Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Mažokas pilvas
Supermamų klubas > Apie nėštumą ir gimdymą > Aš nėščia! > Vaisiaus vystymasis
Pages: 1, 2
jauna nestuke
sveikutes,
mums jau 25 sav.bet pilvelis kazkoks mazas verysad.gif ar tai butinai turi reiksti kad leliukas per mazas ten? gine kai daro matavimus nieko nesako, bet as jau pergyvenu
Dany
QUOTE(jauna nestuke @ 2008 01 08, 12:02)
sveikutes,
mums jau 25 sav.bet pilvelis kazkoks mazas  verysad.gif ar tai butinai turi reiksti kad leliukas per mazas ten? gine kai daro matavimus nieko nesako, bet as jau pergyvenu
*

Na,nemanau kad del to reiktu pergyvent,pas mane irgi maziukas pilvukas buvo,nes ir pati esu smulkute.Per visa nestuma priaugau 12kg.
Ziurek i tai-kiek svorio esi priaugus.Kiek sveri dabar?
Erkesta
Jei nieko nesako, vadinasi viskas gerai smile.gif Visokių mamų yra ir su visokiais pilvais. Bereikalo pergyveni tikrai 4u.gif Mano pilvas gana anksti išlindo, o dabar visi šaukia kad mažas, o aš nekreipiu dėmesio, nes žinau, kad viskas ok, gine sako kad normalu, vadinasi taip ir yra. Jei neramu - tiesiog paklausk savo gines smile.gif
ajuka
o kaip nusprendei kad pilvas per mazas? juk jo dydis individualu, juolab jei gine nieko nesako, juk nuo 16 sav gydytoja matuoja gimda ir jei butu nukrypimu darytu tolesnius tyrimus. lygint su kitom nesciom tikrai nereikia, nes labai pilvuko dydis priklauso: nuo tavo kuno sudejimo, pilvo raumenu, vaikelio pacio.
E.
Tik dziaukis kad nedidelis pilvukas - ir atrodysi graziau, ir paciai bus lengviau 4u.gif
mejja
as jau sesi men laukiuosi,o pilvas maziukas,bet uztad jau 12 kg priaugau blink.gif
jauna nestuke
man 25 sav. priaugau apie 7kg o gimdos aukstis uzrasyta 22 blink.gif, nu as pries nestuma buvau labai plona ir auksta esu. o kaip jus matuojat savo pilvelius atsigulus ar iprastai?
ajuka
matuoja visada atsigulus
idomu
QUOTE(jauna nestuke @ 2008 01 09, 12:36)
man 25 sav. priaugau apie 7kg o gimdos aukstis uzrasyta 22  blink.gif, nu as pries nestuma buvau labai plona ir auksta esu. o kaip jus matuojat savo pilvelius atsigulus ar iprastai?
*

kai buvo 24 savaites pas mane gimdos aukstis buvo 22 smile.gif tai lb panasiai.
jauna nestuke
idomu, o gal pameni pilvo apimti ax.gif ?
Liusii
QUOTE(jauna nestuke @ 2008 01 08, 14:02)
sveikutes,
mums jau 25 sav.bet pilvelis kazkoks mazas  verysad.gif ar tai butinai turi reiksti kad leliukas per mazas ten? gine kai daro matavimus nieko nesako, bet as jau pergyvenu
*

nepergyvenk, aš savo kai gimdžiau pilvas buvo tikrai nedidelis, nereikėjo net spec. neštukinių rūbų, tik kelnes su guma o lelius gimė normalaus dydžio - 3200 gr, 50 cm ūgio, čia pilvo dydis nieko nelemia.
Fox_lady
aš vis pasižiūriu internete moterų pilviukų foto. Tai skirtumai yra milžiniški: vienos 30ties savaičių atrodo kaip kitos 17. blink.gif
Taip kad nemanau, kad reikia pergyvent, jei pilvelis mažas.
Jo dydis priklauso ir nuo kūno sudėjimo (lieknų dažnai mažesnis), ir nuo gimdos padėties, ir paties vaiko įsitaisymo. Būna kad taip gražiai pagal mamos stuburą įsitaiso, tai beveik išvis pilvo nesimato.

Galit pasižiūrėt, jei įdomu, kaip skirtingai atrodo pilveliai:

http://www.i-am-pregnant.com/names/belly.htm
idomu
QUOTE(jauna nestuke @ 2008 01 10, 12:30)
idomu, o gal pameni pilvo apimti  ax.gif ?
*

aha smile.gif pilvuko apimtis tada buvo 85 cm . o pacios kiek? smile.gif
gine sake kad vaikutis nebus stambuolis , bet atitinka savo amziu ax.gif
viduciux
man gimdos auksti pradejo matuoti nuo 27 sav, tai visad, kiek savaiciu, toks aukstis ir cm, beje, kazkur skaiciau, kad taip turi buti sav=cm. o del pilvuko dydzio tai tikrai nera ko pergyvent, juk kiekviena esam individuali, svarbiausia, kad leliukas gerai vystos mirksiukas.gif 4u.gif
Vit.Ka
man su pirmu vaiku pilvūziukas buvo nedidelis- ėjau gimdyti pernešiojus virš savaitės, tai pilvo apimtis buvo 88cm, o gimdos aukštis 32cm ir gimė normalių matmenų vaikas 3,5kg ir 52cm. čia nuo kiekvienos pilvo raumenų / raiščių priklauso. db laukiuosi antro, tai matavimų neseku, bet pilviukas irgi nedidelis-dar galiu slėpti smile.gif
jauna nestuke
dekui visoms uz nuomone 4u.gif , mano pilvelio apimtis kai paskutini kart matavo buvo 84cm, tai jau mums laaabai panasiai mirksiukas.gif
zydra30
QUOTE(Fox_lady @ 2008 01 10, 19:31)
aš vis pasižiūriu internete moterų pilviukų foto. Tai skirtumai yra milžiniški: vienos  30ties savaičių atrodo kaip kitos 17.  blink.gif
Jo dydis priklauso ir nuo kūno sudėjimo (lieknų dažnai mažesnis), ir nuo gimdos padėties, ir paties vaiko įsitaisymo. Būna kad taip gražiai pagal mamos stuburą įsitaiso, tai beveik išvis pilvo nesimato.

*

as paziurejau tas nuotraukytes. visos skirtingai atrodo, kai kurioms jau matosi, o kitoms visai nieko.
nes kazkaip baimes mane uzvalde, kad ir mano pilvelis mazokas. tiksliau jo visai nesimato. bandau prisiminti kaip pirma karta buvo, kada pradejo matytis.
zinau, kad nereikia saves gasdinti, stresuoti, bet gi nesigauna.
jauna nestuke
man 14 sav.isvis nesimate ax.gif , o kai 18 sav.ejau echo darytis, tai atsiguliau, sako o kur tas tavo pilvelis?! visai nematyti blush2.gif , bet jei gine tau nieko nesako tai reiskia viskas thumbup.gif
mejja
jei lelis atitinka matmenis tai viskas ok thumbup.gif
Tetani
Pirmo nestumo metu pilvelis buna mazesnis, nes pilvo raumenys neistampyti tongue.gif o be to, pilvelis irgi bus mazesnis, jei busima mama pries nestuma gerokai sportavo ir turejo nebloga pilvo presa mirksiukas.gif Tada raumenys tvirtesni ir leliui sunkiau juos istempti. Mazojo gyventojo svoriui tai neturi itakos thumbup.gif
S.B.M.
Niu reiikia tik dziaugtis, kad pilvukas nedidelis 4u.gif paciai judeti bus lengviau, arba gali veliau greiciau paaugti nestuke.gif
Tuo paciu sia tema, galu papasakoti, kad pas mano drauge visa nestuma, net nesimamte pilvuko, tik pati siek tiek astambejo...... bigsmile.gif net jos tevai budami gyditojas nesuprato, kad ji nescia ir suzinojo tik pries kelias dienas iki gimdymo, kai jau ji pati pasake..... lotuliukas.gif Kiek zinau tai vadimama vdiniu nestumu ar kazkaip panasiai smile.gif .......
zydra30
QUOTE(zydra30 @ 2008 01 15, 14:05)
as paziurejau tas nuotraukytes. visos skirtingai atrodo, kai kurioms jau matosi, o kitoms visai nieko.
  nes kazkaip baimes mane uzvalde, kad ir mano pilvelis mazokas. tiksliau jo visai nesimato. bandau prisiminti kaip pirma karta buvo, kada pradejo matytis.
zinau, kad nereikia saves gasdinti, stresuoti, bet gi nesigauna.
*

cia as taip rasiau pries menesi smile.gif . dabar jau taip nemanau, nes toks jausmas, kad per kelias dienas pilvas tiesiog issipute blink.gif . kazkaip 15 savaite labai pradejo dideti. tai va, visi mano drabuziai laukia vasaros biggrin.gif .
mejja
mamytes,ne i apimtis ziurekit,o i gimdos auksti.... smile.gif jei kreiveje kuri yra nestumo korteleje viskas pagal normas tai ok.... thumbup.gif o stai pagalvokit,jei vienos per liemeni iki nestumo liemens apimtis buvo 60 cm tai nenorekit kad ji paskui butu pusantro metro biggrin.gif o stai jei liemuo iki nestumo 80 cm tai gal jau po keliu meneseliu gali buti virs metro biggrin.gif taigi tai lb individualu ir nestresuokit bereikalo mirksiukas.gif ziurekit kad gimdos aukstis normalus butu ir viskas bus ok... o jei kas negerai tai gydytoja to pro pirstus nepraleis smile.gif
Evi
QUOTE(mejja @ 2008 02 17, 14:09)
ziurekit kad gimdos aukstis normalus butu ir viskas bus ok... o jei kas negerai tai gydytoja to pro pirstus nepraleis  smile.gif [/b]
*

Na cia kaip kokia gydytoja ir kur, UK tai sakyciau daug ka pro pirstus praleidzia, jeigu ikyriai nezyzi...
O del gimdos aukscio, tai tu teisi. Mano pilvukas islindo tik antroje 7-o menesio puseje! Ir palyginus su kitu nestukiu, vis dar yra mazesnis. Bes svarbu, kad islindo, ir svarbu, kad gimdos aukstis normalus. O rasau tai todel, kad iki pat 7-o menesio pergyvenau, kodel jis pas mane neauga.. tai gal kitoms nestukems padesiu nusiraminti 4u.gif
Maggie
QUOTE(jauna nestuke @ 2008 01 15, 18:24)
man 14 sav.isvis nesimate  ax.gif , o kai 18 sav.ejau echo darytis, tai atsiguliau, sako o kur tas tavo pilvelis?! visai nematyti  blush2.gif , bet jei gine tau nieko nesako tai reiskia viskas  thumbup.gif
*

vau... mano pilvas 26 savaiciu buvo JAU SIEK TIEK matomas. labai del to pergyvenau ir nuolat kartodavau ginei, kad mazhas pilvas, o ji mane ramindavo, kad viskas su juo gerai. bet kuo toliau - pradedu tuo abejoti, nes matau, kad visoms cia jis ZYMIAI anksciau pradeda matytis, kad ir 1 neshtume [man irgi sitas pirmasis yra].
dabar man jau 36savaites, gimdymas neuzhilgo, o as jauciuosi puikiai ir daug kas netiki, kad man jau 9 menesiai, duoda 6-7 :-/
Papildyta:
QUOTE(Fox_lady @ 2008 01 10, 19:31)
aš vis pasižiūriu internete moterų pilviukų foto. Tai skirtumai yra milžiniški: vienos  30ties savaičių atrodo kaip kitos 17.  blink.gif

*

cia dristu nesutikti - kaip tik pas lieknas moteris - zymiai anksciau pradeda matytis pilvukas. nelabai zinau kodel, bet kiek domejausi [inetas, knygos, TV] - tai taip sake, kad jei kuno sudejimas normalus/vidutinishkas - pilvukas ne taip matosi, kaip pas lieknas, smulkutes moteris.
dvi drauges pasigimde, dvi lieknos ir smulkios - pas dvi pilvukas pradejo matytis labai anxti. vos ne 18savaite. o as esu normalaus kuno sudejimo ir vis laukiau laukiau to pilvo, ir kaip jau auksciau minejau budama 26 savaiciu tik ji pamaciau! o tos pacios drauges sake - atrodai is salies tik stambesne, bet ne nescia. biggrin.gif mane toks pyktis tada imdavo he he.
Evi
QUOTE(Maggie @ 2008 03 02, 20:00)
vau... mano pilvas 26 savaiciu buvo JAU SIEK TIEK matomas. labai del to pergyvenau ir nuolat kartodavau ginei, kad mazhas pilvas, o ji mane ramindavo, kad viskas su juo gerai. bet kuo toliau - pradedu tuo abejoti, nes matau, kad visoms cia jis ZYMIAI anksciau pradeda matytis, kad ir 1 neshtume [man irgi sitas pirmasis yra].
dabar man jau 36savaites, gimdymas neuzhilgo, o as jauciuosi puikiai ir daug kas netiki, kad man jau 9 menesiai, duoda 6-7 :-/

O pas tave vaikelis aktyvus? Kiti nestumo pozymiai yra? Pas mane ne tik kad mazokas pilvelis, bet ir vaikas ramiakas, ir siaip nelabai jauciuosi nescia.. kas tie gimdos apsitraukimai, negro juosta ar remuo kol kas taip ir nesuzinojau... Nors dabar pilvukas jau islindes (beveik 35 sav. jau), bet nera nei isitempes, toks minkstokas sakyciau. Tai turbut iki pabaigos pergyvensiu, ar viskas gerai... Arba neiskentus privataus skano nubegsiu daryti, nes valstybinis jau nebepriklauso.
Alchemie
Siiap ten minejo, kad pilvo presas gali lempti istampyma, tiksliau yra pilvo raumenu tonusas. jei jis geras ir buvo palaikomas, tai lengviau atlaiko tempima.
Siaip tai manua, kad tos, kurioms maziau "atsikisa" pilvukas yra lengviau, nes nugara ne tiek keicia savo padeti, nuo ko prasideda nugaros skausmai ir kiti nemalonumai. O pirmiausiai tai "storejama" i sonus, nes gimdos raisciai isryskeja, pasiruosia nesiojimui, zodziu, juosmuo dingsta ne nuo pilvelio augimo, o nuo bendro organizmo pasiruosimo vaikiuko atejimui. Gi isminskteja audiniai, keiciasi hormonine pusiausvyra ir t.t. ir visos skirtingai i ja reaguoja.
pvz. man tai nesinorejo demonstruoti pilvelio, kitoms atvirksciai labai norisi , bet cia nuo daug ko priklauso, ir manau, kaip daugelis cia rase, svarbu, akd viskas vyktu teisingai, vaikiukas augtu, teisingoje vietoje butu prisitvritines, o jau dydis, individualu.
beje, buna atveju, kai gimda yra per maza vaikui ir jam nera vietos priaugti svorio. bet nezinau ar tai visada galima nstatyti dar negimus vaikiui ir kaip tokiu atveju padeda?
Maggie
QUOTE(Evi @ 2008 03 02, 20:07)
O pas tave vaikelis aktyvus? Kiti nestumo pozymiai yra? Pas mane ne tik kad mazokas pilvelis, bet ir vaikas ramiakas, ir siaip nelabai jauciuosi nescia.. kas tie gimdos apsitraukimai, negro juosta ar remuo kol kas taip ir nesuzinojau... Nors dabar pilvukas jau islindes (beveik 35 sav. jau), bet nera nei isitempes, toks minkstokas sakyciau. Tai turbut iki pabaigos pergyvensiu, ar viskas gerai... Arba neiskentus privataus skano nubegsiu daryti, nes valstybinis jau nebepriklauso.
*

aktyvus, bet ne visada. is pradziu neshtumo mane pykino, vemiau, bet po to viskas susitvarke. dabar jokiu tfu tfu tfu koju tinimo, negro juostu, skausmu - neturiu. ishvis jauciuosi tik "siek tiek nescia", o visa neshtuma laukiau, kad jau bus ANT TIEK SUNKU KAD SHAKES. pasirodo ne toks vilkas baisus hehe, nors dar gimdymas gi priesh akis.. biggrin.gif beje, kas tas REMUO - zinau, keleta savaiciu kankino su pertraukom, tai pzdc kaip mane nervindavo. is tikruju mano manymu, vienas blogiausiu dalyku yra remuo.
Papildyta:
QUOTE(Maggie @ 2008 03 02, 20:25)
aktyvus, bet ne visada. is pradziu neshtumo mane pykino, vemiau, bet po to viskas susitvarke. dabar jokiu tfu tfu tfu koju tinimo, negro juostu, skausmu - neturiu. ishvis jauciuosi tik "siek tiek nescia", o visa neshtuma laukiau, kad jau bus ANT TIEK SUNKU KAD SHAKES. pasirodo ne toks vilkas baisus hehe, nors dar gimdymas gi priesh akis.. biggrin.gif beje, kas tas REMUO - zinau, keleta savaiciu kankino su pertraukom, tai pzdc kaip mane nervindavo. is tikruju mano manymu, vienas blogiausiu dalyku yra remuo.
*

beje, kiek priaugai? as is pradziu neshtumo daug numeciau ir dabar esu "pliuse" tik 7.5kg. manau iki gimdymo pasieksiu savo "uzsibrezhta deshimtuka" he he. nes valgau is tikruju labai daug ir viska. apetitas yra labai geras. keista su tuo svoriu, nes mano kunas "megsta jo-jo", lengvai priaugu, sunkiai numetu, buvau nusistaciusi, kad per neshtuma jau busiu tikra spurga:D nesiparinau per daug del to, nes neshtumas - sventas dalykas. bet jau tuoj gimdyt ir as visai nepriaugau tu 25kg kiek planavau ;D [mano mama tiek priaugo neshtumo metu, drauges panashiai...]. aishku del to nesigrazhiu ;]
jautuke0
QUOTE(jauna nestuke @ 2008 01 08, 17:02)
sveikutes,
*

Tikrai nereikia pergyventi 4u.gif Mano pirmo nėštumo metu, kai buvo 20 sav.-pilvo visai nebuvo matyt mirksiukas.gif , o vėliau kai užaugo doh.gif O su antru jau 3mėnesių buvo matyt, kad laukiuos rolleyes.gif
Evi
QUOTE(Maggie @ 2008 03 02, 20:29)
Papildyta:
beje, kiek priaugai?
*

Su pojuciais tai panasiai kaip ir man. Sleikstulys buvo tik pirmus pora menesiu. O dabar, apskritai, del nestumo daugiau streso, kad per mazai nescia jauciuosi doh.gif Maziukas pilve irgi nesoka salsos... gana sunku buvo sekti judesius, kol dar dirbau, bet dabar isejus i dekretines atsigriebsiu. Aisku gydytojai visuomet uztikrina, kad viskas ok. Belieka tiketi ir laukti geriausio.
Priaugau apie 15 kg turbut. Mano svarstykles namie gryba pjauna, tai tiksliai nezinau. Mama vis liepia prisilaikyti, nes jau pries nestuma virsvorio turejau, bet kai man galvoj tik kad pilvas per mazas arba maziukas per mazai judrus, tai mano svoris man turbut paskutinej vietoj.
sayonara2
o pas mane irgi nedidelis nestuke.gif pilviukas buvo,nes dubens kaulai platus,tai ji ten smagiai isistaisius buvo ax.gif
burbuliukas:)
Nors priaugau per 7 men 14 kg, bet pas mane pilvelis mazas. Buvau labai kuda ir dabar tokia esu, bet ne visi mato, kad laukiuos. schmoll.gif
*Bounty*
man irgi visi sako - oj koks pilvukas mazas, tikriausiai mazas vaikelis bus unsure.gif (nes man jau 34 savaites) o kai echo dare, paklause ar ne didele gimiau, nes vaikas didokas lyg jau kokiu 36 savaiciu. Bet priaugau skaitau ne per daug +13 kg... blush2.gif

oj kad neaugtu per greitai, man gi ji gimdyt dar reikes doh.gif
apapujoputa
QUOTE(sayonara2 @ 2008 03 04, 02:32)
o pas mane irgi nedidelis  nestuke.gif  pilviukas buvo,nes dubens kaulai platus,tai ji ten smagiai isistaisius buvo ax.gif
*

va o pas mane siauri klubai gal del to ir pilvelis jau neblogai matos..
Saulutea
As irgi labai jaudinausi del pilvuko dydzio. g.gif Bet gavau barti nuo mamos, kad ko dairaus i svetimus pilvus ir lyginu juos. Mat kiekviena esam skirtingos ir maziukai augantys mumyse irgi skirtingi. Taip kad sake kai pagimdysiu tada ir galesiu jaudintis mazas jis ar ne. Jei mazas, reiks daugiau pamaitint, kad pasivytu bendraamzius lotuliukas.gif

Tai dabar jau nesijaudinu smile.gif
O dar kaip tycia siandien paziurejau kokie tiksliai matmenys buvo iki nestumo. Tai pasidziaugt galiu kad is 100/80/100 pakito i 100/96/1000 - vadinas pilvukas 16 cm islindo clap_1.gif clap_1.gif
vilou
mano dabar antras nestumas,bet pilvas dar mazesnis nei su pirmu,gal todel,kad buvau lieknesne pries pastojant,nei su pirmu.svarbiausia,kad pagal echo atitinka vaisius.juk kiekvienas nestumas individualus ir kiekvienai skirtingai.svarbiausia,kad lelius atitinka laika
VVaiva
Sveikos, mamytes! mirksiukas.gif As ka tik is gydytojos grizau ir nezinau, stresuot man jau ar ne... Pamatavo man gimda - tik 26 cm (32 savaite)... Gine sako, gal ir nereikia nervintis, nes pati smulki esat, bet reiktu kuo greiciau ultragarsa pasidaryt... unsure.gif Truputi neramu, nes tikrai pilvukas nedidelis. Nors as ir pati kuda kaip sakalys, o pilvukas gana nemazas palyginus su manim atrodo... Siaip galvoju, ar gali but taip del stipraus pilvo preso? ... As iki nestumo virs 10 metu sportavau gana intensyviai, o ir visa nestuma sportuoju, tik, zinoma, labai lengvai. Sakau, gal isvis nebesportuot jau, daugiau pagulet... Visas nestumas labai lengvas ir malonus, jokiu sunkumu nepatiriu, mano mazoji irgi tikra sportininke - stipri ir labai daznai ir aktyviai spurda smile.gif Seniau galvojau, kad viskas tiesiog liuks, bet dabar neramu pasidare, kodel ji tokia mazute... verysad.gif
dovilyteee:)
QUOTE(VVaiva @ 2008 06 10, 14:26)
Sveikos, mamytes!  mirksiukas.gif As ka tik is gydytojos grizau ir nezinau, stresuot man jau ar ne... Pamatavo man gimda - tik 26 cm (32 savaite)... Gine sako, gal ir nereikia nervintis, nes pati smulki esat, bet reiktu kuo greiciau ultragarsa pasidaryt...  unsure.gif Truputi neramu, nes tikrai pilvukas nedidelis. Nors as ir pati kuda kaip sakalys, o pilvukas gana nemazas palyginus su manim atrodo... Siaip galvoju, ar gali but taip del stipraus pilvo preso? ... As iki nestumo virs 10 metu sportavau gana intensyviai, o ir visa nestuma sportuoju, tik, zinoma, labai lengvai. Sakau, gal isvis nebesportuot jau, daugiau pagulet... Visas nestumas labai lengvas ir malonus, jokiu sunkumu nepatiriu, mano mazoji irgi tikra sportininke - stipri ir labai daznai ir aktyviai spurda  smile.gif Seniau galvojau, kad viskas tiesiog liuks, bet dabar neramu pasidare, kodel ji tokia mazute...  verysad.gif
*

manau tikrai neverta nerimauti,pamatysi padarys echo ir nusiraminsi biggrin.gif ko gero tai del tavo raumenuku mirksiukas.gif
VVaiva
Tikiuosi smile.gif Nes man pilvukas neatrodo labai mazas. Palyginus su kokiu 5-tu menesiu tai ohoho, kaip paaugo! Na, stengiuosi nesinervuot, dziaugiuosi savo mazute, o rytoj einam echo darytis - tikiu, kad viskas bus gerai mirksiukas.gif
*rutuliukas*
QUOTE(VVaiva @ 2008 06 10, 13:26)
Sveikos, mamytes!  mirksiukas.gif As ka tik is gydytojos grizau ir nezinau, stresuot man jau ar ne... Pamatavo man gimda - tik 26 cm (32 savaite)... Gine sako, gal ir nereikia nervintis, nes pati smulki esat, bet reiktu kuo greiciau ultragarsa pasidaryt...  unsure.gif Truputi neramu, nes tikrai pilvukas nedidelis. Nors as ir pati kuda kaip sakalys, o pilvukas gana nemazas palyginus su manim atrodo... Siaip galvoju, ar gali but taip del stipraus pilvo preso? ... As iki nestumo virs 10 metu sportavau gana intensyviai, o ir visa nestuma sportuoju, tik, zinoma, labai lengvai. Sakau, gal isvis nebesportuot jau, daugiau pagulet... Visas nestumas labai lengvas ir malonus, jokiu sunkumu nepatiriu, mano mazoji irgi tikra sportininke - stipri ir labai daznai ir aktyviai spurda  smile.gif Seniau galvojau, kad viskas tiesiog liuks, bet dabar neramu pasidare, kodel ji tokia mazute...  verysad.gif
*

na zinoma, pasidaryt ech verta, na bet manau neverta nerimaut
pamenu,kai as laukiausi, suzinojau,kad kolegos zmona laukiasi, jos labai ilgai nebuvau maciusi, kai ja pamaciau, pagalvojau, oooo mums panasiai laiko, jos pilvukas vos ne kaip mano thumbup.gif
man tuo metu buvo 3,5 men, o ji po geros sav pasigimde vaikiuka, ir jai buvo jau 9 men thumbup.gif
kad kai jie nuvaziavo i gimdymo namus, i juos kreivai ziurejo, nesuprasdami, ko jie nori, kadpilvas toks mazas, o atvyko gimdyt g.gif viskas buvo thumbup.gif gime vaikiukas triju su virsum kg thumbup.gif
VVaiva
Tai va, vakar dare echo. Viskas gerai, pasirodo thumbup.gif Gydytoja net nustebo, kad man liepe tirtis del atseit per mazo vaisiaus smile.gif Sako, mama liekna, tai negi norit 4kg vaiko su pagurkliu!? biggrin.gif Pasirodo, ir vaisiaus vandenu pakanka, ir lelyte gerai vystosi. Zinoma, sake, nebus storuliuke, matosi, kad smulkute, bet auksto ugio, kojytes ilgos... smile.gif Tiesa, ispejo, kad greiciausia anksciau gimdysiu, nes placenta nera stora, o ir maze labai intensyviai kvepuoja ir nerimsta, nori lauk, daug juda, nes bando vietos daugiau pasidaryt 4u.gif
snekute
pas mane irgi buvo mazas, paskutini menesi isdidejo, ir viskasbuvo thumbup.gif
joviliukste
QUOTE(VVaiva @ 2008 06 10, 11:26)
*

man nestumo metu buvo labai mazas pilvas.visa nestume priziurejo viena sesele, bet 9men.ji isejo is darbo, ateinu kaip visada, nauja sesele klausia kiek laiko, sakau 37 sav.o ta uz galvos susieme, sako tu juokauji, cia kokiu 6men.pilvukas, is karto iskviete gyd.ji apsiurejo, padare echo dar karta, sako tikarai 37sav.sesele tokia jau senute, sako pirma kart gyvenime matau toki maza pilva.mane kaip isgasdino - grizau verkiau visa diena, tokia nemaloni buvo, sako ka tu galvoji doh.gif zodziu visko pasekoje pagimdziau coliuke 1880kg.bet sveikute ir grazute, db augam gerai ir viskas tvarkoje.as pati gimiau tokio pat svorio, ir labai kuda buvau pries nestuma, sake gyd.man butu neimanoma isnesiot dideli kudiky mirksiukas.gif
VVaiva
QUOTE(joviliukste @ 2008 06 27, 14:24)
man nestumo metu buvo labai mazas pilvas.visa nestume priziurejo viena sesele, bet 9men.ji isejo is darbo, ateinu kaip visada, nauja sesele klausia kiek laiko, sakau 37 sav.o ta uz galvos susieme, sako tu juokauji, cia kokiu 6men.pilvukas, is karto iskviete gyd.ji apsiurejo, padare echo dar karta, sako tikarai 37sav.sesele tokia jau senute, sako pirma kart gyvenime matau toki maza pilva.mane kaip isgasdino - grizau verkiau visa diena, tokia nemaloni buvo, sako ka tu galvoji  doh.gif zodziu visko pasekoje pagimdziau coliuke 1880kg.bet sveikute ir grazute, db augam gerai ir viskas tvarkoje.as pati gimiau tokio pat svorio, ir labai kuda buvau pries nestuma, sake gyd.man butu neimanoma isnesiot dideli kudiky  mirksiukas.gif
*

Tie daktarai kartais visai be reikalo prigasdina... doh.gif Del to 2 echo dariausi. Pirmas nelabai patiko, nes gydytojas kazkoks zioplas pasitaike, su aparatu gal dirbt nemokejo... Bet vis tiek viskas o.k.- lelytes apimtys normalios. Veliau dar viena echo pasidariau pas gyd., pas kuri gimdysiu. Tai jis isvis pasake, kad maze visai ne maza, o net 2 savaitem didesne pagal matmenis. Svoris - 2400 g. Zodziu, nera ko nervintis - ir toliau vaikstau pas ta pacia gine, bet nebekreipiu demesio, ka ji sneka, nes vis tiek tvirtina, kad pilvas mazas rolleyes.gif Kita karta zinosiu, kad labai svarbu gera gydytoja pasirinkt. Dabar man taip gavosi, kad ejau bet kur, nes i LT grizau 3 trimestre... Tik gimdysiu ten, kur noriu, pas gydytoja, kuriuo pasitikiu
det
VVaiva, kad Jusu pilvelis telpa i normos ribas, aisku siek tiek zemiau aukso viduriuko, bet panasu, kad viskas ok - pasitikrinti galima pagal nesciosios korteleje pateikta kreive, kurioje nurodomas gimdos aukscio ir savaiciu skaiciaus atitikimas, keisti tie ginekologai... smagu, kad rupinasi ir bando apsidrausti, bet tik ne mamyciu nervu lasteliu saskaita smile.gif !
joviliukste
QUOTE(VVaiva @ 2008 06 27, 13:39)
Tie daktarai kartais visai be reikalo prigasdina...  doh.gif  Del to 2 echo dariausi. Pirmas nelabai patiko, nes gydytojas kazkoks zioplas pasitaike, su aparatu gal dirbt nemokejo... Bet vis tiek viskas o.k.- lelytes apimtys normalios. Veliau dar viena echo pasidariau pas gyd., pas kuri gimdysiu. Tai jis isvis pasake, kad maze visai ne maza, o net 2 savaitem didesne pagal matmenis. Svoris - 2400 g. Zodziu, nera ko nervintis - ir toliau vaikstau pas ta pacia gine, bet nebekreipiu demesio, ka ji sneka, nes vis tiek tvirtina, kad pilvas mazas  rolleyes.gif Kita karta zinosiu, kad labai svarbu gera gydytoja pasirinkt. Dabar man taip gavosi, kad ejau bet kur, nes i LT grizau 3 trimestre... Tik gimdysiu ten, kur noriu, pas gydytoja, kuriuo pasitikiu
*

labai saunu, jau db svoris geras mirksiukas.gif o is patirties sakau maziuka lengviau gimdyti, ypac mazutei ir kudutei moteriai. nusiramink.o as visa nestuma airijoj praleidau, ir cia is viso jokiu gimdu matavimu ir nieko panasaus nera schmoll.gif pasveria, spausima ir krauja padaro. aciu dievui kad viskas geraj baiges, bet kita nestuma noreciau buti lt ir pas patikima gera gyd.
VVaiva, o kaip suprantu mergyte bus? mergytes ir gimsta mazesnes, ir tai normalu mirksiukas.gif
VVaiva
QUOTE(joviliukste @ 2008 06 27, 15:53)
labai saunu, jau db svoris geras  mirksiukas.gif o is patirties sakau maziuka lengviau gimdyti, ypac mazutei ir kudutei moteriai. nusiramink.o as visa nestuma airijoj praleidau, ir cia is viso jokiu gimdu matavimu ir nieko panasaus nera  schmoll.gif pasveria, spausima ir krauja padaro. aciu dievui kad viskas geraj baiges, bet kita nestuma noreciau buti lt ir pas patikima gera gyd.
VVaiva, o kaip suprantu mergyte bus? mergytes ir gimsta mazesnes, ir tai normalu  mirksiukas.gif
*

Taip, bus mergyte wub.gif Sake, kad ilgakoje, nes slaunikauliai gana ilgi rolleyes.gif As pati auksta, bet kuda, tai manau, normalu, kad ir vaikas ne storuliukas bus mirksiukas.gif
acura_maniake
o pas mane neisu vienu nebuvo to tokio didelio pilvo,nors pati esu stambi biggrin.gif nezinau ar cia del to,kad stambi,ar del to,kad tik po 8kg priaugdavau.ir dabar dar nera jokio pilvo,kas nezino,kad nescia nieko tikrai nepasakys,o ir priaugau tik 1kg.
joviliukste
QUOTE(acura_maniake @ 2008 06 27, 15:37)
o pas mane neisu vienu nebuvo to tokio didelio pilvo,nors pati esu stambi biggrin.gif nezinau ar cia del to,kad stambi,ar del to,kad tik po 8kg priaugdavau.ir dabar dar nera jokio pilvo,kas nezino,kad nescia nieko tikrai nepasakys,o  ir priaugau tik 1kg.
*

o kaip leliukai kokio svorio gimdavo?
acura_maniake
QUOTE(joviliukste @ 2008 06 27, 16:43)
o kaip leliukai kokio svorio gimdavo?
*

sunus buvo 3.325kg,o dukryte 3.320kg biggrin.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.