Nu sia savaite gal ir nieko...tik atrodo mano vaikis ismoko nusirasineti
QUOTE(Alchemie @ 2008 11 22, 22:34) Nu sia savaite gal ir nieko...tik atrodo mano vaikis ismoko nusirasineti geras rimtai išmoko nusirašinėti mano benas tai dar ne, o jai nori nuo jo nusirašyti, tai tada rėkti ir bartis ima jo su tuo šimtu daugyba ir dalyba baisiai sunki ir benui, sako galvoju ir tyli o aš taip ir nesusirgau, koks biesas mane apsėdo
Labukas visoms mamytems
QUOTE(Roga @ 2008 11 21, 20:14) nugi viskas sutvarkys,juk mokslo metai tik prasidėjo, tegul tikrina nusiraminkite ir bus liuks man negalima jokių raminamųjų Tikiuosi kad jis apsipras ir suvoks ka daro netaip. O valerionas ne raminamieji vaistai QUOTE(kamiliuke @ 2008 11 23, 13:23) Labukas visoms mamytems Tikiuosi kad jis apsipras ir suvoks ka daro netaip. O valerionas ne raminamieji vaistai tiesiog jums laiko reikia o aš pati neekspermentuosiu
kamiliuke, deja, jei nori patikrinti ar tavo vaikas hiperaktyvus, duok jam valerijonu arbatos..jei jis ims dar daugiau judeti ir pasidarys aktyvesnis,..jis hiperaktyvus, bent jau pagal sita pozymi.
Kazkada Vario aiskino, kaip vekia hiperiuko smegenys. isivaizduok, kad tokio vaiko smegenys ra kaip laikrodis ir ratuku, kurie sukasi, o vienas ju sukasi dvigubai greiciau, nei kitu zmoniu. jei duodi raminanciu (net ir tu valerijonu) visi ratukai dar suleteja, o naas liekas suktis, bet kitu ratuku atzvilgiu jis sukasi dvigubai greiciau. Taigi, hiperiukai gydomi antidepreantinio tipo vaistais. Roga..o tu testa dar syki darei? Gal tau pas endokrinologa reikia nueti, gal su skydliauke kas ne taip QUOTE(Alchemie @ 2008 11 23, 18:46) kamiliuke, deja, jei nori patikrinti ar tavo vaikas hiperaktyvus, duok jam valerijonu arbatos..jei jis ims dar daugiau judeti ir pasidarys aktyvesnis,..jis hiperaktyvus, bent jau pagal sita pozymi. Kazkada Vario aiskino, kaip vekia hiperiuko smegenys. isivaizduok, kad tokio vaiko smegenys ra kaip laikrodis ir ratuku, kurie sukasi, o vienas ju sukasi dvigubai greiciau, nei kitu zmoniu. jei duodi raminanciu (net ir tu valerijonu) visi ratukai dar suleteja, o naas liekas suktis, bet kitu ratuku atzvilgiu jis sukasi dvigubai greiciau. Taigi, hiperiukai gydomi antidepreantinio tipo vaistais. Roga..o tu testa dar syki darei? Gal tau pas endokrinologa reikia nueti, gal su skydliauke kas ne taip vat tu tiksliai parašei apie mane ir mano vaiko ratuku sukimusi smegenyse. ne kolkas dar nesidariau dar karta testuko.sakiau dar palauksiu savaite ir tada, pagalvojau,kad nuo streso irnervų viskas išsiderino, tada nueisiu pas gydytoja ir vėl prašysiu,kad mane ištirtu,kas su manimi darosi Alchemie, o kaip manai nors ramunėlių arbatos gerčiau kaip tavo pačios sveikata
Zalia arbata aisku geriau, nei kava, jei tau tinka. Ramuneles tai tinka, bet nezinau ar jos turi raminama poveiki.
Siiap kai zmonems truksta miego reikia is viso labai daug gerti skysciu..as tau patarciau nueiti pas endolrinologa skydliauke pasitikrinti, nes jei ciklas pareina, tai dazniausiai del hormonu veiklos..galva iasku ig bali buti kompleksiskai prisidejusi..vargsiuke tu mano As dar su biulioteniu, bet tikiuosi, kad jau ketvirtadieni isleis i darba QUOTE(Alchemie @ 2008 11 23, 22:06) Zalia arbata aisku geriau, nei kava, jei tau tinka. Ramuneles tai tinka, bet nezinau ar jos turi raminama poveiki. Siiap kai zmonems truksta miego reikia is viso labai daug gerti skysciu..as tau patarciau nueiti pas endolrinologa skydliauke pasitikrinti, nes jei ciklas pareina, tai dazniausiai del hormonu veiklos..galva iasku ig bali buti kompleksiskai prisidejusi..vargsiuke tu mano As dar su biulioteniu, bet tikiuosi, kad jau ketvirtadieni isleis i darba aišku.matai man sakydavo,kad skydliaukė padidėjusi,bet tyrimu ir vaistų niekas nerašė. jei ne tas slipnumas,dar prisidėjo mieguistumas,nuo antros valandos po pietų aš tada apsnūdusiu ir viena mintis miegot,okai atsigulu neužmiegu matai geriu kava,nes spaudimas labai mažas,girdėjau,kad žalia arbata kelia spaudima žinai tokia ta mano savijauta veikia visa mano šeima,tokia irzli pasidariau žliumba, dar benas išveda iš kantrybės, neesu tokia stipri kaip ankščiau. o tu laikykis, svarbiausia,kad viskas būtų gerai
Roga, bek greiciau pas endokrinologa...nes jei tau su skydliauke kas negerai, reikia gydytis, tokia busena tau sveikatos neprideda, o jei dar bloges..pati pagalvok.
QUOTE(Alchemie @ 2008 11 24, 11:28) Roga, bek greiciau pas endokrinologa...nes jei tau su skydliauke kas negerai, reikia gydytis, tokia busena tau sveikatos neprideda, o jei dar bloges..pati pagalvok. butinai eisiu, nes jau man pačiai neramu ryt bena išleidžiu į ekskursija pas Karaimus, kibinų kepti su didžiasiais draugais ir psichologe, kažin kaip seksis kelionė QUOTE(Alchemie @ 2008 11 23, 18:46) kamiliuke, deja, jei nori patikrinti ar tavo vaikas hiperaktyvus, duok jam valerijonu arbatos..jei jis ims dar daugiau judeti ir pasidarys aktyvesnis,..jis hiperaktyvus, bent jau pagal sita pozymi. Kazkada Vario aiskino, kaip vekia hiperiuko smegenys. isivaizduok, kad tokio vaiko smegenys ra kaip laikrodis ir ratuku, kurie sukasi, o vienas ju sukasi dvigubai greiciau, nei kitu zmoniu. jei duodi raminanciu (net ir tu valerijonu) visi ratukai dar suleteja, o naas liekas suktis, bet kitu ratuku atzvilgiu jis sukasi dvigubai greiciau. Taigi, hiperiukai gydomi antidepreantinio tipo vaistais. Roga..o tu testa dar syki darei? Gal tau pas endokrinologa reikia nueti, gal su skydliauke kas ne taip Niu nesupyk,bet pirma karta girdziu apie hyperaktyvius vaikus ir valerijona :lotuliukas:NESAMONE kazkokia- QUOTE(neringule @ 2008 11 26, 10:44) Niu nesupyk,bet pirma karta girdziu apie hyperaktyvius vaikus ir valerijona :lotuliukas:NESAMONE kazkokia- Na, nesupykite, mieloji mano, bet Ritalinas (nei koks kitas vaistas spec. hiperiukams) nėra raminantis, o atvirkščiai. Pasidomėkit. O valerionas hiperiukus veikia būtent taip, kaip Alchemie parašė.
Ritalinas nezinau ar registruotas, bet Concerta tai tikrai registruota ir man atrodo yra naujesnes kartos.
Del raminanciu, tai deja, bet taip tikrinami maziukai vaikai jau turintys daugiau ne metu amziu. Iki metu amziaus vaikus raminantys veikia aktyvinanciai (90 proc. ) nepriklausomai ar jie hiper ar ne. Delto hiperikams ir su narkozemis sunku ir pan. O as siandien apturejau irgi geda ir baime..konfliktas klaseje..nezinau kas kaltas, tik faktas, kad maniskio veiksmai buvo QUOTE(neringule @ 2008 11 26, 10:44) Niu nesupyk,bet pirma karta girdziu apie hyperaktyvius vaikus ir valerijona :lotuliukas:NESAMONE kazkokia- tai yra ištikro QUOTE(Alchemie @ 2008 11 26, 13:56) O as siandien apturejau irgi geda ir baime..konfliktas klaseje..nezinau kas kaltas, tik faktas, kad maniskio veiksmai buvo vat kai benui sakai, kad taip negalima, o benas rėkia į akis, kad taip nedarė, arba niekas jam neaiškino iki isterijos klykia verkia, o kaip jam sunku prisipažinti, kad tikrai kalbėjo ir kad tikrai net pats darė. o ne sako rėkdamas mokytoja tu man neaiškinai, nors atverti sasiuvinį o ten padaryta. QUOTE(Roga @ 2008 11 26, 23:02) tai yra ištikro vat kai benui sakai, kad taip negalima, o benas rėkia į akis, kad taip nedarė, arba niekas jam neaiškino iki isterijos klykia verkia, o kaip jam sunku prisipažinti, kad tikrai kalbėjo ir kad tikrai net pats darė. o ne sako rėkdamas mokytoja tu man neaiškinai, nors atverti sasiuvinį o ten padaryta. Jo pas mus irgi tas pats su ,,veiksmais,, o jusiskis geria Ritalina?? Papildyta: QUOTE(vario @ 2008 11 26, 11:10) Na, nesupykite, mieloji mano, bet Ritalinas (nei koks kitas vaistas spec. hiperiukams) nėra raminantis, o atvirkščiai. Pasidomėkit. O valerionas hiperiukus veikia būtent taip, kaip Alchemie parašė. O as ir nerasiau,kad Ritalinas raminantis vaistas QUOTE(neringule @ 2008 11 26, 23:23) Jo pas mus irgi tas pats su ,,veiksmais,, o jusiskis geria Ritalina?? Papildyta: O as ir nerasiau,kad Ritalinas raminantis vaistas O kodėl jūsiškis geria Ritaliną (jei jis nėra registruotas Lietuvoje), o ne Concertą, kuris kaip Alchemie rašo yra registruotas LT? Concerta yra žymiai VEIKSMINGESNIS. Tai tas pats ritalinas, tik ilgo poveikio. Mes jau išbandėm abu.
Gal Neringule ne Lt, delto gauna ta vaista
QUOTE(vario @ 2008 11 27, 09:12) O kodėl jūsiškis geria Ritaliną (jei jis nėra registruotas Lietuvoje), o ne Concertą, kuris kaip Alchemie rašo yra registruotas LT? Concerta yra žymiai VEIKSMINGESNIS. Tai tas pats ritalinas, tik ilgo poveikio. Mes jau išbandėm abu. Mes ji geriame todel,kad mums ji israse Vilniuje ,,Raidos Centre,,taip ir pasilikom prie juju Papildyta: QUOTE(vario @ 2008 11 27, 09:12) O kodėl jūsiškis geria Ritaliną (jei jis nėra registruotas Lietuvoje), o ne Concertą, kuris kaip Alchemie rašo yra registruotas LT? Concerta yra žymiai VEIKSMINGESNIS. Tai tas pats ritalinas, tik ilgo poveikio. Mes jau išbandėm abu. O kuris jusu manymu geriau? QUOTE(neringule @ 2008 11 27, 16:16) Mes ji geriame todel,kad mums ji israse Vilniuje ,,Raidos Centre,,taip ir pasilikom prie juju Papildyta: O kuris jusu manymu geriau? Concerta yra naujas kartos Ritalinas. Sudedamoji vaisto dalis ta pati. Todėl man kelia abejonių gydytoja, kuri to nežino .Tik jis, Concerta, veikia gerokai ilgiau ir tolygiau ir turi mažesnius šalutinius poveikius. Be to, nėra tokio staigaus suveikimo momento. Ar geriant Ritaliną jaučiasi jūsų vaiko elgesy vaisto poveikio "bangavimas"? Alchemie- neradau niekur jokios info, kad Concerta registruota LT
Vario, kadangi mano vyras dirbo firmoje, kuri isrado Concerta ir ji gamino, ir buvo atsakingas uz jo registravima, tai zinau, kad pries pora metu buvo regitruotas, kaip dabar nezinau, nes registracijos perziurimos kas metus ar pora
QUOTE(Alchemie @ 2008 11 27, 16:52) Vario, kadangi mano vyras dirbo firmoje, kuri isrado Concerta ir ji gamino, ir buvo atsakingas uz jo registravima, tai zinau, kad pries pora metu buvo regitruotas, kaip dabar nezinau, nes registracijos perziurimos kas metus ar pora tada nesuprantu, kodėl LT kiša tabletytėmis Ritaliną, o ne Concertą? Neringule, o Ritaliną geriat vienoj tabletėj, ar kas 4 valandas mažas 10mg tabletytes?
Vario, itariu blogiasuia varianta, kad Concerta galejo pabuti vienus metus ir viskas, nes kai mano vyras iseidinejo buvo didelis kompanijos pertvarkymas, o tuos vaistus gauna kaip bandymukus koks VRC ir jie tuos vaistus duoda pacientams, bet realiai ju nusipirkti turbut negali, nes jie neregistruoti, ivezama tik tiek, kiek reikia "reklamai". del to, gali buti, akd pvz. |Concertos neber Lt, o Ritalinas kazkaip dar po senovei vezamas..nezinau, ten painiava su tai vaistu kompensavimais, registravimais ir t.t. faktas tik, kad kencia ligoniai
Papildyta: Ar Lietuvoje registruotas vaistas CONCERTA? Kur galima plačiau sužinoti apie šį vaistą? Ačiū. 2008-01-17 Vaistas Concerta (metilfenidatas) Lietuvoje neregistruotas, registruotas daugelyje Europos šalių bei JAV. Tai pailginto atpalaidavimo vaisto metilfenidato forma. Metilfenidatas dar tikekiamas Europoje ir JAV Ritalin pavadinimu (Lietuvoje neregistruotas). Vartojamas gydyti vaikų dėmesio sutrikimo ir hiperaktyvumo sindromui. Plačiau apie vaisto veikimą teiraukitės gydytojo. Metilfenidatas įtrauktas į Sveikatos apsaugos ministerijos patvirtintą narkotinių ir psichotropinių medžiagų sąrašą. Vaistų saugumo ir informacijos skyrius Papildyta: registruota yra Straterra..biski sumaisiau kompanijas, bet atrodo, akd Straterra kiek kitokios veikliosios medziagos, bet greiciausiai tai vienintelis vaistas Lt registruotas hiperaktyvumui
Alchemie, aš tą patį straipsnį vakar buvau radus, todėl ir kilo abejonių dėl registracijos.
Bet kadangi tie vaistai brangus ir juos turetu dengti ligoniu kasos, nezinau ar dabar registracija pratyesta..pravalas..kai rodo ataskaitos, nuo 2004iki 2006 hiperiuku padaugejo 26 proc. o vaistu ner
QUOTE(Alchemie @ 2008 11 28, 12:24) Bet kadangi tie vaistai brangus ir juos turetu dengti ligoniu kasos, nezinau ar dabar registracija pratyesta..pravalas..kai rodo ataskaitos, nuo 2004iki 2006 hiperiuku padaugejo 26 proc. o vaistu ner Pažiūrėjau ir aš, šakės, kokio brangumo vaistas QUOTE(Alchemie @ 2008 11 28, 12:24) Bet kadangi tie vaistai brangus ir juos turetu dengti ligoniu kasos, nezinau ar dabar registracija pratyesta..pravalas..kai rodo ataskaitos, nuo 2004iki 2006 hiperiuku padaugejo 26 proc. o vaistu ner bet jeigu taip yra,tai kaip mums padės, pasmus krizė jau nereali, šiandiena benas vos per balkona mokykloje iš antro aukšto neišoko mokytoja paskambino ir papsakojo,sakoneleisiu namo, nes bijo,kadtikrai benas gali sau ką pasaidaryti, bet kaip vaikas toksmažas galvoja apie mirtį, kodėl juk jis vaikas viska darau,kadbūtų laimingas QUOTE(Roga @ 2008 11 28, 22:29) bet jeigu taip yra,tai kaip mums padės, pasmus krizė jau nereali, šiandiena benas vos per balkona mokykloje iš antro aukšto neišoko mokytoja paskambino ir papsakojo,sakoneleisiu namo, nes bijo,kadtikrai benas gali sau ką pasaidaryti, bet kaip vaikas toksmažas galvoja apie mirtį, kodėl juk jis vaikas viska darau,kadbūtų laimingas Mano žiogas irgi bandė šokti per mokyklos langą, kažkada, dar Lietuvoj. Kai išvežiau jį, ir čia Švedijonj pereidinėjo pirmą psichologų komisiją- vertinimai pakraupino. Vaikas visiškai nenorėjo gyventi, buvo labai nelaimingas, o savęs vertinimas buvo žemiau nulio. Va iki ko mokykla ir aplinkiniai buvo privedę. Praėjo trys metai (bet mes gydomies. Turim ir medikamentinį gydymą, ir psichologus, psichiatrus ir pedagogus, kurie pastoviai dirba su vaiku. Ir žinoma namie viskas pusėtina. ), ir vaiko emociniai tyrimai yra džiuginantys- piešiniai spalvoti, ryškūs ir dideli. Minčių apie mirtį nebėra, o savęs vertinimas netgi labai aukštas. Laimingas. Jis sau nebesako, "aš durnas ir vistiek nepadarysiu", o sako, "aš galiu, aš moku". tarp kitko, nereikėjo netgi tiek laiko. Tik atvažiavus į Švediją, tik panaikinusbaisųjį dirgiklį- lietuvišką mokyklą, vaikas taisėsi "ant akių". Nenuleisk Roga rankų, jei pasiduosi tu, Benas nieko nebeturės. Ir svarbiausia, šiuo metu reikia pagalbos ir tau. Gal psichologo? Gal svetimo žmogaus, kuriam galėtum išsilieti? Tik laikykis. O Beną čiupk už rankos ir temk į Vaiko Raidos Centrą-guldyčiau į stacionarą ir prašyčiau vaistų. Strattera juk registruota Lt, tik, kad žiauriai brangi
As kalbejausi su vyru..sako, kad galimas dalykas, jog kazkokiu budu VRC gauna Ritalina..o del Strateros nezinau, siaip turi buti kompensuojama. Pasirodo, akd Stratera yra kaip Prozakas, jos veiklioji medziaga
Sveikutės Paskaitinėjau apie vaistukus...Na mums irgi paskyrė Truxal ...Tai pirmi vaistai,lyg ir ramesnis vaikas,dvi savaitės kaip jį naudojam...Buvom pas psichiatrus,rytoj pas psichologą... Mums labai nelengva ,atsižvelgiant į tai ,kad pas mane šeši vaikai,o mano hiperiuko veiksmus bando mėgdžioti jaunesni vaikai...,o jo sesė,kuriai greit bus dešimt-labai jau aktyvi...kol kas... Kaip jūs elgiatės mokykloje?Na aš einu ten labai dažnai....bet kai kurie mokytojai,visai nesupranta,kad tam vaikui irgi sunku.... QUOTE(vario @ 2008 11 30, 09:45) Nenuleisk Roga rankų, jei pasiduosi tu, Benas nieko nebeturės. Ir svarbiausia, šiuo metu reikia pagalbos ir tau. Gal psichologo? Gal svetimo žmogaus, kuriam galėtum išsilieti? Tik laikykis. O Beną čiupk už rankos ir temk į Vaiko Raidos Centrą-guldyčiau į stacionarą ir prašyčiau vaistų. Strattera juk registruota Lt, tik, kad žiauriai brangi ačiū už palaikymą, aš tik nakimis paverkiu ir vėl rytas einame į priekį. gydytoja davė siuntima pirma pas psichiatrę, o paskui žiūrėsime kur sius, ytoj gausiu iš psichologės išraša. man jau erkiant reikia pagalbos, tik kur su kuo pasikalbėti, kad kas suprantu, turiu tik jus. einu stumiuosi į priekį. galiu netgi sakyti visai nieko jaučiuosi. kaip manote, jai benui kokį vėžliuką nupirkčiau, turėtų kuom rūpintis, o gal nebus alergija jam nuo jo QUOTE(ramute53 @ 2008 11 30, 13:03) Kaip jūs elgiatės mokykloje?Na aš einu ten labai dažnai....bet kai kurie mokytojai,visai nesupranta,kad tam vaikui irgi sunku.... einu kiekviena diena rye, o po pietų jis pats pareina namo. o kai būna taip sunku kaip penktadienį, tada nuvažiuoja mano daugas jį pasiimti ir atveža pas mane į darba.
Roga, nezinau kaip su augintiniu..pvz. as saviskiam bjau pirkti, delto, akd gali uzmyluoti, kazkaip nejaucia tos ribos...nu siiap jei nori, tai labai demesingas ir svelnus, bet gali staigiai kazkaip uzplaukti ir tada ir veida liecia zmogui, ir va kartais savo jegos nepamatuoja uzgauna..tiesiog tuo metu save nekontroliuoja, paskui suvokia, ka padare ir labai grauziasi..delto bijau gyvuna koki pirkti, kad nebutu tragedijos
QUOTE(Alchemie @ 2008 11 30, 14:06) Roga, nezinau kaip su augintiniu..pvz. as saviskiam bjau pirkti, delto, akd gali uzmyluoti, kazkaip nejaucia tos ribos...nu siiap jei nori, tai labai demesingas ir svelnus, bet gali staigiai kazkaip uzplaukti ir tada ir veida liecia zmogui, ir va kartais savo jegos nepamatuoja uzgauna..tiesiog tuo metu save nekontroliuoja, paskui suvokia, ka padare ir labai grauziasi..delto bijau gyvuna koki pirkti, kad nebutu tragedijos irgi suprantu, nes benas visiškai nevaldo savo jėgos, bet tuo pačiu jau benas šiek tiek supranta, kas yra gyva. bijau bet ir noriu pabandyti. nors labai gaila gyvuniuko QUOTE(Lotavita @ 2008 11 27, 17:26) čia šiaip iš smalsumo...biškį ne į temą.........o jūs rokiškyje nedalyvavote tokiam projekte "piramidžių miestas" ar kažkaip pan. ne niekur ,,nedalyvavome,, Papildyta: QUOTE(Alchemie @ 2008 11 30, 14:06) Roga, nezinau kaip su augintiniu..pvz. as saviskiam bjau pirkti, delto, akd gali uzmyluoti, kazkaip nejaucia tos ribos...nu siiap jei nori, tai labai demesingas ir svelnus, bet gali staigiai kazkaip uzplaukti ir tada ir veida liecia zmogui, ir va kartais savo jegos nepamatuoja uzgauna..tiesiog tuo metu save nekontroliuoja, paskui suvokia, ka padare ir labai grauziasi..delto bijau gyvuna koki pirkti, kad nebutu tragedijos o mes saviskiui nupirkom ,,toijterjeru,, v.sunyti,bet kazkaip ,,nelipo,,jam,nesuprantu ka jis jam daro,bet suo pastoviai bega nuo jo Papildyta: Kai baigsim tema-renkames cia http://www.supermama.lt/forumas/http://www.supermama.lt/forumas/index.php?showtopic=382873#
Na sveikutes senokai nebuvau uzsukus,vis prabegdama priseddu,ziuriu reikalai nekokie
QUOTE(Roga @ 2008 11 23, 16:44) Zinau Rogiuk,kad laiko reikia,tikiuosi ateis tie geresni laikai QUOTE(Alchemie @ 2008 11 23, 17:46) kamiliuke, deja, jei nori patikrinti ar tavo vaikas hiperaktyvus, duok jam valerijonu arbatos..jei jis ims dar daugiau judeti ir pasidarys aktyvesnis,..jis hiperaktyvus, bent jau pagal sita pozymi. Kazkada Vario aiskino, kaip vekia hiperiuko smegenys. isivaizduok, kad tokio vaiko smegenys ra kaip laikrodis ir ratuku, kurie sukasi, o vienas ju sukasi dvigubai greiciau, nei kitu zmoniu. jei duodi raminanciu (net ir tu valerijonu) visi ratukai dar suleteja, o naas liekas suktis, bet kitu ratuku atzvilgiu jis sukasi dvigubai greiciau. Taigi, hiperiukai gydomi antidepreantinio tipo vaistais. Na cia tai naujiena,na reiks pabandyti,bet kiek pamenu is vaikystes tai is aktyvesnis pasidarydavo,nuo valerijono ir melisanas am nepadedavo,nes daktare rasydavo kad miegoti galetu QUOTE(Roga @ 2008 11 23, 21:12) aišku.matai man sakydavo,kad skydliaukė padidėjusi,bet tyrimu ir vaistų niekas nerašė. jei ne tas slipnumas,dar prisidėjo mieguistumas,nuo antros valandos po pietų aš tada apsnūdusiu ir viena mintis miegot,okai atsigulu neužmiegu matai geriu kava,nes spaudimas labai mažas,girdėjau,kad žalia arbata kelia spaudima žinai tokia ta mano savijauta veikia visa mano šeima,tokia irzli pasidariau žliumba, dar benas išveda iš kantrybės, neesu tokia stipri kaip ankščiau. o tu laikykis, svarbiausia,kad viskas būtų gerai O kaip tau pasireiskia skydliauke,nes as irgi a turiu sutrikusia QUOTE(Roga @ 2008 11 28, 21:29) bet jeigu taip yra,tai kaip mums padės, pasmus krizė jau nereali, šiandiena benas vos per balkona mokykloje iš antro aukšto neišoko,kas darosi, atrodotoks košmaras mokytoja paskambino ir papsakojo,sakoneleisiu namo, nes bijo,kadtikrai benas gali sau ką pasaidaryti, bet kaip vaikas toksmažas galvoja apie mirtį, kodėl juk jis vaikas viska darau,kadbūtų laimingas Laikykis Roga
norejau paklaust o kaip jusu vaikai mokosi?mano ant tiek issiblaskes,net be klaidu nesugeba nurasyti teksto,is lietuviu pradejo vien M raides nest,jau ir matieka ir sokiai ir daile,vien blogi pazymiai,nebezinau kaip reaguot ir kaip elgtis
šiandiena buvome pas psichiatre. sakė pabandys suorganizuoti kuo greičiau pakliūti į VRC,pirmadienį jau tiksliai žinosiu kada.
kol kalbėjomės su gydytoja benas sau spėjo išsiplėšti akį. ai vien žo einame įpriekį.
pandute, tokiems vaikams, net nebutinai hiperiukams, bet turintiems pvz. ir kalbos, emocines adaptavcijos bedu, susikaupti, kai yra daug vaiku aplinkui daug sunkiau, nes juos blasko..tam is tirko reiketu pagalbinimko, kuris sugebetu sugrazinti vaiko demesi prie uzduoties..pas mus kartais buna, kad mokytoja aiskina klasei, stovedama salia mano vaiko suolo, ir baksteli pirstu, aks ir kur..jei uzduotis ji domina, padaro savarankiskai, jei nesupranta..deja tenka individualiai paskui aiskinti ir dirbti
QUOTE(pandutė @ 2008 12 03, 09:01) norejau paklaust o kaip jusu vaikai mokosi?mano ant tiek issiblaskes,net be klaidu nesugeba nurasyti teksto,is lietuviu pradejo vien M raides nest,jau ir matieka ir sokiai ir daile,vien blogi pazymiai,nebezinau kaip reaguot ir kaip elgtis Mokosi prastai. Darbinė atmintis labai trumpa, todėl pvz. matematikos uždaviniai kuriuose yra trys nežinomieji jau be pagalbos neįveikiami. Pasakoti perskaitytą tekstą irgi begalo sunku. Bet ilgalaikė atmintis ir logika labai geri- gali papasakoti smulkiausiai įvykius kurie įvyko kažkada, gali logiškai išmąstyti tokius dalykus, kurie jo bendraamžiams yra dar neįkandami. Mylimiausi sūnaus dalykai yra kalbos((anglų, prancūzų, švedų)- bet tik žodžiu, jei nereikia skaityti ir rašyti. Ir dar labai svarbu motyvacija- jei jos nebus, niekaip nieko nebus. Pvz. daugybos lentelę mes mokinamies jau 6 metus- lyg ir moka, lyg ir atsako (bet ir tai tik namie, kai pažadi, kad teisingai atsakius jis bus paskatintas, t.y. kažkas perkama, kažkur einama), bet pritaikyti daugybos lentelės pačioj matematikoj, jam neišeina. Tas pats su abėcėle. Na neišeina jos išmokti. O vat turi mylimą dainininkę prancūzę, tai jos dainas prancūziškai per 20 min. išmoksta mintinai. Tas pats su anglų kalba ir švedų. Bandė mokytojai su juo mokytis daugybos lentelę angliškai dainuodami- išmoko staigiai, bet vėlgi surišti jos su matematika- nepavyko QUOTE(Roga @ 2008 12 03, 22:07) šiandiena buvome pas psichiatre. sakė pabandys suorganizuoti kuo greičiau pakliūti į VRC,pirmadienį jau tiksliai žinosiu kada. kol kalbėjomės su gydytoja benas sau spėjo išsiplėšti akį. ai vien žo einame įpriekį. laikykis QUOTE(Roga @ 2008 12 03, 22:07) šiandiena buvome pas psichiatre. sakė pabandys suorganizuoti kuo greičiau pakliūti į VRC,pirmadienį jau tiksliai žinosiu kada. kol kalbėjomės su gydytoja benas sau spėjo išsiplėšti akį. ai vien žo einame įpriekį. Mano sunus 2 kartus gulejo VRC -bet as buvau pakraupusi nuo to ,,centro,iki pietu ten gal ir viskas gerai dirba specialistai,o vakare ,,bardelius,,isivaizduokite-jei vakare skambinu sunui,o kitas ,,berniukas,,atemes is jo telefona sako:eik tu n.....ir dar visokiais zodeliais,paskambino tom vadinamom ,,aukletojomm,,o jos sako,mes nieko negalim padaryti jiems QUOTE(neringule @ 2008 12 04, 10:13) Mano sunus 2 kartus gulejo VRC -bet as buvau pakraupusi nuo to ,,centro,iki pietu ten gal ir viskas gerai dirba specialistai,o vakare ,,bardelius,,isivaizduokite-jei vakare skambinu sunui,o kitas ,,berniukas,,atemes is jo telefona sako:eik tu n.....ir dar visokiais zodeliais,paskambino tom vadinamom ,,aukletojomm,,o jos sako,mes nieko negalim padaryti jiems Mano vaikas irgi du kartus ten gulėjo. Pirmą kartą 3,5metų - aš gulėjau kartu su juo, o antrą kartą gal 9 metų. Kiekvieną vakarą važiuodavom lankyt, savaitgaliui namo pasiėmėm. Specialistai tikrai ten puikūs, jokių didelių kriminalų nebuvo. Žinoma, negali tikėtis, kad jie ten sėdėdami ant kėdučių, vašeliu ners, vis dėl to įstaiga kitokia, bet didelių nusiskundimų neturiu. Ir be jokių sutrikimų vaikai stovyklose ar ligoninėse visko vakarais iškrečia, o ten vaikai su problemom, tai ko norėt. Lietuvoj tai geriausia vieta vaiko ligos stebėjimui ir kadangi nėra geresnės, tai geriau jau ten, negu išviso nieko nedaryt. QUOTE(vario @ 2008 12 04, 10:24) Mano vaikas irgi du kartus ten gulėjo. Pirmą kartą 3,5metų - aš gulėjau kartu su juo, o antrą kartą gal 9 metų. Kiekvieną vakarą važiuodavom lankyt, savaitgaliui namo pasiėmėm. Specialistai tikrai ten puikūs, jokių didelių kriminalų nebuvo. Žinoma, negali tikėtis, kad jie ten sėdėdami ant kėdučių, vašeliu ners, vis dėl to įstaiga kitokia, bet didelių nusiskundimų neturiu. Ir be jokių sutrikimų vaikai stovyklose ar ligoninėse visko vakarais iškrečia, o ten vaikai su problemom, tai ko norėt. Lietuvoj tai geriausia vieta vaiko ligos stebėjimui ir kadangi nėra geresnės, tai geriau jau ten, negu išviso nieko nedaryt. As nesakau,kad ten blogi specialistai,jie tikrai
Laba! Norėjau pasiteirauti gal kas esate buve Kauno PPT (pedagogine psichologine tarnyba)? Labai įdomu kas ten ir kaip ten?
QUOTE(vario @ 2008 12 04, 09:38) po operacijų adr prisilaikome. kai antradienį grįžo iš treniruočių dviejų, po ligų ir visko nelankė daugiau kaip mėnesį laiko, tai visas kaip sudaužytas buvo, net galva jam skaudėjo. nes kai benas pasakė, kad visas jėgas ir daugiau atidavė. o dar tos alergijos varo mane į neveltį. sakiau pabandysiu pirma nuvykti į moksleivių rūmus, ten lengviau patekti ir žiūrėsiu, kaip jis reguos. kai buvome vandens parke tai jo majo nuo kur leido nuo ten lėkė, visus nusileidimus išbandė. kaip laukiu, kad kuo greičiau, bet tikrai žinau, kad be gydytojos pagalbos užtruktų neaišku kiek tai kenčiu ir laukiu skambučio. viskas mums bus gerai, mes juk jau tiek ištvėrėme. dar mokytoja padeda, kad ir kaip sunku mokytis benui, ji prieina, jai benas leidžiasi tai ir paaiškina per naujo. bet dėja dažniausia šoka į akis ir nepriima jokių mokymų. o aš kiek galiu ir kiek suprantu tiek mokau, dar mano draugas labai daug padeda. bet kas svarbiausia jau benas geriau užsiriša batus, jau visas savo sageles beveik susisega, kad ir ilgiau, bet jau nereikia mamai padėti. vien žo einame į priekį. ačiū merginos.
Sveikos.
Perskaiciau ka raset ir papasakosiu apie musu bedas. Mano dukrai 6 metai,ji lanko mokykla 0 klase.Pastebejau kad ji hyperaktyvi,o perskaicius jusu temas ir tai ka rase psichologe mano itarimus tik patvirtino QUOTE(Roga @ 2008 12 06, 18:26) nueik pas vaiko gydytoja, pasikalbti ir kad ji duotų tau siuntima pas psichiatrę. pradėk nuo gydytojos ir mokyklos psichologės. Aciu uz info
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
|