o liudnute** tai apskritai su savo pasiekimais čia mums gerą spyrį davė
o, kiek entuziasčių užderėjo
o liudnute** tai apskritai su savo pasiekimais čia mums gerą spyrį davė
Sveikos Mc'Kenos gerbejos.Tyloka temoj,tai manau reiketu ja truputeli pagyvint.Turiu pasiulima-manau kad galima ideti pvz.;savo ''isauktu drabuzeliu nuotraukas
Oi, merginos...
Neturiu laiko ir jėgų skaityti visą temą. Bet kaip Jūs kankinatės... Mano istorija kilometrinė ir perskaitytas literatūros sąrašas panašaus ilgio (bent jau lapais sudėjus - tai tikrai). Bandysiu glaustai: Paul McKenna (skaičiau knygą angliškai ir klausiau kompaktą angliškai) esmė yra PAMIRŠTI VISAS KALORIJAS SKAIČIUOJANČIAS ir visas MAISTĄ RIBOJANČIAS dietas! Nemanykite, kad labai jau noriu būti teisesnė, bet - jo metodo esmė yra: pamilti savo kūną (nes kol nemyli savo organizmo, kol jis tau negražus ir kol juo nepasitiki, jis nesielgia taip, kaip norėtum, t.y. funcionuoja netinkamai, augindamas svorį), pajusti visišką ramybę (kompakte (sunku įsiminti, nes jis hipnotizuojantis) kalbama ne tik apie mitybą; pagrindinės mintys yra: tu esi pasitikintis savimi, tau patinka tavo kūnas; matyk save tave mylinčio žmogaus akimis ir pamilk savyje visa tai, ką myli jis; valgyk MĖGAUDAMASIS kiekvienu kąsniu - t.y. valgyk ne dėl to, kad maistas po akimis ar gražiai atrodo, o todėl, kad tu jo nori, esi "švelniai alkanas" - t.y. ne peralkęs, ir ne prisikimšęs, o jau pradedi jausti alkį - nustok valgyti, kai sekantis kasnis tampa mažiau skanus negu ankstesnis, nesvarbu, kiek liko lėkštėje; išsirašyk iš "tuščios lėkštės klubo", t.y. tyčia palikinėk bent gabaliuką lėkštėje, kol išmoksi palikinėti tiek maisto, kiek jo nebereikia organizmui); pradėk mėgti sportą / judėjimą, tačiau jis teigia, jog moteris turi nueiti apie 5000-6000 žingsnių per dieną ir viršsvorio turinčios dažniausiai nueina 1500-2000čiais per mažai, todėl sporto pradžia - per dieną nueiti 2000 žingsnių daugiau negu įprastai - ir sportas yra bet koks judėjimas, kurio metu širdis plaka greičiau nei įprastai; žingsniamatis turėtų kainuoti ne daugiau negu kokius 20Lt (ketinu nusipirkti, bet dar negavau; angliškoje knygoje rašoma, kad jis kainuoja, atrodo, 2 svarus sterlingų), bet pasiskaičiuokite kokį vieną nuėjimą iki artimiausios parduotuvės - pirmyn atgal ir bus apie 2000 žingsnių, o paskui jau orientuositės atstumuose. Nežinau, ar yra išleista jo knyga lietuviškai (Paul McKenna "I Can Make You Thin", kuri yra originali su kompaktu). Dar panašūs dietiniai / savijautos / sportiniai ir t.t. dalykai iš mano graudžios 10 metų nuolatinių dietų, kai jaučiausi stora / nuolat alkana / nuolat besilaikanti dietų / pavydinti lieknoms ir ryjančioms / kalta dėl savo svorio ir kiekvieno suvalgyto kąsnio / išklausanti šeimos narių tiesioginius ir netiesioginius pasiūlymus / priekaištus dėl mano svorio / pastebinti, kad nuo kiekvienos dietos tik stambėju, o visa spauda / pažįstami / gydytojai klykte klykia, kad dietos veiksmingos. Iš pradžių turėjau 3-5 kg viršsvorio (esu 160cm ir sverdavau 63-65kg), kol besilaikydama dietų pasiekiau 83kg, o nėštumo metu ir po maitinimo visus 102kg, kurie geriausiu atveju pakrisdavo, bet sugrįždavo atgal, ir didėdavo (!) jau ir tada, jei nebesilaikydavau dietų, t.y., iš pradžių laikiausi dietų tam, kad numesčiau svorio, o vėliau turėjau jaustis amžinai alkana ir kokius 4 metus nevalgiau bulvių, nes kitaip kasdien augo svoris (po kokius 0,5kg)! Tai įvyko dėl nuolatinių dietų, kurių laikiausi 10 metų. Iš pradžių dietų laikytis galėjau kokį mėnesį be problemų, vėliau laikotarpis mažėjo ir galiausiai neištverdavau jau nei pusės dienos. Paskui paskaičiau, kad kuo daugiau žmogus turi valios, tuo stipriau organizmas kovoja už išlikimą, nes išmokti nebevalgyti yra neįmanoma, o kiekvieną dietą organizmas interpretuoja kaip artėjantį badmetį, todėl sumažinus kalorijas jis ne eikvoja susikaupusius riebalus, o iš suvartojamų kalorijų dalį paverčia riebalais. Statistika teigia, jog tik 10 procentų dietų yra veiksmingos. Spėkite, kodėl? Dar statistika teigia, kad 11 procentų turinčių viršsvorio žmonių valgo daug arba labai daug, apie 34 procentus valgo normaliai, o 55 procentai valgo mažai arba labai mažai. Ką Jums tai sako? Man tiesiog kaip gryno oro gūsis pasirodė knygos, atsiradusios Lietuvoje prieš kokius 5 metus, kurios rašė apie tai, ką pastebėjau savo organizme - kad dietų nieku gyvu negalima laikytis - normalios organizmo funkcijos taip būna išmušamos iš pusiausvyros, ir patikėkite, reikės nerealiai didelio darbo, kad jas sustatytumėt į vietas. O toms, kam trukdo 1-2 ar kokie 3 kilogramai - merginos - susitaikykite su savimi, pamilkite savo kūną ir jis bus toks, kokio Jūs norėsite (čia jau pozityvaus mąstymo efektas, bet apie tai ne šioje temoje). O gal Jums patinka nuolat savęs ir savo kūno nekęsti? - Rekomenduotinos knygos: Paul McKenna "I Can Make You Thin" - benros psichologinės ir emocinės būsenos atstatymui į normalią, kai nustoja atrodyti, kad blogiau aš atrodyti jau nebegaliu ir kai praeina depresija, kad netinka nei vienas drabužis ir kai praeina baimė valgyti prie kitų, kad jie negalvotų, kad šiai storulei jau tikrai ne valgyti reikėtų, kad praeitų nuolatinė įtampa ir savęs smerkimas (manau, ši knyga yra aukščiausio lygmens, nes tiesiog "perprogramuoji" savo mąstymą taip, kad visų pirma susitaikai su savimi, visų antra nustoji priauginėti svorį ir net jis pradeda kristi). Michael Montignac "Valgydami lieknėkite ir išlikite liekni!" - jei jau vis tiek norite laikytis dietos, ir jei tikrai turite viršsvorio (išsitirkite Maximose stovinčiais aparatais) - normaliausia knyga - pirmus tris mėnesius jausitės nuolat alkana ir dažnai pūs pilvą, tačiau pavalgiusi jausitės ne aptingusi, o galėsite kalnus nuversti ir po trijų mėnesių organizmas prisitaikys, pradės veikti idealiai - nekietės viduriai, nepūs pilvo, nevargins rėmuo. Allen Carr "Lengvas būdas sulieknėti" - nepritaikiau visko 100tu procentų, tačiau kelis dalykus prisitaikiau ir jie labai efektyvūs - man labiausiai patinka vaisių valgymas "ant tuščio skrandžio" - pusvalandį iki pusryčių - vėlgi, nekietėja viduriai, neauga svoris, ką bevalgytumėt vėliau dienos metu, nevagina rėmuo. Na, paračiau absoliutų kratinį minčių, tikiuosi, kad ką nors atsirinksite, bet nuoširdžiai Jūsų prašau - nekankinkite savęs kalorijas skaičiuojančiomis / maisto kiekį ribojančiomis dietomis. Ar žinote, kad moteriai laikantis dietos ne tik kad organizmas ima kaupti riebalus - ima augti riebalinės ląstelės (daugiausia pilvo srityje), kurių niekaip nebus įmanoma vėliau atsikratyti - jos tik susitrauks (dietų metu) arba išsipūs (nustojus dietintis) - bet niekada nebesumažės. Šio niuanso vyrų organizme nėra - jis yra tik moterims, kad pilvo oda galėtų išsitempti nėštumo metu. Aš netgi nerealiai sportavau ir dietų laikiausi vienu metu - pvz., gal tris mėnesius ėjau į porto klubą kasdien (eiti reikėjo į kalniuką, gaudavosi apšilimas), mindavau dviratį kuo sunkesne pavara pusę valandos, paskui dirbdavau treniruoklių salėje apie valandą, nuolat didindama svarmenis (tada dar nežinojau, kaip svarbu nuolat konsultuotis su treneriu ir kad treneris turi būti vos ne medikas - itin kvalifikuotas), paskui vėl pusvalandį dviratis, tada šaltas dušas - po jo būdavau itin energinga - per dieną tesuvalgydavau dvi dideles morkas ir vieną žuvies konservą iš 200kcal. Rezutatas? - Per tuos tris mėnesius numečiau tik 5kg; kojų per kelius dėl raumenų nebesuglausdavau maždaug per 5cm, rankų per raumenis negalėjau prispausti prie šonų irgi per kelis cm. Paskui nebeužteko laiko, klubą mečiau (tačiau spėjau susigadinti imunitetą, kuris neatsistatė iki šiol, nors jau praėjo kokie 7 metai; o mano pažįstama, lieknesnė iš prigimties, po labai panašaus sporto-dietos varianto atsidūrė reanimacijoje ir buvo nuolat leidžiami vitaminai ir t.t.). Rezultatas? - Ant tų beveik plikų raumenų užaugo lašiniai, nes moters organizme 33 (gal 31 - nesu tikra dėl skaičiaus) procentą sudaro riebalai (vyrų organizme 11, 14 ar 17 procentų - tiksliai nežinau) - vadinasi, jei pas mane yra daaaug raumenų, kurie susilpnėjo, tačiau visiškai nesumažėjo, pas mane atitinkamai yra daaaug ir riebalų. Va dabar mano jau kelerių metų galvosūkis - kaip man susimažinti raumenų masę, kad sumažėtų ir riebalai? (Ok, nesvarbu. Šitą reikalą išspręsiu Paul McKenna pagalba, tik kad aš vis nerandu laiko pilnai atlikti šį darbą, nes bet koks savo kūno tobulinimas reikalauja labai didelio ir labai teisingo indėlio.) Ar suvokiate, kad raumenų auginimas sportuojant automatiškai augina ir riebalus (gal ne tuo pat metu, bet vėliau ramenų ir riebalų santykį sulygina)? M.Montignac teigia, kad ir sportas neturi būti pernelyg intensyvus, nes Amerikoje per pastaruosius 10-20 metų keliais procentais sumažėjo suvartojamas maisto kiekis ir padidėjo sportavimas, tačiau rezulatas - sustorėjusi Amerika. Beje, tikiuosi, jau paskutinis mano minčių štrichas - ar žinote, kad nusiurbus riebalus jie nebeatauga ten, kur nusiurbti, bet atauga (nes turi atstatyti ta procentų santykį, kurį minėjau aukščiau) kitur, kur gyvenime nebūna - pvz., ant pečių? Ar vis dar norite juos nusiurbinėti? Ir galutinis mano moralas: ne Jūs sukūrėte savo organizmo sistemą (ji evoliucijos metu kūrėsi gal milijoną metų), tai kaip Jūs tikitės, kad Jūsų kažkieno ant smūgio sukurta dieta suveiks geriau ir tinkamiau, negu per milijoną metų susistygavusi sistema, kuri tobulai moka viską pati - dirbti geriau negu kompiuteris - pati savarankiškai tuo pačiu metu dirbti milijoną darbų ir visus tinkamu skirtingu metu įjungti bei išjungti - kvėpuoti, judėti, kalbėti, matyti, klausyti, juoktis (veikia apie 300 raumenų), mąstyti, prisiminti, analizuoti, sisteminti, atnaujinti ląsteles, virškinti, varinėti kraują, pasisavinti medžiagas, deguonį ir t.t. Jei kas turėsite kokių klausimų ar komentarų - maloniai prašome. Dar kartą pabrėžiu, kad nesu jokios srities medikė ar pan., tiesiog gyvenimas prispyrė (viršsvoris) domėtis - skaityti, stebėti savo kūną ir t.t. Todėl tai, ką parašiau yra mano pačios pastebėjimai, patirtis ir per savo prizmę susisteminta medžiaga. (Dėl riebalų / raumenų ir kitų organizmo dalių santykio reikėtų pasiskaityti išsamiau, nes procentai gali būti ne visiškai tikslūs; kiti dalykai turėtų visi atitikti autorius ir mano patirtį). Papildyta: Ir dar: esmė yra nustoti save engti dėl kiekvieno suvalgyto kąsnio, nes svoris auga būtent tada, kai kaltini save, jog prisivalgei, ar draudi sau valgyti - kadangi taip sukeli savo organizmui nerealų stresą. Kai draudi sau valgyti konkretų produktą, tai galbūt vietoj vieno jo kąsnelio prisivalgai kalną kitokio maisto - ir organizmas, kuris pats žino, kokio elemento / vitamino ar kitos maistinės medžiagos jam trūksta, negauna to, ko jam reikia, o tada išsibalansuoja visa sistema. P.McKenna rašo, kad trejų metų vaikams mėnesį buvo leista valgyti maistą nuo "švediško stalo", ant kurio buvo pridėta visokių įmanomų produktų, įskaitant ir saldumynų. Kiekvienas vaikas valgė skirtingai, tačiau susumavus kiekvieno atskirai valgytą maistą, paaiškėjo, jog kiekvienas suvalgė optimalią porciją organizmui reikalingų medžiagų. Taigi Jūsų organizmas geriausiai žino, ko jam reikia
sveikos, labai noreciau paskaityti knygute, bet niekur nerandu kur isigyti
buciau labai dekinga
Seniai skaičiau tą knygutę. Jau gal porą metų ana pas mane lentynoj guli, o aš ėdu, visus patarimus pamiršus.
Tad keliu temą viršun, bėgu pasidėt prie lovos tą "smegenų plovimo" priemonę- bus ką prieš miegelį paskaityt.
Sveikos.Man si knygele-antra biblija.Mano rezultatas;-30kg.Na svoris svyruoja 1-2kg,bet manes tai nejaudina,nes cia"plaukiojantis "svoris
QUOTE(liudnute** @ 2010 11 23, 23:13) Sveikos.Man si knygele-antra biblija.Mano rezultatas;-30kg.Na svoris svyruoja 1-2kg,bet manes tai nejaudina,nes cia"plaukiojantis "svoris be galo smagu skaityti sėkmės istorijas aš ant šaldytuvo pasikabinau McKennos priesakus, tačiau aišku nepavyksta labai sėkmingai jais sekti. Kita vertus, akis bado ir retkarčiais susigriebiu
Labai labai patariu paskaityti knyga Geneen Roth "Moterys, maistas ir Dievas" (neseniai isejo lietuviskai). Ten irgi aiskina, kad maitintis reikia isiklausant i savo kuna -- kada nori, ko nori, kada jau nebesijauti alkana, taip pat kaip atskirti alki nuo noro kazka suvalgyti del patiriamo streso ar jausmu. Knygoje paaiskina kaip susije musu praeities isgyvenimai su dabartiniu musu isitikinimu apie save.
Man asmeniskai knyga pakeite gyvenima, ne kiek neperdedu. Svoris krenta nesistengiant, net ir neatkreipiu labai daug demesio i tai (na, aisku vis tiek malonu laisvejantys drabuziai Nezinau, kazkokia stebuklinga knyga...
Draugė Anglijoje neturi galimybės įsigyti knygos "Lieknėkime kartu", tad toks klausimėlis - gal kuri užmatėte kompiuterinę knygos versiją?
Ar yra dar istikimu Paul McKennai
Na merginos netikiu,kad tik viena prijauciu siai temai???
Kur visos pasislepe?As sau tykiai ramiai megaujuosi sita sistema.O gal yra norinciu palaikyti man kompanija? QUOTE(bolesiukas @ 2011 05 24, 18:30) Na merginos netikiu,kad tik viena prijauciu siai temai??? Kur visos pasislepe?As sau tykiai ramiai megaujuosi sita sistema.O gal yra norinciu palaikyti man kompanija? as irgi prijaucianti, bet negaliu pasakyti, kad saziningai laikausi, todel nieko ir nerasau o tu gal jau ir kokiais rezultatais gali pasigirti? QUOTE(Zivilka @ 2011 05 24, 21:05) as irgi prijaucianti, bet negaliu pasakyti, kad saziningai laikausi, todel nieko ir nerasau o tu gal jau ir kokiais rezultatais gali pasigirti? Man pasiekimas ir rezultatas,kad valgau tai ka tikrai noriu,kiek noriu,megaujuos maistu ir laiku sustoji.Man tai draugyste su savimi Artimieji pastebi pasikeitimus isoreje,bet svarstykles giliai pasleptos. Dar karta pabresiu,kad situ patarimu deka didziausias pasiekimas -meile sau,draugyste su savimi.Ir ,kad maistas tikrai ne priesas o draugas QUOTE(bolesiukas @ 2011 05 25, 19:50) Man pasiekimas ir rezultatas,kad valgau tai ka tikrai noriu,kiek noriu,megaujuos maistu ir laiku sustoji.Man tai draugyste su savimi Artimieji pastebi pasikeitimus isoreje,bet svarstykles giliai pasleptos. Dar karta pabresiu,kad situ patarimu deka didziausias pasiekimas -meile sau,draugyste su savimi.Ir ,kad maistas tikrai ne priesas o draugas man poziuris i maista irgi yra pasikeites, nebebijau alkio jausmo, bet iki rezultato dar toli toli, matyt nesilaikau, kaip priklauso QUOTE(Zivilka @ 2011 05 25, 21:14) man poziuris i maista irgi yra pasikeites, nebebijau alkio jausmo, bet iki rezultato dar toli toli, matyt nesilaikau, kaip priklauso Ko nesilaikai,kodel sunku???O man kaip tik alkio jausmas patikdavo,atrode,kad liekneju jei atsigulus pilvas gurgia Palaikyk man kompanija,parasyk vis kaip sekasi ir kas nesiseka. Man buna,kad viena diena padauginu maisto,bent jau man taip atrodo,vaikstau issiputusi,bet po keliu dienu buna aisku,kad taip reikejo,organizmui truko.Ir zalos kunas sau nepadaro QUOTE(bolesiukas @ 2011 05 26, 18:25) Ko nesilaikai,kodel sunku???O man kaip tik alkio jausmas patikdavo,atrode,kad liekneju jei atsigulus pilvas gurgia Palaikyk man kompanija,parasyk vis kaip sekasi ir kas nesiseka. Man buna,kad viena diena padauginu maisto,bent jau man taip atrodo,vaikstau issiputusi,bet po keliu dienu buna aisku,kad taip reikejo,organizmui truko.Ir zalos kunas sau nepadaro supranti, pas mane su insulinu tokia nesamone yra, kad jo per daug issiskiria, o insulinas skatina svorio augima, todel daug ko turiu atsisakyti del to sutrikimo. atrodo stengiuosi taisykliu laikytis, ale buna ir pakramsnojimu , ypac kai vakareliai, prie vyno taures... svorio esu priaugusi, o ne numetusi , tai reiskia, kad kazka ne taip darai
Sveikos,
Ir aš labai seniai beskaičiau tą knygutę, ir jau taip pat seniai nesilaikau minėtų principų. Prisimenu retkarčiais, bet kažkaip laikytis nelabai išeina. Dar balandį palengvėjau 2 kg. Padėjo intensyvus fizinis darbas ir tai, kad nelabai buvo laiko užkandžiauti. Valgyt valgiau, bet tarpe tarp maitinimųsi nekramsnojau. Jaučiausi nuostabiai. Tiesiog šiek tiek sukritau ir įtilpau į dalį rūbų, kurie skirti tam atvejui "kai sulieknėsiu". Išsimatavau visą vasarinę spintą, nusprendžiau ką jau galėsiu dėvėti, labai apsidžiaugiau, bet vieną dieną sužinojau, kad laukiuosi. Dabartinis mano rūpestis- kad nepriaugti beprotiškai daug kg, nes su mano apetitu tas įmanoma, o su valios neturėjimu nei Mc Kena nepadėtų. Teks vėl profilaktiškai pasivartyt, kad ateiti į protą. Gi nebūtina man dabar kaskart suryt arklio porciją. Svarbu dažnai, bet po nedaug. Būtų malonu, kad žiemą į ligoninę važiuočiau pasunkėjus ne daugiau kaip 11- 12 kg. QUOTE(Klumpė @ 2011 07 20, 21:17) Sveikos, Ir aš labai seniai beskaičiau tą knygutę, ir jau taip pat seniai nesilaikau minėtų principų. Prisimenu retkarčiais, bet kažkaip laikytis nelabai išeina. Dar balandį palengvėjau 2 kg. Padėjo intensyvus fizinis darbas ir tai, kad nelabai buvo laiko užkandžiauti. Valgyt valgiau, bet tarpe tarp maitinimųsi nekramsnojau. Jaučiausi nuostabiai. Tiesiog šiek tiek sukritau ir įtilpau į dalį rūbų, kurie skirti tam atvejui "kai sulieknėsiu". Išsimatavau visą vasarinę spintą, nusprendžiau ką jau galėsiu dėvėti, labai apsidžiaugiau, bet vieną dieną sužinojau, kad laukiuosi. Dabartinis mano rūpestis- kad nepriaugti beprotiškai daug kg, nes su mano apetitu tas įmanoma, o su valios neturėjimu nei Mc Kena nepadėtų. Teks vėl profilaktiškai pasivartyt, kad ateiti į protą. Gi nebūtina man dabar kaskart suryt arklio porciją. Svarbu dažnai, bet po nedaug. Būtų malonu, kad žiemą į ligoninę važiuočiau pasunkėjus ne daugiau kaip 11- 12 kg. o, sveikinu su tuo nuostabiu jausmu zinok nesciom kazkaip tie principai dar labiau galioja, nes net McKenna mini savo knygoje, kaip nescios konkreciai zino, ko jos nori. taigi, linkiu tau nevalgyti to , ko nenori ir kiek nenori bei priaugti tik tiek , kiek tau ir leliui reikia beje, nescios paprastai labai nori saldumynu. gal dalies ju, nes to reikia, bet tikiu, kad dali ju suvartoja, nes kyla gliukozes svyravymai ,taigi del jsaldumynu - atsargiai QUOTE(Zivilka @ 2011 07 20, 22:06) o, sveikinu su tuo nuostabiu jausmu zinok nesciom kazkaip tie principai dar labiau galioja, nes net McKenna mini savo knygoje, kaip nescios konkreciai zino, ko jos nori. taigi, linkiu tau nevalgyti to , ko nenori ir kiek nenori bei priaugti tik tiek , kiek tau ir leliui reikia beje, nescios paprastai labai nori saldumynu. gal dalies ju, nes to reikia, bet tikiu, kad dali ju suvartoja, nes kyla gliukozes svyravymai ,taigi del jsaldumynu - atsargiai Ačiū už gerus linkėjimus. Tik su manim viskas kiek sudėtingiau- dažnai nežinau ko noriu ir dar nemoku savęs klausytis. Saldumynus šlamščiau visada ir visur. Dabar bandau viską riboti. Kol kas sunkiai, bet gaunasi. Nesupraskit neteisingai- tikrai nesidietinu. To negaliu daryti nei būdama nėščia, nei nenėščia. Labai jau mažai valios ir tai nepatinka mano pilvui, bet nuo apribojimų dar nė vienas nemirė. Nemirsiu ir aš.
Sveikos
MacKennos knyga man buvo pradinis impulsas i lieknejima ziureti kitaip. Bet vien jo sistema man neveike. Esu dekinga jai tik uz tai, kad pakeiciau poziuri i maista, save, savo kuna. Gal del to ir nera cia tiek daug tu, kurios gali pasidalinti rezultatais. Nes mano nuomone sistemoje gana daug kas neapgalvota. Ir nenuostabu, juk ji kurta vyro ir dar tokio, kuris kazin ar kada yra turejes antsvorio As dziaugiuosi numetusi 20kg po nestumo, bet mano nuomone, vien McKennos taisykliu negana QUOTE(pepilota @ 2011 07 26, 10:57) Sveikos MacKennos knyga man buvo pradinis impulsas i lieknejima ziureti kitaip. Bet vien jo sistema man neveike. Esu dekinga jai tik uz tai, kad pakeiciau poziuri i maista, save, savo kuna. Gal del to ir nera cia tiek daug tu, kurios gali pasidalinti rezultatais. Nes mano nuomone sistemoje gana daug kas neapgalvota. Ir nenuostabu, juk ji kurta vyro ir dar tokio, kuris kazin ar kada yra turejes antsvorio As dziaugiuosi numetusi 20kg po nestumo, bet mano nuomone, vien McKennos taisykliu negana o ka tu dar darei, gal gali padeti kokiais patarimais? QUOTE(Zivilka @ 2011 07 26, 15:06) Mano patirtis rodo, kad lieknejant svarbu vaidmeni vaidina planavimas. Todel manau, kad labai svarbu bent jau is vakaro apgalvoti ka valgysi kita diena. As dazniausiai apgalvoju meniu kokioms 3-4 dienoms i prieki, tada pasidarau sarasiuka ir keliauju i parduotuve. Taip neprisiperki ko nereikia ir visada turi ka nors sveiko ir skanaus uzkasti. Taip pat manau, kad labai svarbu ziureti ka valgai. Visiskai sutinku, kad turi valgyti kai isalksti ir sustoti kai soti ir valgyti kas skanu, bet yra produktai, kurie suteikia sotumo ilgesniam laikui, nors yra maziau kaloringi. Zinoma maistas turi buti skanus. Todel ir meniu susidarau is megstamu produktu ir patiekalu. taip as saves neriboju, valgau skanu maista, bet tuo paciu, kai akiratyje nera riebiu ar kitokiu kaloringu valgiu, tai ju ir nenori. Aisku, kai esi sveciuose ar siaip ne naminej aplinkoj, tai is gausybes vaišiu renkiesi tai ko tikrai tikrai nori ir dar saves paklausi, ka tai duos mano kunui? Juk meile sau ir savo kunui, tai nera valgymas bet ko, svarbu, kad tik laikantis 4 taisykliu. Meile sau ir savo kunui - tai suteikimas jam visko, kas geriausia. As daznai saves paklausiu, ka mano mylimas kunas gaus is sio maisto? Jeigu tai zemos vertes maistas, bet as vistiek jo noriu, tai zinoma, kad valgysiu, kad nejausi psichologinio diskonforto. Labai cia visko prirasiau, bet is principo manau, kad jei tu 4 taisykliu laikysis kazkas, kad neturi supratimo apie sveika mityba, tai jie gal ir lieknes valgydami McDonnalds maista, bet ar tai bus jiems i sveikata? Zinoma, jau pats svorio atsikratymas yra i sveikata, bet tikiuosi, kad jus supratot, ka as noriu pasakyt Labai sunku tiksliai apibrezti, bet kazkaip reikia atrasti ta aukso viduri. Sakykim as buvau suplanavus vakarienei valgyt vistos krutinele, bet alpstu, kaip noriu riesutu. Zinoma as ju ir valgysiu, ramiai ir pasimegaudama. Bet tas planavimas svarbu del to, kad kai isalksti zinai, kad yra sveiko, lengvo MEGSTAMO maisto. Kai neturi nieko pasiruoses, yra rizika priskirsti bet ko. Nes kol sugalvosi ko ten tikrai noretum, tai isbadesi is viso, nes ta trokstama patiekala dar reikes ir pasigamint. Beje, as stebedama lieknus zmones pastebejau, kad jie kaip tik ypatingai nesvarsto "ka siuo metu labiausiai noreciau suvalgyt". Jie tiesiog valgo tai, ka tuo metu pagal aplinkybes gali valgyti, tik sustoja pasisotine. Vienu zodziu, kalbant apie maista, as laikausi pozicijos, kad mano kunas - tai mano transporto priemone, o maistas - tai jo kuras. Neseniai perskaiciau labai gera fraze skaitancioms angliskai: "If you take care of your body, your body will take you everywhere". As tikrai valgau vadinamojo "nesveiko" maisto, jeigu tuo metu man jo labiau norisi, bet kai galvoji apie savo kuna su meile, jam nori suteikti tai, kas geriausia. Toliau is psichologines puses, tai dienorascio vedimas labai padeda. Jame svarbu fiksuoti savo pazanga ir tai daryti kasdien. Daznai lieknejant mes iprate koncentruotis i neigiamus dalykus. Sakykim valgem 4k. per diena, 3 is ju laikemis vadinamuju taisykliu, o viena prisikirtom. Dazniausiai nuspresim, kad mums nepavyko ir, kad diena nuejo suniui ant uodegos. Bet kai vakare dienorasty parasai, kad net 3 kartus valgei tik isalkus, kad rinkaisi tai, kas pagal situacija buvo sveikiausia, kad sustojai kai buvai soti ir, gal net atsisakei deserto, tai pamatai, kad per diena labai daug nuveikei savo grazaus ir sveiko kuno labui ir su dar didesniu entuziazmu nori judeti pirmyn. Bet jei susikoncentruoji i ta vieninteli karta, kai galbut suvalgei daugiau nei derejo, visos geros pastangos pasmerktos zlugti. Dar labai svarbu skiepyti meile sau. Nuolat koncentruotis tiek i savo budo tiek isvaizds geriausias savybes. Kad ir as. Mano "problematiska" kuno vieta visada buvo klubai ir slaunys. Nuo daugybes svorio svyravimu jos ner tokios tvirtos ir oda nera lygi. Bet jei paziuriu i veidrodi su meile ir pradedu vardinti tai, kas mano kune grazu, tai suvokiu, kad ta "problematiska" vieta yra vienintele, kuri man gal ne taip labai patinka, tik as ji ja taip esu susikoncentravus, kad ne nematau ka turiu gero ir grazaus. Tada suvoki, kad tereikia uzsiimti sportu ir tvirtinti apatine kuno dali, per ta laika pabreziant tai, kas graziausia ir su dziaugsmu judeti pirmyn. Labai svarbu save pagirti ir paskatinti. Galima net sugalvoti apdovanojimu sistema, tik tai jokiu budu negali buti maistas, nes apdovanodami save maistu, mes tik stupriname grandine - maistas= malonumas. Sverbu ieskoti alternatyviu veiksmu malonumui patirti. Svarbu atrasti kas motyvuoja laikytis principu ir judeti pirmyn. Yra tam skirtas pratimas, bet cia daug rasyt, o ir taip jau paklode prirasiau ne nezinodama ar cia kam idomu Dar pas McKenna man pritruko patarimu konkrecioms situacijoms, nes tikrai ne visada gali laikytis jo 4 taisykliu. Sakykim dar nesi alkanas, bet atejo pietu metas. Veliau pavalgyti neturesi progos. "Naturaliai liekni" tikrai valgys per pietu metu. Arba laukia vakarelis su daug skanaus maisto. Vakarelis uz poros valandu, bet tu jau alkanas. Ir daugybe tokiu situaciju gyvenime iskils, kai negali aklai laikytis tu taisykliu. Beje kiek pastebejau "naturaliai liekni" ju ir nesilaiko. Jie tiesiog neturi tiek maniju susijusiu su maistu ir nevalgo del isoriniu priezasciu. Bet tikrai kiekviena karta saves neklausineja ka noretu suvalgyt ir ne visada turi laiko megautis kiekvienu kasniu. As, pvz., jei esu alkana, bet zinau, kad tikrai neturiu laiko letai kramtyti kiekviena kasni, issiverdu kad ir ryziu koses. tai nors zinau, kad organizmas gavo sveiko maisto ir numarinau alki. O siaip tai man McKenna labai patinka, turiu visas jo knygas, bet sistema ne iki gali isdirbta arba man ji tikrai netiko 100%. Teko susikurti savo Tikiuosi nenusibos skaityt
jetau, Peppilota, kokie afigieni patarimai, seniai tokiu teko skaityti. man rodos kas ryta atsiversiu tavo posta ir dar karta perskaitysiu, ypac patiko tas, kur tu rasai, kad susikoncentruojam i viena nuklydima, nors 3 kartus buvom teisingi.
ir pritariu del to, kad atejo pietu metas o tu dar nealkanas, as irgi vis tiek valgau, bet as ne patareja, nes man nepavyksta pasiekti tikslo. dar norejau paklausti, ar tu geri alkoholio. as manau, akd jis trukdo mesti svori, bet nesugebu mesti alko, net knyga skaiciau 2 kartus alleno carro, lengvas budas suvaldti alkoholi, nu nepadejo. ir kai iskyla man vidine dilema del meiles savo kunui, as vis prisimenu, kad vakara megstu praleisti su vyno taure, kas is esmes yra nuodas ir tai neduoda pasiekti tos nuostatos , kad vartociau tik tai kas naudinga kunui, o tada as taip itariu, kad daugiau ir suvalgau . nzn ar supratai.
Dziaugiuosi, kad pasirode naudinga
Del alkoholio, tai as pati asmeniskai neturiu problemos, man jo gali is viso nebuti. Man jis nera bendravimo ar atsipalaidavimo priemone. Lieknejimo prasme, tai jis gaunasi toks absurdiskas reikalas. Suteikia tuscias kalorijas ir kelia apetita, kas skatina dar daugiau tu kaloriju gaut Del to, kad sunku atsisakyt, tai yra labai paprastas dalykas. Tu tiesiog is jo gauni toki malonuma, kad visi tavo geri norai nublanksta. Musu protas veikia taip - kazkokius veiksmus atliekam arba siekdami malonumo arba begdami nuo skausmo. Siuo atveju, tau skausmas atsisakyti vyno taures yra didesnis nei malonumas suliekneti. Arba atvirksciai, malonumas gerti vyna yra didesnis, nei skausmas tureti virsvorio. Viskas, ko reikia, tai sukurti kuo daugiau skausmo su nenorimu veiksmu ir kuo daugiau malonumo su tikslu, kuri nori pasiekti. Pabandyk tai padaryti taip: 1. Parasyk ka nori pasiekti ir kas tau trukdo tai tureti 2. Koki skausma siejai su veiksmu 3. Koki malonuma gaudavai atideliodama 4. Ka tau kainuotu jei ir toliau nieko nekeistum? 5. Koks bus malonumas pagaliau emusis veiksmu Eik i kuo daugiau detaliu. Tikslas - pasiekti emocini slenksti, kai net nebenori pagalvoti apie vyna tavo atveju ir labai labai nori laikytis sau duotu pazadu ir sekmingai liekneti. Kad tai pasiekti turi giliai kapstyt ir smulkiai surasyt ka tau kainuotu jei nieko nekeistum emociskai, pasitikejimui savimi, kiek metu jau issvaistei, kiek dar issvaistysi, kaip del to jausiesi ir t.t. Tada lygiai taip pat smulkiai - koki malonuma gautum. Kaip tai pakeis tavo gyvenima, kaip tau jausies ir t.t. Pradzioj si pratima skaityciau kasdien, kad nuolat sau priminti kodel tai darau. Nes labai yra lengva uzsimotyvuoti ir po poros dienu pamirsti visus motyvus. Todel labai svarbu kasdien sau juos priminti. O su iprociu, kurio norima atsikratyti, tai labai svarbu ji pakeisti kitu. Jeigu tau ta vyno taure teikia emocini pasitenkinima, tai negana jo tiesiog atsisakyti. Turi rasti pakaitala pajusti tiems jausmams, kuriuos sukelia ta vyno taure. Kitaip emocija liks nepatenkinta. Butent del to buve rukoriai daznai priauga svorio. Malonuma rukyti pakeicia malonumas valgyti, kai galetu buti bet koks kitas veiksmas. Ir vel paklode prirasiau
o is kokios literaturos tu tokius pratimus zinai, gal man smulkiau reiketu pasiskaityti kur nors, kad tiksliau padaryciau.
ale kaip tu protingai tas priezastis nustatineji, as apie tai nepagalvojau, tiesiog galvojau , kad esu priklausoma ir tiek, todel knyga, kurioje irodoma, kad is to nieko negauni turejo padeti, net nesupratau kodel nepadejo, o cia visai kiti dalykai. dar mckenna reik pavartyti, pas ji kazkokiu pratimu motyvacijai kelti buvo
Labai fdaug literaturos perskaiciau ir apie dvasinisu dalykus ir motyvacines. Sitas konkretus pratimas is Antony Robbins knygos kazkurios. Man tai jis buvo tikras perversmas
Sveikos
Merginos skaičiau, kad kažkurios turit pasidariusios knygos "Liknėkime kartu" santrauką. gal galėtumėt atsiųsti ir man. Ačiū
As ir niekur nereandu tos knugos pirkti
sveikutės
ir aš norėčiau pas jus į būrį , kaip tik skaitau čią knygą. o pirkti yra bazėje kaune raudonajame pasaže knygynėlyje 9lt. kainuoja.
Giedrune, tai matau padeda McKenna tau
e, tai is kur cia vel + 5 kg?
O Vilniuje gal kas mate kur yra
LABAS RYTAS
Parasykite prasom knygos pavadinima |