Ka jus darote? Kaip isnaikinti ta kvapa?
Virtuveje imontavome skalbykle, bet dabar susiduriu su problema, skalbykles vidus smirda pelesiu
Ka jus darote? Kaip isnaikinti ta kvapa? QUOTE(Gitagita @ 2008 01 07, 21:22) Virtuveje imontavome skalbykle, bet dabar susiduriu su problema, skalbykles vidus smirda pelesiu Ka jus darote? Kaip isnaikinti ta kvapa? man vienu metu irgi taip buvo. tada aš skalbyklės vidų išvaliau skudurėliu suvilgytu acte ir skalbiau rūbus po to. ir aš visada laikau pravira ir dar pas mane dažnai virtuvėje langas būna adaras. tad daugiau neuužuodžiau pelėsių kvapo. QUOTE(ducis @ 2008 01 10, 16:24) man vienu metu irgi taip buvo. tada aš skalbyklės vidų išvaliau skudurėliu suvilgytu acte ir skalbiau rūbus po to. ir aš visada laikau pravira ir dar pas mane dažnai virtuvėje langas būna adaras. tad daugiau neuužuodžiau pelėsių kvapo. Aciu. Pabandysiu ir as actu pavalyti. Kiek imanoma laikau atvira, bet matyt permazai. Jei atidarau, tai vaikas vos ne visas i bugna sulenda, o jei praveriu vos vos kyla rizika, kad mazi pirstukai tuojpat bus prispausti, nes juk viska reik paciupineti
Pas mus irgi pelėsių kvapas karts nuo karto atsiranda, ir čia nesvarbu, kur stovi, nes anam bute stovėjo virtuvėj, ten buvo seni mediniai langai, tai ventiliacija kaip priklauso
O paskui supratau, kad ne būgno čia problema, o stalčiuko, kur milteliai pilami. Tai dabar stengiuosi kuo dažniau jį išplaut po skalbimo ir dar tą visą ertmę išvalyt, ten viršuj tiek griovelių visokių, tai ant jų ir radau pelėsį. Tai kai dažnai valau jau retai kada atsiranda tas kvapas.
Pas mus skalbyklė irgi virtuvėje, bet pelėsių kvapas niekada nesijaučia, po skalbimo per naktį palieku skalbyklę atidarytą. Be to virtuvės langas nelabai sandarus, tai yra gera ventiliacija per langą, tad pelėsių kvapas nesijaučia.
QUOTE(Varėnė @ 2008 01 15, 19:10) Pas mus irgi pelėsių kvapas karts nuo karto atsiranda, ir čia nesvarbu, kur stovi, nes anam bute stovėjo virtuvėj, ten buvo seni mediniai langai, tai ventiliacija kaip priklauso O paskui supratau, kad ne būgno čia problema, o stalčiuko, kur milteliai pilami. Tai dabar stengiuosi kuo dažniau jį išplaut po skalbimo ir dar tą visą ertmę išvalyt, ten viršuj tiek griovelių visokių, tai ant jų ir radau pelėsį. Tai kai dažnai valau jau retai kada atsiranda tas kvapas. nezinau,ar gerai darau,bet jau antri metai as skalbimo milteliu nepilu i tuos stalciukus pilu tiesiai i bugna,ir tie stalciai svarus,ir skalbiniai isskalbti,o minkstiklis juk systas,jis gerai issiplauna..beje,mano skalbianke taipat virtuvej. QUOTE(umede @ 2008 01 16, 14:12) nezinau,ar gerai darau,bet jau antri metai as skalbimo milteliu nepilu i tuos stalciukus pilu tiesiai i bugna,ir tie stalciai svarus,ir skalbiniai isskalbti,o minkstiklis juk systas,jis gerai issiplauna..beje,mano skalbianke taipat virtuvej. Mano nuomone, pas mus pelyja butent nuo minkstiklio, nes jis aplimpa stalciuko krastus ir visur uz stalciuko. O stovi dabar vonioj masina, bet kazin ar nuo to geriau, nes virtuvej vistiek buna didesne ventiliacija. QUOTE(Varėnė @ 2008 01 17, 08:37) Mano nuomone, pas mus pelyja butent nuo minkstiklio, nes jis aplimpa stalciuko krastus ir visur uz stalciuko. O stovi dabar vonioj masina, bet kazin ar nuo to geriau, nes virtuvej vistiek buna didesne ventiliacija. Man tas stalčiukas irgi "apsivelia" bet bent pas mane jis lengvai išsitraukia ir išsiplaunu aš jį dažnai Pas mane nepelyje, nors nelaikau tikrai dažnai atidarytos
Mes minkstiklio nenaudojam, miltelius pilam kur priklauso, skalbianke vonioj ir jokiu pelesiu
Man rodos, kad siaip pelesiams nera jokio skirtumo, kur ta skalbianke stovi - virtuvej ar vonioj...
Niekada neturejom pelesiu kvapo,gal todel,kad po kiekvieno skalbimo isimu ir isvalau bei isdziovinu stalciuka,t.p.isvalau gumas,palieku praviras dureles
Pas mus nebuvo niekad tokios problemos, po skalbimo visada palieku atvirą, o ir vėliau iki galo neuždarau
o pas mus stalciukas neissiima! tai labai sunku ji neisimta valyti. gal turit ideju, kaip ji lengviau isvalyti?
as ir turiu problemele skalbimo masinoj tarp barabano gumu atsirado pelesiu ir nezinau kaip juos isnaikint gal galit kas patart kaip su jais atsisveikint
aciu uz patarima pabandysiu
QUOTE(zemec @ 2008 04 13, 16:00) o pas mus stalciukas neissiima! tai labai sunku ji neisimta valyti. gal turit ideju, kaip ji lengviau isvalyti? Tikrai turi issiimti. Reikia tik zinoti kaip. Kartais ten reikia atidarius stalciuka, per viduri pirstu paspausti zemyn ir issiima. Paprasciausiai atsargiai pabandyti. Arba instrukcija skaityti
Man kilo toks klausimas. O ar galima skalbimo mašiną statyti prie šaldytuvo?
Girdėjau kažkokios ten cheminės bangos eina ar pan.
O kaip jūs tas aplink barabana gumas valot?
Pas mus irgi skalbiankė virtuvėj, ir su vėdinimais problemos, kitur pelyja sienos, bet su skalbianke viskas gerai
Papildyta: QUOTE(Nox @ 2008 12 18, 21:47) Man kilo toks klausimas. O ar galima skalbimo mašiną statyti prie šaldytuvo? Girdėjau kažkokios ten cheminės bangos eina ar pan. Apie šaldytuvą nieko negirdėjau, bet žinau, kad prie viryklės negalima. Bet pas mus stovi ir nieko nenutiko kol kas QUOTE(zemec @ 2008 04 13, 18:00) o pas mus stalciukas neissiima Negali buti, nebent pas tave labai jau senas modelis QUOTE(Nox @ 2008 12 18, 22:47) ar galima skalbimo mašiną statyti prie šaldytuvo Galima ir prie saldytuvo, ir prie virykles.
Pas mus irgi virtuveje, bet tokios problemos kaip pelesiu kvapas, neturime. Ir ne visada galiu ja pravira laikyti, nes vaikas lenda i vidu
Stovi ji pas mus salia kriaukles.
Aš visada naudoju minkštiklio koncentratą, kurį reikia skiesti su vandeniu, tad stalčiuką reikia valyti labai retai, nes minkštiklis netoks kibus. Ir skalbimo mašina švari ir jokio pelesių kvapo
Sveikutės, mano skalbimo mašina stovi virtuvėje, kadangi prie dujinės yra tai taškosi nuo puodų. Aš ją laikau uždengus pačios pasiūtu apdangalu, ankščiau turėjau specialų, nes būdavo pirkti parduotuvėse už 1 eurą, o dabar jau seniai nebėra. Gal kartais žinot kur yra pirkti tokių dalykėlių, nes labai gerai tie apdangalai, prisipirkčiau, kad užtektų ilgesniam laikui
Jei isplovus paliksite atidaras dureles, neturetu pelyti
Pas mus skalbykle irgi virtuvėje, bet pelėsiu kvapas niekada nesijaucia,kai isskalbiu rubus dureles palieku praviras
|