Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Dėl darbo krūvio
Supermamų klubas > Konsultacijų centras > Konsultacijos šeimos ir darbo teisės klausimais
zarija
ax.gif ax.gif Laba diena,

Noriu pasiteirauti. Esu vaiko prieziuros atostogose iki metu, kurios neuzilgo baigsis. Dirbau dviejuose darbuose. Planuoju tik nuo rudens sugristi i pagrindine darboviete, o kitoje (antraeilese) likti atostogose iki vaikui sueis treji metai...
Gavau gana idomu pasiulyma isidarvinti 0,4 etato viename dienos centre. Tai man ir iskilo klausima, kad ar as galiu teisiskai, nes iki siol ten esu savanore. Aisku noretusi, kad mano ten darbo pastangos ir finansiskai butu ivertintos.
keliose darbovietese galima dirbti vienu metu? smile.gif
Sirdingai aciu. smile.gif smile.gif
Gedmantas Gedminas
114 straipsnis. Papildomo darbo ir antraeilių pareigų sutartis

1. Darbuotojas gali susitarti, jeigu to nedraudžia įstatymai, kad jis toje pačioje darbovietėje eis tam tikras papildomas pareigas arba dirbs tam tikrą papildomą (sutartyje nesulygtą) darbą.

2. Darbuotojas gali eiti antraeiles pareigas arba dirbti darbus kitoje darbovietėje, jeigu to nedraudžia įstatymai ar kiti norminiai teisės aktai. Darbo sutarties dėl antraeilių pareigų (darbo) ypatumus nustato Vyriausybė ir kolektyvinės sutartys.

Darbą antraeilėse pareigose reglamentuoja DK 114 str. antra dalis ir Vyriausybės 2003 m. rugpjūčio 19 d. nutarimas Nr. 1043 (Žin., 2003, Nr.81(1)-3690). Šiame nutarime nurodyta, kad antraeilės pareigos (darbas)- tai darbuotojo laisvu nuo darbo pagrindinėje darbovietėje laiku einamos pareigos ar atliekamas darbas kitoje darbovietėje. Pagal antraeilių pareigų darbo sutartis, darbuotojas gali dirbti keliose darbovietėse, tačiau visų darbų darbo trukmė (kartu su pertrauka pailsėti ir pavalgyti) per darbo dieną negali būti ilgesnė kaip 12 valandų (DK 144 str. 5 d.).
Darbo sutartyje dėl antraeilių pareigų (darbo), be kitų sutarties sąlygų, turi būti nurodyta, jog darbuotojas priimtas dirbti sulygtą darbą antraeilėse pareigose. Darbuotojas, norintis eiti antraeiles pareigas (dirbti darbą), iki darbo sutarties sudarymo turi pateikti darbdaviui, kuris darbuotoją priima į antraeiles pareigas (darbą), iš pagrindinės darbovietės gautą pažymą, kurioje nurodomas jo kasdienio darbo toje darbovietėje pradžios ir pabaigos laikas. Darbuotojas, dirbantis keliose darbovietėse, būsimam darbdaviui turi pateikti tokias pažymas iš visų kitų darboviečių. Šios pažymos galioja vienerius darbo metus ir yra saugomos kartu su darbo sutartimi. Pasikeitus darbo ir poilsio laikui pagrindinėje darbovietėje, darbuotojas turi apie tai pranešti priėmusiam jį į antraeiles pareigas (darbą) darbdaviui ir pateikti atitinkamą pažymą.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.