Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Pelyja skalbimo mašina virtuvėje
Supermamų klubas > Mūsų namai > Namai > 100 ir 1 patarimas
Gitagita
Virtuveje imontavome skalbykle, bet dabar susiduriu su problema, skalbykles vidus smirda pelesiu sad.gif. Negaliu jos nuolat laikyti atidarytos, nes nepatogu. Berods ir gumas visad isvalau, ir per nakti palieku pravira, bet matyt nepakankamai pradziusta sad.gif. Be to daznai skalbiu...
Ka jus darote? Kaip isnaikinti ta kvapa?
ducis
QUOTE(Gitagita @ 2008 01 07, 21:22)
Virtuveje imontavome skalbykle, bet dabar susiduriu su problema, skalbykles vidus smirda pelesiu sad.gif. Negaliu jos nuolat laikyti atidarytos, nes nepatogu. Berods ir gumas visad isvalau, ir per nakti palieku pravira, bet matyt nepakankamai pradziusta sad.gif. Be to daznai skalbiu...
Ka jus darote? Kaip isnaikinti ta kvapa?
*

man vienu metu irgi taip buvo. tada aš skalbyklės vidų išvaliau skudurėliu suvilgytu acte ir skalbiau rūbus po to. ir aš visada laikau pravira ir dar pas mane dažnai virtuvėje langas būna adaras. tad daugiau neuužuodžiau pelėsių kvapo.
Gitagita
QUOTE(ducis @ 2008 01 10, 16:24)
man vienu metu irgi taip buvo. tada aš skalbyklės vidų išvaliau skudurėliu suvilgytu acte ir skalbiau rūbus po to. ir aš visada laikau pravira ir dar pas mane dažnai virtuvėje langas būna adaras. tad daugiau neuužuodžiau pelėsių kvapo.
*

Aciu. Pabandysiu ir as actu pavalyti. Kiek imanoma laikau atvira, bet matyt permazai. Jei atidarau, tai vaikas vos ne visas i bugna sulenda, o jei praveriu vos vos kyla rizika, kad mazi pirstukai tuojpat bus prispausti, nes juk viska reik paciupineti smile.gif, tad dazniausiai ir belieka pilnai uzdaryti...o tada kvapelis ir atsiranda
Varene
Pas mus irgi pelėsių kvapas karts nuo karto atsiranda, ir čia nesvarbu, kur stovi, nes anam bute stovėjo virtuvėj, ten buvo seni mediniai langai, tai ventiliacija kaip priklauso lotuliukas.gif Bet tas kvapas buvo, mes buvom net viršų nuėmę, galvojom gal ten viduj kur pripelyję, bet neradom nieko. Uošvis net įtarinėjo, kad gal vandens kaitinimo mechanizmas sugedęs, kad šaltu vandeniu skalbia visada doh.gif Na bet nepasitvirtino.
O paskui supratau, kad ne būgno čia problema, o stalčiuko, kur milteliai pilami. Tai dabar stengiuosi kuo dažniau jį išplaut po skalbimo ir dar tą visą ertmę išvalyt, ten viršuj tiek griovelių visokių, tai ant jų ir radau pelėsį. Tai kai dažnai valau jau retai kada atsiranda tas kvapas.
staselė
Pas mus skalbyklė irgi virtuvėje, bet pelėsių kvapas niekada nesijaučia, po skalbimo per naktį palieku skalbyklę atidarytą. Be to virtuvės langas nelabai sandarus, tai yra gera ventiliacija per langą, tad pelėsių kvapas nesijaučia. mirksiukas.gif
umede
QUOTE(Varėnė @ 2008 01 15, 19:10)
Pas mus irgi pelėsių kvapas karts nuo karto atsiranda, ir čia nesvarbu, kur stovi, nes anam bute stovėjo virtuvėj, ten buvo seni mediniai langai, tai ventiliacija kaip priklauso  lotuliukas.gif Bet tas kvapas buvo, mes buvom net viršų nuėmę, galvojom gal ten viduj kur pripelyję, bet neradom nieko. Uošvis net įtarinėjo, kad gal vandens kaitinimo mechanizmas sugedęs, kad šaltu vandeniu skalbia visada  doh.gif Na bet nepasitvirtino.
O paskui supratau, kad ne būgno čia problema, o stalčiuko, kur milteliai pilami. Tai dabar stengiuosi kuo dažniau jį išplaut po skalbimo ir dar tą visą ertmę išvalyt, ten viršuj tiek griovelių visokių, tai ant jų ir radau pelėsį. Tai kai dažnai valau jau retai kada atsiranda tas kvapas.
*

nezinau,ar gerai darau,bet jau antri metai as skalbimo milteliu nepilu i tuos stalciukus pilu tiesiai i bugna,ir tie stalciai svarus,ir skalbiniai isskalbti,o minkstiklis juk systas,jis gerai issiplauna..beje,mano skalbianke taipat virtuvej.
Varene
QUOTE(umede @ 2008 01 16, 14:12)
nezinau,ar gerai darau,bet jau antri metai as skalbimo milteliu nepilu i tuos stalciukus pilu tiesiai i bugna,ir tie stalciai svarus,ir skalbiniai isskalbti,o minkstiklis juk systas,jis gerai issiplauna..beje,mano skalbianke taipat virtuvej.
*

Mano nuomone, pas mus pelyja butent nuo minkstiklio, nes jis aplimpa stalciuko krastus ir visur uz stalciuko.
O stovi dabar vonioj masina, bet kazin ar nuo to geriau, nes virtuvej vistiek buna didesne ventiliacija.
Deep Blue
QUOTE(Varėnė @ 2008 01 17, 08:37)
Mano nuomone, pas mus pelyja butent nuo minkstiklio, nes jis aplimpa stalciuko krastus ir visur uz stalciuko.
O stovi dabar vonioj masina, bet kazin ar nuo to geriau, nes virtuvej vistiek buna didesne ventiliacija.
*

Man tas stalčiukas irgi "apsivelia" bet bent pas mane jis lengvai išsitraukia ir išsiplaunu aš jį dažnai

Pas mane nepelyje, nors nelaikau tikrai dažnai atidarytos g.gif o skalbenke virtuveje
kalissta
Mes minkstiklio nenaudojam, miltelius pilam kur priklauso, skalbianke vonioj ir jokiu pelesiu smile.gif
irenairsavi
Man rodos, kad siaip pelesiams nera jokio skirtumo, kur ta skalbianke stovi - virtuvej ar vonioj... g.gif beje, pelesiai labai gerai naikinasi su arbatmedzio eteriniu aliejumi - pavalai pavirsiu, perplauni vandeniu ir ilgam gali su jais atsisveikinti smile.gif
noanoa
Niekada neturejom pelesiu kvapo,gal todel,kad po kiekvieno skalbimo isimu ir isvalau bei isdziovinu stalciuka,t.p.isvalau gumas,palieku praviras dureles mirksiukas.gif
Šypsenėlė24
Pas mus nebuvo niekad tokios problemos, po skalbimo visada palieku atvirą, o ir vėliau iki galo neuždarau
reksnyte
QUOTE(Šypsenėlė24 @ 2008 03 30, 21:30)
Pas mus nebuvo niekad tokios problemos, po skalbimo visada palieku atvirą, o ir vėliau iki galo neuždarau
*

drinks_cheers.gif
zemec
o pas mus stalciukas neissiima! tai labai sunku ji neisimta valyti. gal turit ideju, kaip ji lengviau isvalyti?
mumute
as ir turiu problemele skalbimo masinoj tarp barabano gumu atsirado pelesiu ir nezinau kaip juos isnaikint gal galit kas patart kaip su jais atsisveikint
comep
QUOTE(mumute @ 2008 04 15, 17:56)
as ir turiu problemele skalbimo masinoj tarp barabano gumu atsirado pelesiu ir nezinau kaip juos isnaikint gal galit kas patart kaip su jais atsisveikint
*

pabandyk prasukti tuscia skalbenka virinimo rezimu su citrinos rugstimi mirksiukas.gif
mumute
aciu uz patarima pabandysiu
jblmami
QUOTE(zemec @ 2008 04 13, 16:00)
o pas mus stalciukas neissiima! tai labai sunku ji neisimta valyti.  gal turit ideju, kaip ji lengviau isvalyti?
*

Tikrai turi issiimti. Reikia tik zinoti kaip. Kartais ten reikia atidarius stalciuka, per viduri pirstu paspausti zemyn ir issiima. Paprasciausiai atsargiai pabandyti. Arba instrukcija skaityti ax.gif
Nox
Man kilo toks klausimas. O ar galima skalbimo mašiną statyti prie šaldytuvo?
Girdėjau kažkokios ten cheminės bangos eina ar pan. g.gif
Naminė
O kaip jūs tas aplink barabana gumas valot?
mylimuke
Pas mus irgi skalbiankė virtuvėj, ir su vėdinimais problemos, kitur pelyja sienos, bet su skalbianke viskas gerai g.gif Skalbiu dažniausiai kartą į savaitę po kelis "reisus", po to palieku pravirą, kad pradžiūtų ir viskas.
Papildyta:
QUOTE(Nox @ 2008 12 18, 21:47)
Man kilo toks klausimas. O ar galima skalbimo mašiną statyti prie šaldytuvo?
Girdėjau kažkokios ten cheminės bangos eina ar pan.  g.gif
*

Apie šaldytuvą nieko negirdėjau, bet žinau, kad prie viryklės negalima. Bet pas mus stovi ir nieko nenutiko kol kas unsure.gif
pinkrose
QUOTE(mylimuke @ 2009 06 07, 17:19)
Apie šaldytuvą nieko negirdėjau, bet žinau, kad prie viryklės negalima. Bet pas mus stovi ir nieko nenutiko kol kas  unsure.gif
*

pas mus irgi prie viryklės doh.gif doh.gif doh.gif doh.gif doh.gif doh.gif
Limcamca
QUOTE(comep @ 2008 04 15, 20:02)
pabandyk prasukti tuscia skalbenka virinimo rezimu su citrinos rugstimi mirksiukas.gif
*

O tą citrinos rūgštį į miltelių skyrių pilti, ar tiesiai į būgną?
Atsiprašau, jei durnas klausimas blush2.gif

QUOTE(kastonele @ 2009 08 02, 00:54)
pas mus irgi prie viryklės doh.gif  doh.gif  doh.gif  doh.gif  doh.gif  doh.gif
*

Pas mus irgi lotuliukas.gif doh.gif
Maja**
QUOTE(zemec @ 2008 04 13, 18:00)
o pas mus stalciukas neissiima

Negali buti, nebent pas tave labai jau senas modelis g.gif

QUOTE(Nox @ 2008 12 18, 22:47)
ar galima skalbimo mašiną statyti prie šaldytuvo

Galima ir prie saldytuvo, ir prie virykles. mirksiukas.gif
Mivida
Pas mus irgi virtuveje, bet tokios problemos kaip pelesiu kvapas, neturime. Ir ne visada galiu ja pravira laikyti, nes vaikas lenda i vidu doh.gif kai nepamirstu tai nakciai palieku praviras dureles.
Stovi ji pas mus salia kriaukles.
bahyra
Aš visada naudoju minkštiklio koncentratą, kurį reikia skiesti su vandeniu, tad stalčiuką reikia valyti labai retai, nes minkštiklis netoks kibus. Ir skalbimo mašina švari ir jokio pelesių kvapo ax.gif
Simlora
Sveikutės, mano skalbimo mašina stovi virtuvėje, kadangi prie dujinės yra tai taškosi nuo puodų. Aš ją laikau uždengus pačios pasiūtu apdangalu, ankščiau turėjau specialų, nes būdavo pirkti parduotuvėse už 1 eurą, o dabar jau seniai nebėra. Gal kartais žinot kur yra pirkti tokių dalykėlių, nes labai gerai tie apdangalai, prisipirkčiau, kad užtektų ilgesniam laikui smile.gif
Žiedūnė
Jei isplovus paliksite atidaras dureles, neturetu pelyti ax.gif ax.gif
kiska13
Pas mus skalbykle irgi virtuvėje, bet pelėsiu kvapas niekada nesijaucia,kai isskalbiu rubus dureles palieku praviras 4u.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.