Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: KA MANOTE?
Supermamų klubas > Konsultacijų centras > Klausimas vaikų psichologui
Mirtishe
1. Mano rankos dar mažos; būkit geri, nelaukite, kad tobulai pasikločiau lovą, nupieščiau piešinį arba mesčiau kamuolį. Mano kojos dar trumpos; eikite lėčiau, kad aš galėčiau eiti kartu.

2. Mano akys dar nematė tiek pasaulio kiek jūsų; būkit geri, leiskite man pamažu jį ištirti; neverskite manęs, kai tai nebūtina.

3. Namų ruoša niekur nedings: aš esu čia toks tik trumpą laiką. Būkit geri, skirkit man laiko paaiškinti apie šį nuostabų pasaulį, ir darykite tai su noru.

4. Aš esu jautrus! Būkite mano poreikiams; nesikabinėkite prie manęs kiaurą dieną (juk jūs nenorėtume, kad prie jūsų kabinėtųsi dėl jūsų smalsumo). Elkitės su manimi taip, kaip norėtumėte, kad su jumis būtų elgiamasi.

5. Aš esu ypatinga dovana! Saugokite mane su ypatinga meile: reikalaukite iš manęs atsakomybės už savo veiksmus, duokite nurodymų, kaip reikia gyventi ir drausminkite mane su ypatinga meile.

6. Man reikia paramos, kad galėčiau augti. Būkit geri, neskubėkite kritikuoti: jūs galite kritikuoti veiksmus, kuriuos aš darau ne taip, bet ne mane.

7. Duokite man laisvę pačiam apsispręsti tuose dalykuose, su kurias aš esu susijęs. Leiskite man suklysti, kad galėčiau pasimokyti iš savo klaidų. Taip aš išmoksiu apsispręsti, kai iš manęs pareikalaus gyvenimas.

8. Būkite geri, neatlikite už mane to, ką aš turiu padaryti pats. Tai priverčia mane jausti, kad mano pastangos neatitinka jūsų lūkesčių. Aš žinau, kad tai sunku, bet prašau, nelyginkite manęs su mano broliu, seserimi.

9. Labai prašau, nebijokite išvykti savaitgaliui kartu. Vaikams taip reikia "atostogų" nuo tėvų. Be to, tai yra puikiausias būdas įrodyti, kad jūsų santuoka yra nuostabi.

10. Būkite mano dvasiniu vadovu. Išmokykite mane tikrų vertybių namuose ir rodykite man gerą pavyzdį, kuriuo galėčiau sekti.

Pagal "Tėvų sugebėjimai" (S.Fargusson ir L.E. Marin)

KA MANOTE?
Bekasė
kai mano vyresneli sestadieni pakele skandala parduotuveje, tai pasigedau tokiu taisykliu vaikams.
given444
aaach... prisiskaitai tokiu, ir vel nusvinti.
siaip nors kitasyk ir nesiseka visur viska liuks pritaikyti, tokie zodziai labai reikalingi mums, mamoms, kurios is nuovargio daznai visa grozi trumpam uzmirstam, PLIUS kai kiti is SONO ZIURI SU PAGAILA (kiti - tai dauguma visuomenes nariu): ech, sedi ji su tuo vaiku, kaip jai nenusibosta....

O AS GALIU PASAKYTI

tikrai tikrai tikrai - stebuklas STEBUKLAS, KASDIENIS PAPRASTAS STEBUKLAS BENDRAUT SU VAIKELIU, KURIS NIEKAD NEBEBUS TOKS KOKS VAKAR,
KOKS BUVO NET PRIES DVI VALANDAS....
Mirtishe
as ir pati jauciu atsiprintinsiu ir matomoje vietoje pasikabinsiu, kad rutina neimtu virsaus
Monikule
QUOTE (zuzu @ 2004 01 27, 11:39)
O AS GALIU PASAKYTI

tikrai tikrai tikrai - stebuklas STEBUKLAS, KASDIENIS PAPRASTAS STEBUKLAS BENDRAUT SU VAIKELIU, KURIS NIEKAD NEBENUS TOKS KOKS VAKAR,
KOKS NET PRIES DVI VALANDAS....

va butent, tik kazkaip vis ta pamirstam.....
giedrulka
QUOTE (Mirtishe @ 2004 01 29, 11:51)
as ir pati jauciu atsiprintinsiu ir matomoje vietoje pasikabinsiu, kad rutina neimtu virsaus

Aha, ir as taip pamaniau perskaiciusi, kad reikia visada "ant akiu" tureti sias taisykles. Ypac kai kantrybe issenka rolleyes.gif
akinorev
Prasminga 4u.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.