau.
Kadangi leliukas labai dar maziukas,tai ir tustinasi daznai ,ir kakutis toks skistesnis,juk tik pienuka geria
oj, koks mazas leliukas, tai jau tikrai, kad cia ne viduriavimas
mano mazius irgi tustinasi zaliai kartais
Sveikute,
Mano maziui ta pati beda taip pat buvo. Kaip man gydytoja sake, nieko baisaus, svarbiausia, kad gleviu nebutu. O zalios ismatos gali but nuo kokio nors maistuko. As atkreipiau demesi kad zalsvai tustibnasi po melyniu. dar maziuko skranfykas kartais pastreikuoja tau duodu kreono, tai nuo jo taip pat zaliuoja truputuka. Kol tavo maziuko virskinimas susinormalizuos tai gali ir pazaliuot viduriukai. Na nebent pati maitini. As savo maziu labai mazai maitinau ir jau 4 menesi pradejom kosyte duot. QUOTE(zhemaituke @ 2007 02 09, 23:40) Sveikute, Mano maziui ta pati beda taip pat buvo. Kaip man gydytoja sake, nieko baisaus, svarbiausia, kad gleviu nebutu. O zalios ismatos gali but nuo kokio nors maistuko. As atkreipiau demesi kad zalsvai tustibnasi po melyniu. dar maziuko skranfykas kartais pastreikuoja tau duodu kreono, tai nuo jo taip pat zaliuoja truputuka. Kol tavo maziuko virskinimas susinormalizuos tai gali ir pazaliuot viduriukai. Na nebent pati maitini. As savo maziu labai mazai maitinau ir jau 4 menesi pradejom kosyte duot. sveikute mes jau valgom tyreles visokias daugiausiai jam patinka tai su bananais |