keliam i virsu ir begu skaityti viska nuo pradzios, nes mes su vyru uzsidege siais namai!
Feisbuke atėjo pranešimas, kad šį savaitgalį už Nemenčinės gyvenantys Vytautas ir Eglė organizuoja šiaudinės pirties statybos seminarą. Vieną dieną ręs namelį, kitą - praktiškai mokins maišyti molį ir tinkuoti sienas.
Seminaras - mokamas. Jei sudomins, galėsiu į AŽ infą mestelėti, nes reklama neužsiimu. Tiesiog pasidalinau informacija, kurią pati gavau
Sveiki, gal cia yra besistatanciu namuka siaudini? mes labai tokio norim, tad ieskome is ko galetumem pasisemti patirties, gal galetumem ir padeti statyti ar prasytume patys statymo pagalbos (galetumem ir moketi truputi)
QUOTE(ievusia_ @ 2011 07 07, 19:32) Sveiki, gal cia yra besistatanciu namuka siaudini? mes labai tokio norim, tad ieskome is ko galetumem pasisemti patirties, gal galetumem ir padeti statyti ar prasytume patys statymo pagalbos (galetumem ir moketi truputi) Manau cia rasi bendraminciu Siaudu-molio namukai yra ir talka organizuojama tinkavimo;) QUOTE(KristinaR. @ 2011 07 07, 20:03) taip, aciu, mes jau cia prisiregistravom, bendraujam po truputi...
radau nebloga knygute apie plausmolio namus: http://weblife.org/cob/pdf/cob_builders_handbook.pdf
QUOTE(ievusia_ @ 2011 07 12, 08:10) radau nebloga knygute apie plausmolio namus tikrai labai net verta dėmesio. Gaila, kad neskaitau angliškai, bet vien vaizdinė informacija daug verta
Gal kam bus įdomus blogas, pridėta daug nedidukų namelių, šiaudinukų, idėjų visokių.. http://zaliospievos.blogspot.com/
QUOTE(ievusia_ @ 2011 09 01, 15:55) Gal kam bus įdomus blogas, pridėta daug nedidukų namelių, šiaudinukų, idėjų visokių.. kad nieko ten unikalaus, ir retas pavyzdys ekologiškas QUOTE(Nuotaikinga @ 2011 09 01, 17:23) Gaila kad nepatiko, rodos daug eko : plaušmolių ir šiaudinių, na bet netiko tai netiko p.s. manau ekologiška nėra tik tai iš ko namas, namo sprendimai (pvz jo dydis, išplanavimas) irgi daug reiškia
Ievusia, atsiprašau labai, prašau - neįsižeisk.
Tiesiog pagooglinusi rasi milijoną kartų daugiau ir vertingesnės informacijos. Tavo nuorodoje - TIK autorei svarbi ar patikusi informacija, bet ji šiaip šioje temoje (molio-šiaudų namai) tikrai gan menkavertė. Galiu pasiūlyti - pažiūrėti kalną foto , ir kiekviena nuotrauka sukelta iš kažkokio saito, o jei dar ir skaitai angliškai, informacijos rasi "kibirais" QUOTE(Nuotaikinga @ 2011 01 30, 02:40) O čia - visa eiga kaip statomas namas iš lengvojo samano (šiaudų, impregnuotų molio tyre): pamatai http://www.youtube.com/watch?v=v3TkCGRcQsQ karkasas http://www.youtube.com/watch?v=Fxvqci2jZgo...feature=related sienos ir pati lengvojo samano gamyba http://www.youtube.com/watch?v=ICB8RpRkQCI...feature=related gera tema QUOTE(Dagma @ 2011 09 03, 15:05) gera tema jei tik gausit ruginių kitkų - apsirūpinkit būtinai, ir išsaugokit per žiemą, jos pasirodo šiemet dideliu deficitu pasidarė (praeita žiema labai daug žiemkenčių sunaikino). O molis tinka puikiai, kurį iš šulinio iškasėte. Apie molį gali pasiklausti feisbuko grupėje http://www.facebook.com/groups/nameliai/, ten dalyvauja daug žmonių, jau gyvenančių savo nameliukuose arba juos besistatsnčių. Niekas geriau nepatars nei praktikai. Deja, bet čia ši tema nėra labai atyvi... Ir reikia pripažinti realijas, kad šiaudinistai renkasi ne supermamų forume QUOTE(Nuotaikinga @ 2011 09 03, 20:52) jei tik gausit ruginių kitkų - apsirūpinkit būtinai, ir išsaugokit per žiemą, jos pasirodo šiemet dideliu deficitu pasidarė (praeita žiema labai daug žiemkenčių sunaikino). O molis tinka puikiai, kurį iš šulinio iškasėte. Apie molį gali pasiklausti feisbuko grupėje http://www.facebook.com/groups/nameliai/, ten dalyvauja daug žmonių, jau gyvenančių savo nameliukuose arba juos besistatsnčių. Niekas geriau nepatars nei praktikai. Deja, bet čia ši tema nėra labai atyvi... Ir reikia pripažinti realijas, kad šiaudinistai renkasi ne supermamų forume o kodėl būtinai ruginių? facebook,o neturiu, kažkaip skeptiškai į jį žiūriu QUOTE(Dagma @ 2011 09 04, 10:19) o kodėl būtinai ruginių? pagooglink dėl šiaudų, rasi informaciją kodėl netinka kvietiniai ir kiti minkštieji. Bet kiek informacijos aš pati išsikapsčiau - jie paprasčiausiai sudūlėja, net molyje sienose suyra. Ruginiai šiaudai, nendrių stiebai, kanapių pluoštas molio skiedinyje užkonservuoti išlieka nepakitę šimtmečius. QUOTE facebook,o neturiu, kažkaip skeptiškai į jį žiūriu ir aš labai ilgai feisbuką ignoravau... Nelabai jis man imponuoja, bet kartais praverčia kaip socialinis tinklalapis. Šiuo metu grupėje užsiregistravusių gerokai virš 500 narių, reiškia - domisi lietuvaičiai molio-šiaudų statiniais, ir informacija labai mielai dalinasi. Talkas beje organizuoja, kai kas mokamus kursus skelbiasi. Taip kad ir bendravimui pasirinkimas yra Nedarau tam feisbukui reklamos, bet tiesiog kiek man žinoma - tai pats didžiausias molistų/šiaudistų sambūris Lietuvoje, kuris yra veikiantis , t.y. realiai bendraujantis ir darantis gyvus subendravimus skirtingose Lietuvos vietose. Gal susiderinsit nuvažiuoti pas kelis savininkus į svečius, pažiūrėsit statinukus: namelius, pirtis.. QUOTE o dėl molio, tai toje nuorodoje jis raudonas, pas mus jis pilkas-mėlynas na gal jo esmė dėl to nesikeičia, bet man raudonas bent jau gražiau atrodo, kaip kokie afrikietiški šiaudinukai-molinukai Dėl molio spalvos - negaliu komentuoti, čia jau aš - ne specas... Reikia tartis su praktikais, kurie dirbo su daug molio rūšių. Gal tas jūsų iškastinis ir visai tinkamas vartojimui. Svarbiausia ne spalva, bet savybės. O spalvą visada galima statinio padaryti kokią nori - imti ir nudažyti su molio skiediniu vėliau pastatytą pastatuką. Molis prie molio puikiai limpa (molis juk gamtoje sutinkamas spalvotas - yra ir baltas, vadinamas kaolinu, ir mėlynas, jie naudojami net kosmetikoje, ir žalsvas, ir gelsvas, ir labai plačios gamos raudonai ryžas...) QUOTE(virpas @ 2011 04 13, 16:10) Šiaudai nėra jau tokia ekologiška medžiaga, kaip kad yra deklaruojama. Pagalvokit- impregnantai, antipirenai, antiparazitinės medžiagos kuriomis PRIVALĖSIT dengti šiaudus yra labai ekologiškos???? žmogau, leisk paklausti - tu iš kokio mėnulio???? Lietuva - ne pasaulio bamba, ir ne čia prasidėjo statybos iš biodegraduojančių medžiagų renesansas, tad prieš deklaruodamas tokius dalykus, pasidomėk pasauline praktika, ir svarbiausia - kas darosi su tais šiaudais molio masėje. Tada nekils mintis deklaruoti kad toks namas degus (jis daug mažiau degus už plytinius ir silikatinius) ar kad jame pelės jomarkus kelia. Ir niekuo niekas NEPRIVALO nieko dengti, kaip pats tvirtini. Niekas šiaudų neapdoroja nei antiparazitinėmis nei impregnantinėmis priemonėmis, nes to nereikia. A va kodėl - išsiaiškink pats
mielieji, gal kam nebereikia/liko nuo statybu kokiu plyteliu spalvotu (tinka ir duzenos, dar geriau), ivairiausiu spalvotu stiklu/stikliuku...o gal kas nors turit nebevartojamu kavos pupeliu, riesutu su kevalais, kastonu, makaronu, kruopu....reiketu ir akmenuku (nebutinai paciu graziausiu juriniu
supratau, kad per viena menesi nesukaupsim tiek, tai jau po truputi reikia atsargas pildyt.... nes fantazijos yra daug, o istekliu mazai po ranka
Sveiki,
Gal zinot ar LT yra firmu, statanciu molinius namus? Apie siaudinius randu daug info, bet mane konkreciai domina moliniai pasaku nameliai QUOTE(Vestuviuplanuotoja @ 2011 11 02, 02:23) Sveiki, Gal zinot ar LT yra firmu, statanciu molinius namus? Apie siaudinius randu daug info, bet mane konkreciai domina moliniai pasaku nameliai pamegink su Jonu susisiekt.... http://www.siaudinukas.lt/ jei pats nepastatys tai manau užves ant kelio QUOTE(Vestuviuplanuotoja @ 2011 11 02, 02:23) Sveiki, Gal zinot ar LT yra firmu, statanciu molinius namus? Apie siaudinius randu daug info, bet mane konkreciai domina moliniai pasaku nameliai nėra. Tiesiog tai tiek darbo ir jėgų reikalaujantis procesas, kad jam ryžtasi tik tokie žmonės, kurie neturi pinigų statybinėms medžiagoms, bet turi draugų, geranoriškos talkos ir entuziazmo statyboms. Tokio pastato statybinių medžiagų kaštai beveik nuliniai, bet samdyti kad pastatytų - nameliuko kaina būtų net ne auksinė, bet brilijantinė
Žinau kas gyvena tokiame moliniame - jokių problemų žiemą
matot mane domina ne vienas namelis, o visas kompleksas namu. Planuoju kaimo turizmo versla, tad toks variantas butu isskirtinis is visu kitu. Taigi mano planuose visas miestas tokiu namuku 10 ha zemes. Taip kad cia reikes ne vienos komandos darbininku ir siaip savanoriu nepakaks.
QUOTE(Vestuviuplanuotoja @ 2011 11 02, 19:17) matot mane domina ne vienas namelis, o visas kompleksas namu. Planuoju kaimo turizmo versla, tad toks variantas butu isskirtinis is visu kitu. Taigi mano planuose visas miestas tokiu namuku 10 ha zemes. Taip kad cia reikes ne vienos komandos darbininku ir siaip savanoriu nepakaks. tai statykit siaudinukus, yra imones kurios tuo uzsiima. Kodel norit labiau molinio? QUOTE(Vestuviuplanuotoja @ 2011 11 02, 19:17) matot mane domina ne vienas namelis, o visas kompleksas namu. Planuoju kaimo turizmo versla, tad toks variantas butu isskirtinis is visu kitu. Taigi mano planuose visas miestas tokiu namuku 10 ha zemes. Taip kad cia reikes ne vienos komandos darbininku ir siaip savanoriu nepakaks. svajojau apie siaudinuku kaimo turizmo versla, bet kai supratau, kad nuomos kaina turesiu uzsikelti brilijantine ir vargu ar kas lankysis tokiom kainom....nusprendziau neprasidet p.s. pas ka projektavotes siaudinukus tie, kas jau susiprojektavo? Ieskom architekto, bet tokio "placiau mastancio", mat reikia , kad igyvendintu musu pasibraizyta sesiakampi, bioarchitektura cia jau iseina
Sveiki...
noriu prisijungti ir as i jusu buri... jau daugiau nei metai po truputi skaitineju visokia informacija apie siaudinukus, ir kuo toliau - tuo labiau jo noriu... is pradziu vyras (kaip ir bet kuris kitas, kuris nezino, kas yra siaudinukas) sake, kad sugriaus peles, sudegs ir t.t.) bet kai as pateikiau faktus (silta, kvepuoja, ekonomiska, ir gali pigiau pastatyti, jei pats daug idesi darbo, jis irgi prisidejo prie mano minties. jau gera pusmeti vis domiuosi, daug skaitau tiek LT, tiek rusu, tiek anglu kalbomis... buvom ir apziureti nuvaziave statomo vieno, netoli Kursenu - tai noras tik dar labiau abiems sustiprejo! taigi, bandysim siaip metais kaip nors gal ir pamatus sulieti. susiradom sklypa - tai neaisku, per kiek laiko sutvarkys dokumentus, ir t.t. bet siemet noretumem suspeti bent pamatus isliet... QUOTE(MonaJ @ 2012 02 12, 19:19) Sveiki... noriu prisijungti ir as i jusu buri... jau daugiau nei metai po truputi skaitineju visokia informacija apie siaudinukus, ir kuo toliau - tuo labiau jo noriu... is pradziu vyras (kaip ir bet kuris kitas, kuris nezino, kas yra siaudinukas) sake, kad sugriaus peles, sudegs ir t.t.) bet kai as pateikiau faktus (silta, kvepuoja, ekonomiska, ir gali pigiau pastatyti, jei pats daug idesi darbo, jis irgi prisidejo prie mano minties. jau gera pusmeti vis domiuosi, daug skaitau tiek LT, tiek rusu, tiek anglu kalbomis... buvom ir apziureti nuvaziave statomo vieno, netoli Kursenu - tai noras tik dar labiau abiems sustiprejo! taigi, bandysim siaip metais kaip nors gal ir pamatus sulieti. susiradom sklypa - tai neaisku, per kiek laiko sutvarkys dokumentus, ir t.t. bet siemet noretumem suspeti bent pamatus isliet... o čia kokiam rajone statysite ? kokį šildymą planuojate ? QUOTE(Loveco @ 2011 11 16, 16:18) Ieskom architekto, bet tokio "placiau mastancio", mat reikia , kad igyvendintu musu pasibraizyta sesiakampi, bioarchitektura cia jau iseina Bet - jei geras architektas, gali suprojektuoti bet kuris, taigi tie šiaudinukai yra tik karkasiniai namai, kurių užpildas - šiaudai. Vistiek visos kitkos nestandartinės, jos gi skiriasi dydžiu visos, tik "maždaug" vienodos... jas reikia apipjauti, kur reikia patrumpinti ir t.t. tai tik pločio parametrus turi sienose paisyti, o visa kita - normalus namas. Kreipkis į Petrą Devižį, gal jis ką parekomenduos. Man jis sudarė padoriausio šiaudinisto įspūdį, o kiti ... labai gaila, bet komercėja vyriokai QUOTE(Lotari @ 2012 02 12, 19:49) Saules mieste mes... issiskaiciau, kad tokiems namas sildyti reikia labai nedaug energetiniu istekliu, tai norime dujinio sildymo - ir patogu, ir jei siltas namas - nedaug ir kainuos... kadangi jau esame gyvene name, tai zinome, ko mums reikia... jau 4 m. pati braiziausi namo projekta, vis patobulindama... del siaudu - pernai vyras buvo kalbejes su pora ukininku, bet siemet reikes viska is naujo perkalbet... tikiuosi, jie ir siemet augins rugius... Papildyta: QUOTE(akvilyte @ 2012 02 12, 19:57) mes rudenį spėjom išsiliet pamatus namui ir ūkiniui, ir dar šiaudus pasiruošėm o is kur siaudus emet? mes tai is bet kurios LT vietos galetume pasiimti, ne problema. kad tik butu gerai supresuoti... tai siemet gal jau sienas kelsit? ir reikes talkos? QUOTE(MonaJ @ 2012 02 12, 20:51) tai norime dujinio sildymo - dabar jau metus - nieko keisti nebenoriu... taigi, subrendo reikalas igyvendinti. mano nubraizytas namas - 100 kv m, vieno auksto su gyv.mansarda. mes tai is bet kurios LT vietos galetume pasiimti, ne problema. galetume prisijungti... jei dujos sklype yra tai liux eik tu sau nesakykit taip prisijunk prie molinukų facebooke jei dar neprisijungus... ten manau vasarą pasipils talkų pasiūlymų QUOTE(Nuotaikinga @ 2012 02 12, 19:59) Bet - jei geras architektas, gali suprojektuoti bet kuris, taigi tie šiaudinukai yra tik karkasiniai namai, kurių užpildas - šiaudai. Vistiek visos kitkos nestandartinės, jos gi skiriasi dydžiu visos, tik "maždaug" vienodos... jas reikia apipjauti, kur reikia patrumpinti ir t.t. tai tik pločio parametrus turi sienose paisyti, o visa kita - normalus namas. Kreipkis į Petrą Devižį, gal jis ką parekomenduos. Man jis sudarė padoriausio šiaudinisto įspūdį, o kiti ... labai gaila, bet komercėja vyriokai jau kalbėjom su keliais statytojais, išvada viena- sunku padaryt, atskirai reikėtų kamšyt, su kitka tų kampų neu-kamšysi, susidarys šalčio tiltai ir t.t. Todėl atsisakėm tos minties. Dabar sprendžiasi 1 ar 1 su mansarda planas. Jau buvau nusibraižius 150 kv, bet pasirodė, kad su krosniniu šildymu bus sudėtinga, dabar perbraižom viską QUOTE(akvilyte @ 2012 02 12, 21:37) jei dujos sklype yra tai liux eik tu sau nesakykit taip prisijunk prie molinukų facebooke jei dar neprisijungus... ten manau vasarą pasipils talkų pasiūlymų prisijungus as prie ju FC - ir pabendrauja ten, patarimu pazeria... o zidinio kapsule - tai pusit per ortakius karsta ora? nes jei taip - tai mes visiskai pries... tevai mano toki turi, tai labai dulkes kelia, ir toks kazkoks kitoks oras... nu nepatiko mums su vyru... duju sklype nera - yra gatvej... nu savo furos neturim - bet turim,kas paskolins toki didesni atvira sunkvezimiuka... Papildyta: QUOTE(Loveco @ 2012 02 12, 22:34) jau kalbėjom su keliais statytojais, išvada viena- sunku padaryt, atskirai reikėtų kamšyt, su kitka tų kampų neu-kamšysi, susidarys šalčio tiltai ir t.t. Todėl atsisakėm tos minties. Dabar sprendžiasi 1 ar 1 su mansarda planas. Jau buvau nusibraižius 150 kv, bet pasirodė, kad su krosniniu šildymu bus sudėtinga, dabar perbraižom viską o tu kampu negalima uzkamsyti siaudais, mirkytais molyje?
Skaitau, mergaites, jusu svajones apie siaudinukus ir mane, kazkada dirbusia su grudais, saltis purto.
Pasakysiu keleta niuansu, apie kuriuos siaudinuku statytojai nesako arba patys nezino. Kad siauda eitu apsaugoti nuo pelesio, grybelio-reikia ji mirkyti impregnantuose(kaip ir mediena del to pacio, tik kad ji didele, o stai siauda kol kiekviena nutepsi, tai lengviau i spec.vonia uzmerkti). Bet ismirkius impregnantuose reikia tureti spec.dziovinimo patalpa, nes siaudas-ne mediena, neisdzius savaime. Stai kodel senoves Lietuvoje buvo populiaru meslo-molio tvarteliai: meslas siauda veikdavo kaip antiseptikas. Dar tinkamas variantas, siaudus trupinti ir maisyti su moliu bei kalkemis-tai irgi amzinas dalykas, nes pacios kalkes veikia kaip antiseptikas. Pasakiau siaudu minusus, o toliau jau mastykit ir skaiciuokit patys, ar verta tada statyti nama, kuris bus stipriai neekologiskas(del pelesio arba del impregnantu) ir tikrai nepigus. QUOTE(MonaJ @ 2012 02 12, 20:51) is kur siaudus emet? mes tai is bet kurios LT vietos galetume pasiimti, ne problema. kad tik butu gerai supresuoti... tai siemet gal jau sienas kelsit? ir reikes talkos? jei bus kur šiltai nakvoti, netgi įdomu būtų procese sudalyvauti QUOTE(Nuotaikinga @ 2012 02 12, 19:59) Kreipkis į Petrą Devižį, gal jis ką parekomenduos. Man jis sudarė padoriausio šiaudinisto įspūdį, o kiti ... labai gaila, bet komercėja vyriokai kaip pirstu i aki Papildyta: QUOTE(sena pažįstama @ 2012 02 14, 07:52) Skaitau, mergaites, jusu svajones apie siaudinukus ir mane, kazkada dirbusia su grudais, saltis purto. Pasakysiu keleta niuansu, apie kuriuos siaudinuku statytojai nesako arba patys nezino. Kad siauda eitu apsaugoti nuo pelesio, grybelio-reikia ji mirkyti impregnantuose(kaip ir mediena del to pacio, tik kad ji didele, o stai siauda kol kiekviena nutepsi, tai lengviau i spec.vonia uzmerkti). Bet ismirkius impregnantuose reikia tureti spec.dziovinimo patalpa, nes siaudas-ne mediena, neisdzius savaime. Stai kodel senoves Lietuvoje buvo populiaru meslo-molio tvarteliai: meslas siauda veikdavo kaip antiseptikas. Dar tinkamas variantas, siaudus trupinti ir maisyti su moliu bei kalkemis-tai irgi amzinas dalykas, nes pacios kalkes veikia kaip antiseptikas. Pasakiau siaudu minusus, o toliau jau mastykit ir skaiciuokit patys, ar verta tada statyti nama, kuris bus stipriai neekologiskas(del pelesio arba del impregnantu) ir tikrai nepigus. idomiai cia apie tuos pelesius pavarei. O visi javai juos turi - ir kvieciai ir rugiai? QUOTE(sena pažįstama @ 2012 02 14, 07:52) pelyja ir blokiniai namai...dėl dūljimo net ne-inau ką pasakyti... nes savo akim maciau 10ties metų senumo kitką.. nu lygiai tokia pat .. pamecius ją niekas ten nesubyrėjo pasakojo vienas namuko seimininkas kad susinervijo kai pradėjo aptinkavo sienas ir kaip jus sakot opradejo pelyt kampas.. bet kai viskas isdziuvo ir tas pelėsis isnyko... na cia kiekvieno pasirinkimas QUOTE(Lotari @ 2012 02 14, 10:22) QUOTE(sena pažįstama @ 2012 02 14, 07:52) Skaitau, mergaites, jusu svajones apie siaudinukus ir mane, kazkada dirbusia su grudais, saltis purto. Pasakiau siaudu minusus, o toliau jau mastykit ir skaiciuokit patys, ar verta tada statyti nama, kuris bus stipriai neekologiskas(del pelesio arba del impregnantu) ir tikrai nepigus. o su kokia konkreciai rusimi dirbote? gal su kvieciais? nes kiek skaitau, tai sienoms tinkama arba rugiai, arba kvietrugiai... ir stovi po 100 metu namai (gaila, kad Lietuvoje nera tokiu pavyzdziu arba mes nezinome), ir net isardzius sienas, jos stovi,kaip stoveje - siaudas tvirtas,kaip ir idetas. QUOTE(MonaJ @ 2012 02 14, 22:47) (gaila, kad Lietuvoje nera tokiu pavyzdziu arba mes nezinome), va būtent - nežinome. Pasirodo apie 60-sius metus buvo pastatyti keli eksperimentiniai namai - ir molinis gyvenamas Žemaitijoje, ir šiaudinis kažkur. Yra vienas dėstytojas buvusiuose VISI`ukuose, kuris labai domėjosi alternatyvia statyba, ir dabar domisi, va su jo pagalba ir buvo projektas realizuotas. Gaila, pavardės nežinau. Bet sužinoti galima, ir kur kokie konkrečiai namai jau kelis dešimtmečius stovi, surasti. Viskas tiems namams gerai, ir ne viena šeimų karta jau ten gimė ir sveikučiai užaugo. QUOTE(MonaJ @ 2012 02 14, 22:47) o su kokia konkreciai rusimi dirbote? gal su kvieciais? nes kiek skaitau, tai sienoms tinkama arba rugiai, arba kvietrugiai... ir stovi po 100 metu namai (gaila, kad Lietuvoje nera tokiu pavyzdziu arba mes nezinome), ir net isardzius sienas, jos stovi,kaip stoveje - siaudas tvirtas,kaip ir idetas. Dirbau su visomis rusimis:rugiais, kvieciais, avizomis, mieziais, grikiais ir t.t. Pelesio sporos nesirenka, prie kokio javo prilipti Butent, kad Lietuva-per daug dregna salis, kad siaudinukai isitvirtintu joje, todel ir nelike pavyzdziu. QUOTE(Nuotaikinga @ 2012 02 15, 00:42) va būtent - nežinome. Pasirodo apie 60-sius metus buvo pastatyti keli eksperimentiniai namai - ir molinis gyvenamas Žemaitijoje, ir šiaudinis kažkur. Yra vienas dėstytojas buvusiuose VISI`ukuose, kuris labai domėjosi alternatyvia statyba, ir dabar domisi, va su jo pagalba ir buvo projektas realizuotas. Gaila, pavardės nežinau. Bet sužinoti galima, ir kur kokie konkrečiai namai jau kelis dešimtmečius stovi, surasti. Viskas tiems namams gerai, ir ne viena šeimų karta jau ten gimė ir sveikučiai užaugo. Apie molini yra kita kalba Jei suzinotumet to zmogaus pavarde ir rastumet siaudinio namo nuotrauka-bukite gera, idekite cia QUOTE(sena pažįstama @ 2012 02 15, 07:43) gal zinote kada lietuvoje atsirado kitkavimo agregatai??? ar ne apie P.Deviržį kalbama??? QUOTE(sena pažįstama @ 2012 02 15, 08:43) Jei suzinotumet to zmogaus pavarde ir rastumet siaudinio namo nuotrauka-bukite gera, idekite cia Nuvilsiu jus Ponia, bet šitame saite tos informacijos NEDĖSIU. Yra šiaudinistų forumai, ten ir sukrausiu. Čia - tik tokio kaip Jūs - "virtuvinio" lygio moteriškių pokalbiai "prie kavos", ir informacija, kad ir kokia ji bebūtų, paneigiama tokių ... sorry... "apsišvietusių" apie MOLIO savybes kaip Jūs. Rimta informacija čia niekas nesidalina. O apie šiaudinius namus... Lietuva - ne pati šiauriausia šalis, kurioje tokie namai statomi. O Dalis tiesos yra TIK dalis tiesos, nereikia klaidinti žmonių apie tuos grybelius, sporas ir t.t. Viskas yra žinoma, ištirta, patikrinta, ir nekelkit uragano vandens stiklinėje. O kad Jums tie šiaudų namai "по барабану, labai puikiai matosi iš Jūsų postų, tai ko visus "balamūtijate"? O žmonėms, kurie juose gyvena, ir kurių super alergiški vaikučiai visų alergijų "netenka", niekada neįrodysit kad šiaudiniuose namuose gyventi negera QUOTE(Nuotaikinga @ 2012 02 15, 10:48) Čia - tik tokio kaip Jūs - "virtuvinio" lygio moteriškių pokalbiai "prie kavos", ir informacija, kad ir kokia ji bebūtų, paneigiama tokių ... sorry... "apsišvietusių" apie MOLIO savybes kaip Jūs. Rimta informacija čia niekas nesidalina. O as pasidalinsiu rimta informacija Presuoti arba rišti šiaudai kaip statybinė medžiaga turi keletą neginčijamų privalumų. Visų pirma, jie yra sąlyginai lengvi, todėl parinkus optimalų konstrukcijų plotį galima gauti aukštą šiluminės varžos rodiklį. Antra, presuotų šiaudų gamyba yra labai paprasta, o jos žaliava yra pigus antrinis žemės ūkio veiklos produktas. Šiaudiniai namai surenkami iš šiaudinių skydų Paskaičiuota, kad 100 kv. m ploto gyvenamajam namui pakanka šiaudų iš 5 − 6 ha rugių lauko. Dar vienas šiaudų privalumas galimybė naudoti juos kaip pašaro rezervą gyvuliams pasikeitus aplinkybėms, jau prarado savo vertę. Deja, greta pliusų netrūksta ir minusų: šiaudai pūva ir pelija, juos lengvai įveikia ugnis ir graužikai. Dėl menko mechaninio tvarumo nesumaišius su kitomis medžiagomis šiaudų negalima naudoti netgi nedidelio statinio konstrukcinei daliai statyti jie paprasčiausiai sukrinta ir subliūkšta. Specialus cheminis apdorojimas ir įvairių medžiagų priedai iškart padaro įtaką ir šiaudinių statinių kainai. Informacija is www.ekspertai.lt Manim nepatikejot, tai gal specialistu nuomone bus svaresne? QUOTE(Nuotaikinga @ 2012 02 15, 09:48) ei nu kam taip piktai QUOTE(sena pažįstama @ 2012 02 15, 10:53) šiaudai pūva ir pelija, juos lengvai įveikia ugnis konstrukcinei daliai statyti jie paprasčiausiai sukrinta ir subliūkšta jeigu jie sausi tai kaip gali pūt??? lygiai taip pat su pelėsiu ar bandėt padegti kitką??? mes dandėm... deja- nesudegė būtent, nors yr statančių ir bekarkasius, kur šiaudai tampa ir laikančia konstrukcija ir nors pačiai teko lankytis tokiam name, bet mes pasirinkom pusiau karkasinį variantą.. na ka-kaip patikimiau atrodo sukrinta ir subliūkšta kiek??? ar domėjotės??? ar apskritai domėjotės pačia statybos technologija??? kitka subliūkšta apie 1-2cm, tam kad tai nenutiktų viduj sienos, siena iškart yra presuojama, ty pagreitinamas šis procesas žodziu nereikia pult stačiom į viską.. reikia skaityti skaiti skaityti QUOTE(Nuotaikinga @ 2012 02 15, 09:48) Nuvilsiu jus Ponia, bet šitame saite tos informacijos NEDĖSIU. Yra šiaudinistų forumai, ten ir sukrausiu. Čia - tik tokio kaip Jūs - "virtuvinio" lygio moteriškių pokalbiai "prie kavos", ir informacija, kad ir kokia ji bebūtų, paneigiama tokių ... sorry... "apsišvietusių" apie MOLIO savybes kaip Jūs. Rimta informacija čia niekas nesidalina. kodel mes tokios isizeide? kodel nedesit? tuose siaudininku forumuose vien siaudinikai kurie statosi arba jau pasistate, todel is ju suzinot 100% teisybes irgi neimanoma, nes tai suintereuoti zmones, ypac dabar kai is siaudu pradejo daryt ziauria komercija - net talkas sugeba mokamas padaryt. O cia renkasi ivairus, dar statybos technologija besirenkantys zmones. O kad abejonu kyla, tai gerai. Papildyta: QUOTE(sena pažįstama @ 2012 02 15, 10:53) O as pasidalinsiu rimta informacija Presuoti arba rišti šiaudai kaip statybinė medžiaga turi keletą neginčijamų privalumų. Visų pirma, jie yra sąlyginai lengvi, todėl parinkus optimalų konstrukcijų plotį galima gauti aukštą šiluminės varžos rodiklį. Antra, presuotų šiaudų gamyba yra labai paprasta, o jos žaliava yra pigus antrinis žemės ūkio veiklos produktas. Šiaudiniai namai surenkami iš šiaudinių skydų Paskaičiuota, kad 100 kv. m ploto gyvenamajam namui pakanka šiaudų iš 5 − 6 ha rugių lauko... Informacija is www.ekspertai.lt Manim nepatikejot, tai gal specialistu nuomone bus svaresne? dar pridurciau - siaudai kaip satybine medziaga yra pigi tik rugius auginantiesm ukininkamas QUOTE(sena pažįstama @ 2012 02 15, 11:53) O as pasidalinsiu rimta informacija Informacija is www.ekspertai.lt Manim nepatikejot, tai gal specialistu nuomone bus svaresne? atleisk, tu iš tiesšų tokia ... "programuojama" ar tik apsimeti????? net juokas ima. Va ir gaunasi - tolioms senoms pažįstamoms ir nesinori rimtos informacijos sakyti. Kam? Pasitelks stagnatorius, tradicinės statybos "specus", kurie ... apsikritai neraukia kas yra šiaudiniai namai. Jeckau, motera, tu bent tada patupėk kokius 4-5 mėnesius intike, paskaitinėk užsienio forumus, pasižiūrėk rimtus mokslinius tyrimus, sertifikavimus, atliktus tose šalyse, kur statybininkai kad stipriau nusičiaudėti, turi sertifikatus su visokiais bandymais gauti, tada kelk lietuvaičius a-lia "ekspertus". Nei vienoje Restoje nebuvai??? Nebendravai su tradiciniais statybininkais, nediskutavai kaip jie atsiliepia apie šiaudus? Su prisigėrusiais vadovais neteko pakalbėti? Jie taip tokios "argumentuotos" Šioaudas auga, ir auga greitai. O cementas? Plytos? Pllastikas? Medis? Nepamisliji, kad yra konkurencija??? Va ir įrodymas, kad nereikia sakyti visko, kad tokios ... "s. pažįstamos" nemaltų į miltus, nesąmones iš nežinojimo pliurpdamos Namui reikia viso simbiotinio "sumuštinio", kad gauti gerą rezultatą. Nebus prikišta sintetikos - bus liuks, papildomai prifarširuos kokių statybinių "tradicinių" medžiagų, galima visą eko sistemą beviltiškai sugadinti. (va tą tie a-lia "specai" ir įrodinėja) Tik pasakysiu, kad yra ne vien komercinių šiaudinistų bendravimo vietos, aš apie ecococnistus nekalbu. Ten jau tik dolcai akyse... Ir tie jų išgirtieji skydai geriausiai tinka kokiai Austrijai ar Čekijai, kur jie dabar ir statybininkauja. O tie normalūs žmogučiai, jau pasistatę namus, padėję kitiems, jie nesukomercėjo, daro talkas, dalinasi informacija, dalyvauja, labai noriai bendrauja ir tikrai negaili paslapčių. Yra tų fainulkų, tikrai yra. Tik jie tokio masto marketingo, ką jau sau gali leisti skydininkai, nedaro. QUOTE(Nuotaikinga @ 2012 02 15, 12:53) atleisk, tu iš tiesšų tokia ... "programuojama" ar tik apsimeti????? Jeckau, motera, tu bent tada patupėk kokius 4-5 mėnesius intike, paskaitinėk užsienio forumus, pasižiūrėk rimtus mokslinius tyrimus, sertifikavimus, atliktus tose šalyse, kur statybininkai kad stipriau nusičiaudėti, turi sertifikatus su visokiais bandymais gauti, tada kelk lietuvaičius a-lia "ekspertus". Nuotaikinga, jums iki kulturingo bendravimo-kaip iki menulio. Norit rekti-rekit. Norit tujintis-pirmyn. Nuo to diskusija netampa argumentuotesne, o jus savo tiesos bent kiek mastantiems zmonems vis tiek neirodysit. Kai zmones zinias gauna tik is interneto, tiek ir tepasakoma apie tikra realybe. Su grudais DIRBAU(o neskaiciau liaudies pasaku internete) ne 4-5 menesius, o 7 METUS, taip kad man smegenu pudrinti apie siaudu savybes nereikia. Ir statybomis(ivairiomis, pradedant siaudiniais namais, baigiant namais po zeme) domiuosi ne kelis menesius, o jau nuo 2008 metu, vadinasi, eina ketvirti metai. Diskusija baigiu. Isteriniai klykimai man gadina nuotaika. Kas domisi siaudinuku statybomis, tai patariu tik viena: nu nepatingekit laboratorijoj istirti siaudu gniuztes QUOTE(Nuotaikinga @ 2012 02 15, 11:53) ... Čia mane s.p. "užkabliavo" savo postringavimais į "pievas", net nsigilindama kad yra namo statyboje naudojami ne vien šiaudai, bet ir toks Gamtos stebuklas kaip molis (apie kalkes ir betonus/cementus net nekalbu, su šiaudais jie ekologiškai nedraugauja), kuris atlieka toookias funkcijas, kad ohoho. ... O tie normalūs žmogučiai, jau pasistatę namus, padėję kitiems, jie nesukomercėjo, daro talkas, dalinasi informacija, dalyvauja, labai noriai bendrauja ir tikrai negaili paslapčių. Yra tų fainulkų, tikrai yra. Tik jie tokio masto marketingo, ką jau sau gali leisti skydininkai, nedaro. Kieks skaiciau kalkes netgi labai draugauja su siaudais. O kuriam cia forume "nekomerciniai" siaudistai susirinke? QUOTE(MonaJ @ 2012 02 14, 21:47) o su kokia konkreciai rusimi dirbote? gal su kvieciais? nes kiek skaitau, tai sienoms tinkama arba rugiai, arba kvietrugiai... ir stovi po 100 metu namai (gaila, kad Lietuvoje nera tokiu pavyzdziu arba mes nezinome), ir net isardzius sienas, jos stovi,kaip stoveje - siaudas tvirtas,kaip ir idetas. teisingai, rugiai nedūla. QUOTE(sena pažįstama @ 2012 02 15, 10:53) O as pasidalinsiu rimta informacija Presuoti arba rišti šiaudai kaip statybinė medžiaga turi keletą neginčijamų privalumų. Visų pirma, jie yra sąlyginai lengvi, todėl parinkus optimalų konstrukcijų plotį galima gauti aukštą šiluminės varžos rodiklį. Antra, presuotų šiaudų gamyba yra labai paprasta, o jos žaliava yra pigus antrinis žemės ūkio veiklos produktas. Šiaudiniai namai surenkami iš šiaudinių skydų Paskaičiuota, kad 100 kv. m ploto gyvenamajam namui pakanka šiaudų iš 5 − 6 ha rugių lauko. Dar vienas šiaudų privalumas galimybė naudoti juos kaip pašaro rezervą gyvuliams pasikeitus aplinkybėms, jau prarado savo vertę. Deja, greta pliusų netrūksta ir minusų: šiaudai pūva ir pelija, juos lengvai įveikia ugnis ir graužikai. Dėl menko mechaninio tvarumo nesumaišius su kitomis medžiagomis šiaudų negalima naudoti netgi nedidelio statinio konstrukcinei daliai statyti jie paprasčiausiai sukrinta ir subliūkšta. Specialus cheminis apdorojimas ir įvairių medžiagų priedai iškart padaro įtaką ir šiaudinių statinių kainai. Informacija is www.ekspertai.lt Manim nepatikejot, tai gal specialistu nuomone bus svaresne? visa tai gali galioti, kai šiaudai yra nebent palikti ant lauko "trūnyti", arba kai namas yra iš šiaudų BE JOKIO TINKO. MOLIS nuo viso to apsaugo, pasidomėkit Nuo graužikų yra tinkleliai; o užsienio ekspertai šiaudinį namą priskyrė tai pačiai degumo klasei kaip MŪRINIŲ namų. Taip kad mitai paneigti Žinoma, dega ir mūras. Ir žiurkės gyvena daugiabučiuose. Štai pas mus kotedže, kažkokiu būdu vamdžiais iš rūsio pelės ar kas užlipo į 3 aukštą. Vonioje girdėjau aiškų krebždesį. Ir nuo peršalusios sienos (o gal kad kaimynai nesišido) 2 sienos supelijo už spintos, atitraukę radom visą sieną aprasojusią, bėga vanduo ir juodas pelėsis. O namas tai juk net ne blokinis- mūrinis su gal 60-50 cm storio siena.... Taigi, kad šiaudiniai namai prastesni už mūrinius- NETIKIU QUOTE(Loveco @ 2012 02 15, 12:31) Taigi, kad šiaudiniai namai prastesni už mūrinius- NETIKIU na nezinau, kai statybos tampa tikejimo objektu... ikuriama sekta |