Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Agresija grizus is darzelio
Supermamų klubas > Konsultacijų centras > Klausimas vaikų psichologui
Siesta
Mano trimetis sunus darosi agresyvus ir pestukas vos pabuves darzelyje. Grizes musa jaunesni broli, kartais ir auklei spiria.

I darzeli pradejau leisti pries metus. Pries darzeli buvo padykes, bet ne museika. Dabar gi ir aukletoja skundziasi, kad vaikus musa, grupeje yra du pestukai, tarp kuriu ir maniskis blush2.gif . Namuose jaunesnis brolis (1m) kencia, ziurek tai pastums, tai su zaislu suduos ar elementariai viska atimineja, ka sis i rankas paims. Tiesa, pabuves namuose pora dieneliu pasikeicia, lyg ir nurimsta, paslaugesnis, mielesnis tampa. Pradedu manyti, kad darzelis padare tokia itaka.

Patarkite, ar verta vesti i darzeli, gal namuose su aukle bus geriau? Bet kita vertus jam ir su bendraamziais pabendrauti reiketu... be to darzelyje truputeli daugiau lavina, moko piesti, dainuoti, ir t.t. Be to jei nelankys darzelio, ar jam nebus sunku mokykloje priprasti prie disciplinos? g.gif
Ramunita
na,vaiku as neturiu,bet galiu pasakyt is savo asmenines patirties smile.gif tikiuosi tiks mirksiukas.gif
tai va,kai man buvo 4 metai tevai sumane mane leisti darzan,nes man ziaurai reikedavo vaiku...bet pradejusi eiti darzan pasidariau museika-lupdavau 1 metu broli kaip reikaint ir svarbiausia - uz nieka!
taigi,tevai darzan nebeleido-augau su prosenele thumbup.gif draugu susirasdavau kieme,o kad tureciau ar turejau mokymosi ar bendravimo problemu - nepasakyciau mirksiukas.gif siaip, ti cia nuo vaiko priklauso..pvz viena smano ex klasiokas nuo 3ju metu lanke darza,taciau apsiginti tikrai nemokejo,o ir mokslai sekesi blogai...
ir dar-gali reikalauti aukles,kad ji uzsiimtu su vaiku! mano mociute kol dar galejo dirbo aukle ir uzsiimdavo su vaiku(papildomo mokescio uz tai nereikalavo),o tas berniukas, eidamas mokyklon jau mokejo skaityti ir rasyti, daug daineliu ir eilerastuku thumbup.gif (mano mociutes deka)
Stiuardese
Mano mergaite 8 metu, per atsostogas buna svelni, paslaugi, seses neuzgaus niekad, nepakels balso, bet uztenka i mokykla nueit 2 dienas ir prasideda... vaikas pasikeicia 180 laipsniu: atsikalbinejimai, grubumas, kazkoks man nesuprantamas pyktis, kuri suvaldo tik musu su teciu abejimgumas. Kaip man reiktu elgtis? Ieskot problemu mokykloj?
Stiuardese
Matyt situacija nepaaiškinama, o gaila. Nelabai aišku kur ieškot problemos g.gif
Psichologe
Turbūt reiktų su vaiku pasikalbėti, ar yra sunkumų mokykloj, pagalvoti, kaip apskritai vaikas sugeba įveikti stresines situacijas, ne tik mokykloje. Man labiau panašu, kad sunkumai yra ne išoriniai, t. y. jų nuėjus į mokyklą neitų išspręsti, bet greičiau vidiniai- vaiko gebėjimų tvarkytis su stresu. Kas mokykloje kelia stresą- ar bendraamžiai, ar santykiai su mokytojais, ar mokymasis- svarbu suprasti, kur yra to streso (kuris pasireiškia pykčiu, grubumu) priežastis. Kalbėtis su vaiku apie tai, kas atsitinka mokykloje, kaip ten jaučiasi.

This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.