Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Mano vaikas hiperaktyvus 4
Supermamų klubas > Konsultacijų centras > Klausimas vaikų psichologui
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
Alchemie
Taigi tesiam musu temele apie hiperiukus, ir ne tik, bei ju mamu dziaugsmus ir rupescius

ankstesnė tema
Roga
QUOTE(Alchemie @ 2008 01 09, 11:33)
As neziuriu, nes per velu man. bet merginos, noriu pasidziaugti savo vaikiu.
Vakar jis parase laiska savo meilei, ir prisipazino meileje ir pasiule jai zieda. Atoro, akd pora tvirta, nes uz anku susikibe nuejo pasmokytoja i valgykla ir pasake, kad kai tures ziedus ant pagalveliu, ji juos sutuoks. Mokytoja vos nepaspringo nuo zinios, bet visa klase zino ir gerbia ju "sprendima" kai uzaugs susituokti lotuliukas.gif  doh.gif
*

oj mums tas pats buvo bigsmile.gif tik mergaitė kitaip suregavo nunešė beno dovanota žiedą mokytojai ir pasakė, kad nenori unsure.gif tai nabagas Benas sako, kad jis dabar sieks mergaitės meilės ir kovos su kitu berniuku doh.gif na žo meilės trikampis biggrin.gif

QUOTE(Alchemie @ 2008 01 09, 11:36)
Taigi tesiam musu temele apie hiperiukus, ir ne tik, bei ju mamu dziaugsmus ir rupescius
*

taip taip mergaitė tesiame toliau bigsmile.gif
neringule
Liabuka mamkos,mano dickis irgi prie hyperaktyviu,buvom Vilniuje raidos centre savaite,bet kai pamaciau koks ,,gyvenimelis,,ten verda tai net ,,gera,,pasidare
Roga
QUOTE(neringule @ 2008 01 09, 20:01)
Liabuka mamkos,mano dickis irgi prie hyperaktyviu,buvom Vilniuje raidos centre savaite,bet kai pamaciau koks ,,gyvenimelis,,ten verda tai net ,,gera,,pasidare
*

o tai kas ten buvo g.gif
norako
Sveikos mergaitės, kone sąmoningai vengiu mūsų temos, galvoju, va viskas susitvarkė, tik pažiūriu į jus pro langelį rolleyes.gif , bet...ir mums juodos dienos vėl unsure.gif , riteris mano "žudo" visus, visi durniai, ir pats sako, kad "nori tik žūti."... verysad.gif , žodžiu, į darželį nebeeis, nes ten nėra draugų, jis niekam nereikalingas ir .t.t ir pan. ...Eisiu konsultuotis pas psichologą, nes jau visai stogas važiuoja, o jau taip buvau patikėjus, kad viskas susitvarkė...et...
Alchemie, labai džiaugiuosi už tave 4u.gif
Roga, bus tų "jaunųjų" biggrin.gif
Alchemie
Norako, nu gal oras veikia?Pavargo vaikas eitii darzeli, naturalu, gi darbas..as irgi noriu i urva listi ir miegoti.nors gal su psichologu ir neblogai butu pasikalbeti..o ka musu pazistama psichologe sako?
As tik zinau, kad mano vaikas nerealiai pagerejo, kai nebera interneto g.gif nors ten zaizdavo tokius nerealius mokomuosius zaidimus..pvz. dabar braize zoadiako zenklus ir pasakojo, kaip saule per juos keliauja blink.gif
norako
QUOTE(Alchemie @ 2008 01 10, 16:52)
Norako, nu gal oras veikia?Pavargo vaikas eitii darzeli, naturalu, gi darbas..
*

Taigi padarėm pertrauką, dukrai buvo atostogos, tai ir berniukams leidau pabūti namie, rodos turėjo pailsėti, vėl po truputį į darželį...bet kad ne...
Ji sako, kad pati manęs konsultuoti negali, nes yra man neobjektyvi, mes per dažnai šiaip bendraujam ir pan., sako, kad agresija yra baimės išraiška, bet va ko jis bijo....
Žinot, jau aš jo net bijau...tiek nuo jo kažkokios neapykantos sklinda, manau principas tas, jam atrodo, kad pasaulis jį atmeta (manau daržely vaikai gal nebelabai nori bendrauti (sako, kad nebedraugauja), su juo ne taip jau ir lengva juk...) tuomet jis atmeta visą pasaulį ir...save jame...neigia tai, kas neigia jį, vėl menka savivertė išlindo visu stiprumu, jei ne pagal jį, tai tarsi jį neigi. Ai... verysad.gif ,
skudurine
Sveikos, mergaitės. Aš irgi sąmoningai, kaip ir norako, mėginu vengti temos, nes kažkaip viskas aprimę buvo... Bet, matyt, tai tiesiog atostogos. Į mokyklą nėjo, ir konfliktų nebuvo, na, beveik. Nes namie kažkaip vis tik reikalai žymiai geresni, su jūsų ir, matyt, psichologės pagalba. Aš jau minėjau, kad pradėjau pati kitaip į vaiką žiūrėt. Bet negaliu to paties paprašyt mokykloj... Niekam ten neįdomios mūsų problemos, "gydykitės" arba varykit lauk... Ir niekam nepaaiškinsi, kad tas "gydymas" priklauso nuo visos aplinkos... Aš taip nuo dūšios pailsėjau per atostogas thumbup.gif net negalėjau įsivaizduot, kad ramus gyvenimas toks saldus thumbup.gif nu taaaip atsijungus buvau thumbup.gif Ir nusistatymą turėjau, kad nereaguosiu taip smarkiai į tuos konfliktus mokykloj, tiksliau, neimsiu taip giliai į širdį, bet... Šiandien jau sulaukiau skambučio... Bjauriausia, kad negalėjau savo vaiko apginti doh.gif nes nieko jis man nesakė prieš tai, ir aš "kaip iš mėnulio nukritus". O po to jis man savo istoriją pasakoja g.gif Kas svarbiausia, kad kitas vaikas jau ir iš jo motinos kalbų kaip ir užmezgė tą konfliktą g.gif bet vienu žodžiu, vis tiek viskas prieš mus pasisuko doh.gif Ir... labai maloniu balseliu buvo pasakyti tokie kaip ir grasinimai... O aš klausau, ir viena mintis :"kaip man jį apginti? ką konkrečiai man pasakyti?" doh.gif Nekenciu saves, kad nemoku uz vaiką pastovet doh.gif doh.gif Ir, aisku, issiliejau ant vaiko blush2.gif doh.gif Velgi nekenciu doh.gif Kaip gali susilaikyti vaikas, jei motina nesusilaiko... Is pradziu prisiminiau, kad zadejau ramiai reaguoti, ir taip neimti i galva, tai pusvalandi net nieko nesakiau (jis negirdejo pokalbio), bet jauciu, kad viskas ne rimsta, o atvirksciai, auga viduje. Nu ir pradejau pokalbi... Pradejau ramiai, kaip, kas atsitiko, kodel, o po to po truputi po truputi, ir vel, kaip jau, rodos, senokai buvo... O kas svarbiausia, kad vaikas isinervino irgi taip,kaip jau senai buvo doh.gif Supratau,kad negerai darau doh.gif Nu negera mama doh.gif doh.gif
O tokios busenos, kaip novako raso, kai vaikas nepriima saves, tai man pacios baisiausios doh.gif ir jau kokius pora menesiu lyg ir nebuvo taip, ir kai direktore kvietesi, jau buvo kitokia jo sneka. Man tokia jo busena tai siurpa kelia, ir norisi tik apsikabinti ji ir sleptis nuo visu verysad.gif Labai nenoreciau, kad taip vel butu, ir suprantu, kad laikytis reikia pirmiausia paciai...
Atejau, issiverkiau pas jus... Na, bet kur daugiau gali patarti, o svarbiausia - suprasti
Kaip gerai, kad jus esat, mergaites wub.gif
Roga
Merginos gal susitinkame ką bigsmile.gif g.gif ar turite laiko iki mano operacijos sutikti g.gif labai jau jūsų pasiilgau bigsmile.gif
aukseklaipeda
Zmogus labai daug ka gali pasiekti, daug ka istverti, jei jaus is seimos parama, meile, pritarima, gaus joje patarimu. Taip ir vaikas.
Alchemie
Susitinkam. Roga tu kada gali?
Man siandien irasas, ketvirtadieni ir penktadieni as nelabai, manau ir Norako nelabai gales, nes mums jubilieju sventimas.
Roga
QUOTE(Alchemie @ 2008 01 14, 10:54)
Susitinkam. Roga tu kada gali?
Man siandien irasas, ketvirtadieni ir penktadieni as nelabai, manau ir Norako nelabai gales, nes mums jubilieju sventimas.
*

jūs man laiką pasakykit aš tai tikrai prisiderinsiu, man visos dienos tinka nuo 17 valandos bigsmile.gif tai va kai jūs galėsite man parašykite sms mirksiukas.gif
norako
Sveikos 4u.gif , aš iš principo šiandien galiu, treč - ne, ketv - ne (Alchemie mirksiukas.gif ), na ir penk po klaustuku g.gif
aukseklaipeda
Gal cia ka tik "atvyko" nauja mama, kuriai reikia pagalbos ir ji nezino ka daryti, tai jai reiktu psiskaityti visas temas, jos labai vertingos.
http://www.supermama.lt/forumas/http://www.supermama.lt/forumas/index.php?showtopic=127499
http://www.supermama.lt/forumas/index.php?...159472&st=0

O siaip, tai neseniai skaiciau "Zvirbliu taka" ir labai patiko man vienas, labai aiskus teiginukas, kuri priderinsiu musu vaikams:
Mokslininku teigimu, vaikai mokosi sekmingai, jam sekasi, kai:
mirksiukas.gif jauciasi sotus, nepavarge, nesusale;
mirksiukas.gif turi visas priemones veiklai atlikti;
mirksiukas.gif jauciasi esa saugus, o ju pastangos vertinamos;
mirksiukas.gif gali susieti nauja informacija su igyta patirtimi;
mirksiukas.gif suvokia, kad mokymosi procese klaidos neisvengiamos, bet jos padeda tobuleti;
mirksiukas.gif mokymosi veikla idomi, suvokia jos prasminguma, zino kuriu tikslu turi pasiekti, gerai supranta uzduoti;
mirksiukas.gif jiems niekas netrukdo ruosti namu darbus. Nesupratus laiku gauna reikiama pagalba.

Dabar pasakysiu ka as darau savo vaikui (ko seniau daug is tu punktu nedariau).
1. Ryte vaikas gauna siltus pusrycius (reikia pamaitinti smegenis), laiku eina miegoti, na o rubai...elementarus dalykas.
2. Karta savaiteje (jis penktokas) suziuriu visus mokyklinius daiktus. Nebegailiu pinigeliu pamestiems daiktams nupirkti(rasikliams, piestukams ir t.t. Jis atskiro dalyko knugas ir sasiuvinius yra susidejes i permatoma papkute su knopkute. Vienu zodziu - turi visas priemones veiklai atlikti.
3. Po mokytojos skambucio as neberekiu ant jo, o mes kalbames, didziuojuosi juo, kai jam sekasi, daug giriu.
4. Susieti informacija su igyta patirtimi? blush2.gif Nedarau.
5. kalbames kodel jis eina i mokykla, kam ji yra svarbi ir t.t.
6. Labai daznai parodau, kad ne viska pati zinau, kad darau begale klaidu, o ir pavyzdys esu dabar neblogas - pati studente.
7. blush2.gif Tik tiek, kad jo lietuviu kalbos mokytoja dirba su juo papildomai 2 kartus per savaite, as uz tai moku.
8. Kai mano vaikas ruosia namu darbus, musu namie garsiai nekalbama, yra isvedintas kambarys, kartais jis namu darbus ruosia ant grindu ( pasileides muzika), kartais tiesiog atnesu pieno kokteili, ar arbatos su saldainiu...Tiesiog parodau, kad man labai svarbu, kad jis ruosia pamokas, jis tada jauciasi reiksmingu.

Gal ir jums pravers? mirksiukas.gif
Alchemie
Aukse labai teisingas tas momentas del isvedinto kambario..jau nekalbant apie kitus momentus, bet anie man iauge i krauja nuo mano mamos aukeljimo. Bet faktas, akd grynas oras irgi maistas smegenims.
beje, noriu pasigirti blush2.gif mano vaikas parase matematikos testa ir is 37 surinko 35 balus ir tai tuos du nubrauke tik, kad cm parase didziosiomis, o suskaiciavo viska teisingai...vaikstau isdidi kaip kalakutas wub.gif
norako
QUOTE(Alchemie @ 2008 01 15, 17:09)
vaikstau isdidi kaip kalakutas wub.gif
*

Ale tu matai, vaiko pasiekimai mamą kalakutu paverčia biggrin.gif , - jėga thumbup.gif .
Roga, o kokia tau operacija, ar rimta, aš kažkaip ne kontekste unsure.gif
aukseklaipeda
Saunus tas tavo vaikis Alchemie smile.gif
Gal ir pas mus Klaipedoje bus toks reikaliukas? Tikrai ir pati nueiciau ir savo vaiki nuvesciau.
http://www.tropikusaule.lt/index.php?panthermal
Rockwa
Sveikutes 4u.gif

Senokai nebuvau, nes kai paskaitau apie jusu hyperiukus, tai man pasidaro geda savo vaikiu skustis. Bet vakar gailejaus, kad nepasiemiau kameros i varzybas, nezinau kas jam pasidare visas sokineja, kratosi, matau, kad negali visiskai ramiai pasedet. Nezinau nuo ko priklauso, bet tokios "blogos" dienos uzeina, sakiau uzvesiu kalendoriu, gal cia nuo menulio fazes... biggrin.gif . Is mkyklos grizo su pastaba, namie niekaip nesusikaupe pabaigt namu darbu, gerai kad nors per krepsinio varzybas issikrove kazkiek... Pergalvojau viska nuo ko jam cia toks aktyumas padidejes, ir nieko naujo apart Omega rugsciu vitaminu vaikams, naujo negauna. Ar gali but nuo ju?? g.gif .

Ar kuri domejotes/taikete specialas dietas: kai stengiamas islaikyt pastovus cukraus lygis kraujyje ir pan. Ar yra kokia veiksminga?
Roga
Sveikos mano operacija nieko sudėtinga, tikiuosi unsure.gif operuos puliuojančia angina, tik keistai pasakė kad butinai reikia daryti pilna narkozę, kažkas negerai su gerkle, kai išoperuos ir pasakys, kas yra g.gif bet kaip sako po operacijos turėčiau jaustis geriau bigsmile.gif

Aukse labai gerai surašei, labai trumpai ir aiškiai aš taip negalėčiau parašyti blush2.gif bet dauguma visų šių punktų naudojuosi ir aš biggrin.gif

o dėl susitikimo tai vis dar laukiu labai labai bigsmile.gif

Rockwa aš savo vaikui duodu beveik viska išskyrus neduodu ten kur yra dažiklių tai kas jį negerai veikia, kaip čipsai, coca cola, bambomkės ar panašiai. o va kartais po sočios vakarienės duodu gero šokolado gabaliuko, tai tikrai mums nekenkia, mes taip susitarę, po valgio galima ir skanėsto suvalgyti ax.gif
Alchemie
Menulio fazes veikia jautruma, o jau visi tie, kur minejo Roga, tai tiesiog akyse vaika keicia. Maniskis darosi irzlus ir nepakantus. Be to saules trukumas irgi veikia.
Norako..nu toks tas ir isdidumas, akd vaikas tai sugeba, mano ten nuopelno mazai, cia jo vidine sistema veikia, tai dziaugiuosi, nes kitur tai sunkiau ir pasigirti negaliu.
Beje, zvengem su vyru, kaip islindo vaiko "politines" paziuros:
Vyras grizo pabegiojes ir prakaituotas, mes su vaikiu saukiam:
-Eik praustis!
Vyras:
-Nu nebukit tokie radikalus, is karto praustis.
Vaikis:
-Nevadink musu ridikalais! mes ne ridikalai, ridikalai neskanu, jie tinka tik sunims doh.gif
Roga
QUOTE(Alchemie @ 2008 01 16, 14:52)
Menulio fazes veikia jautruma, o jau visi tie, kur minejo Roga, tai tiesiog akyse vaika keicia. Maniskis darosi irzlus ir nepakantus. Be to saules trukumas irgi veikia.
*

sveikos,
būtent, labai gamta veikia vaikus, ir kaip saulės trūksta, vaikas sako mama jau pavasaris nebetoli ir saulytė ir žolytė žaliuoti pradės bigsmile.gif

va neseniai suorganizavome susitikimą su mokytoja psichologe ir aš, ilgai kalbėjomės ir vienas dalykas aišku einame tinkame linkme, aišku viskas dar prieš akis, bet mes augame ir visko dar bus, bet kas svarbiausia mes neesame beviltiški biggrin.gif tikrai gera girdėti tai iš mokytojos ir psichologės, biggrin.gif

manau tiesiog mūsų dabar pusmečio krizė, o dar lyg ir ankstyvoji paauglystė blink.gif prisideda, bet susitvarkysime visi kartu ax.gif
Alchemie
Roga, sakoma, kad tokiam amziuje vaikas kaip ir nutraukia rysi su mama, kaip buves vienetas, dabar tampa savarankiskesnis, viso apsaulio suvokimas keiciasi, tai jiems sunku, ypac, kaip rysys buves labai stiprus. taigi taip prasideda ta paauglyste, bet tai naturalus procesas..as irgi laukiu to laiko, nes kol kas jis labai maminukas.
O dabar dar pasidziaugsiu. Sventeme su vakais gimtadieni, ir atejo mano vaikio meile i jo gimtadieni. tai uz ranku susikibe, tai jis ja kilnojo, tai apsikaibnes, tai buciavo doh.gif wub.gif bet faktas toks, ka ji kai tik mato, kad maniskis uzsiveda, uztenka jai uzdeti ranka ant peciu ir jis nurimsta..mano prisilietimas taip neveikia. Zinokit ziurejau ir tirpau is laimes, kad vaikas turi tokius siltus santykius wub.gif
Roga
QUOTE(Alchemie @ 2008 01 20, 20:22)
Roga, sakoma, kad tokiam amziuje vaikas kaip ir nutraukia rysi su mama, kaip buves vienetas, dabar tampa savarankiskesnis, viso apsaulio suvokimas keiciasi, tai jiems sunku, ypac, kaip rysys buves labai stiprus. taigi taip prasideda ta paauglyste, bet tai naturalus procesas..as irgi laukiu to laiko, nes kol kas jis labai maminukas.
O dabar dar pasidziaugsiu. Sventeme su vakais gimtadieni, ir atejo mano vaikio meile i jo gimtadieni. tai uz ranku susikibe, tai jis ja kilnojo, tai apsikaibnes, tai buciavo doh.gif  wub.gif bet faktas toks, ka ji kai tik mato, kad maniskis uzsiveda, uztenka jai uzdeti ranka ant peciu ir jis nurimsta..mano prisilietimas taip neveikia. Zinokit ziurejau ir tirpau is laimes, kad vaikas turi tokius siltus santykius wub.gif
*

žinau, kad taip viskas turi būti, ir jau susitaikiau su mintimi, kad mano vaikis yra savarankiškas žmogutis, kuris viska pats turi išmokti daryti ir gyventi, priimti sprendimus, spresti problemas ir džiaugtis gyvenimu.

va kaip gerai bigsmile.gif mano vaikį tai mergaitės net užveda dar labiau g.gif džiugu girdėti, kad nurimsta bigsmile.gif
vario
Mergaitės 4u.gif
Aš kaip ir daugelis iš mūsų geraisiais periodais stengiuosi neužsukti čia, bet šiandien neištvėriau ir nusprendžiau kartu pasidžiaugti.
mano vaikui puikiai sekasi. mokykloj giria, o ir namie aukselis. Žinoma, dar yra visokių kabliukų, bet....
Gydytoja rekomendavo vaikui kraniosakralinę terapiją. Vežiojam privačiai. Kainuoja nemažai, bet vaikas pasikeitė jau po pirmo seanso. Va čia radau truputuką lietuviškai. Pasakitykit, gal ir jums padės 4u.gif http://www.naturalimedicina.lt/?lt/Kraniosakraline_terapija/
norako
QUOTE(Alchemie @ 2008 01 20, 20:22)
bet faktas toks, ka ji kai tik mato, kad maniskis uzsiveda, uztenka jai uzdeti ranka ant peciu ir jis nurimsta..mano prisilietimas taip neveikia. Zinokit ziurejau ir tirpau is laimes, kad vaikas turi tokius siltus santykius wub.gif
*

thumbup.gif
Pradedu gavoti, kad yra kažkokių žmonių, kurie vieni kitiems na gal tinka ar ką, na gal bangos...,ar tik jausmo užtenka, o gal tikrai, kai meilė viduj "gaminasi" nervas "miršta"?...Nu bet jėga tokias naujienas skaityti 4u.gif

Papildyta:
QUOTE(Roga @ 2008 01 20, 19:37)
bet kas svarbiausia mes neesame beviltiški biggrin.gif tikrai gera girdėti tai iš mokytojos ir psichologės,  biggrin.gif
*

Roga, jūs - beviltiški doh.gif , jūs - viltį teikiantys biggrin.gif
norako
QUOTE(vario @ 2008 01 24, 10:46)
Mergaitės  4u.gif
Aš kaip ir daugelis iš mūsų geraisiais periodais stengiuosi neužsukti čia, bet šiandien neištvėriau ir nusprendžiau kartu pasidžiaugti.
*

Na ir dienelė thumbup.gif , vien geros naujienos thumbup.gif
Na o aš po truputį...vakar mano vaikis (čia gavau patarimą riteriu jo nevadinti, nes sako, ko stebiesi, kad kovoja, pati jį tokiu "darai"... unsure.gif ) taigis mano angelas biggrin.gif nusipirko parduotuvėj tokį bjaurų žaislą, kur limpa visur, aš taip pajuokauti norėjau, oi bijau, fui, koks limpa...kaip jis akivaizdžiai nusivylė, tau nepatinka tipo, ką aš išsirinkau doh.gif , tai visaip "taisiau" padėtį, tai nurimo, sakė, man tikrai taip liūdna liūdna pasidsarė. Jo, galvoju, vaikas grįžo visas švytintis, o motina doh.gif , o jis dar pas mane toks daiktinis, jis tikrai per daiktus aplink save, save mato, (jei jo daiktą sukritikuoju, tai kaip ir jį gaunasi sukritikuoji doh.gif unsure.gif ) kuo daugiau kardų tuo jis kietesnis (nors ir kaip giriu jį kaip žmogų, kaip jį patį, bet... unsure.gif ), na va taip žodžiu, nuo smulkmenų prie globalinių problemų ir gyvenu ax.gif
Roga
QUOTE(norako @ 2008 01 24, 12:49)
thumbup.gif
Pradedu gavoti, kad yra kažkokių žmonių, kurie vieni kitiems na gal tinka ar ką, na gal bangos...,ar tik jausmo užtenka, o gal tikrai, kai meilė viduj "gaminasi" nervas "miršta"?...Nu bet jėga tokias naujienas skaityti  4u.gif

Papildyta:

Roga, jūs - beviltiški  doh.gif , jūs - viltį teikiantys  biggrin.gif
*

aha mes beviltiški hihihi.gif

QUOTE(norako @ 2008 01 24, 13:30)
Na ir dienelė  thumbup.gif  , vien geros naujienos  thumbup.gif
Na o aš po truputį...vakar mano vaikis (čia gavau patarimą riteriu jo nevadinti, nes sako, ko stebiesi, kad kovoja, pati jį tokiu "darai"...  unsure.gif ) taigis mano angelas  biggrin.gif nusipirko parduotuvėj tokį bjaurų žaislą, kur limpa visur, aš taip pajuokauti norėjau, oi bijau, fui, koks limpa...kaip jis akivaizdžiai nusivylė, tau nepatinka tipo, ką aš išsirinkau  doh.gif , tai visaip "taisiau" padėtį, tai nurimo, sakė, man tikrai taip liūdna liūdna pasidsarė. Jo, galvoju, vaikas grįžo visas švytintis, o motina  doh.gif  , o jis dar pas mane toks daiktinis, jis tikrai per daiktus aplink save,  save mato, (jei jo daiktą sukritikuoju, tai kaip ir jį gaunasi sukritikuoji  doh.gif  unsure.gif ) kuo daugiau kardų tuo jis kietesnis (nors ir kaip giriu jį kaip žmogų, kaip jį patį, bet...  unsure.gif ), na va taip žodžiu, nuo smulkmenų prie globalinių problemų ir gyvenu  ax.gif
*

kaip sakoma meilės galia viska nugali, o ypač mamos meilė yra neįveikiama bigsmile.gif stiprybės tau, gera girdėti, kad viskas po truputuka geryn mirksiukas.gif
vario
QUOTE(norako @ 2008 01 24, 12:30)
Na ir dienelė  thumbup.gif  , vien geros naujienos  thumbup.gif
*

Sveika. 4u.gif
mano žiogas irgi yra daiktinis vaikas, taigi tavo vaiką suprantu pilnai biggrin.gif Ir gerai, kad susipratai greitai ir ištaisei padėti.

O apie vadinimus, tai aš nesutinku. tada negalima vadinti nei žiogu, nei zuikiu, nei dar kt. Bet čia tik mano nuomonė. Ir tam, kad vaikams mūsų būtų geriau, aš galiu padaryti viską. netgi žiogu nevadinti doh.gif

Alchemie wub.gif Kaip jautiesi? wub.gif
Alchemie
Nora, na va matai..vaizdines priemones..maniskis gi atrodo ir tvarkoj kas link saviverte, bet tik pamato zmones nesisypsancius, kad ir per pamoka, kai reikia pavaizduoti emocijas teigiams ir neigiamas ir jam visiskai iki isterikos nepriimtina, kad zmones gali buti pikti ar liudni..rekia, verkia, bega is klases doh.gif kartais visai neklauso mokytojos, reikia istisai salia buti, kad rasytu..tai liudina..nors siip vaikas subrendo, ale vis tiek kyso kazkur kazkokie siulgaliai, kurie ji isskiria is kitu ir kaip juos sutvarkyti, nezinau verysad.gif
O mano vaikis neleidzia jo zuikiu ar katinu vadinti, jis tada sako, as ne katinas as zmogus, arba pasivadina vardu ir pavarde thumbup.gif identifikacija stipri..tik, kai jau as ji ten meiliai vadinu suneliu,tai tas tinka, net jei kurmiuku vadinu, jis ginasi, nors tas personazas jam labai patinka.
Vario, nu gyvenimas eina, darbe tingiu, nes tokie nuobodus darbai, kad vietoj 2 dienu padarau per 2 savaites, kai jau visai spaudzia rezultatu pateikimas. paskui namie tik miegoti nori, nei teliko, nei kompo, nebent paskaityti ka nors..labai laukiu pavasario, taip saules norisi.
Vario, o gal atvaziuosi vel i Vilniu?kazkaip labai norisi susimatyti
vario
Į LT yra planų atvažiuot, bet nieko tikslaus. Jei būsiu, manau tikrai susimatysim. Pasiilgau tavęs, Noros, o ir su Roga norėčiau susipažinti wub.gif
Roga
QUOTE(Alchemie @ 2008 01 25, 11:19)
Nora, na va matai..vaizdines priemones..maniskis gi atrodo ir tvarkoj kas link saviverte, bet tik pamato zmones nesisypsancius, kad ir per pamoka, kai reikia pavaizduoti emocijas teigiams ir neigiamas ir jam visiskai iki isterikos nepriimtina, kad zmones gali buti pikti ar liudni..rekia, verkia, bega is klases doh.gif kartais visai neklauso mokytojos, reikia istisai salia buti, kad rasytu..tai liudina..nors siip vaikas subrendo, ale vis tiek kyso kazkur kazkokie siulgaliai, kurie ji isskiria is kitu ir kaip juos sutvarkyti, nezinau verysad.gif
O mano vaikis neleidzia jo zuikiu ar katinu vadinti, jis tada sako, as ne katinas as zmogus, arba pasivadina vardu ir pavarde thumbup.gif identifikacija stipri..tik, kai jau as ji ten meiliai vadinu suneliu,tai tas tinka, net jei kurmiuku vadinu, jis ginasi, nors tas personazas jam labai patinka.
Vario, nu gyvenimas eina, darbe tingiu, nes tokie nuobodus darbai, kad vietoj 2 dienu padarau per 2 savaites, kai jau visai spaudzia rezultatu pateikimas. paskui namie tik miegoti nori, nei teliko, nei kompo, nebent paskaityti ka nors..labai laukiu pavasario, taip saules norisi.
Vario, o gal atvaziuosi vel i Vilniu?kazkaip labai norisi susimatyti
*

Sveikos,
va ir pas bena tas pats jį vardu gali tik vadinti, o va pavardės jau metus kai nenori, mat jo tikras tėvas per daugiau nei metus nei karto nepaskambino, štai ir liūdi benutis, sako man mama gal galiu tavo pavardė turėti Roga, sakau benui tu esi tu ir jokia pavardė nekeičia žmogaus, tai kol kas ramu g.gif
o kas blogiausia jis taip suregavo antradienį, draugą gynė ( tai paėmė vaiko galva ir į siena davė unsure.gif ) kita dieną buvo iš šokių išvarytas doh.gif kažkokia krizė mus užpuolė g.gif
kažin, kaip Benas reguos, kai mane antradienį paguldys į ligonine g.gif nors viska papasakojau ką man darys, bet labai jau dirglus mano vaikas g.gif

Alchemie, kaip laukiu aš pavasario mano jau organizmui taip reikia saulės bigsmile.gif šilumos, tos energijos unsure.gif bet jau nebedaug liko ir jau pavasaris

QUOTE(vario @ 2008 01 25, 15:39)
Į LT yra planų atvažiuot, bet nieko tikslaus. Jei būsiu, manau tikrai susimatysim. Pasiilgau tavęs, Noros, o ir su Roga norėčiau susipažinti  wub.gif
*

ir aš labai labai norėčiau su tavimi susipažinti, ir su merginomis susitikti labai jau seniai nebuvome susitikę wub.gif
Alchemie
Ai merginos..uzsikasiau as su pamokom ir darbais..pas mus irgi kazkoks pablogejimas, neklauso mokykloje, vel susikaputi per pamoka nebegali..cia mayt pries Saules uztemima, kuris vasario 7 bus..taip visiems savijautos ir stogai vaziuoja
Psichologe
Gerb. hiperaktyviu vaiku mamytes,
siuo metu yra isleista Violet Oaklender knyga, kuri vadinasi "Langas i vaiko pasauli" (apie 30 lt.), kur yra nemazas skyrelis apie vaiku hiperaktyvumo supratima. Nors knyga skirta psichologams,psichoterapeutams, bet stilius labai paprastas. Si autores knyga parasyta seniai, ir yra pelniusi visuotini pripazinima.Pagaliau ja isverte i lietuviu kalba, ilgai ja skaiteme angliskai, rusiskai. Rekomenduoju.
Rockwa
Vario, aciu uz linka apie masazu terapija. Butinai reiks isbandyt!
Maniskiui baisiai sunkiai sekasi skaityt, vakar susinervavau, siandien skambinsiu , ieskosiu, kad padarytu testus del mokymosi sutrikimo.

Buvom slidinet, mano uzsispyrelis didesniaja laiko dali praleido ant dupces, bet 5 val. nenulipo nuo zalios trasos, ir stengesi ismokt su snieglente slidinet. Mazi kalniukai jam netiko.. biggrin.gif . Pavydziu jam tokio atkaklumo..sporte. Bet ne moksle... unsure.gif
vario
QUOTE(Psichologe @ 2008 01 29, 13:20)
siuo metu yra isleista Violet Oaklender knyga, kuri vadinasi "Langas i vaiko pasauli" (apie 30 lt.), kur yra nemazas skyrelis apie vaiku hiperaktyvumo supratima. Nors knyga skirta psichologams,psichoterapeutams, bet stilius labai paprastas. Si autores knyga parasyta seniai, ir yra pelniusi visuotini pripazinima.Pagaliau ja isverte i lietuviu kalba, ilgai ja skaiteme angliskai, rusiskai. Rekomenduoju.
*

Dekui 4u.gif reikės paieškoti 4u.gif

QUOTE(Rockwa @ 2008 01 29, 17:13)
Vario, aciu uz linka apie masazu terapija. Butinai reiks isbandyt!
Maniskiui baisiai sunkiai sekasi skaityt, vakar susinervavau, siandien skambinsiu , ieskosiu, kad padarytu testus del mokymosi sutrikimo.

Buvom slidinet, mano uzsispyrelis didesniaja laiko dali praleido ant dupces, bet 5 val. nenulipo nuo zalios trasos, ir stengesi ismokt su snieglente slidinet. Mazi kalniukai jam netiko.. biggrin.gif . Pavydziu jam tokio atkaklumo..sporte. Bet ne moksle... unsure.gif
*

Maniškis skaito sunkiai. Jam nustatyta ir disleksija.

O apie slidinėjimą, tai pas mane tas pats lotuliukas.gif Aš tik vaikiškoj trasoj visas atostogas gyvenau, o jis nuo aukščiausių kalnų be jokios baimės bandė čiuožti. Mums su tevu plaukai piestu stojosi į vaiką bežiūrint, o sustabdyti niekaip nepavyko.
Rockwa
QUOTE(vario @ 2008 01 29, 19:38)
Dekui  4u.gif  reikės paieškoti  4u.gif
Maniškis skaito sunkiai. Jam nustatyta ir disleksija.

O apie slidinėjimą, tai pas mane tas pats  lotuliukas.gif  Aš tik vaikiškoj trasoj visas atostogas gyvenau, o jis nuo aukščiausių kalnų be jokios baimės bandė čiuožti. Mums su tevu plaukai piestu stojosi į vaiką bežiūrint, o sustabdyti niekaip nepavyko.
*

Vario, kiek jam metu buvo, kai nustate? Kokius testus dare? Maniskis daug ka atvirksciai raso, jauciu jis ir mato atvirksciai, nes of skaito fo, wow-mom ir pan.
Kalbejau su kazkokios spec. akademijos direktore, sutarem, kad atsiusiu visus kalbos ir kitus darytus testus ir gal balandi pratestuos, nes itariu, kad anksciau nieko nerasiu, eiles cia visur... doh.gif .

norako
QUOTE(Psichologe @ 2008 01 29, 14:20)
*

Ačiū už rekomendacijas, taip būtų gerai, jei tai tik būtų įmanoma, kad galėtumėt parašyti, kokią knygą dar rekomenduojate, ką gero išleido, nes tos literatūros tai doh.gif , kad ir nebežinai kartais, ar iš didelio rašto neišeini iš krašto, juoba, jei gerų tekstų yra specialioj literatūroj psichologams, ja jau net ir domėtis nebespėju ax.gif , taip būtų gera, kad kas padėtų na tarsi atsijoti, manau, daug kas čia būtų dėkingas, kaip ir šį kartą 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(vario @ 2008 01 25, 15:39)
Į LT yra planų atvažiuot, bet nieko tikslaus. Jei būsiu, manau tikrai susimatysim. Pasiilgau tavęs, Noros, o ir su Roga norėčiau susipažinti  wub.gif
*

Atvaryk į Lietuvą lithuania.gif biggrin.gif 4u.gif
Alchemie
Rokwa, tu ne Lietuvoj? nes jei lt, tai tiesiog i PPPT nueiti..o uzsienyje..neisivaizduoju, kokia pagalba.
maniskis irgi sunkiai skaito, bet jis tik pradejo, pirmokas, tai tikiuosi, kad isivaziuos. beje vakar radau ji savarankiskai atsiedusi ir nau darba beruosianti..nieko ypatingo, tik spalvino, bet vis tiek..nudziugau, akd zmogui jau sistema iejo i "krauja", kad vakarais reikia apsimokyti, net kai nevkvieciu to daryti. wub.gif
Roga
QUOTE(Psichologe @ 2008 01 29, 14:20)
*

reiks paieškoti tos knygos g.gif

QUOTE(Alchemie @ 2008 01 31, 10:42)
Rokwa, tu ne Lietuvoj? nes jei lt, tai tiesiog i PPPT nueiti..o uzsienyje..neisivaizduoju, kokia pagalba.
maniskis irgi sunkiai skaito, bet jis tik pradejo, pirmokas, tai tikiuosi, kad isivaziuos. beje vakar radau ji savarankiskai atsiedusi ir nau darba beruosianti..nieko ypatingo, tik spalvino, bet vis tiek..nudziugau, akd zmogui jau sistema iejo i "krauja", kad vakarais reikia apsimokyti, net kai nevkvieciu to daryti. wub.gif
*

oj kokios naujienos bigsmile.gif šaunuolis tavo vaiksi thumbup.gif

o mano kol manęs nėra šalia du brūkšniai ir pamokos paruoštos doh.gif o paskui abu iš naujo darome unsure.gif bet vat pusmečio įvertinimas tikrai geras biggrin.gif
aukseklaipeda
Manasis taip pat turi skatymo sutrikima, ji nustate jau pirmoje klaseje raidos centre. Vis maniau, kad ateis laikas ir prades skaityti, nes seniau iki isteriju ji mokiau. Vargsas vaikas... blush2.gif
Nors vyresnelis labai neblogai skaito nuo pirmos klases, tai turbut moku mokyti skaityti?
Taip mes ir ismokom (logopedo, repetitores,spec. pedagogo pagalba) savaip issisukti is padeties. Skaityti jis perskaito, dazniausiai tyliai. O dabar, kai pradejo lankyti pagrindine mokykla, tai mokytoja sako, kad jis dar neblogai skaito, yra daug blogiau skaitanciu. Kai jis uzsispyre pres klase skaityti, nes buvo naujokas.... Aukletoja paskambino man...As jai paaiskinau esama padeti (nors visi tyrimo rezultatai buvo perduoti), kad jis garsiai neskatys. O lietuviu k. mokytoja vis tiek ji palenke garsiai paskaityti... Kai jis paskaite, klase pradejo ploti.
Vakar klausiau savo kinderio, kuri mokykla yra geriausia (dabar jau trecioje, nors tik penktokelis). Sake, kad si ir net lyginti nereikia. As dabar labai suprantu, kad pradine mokytoja buvo labai griezta. Aisku, kad ji be galo nemego mano vaiko, nuteikinejo ne tik vaikus, bet ir tevus, jis tai labai jaute. Nereikejo labai uzsispirti ir laikyti jo toje mokykloje.
Roga
maniškis skaito, per vargus skaito doh.gif pakankamai neblogai, kiek viskoreikėjo, ir dabar skaito tik tiek kiek mokytoja užduoda nei daugiau nei mažiau schmoll.gif kažkaip pakutiniu metu jam sunkoka su pamokomis išviso taip padaro, kad nieko nesuprasi, ir pats negali pataisyti doh.gif
Rockwa
QUOTE(Alchemie @ 2008 01 31, 11:42)

*

QUOTE(aukseklaipeda @ 2008 02 02, 14:57)
Manasis taip pat turi skatymo sutrikima, ji nustate jau pirmoje klaseje raidos centre. Vis maniau, kad ateis laikas ir prades skaityti, nes seniau iki isteriju ji mokiau. Vargsas vaikas...  blush2.gif
Nors vyresnelis labai neblogai skaito nuo pirmos klases, tai turbut moku mokyti skaityti?
Taip mes ir ismokom (logopedo, repetitores,spec. pedagogo pagalba) savaip issisukti is padeties. Skaityti jis perskaito, dazniausiai tyliai.
*

Kas tas PPPT? Buvom vasara LT, bet maniskis lietuvisku raidziu net nepazista. Iki penkiu metu nieko nemokejo, kol neisvaciavom i USA, cia zaidimu forma greit abecele ismokino , ir spec programa del skaitymo pernai turejo ( cia 6meciai pirmoj klasej mokosi skaityt), siemet likom kartot kurso, ir vel "trujt uz vadziu ir vel is pradziu"-nieko netaiko ka buvo ismokes, spelioja pagal piesini zodi ir tiek.

Issiunciau visus testus i specialia mokykla, sake mielai perziures viska ir turbut pakvies padaryt specialu testa. Ir i vaiku ligonine uzregistravau, ten yra specialistai kas nustato learning disabilities.

Alchemie
Rokwa, PPT tai Pedagogine psichologine tarnyba, kuri is esmes yra nustatyti vaiko sutrikimus ir rekomenduoja pagalba, bet jos neteikia..deja..nu o Amerikej aisku turetu buti pagalba, nors nezinau, kokia ten sistema
Roga
Sveikos merginos 4u.gif

kaip jūs laikotės, kaip sekasi, kas naujasnio g.gif

kada susitinkame biggrin.gif

mes tai sirguliuojame, velnius krečiame, ir ruošėmės šokių ir kengurių konkursams biggrin.gif
Alchemie
oi merginos..grizau p savaitgalio madride..ten migdolai zydi...
bet kazkokia sloga kabinasi nuo lietuvisko oro. Ale reiktu susimatyti kada
norako
QUOTE(Alchemie @ 2008 02 19, 15:01)
*

Kaip fain, kad gauni pakeliaut rolleyes.gif
Aš galiu prisijungt ax.gif , mano vaikis dabar yra žmogus voras, kabo ant vienos rankos, lipa sienom... rolleyes.gif , bet geras, sako, mam, tu jau savaitę buvau tokia gera, o dabar vėl rėki doh.gif , taip ramiai ramiai sako, joooo blush2.gif biggrin.gif
Alchemie
Norako, o kaip darzelis? Ar susitvarke?
maniskis vkar paliktas vienas padare namu darbu uzduoti, nereikejo raginti ir salia sedeti, atejau tik patikrtinti, tai man laimes wub.gif bet cia matematika..su lietuviu sunkiau..bet sakau, agl zmogus vis delto isivaziuos i toki savarankiskuma, kaip pamoku ruosimas.
nes siaip jau pats vakarais seda mokytis, reikia ar nereikia, traukia matematikos uzduotis ir daro..o kitus dalykus tenka man raginti, bet vis tiek sistema ima galioti, tai dziaugiuosi.
Roga
QUOTE(Alchemie @ 2008 02 19, 15:01)
*

sveikos bigsmile.gif

clap.gif susimatome, ką bigsmile.gif aš galiu visas dienas bigsmile.gif

QUOTE(Alchemie @ 2008 02 19, 17:38)
Norako, o kaip darzelis? Ar susitvarke?
maniskis vkar paliktas vienas padare namu darbu uzduoti, nereikejo raginti ir salia sedeti, atejau tik patikrtinti, tai man laimes wub.gif bet cia matematika..su lietuviu sunkiau..bet sakau, agl zmogus vis delto isivaziuos i toki savarankiskuma, kaip pamoku ruosimas.
nes siaip jau pats vakarais seda mokytis, reikia ar nereikia, traukia matematikos uzduotis ir daro..o kitus dalykus tenka man raginti, bet vis tiek sistema ima galioti, tai dziaugiuosi.
*

džiugu girdėti, kad viskas, kad viskas gerai bigsmile.gif

o man kol kas ne, neruošia be manęs, o jai sakau ruošk vienas tai kabliukais viska padaro blink.gif doh.gif lotuliukas.gif
Lotavita
Sveikos,

Prasysiuos pas jus į svecius mirksiukas.gif

Po mokytojos priekaištų "darykit ką nors" šiandien nulėkėm su savo pirmoku pas psichologą....išklausė jis mūsų....ir pasakė ...kad vaikas labai hiperaktyvus ir surikęs elgesys....
Davė patarimų kaip skatinti jo gerą elgesį.....ir dar liepe "parvesti" mokytojai patarima....kad rašydama pastabas už blogą elgesį tuo pačiu rastų ir už ką pagirti....kad nebūtų vaikas vien blogas blogas ir blogas...nes jis taip ir nusiteikia "būti blogu"...
Ir ką jūs manot nuvežu vaiką į mokyklą perduodu psichologės patarimą....o ta ir sako " nėra už ką čia jį girti"
Va čia man šokas....norėjau aš ją gun_rifle.gif ...tai atsiprašau ....jūs man pasakykit...negi negalima vaiką pagirt kad ir už tokius paprastus darbelius kaip : lentos nuvalymas klasėj.....kaip tam tikros užduoties sąsiuvinyje ar pratybose padarymas ir t.t....?
Roga
QUOTE(Lotavita @ 2008 02 20, 14:37)
Sveikos,

Prasysiuos pas jus į svecius  mirksiukas.gif

Po mokytojos priekaištų "darykit ką nors" šiandien nulėkėm su savo pirmoku pas psichologą....išklausė jis mūsų....ir pasakė ...kad vaikas labai hiperaktyvus ir  surikęs elgesys....
Davė patarimų kaip skatinti jo gerą elgesį.....ir dar liepe "parvesti" mokytojai patarima....kad rašydama pastabas už blogą elgesį tuo pačiu rastų ir už ką pagirti....kad nebūtų vaikas vien blogas blogas ir blogas...nes jis taip ir nusiteikia "būti blogu"...
Ir ką jūs manot nuvežu vaiką į mokyklą perduodu psichologės patarimą....o ta ir sako " nėra už ką čia jį girti"
Va čia man šokas....norėjau aš ją  gun_rifle.gif ...tai atsiprašau ....jūs man pasakykit...negi negalima vaiką pagirt kad ir už tokius paprastus darbelius kaip : lentos nuvalymas klasėj.....kaip tam tikros užduoties sąsiuvinyje ar pratybose padarymas ir t.t....?
*

čia tikrai priklauso nuo mokytojos, jai tai jai nesvarbu, tai tokios ir mokytojos vardo neverta schmoll.gif o jums tikrai sunku unsure.gif
va mūsų tokai yra muzikos mokytoja, bet aš, auklėtoja ir pschologė šiaip netaip įkalbėjome ir vaikas pasistengė, tai ir elgesys ir rezultatai pagerėjo.
o kaip toliau elgiasi jūsų mokytoja su vaiku, ar kas pasikeitė g.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.